SPIESJES VAN KIP AAN CITROENGRAS KIKOMANSAUS. Receptuur voor 4 personen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPIESJES VAN KIP AAN CITROENGRAS KIKOMANSAUS. Receptuur voor 4 personen"

Transcriptie

1 SPIESJES VAN KIP AAN CITROENGRAS KIKOMANSAUS Receptuur voor 4 personen 400 gram kipfilet 1 teentje knoflook 4 stengels sereh ( citroengras) 1 citroen 1 rode peper olie peper en zout Saus Ketjap manis Kikomans sojasaus Oister sauce Gembersiroop Steranijs 1 teen knoflook peper en zout Voorbereiding Rasp de schil van een halve limoen. Doe dit samen met de 2 teentjes uitgeperste knoflook, de fijngesneden peper zonder zaadjes en de olie in een bakje. Kip filet in stukjes snijden van 2 x 2 cm. En marineren in een mengsel van de olie, knoflook, peper en citroenschil. Het buitenblad van de sereh afhalen en ook een stukje van het begin ene het eind af halen. Prik met een prikkertje wat gaatjes in de sereh zodat de smaak in de kip kan trekken. Rijg de kipn aan een spiesje citroengras. De saus maken door alle ingredïenten in een pan te doen en zachtjes te laten koken. Bereiding & afwerking Een bak pan goed heet laten worden, hier de olie met de knoflook in doen, daarna de kipspiesjes als laatste op smaak brengen met peper en zout. Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld wat mie of rijt, kroepoek en de saus.

2 Avocado taartje met pecheur garnalen Receptuur voor 4 personen 1 avocado rijp 60 gram garnalen ijsbergsla ½ sjalotje ½ Spaanse peper Cocktailsaus (2 el.mayonaise,1 el. ketchup, 1 theelpl. sherry, snufje chilipoeder) suiker Bieslook appel citroen 1 witte boterham voorbereiding Voor de saus: Meng alle ingrediënten en maak de saus evt. op smaak met wat zout. Voor de avocado salade: Snij de avocado over de lengte in tot aan de pit en draai dan de avocado rond zodat je rond de hele pit de avocado hebt gehalveerd. Neem de avocado in de hand en draai de twee helften tegen elkaar in alsof je een deksel van een pot draait. Wip de pit eruit en schep met een lepel al het vruchtvlees uit de avocado. Snijd dit gelijkmatig in kleine blokjes (brunoise). Besprenkel dit direct met citroensap om verkleuring te voorkomen. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes,snipper het sjalotje, schil de appel en snij van ¼ van de appel ook hele kleine blokjes. meng de sla, appel en sjalot met de avocado blokjes, voeg wat zwarte peper toe. Hou 6 garnalen apart, en snijd de rest in stukjes. Meng de stukjes met de avocado en voeg 1 schepje cocktailsaus toe. Doe de rest van de saus in een garneerflesje, trek een paar streepjes op het bordje. Neem een ring en steek er als bodem een rondje wit brod mee uit. Schep dit vol met het avocadomengsel en druk dit goed aan. Neem de ring weg en garneer dit torentje met een heel rivierkreeftje en een sprietje bieslook.

3 Avocado taartje met pecheur garnalen Receptuur voor 4 personen 1 avocado rijp 60 gram garnalen ijsbergsla ½ sjalotje ½ Spaanse peper Cocktailsaus (2 el.mayonaise,1 el. ketchup, 1 theelpl. sherry, snufje chilipoeder) suiker Bieslook appel citroen 1 witte boterham voorbereiding Voor de saus: Meng alle ingrediënten en maak de saus evt. op smaak met wat zout. Voor de avocado salade: Snij de avocado over de lengte in tot aan de pit en draai dan de avocado rond zodat je rond de hele pit de avocado hebt gehalveerd. Neem de avocado in de hand en draai de twee helften tegen elkaar in alsof je een deksel van een pot draait. Wip de pit eruit en schep met een lepel al het vruchtvlees uit de avocado. Snijd dit gelijkmatig in kleine blokjes (brunoise). Besprenkel dit direct met citroensap om verkleuring te voorkomen. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes,snipper het sjalotje, schil de appel en snij van ¼ van de appel ook hele kleine blokjes. meng de sla, appel en sjalot met de avocado blokjes, voeg wat zwarte peper toe. Hou 6 garnalen apart, en snijd de rest in stukjes. Meng de stukjes met de avocado en voeg 1 schepje cocktailsaus toe. Doe de rest van de saus in een garneerflesje, trek een paar streepjes op het bordje. Neem een ring en steek er als bodem een rondje wit brod mee uit. Schep dit vol met het avocadomengsel en druk dit goed aan. Neem de ring weg en garneer dit torentje met een heel rivierkreeftje en een sprietje bieslook.

