Gebruikershandleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding

2 Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële computersoftware te zijn zoals gedefinieerd in FAR , en zijn onderworpen aan beperkte rechten zoals gedefinieerd in FAR Section "Commercial Computer Software - Restricted Rights" en DFARS , Rights in Commercial Computer Software or Commercial Computer Software Documentation, al naar gelang van toepassing, en eventuele verdere reguleringen. Het gebruiken, wijzigen, uitgeven van een reproductie, uitvoeren, weergeven of openbaar maken van de gelicentieerde Software en Documentatie door de Amerikaanse regering zal uitsluitend gebeuren in overeenstemming met de voorwaarden van deze Overeenkomst. Symantec, het Symantec-logo, Norton, Ghost, GoBack, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 en Norton SystemWorks zijn handelsmerken of wettig gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Windows is een handelsmerk van Microsoft Corporation. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. Het product dat in dit document wordt beschreven, wordt gedistribueerd onder licenties waarmee het gebruik, het kopiëren, het distribueren en het decompileren/uitvoeren van reverse engineering van dit product wordt beperkt. Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd in enige vorm op enige wijze zonder schriftelijke toestemming van Symantec Corporation en zijn eventuele licentiegevers. DE DOCUMENTATIE WORDT ALS ZODANIG GELEVERD EN ALLE EPLICIETE OF IMPLICIETE VOORWAARDEN, REPRESENTATIES EN GARANTIES, WAARONDER IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL OF NIET-INBREUKMAKENDHEID, WORDEN VAN DE HAND GEWEZEN, BEHALVE VOOR ZOVER DERGELIJKE NIET-AANSPRAKELIJKHEIDSVERKLARINGEN WETTELIJK NIET GELDIG ZIJN. SYMANTEC CORPORATION IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR INCIDENTELE SCHADE OF GEVOLGSCHADE IN VERBAND MET DE PRESTATIE VAN HET GELEVERDE PRODUCT OF GEBRUIK VAN DEZE DOCUMENTATIE. DE INFORMATIE IN DEZE DOCUMENTATIE KAN ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING WORDEN GEWIJZIGD. Symantec Corporation Stevens Creek Blvd. Cupertino, CA Verenigde Staten

3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Activering Voordat u begint... 5 Norton 360 activeren... 5 Aan de slag Norton 360 starten... 7 Norton 360 activeren... 8 Het hoofdvenster verkennen... 8 Verklaring van Norton 360-status Berichten en waarschuwingen beheren Details weergeven Meer informatie Technische ondersteuning Index

4 4 Inhoudsopgave

5 Activering 1 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Voordat u begint 1 Norton 360 activeren Voordat u begint w Voordat u begint, moet u alle actieve programma's en bestanden op uw computers sluiten en verifiëren dat u met internet verbonden bent. Tijdens de activering kunnen Microsoft-berichten verschijnen. Volg de Microsoft-instructies op het scherm voordat u de activering van Norton 360 voortzet. Norton 360 activeren w Norton 360 is reeds op uw computer geïnstalleerd, maar u moet de activering voltooien om u van volledige beveiliging te verzekeren. U kunt het product alleen online activeren. Kijk op de website van Symantec als u problemen hebt met het activeren. Maak verbinding met internet en ga naar de volgende URL: Norton 360 activeren 1 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Als het deelvenster Norton 360 automatisch op uw bureaublad wordt geopend, klikt u op Volgende. 1 Klik in de taakbalk van Windows op Start > Alle programma's > Norton 360 > Norton Lees de licentieovereenkomst en klik vervolgens op Ik ga akkoord. Als u niet akkoord gaat met de licentieovereenkomst, kunt u de activering niet voortzetten. 3 Selecteer een optie in het activeringsdeelvenster en klik dan op Volgende.

