OASE nieuws mei Diensten en samenkomsten mei. Overige samenkomsten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OASE nieuws mei 2015. Diensten en samenkomsten mei. Overige samenkomsten"

Transcriptie

1 Diensten en samenkomsten mei OASE nieuws mei 2015 Zondag 3 mei 10:00 uur Samenkomst met viering Avondmaal Spreker: John Karsten Zangleiding: Arie Theisens 19:30 uur gemeenteledenvergadering Zondag 10 mei 10:00 uur (moederdag) Spreker: Connie Karsten Zangleiding: John Karsten Zondag 17 mei 10:00 uur Spreker: Sietse Houtman Zangleiding: Marianne Loggers Zondag 24 mei 10:00 uur Pinksteren Spreker: Marianne Loggers Zangleiding: Arie Theisens Zondag 31 mei 10:00 uur Zondag voor de Vervolgde Kerk Spreker: Jan Smit Zangleiding: Daniel Bosveld pag 2 Overige samenkomsten 5 mei géén huiskringen 13 mei Volvo s 14:30 uur bij familie Bakker 15 april zang en muziek oefenavond 20:00 uur 19 mei huiskringen 20:00 uur bij families Bosveld en Theisens 26 mei gebed 20:00 uur bij familie Bakker Wil je ook deelnemen aan een huiskring of het Leerhuis, meld je dan vooraf bij Connie Karsten. Wil je deelnemen aan de Bijbelleesgroep, meld je bij Charissa Meeuwenoord (zie achterzijde omslag) Heb je als 55-plusser zin om deel te nemen aan de Volvo-kring, meld je bij Jan en Aukje Smit of Jaap en Wil Bakker (zie pag. 3). Noteer de datum alvast! Op zondag 21 juni zullen we een bijzondere dienst hebben met gasten uit het Oosten en Zuiden: Freek en Mina van der Spek uit Bangladesh en Michael en Hanneke Awimbilla uit Ghana.

2 Verjaardagen mei Dankbaar geluk pag 3 Wij ontvingen een geboortekaart: Margreet Buisman Leen Birkenholz Lois Hulshof Peter Westerhoff Lisette van den Dikkenberg Ralf Karsten Trieneke Vos Adri van der Mast Matthijs Hulleman Zij is ons voorgegaan pag 4 Tot onze ontsteltenis namen we kennis van het overlijden op 25 maart en de begrafenis op 1 april van ons gemeentelid Sjaan Struve. Jarenlang werd zij regelmatig bezocht door Marianne Loggers en Connie Karsten en was er met haar ook een begrafenisprotocol gemaakt. Dit is ter kennisgeving meegedeeld aan de geestelijke verzorging van het Zonnehuis-Doorn, waar Sjaan haar laatste jaren verzorgd werd. Het PT van de Oase is niet geïnformeerd over Sjaans overlijden noch benaderd voor haar begrafenis. Ook kregen wij geen rouwkaart. Via een kleindochter kwam Connie Karsten in het bezit van een kopie van de rouwkaart en de liturgie. Op de rouwkaart staat: FLYNN HENDRIK MARIA Onze mooie zoon en broertje is geboren op 20 april 2015 Flynn s gewicht is 2745 gram en hij is 50 cm lang. Trotse ouders: Marc en Petra Verhoef-te Brake en grote broer: Jordin Volvo-kring De Volvo's is de naam voor de ouderenbijeenkomst in de gemeente (>55 jaar), die één maal per maand wordt gehouden op een woensdagmiddag. Er is lofprijs en aanbidding en is er ook een korte overdenking. Daarnaast is er ruimte voor getuigenissen, voorbeden, enz. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland voor woensdag 13 mei. U bent vanaf 14:15 uur welkom ten huize van Jaap en Wil Bakker, Burgemeester Patijnlaan 70 in Zeist. Voor meer info: Jan & Aukje Smit (T: ) en Jaap en Wil Bakker (T: ). Na een leven dat getekend werd door eenvoud, goedheid, zorgzaamheid, eerlijkheid en liefde, is op 92-jarige leeftijd van ons heengegaan onze lieve moeder, oma en overgrootmoeder Adriana Neeltje Struve Dekker weduwe van Gerrit Struve *Geldermalsen, 1 maart 1923 Doorn, 25 maart 2015 Onze dank gaat uit naar de medewerkers en vrijwilligers van het Zonnehuis te Doorn, voor de liefdevolle zorg aan haar besteed. Gert en Willy Rien en Ank Carla en George kleinkinderen en achterkleinkinderen De uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 1 april om 10:30 uur in de aula van de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergsseweg te Zeist, waarna we Sjaan naar haar laatste rustplaats begeleiden.

