De directie heeft de mentorenvergoeding in overleg met de PMR aangepast, maar zag geen aanleiding om over een nabetaling te verrichten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De directie heeft de mentorenvergoeding in overleg met de PMR aangepast, maar zag geen aanleiding om over 2013-2014 een nabetaling te verrichten."

Transcriptie

1 Jaarverslag MR Samenstelling De MR bestond in het verslagjaar uit: Personeelsgeleding: Wouter Warnaar (tevens lid GMR) Mohammed Khlifa (van januari t/m juni Wendy van Domburg) Izaak Havelaar (voorzitter) Eric Bor (secretaris, tevens secretaris GMR) Oudergeleding: Anne Geertsema Reinier Versluis Leerlingengeleding: Guido Bakker Mats Vijverberg 2. Gespreksonderwerpen De volgende onderwerpen werden met de directie besproken: 2.1. Gerealiseerde onderwijstijd 2.2. Benoemingen (overleg PMR-directie) De directie heeft de procedure rondom de benoemingen als gevolg van het entreerecht uitvoerig toegelicht. De PMR is akkoord gegaan met het door de directie in dezen voorgestelde beleid. De directie heeft ook met de vakbonden overlegd, omdat de functiemix niet volledig kan worden gerealiseerd. Ook de vakbonden gaven hun fiat aan het directiebeleid Afhandeling mentorenvergoeding De directie heeft de mentorenvergoeding in overleg met de PMR aangepast, maar zag geen aanleiding om over een nabetaling te verrichten Roosterperikelen Er heerste onvrede over de roostergevolgen van de werkmiddag en over de onduidelijke of zelfs ontbrekende communicatie over de inhoud van de werkmiddagen. De PMR heeft aangedrongen op heldere communicatie vanuit de afdelingsleiders. De ouders en de leerlingen van de MR merkten op dat er, tegen de beloften in, toch weer herclusterd is in de examenklassen. De directie zei dit te betreuren, maar gaf aan dat het soms echt niet anders kan. De MR zag de noodzaak van herclusteren in, maar benadrukte dat het onwenselijk is als leerlingen tussen de voorexamenklas en de examenklas van docent wisselen. Bovendien was de klassengrootte in de bovenbouw in sommige gevallen onwenselijk fors, al werd de grens van 30 leerlingen nergens overschreden. Dit was een onvermijdelijk gevolg

2 van het beleid om de klassen in de onderbouw klein te houden, hetgeen uit marketingoogpunt wenselijk is Rol van de teamleider De PMR gaf aan, niet veel inzicht te hebben in de precieze inhoud van de functies van de teamleiders. De directie gaf daarvan het volgende overzicht: Taken: Teamleider onderwijskundig leider en eindverantwoordelijk voor het opstellen van teamjaarplan voorzitter rapport-,mentoren- en teamvergaderingen. Handhaving regels Bijzonder verlofaanvraag personeel Ziektemelding personeel vertegenwoordiger van zijn afdeling in de schoolleiding. Wekelijks overleg met de mentoren uit zijn afdeling m.b.t. -Absentie -Huiswerk -Resultaten / voortgang -Zorg -Begeleiding. Organiseren van afdelingsspecifieke activiteiten invulling en borging scholingsprogramma team van mentoren en docenten. m.b.t. verdieping en motivatie onderwijsontwikkeling. Focus op individueel maatwerk, in afstemming met groepsbelang en schoolvisie. Voert jaarlijks functionerings- en voortgangsgesprekken in zijn afdeling. draagt zorg voor eventuele scholing mentoren 2.6. Examenreglement De MR is na enkele tekstwijzigingen akkoord gegaan met het examenreglement Pestprotocol De MR had veel kritiek op de eerste versie van het pestprotocol. De tweede versie werd in juni 2015 voorgelegd. De MR had hierbij nog enkele kanttekeningen, die door de pestcoördinator zullen worden verwerkt Overgang naar zittingsduur van 4 jaar Op verzoek van de personeelsgeleding is de zittingsduur in de MR van 3 naar 4 jaar gebracht. Hiermee kan wordt bereikt, dat jaarlijks 1 personeelslid aftreedt, waardoor de continuïteit beter gewaarborgd wordt. Het bestuur heeft aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben en het Medezeggenschapsreglement is derhalve aangepast.