6 6 Activering Norton 360 activeren w 4 Als het deelvenster Norton Account wordt weergegeven, voert u een van de onderstaande handelingen uit: 1 Als u op dit moment een Norton Account hebt, vult u het gedeelte voor het aanmelden bij een bestaande Norton Account in. 1 Als u een nieuwe Norton Account wilt maken, vult u het gedeelte voor het maken van een Norton Account in. U moet een Norton Account hebben voor toegang tot online back-up. 5 Klik op Volgende. 6 Als het deelvenster Beveiliging wordt weergegeven, raadt Symantec u aan alle opties ingeschakeld te laten zodat de Norton-producten worden gebruikt om uw computer te beveiligen. Klik op Volgende om het deelvenster te sluiten. 7 Volg de instructies op het scherm terwijl Norton 360 een snelle controle van uw computer uitvoert. Als u uw product niet kunt activeren Als u geen verbinding met de servers van Symantec tot stand kunt brengen om uw product te activeren, moet u eerst controleren of de verbinding wordt geblokkeerd door software voor ouderlijk toezicht die op uw computer is geïnstalleerd, of via een internetaanbieder. Als u software voor ouderlijk toezicht gebruikt, kan een verbindingsprobleem optreden. Als u vermoedt dat de verbinding wordt geblokkeerd door instellingen voor ouderlijk toezicht, kunt u deze zo configureren dat de activeringsprocedure niet wordt geblokkeerd. U moet u als beheerder bij de software voor ouderlijk toezicht aanmelden, of als beheerder op internet via uw internetaanbieder om uw configuratie te wijzigen.

7 Aan de slag 2 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton 360 starten 1 Norton 360 activeren 1 Het hoofdvenster verkennen 1 Verklaring van Norton 360-status 1 Berichten en waarschuwingen beheren 1 Details weergeven 1 Meer informatie Norton 360 starten Norton 360 beveiligt elke computer waarop het programma is geïnstalleerd. U hoeft het product niet te starten om van beveiliging te profiteren. Als Norton 360 een situatie detecteert die uw aandacht vereist, kan automatische reparatie worden uitgevoerd. U kunt Norton 360 ook zo instellen dat u gewaarschuwd wordt wanneer een situatie uw aandacht vereist, en u kunt bepalen wat u wilt doen. U kunt Norton 360 altijd starten om de instellingen te wijzigen, de beveiligingsstatus te controleren of preventief onderhoud uit te voeren. Alle functies van het programma kunnen vanuit het hoofdvenster worden geselecteerd. Norton 360 starten 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Dubbelklik op het pictogram Norton 360 in het systeemvak van Windows. 1 Klik in de taakbalk van Windows op Start > Alle programma's > Norton 360 > Norton Dubbelklik op het pictogram Norton 360 op uw bureaublad.

8 8 Aan de slag Norton 360 activeren Norton 360 activeren Teneinde alle functies van Norton 360 te kunnen gebruiken, moet u het product eerst activeren. Als u het product niet tijdens de installatie hebt geactiveerd, verschijnt regelmatig een waarschuwingsvenster met de tekst Activering vereist totdat u het product activeert. w Productactivering gaat de verspreiding van illegale kopieën tegen en zorgt dat u echte Symantec-software gebruikt. U moet het product activeren binnen de periode die in het bericht wordt vermeld, omdat het product anders niet meer werkt. U kunt het product direct vanuit het waarschuwingsvenster activeren. U kunt uw product ook vanuit het hoofdvenster activeren. De activering neemt slechts enkele minuten in beslag. Het product activeren vanuit het waarschuwingsvenster 1 Klik op Verlengen in de waarschuwing. 2 Klik op OK. 3 Klik in het venster Activering op Volgende. 4 Klik in het venster Activering geslaagd op Voltooien. Uw product vanuit het hoofdvenster activeren 1 Klik op Mijn account. 2 Klik op Norton 360 activeren. Het hoofdvenster verkennen Wanneer u Norton 360 start, wordt het hoofdvenster weergegeven. Dit venster biedt toegang tot alle functies, opties, Help en ondersteuning van Norton 360. U kunt ook de algehele status van uw beveiligingscategorieën bekijken, waaronder computer- en webbeveiliging, back-ups en bestanden die na internetgebruik zijn achtergebleven.

9 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen 9 Het hoofdvenster bestaat uit drie gebieden die toegang tot taken en services bieden. Dit zijn: Koppelingen Statusoverzichtbalk De volgende koppelingen worden boven aan het hoofdvenster weergegeven: 1 Scans Hiermee wordt de pagina Scans kiezen geopend met informatie over bedreigingen die tijdens de recentste scans zijn gevonden of verholpen. 1 Taken en instellingen Hiermee wordt de pagina Taken en instellingen geopend. Via deze pagina kunt u handmatige scans, back-ups and productupdates uitvoeren en uw Norton Account beheren. U kunt ook instellingen voor virus- en spywarebescherming, firewall, back-up en beveiliging wijzigen. 1 Mijn account Hiermee wordt de pagina Account beheren geopend. Via deze pagina kunt u uw Norton Account beheren, abonnement verlengen en product activeren. 1 Help Hiermee wordt de online Help van Norton 360 geopend. 1 Ondersteuning Hiermee wordt de ondersteuningswebpagina geopend om productproblemen op te lossen. De statusoverzichtbalk staat in het midden van het hoofdvenster en toont de algehele status van de beveiligingscategorieën. Uw status is Beschermd als uw computer veilig is, of Risico als een gebied uw aandacht vereist. U vindt hier ook de knop Verhelpen. Als een gebied uw aandacht vereist, wordt dit ook in een of meer beveiligingscategorieën weerspiegeld.

