Krabbel. Inspectiebezoek. Gespreksmomenten. Nummer 37, 03 juli Er zijn deze week geen jarigen in school! Maar we kunnen wel iets anders vieren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krabbel. Inspectiebezoek. Gespreksmomenten. Nummer 37, 03 juli 2014. Er zijn deze week geen jarigen in school! Maar we kunnen wel iets anders vieren."

Transcriptie

1 100 e leerling(en) Wenmomenten Inspectiebezoek Keuzevakken Gespreksmomenten Nieuws uit de bouwen Theateravond Agenda Krabbel Er zijn deze week geen jarigen in school! Maar we kunnen wel iets anders vieren. Inspectiebezoek Afgelopen dinsdag heeft de inspectie van het onderwijs een bezoek aan onze school gebracht. De inspecteur, dhr Thoonen heeft alle groepen bezocht en daar gekeken naar het pedagogisch klimaat, de zorg, de opbrengsten en de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de inspecteur en de directie. Natuurlijk blijven er altijd punten waarop je je kunt verbeteren, maar de inspecteur gaf ons terug voldoende vertrouwen in ons onderwijs te hebben; ons basisarrangement is dan ook weer verlengd. Gespreksmomenten Dinsdag 8 en donderdag 11 juli staan zoals u weet de gespreksmomenten gepland. Heeft u zich al ingeschreven? Zie ook de opmerking bij het stukje Paradijsvogels. Om eventuele teleurstellingen te voorkomen aan het eind van het gespreksmoment omdat hét item waarover u het nou net wilde hebben niet aan bod is gekomen omdat de tijd om is, vragen wij u ook dit keer weer om mee te denken over de inhoud van het gespreksmoment. Wij nodigen u dan ook van harte uit om vooraf uw gespreksonderwerpen met ons te delen zodat wij naast onze eigen onderwerpen een goede tijdsverdeling kunnen maken. Bij de telling van 1 juli zagen wij tot ons grote plezier dat we de 100 leerlingen gepasseerd zijn. Nu zult u denken een 100 e leerling dat is er dan toch altijd 1? In dit geval betreft de 100 e leerling een envelop met de inschrijfformulieren voor twee kinderen, namelijk de tweeling Maud en Julia Veerman. Beide meiden zijn bij aanvang van de theateravond in het zonnetje gezet. We eindigen dit schooljaar over twee weken met 104 leerlingen! U kunt uw vragen/ onderwerpen mailen naar: info@jenaplanschoolheerde.nl t.a.v. de betreffende groepsleerkracht. Gertine draagt er zorg voor dat de mail bij de groepsleerkracht binnenkomt.

2 Theateravond Wij bedanken alle helpende handen die hebben bijgedragen aan onze theateravond van afgelopen woensdag; zowel in alle voorbereidingen, tijdens de middag en tijdens de avond zelf! Ook bedanken wij Stichting Jenakids voor het beschikbaar stellen van de financiële middelen om deze avond mogelijk te maken! Foto s van deze avond zult u binnenkort aantreffen op onze website. Wenmomenten In de laatste twee weken zullen er verschillende wenmomenten plaatsvinden in de verschillende bouwen waarbij de groepen doorschuiven en in hun nieuwe setting gaan wennen. Tijdens deze wenmomenten zullen er ook kinderen komen wennen vanuit andere scholen; in groep 2 komt Mirthe wennen, in groep 3 komen Lars, Storm, Quinten, Thijmen en Lucia wennen, in groep 5 komen Maureen en Isabelle wennen en in groep 6 komen Fleur en Nina wennen. Voor een aantal van deze kinderen staat het al vast dat zij op onze school zullen komen; voor een aantal kinderen zal het een orientatie zijn. Wij wensen al deze kinderen en hun ouders een fijne wenperiode bij ons toe. Voel jullie welkom; proef de sfeer en stel vooral jullie vragen! Keuzevakken Wij zijn erg blij dat de keuzevakken op vrijdagmiddag dit jaar zo n succes zijn geweest. En niet in de laatste plaats door de vele hulpouders. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie inzet! Volgend schooljaar gaan we met hetzelfde concept verder. Juf Wies blijft de coördinator dus. Wie het leuk vindt om gedurende 3 weken een groepje van max. 8 kinderen iets te leren: van schaken tot dammen, knutselen tot koken, werken met hout of textiel, noem maar op meld je aan bij juf Wies! Nieuws uit de bouwen De Moffeltjes: In onze klas is loomen een mooie activiteit (fijne motoriek, inzicht en techniek ontwikkelen.) Dit is mogelijk gemaakt door de gulle gift van mama Gerlinda, dankjewel! Ook een dankjewel aan papa Hans-Erik die de kapotte lasnaad van onze fiets heeft gerepareerd. Groep 2 gaat wennen bij groep 3 en de juffen in de klas van de Leesbeesten op: 8, 10, 11, en 14 juli. Het zijn wenmomenten van ongeveer een uur. Groep 1 en de instroomkinderen zijn dan bij juf Bo in onze kleuterklas. Weblog De Leesbeesten: Heeft u genoten van theateravond? De leesbeesten speelden maar een mooi bultje afval! Goed gedaan hoor! En dat alles met één middag oefenen voorelkaar gekregen. Het schooljaar nadert zijn eind en dan gaan we ons al langzaam richten op de volgende groep. Volgende week dinsdag, donderdag en vrijdag en maandag 14 juli komen de nieuwe Moffeltjes bij ons op bezoek. Vanzelfsprekend gaat groep 4 op die momenten een kijkje nemen bij de Kameleons. Op donderdag middag 17 juli is het feest! juf Wies is in de vakantie jarig en wil dat graag met de Leesbeesten vieren in de speeltuin Jeugdhonk aan de Molenkampseweg. Wilt u uw kind daar om heen brengen en om weer ophalen? Voor de overblijfkinderen wordt vervoer geregeld, graag wel zelf ophalen om Mocht dit lastig zijn, neem dan even