3 2.9. Gesprekkencyclus De PMR heeft geconstateerd dat de gesprekkencyclus (functionerings- en beoordelingsgesprekken) niet optimaal is verlopen: veel gesprekken vonden pas te laat in het jaar, of in enkele gevallen zelfs helemaal niet, plaats. De directie heeft er bij de teamleiders op aangedrongen, de gesprekken voortaan uiterlijk in maart af te ronden Meerjarenprognose en formatieplan Op verzoek van de PMR heeft de directie een overzicht vervaardigd van de meerkosten als gevolg van de functiemix. Hierdoor wordt veel inzichtelijker welk deel van de toekomstige tekorten door de leerlingenterugloop worden veroorzaakt en welk deel door de functiemix. De meerkosten zijn euro per jaar in de eindschaal, structureel. De directie gaf aan als gevolg van de tekorten die voornamelijk door de terugloop van het aantal leerlingen en daarnaast door de functiemix veroorzaakt zijn, de komende jaren geen promoties toe te kennen, tenzij ze daar door het arbeidsknelpuntenbeleid toe gedwongen wordt. Zij zal bezuinigingsscenario s opstellen waarbij zij alle niveaus (OP, OOP en schoolleiding) en de mogelijkheden van verdere samenwerking op bijv. het gebied van ICT en rooster in beschouwing zal nemen. Sommige maatregelen kunnen wellicht al in worden getroffen. Doordat we voldoende reserves kunnen inzetten, hoeft op de korte termijn niet direct te worden bezuinigd, maar moet er wel gezocht worden naar mogelijkheden daartoe. De PMR verklaarde zich tegen een volledige stopzetting van promoties (anders dan door het knelpuntenbeleid opgelegd). Er moet ruimte blijven om bij uitzondering kwalitatief heel goed personeel aan ons te binden door een promotie. De directie was het hiermee eens, maar gaf aan dat er zo spaarzaam mogelijk met promoties zal worden omgegaan. Uiteraard ontstaat er een nieuwe situatie als de aanmelding het komend jaar heel erg meevalt. De PMR toonde zich er niet gelukkig mee dat in de prognose het aantal FTE s voor de directie niet gelijkmatig afneemt met dat voor het OP. De directie gaf aan dat bij het OOP en de directie zonder gedwongen ontslagen niet onmiddellijk een bezuiniging kan worden bewerkstelligd. In de mogelijkheden tot bezuinigen die de directie thans onderzoekt, worden alle geledingen, dus ook OOP en directie meegenomen. De PMR stemde op voorwaarde dat een (uiterst) spaarzaam promotiebeleid mogelijk blijft, in met het formatieplan.

4 2.11. Groot onderhoud De voorzieningen voor groot onderhoud worden geharmoniseerd met die van het Vitus. Daardoor vond bij ons een in verhouding tot andere jaren grote vrijval plaats uit de voorzieningen, die kon worden ingezet om enerzijds het noodzakelijk groot onderhoud uit te voeren en anderzijds het Willem aantrekkelijker te maken voor bestaande en nieuwe leerlingen. Met name de leerlingenruimte is aangepakt door het aanbrengen van lichtkoepels en ventilatie en het fietsenplein heeft een flinke make-over gekregen. Het gaat hier om gewaarmerkt geld, dat alleen voor de materiële exploitatie kan worden aangewend. Het gaat niet ten koste van de personele reserves Sociaal jaarverslag 2013 De MR neemt het sociaal jaarverslag na bespreking ervan voor kennisgeving aan Ouderbijdrage De oudergeleding vroeg, welk bestedingsdoel de ouderbijdrage in het algemeen heeft. De rector repliceerde dat er extra kosten mee worden bestreden die niet door het ministerie vergoed worden. Als voorbeelden noemde hij materiaal voor practica, excursies en werkweken. De oudergeleding vroeg hoe de ouderraad invloed kan uitoefenen op de besteding van de ouderbijdrage. De rector meldde dat voorstellen voor de begroting uiterlijk 1 november moeten worden ingediend Vacatievergoeding Op verzoek van de leerlingengeleding krijgen de leerlingen in de MR voortaan een vacatievergoeding van 25 euro per vergadering. Dit geldt voor twee leerlingen in de MR en voor één leerling in de GMR. De leerlingen kunnen hun declaraties bij de voorzitter van de MR indienen Begroting 2015 De MR heeft de begroting voor 2015 goedgekeurd Contact met de Raad van Toezicht De PMR heeft vastgesteld dat de Raad van Toezicht niet geheel conform de Wet op het Voortgezet Onderwijs functioneert en heeft dit ingebracht in de GMR. Het profiel ten behoeve van een nieuwe benoeming in de Raad moet openbaar zijn en de GMR moet in de gelegenheid worden gesteld een bindende voordracht voor een lid van de Raad te doen. Voorts is het wenselijk dat de Raad regelmatig een gesprek heeft met elk van de medezeggenschapsraden van de scholen. Inmiddels heeft de GMR contact hierover met de Raad van Toezicht.