10 10 Aan de slag Verklaring van Norton 360-status Beveiligingscategorieën Het grootste gedeelte van het hoofdvenster wordt door Beveiligingscategorieën in beslag genomen, en bevat het volgende: 1 Pc-beveiliging Geeft de algehele beveiligingsstatus en toegang tot de pagina Pc-beveiliging, waar u de beveiligingsstatus voor uw internetvoorkeuren kunt bekijken. Klik op Details om de pagina te openen. 1 Transactiebeveiliging Geeft de algehele beveiligingsstatus en toegang tot de pagina Transactiebeveiliging, waar u de status van phishing-bescherming kunt bekijken. U kunt ook de webpagina Symantec Security Response oproepen voor informatie over de recentste bedreigingen en oplossingen. Klik op Details om de pagina te openen. 1 Back-up maken Geeft de algehele back-upstatus en toegang tot de pagina Back-up maken, waar u de status van uw back-upconfiguratie kunt bekijken. U kunt ook handmatig een back-up van bestanden maken of deze herstellen. Klik op Details om de pagina te openen. 1 Pc-afstelling Geeft algehele status en toegang tot de pagina Pc-afstelling, waar u de status van internetbestandsopruiming en schijfoptimalisatie kunt bekijken. U kunt uw vaste schijf ook optimaliseren en opruimen uitvoeren. Verklaring van Norton 360-status Zie Statuskleuren en veilige computeractiviteiten op pagina 11 Wanneer u Norton 360 start, geeft het hoofdvenster de status direct weer. De kleur van de statusoverzichtbalk boven aan het venster geeft de huidige status van uw computer aan. Als een probleem uw aandacht vereist, wordt het in de statusoverzichtbalk beschreven. Als meerdere problemen aandacht vereisen, geeft de balk het aantal problemen weer. Wanneer Norton 360 problemen detecteert, ziet u ook een knop waarop u kunt klikken om deze problemen te verhelpen. Onder de statusoverzichtbalk geeft Norton 360 afzonderlijke statusgebieden voor elke beveiligingsfunctie weer. De statusgebieden tonen hoeveel problemen voor elke functie moeten worden verholpen. De statusgebieden van de beveiligingsfunctie bieden ook detailkoppelingen waarop u kunt klikken voor meer informatie over deze problemen.

11 Aan de slag Berichten en waarschuwingen beheren 11 Statuskleuren en veilige computeractiviteiten Norton 360 gebruikt drie kleuren om de status van de beveiligingsfuncties aan te geven. Rood Duidt op een of meerdere problemen die de veiligheid van uw pc bedreigen. Geel Duidt op een of meerdere problemen die moeten worden verholpen. Groen Geeft aan dat de functie uw pc beveiligt. Berichten en waarschuwingen beheren Norton 360 geeft berichten op verschillende manieren en op verschillende locaties weer. Op de volgende locaties kunnen berichten verschijnen: Meldingsgebied op uw Windows-bureaublad Verschillende typen Norton 360-berichten verschijnen rechtsonder in uw Windows-bureaublad. Als uw pc bijvoorbeeld een tijdje uitstond of niet met internet was verbonden, ziet u een bericht waarin wordt weergegeven dat uw beveiliging misschien niet up-to-date is. Als een beveiligingsinstelling is uitgeschakeld, verschijnt een ander bericht. Dit bericht waarschuwt u dat uw pc misschien niet is beveiligd en geeft u aanwijzingen voor het inschakelen van de instelling. Meestal kunt u op de waarschuwing klikken om Norton 360 te openen en de problemen te verhelpen. Algemene status van Norton 360-hoofdvenster Waarschuwingen en andere berichten worden midden boven in het hoofdvenster weergegeven. De kleur geeft aan hoe urgent het bericht is. Is het bericht groen, dan is alles in orde. Als het bericht rood is, moet u de instructies in het bericht opvolgen om te zorgen dat u beveiligd blijft.