3 Bangladesh: bidden en vasten pag 5 Nepal Pag 6 Nieuws uit Dhantar Beste broeders en zusters, De foto hierboven brengt jullie op een zaterdagmorgen in de kerk in Kalachandpur. Deze mensen zijn gekomen voor een tijd van vasten en gebed. Dat gebeurt om de andere zaterdag. Er wordt gezongen, gebeden en gedeeld vanuit de Bijbel. Men komt, omdat God gebeden beantwoord. God genas Milon van reuma. Hij helpt mensen aan een baan. Shuli en Onjo konden geen kinderen krijgen. Nu hebben ze een baby. Thomas geeft Bengaalse les. Hij brak zijn been en raakte al zijn studenten kwijt. Nu heeft hij meer studenten dan hij kan behappen. Deze tijden van gebed worden om de andere week gehouden in Kalachandpur, omdat op de andere zaterdagen net zulke bijeenkomsten worden gehouden in de kerk in Bhatara. Het is een tijd van vasten en gebed. Het vasten bestaat uit het overslaan van het ontbijt. We beginnen s morgens om elf uur en gaan door tot een uur. Dan wordt het vasten gebroken met een gezamenlijke lunch. Die lunch wordt verzorgd door iemand die uit dankbaarheid voor antwoord van een gebed, de kerk wil zegenen. Deze keer wilde Rani de lunch verzorgen. God is haar aan het genezen en bracht haar zoon terug bij Hem. Ook werden haar gebeden verhoord over problemen met land dat zij heeft. Rani betaalde voor alles, maar mensen van de kerk hielpen haar met koken, bedienen en opruimen. Het bord naast Mina is van mij. Dit keer was het vis, kip en cake toe. Naast alle mooie berichten die wij hierboven schreven, zijn er ook zorgen. Niet iedereen wordt genezen, niet iedereen krijgt een baan. We begrijpen dit niet zo goed, maar men blijft volharden in het bij elkaar komen op zaterdagen om uit te roepen tot God. Ook heel veel dank voor jullie gebeden. Dat houdt ons op de been. Freek en Mina Eindelijk nieuws over de voortgang van de bouw van het kerkje in Dhantar. Afgelopen jaar hebben we hiervoor in de Oase een collecte gehouden. Het gebouw staat er en er wordt ook al druk gebruik van gemaakt. Op de foto's is de buitenkant te zien (met aan de rechterzijde 2 toiletten). Het is een gemetseld gebouw met een golfplaten dak en een veranda (waar de schoenen neergezet kunnen worden). Het gebouw moet nog afgewerkt worden. Eén ding is zeker, de kleine gemeente is er heel erg blij mee. Alle gevers nogmaals heel hartelijk bedankt! We hopen eind van het jaar het eindresultaat te mogen bewonderen.