3 contact op met Juf Wies. Schrijft u ook onze schoonmaakavond in de agenda? Bij de deur van het lokaal hangt een intekenlijst: donderdag 17 juli van Vele handen maken! Weblog De Kameleons: Hoera voor Thomas, hij heeft vanochtend zijn typediploma gehaald! Knap werk; wie volgt? In de klas hebben we nieuwe tafelgroepjes gemaakt en zijn er al extra tafels bijgezet; dit alles voor de wenmomenten van komende week! De laatste dagen voor de vakantie zullen we de klas weer lekker fris en schoon achterlaten; wie van u komt ons helpen op donderdag 17 juli? We kijken terug op een geslaagde theaterdag; we hebben als een echte groep goed samengewerkt en zijn daarbij enorm creatief geweest. We hebben geleerd om te improviseren en dat liep als een trein. Kameleons, jullie kunnen trots zijn op jullie zelf! Weblog: De Paradijsvogels: Het einde van het schooljaar is in zicht.een vol jaar voor de Paradijsvogels, een jaar van hard werken en afronden. Werken aan en met tradities en tradities (even) aan de kant zetten De komende week staan traditiegetrouw de oudergesprekken gepland.alleen zijn in de bovenbouw de gesprekstijden gereserveerd voor groep 7 MAAR dit houdt niet in dat ouders van groep 8 geen (afrondings)gesprek kunnen/mogen voeren. Wilt u in dit geval even met Marianne een afspraak maken, zodat de tijden voor aanstaande dinsdag open blijven voor de ouders (en kinderen) van groep 7? En, bedenk ouders van groep 8: uw kind krijgt pas op de afscheidsavond het rapport! Rapporten groep 8: Wilt u alle rapporten van uw kind in één omslag dan graag komende week alle rapporten inleveren en Gerrit wil deze voor u inbinden!! Busreis en OVkaart Het wordt ook al een traditie om de laatste dinsdag van het schooljaar met de bus naar Hattem te reizen, daar een stadswandeling te hebben, een ijsje te eten en met de bus weer terug naar school, waar groep 8 traditiegetrouw afscheid neemt in de verschillende bouwen. Deze busreistraditie kan alleen bij gratie van Connexion, omdat zij gratis de OVkaarten verstrekken. Dit jaar is het weer gelukt om 35! OVkaarten ( 20,- ) te krijgen. Deze kaarten zijn oplaadbaar, dus gewoon te gebruiken. Groep 8 heeft vorig jaar de OVkaart mogen houden. Dit jaar moeten zij na het uitstapje de kaart inleveren (zij hebben er immers al één) Groep 7 mag de kaart behouden. Deze kaarten worden verstrekt om de a.s. brugklassers te leren hoe zij moeten/kunnen reizen met het openbaar vervoer. Onze leerlingen oefenen dus gewoon 2x! Afscheid nemen: Hierboven wordt al gesproken over de traditie van het afscheid-nemen in de verschillende bouwen door groep 8.dit afscheid-nemen heeft heel veel jaren in het teken van: zoet-zoeterzoetst gestaan. De laatste jaren is daar gelukkig steeds meer verandering in gekomen. Ook zagen wij de tendens dat de kinderen samen een traktatie verzorgden helemaal TOP! De komende periode zal hier in de groep ook aandacht aan besteed worden. Paradijsvogels actief met stoepkrijt; een tekenopdracht met 3D effect..

4 Agenda 3 t/m 5 juli 8 en 10 juli 15 juli 17 juli 18 juli 18 juli Hoornerfeest Gespreksmomenten Afscheid van groep 8 Koffie-uurtje uur Uitglijden Start Zomervakantie Weblog:

5