12 12 Aan de slag Details weergeven Norton 360-categorieën en -details Elke categorie verandert van kleur als de status verandert. Een groene cirkel met een vinkje geeft aan dat alle items in een categorie een goede status hebben. Gele of rode cirkels geven mogelijke problemen aan die u moet onderzoeken. Wanneer u op een categorie klikt, geeft de bijbehorende detailpagina precies aan wat uw aandacht vereist. De probleembeschrijving bevat meestal een koppeling waarmee u het probleem kunt verhelpen. Als u wordt gewaarschuwd over iets wat u niet wilt wijzigen, kunt u het waarschuwingsbericht aanpassen, zodat Norton 360 u niet meer met dit probleem lastigvalt. Details weergeven In het hoofdvenster ziet u een overzicht van elk van de vier beveiligingsfuncties die door Norton 360 worden geboden. U kunt desgewenst meer informatie over elke beveiligingsfunctie bekijken. Details van een beveiligingsfunctie weergeven 1 In het hoofdvenster van Norton 360 klikt u op de koppeling Details onder de beveiligingsfunctie waarvan u de volgende details wilt bekijken: 1 De huidige status van de beveiligingsfunctie. 1 Een lijst met de controles die de functie uitvoert en de resultaten voor elke controle. De resultaten van een controle kunnen soms de koppeling Details bieden voor meer informatie. 1 Een lijst met handelingen die u kunt verrichten. 2 Nadat u details hebt bekeken, klikt u op Sluiten. Meer informatie Help openen De productdocumentatie helpt u bij het gebruik van Norton 360. Deze informatie is zowel op de computer als op de website van Symantec beschikbaar. De Help is beschikbaar in alle onderdelen van het Symantec-product. Help biedt koppelingen naar informatie die u helpt met de specifieke taken die u wilt uitvoeren. De online Help biedt u toegang tot informatie over alle functies van het product en de taken die u ermee kunt uitvoeren. Help openen 1 Klik in het hoofdvenster op Help.

13 Aan de slag Meer informatie 13 2 Klik op een tabblad in het linkerdeelvenster van het Help-venster. U kunt kiezen uit de volgende opties: Inhoud Hiermee wordt de Help-informatie per onderwerp weergegeven Index Hiermee worden alle trefwoorden voor de Help-onderwerpen in alfabetische volgorde weergegeven Zoeken Hiermee opent u een zoekvak waarin u een woord of een woordgroep kunt typen U kunt alle Help-onderwerpen afdrukken. Een Help-onderwerp afdrukken 1 Klik in het Help-venster op de tab Inhoud. 2 Selecteer in de lijst Inhoud het onderwerp dat u wilt afdrukken en klik vervolgens op Afdrukken. 3 Geef aan of u alleen het geselecteerde onderwerp of het onderwerp en alle onderliggende subonderwerpen wilt afdrukken. 4 Klik op OK. Help bij vensters en deelvensters openen Help bij vensters en deelvensters biedt specifieke hulp over een venster of deelvenster wanneer u meer informatie nodig hebt. Help bij vensters en deelvensters openen 4 Klik gewoon op Help in een willekeurig venster of deelvenster om deze te openen. De website van Symantec openen U kunt de website van Symantec in een browser openen. U kunt de ondersteuningswebsite van Symantec ook via een venster of deelvenster van Norton 360 oproepen. De website van Symantec openen via de browser 1 Open uw webbrowser. 2 Ga naar de volgende URL: Toegang tot de ondersteuningswebsite van Symantec via uw product 4 U kunt de website voor ondersteuning van Symantec openen door in een venster of deelvenster op Ondersteuning te klikken.

14 14 Aan de slag Meer informatie

15 Technische ondersteuning Informatie over ondersteuning Welkom bij Symantec-ondersteuning. Voor het beantwoorden van vragen of het oplossen van een probleem staan een aantal opties tot uw beschikking, die u in enkele eenvoudige stappen kunt uitvoeren: Hoe u deze handleiding gebruikt Biedt hulp bij de installatie en configuratie van Symantec-producten, evenals bij het oplossen van technische problemen met deze producten. 1 Bepaal met behulp van onderstaande tabel wat voor type ondersteuning u nodig hebt 1 Ga naar de desbetreffende sectie en gebruik onze opties voor internetondersteuning om uw probleem op te lossen 1 Als u het probleem niet via onze internetondersteuning kunt oplossen, kunt u via , chat of telefoon contact met ons opnemen Met behulp van onderstaande tabel kunt u ondersteuning vinden voor veel voorkomende problemen en vragen: Probleem Klantenservice Technische ondersteuning Virusondersteuning en -verwijdering U kunt uw product niet activeren Vragen over abonnementsverlengingen Een product online kopen