4 Bidden voor onze kerken in Nepal pag. 7 Hulp via onze kerken in Nepal Pag 8 Stel je eens voor: Je zit in de samenkomst, het is 10 voor 12, de dienst is wat uitgelopen en John staat op het punt om het slotgebed en de zegen uit te spreken. Maar voordat hij dat kan doen begint plotseling alles te bewegen, te trillen en te schudden. Het begint met een beetje, maar het wordt steeds erger. Iedereen springt overeind en verlaat zo snel mogelijk het gebouw. Het is moeilijk om op de been te blijven, maar toch staat iedereen in korte tijd buiten. regelmatig lichtere aardschokken. We hebben dat zelf ook een aantal keren meegemaakt. Je schrikt dan wel even, maar daarna ga je weer over tot de orde van de dag. Het hoort een beetje bij het leven in Nepal. Maar nu was het echt anders. er nog veel nodig zijn om de mensen weer een menswaardig bestaan te geven. Vanuit de stichting Hope for Nepal zijn we ook een actie gestart voor hulp. Als u financieel wilt helpen kan dat door geld over te maken naar de Oase onder vermelding van aardbeving Nepal. We hebben inmiddels een eerste geldsom ( 3.600) al naar de kerken van Pokhara kunnen overmaken. Meer informatie over de situatie in Nepal is te vinden op website: Dit zal hier niet zo snel gebeuren, maar op 25 april gebeurde dit wel in Nepal. Op het moment dat de meeste samenkomsten daar bijna afgelopen zijn, is daar plotseling een zware aardbeving. Minstens 45 seconden lang is daar een beving van 7.8 op de schaal van Richter. Al jaren werd een zware aardbeving verwacht, er waren wel Het epicentrum lag ongeveer halverwege de hoofdstad Kathmandu en Pokhara. In Pokhara was relatief weinig schade, maar de puinhoop in de hoofdstad is enorm. Eeuwenoude tempels zijn verwoest, vele huizen zijn ingestort of omgevallen. Op dit moment liggen er waarschijnlijk nog veel slachtoffers onder het puin, al dan niet levend. Het historische centrum van Bhaktapur, waarvan de restauratie een paar jaar geleden is afgerond ligt voor 80% in puin. Het dorp Lantang ten noorden van Kathmandu is volledig verwoest, er woonden 200 mensen; waarschijnlijk heeft niemand het overleeft. Op het moment van schrijven (30/4) zijn er al meer dan 5500 doden te betreuren en een groot gebied in het binnenland is nog niet bereikt. Er is met name nog geen idee over de schade in het Ghorka-district, de plek bij het epicentrum van de beving. Onbevestigde berichten spreken van dorpen die volledig verwoest of verdwenen zijn. Vanuit Pokhara, waar de schade beperkt is gebleven en waar, voor zover ik weet, ook geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen, hebben de kerken de handen ineen geslagen om met name in bovengenoemd gebied te helpen. Daarbij gaat het in eerste instantie om Jan Smit Opmerking redactie: Giften via De Oase zijn belasting aftrekbaar en gaan via Hope for Nepal 100% naar Nepal.

5 Wees wakker! Pag. 9 Samen leren levert bemoedigende resultaten pag. 10 Zondag 31 mei: zondag voor de Vervolgde Kerk Angst, dreiging en geweld. Dat is waarmee vervolgde christenen dagelijks geconfronteerd worden. Wees wakker! is hun oproep. Benieuwd wat dit inhoudt voor hen en wat de betekenis ervan is voor ons? Tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk op zondag 31 mei ontdekt de Oase dit! Wees waakzaam, wees op uw hoede, schrijft Petrus aan de gemeente van zoekende christenen in het toenmalige Klein-Azië. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan. 1 Petrus 5:8-9. Petrus roept op om ons bewust te zijn van wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Vervolgde christenen weten hoe belangrijk dit is. Zij zien de realiteit onder ogen én houden hun oog gericht op de Here Jezus. Deze zondag staan we daarom ook stil bij het voorbeeld dat vervolgde christenen ons hierin geven. Zijn wij bewust van wat er wereldwijd gebeurt? Zien wij de strijd in onze eigen omgeving en in ons eigen hart? Wat doen we met dit alles? Brengt het ons in verwarring? Maakt het ons angstig? Of brengt het ons aan Gods voeten? Gaan we in gebed voor onze broeders en zusters die vervolgd worden én voor degenen die hen vervolgen? De dienst op 31 mei staat in het teken van deze oproep om wakker te zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van De Oase hebben we dit jaar een lijdenscyclus gedraaid. Zes weken achtereen werd elke zondag een thema met een bepaalde tekst behandeld en een korte power point getoond waarna we het lied Samen op weg naar Pasen zongen. We beseffen dat er verbeterpunten zijn, maar zijn dankbaar voor de bemoedigende reactie van zowel aanwezigen als van leden en vrienden die de preken via de website beluisteren. Voor hen is het moeilijker omdat juist zij de power point niet kunnen zien en de liederen niet kunnen meezingen, omdat die niet worden opgenomen in de uitzending. De kinderen van de zondagsschool hebben de cyclus goed opgepakt, want zij konden aan het einde van de cyclus zonder problemen alle thema symbolen opnoemen. Een hulp daarbij was dat zij elke dienst het symbool van de bijbehorende bijbeltekst verwerkten. Jammer dat we met elkaar niet aan een terugkom-moment voor de kinderen hebben gedacht. Alle symbolen in de goede volgorde op een kruishout gepunaist. Maar van de bijna complete kruisen hebben we wel een foto. De volgorde van de symbolen: hart, spiegel, hand, weegschaal, rode loper en zaklamp. Op Paasmorgen hebben de gastkinderen aan een eigen versie van het kruis met de symbolen gewerkt. Al met al: zes waardevolle weken voor volwassenen en kinderen!