5 2.17. Enquête Ouderraad De Ouderraad heeft een enquête gehouden onder ouders. Er waren 365 reacties. Als belangrijkste punten werden aangeduid: lesuitval, verbetering zesjescultuur, rook-drank en drugsbeleid, brede aandacht voor sociale vaardigheden en, communicatie met school met ouders/verzorger. Omdat bijna alle ouders het havo-ontwikkelingsplan hebben genoemd, heeft de OR dit toegevoegd. De OR bespreekt deze punten in zijn vergaderingen met de directie Sollicitatieprocedure nieuwe conrector Het personeelsdeel van de MR is betrokken geweest bij het opstellen van een profiel voor de opvolger van mevrouw Brouwer als conrector. In de benoemingscommissie hadden twee personeelsleden namens de MR zitting Wijziging urentabel en vaststelling takenlijst Na enkele aanpassingen op verzoek van de PMR, zijn de urentabel en de takenlijst vastgesteld. Hetzelfde geldt voor de Aanvullende regeling persoonlijk budget en Informatie voor docenten inzake taak- en roosterwensen Schoolgids en vakantieregeling Na enkele aanpassingen geeft de MR het groene licht voor de Schoolgids en voor de vakantieregeling Schoolplan De directie heeft het concept van het schoolplan aan de MR voorgelegd en het uitvoerig toegelicht Communicatie De PMR heeft enkele gevallen van slechte communicatie binnen de schoolorganisatie met de directie besproken. De directie streeft ernaar, herhaling te voorkomen Risico-Inventarisatie en - Evaluatie De veiligheid van de werkomgeving zal tweede helft 2015 opnieuw worden onderzocht. Naar de luchtbehandelingskasten van de geschiedenislokalen wordt al eerder een onderzoek ingesteld Directieverslag Na toelichting door de rector goedgekeurd door de MR.

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad SGL Scholengemeenschap Lelystad 1 1. Inleiding Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 1.Inleiding Dit jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de openbare basisschool Juliana van Stolberg (obs JvS) betreft

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Jaarverslag 2009/2010 Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Samenstelling van de medezeggenschapsraad pag. 2 Interne activiteiten pag. 3 Instemmings- en adviesaanvragen pag.

Nadere informatie

Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013

Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013 Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: Ouders: ouders, (voogden) en verzorgers van bij de school ingeschreven leerlingen.

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Melanchthon

Activiteitenplan MR Melanchthon Activiteitenplan MR Melanchthon 2018-2019 Vastgesteld op 16 oktober 2018 Preambule Het activiteitenplan wordt elk jaar opgesteld, bij voorkeur voor aanvang van het schooljaar, en door de MR vastgesteld.

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 / 2016 Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Sietske van der Locht Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Pieter ten Haaf Daphne van Rijnsoever Pleun de Groot Activiteitenplan

Nadere informatie

de Personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad van C, te B, verweerder, hierna te noemen de PMR

de Personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad van C, te B, verweerder, hierna te noemen de PMR Het bevoegd gezag deelde uren aan het personeel toe voor algemene schooltaken, zoals vergaderingen. Hierbij werd een vaste voet gehanteerd die het bevoegd gezag nu wil laten vallen. Het bevoegd gezag is

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jaarverslag DMR Ichthus College Kampen

Jaarverslag DMR Ichthus College Kampen Jaarverslag DMR Ichthus College Kampen 2014-2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 De wet medezeggenschap op scholen 4 De leden van de DMR 4 Samenwerking met de directie 5 Waar heeft de DMR zich

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker Jaarverslag 2013-2014 Januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 De medezeggenschapsraad...4 2.1 Doel en bevoegdheden medezeggenschapsraad...4 2.2 Samenstelling

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016 2

Jaarverslag 2015/2016 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling... 3 3. Jaarplanning 2015/2016... 4 4. Behandelde onderwerpen... 5 4.1. Jaarplan, zorgplan en onderwijsprofiel... 5 4.2. Begroting 2016 en jaarverslag 2015...

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool de Akker Schooljaar 2018-2019 Inleiding Zoals iedere basisschool heeft ook de Akker een medezeggenschapsraad (MR). De MR oefent invloed

Nadere informatie

Verslag Medezeggenschapsraad KSE 8 januari 2014. Mevr. A. van Zantwijk, Dhr. T. Witters, Mevr. D. Goossens

Verslag Medezeggenschapsraad KSE 8 januari 2014. Mevr. A. van Zantwijk, Dhr. T. Witters, Mevr. D. Goossens Verslag Medezeggenschapsraad KSE 8 januari 2014 Aanwezig: Oudergeleding: Leerlinggeleding: Mevr. A. van Zantwijk, Dhr. T. Witters, Mevr. D. Goossens Mila Verdiesen, Wennie Evers, Sharonleigh Pichardo,

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van:

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Activiteitenplan MR SGL 2015-2016 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut Stichting openbare scholengemeenschap Piter Jelles

Medezeggenschapsstatuut Stichting openbare scholengemeenschap Piter Jelles Stichting openbare scholengemeenschap Piter Jelles Januari 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Aard en werkingsduur statuut... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2018-2019 1. Verantwoording Akkoord MR: Voorzitter Liselotte Russchen Datum Secretaris Adrienne van de Ven Datum 2. Inhoudsopgave 1 Verantwoording 2 Inhoudsopgave 3 Samenstelling 4 Zittingsduur

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

SAMENVATTING. het bestuur van de Stichting A, gevestigd te B, verzoeker, hierna te noemen het bevoegd gezag gemachtigde: de heer mr.

SAMENVATTING. het bestuur van de Stichting A, gevestigd te B, verzoeker, hierna te noemen het bevoegd gezag gemachtigde: de heer mr. SAMENVATTING 105620-13.02 Instemmingsgeschil PO - artikel 12 lid 1 onder i WMS (vaststelling of wijziging beleid personeelsbeoordeling, functiebeloning en functiedifferentiatie) De PGMR heeft instemming

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk

Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk versie september 2015 Preambule Het bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019.

De datum in regel 59 moet zijn 18 augustus 2019. 5 Notulen MR-vergadering 18 april 2018 10 Samenstelling: Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Dhr. Moons 15 20 25 30 35 Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. van de Wetering Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr.

Nadere informatie

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016 MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School Jaarverslag 2015-2016 Badhoevedorp, Oktober 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Burgemeester

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Doel van het jaarverslag Dit jaarverslag is opgesteld door de schoolleiding na vaststelling in de MR en met het team. Het geeft een overzicht van de behaalde resultaten in schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen Schooljaar 2014/2015 Oudergeleding - Mw. D. Tillema (voorzitter) - Dhr. E. de Myttenaere/Dhr. P. Koopmann - Mw. E. Steenhuis Personeelsgeleding - Mw. Y. Boomstra

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut Winkler Prins 2017

Medezeggenschapsstatuut Winkler Prins 2017 Medezeggenschapsstatuut Winkler Prins 2017 Versie d.d. 26 september 2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Hoofdstuk 2 Inrichting van de medezeggenschap... 3 Hoofdstuk 3 Informatievoorziening...

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL

JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL R.K. Augustinusschool Locatie Naberpad Locatie Zijderupsvlinder Johanna Naberpad 1 Zijderupsvlinderlaan 6 4105 EA Culemborg 4105 TC Culemborg

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Jaarplan MR. St-Gregorius College Utrecht

Jaarplan MR. St-Gregorius College Utrecht Jaarplan MR St-Gregorius College Utrecht Schooljaar 2016-2017 1 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze 3. Missie en visie MR (MR) 4. Doelen schooljaar 2016 2017 5. Functies en werkverdeling binnen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen Inhoud Voorwoord Algemeen Samenstelling MR en datum van indiensttreding Werkwijze Overzicht besproken onderwerpen Vooruitblik schooljaar 2015-2016 p.2. p.2. p.3. p.3. p.4. p.5. 1 Voorwoord Middels het

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2015 2016 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2015 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem Jaarverslag 2015-2016 Medezeggenschapsraad De Sleutelbloem Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2015-2016 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag legt de MR verantwoording

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan Medezeggenschapsraad Liduinaschool Jaarplan 2016-2017 MR Liduinaschool Jaarplan 2016-2017 2 Algemeen Als medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool willen we de belangen van onze kinderen en school

Nadere informatie

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de MR- DOMMELRODE INLEIDING De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de ouders meer te betrekken bij de onderwerpen die door MR behandeld worden.

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan 2014-2015. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4.

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Inleiding Dit jaarverslag vat samen wat er tijdens het schooljaar 2017-18 besproken is binnen de MR. Belangrijke thema

Nadere informatie

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga

Aan het einde van het schooljaar hebben we afscheid genomen van: Iris Gerritzen en Lonneke Elzinga Activiteitenplan MR SGL 2017-2018 1. Inleiding; 2. Missie en Visie; Missie Wij zetten onze bevoegdheden en mogelijkheden in bij het initiëren, participeren en controleren van beleid met als doel een optimale,

Nadere informatie

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar

Jaarverslag. MR Sint-Maartenscollege. Schooljaar Jaarverslag MR Sint-Maartenscollege Schooljaar 2016-2017 Maastricht, september 2017 1 Verantwoording Als gevolg van artikel 19 van het MR-reglement doet de secretaris van de MR jaarlijks schriftelijk verslag

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN Datum : dinsdag 01 november 2011 Aanwezig: Bart Reijneveld/Jeannette Kapteijn/ Sanneke Vos/ Eveline Luiten/Caroline Knoester/

Nadere informatie

Informatie sollicitatieprocedure Coördinator HAVO BOVENBOUW Februari 2017

Informatie sollicitatieprocedure Coördinator HAVO BOVENBOUW Februari 2017 Informatie sollicitatieprocedure Coördinator HAVO BOVENBOUW Februari 2017 1 Inhoudsopgave 1. Informatie over de sollicitatieprocedure 2. Tekst oproep Weekbrief 3. Taakomschrijving 4. Profiel 2 1. Informatie

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ELSLOO JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC

ACTIVITEITENPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ELSLOO JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ACTIVITEITENPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ELSLOO 2015-2016 1. Inleiding. Waarom een activiteitenplan? In de CAO-PO zijn afspraken vastgelegd over de faciliteiten in tijd en over een

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool Periode Oktober 2015 tot juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Terugblik op 2015-2016... 3 1.1 Samenstelling... 3 1.2 Scholing en vorming... 3 1.3 Advies

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. Vastgesteld d.d

Jaarverslag medezeggenschapsraad. Vastgesteld d.d Jaarverslag medezeggenschapsraad 2016 2017 Vastgesteld d.d. 05-10-2017 Inleiding Medezeggenschap is een investering in de kwaliteit van het onderwijs, en ondersteunt het streven naar beter onderwijs. De

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad De Bouwsteen. Jaarplan MR De Bouwsteen 8

Jaarplan Medezeggenschapsraad De Bouwsteen. Jaarplan MR De Bouwsteen 8 Jaarplan 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Bouwsteen Christelijke basisschool De Bouwsteen Vlasakker 3 Postbus 5256 3295 ZK s-gravendeel 078 673 3260 Jaarplan MR De Bouwsteen 8 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Jaarplan. Medezeggenschapsraad. KBS Het Bovenland 2015-2016

Jaarplan. Medezeggenschapsraad. KBS Het Bovenland 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2015-2016 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Algemeen 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4. Regelingen en beleidsplannen

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS de Langereisschool Ursem Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie en uitgangspunten 4 3. Jaarplanning 5 4. Bezetting MR 6 5. Taakverdeling en aandachtsgebieden MR

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 Medezeggenschapsraad OBS Weidevogels

JAARPLAN 2014-2015 Medezeggenschapsraad OBS Weidevogels JAARPLAN 2014-2015 Medezeggenschapsraad OBS Weidevogels Datum: 09-01-2015 Inhoud Algemeen... 3 Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 Regelingen en beleidsplannen... 5 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker Jaarverslag 2017-2018 1 november 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De medezeggenschapsraad... 4 2.1 Doel en bevoegdheden medezeggenschapsraad... 4 2.2 Samenstelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR

JAARVERSLAG MR JAARVERSLAG MR 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Taken van de MR... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Schooljaar 2016-2017... 4 Samenstelling MR... 4 Schoolplan 2015-2019... 4 Schoolgids

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Korf

Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Korf Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Korf Periode: schooljaar 2012 2013 Personeelsgeleding MR: Marcel van Dulmen Lobke Vastenhout Wendy Sloot (vanaf april 2013) Oudergeleding MR: Edith Brendel Mark Hekkelman

Nadere informatie

Door middel van het voorliggende managementstatuut wordt door het bestuur alsnog uitvoering gegeven aan de wettelijke en statutaire verplichtingen.

Door middel van het voorliggende managementstatuut wordt door het bestuur alsnog uitvoering gegeven aan de wettelijke en statutaire verplichtingen. MANAGEMENTSTATUUT 1 PREAMBULE Artikel 32c van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) geeft aan schoolbesturen de verplichting om een managementstatuut vast te stellen waarin tenminste een regeling is

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4.

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Medezeggenschapsraad. RKBS Het Baken

Huishoudelijk reglement. Medezeggenschapsraad. RKBS Het Baken Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad RKBS Het Baken Datum: 1 Oktober 2015 Versie: 1.0 Status: definitief PAGINA 1 VAN 8 1. Strekking Dit Huishoudelijk Reglement van de Medezeggenschapsraad van

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017/2018

JAARVERSLAG 2017/2018 JAARVERSLAG 2017/2018 Medezeggenschapsraad RKBS De Marinx t Veld Inleiding In dit jaarverslag wordt in het kort aangegeven waar de medezeggenschapsraad van de Marinx zich het afgelopen jaar mee bezig heeft

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

in het geschil tussen: de medezeggenschapsraad van het A College te B, verzoeker, hierna te noemen de MR gemachtigde: mr. E.J.M.

in het geschil tussen: de medezeggenschapsraad van het A College te B, verzoeker, hierna te noemen de MR gemachtigde: mr. E.J.M. S AMENV ATTING 08.023 / 104010 Interpretatiegeschil VO - artikel 4 lid 3, artikel 21 lid 2 en artikel 2 jo 11 onder h WMS m.b.t. de medezeggenschapsstructuur, de procedure van vaststelling van medezeggenschapsdocumenten,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut

Medezeggenschapsstatuut Medezeggenschapsstatuut Stichting V.O. Amsterdam-Zuid Het medezeggenschapsstatuut van Stichting V.O. Amsterdam-Zuid, zoals bedoeld in artikel 21 van de Wet medezeggenschap op scholen, vastgesteld door

Nadere informatie

Jaarverslag. van de medezeggenschapsraad Terra Nigra. over 2015

Jaarverslag. van de medezeggenschapsraad Terra Nigra. over 2015 Jaarverslag van de medezeggenschapsraad Terra Nigra over 2015 Maastricht, 1 januari 2015 31 december 2015 Verantwoording De secretaris van de MR doet jaarlijks schriftelijk verslag van de werkzaamheden

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag. MedezeggenschapsRaad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarverslag. MedezeggenschapsRaad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarverslag MedezeggenschapsRaad Montessori Onderwijs Purmerend 2014-2015 1. Samenstelling MR Oudergeleding Linda Kint- voorzitter Marleen Hooijer Monique van Wijk-Boer Yasmin Schuster (geen stemrecht)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Klim Op

Medezeggenschapsraad Klim Op WERKPLAN 2012-2013 Medezeggenschapsraad Klim Op versie 12-11-2012 pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en visie 3. Doelstellingen 4. Samenstelling en taakverdeling 5. Werkafspraken 6. Communicatie

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Inleiding Samenstelling van de Commissie

Inleiding Samenstelling van de Commissie Bezwarencommissie CAO VO Jaarverslag 2014 Inleiding De Commissie is ingesteld door de Cao-partijen en strekt haar werkzaamheden uit over scholen voor voortgezet onderwijs die onder het gezag staan van

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

Jaarverslag MR De Kralingsche School, Rotterdam

Jaarverslag MR De Kralingsche School, Rotterdam Jaarverslag MR 2015-2016 De Kralingsche School, Rotterdam Juni 2016 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Kralingsche

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Notulen vergadering maandag 5 februari 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R.

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut

Medezeggenschapsstatuut Medezeggenschapsstatuut Ingangsdatum op 1 augustus 2007 Instemming MR op 22 mei 2007 Vastgesteld in bestuur op 29 mei 2007 A. medezeggenschaps- en overlegstructuur In onderstaande schema s is de medezeggenschaps-

Nadere informatie