16 16 Technische ondersteuning Hoe u deze handleiding gebruikt Probleem Klantenservice Technische ondersteuning Virusondersteuning en -verwijdering Productinformatie en trialware verkrijgen Een upgrade voor een product aanschaffen Problemen bij het downloaden van uw product Beschadigde cd-roms en handleidingen vervangen Problemen tijdens of na de installatie Problemen bij het maken van een internetverbinding U kunt geen verzenden of ontvangen Product geeft foutbericht weer Foutberichten in LiveUpdate Virussen of spyware detecteren en verwijderen Advies over het beveiligen van uw computer

17 Technische ondersteuning Klantenservice 17 Klantenservice Ondersteuningsopties van klantenservice 1 Ondersteuning via internet 1 Ondersteuning per 1 Telefonische ondersteuning 1 Nummers voor telefonische ondersteuning van klantenservice Ondersteuning via internet Antwoorden op vragen aan de klantenservice kunt u vinden op de ondersteuningswebsite van Symantec: Voor hulp bij productactivering of abonnementen verzoeken wij u het volgende te lezen: Abonnementen Bij de Internet Security-producten van Symantec krijgt u een abonnementservice die u recht geeft op updates via LiveUpdate. Deze updates bevatten de laatste virus- en spywaredefinities, evenals verbeteringen voor uw product. De duur van dit abonnement is afhankelijk van het Symantec-product. Wanneer uw abonnement bijna is verlopen, krijgt u automatisch het verzoek uw abonnement te verlengen. U hoeft alleen uw product te openen, op LiveUpdate te klikken en de instructies op het scherm te volgen. Voor antwoorden op vragen over abonnementen gaat u naar: Productactivering Voor bepaalde Symantec-producten wordt productactivering gebruikt om gebruikers te beschermen tegen softwarepiraterij en vervalste software. U wordt tijdens de installatie gevraagd een productactiveringssleutel in te voeren. U kunt deze productsleutel vinden op een sticker op het cd-hoesje. Wanneer u het product hebt gedownload vanaf de Symantec Store, wordt de productsleutel als onderdeel van het downloadproces op de computer opgeslagen. Voor antwoorden op vragen over productactivering gaat u naar: Ondersteuning per Formulier voor online bericht aan de klantenservice Wanneer u via contact wilt opnemen met de klantenservice, kunt u hiervoor ons speciale formulier gebruiken, dat u kunt vinden op: U ontvangt per antwoord.

18 18 Technische ondersteuning Telefonische ondersteuning Telefonische ondersteuning Mocht u nog verdere hulp nodig hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen met een ondersteuningsmedewerker van Symantec Daar selecteert u uw taal, en vervolgens Thuis en kantoren aan huis/kleine bedrijven. Nummers voor telefonische ondersteuning van klantenservice Land Intl. toegangscode Telefoonnummer België (+32) Canada (Frans) (+1) Denemarken (+45) Duitsland (+49) of * Finland (+358) Frankrijk (+33) Ierland (+353) Israël (+972) Italië (+39) Luxemburg (+352) Nederland (+31) Noorwegen (+47) Oostenrijk (+43) Polen (+48)

19 Technische ondersteuning Correspondentieadres klantenservice 19 Land Intl. toegangscode Telefoonnummer Saoedi-Arabië (uitsluitend in het Engels) (+966) Spanje (+34) Verenigd Koninkrijk (+44) Zuid-Afrika (+27) Zweden (+46) Zwitserland (+41) Correspondentieadres klantenservice Symantec Consumer Support PO Box 5689 Dublin 15 Ierland Technische ondersteuning Opties voor technische ondersteuning 1 Ondersteuning via internet 1 Ondersteuning per 1 Ondersteuning via chatten 1 Telefonische ondersteuning Ondersteuning via internet Symantec levert GRATIS technische ondersteuning via de ondersteuningswebsite. Voor het oplossen van algemene problemen met uw product zijn AutoFix-tools verkrijgbaar. U kunt ook in onze gratis online oplossingenbibliotheek de oplossingen voor algemene problemen vinden.