6 Verrassing uit Amerika pag 11 In maart 2009 lag het eerste deel van een trilogie De code EEA in de winkel. De uitgever moedigde me aan om het in Amerika uit te laten geven, maar daarvoor moest ik een flink bedrag op tafel leggen. Dus niet gedaan. Tot mijn verbazing kreeg ik op 30 april het vertaalde manuscript en de cover toegestuurd. Het boek verschijnt deze zomer op de Amerikaanse markt. Leuk cadeautje dat mij niets oplevert, maar ook niets kost. Marianne Loggers Evangeliegemeente De Oase Zeist Postadres maandblad: Vogelweide 107, 3941 NG DOORN Adres samenkomsten: Torenlaan 38 te Zeist Colofon De Oase Gemeentebestuur John Karsten (voorganger), voorzitter; Henk Nicolai, penningmeester; Letty Scheld, secretaris; Sytske Kooistra, lid; Daniel van Hemert, lid. Pastoraal Team John en Connie Karsten, T: Marianne Loggers, T: Marianne Theisens, T: Rekeningnummer Wilt u het werk van De Oase steunen dan kan dat via rekening: NL33INGB t.n.v. (penn.mr.) Evangeliegemeente Oase Zeist. Wilt u een gift overmaken voor de zending, dan kan dat ook via de hierboven vermelde rekening. De Oase onderhoudt contacten met: Freek en Mina van der Spek (Bangladesh); Michael en Hanneke Awimbilla (Ghana); Jan en Aukje Smit (Nederland-Nepal); Marianne Loggers (Nederland-Kenia); Wim en Sonja Odendaal (Aruba en Baltimore-VS Website: Webmaster: Joost Meeuwenoord Kopij voor website en maandblad: Inleveren kopij uiterlijk elke 15de van de maand: mloggers@kabelfoon.nl. Spreuken zijn geen sprookjes...de spreuken van Salomo, zoon van David en koning van Israël. Ze bieden wijsheid en zijn een leidraad in het leven, verdiepen het inzicht en bevatten wijze lessen over recht, rechtvaardigheid en eerlijkheid. 4 Ze vormen het ongeoefende verstand en geven de jeugd kennis en bezonnenheid. Laat wie wijs is goed naar deze spreuken luisteren en nog wijzer worden. Laat wie verstandig is meer en meer de vaardigheid verwerven deze spreuken en diepzinnigheden te begrijpen, deze woorden en scherpzinnigheden van de wijzen te doorgronden. Het begin van alle kennis is ontzag voor de HEER; een dwaas veracht de wijsheid en weigert elk onderricht. Spreuken 1:1-8

OASE nieuws maart 2015

OASE nieuws maart 2015 Diensten en samenkomsten maart pag 2 OASE nieuws maart 2015 Zondag 1 maart Viering heilig Avondmaal Spreker: Charissa Meeuwenoord Zangleiding: John Karsten Zondag 8 maart Spreker: Regien Smit-Bosch Zangleiding:

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

Johannes 5,1-18 - Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem?

Johannes 5,1-18 - Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem? Johannes 5,1-18 - Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem? Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang: - Gez 38 Zoek eerst het koninkrijk van God - EL 462 Maak een vrolijk geluid voor de Heer - Opw 462 Aan uw voeten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem De GZB-dag wordt dit jaar op D.V. 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem gehouden. Voor deze nieuwe datum en plaats is gekozen omdat er op het terrein van Hydepark

Nadere informatie

(Deel van) Zijn Lichaam

(Deel van) Zijn Lichaam (Deel van) Zijn Lichaam 1 December 2013 I. Wedergeboren Leven II. Levende stenen 1 Petrus 2:4-5 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Jeugddienst Ichthuskerk. Eerst zien, dan geloven

Jeugddienst Ichthuskerk. Eerst zien, dan geloven Jeugddienst Ichthuskerk Zondagmiddag om 17.00u 5 juni 2016 Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 3 april 2016 om 10.00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Organiste:

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Eén van de kinderen in Rehoboth

Eén van de kinderen in Rehoboth OASE nieuws februari 2014 Gemeentebestuur John Karsten (voorganger), voorzitter; Henk Nicolai, penningmeester; Letty Scheld, secretaris; Sytske Kooistra, lid; Regien Smit, lid. Pastoraal Team John en Connie

Nadere informatie

Zondag 8 november 2015 Sint Maarten de oogst van ons leven

Zondag 8 november 2015 Sint Maarten de oogst van ons leven Zondag 8 november 2015 Sint Maarten de oogst van ons leven Lezing: Marcus 12 : 28 34 De herfst brengt voor veel mensen een zekere weemoedigheid.: de bladeren vallen, de zomer is echt voorbij. In de herfst