4 VERMICELLLI OMELET Benodigdheden; 100 gr gedroogde vermicelli 12 eieren 120 ml room 300 gam tonijn 150 gr parmezaanse kaas olijfolie om mee te bakken 2 ui fijngehakt 1 geroosterde rode paprika 2 teen knoflook geperst zout en peper. Bereidingswijze ; Verwarm de oven voor op 190 graden, Breng een pannetje water aan de kook. Kook de vermicelli 8 minuten met wat zout. Breek ondertussen de eieren in een kom, voeg de room en de tonijn toe. Klop er ongeveer twee derde van de Parmezaanse kaas door en voeg zout en peper toe. Giet de vermicelli goed af, laat ze afkoelen. Klop de vermicelli door het eimengsel en zet het weg. Grill de paprika boven de gaspit, pel de schil er af Snij de ui en de paprika in kleine stukjes. Verhit de olie in een ovenvaste bakpan met anti-aanbaklaag. Fruit al roerend de ui enkele minuten, tot de ui zacht is. Voeg de paprika s en de knoflook toe. Voeg de ui-, paprika en knoflook toe aan de eieren Giet het ei-vermicelli mengsel in een ingevet rond bakblik of springvorm. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en bak het af in een matige oven gedurende 25 minuten. Serveer de omelet warm of koud.

5 Roquefort wrap Tortilla wraps Roquefort Rucola sla Rauwe ham Mayonaise Bereiding Smeer de wraps in met wat mayonaise, bekleed ze vervolgens met de rucola sla, de verkruimelde Roquefort en leg hierover 1 laag van plakjes rauwe ham. Rol de wrap vervolgens strak op en wikkel ze in plastic folie. Plaats de wrap 30 minuten in de koelkast en snijd ze hierna in plakjes. Lolly van Brie met gekaramelliseerde peer Receptuur voor 10 stuks 10 prikkers dik 10 blokjes Brie 1 peer 5 eetlepels suiker 1 eetlepel water Bereiding Neem een kleine pan en zet deze op met een beetje boter. Strooi hier de suiker in en wacht tot deze goudbruin is. Snij de peer in dunne plakjes en bak deze kort in de suiker. Haal met een lepel de plakjes uit de pan en leg deze even op bakpapier zodat ze hard kunnen worden. Snij de Brie in een blikje of vierkant plakje. Prik deze plak op een prikker en beleg de brie aan 2 kanten met een plakje peer.

6 Gevulde aardappeltjes Receptuur voor 10 stuks 10 middelgrote aardappelen 10 plakjes bacon 10 blaadjes salie 2 enen knoflook 1 citroen Bereiding Was de aardappeltjes goed schoon Steek met een appelboor een gat in de aardappelen. Bewaar de stukjes die er uit komen want die heb je later weer nodig. Prik de aardappel rondom in met een vork. Wrijf de aardappels in met olijfolie en zeezout Leg de plakjes bacon op de bank.rasp er wat citroenschil over. Rol de bacon op en duw dit worstje in de aardappel. Laat de bacon een beetje uitsteken en duw het gaatje aan beide kanten dicht met de restjes uitgestoken aardappel. Bak de aardappels ongeveer 35 minuten tot dat deze gaar zijn, draai ze af en toe om. Fleurons met geitenkaas en amandelschaafsel honing voor 40 hapjes 10 plak bladerdeeg 4 rolletjes geitenkaas 200 gram amandelschaafsel 20 takjes verse tijm 4 eetlepels honing (naar smaak) 3 eieren bakpapier Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank en snij deze in vieren. Klop het ei los en bestrijk hiermee met een kwastje de bladerdeegblokjes. Snij de geiten kaas in plakken van 1 cm dik en leg deze in het midden van de stukjes bladerdeeg. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi over de geitenkaas. Giet een beetje honing over de kaas. Rooster de amandelen in een droge pan even lichtbruin. Leg de bladerdeegblokjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Strooi hierover de geschaafde amandelen, zout ze en bak de hapjes af op 180 graden ongeveer 18 minuten. Serveer de hapjes direkt.

7 Bladerdeeghapjes met Chorizo Receptuur voor 8 personen 225 gram bladerdeeg 100 gram gedroogde chorizo, in stukjes 50 gram geraspte kaas 1 ei, geklopt 1 theelepel paprikapoeder Bereiding Snij de bladerdeeg plakjes in 4 vierkantjes. Besmeer de randjes van het bladerdeeg met wat water. Snij de chorizo in kleine blokjes en meng dit met de kaas. Doe ongeveer 1 theelepel van het chorizo-kaasmengsel op het deeg plakje en vouw de plakjes dubbel zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randjes goed aan. Leg de pasteitjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met eigeel. Maak op deze manier mini pasteitjes. Bestuif met behulp van een zeef of theezeefje de bovenkant met paprikapoeder. Bak de pasteitjes minuten, tot ze wat groter en goudbruin zijn geworden. Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen. Bestrooi ze vervolgens met de rest van het paprikapoeder en serveer ze warm. Amuse van Hollandse garnalen 100 gram mascarpone 100 gram Hollandse garnalen 2 eetlepels mayonaise 1 snufje koenjit ½ eetlepel fijngesneden bieslook zout en peper Alfalfa borrelglaasjes Roer in een bakje de mascarpone los en breng deze op smaak met zout en peper Spuit met behulp van een spuitzak een klein beetje mascarpone onderin in de borrelglaasjes. Schep hier wat garnalen op. Roer van de mayoniase, de koenjit, en de gembersiroop tot een gladde saus. Schep en klein beetje saus over de garnalen. Bestrooi de garnalen met de bieslook en garneer het geheel af met een plukje alfalfa.

8 Bang Bang Chicken Receptuur 1 gerookte kipfilet 1 rode ui theelepel sesam zaad 1 wite casinoboterham zonder korst Saus 250 gram pindakaas 5 theelepels sweet chilli sauce 5 eetlepels sesam olie Voor de garnering Bereidingswijze: Snij de kip in dunne plakjes, Beleg de witte boterham met de dunne plakjes gerookte kip Snij vierkantjes van het brood als eenhaps canapé Rooster de sesamzaadjes goudbruin Snij de rode ui in dunne ringen ringen Leg de uiringen o de gerookte kip Voor de saus: Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en verwarm dit voorzichtig au bain marie (au bain marie is: in een pan die hangt in een grotere pan met bijna kokend water) Het duurt enkele minuten voordat de saus warm is maar op deze manier kan het niet aanbranden of schiften. Schep op elke canape een klein schepje saus en garneer dit af met geroosterd sesamzaad

9 PER UNIT 6 personen Sushi Elke werkbank (6 pers.) maakt: 1 Sushi komkommer/wasabi rol 1 Nigiri Sushi zalm met de hand Korte uitleg: Sushi rol Leg het bamboe matje uit leg hierop het Nori vel (zeewier) met de glimmende kant naar onder. Schep er ongeveer 3 eetlepels gekookte sushi rijst ope en duw dit een beetje gelijkmatig plat. Besmeer dit met een heel klein beetje wasabi en leg hier de vulling in (reepjes komkommer of reepjes tonijn). Rol de sushi dicht door gelijkmatig de bamboemat dicht te duwen en op te rollen. Verpak de rol in plasticfolie en leg deze even in de koelkast om op t e stijven. Afwerking: Sushi op maat snijden en eten met wasabi en kikomansaus Nigirisuhi Neem wat rijst in handen voor 1 hapje, vorm dit tot een stevig blokje, Snijdt de vis 3mm dik tot mooie dunne reepjes in dezelfde afmeting als de bovenkant van het blokje, smeer een klein beetje wasabi op de vis en duw deze voorzichtig met de wasabi kant op de rijst. Afwerking Leg de Nigirisushis op het schaaltje, snijdt de rol sushis en leg deze er bij, serveer met kikoman saus en wasabi.