20 20 Technische ondersteuning Ondersteuning per Ondersteuning per Wanneer u een naar een medewerker van technische ondersteuning wilt sturen, kunt u dit doen via ons berichtformulier op: U ontvangt per antwoord. Ondersteuning via chatten U kunt voor ondersteuning chatten met een medewerker van technische ondersteuning via: Telefonische ondersteuning Voor technische ondersteuning via de telefoon vraagt Symantec een vergoeding. Meer informatie over tarieven en voorwaarden kunt u vinden op onze ondersteuningswebsite: Land Intl. toegangscode Telefoonnummer België (+32) Canada (Frans) (+1) (450) Denemarken (+45) Duitsland (+49) of * Finland (+358) Frankrijk (+33) Griekenland (uitsluitend in het Engels) (+30) Ierland (+353) Israël (+972) Italië (+39)

21 Technische ondersteuning Ondersteuning voor oude en niet langer verkrijgbare versies 21 Land Intl. toegangscode Telefoonnummer Luxemburg (+352) Nederland (+31) Noorwegen (+47) Oostenrijk (+43) Polen (+48) Saoedi-Arabië (uitsluitend in het Engels) (+966) Spanje (+34) Turkije (uitsluitend in het Engels) (+90) Verenigd Koninkrijk (+44) Zuid-Afrika (+27) Zweden (+46) Zwitserland (+41) * De optie voor technische ondersteuning per telefoon is niet gratis. Ga naar voor tarieven en meer informatie. Symantec Corporation behoudt zich het recht voor de tarieven zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Dit is een premiumservice die op basis van een minutentarief wordt geleverd. Raadpleeg onze website voor informatie over tarieven. Ondersteuning voor oude en niet langer verkrijgbare versies Als algemene regel geldt dat interactieve online en telefonische ondersteuing voor Symantec-producten voor thuisgebruikers nog twee jaar na de verschijningsdatum van die productversie verkrijgbaar is. Wanneer u bijvoorbeeld Norton AntiVirus 2007 hebt, kunt u nog twee jaar na de verschijning van die productversie telefonische en interactieve online ondersteuning krijgen. Wanneer de interactieve online en

22 22 Technische ondersteuning Oplossingen voor virussen en spyware telefonische ondersteuning voor een bepaalde productversie is beëindigd, kunt u de oplossingenbibliotheek blijven raadplegen om antwoorden op uw vragen te vinden. Wij raden u aan uw product naar de laatste versie te upgraden om ondersteuning voor dat product te kunnen blijven ontvangen. Raadpleeg ons ondersteuningsbeleid voor meer informatie Oplossingen voor virussen en spyware Hebt u het vermoeden dat uw computer is besmet met spyware of een virus? Wij bieden deskundig advies en hulp bij problemen om welke bedreiging dan ook te identificeren en te elimineren en uw computer hiertegen te beschermen: 1 Ondersteuning via internet 1 Oplossingen voor virussen en spyware via de telefoon Ondersteuning via internet Het internet van tegenwoordig wordt steeds geavanceerder en ingewikkelder en dat geldt ook voor de gevaren die daar kunnen optreden. Wij zorgen ervoor dat u de nieuwste beveligingsinformatie altijd bij de hand hebt. U kunt vanaf onze website: 1 Zoeken in de gratis bibliotheek voor virussen en beveiligingsrisico's, waarin u over alle gevaren informatie kunt vinden, plus procedures om deze gevaren te verwijderen. 1 Op de hoogte blijven over beveiligingsadviezen voor uw computeromgeving. 1 Gratis online virusscans uitvoeren. 1 Gratis online beveiligingsscans uitvoeren. 1 Gratis verwijderingsprogramma's voor hardnekkige gevaren krijgen. 1 Artikelen lezen over computerbeveiliging, internetcriminaliteit en veel meer. Bezoek: Oplossingen voor virussen en spyware via de telefoon Symantec biedt een gespecialiseerde service voor virus- en spywareoplossingen. Dit houdt in dat u hulp kunt krijgen van zeer deskundige technici bij het verwijderen van bedreigingen van uw systeem. Ook kunnen zij u advies geven over hoe u uw computeromgeving beter kunt beveiligen. De voordelen van onze service voor virus- en spywareoplossingen: 1 Diagnose van spyware of virusinfectie: wij kunnen vaststellen of uw probleem wordt veroorzaakt door een virus of spyware, zodat u precies weet wat u moet doen. 1 Verwijdering van spyware en virussen: sommige virussen en spyware kunnen zich in het besturingssysteem nestelen, waardoor het zeer moeilijk wordt deze te