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

AGENDA. Welkom en doel Persoonlijk. Introductie Heilig Vuur en Gods stem Concreet: Gods stem in het dagelijks leven

AGENDA. Welkom en doel Persoonlijk. Introductie Heilig Vuur en Gods stem Concreet: Gods stem in het dagelijks leven Welkom en doel Persoonlijk AGENDA Introductie Heilig Vuur en Gods stem Concreet: Gods stem in het dagelijks leven Hoe begin je en hoe groei je? Tips + verder aanbevolen + cadeautje gebed 1 Hoe hoor ik

Nadere informatie

Welkom. Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Corinthiërs 16:13 (HSV)

Welkom. Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Corinthiërs 16:13 (HSV) Welkom Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Corinthiërs 16:13 (HSV) Informatieblad van 12 juli 2015 Week 29 : Agenda 12 t/m 18 juli

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Verder op weg met Jezus

Verder op weg met Jezus Verder op weg met Jezus Heel goed besef ik de onafheid en de onvolmaaktheid van wat ik geschreven heb. Er is nog zoveel meer te vertellen over Jezus Christus. Er is nog zoveel meer over Hem te weten en

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

OASE nieuws december 2014

OASE nieuws december 2014 Diensten en samenkomsten pag 2 OASE nieuws december 2014 Zondag 7 dienst 2de Advent met Avondmaal Spreker: John Karsten Zangleiding: Arie Theisens 14:30 uur doopdienst in de Bilt Dopelingen: Joost Meeuwenoord

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Zondag 2 november 2014 * Gedachtenis van de overledenen Kogerkerk * Preek Spreuken 9. 1 18 / Matteüs 25, 1-13 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Vandaag een prachtige en poëtische tekst

Nadere informatie

Liturgie avonddienst Westerkerk zondag 30 augustus 2015 Zingen (staande): Psalm 62 : 1,4 (NB) 1.Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht

Liturgie avonddienst Westerkerk zondag 30 augustus 2015 Zingen (staande): Psalm 62 : 1,4 (NB) 1.Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht Liturgie avonddienst Westerkerk zondag 30 augustus 2015 Zingen (staande): Psalm 62 : 1,4 (NB) 1.Mijn ziel is stil tot God mijn Heer, van Hem verwacht ik altijd weer mijn heil,-op Hem toch kan ik bouwen.

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

2. Nieuwe toekomst, nieuwe kansen De Eeuwige geeft Israël en in Israël ons de kans op een nieuwe toekomst. We blijven niet bij het oude, we worden er

2. Nieuwe toekomst, nieuwe kansen De Eeuwige geeft Israël en in Israël ons de kans op een nieuwe toekomst. We blijven niet bij het oude, we worden er 1 Opening Wij zijn hier bij elkaar in de Naam van de Ene en Eeuwige, die onze schepper is en die ons ingeeft om te creëren, nieuw te maken wat er nog niet was, En wij zijn bij elkaar in de Naam van Jezus

Nadere informatie

Laatste nieuws uit Kwazulu Natal ~ pagina 9

Laatste nieuws uit Kwazulu Natal ~ pagina 9 OASE nieuws april 2014 Gemeentebestuur John Karsten (voorganger), voorzitter; Henk Nicolai, penningmeester; Letty Scheld, secretaris; Sytske Kooistra, lid; Regien Smit, lid. Pastoraal Team John en Connie

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte

6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte 6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte Voorganger: Medewerking: ds. Karolien Zwerver Mariëlle Booijink, piano en zang Opening: welkom allemaal! Zingen: lied 442 1. Op U, mijn

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus AVONDMAALSVIERING KONINGSKERK 13-09 - 2009 door ds. L. Krüger Schriftlezing: Koloss. 1: 24-29 (NBV) Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag

Nadere informatie

De leerlingen van Jezus zijn in afwachting. Ze voelen het.. er staat iets volkomen nieuws te gebeuren. Het is immers Jezus die spreekt over zijn vertrek bij hen. Voorgoed of is er nog wel een toekomst

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en Rikkert)

Nadere informatie

Creatief bidden voor de vervolgde kerk aan de hand van de zeven kruiswoorden van Jezus

Creatief bidden voor de vervolgde kerk aan de hand van de zeven kruiswoorden van Jezus Creatief bidden voor de vervolgde kerk aan de hand van de zeven kruiswoorden van Jezus Duur: ongeveer 45 minuten zeven stompe kaarsen (om mee te beginnen) Steek zeven stompe kaarsen aan en plaats die naast

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

HC Zondag 16 - Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander

HC Zondag 16 - Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander HC Zondag 16 - Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander Bevestiging Chris Smits als ouderling Liturgie Voorzang Opw 462 = EL 261 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 18,1.8.9 Gebed Lezen:

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

DBO 19 Zondag 10 mei 2015. Het boek Spreuken. Schrijver. In Spreuken 1:1 lees je dat dit boek geschreven is door koning Salomo.

