In deze brief wordt je verder geïnformeerd over de regels, de hulpmiddelen en de afname.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze brief wordt je verder geïnformeerd over de regels, de hulpmiddelen en de afname."

Transcriptie

1 Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo die deelnemen aan maartafname van de rekentoets en hun ouders/verzorgers Datum: 10 maart 2017 Betreft: rekentoets VO vmbo Beste leerling, geachte ouder(s)/verzorger(s), Volgende week staat de maartafname van de rekentoets op het programma. Enkele leerlingen van 4 basis zijn vanwege de pilot van de 2A- toets twee keer ingedeeld. De derde afnamemogelijkheid na de centrale examens in mei/juni. Ook dan kun je nog deelnemen, bijvoorbeeld om je cijfer te verbeteren of deel te nemen aan een toets van een ander niveau. In deze brief wordt je verder geïnformeerd over de regels, de hulpmiddelen en de afname. Afname van de rekentoets VO De rekentoets VO is een officieel examen en wordt dan ook afgenomen volgens de geldende examenregels. Het examenreglement is net zoals bij alle andere (school)examens ook voor de rekentoets VO van belang. Ook nu gaan we er van uit dat iedereen op hoogte is van de regels in het examenreglement. Uiteraard geldt de landelijke regelgeving. De rekentoets VO wordt digitaal afgenomen met de examensoftware die ook bij de digitale eindexamens voor bb en kb in mei en juni zal worden gebruikt. De beschikbare tijd voor de 2F- rekentoets VO is maximaal 90 minuten. Ook voor de 2A toets is de beschikbare tijd 90 minuten. Voor de 2A-ER toets, de 2ER- toets en de 3F- toets is 120 minuten beschikbaar. Dyslectische leerlingen, leerlingen met dyscalculie en leerlingen die op grond van andere redenen recht op extra tijd hebben, mogen maximaal 30 minuten langer werken, met uitzondering van de 2A- ER toets en de 2ER- toets. Voor alle leerlingen die recht op extra tijd hebben, geldt dat er een erkende verklaring van een deskundige op school aanwezig moet zijn. Verder krijgen dyslectische leerlingen een examen waarbij sprake is van auditieve ondersteuning. Dit houdt in dat de tekst en opdrachten door een computerstem worden voorgelezen. De leerling kan er voor kiezen de fragmenten vaker te beluisteren. Voor leerlingen die beschikken over een erkende dyscalculieverklaring is het toegestaan een eenvoudige formule/rekenkaart te gebruiken. De school zorgt voor deze formule/rekenkaart. Niet alle leerlingen kunnen tegelijkertijd de toets kunnen maken, vandaar dat er meerdere varianten ingezet zullen worden. Het is dus mogelijk dat leerlingen uit dezelfde klas een ander examen maken. Dit is ook het geval bij de digitale examens voor bb en kb in mei en juni. Hulpmiddelen Ook al is de rekentoets VO een digitale toets, bij de afname is het gebruik van pen/potlood en kladpapier dat door de school wordt verstrekt toegestaan. Het gebruik van eigen papier is niet toegestaan. Het kladpapier moet aan het einde van de toets ingeleverd worden en mag beslist niet worden meegenomen.

2 Behalve schrijfmateriaal is toegestaan: - liniaal met millimeterverdeling - passer - geometrische driehoek - vlakgum - een verklarend Nederlands woordenboek. Dat mag een Nederlands - Nederlands woordenboek zijn, maar ook het beeldwoordenboek of een woordenboek van het Nederlands naar de thuistaal van de leerling is toegestaan. In dat laatste geval is het toegestaan dat hetzelfde woordenboek ook thuistaal Nederlands bevat (al is dat niet zinvol). Het is duidelijk dat het woordenboek niet voorzien mag zijn van aantekeningen in welke vorm dan ook. Een digitaal woordenboek is niet toegestaan. Dyslectische leerlingen krijgen een variant met auditieve ondersteuning aangeboden. Zij moeten zelf zorgen voor een goedwerkende koptelefoon ( oordopjes ). Het gebruik van de eigen rekenmachine bij de rekentoets is niet toegestaan, met uitzondering van de 2ERtoets. In de examensoftware is een digitale rekenmachine ingebakken. Bij opgaven uit de rekentoets VO waarbij de rekenmachine mag worden gebruikt, kan de digitale rekenmachine worden opgeroepen. Alleen de toegestane hulpmiddelen mogen meegenomen worden in de examenruimte. Alle spullen zoals tassen, etuis, rekenmachines, mobiele telefoons, smartwatches en andere informatiedragers mogen onder geen enkele voorwaarde in de examenruimte komen. Al deze spullen kunnen in het kluisje bewaard worden. Deze regel geldt ook voor de examenperiode in mei/juni. Bij kandidaten die zich niet houden aan het bovenstaande kan er sprake van een onregelmatigheid en wordt het examenreglement toegepast. In dat geval kan de rekentoets VO ongeldig worden verklaard. Omdat het een officieel examen is worden onregelmatigheden bij de onderwijsinspectie gemeld. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze op tijd bij de examenruimte zijn en op hun werkplek zitten. Ze moeten daarbij de aanwijzingen van de toezichthouders opvolgen. Afwezigheid bij de rekentoets VO (let op: voor de 2ER- toets is er geen inhaalmoment) Afwezig bij de Rekentoets VO afname maart Geldige reden Ongeldige reden Inhaalmoment maart Afwezig bij de Rekentoets VO inhaalmoment afname maart Geldige reden Ongeldige reden Toelichting: Een leerling die met een geldige reden afwezig is en waarbij de afwezigheid voor aanvang van de toets door de ouders/verzorgers is gemeld, kan de toets inhalen tijdens het ingeroosterde inhaalmoment. Is de afwezigheid niet voor aanvang van de toets gemeld, of is er sprake van afwezigheid zonder geldige reden, dan kan de betreffende leerling deelnemen in een volgende afnameperiode. Eenmaal gemaakt werk kan achteraf niet met het argument van ziekte en/of andere persoonlijke omstandigheden en/of dwingende redenen ongeldig worden verklaard. Een leerling die afwezig is bij het inhaalmoment kan deelnemen in een volgende afnameperiode. Of er in geval van twijfel sprake is van een geldige reden wordt bepaald door de directeur.

3 Te laat komen Hieronder kun je zien wat de gevolgen zijn als je te laat komt bij de rekentoets VO. Voor de 2ER- toets en de 2A- toets zijn geen toetsen beschikbaar voor het inhaalmoment. Rekentoets VO afname maart Geldige reden 30 minuten Starten met recht op inhalen Geldige reden > 30 minuten Inhaalmoment maart Ongeldige reden 30 minuten Starten zonder recht op inhalen Ongeldige reden > 30 minuten Rekentoets VO inhaalmoment afname maart Geldige reden 30 minuten inhalen Ongeldige reden 30 minuten Rekentoets VO afname mei/juni Geldige reden 30 minuten Inhaalmoment mei/juni inhalen Ongeldige reden 30 minuten Geen mogelijkheid Rekentoets VO inhaalmoment afname mei/juni Geldige reden 30 minuten Geen mogelijkheid inhalen Ongeldige reden 30 minuten Geen mogelijkheid Toelichting: Een leerling die zonder geldige reden te laat komt voor de rekentoets VO moet starten met de toets als er vanaf het moment van de start nog geen half uur is verstreken. Voor hem geldt dezelfde eindtijd als voor de leerlingen die op de vastgestelde tijd zijn gestart. Een leerling die zonder geldige reden meer dan een half uur te laat komt, wordt niet meer toegelaten. Hij kan wel deelnemen in de volgende afnameperiode.

4 Een leerling die met geldige reden niet meer dan een half uur te laat is moet starten met de toets en kan de gemiste tijd inhalen. Een leerling die met geldige reden meer dan een half uur te laat is, wordt niet meer toegelaten. Hij moet gebruik maken van het ingeroosterde inhaalmoment. Een leerling die met geldige reden meer dan een half uur te laat komt bij het inhaalmoment kan deelnemen in de volgende afnameperiode. Of er in geval van twijfel sprake is van een geldige reden wordt bepaald door de directeur. Verlaten van de examenruimte Een leerling die de rekentoets VO heeft afgerond mag na toestemming van de toezichthouder de examenruimte verlaten. Het eerste halfuur na aanvang van de toets mag geen enkele leerling de examenruimte verlaten. Uitslag De rekentoets VO wordt automatisch nagekeken. Het resultaat wordt weergegeven in hele cijfers. De cijfers worden gepubliceerd via het leerlingen- en ouderportaal. Slaag/zakregeling Zoals al eerder bekend gemaakt telt het behaalde cijfer niet meer in de slaag/zakregeling. Het cijfer wordt wel vermeld op de cijferlijst bij het diploma. De slaag/zakregeling is te vinden in het Eindexamenbesluit wordt verder uitgewerkt op De slaag- zakregeling is ook opgenomen in het Examenreglement van de school: - vmbo - examen Rooster In de bijlage hieronder vind je het rooster voor de rekentoets VO. Bij het rooster is ook vermeld dat de lessen voor en na de rekentoets VO gewoon volgens het rooster doorgaan. We hopen dat we je hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Als je toch nog vragen hebt dan kun je daarmee terecht bij de examensecretaris. In maart worden de leerlingen verder geïnformeerd over de centrale examens. Veel succes met de rekentoets VO. Met vriendelijke groet, Harry de Wildt examensecretaris vmbo

5 Rooster rekentoets afnameperiode maart voor 4 vmbo De lessen voor en na de rekentoets VO gaan gewoon door volgens het rooster! Via overzichtslijsten op de D- vleugel bij lokaal D20 en bij lokaal B07 (metalektro) wordt precies bekend gemaakt in welke lokaal en op welke werkplek de leerlingen zitten. Belangrijk: 1. op tijd aanwezig met alleen de toegestane hulpmiddelen (zie brief) 2. dyslectische leerlingen moeten zelf zorgen voor oordopjes/koptelefoon Dag Datum Groep/klas Tijd Lokaal dinsdag 14 maart Leerlingen uit 4basis uur B10 voor de 2A- toets (of 16.15) dinsdag 14 maart Leerlingen uit 4kader uur B10 voor de 2F- toets ( of 16.15) woensdag 15 maart Leerlingen uit 4basis uur B10 voor de 2F- toets en de 2ER-toets (of 16.15) woensdag 15 maart Leerlingen uit 4kader uur 16.15) B10 voor de 2ER-toets. donderdag 16 maart Leerlingen uit 4tl voor de 2F-toets en de 3F-toets donderdag 16 maart Leerlingen uit 4kader voor de 3F-toets vrijdag 17 maart Inhaalmoment voor de leerlingen die in verband met een geldige reden niet bij hun rekentoets VO aanwezig konden zijn uur ( of uur / uur) uur ( of uur) / 16.15/ uur B10 B10 B08, B10

In deze brief wordt je verder geïnformeerd over de regels, de hulpmiddelen en de afname.

In deze brief wordt je verder geïnformeerd over de regels, de hulpmiddelen en de afname. Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo die deelnemen aan de rekentoets in januari en hun ouders/verzorgers Datum : 10 januari 2016 Ref. : WIL/SvK/U16-573 (2.4.06) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerling,

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 12 februari 2014 Ref. : WIL/SvK/U14-77 (2.3.05) Betreft : rekentoets VO vmbo

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 12 februari 2014 Ref. : WIL/SvK/U14-77 (2.3.05) Betreft : rekentoets VO vmbo Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers Datum : 12 februari 2014 Ref. : WIL/SvK/U14-77 (2.3.05) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerlingen, (geachte ouders/verzorgers), Zoals je

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 23 februari 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-42 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 23 februari 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-42 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers Datum : 23 februari 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-42 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerlingen, (geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals

Nadere informatie

Afname van de rekentoets VO

Afname van de rekentoets VO Aan alle leerlingen van klas 3 vmbo en hun ouder(s)/verzorger(s) Datum : 11 mei 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-190 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerlingen, (geachte ouder(s)/verzorger(s), Binnenkort

Nadere informatie

REKENEN 2F juni EXAMENS 2017

REKENEN 2F juni EXAMENS 2017 REKENEN juni EXAMENS 2017 Succes 1 Ziek tijdens een examen? Meld je van tevoren af: telefoonnr: 072-5675570 2 A. Organisatie van het examen 1.ledere kandidaat heeft een eigen examennummer. In het lokaal

Nadere informatie

REKENEN 2ER-2A-2F-3F Juni EXAMENS

REKENEN 2ER-2A-2F-3F Juni EXAMENS REKENEN 2ER-2A-2F-3F Juni EXAMENS 2018-2019 Succes 1 2 Ziek tijdens een examen? Meld je van tevoren af: telefoonnr: 072-5675570 Let op! Indien je na aanvang van het examen absent gemeld wordt, is dit ongeoorloofd

Nadere informatie

Examenreglement inzake digitale rekentoets voortgezet onderwijs

Examenreglement inzake digitale rekentoets voortgezet onderwijs Examenreglement inzake digitale rekentoets voortgezet onderwijs 2015-2016 Dit reglement is gemaakt voor de gehele Pontes Scholengroep inzake alle afdelingen en leerwegen. Pontes Scholengroep Postbus 370

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers Centrale examens Nederlandse taal en rekenen

Informatie voor deelnemers Centrale examens Nederlandse taal en rekenen Informatie voor deelnemers 2011-2012 Centrale examens Nederlandse taal en rekenen Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 Belang deelname pilotexamens 3 Wat betekent deelname voor jou? 3 Resultaten examens taal en

Nadere informatie

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016 Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016 Afdeling VMBO BK 1 2 ALGEMENE REGELS SCHOOLEXAMENS VMBO Voor u liggen de algemene regels schoolexamens en het PTA van 4 vmbo BK van het d Oultremontcollege.

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar

Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar 2018-2019 Pagina 1 van 7 Leiden, september 2018 Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvang je het Programma van Toetsing

Nadere informatie

Informatie voor studenten 2014-2015. Centrale examens taal en rekenen

Informatie voor studenten 2014-2015. Centrale examens taal en rekenen Informatie voor studenten 2014-2015 Centrale examens taal en rekenen Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 3 Wat houdt het examen in?... 3 Resultaten examens taal en rekenen... 3 2 Regels voor de kandidaten...

Nadere informatie

reglement rekentoets 2017

reglement rekentoets 2017 reglement rekentoets 2017 3 mavo examen 2018 kagerstraat 7 leiden 1 Reglement rekentoets 2017 3MAVO 4HAVO 5VWO 1 2 Reglement rekentoets 2017 3MAVO 4HAVO 5VWO 2 1. Voorwoord Aan alle leerlingen van 3 mavo,

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

SE3. Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari 2017 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 17 januari 8:20 10.00 Zorg en Welzijn 8:20

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2013 2014 Afdeling VMBO BK 1 ALGEMENE REGELS SCHOOLEXAMENS VMBO Voor u liggen de algemene regels schoolexamens en het PTA van 4 vmbo BK van het d Oultremontcollege.

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

STERREN COLLEGE HAARLEM

STERREN COLLEGE HAARLEM STERREN COLLEGE HAARLEM Hierbij ontvang je de exameninformatie 2017. Deze informatie bevat: Lijst met toegestane hulpmiddelen. Protocollen centrale examens. Afspraken tijdens het examen. Overzicht schriftelijke

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

SE 2. Woensdag 4 november t/m woensdag 11 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week

SE 2. Woensdag 4 november t/m woensdag 11 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week SE 2 Woensdag 4 november t/m woensdag 11 november 2015 Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week Overzicht SE2 week Woensdag 4 november 8:20 10:00 Nederlands 11:10

Nadere informatie

SE4. Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week

SE4. Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week SE4 Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart 2017 Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week Overzicht SE4 week Maandag 20 maart 8:20 10:00 Nsk2 (Scheikunde) 11:10 12:00

Nadere informatie

SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016

SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016 SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016 Overzicht SE3 week (inclusief moment rekentoetsen) Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 12 januari

Nadere informatie

reglement rekentoets examen 2017

reglement rekentoets examen 2017 reglement rekentoets 4 mavo examen kagerstraat 7 leiden 2 Reglement Rekentoets 4MAVO 5HAVO 6VWO 2 1. Voorwoord Aan alle leerlingen van 4 MAVO, 5 HAVO en 6 VWO. Het examen voor mavo, havo en vwo bestaat

Nadere informatie

SE3. Dinsdag 16 januari t/m dinsdag 23 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. Dinsdag 16 januari t/m dinsdag 23 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 Dinsdag 16 januari t/m dinsdag 23 januari 2018 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 16 januari 8:20 10.00 Engels 11:10 12:00 Natuurkunde

Nadere informatie

Examenreglement VMBO 4 en 3HGL BBL KBL GL (HGL) Schooljaar

Examenreglement VMBO 4 en 3HGL BBL KBL GL (HGL) Schooljaar Examenreglement VMBO 4 en 3HGL BBL KBL GL (HGL) Schooljaar 2018-2019 Inleiding Beste examenkandidaat, Het eindexamen bestaat uit schoolexamens en een centraal examen. De schoolexamens bestaan uit verschillende

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo 1 Schoolexamenwijzer Helicon vmbo Inhoud 1. Schoolexamen 2. Wat is een PTA? 3. Examens Schoolexamen Centraal examen 4. Tijdens het schoolexamen Wordt met een beperking zoals dyslexie rekening gehouden

Nadere informatie

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2017 2018 Afdeling MAVO 1 2 ALGEMENE REGELS SCHOOLEXAMENS VMBO Voor u liggen de algemene regels schoolexamens en het PTA van 4 mavo van het d Oultremontcollege.

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten. Schooljaar COMPAEN VMBO Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

PONTES PIETER ZEEMAN ZIERIKZEE

PONTES PIETER ZEEMAN ZIERIKZEE PONTES PIETER ZEEMAN ZIERIKZEE Protocol / Examenreglement digitale rekentoets VO VMBO BB, VMBO KB, MAVO, HAVO, VWO November 2015 PROTOCOL / EXAMENREGLEMENT DIGITALE REKENTOETS VO De rekentoets VO is vanaf

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten. Schooljaar COMPAEN VMBO Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT. Mavo 3 & 4. Cursusjaren / Melanchthon De Blesewic Hoekeindseweg 7a 2665 KA Bleiswijk

EXAMENREGLEMENT. Mavo 3 & 4. Cursusjaren / Melanchthon De Blesewic Hoekeindseweg 7a 2665 KA Bleiswijk EXAMENREGLEMENT Mavo 3 & 4 Cursusjaren 2017 2018 / 2018 2019 Bewaar dit boekje zorgvuldig tot na je eindexamen, het bevat alle rechten en plichten met betrekking tot de schoolexamens en het eindexamen.

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

SE3. MAANDAG 14 JANUARI t/m MAANDAG 21 JANUARI Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. MAANDAG 14 JANUARI t/m MAANDAG 21 JANUARI Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 MAANDAG 14 JANUARI t/m MAANDAG 21 JANUARI 2019 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Maandag 14 januari 08:20 10:00 Engels 11:10 12.50 Scheikunde

Nadere informatie

SE2. Woensdag 1 november t/m woensdag 8 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week

SE2. Woensdag 1 november t/m woensdag 8 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week SE2 Woensdag 1 november t/m woensdag 8 november 2017 Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week Overzicht SE2 week Woensdag 1 november 8:20 10.00 Biologie 11:10 12:00

Nadere informatie

Examenreglement VMBO BBL KBL GL (VHBO) Schooljaar 2014-2015

Examenreglement VMBO BBL KBL GL (VHBO) Schooljaar 2014-2015 Examenreglement VMBO BBL KBL GL (VHBO) Schooljaar 2014-2015 Inleiding Beste examenkandidaat, Het eindexamen bestaat uit schoolexamens en een centraal examen. De schoolexamens bestaan uit verschillende

Nadere informatie

rooster CSE basisberoepsberoepsgerichte leerweg (19-05-2014 t/m 02-06-2014)

rooster CSE basisberoepsberoepsgerichte leerweg (19-05-2014 t/m 02-06-2014) rooster CSE basisberoepsberoepsgerichte leerweg (19-05-2014 t/m 02-06-2014) Examenregels asis/kader 1. Zorg ervoor dat je minstens 15 minuten vóór aanvang in de examenruimte aanwezig bent. 2. Het examen

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2019 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar

Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar 3-4 2018-2019 Basisberoeps leerweg Kaderberoeps leerweg Leerwerktraject Gemengde leerweg Theoretische leerweg MAVO 1 Inhoudsopgave Algemeen Deel Programma

Nadere informatie

maatschappijleer II - vmbo : vakspecifieke informatie centraal examen 2015

maatschappijleer II - vmbo : vakspecifieke informatie centraal examen 2015 maatschappijleer II - vmbo : vakspecifieke informatie centraal examen 2015 Deze informatie maakt deel uit van de Septembermededeling van het College voor Toetsen Examens (het CvTE) (zie Examenblad.nl).

Nadere informatie

SE2. DINSDAG 23 OKTOBER t/m DINSDAG 30 OKTOBER Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week

SE2. DINSDAG 23 OKTOBER t/m DINSDAG 30 OKTOBER Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week SE2 DINSDAG 23 OKTOBER t/m DINSDAG 30 OKTOBER 2018 Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week Overzicht SE2 week Dinsdag 23 oktober 11:10 12:50 Economie 13:20 15.00

Nadere informatie

PERIODEN VAN HET PTA Periode 1: 1 september t/m 11 november 2016

PERIODEN VAN HET PTA Periode 1: 1 september t/m 11 november 2016 PERIODEN VAN HET PTA 2016 2017 Periode 1: 1 september t/m 11 november 2016 Periode 2: 14 november 2016 t/m 3 februari 2017 PTAWeek: 30 januari t/m 3 februari 2017 Periode 3: 6 februari t/m 21 april 2017

Nadere informatie

EXAMENGIDS Leerling. Hub van Doornecollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement. basis- en kaderberoepsgericht

EXAMENGIDS Leerling. Hub van Doornecollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement. basis- en kaderberoepsgericht Hub van Doornecollege VMBO basis- en kaderberoepsgericht deelschool van de Instelling Voorgezet Onderwijs Deurne EXAMENGIDS Leerling met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT MAVO 3 & 4. Cursusjaren / Melanchthon De Blesewic Hoekeindseweg 7a 2665 KA Bleiswijk

EXAMENREGLEMENT MAVO 3 & 4. Cursusjaren / Melanchthon De Blesewic Hoekeindseweg 7a 2665 KA Bleiswijk EXAMENREGLEMENT MAVO 3 & 4 Cursusjaren 2018 2019 / 2019 2020 Bewaar dit boekje zorgvuldig tot na je eindexamen, het bevat alle rechten en plichten met betrekking tot de schoolexamens en het eindexamen.

Nadere informatie

Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD

Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD Informatie Examen Mei 2018 GM/GT/GD Beste examenkandidaat, Je gaat in de komende periode je schoolexamen afsluiten en starten met het landelijk centraal examen. De schoolexamens Nederlands en Engels worden

Nadere informatie

Tijdpad. 18 april: controleren en uitreiken SE overzichten april: examentraining V6. 20 april: Laatste SchoolDag april: examentraining

Tijdpad. 18 april: controleren en uitreiken SE overzichten april: examentraining V6. 20 april: Laatste SchoolDag april: examentraining Tijdpad 10 april: herkansingen 11-13 april: examentraining V6 lessen H5 en T4 16-19 april: examentraining 18 april: controleren en uitreiken SE overzichten 20 april: Laatste SchoolDag Tijdpad 7 t/m 9 mei:

Nadere informatie

Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je in het Examenreglement.

Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je in het Examenreglement. Aan alle examenkandidaten Arnhem, 3 april 2017. Aanwijzingen CENTRAAL SCHRIFTELIJK EXAMEN 2017 Eerste tijdvak, Veel van de zaken die je voor een goed verloop van het Centraal Examen moet weten, vind je

Nadere informatie

Exameninfo voor studenten 2015-2016. Centrale examens Taal en Rekenen

Exameninfo voor studenten 2015-2016. Centrale examens Taal en Rekenen Exameninfo voor studenten 2015-2016 Centrale examens Taal en Rekenen 1 Voorwoord... 2 Wat houdt het examen in?... 2 Resultaten examens taal en rekenen... 2 2 Regels voor de kandidaten... 2 Inleiding...

Nadere informatie

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo 1 Schoolexamenwijzer Helicon vmbo Inhoud 1. Schoolexamen 2. Wat is een PTA? 3. Examens Schoolexamen Centraal examen 4. Tijdens het schoolexamen Wordt met een beperking zoals dyslexie rekening gehouden

Nadere informatie

Scholengemeenschap voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs. Vestiging Stichtse Vrije School

Scholengemeenschap voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs. Vestiging Stichtse Vrije School Scholengemeenschap voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs Vestiging Stichtse Vrije School Socrateslaan 24 3707 GL ZEIST tel.: 030-2040290 post@svszeist.nl 1 Zeist, april 2015 Beste leerlingen, In verband

Nadere informatie

SCHOOLEXAMENREGLEMENT V.M.B.O. THEORETISCHE EN KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG HAARLEM

SCHOOLEXAMENREGLEMENT V.M.B.O. THEORETISCHE EN KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG HAARLEM SCHOOLEXAMENREGLEMENT 2015 2017 V.M.B.O. THEORETISCHE EN KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG HAARLEM PERIODEN VAN HET PTA 2015 2016 Periode I: 17 augustus t/m 20 november 2015 PTAWeek: 16 t/m 20 november 2015

Nadere informatie

Exameninfo voor studenten Centrale examens Taal en Rekenen

Exameninfo voor studenten Centrale examens Taal en Rekenen Exameninfo voor studenten 2016-2017 Centrale examens Taal en Rekenen 1 Voorwoord... 2 Wat houdt het examen in?... 2 Resultaten examens taal en rekenen... 2 2 Regels voor de kandidaten... 2 Inleiding...

Nadere informatie

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016 Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016 Afdeling MAVO 1 ALGEMENE REGELS SCHOOLEXAMENS VMBO Voor u liggen de algemene regels schoolexamens en het PTA van 4 mavo van het d Oultremontcollege.

Nadere informatie

Deze bundel bestaat uit drie onderdelen

Deze bundel bestaat uit drie onderdelen Beste examenkandidaat, Je zit nu in klas 4, voor jou een spannend jaar want immers in mei zijn de Centrale examens. Je schoolexamen cijfers van het 3 e jaar tellen mee in dit 4 e jaar en maken deel uit

Nadere informatie

Centraal Examen 2 e tijdvak HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie

Centraal Examen 2 e tijdvak HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie Centraal Examen 2 e tijdvak 2017 HAVO 5 en VWO 6 Leerlingeneditie Beste leerlingen, Hierbij ontvangen jullie het draaiboek van de eindexamens, 2 e tijdvak. Veel succes toegewenst! Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Tijdpad. 20 april: controleren SE overzichten maart: toetsdagen april: 22 april: Laatste SchoolDag. 25 & 26 april: betaalde

Tijdpad. 20 april: controleren SE overzichten maart: toetsdagen april: 22 april: Laatste SchoolDag. 25 & 26 april: betaalde Tijdpad 17-25 maart: toetsdagen 12 april: herkansingen 13-21 april: examentraining 20 april: controleren SE overzichten 22 april: Laatste SchoolDag 25 & 26 april: betaalde examentraining Tijdpad 9-11 mei:

Nadere informatie

Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 4BBL / 4KBL / 4GTL

Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 4BBL / 4KBL / 4GTL Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 4BBL / 4KBL / 4GTL Exameninstructie 2019 Wolfert Lansing 1 Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers, Na vier jaar middelbare school is het nu tijd voor het Centraal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11 2017 Inhoudsopgave Voorwoord Pagina 3 CSPE Pagina 4 CSE Pagina 5 6 Examenregels Pagina 7 9 Examenrooster Basis Pagina 11 Examenrooster Kader Pagina 12 13 Examenrooster TL Pagina 14 Belangrijke data Pagina

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2016 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

EXAMENGIDS LEERLING. Alfrinkcollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement THEORETISCH GEMENGD

EXAMENGIDS LEERLING. Alfrinkcollege. met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement THEORETISCH GEMENGD Alfrinkcollege VMBO THEORETISCH GEMENGD deelschool van de Instelling Voorgezet Onderwijs Deurne EXAMENGIDS LEERLING met: de belangrijkste data overzichten kandidaten vertaling examenreglement Vmbo 2018-2019

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Hierbij ontvang je de laatste informatie over het Centraal Examen, de uitslag en de herkansingen.

Hierbij ontvang je de laatste informatie over het Centraal Examen, de uitslag en de herkansingen. Eindhoven, 22 april 2014 Aan «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» en ouder(s)/verzorger(s) ***** Belangrijke informatie over het examen****** Beste «Roepnaam», Klas: «Klas» Hierbij ontvang je de laatste informatie

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2017 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Tijdpad. 18 april: controleren en uitreiken SE overzichten april: examentraining. 20 april: Laatste SchoolDag april:

Tijdpad. 18 april: controleren en uitreiken SE overzichten april: examentraining. 20 april: Laatste SchoolDag april: Tijdpad 10 april: herkansingen 11-13 april: examentraining V6, lessen H5 16-19 april: examentraining 18 april: controleren en uitreiken SE overzichten 20 april: Laatste SchoolDag Tijdpad 7 t/m 9 mei: verplichte

Nadere informatie

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9

Hulpmiddelen 6. Toelichting op de tabel hulpmiddelen 7. Regels examenlokaal 9 Exameninformatie 2015-2016 1 Inhoudsopgave Kort samengevat 3 o Centraal Examen BB, KB en mavo eerste tijdvak 3 o een paar regels en afspraken 3 o informatie over de uitslag 3 o diploma-uitreiking 3 o tijden

Nadere informatie

Toelichting examenreglement

Toelichting examenreglement Toelichting examenreglement 2018-2020 Inleiding In het examenreglement vmbo zijn belangrijke regels opgenomen waaraan de school en de leerlingen zich tijdens de examens moeten houden. Want het is natuurlijk

Nadere informatie

Bussum, april 2018 mul/got/jk In verband met het naderend Centraal Examen ontvangen jullie hierbij een aantal belangrijke mededelingen:

Bussum, april 2018 mul/got/jk In verband met het naderend Centraal Examen ontvangen jullie hierbij een aantal belangrijke mededelingen: Aan de eindexamenkandidaten 6 vwo en 5 havo en de ouders/verzorgers Betreft: Centraal Examen 2018 Bijlagen: 1. regels en afspraken 2. lijst toegestane hulpmiddelen 3. inleveren Bosatlas 4. rooster inname

Nadere informatie

Tijdpad. 17 april: controleren en uitreiken SE overzichten. 19 april: Laatste SchoolDag. 15 april: inzage herkansingen. 9 april: herkansingen

Tijdpad. 17 april: controleren en uitreiken SE overzichten. 19 april: Laatste SchoolDag. 15 april: inzage herkansingen. 9 april: herkansingen Tijdpad 9 april: herkansingen 15-18 april: examentraining 15 april: inzage herkansingen 17 april: controleren en uitreiken SE overzichten 19 april: Laatste SchoolDag Tijdpad 6 t/m 8 mei: facultatieve lessen

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2019

Het Centraal Examen 2019 Het Centraal Examen 2019 Voor examenkandidaten 4-VMBO GL/TL Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Boeken inleveren... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m.

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT De Nieuwste School

EXAMENREGLEMENT De Nieuwste School EXAMENREGLEMENT De Nieuwste School Schooljaar 2014-2015 EXAMENREGLEMENT De Nieuwste School Dit reglement geldt m.i.v. 1 oktober 2014 voor alle leerlingen van leerjaar 3 mavo en alle leerlingen van leerjaar

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Informatie Examen april 2018

Informatie Examen april 2018 Informatie Examen april 2018 BD Beste examenkandidaat, Je gaat in de komende periode je schoolexamen afsluiten en starten met het landelijk centraal examen. De schoolexamens Nederlands en Engels worden

Nadere informatie

VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N. Schooljaar 2015-2016. leerlingen

VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N. Schooljaar 2015-2016. leerlingen VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N Schooljaar 2015-2016 leerlingen s Gravendreef College Klaas Voskuildreef 135 2492 JJ Den Haag Inhoudsopgave

Nadere informatie

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2016 2017 Afdeling MAVO 1 2 ALGEMENE REGELS SCHOOLEXAMENS VMBO Voor u liggen de algemene regels schoolexamens en het PTA van 4 mavo van het d Oultremontcollege.

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016 OP WEG NAAR HET DIPLOMA Exameninstructie 2016 inhoudsopgave 1. Afronding van het schoolexamen 3 2. De gang van zaken rond het centraal examen 3 3. Data centraal schriftelijk examen mavo, eerste en tweede

Nadere informatie

Ouderavonden i.v.m. de voortgang: Ouderavond: 28 of 29 november 2017 Ouderavond: 20 of 21 maart 2018

Ouderavonden i.v.m. de voortgang: Ouderavond: 28 of 29 november 2017 Ouderavond: 20 of 21 maart 2018 PERIODEN VAN HET PTA 2017 2018 Periode 1: 4 september t/m 10 november 2017 Periode 2: 13 november 2017 t/m 2 februari 2018 PTAWeek: 1 t/m 7 februari 2018 Periode 3: 5 februari t/m 20 april 2018 Periode

Nadere informatie

Lees het examenreglement ook goed door. Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om je smartphone mee te nemen naar het examen?

Lees het examenreglement ook goed door. Wist je bijvoorbeeld dat het verboden is om je smartphone mee te nemen naar het examen? EXAMENBOEKJE GL Jongens en meiden, het is examentijd! Komt goed, mevrouw! Dat hoor ik natuurlijk vaak als ik vraag naar jullie examens, maar we weten allemaal hoe superspannend het is We gaan het samen

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding pagina 2

Inhoud. Inleiding pagina 2 Inhoud Inleiding pagina 2 Leerlingenversie van het examenreglement pagina 3 1. Algemene bepalingen pagina 3 2. Regeling van het schoolexamen pagina 3 3. Algemene regels met betrekking tot de examens pagina

Nadere informatie

Organisatie Centraal Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Eindexamen 2018 vmbo basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde/theoretische leerweg Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat,

Nadere informatie

Examen Reglement Onderwerp Examenreglement VWO, HAVO, VMBO Stichting Openbaar Onderwijs Groningen

Examen Reglement Onderwerp Examenreglement VWO, HAVO, VMBO Stichting Openbaar Onderwijs Groningen Examen Reglement 2019-2020 Onderwerp Examenreglement VWO, HAVO, VMBO Stichting Openbaar Onderwijs Groningen Vastgesteld door het College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen op 10 september 2019

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Uitslagregeling 4. Rooster, Verhindering 5. Herkansen en Inhalen 6. Regels en Onregelmatigheden 7

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Uitslagregeling 4. Rooster, Verhindering 5. Herkansen en Inhalen 6. Regels en Onregelmatigheden 7 Spoorboekje Centrale Examens 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3 Uitslagregeling 4 Rooster, Verhindering 5 Herkansen en Inhalen 6 Regels en Onregelmatigheden 7 Examenhulpmiddelen en Dyslexie 8 Tips voor het

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting EXAMEN bestaat uit 1. SCHOOLEXAMEN (SE) (gedurende leerjaren 4 en 5) en 2. CENTRAAL EINDEXAMEN (CSE) einde leerjaar 5 Verschillen per vak 4 soorten 1. meeste vakken:

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe!

Iedereen van Het Kwadrant wenst je een succesvol examen toe! INFORMATIEBOEKJE LEERLINGEN CENTRALE EXAMENS INLEIDING Beste leerling van klas 4, Hierbij ontvang je een informatieboekje dat betrekking heeft op: Centrale Examens 2015-2016 Het is de bedoeling dat je

Nadere informatie

Examenreglement VMBO BBL KBL TL. Melanchthon Mathenesse

Examenreglement VMBO BBL KBL TL. Melanchthon Mathenesse Examenreglement VMBO BBL KBL TL Melanchthon Mathenesse schooljaar 2017-2018 & Cohort 2017-2019 Inleiding Beste examen leerling, In deze map vind je het examenreglement dat Melanchthon Matheness e gebruikt

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2018 Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN

INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN INFORMATIEBULLETIN PERIODE CENTRAAL EXAMEN APRIL - JULI 2017 1 Tijdschema voor Eindexamenperiode 2017 di 18 april woe 19 april do 20 april vr 21 april ma 24 april t/m vr 5 mei ma 8 mei vr 19 mei ma 8 mei

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examen op de computer Examenroosters Ziekte Uitsluiting Extra s Tijdens het examen: Op tijd

Nadere informatie

Pius X College. Examen 2014

Pius X College. Examen 2014 Pius X College Examen 2014 Examenrooster van 31 maart 2014 tot en met 18 juni 2014 UITSLAG EXAMENS: woensdag 11 juni 2014 Afgewezen kandidaten ontvangen tussen 15:00 en 16:00 uur persoonlijk bericht. DIPLOMA-UITREIKING:

Nadere informatie