23 Technische ondersteuning Ondersteuning via internet 23 verwijderen, zelfs met de nieuwste beveiligingssoftware. Onze gecertificeerde Norton-consultants begeiden u bij het verwijderen van zelfs de meest hardnekkige spyware of virussen van uw systeem. 1 Antwoorden zoals u deze wilt hebben: onze gecertificeerde Norton-consultants kunnen het gevaar identificeren en u geschreven instructies sturen, u begeleiden bij het volledige proces, of zelfs via besturing op afstand het gevaar van uw systeem verwijderen. (Hiervoor is een internetverbinding noodzakelijk.) 1 Advies over het beveiligen van uw systeem: onze gecertificeerde Norton-consultants kunnen niet alleen bedreigingen voor u identificeren en verwijderen, maar geven ook advies en tips voor een betere bescherming tegen de toenemende gevaren van het internet. 1 Follow-up per wij willen zeker weten dat uw probleem is opgelost. Wij willen ervoor zorgen dat uw computers in goede conditie zijn en willen weten wat u van onze ondersteuning vindt. Daarom krijgt u de gelegenheid uw feedback te leveren. Zo kunnen wij onze dienstverlening nog verder verbeteren. Voor telefonisch advies wordt een vergoeding gevraagd. Raadpleeg onze website voor tarieven en meer informatie: Land Intl. toegangscode Telefoonnummer België (Nederlands) (+32) België (Frans) (+32) Canada (Frans) (+1) Denemarken (+45) Duitsland (+49) Finland (+358) Frankrijk (+33) Ierland (+353) Italië (+39) Nederland (+31) Noorwegen (+47)

24 24 Technische ondersteuning Ondersteuning via internet Land Intl. toegangscode Telefoonnummer Oostenrijk (+43) Polen (+48) Spanje (+34) Verenigd Koninkrijk (+44) Zuid-Afrika (+27) Zweden (+46) Zwitserland (+41) ClubSymantec * De optie voor telefonische hulp bij het verwijderen van virussen en spyware is niet gratis. Ga naar voor tarieven en meer informatie. Symantec Corporation behoudt zich het recht voor de tarieven zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Bezoek ClubSymantec en vraag een gratis abonnement aan op de maandelijkse ClubSymantec-nieuwsbrief. Graag willen wij u uitnodigen om ClubSymantec te bezoeken. U vindt hier alles over internetbeveiliging en andere onderwerpen op computergebied. Wij willen ervoor zorgen dat u als klant van Symantec veilig, prettig en productief kunt werken. Of u uw computer nu gebruikt om uw persoonlijke financiën te regelen, online te winkelen of de nieuwste digitale foto's met uw vrienden en familie uit te wisselen, ClubSymantec is er om te zorgen dat het een prettige ervaring wordt. Ons doel is u te blijven voorzien van de juiste tools en informatie, zodat u geïnformeerd blijft over de laatste ontwikkelingen op het gebied van internetbeveiliging. De ClubSymantec-sites worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe artikelen, multimedia en andere ondersteuningsmogelijkheden. ClubSymantec is de site waar u vragen op uw antwoorden kunt vinden, maar vooral de site waar u plezier kunt hebben en leren! Bezoek en selecteer uw land in het keuzemenu. Er is alles aan gedaan om de nauwkeurigheid van deze informatie te waarborgen. De informatie kan echter zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Symantec Corporation behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving informatie te wijzigen.

25 Index A Activering 8 Activeringsproblemen 6 B Berichten 11 Beveiligingscategorieën 8 C Categorieën hoofdvenster 8 Categorieën in Norton 360 details weergeven 12 D Detailkoppelingen 12 Details hoofdvenster 8 F Foutberichten 11 H Help afdrukken 12 openen 12 Hoofdvenster bescherming 8 koppelingen 8 statusberichten 11 statuskleuren 11 statusoverzicht 8 I Installeren problemen 5 via een gedownload bestand 5 K Kleuren in Norton M Mijn account 8 N Norton 360 bureaubladpictogram 7 details 12 hoofdvenster 11 kleuren 11 status 10 O Openen Symantec-ondersteuning 13 website van Symantec 13 P Pop-upberichten 11 Problemen oplossen activering 6 S Scans 8 Status 10 Statusoverzichtbalk 8

26 26 Index T Taken en instellingen 8 W Waarschuwingen 11

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 11893526

Gebruikershandleiding PN: 11893526 Gebruikershandleiding PN: 11893526 Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding Documentatieversie 10.1 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10751351

Gebruikershandleiding PN: 10751351 Gebruikershandleiding PN: 10751351 Norton Confidential Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton AntiVirus Gebruikershandleiding Documentatieversie 14.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 11214710

Gebruikershandleiding PN: 11214710 Gebruikershandleiding PN: 11214710 Norton SystemWorks Standard Edition User Guide Documentatieversie 10.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL

Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL Gebruikershandleiding voor Norton Personal Firewall 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Handleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL

Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL Gebruikershandleiding voor Norton AntiVirus 2006 Documentatie versie 12,0 Copyright 2005 Symantec. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, Norton Ghost,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL

Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL Gebruikershandleiding voor Norton Internet Security 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3217824

Uw gebruiksaanwijzing. POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3217824 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Norton 360TM Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

EUROPA. Service en ondersteuning van Symantec. Uw Symantec-product registreren

EUROPA. Service en ondersteuning van Symantec. Uw Symantec-product registreren EUROPA Service en ondersteuning van Symantec Het doel van Symantec is het wereldwijd leveren van uitstekende service. Bij ons krijgt u professionele hulp bij het gebruik van onze software en services,

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Wat moet er na de installatie gebeuren?...4 1.1.1 Abonnement beheren...4 1.1.2 Het product openen...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost Gebruikershandleiding bij Norton Ghost PN: 12098882 Norton Ghost User Guide De in dit boek beschreven software wordt verstrekt onder een licentieovereenkomst en mag uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installeren en activeren Vorige versie Installatie U hoeft de vorige versie van F-Secure Mobile Anti-Virus niet te verwijderen. Controleer de instellingen van F-Secure

Nadere informatie

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding Voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen McAfee Wireless Protection voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen. U kunt Wireless Protection configureren, beheren en openen met McAfee SecurityCenter.

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint.

De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint. De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint. De onderstaande stappen leiden u door het proces van het downloaden en installeren van de FreeStyle

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het formatteerhulpprogramma voor de Mac gebruiken... 1 De FreeAgent-software installeren... 4 Stations veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved.

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. Gebruikershandleiding NL - Revisie 3.7 YourSafetynet home Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. INHOUD 1 Inleiding... 3 2 YourSafetynet gebruiken... 3 2.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Snelstartgids Internet Security 2009 Belangrijk Lees de sectie over Productactivering in deze gids aandachtig. De informatie in deze sectie is essentieel voor de bescherming van uw pc. Het gebruik van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...21

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Procedurehandleiding. McAfee Virtual Technician 6.0.0

Procedurehandleiding. McAfee Virtual Technician 6.0.0 Procedurehandleiding McAfee Virtual Technician 6.0.0 COPYRIGHT Copyright 2010 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, uitgezonden, overgezet of opgeslagen

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

Norton Security. Producthandleiding

Norton Security. Producthandleiding Norton Security Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

Nadere informatie

Universele handleiding stuurprogramma s

Universele handleiding stuurprogramma s Universele handleiding stuurprogramma s Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Versie B DUT 1 Overzicht 1 De

Nadere informatie

Norton. AntiVirus. Producthandleiding

Norton. AntiVirus. Producthandleiding Norton TM AntiVirus Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud Inleiding 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...23

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios Snelstartgids PC, Mac, Android & ios Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u het installatieprogramma wilt downloaden, opent u de Downloadkoppeling

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Server Back-up Online

Veelgestelde vragen Server Back-up Online Veelgestelde vragen Server Back-up Online Welkom bij de Veel gestelde vragen Server Back-up Online van KPN. Geachte Server Back-up Online gebruiker, Om u nog sneller te kunnen helpen zijn veel problemen

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security is alles-in-een software die beveiliging

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Password Manager Gebruikershandleiding De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een gebruiksrechtovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de F-SECURE MOBILE SECURITY

Nadere informatie

Kennisgeving over het product

Kennisgeving over het product Begin hier Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie kan zonder

Nadere informatie

Snelstartgids PC, Mac en Android

Snelstartgids PC, Mac en Android Snelstartgids PC, Mac en Android Installeren voor pc Raadpleeg het leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. U kunt het installatieprogramma ook

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Handleiding voor Microsoft Outlook 2010-gebruikers 9.0 Symantec Enterprise Vault: Handleiding voor Microsoft Outlook 2010-gebruikers De software die in dit boek is beschreven,

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security

Nadere informatie