DBO 19 Zondag 10 mei 2015. Het boek Spreuken. Schrijver. In Spreuken 1:1 lees je dat dit boek geschreven is door koning Salomo. DBO 19 Zondag 10 mei 2015 Het boek Spreuken Schrijver In Spreuken 1:1 lees je dat dit boek geschreven is door koning Salomo. In 1 Koningen 5:11-14 staat: Salomo was wijzer dan alle andere mensen, zijn

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

en in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer

en in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer Dienst in de Dorpskerk Heemskerk 3 mei 2015 en in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer voorganger: ds Marco Visser vleugel: David Rip voorlezer: Corry van Gemeren ouderling: Feija Stuart diaken:

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is altijd prettig als de Bijbel zelf aangeeft, hoe je iets moet lezen. Soms zijn er van die verhalen of gelijkenissen, waarvan ik bij een eerste

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen

Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Liedbundel voor kinderevangelisatie Melodieën Bijbelteksten en samenstelling liederen: A.M. Brouwer- Karels Harmonisaties:

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Gods plan met je leven? Lees pagina s 6-7

Gods plan met je leven? Lees pagina s 6-7 OASE nieuws juli-augustus 2014 Diensten en samenkomsten Zondag 6 juli met viering Avondmaal Spreker: John Karsten Zondag 13 juli Spreker: Paul van der Laan Zondag 20 juli met Freek en Mina van der Spek

Nadere informatie

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje Gemeente van Christus geliefden van God Valt het u ook op, nu we al een tijdje

Nadere informatie

Tekst: Job 16: 20 Thema: Doge jo wol? Bijzonderheden: Tweede zondag in de 40-dagentijd. Beste mensen,

Tekst: Job 16: 20 Thema: Doge jo wol? Bijzonderheden: Tweede zondag in de 40-dagentijd. Beste mensen, Tekst: Job 16: 20 Thema: Doge jo wol? Bijzonderheden: Tweede zondag in de 40-dagentijd Liturgie: Welkom Gezang 172: 1,3,4 Begroeting Psalm 139: 1,2 Gebed Projektlied: Nieuw leven Kindernevendienst Schriftlezing:

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Orde van de dienst van van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Deze dienst is voorbereid en wordt uitgevoerd door leden van de werkgroep

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Voor hen die ziek zijn, mindervalide, gehandicapt en lijden.

Voor hen die ziek zijn, mindervalide, gehandicapt en lijden. 2 Korintiers 1 : 3 4 Geprezen zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

DE VERVOLGDE GEMEENTE

DE VERVOLGDE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest en Lazarus Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Zingen Kinderen, nu is de tijd gekomen De kinderen verlaten de kerkzaal.

Zingen Kinderen, nu is de tijd gekomen De kinderen verlaten de kerkzaal. Liturgie II Orde van dienst Van zondag 11 oktober 2015 Laan van Meerdervoort 955 2564 AJ s-gravenhage 070 325 07 79 remgem@hetnet.nl www.uytenbogaert.nl kerkdienst zondag 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

EEN REIS DOOR 4000 JAAR GESCHIEDENIS IN ÉÉN ONVERGETELIJKE DAG!

EEN REIS DOOR 4000 JAAR GESCHIEDENIS IN ÉÉN ONVERGETELIJKE DAG! Zondagmorgen is er dit keer geen Prediking, maar wordt het een interactieve cursus o.l.v. Hans Wulffraat. In 1995 kwam hij voor het eerst in contact met jonge en oudere Chinese gelovigen in Nederland.

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Het verhaal van William Booth

Het verhaal van William Booth Lesmateriaal bij Het verhaal van William Booth Inhoudsopgave Geroepen om te dienen woordzoeker 3 Graaf in het verhaal! 4 Graaf dieper 5 Gods weg doolhof 6 Nieuw leven interview 7 Het Leger des Heils verspreid

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 10 november 201 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : Ds. Jan de Geus orgel : Kees van den Berg 1 De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie