NOTULEN vergadering 7, 22 april 19: CONCEPT 24 april 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN vergadering 7, 22 april 19:00-22.20 CONCEPT 24 april 2014"

Transcriptie

1 NOTULEN vergadering 7, 22 april 19: CONCEPT 24 april 2014 Onderwerp Doel Verslag besluiten/ acties/ meningen 1. Opening besluit doorgaan van vergadering 11 MR leden aanwezig Harry aanwezig Harm Weggemans (hierna: HW), bovenschoolse directie (aanwezig t/m punt 3) 2. Notulen Notulen vaststellen Nieuwste versie definitieve notulen nog niet rondgestuurd (versie per mail bevat onvolledigheden), maar volgt. Vaststelling doorgeschoven naar volgende vergadering op Overleg + informeren 1. Stand van zaken bespreken m.b.t. voornemen van CvB tot fusie De Pijler met Noordereiland; 2. Wederzijdse verwachtingen uitspreken 3. Duidelijkheid krijgen rondom het te bewandelen traject. HW wordt welkom geheten door vz. HW legt uit waarom hij er is en niet Mac Steenaart. HW legt uit dat hij komt om te proeven wat er leeft en om vragen van de MR op te schrijven en door te spelen naar CvB. Gestart wordt met het verloop van het proces. Harry licht zijn mail met 4 bijlagen (d.d. 18 april 2014) toe. Geeft daarbij aan dat hij liever had gezien dat e.e.a. via de formele weg door CvB aan MR was gestuurd. MR geeft vervolgens in niet mis te verstane bewoordingen aan uiterst ongelukkig te zijn met het verloop van het gehele proces. Met name het niet of niet tijdig beantwoorden van brieven van MR aan CvB en de onduidelijke/tegenstrijdige informatieverstrekking door CvB worden benoemd (o.a. v.w.b. de vraag wel/niet sluiting NE en hoogte/bestemming fusiegelden). MR geeft ook aan dat zij niet het gevoel heeft dat haar instemmingsrol door CvB niet serieus genomen wordt (en wijst daarbij op diverse communicatie waaruit dat blijkt). HW erkent dat het gehele proces beter had gemoeten. HW geeft daarna aan dat in zijn beleving de MR slechts nog zat te wachten op een definitieve uitspraak van CvB t.a.v. wel/niet sluiten school NE, maar dat de MR verder wel akkoord was. MR ontkent dit ten stelligste. HW geeft nogmaals aan kritiek en vragen van MR heel serieus te nemen en zal het serieus meenemen naar CvB. MR geeft aan dat de tijdsdruk (deadline van Ministerie is 30 april) niet bij MR thuis hoort, maar veroorzaakt is door, en voorzitter: Carina notulist: Marc post-master: Aanwezig: 11 MR leden Afwezig: Guusje Besluit: vaststelling notulen doorschuiven naar volgende verg. 19/05 Mening: MR uit ongenoegen over proces en geeft aan nog aantal vragen te hebben. Actie: HW zegt toe aan CvB door te geven om z.s.m. antwoord te geven op vragen m.b.t. 1) sluiting NE, 2) aanpassing fusieeffectrapportage, en 3) fusiegelden. Overige info waar MR om vraagt volgt later. Actie: MR beraadt zich op vervolgstappen.

2 verantwoordelijkheid is van, het CvB. MR geeft ook aan dat het krijgen van alle informatie alleen niet voldoende is, maar slechts een voorwaarde om een inhoudelijke discussie te voeren om vervolgens een beargumenteerd besluit te kunnen nemen. Vervolgens wordt overgegaan op inhoudelijke aspecten van het voornemen tot fusie. 1) Sluiting vestiging NE. Harry en HW bevestigen dat vestiging NE in het voorgestelde fusieplan gesloten zal worden. MR geeft aan dit zwart op wit door CvB bevestigd te willen zien (omdat voorgenomen besluit CvB d.d en de fusie-effectrapportage op dat punt strijdig met elkaar zijn). 2) Aanpassing fusie-effectrapportage op bovenstaand punt. 3) Fusiegelden. MR vraagt naar definitieve bedrag. Harry verwijst naar begroting en bevestigd ,89 euro voor het eerste jaar (lineair afbouwend in vijf jaar). HW geeft aan dat dit geld in eerste plaats is voor personeel (salaris) bedoeld. Pas een eventueel overschot zou kunnen worden afgeroomd door BOOR. MR geeft specifiek aan niet te willen dat eventueel overschot wordt afgeroomd door BOOR; fusiegelden dienen aan Pijler ten goede te komen. MR geeft in het algemeen aan dat zij van CvB een financieel plaatje wil zien hoe e.e.a. zich ontwikkelt ná een eventuele fusie. 4) Personele gevolgen. Als fusie doorgaat komen er 3 personeelsleden van NE naar Pijler. MR wijst daarbij op slechte beoordeling die NE in het verleden heeft gehad. Momenteel 2 vacatures bij Pijler. Indien overschot personeelslid (van het nieuwe totale bestand) met minste onderwijsdienstjaren zal moeten afvloeien. Wellicht op te vangen door natuurlijk verloop. Ook niveau en bekwaamheid van personeelsleden van NE wordt besproken. Harry geeft aan hen nog niet goed genoeg te kennen. HW geeft aan dat het goede mensen zijn. 5) Aantal leerlingen dat van NE naar Pijler komt; m.n. gevolgen voor huidige klassen 6 en 7 Pijler (volgend jaar 7 en 8). MR geeft aan dat dit nu al klassen zijn die extra aandacht verdienen en dat er zorg leeft bij leerkrachten, ouders en leerlingen bij eventuele vergroting van die klassen a.g.v.

3 fusie. Hoogte van het daadwerkelijk aantal leerlingen dat over zou komen van NE naar Pijler is nu niet vast te stellen. 6) Solidariteitsbeginsel, cq. belang Pijler vs. belang BOOR en/of plek Pijler binnen BOOR. Harry licht verleden Pijler in relatie tot Boor toe en schetst toekomstplaatje voor Pijler in veranderende omstandigheden in de wijk en omgeving. 7) Enquete onder ouders leerlingen NE, afgenomen door Bob van Raamsdonk. MR geeft aan de uitkomst van die enquete te willen zien. Tegelijkertijd wordt vastgesteld dat het exacte aantal leerlingen dat van NE naar Pijler over zou gaan nu nog niet is vast te stellen. Is pas vlak voor de zomervakantie definitief bekend. 8) MR geeft aan dat er onder ouders in de buurt (zowel huidige als van toekomstige leerlingen) zich zorgen maken over de gevolgen van een eventuele fusie met NE. De goede naam van de Pijler brokkelt af. MR geeft aan op bovenstaande punten duidelijkheid te willen. MR geeft nogmaals aan dat tijdsdruk bij BOOR ligt. Tenslotte worden de vervolgstappen besproken. HW geeft aan dat niet op alle vragen snel een antwoord van CvB te verwachten valt, maar dat hij zal doorgeven dat i.i.g. voor wat betreft 1) sluiting NE, 2) aanpassing fusie-effectrapportage, en 3) fusiegelden spoedig antwoord moet komen. HW zegt toe dit zo spoedig mogelijk toe te sturen. MR dankt HW voor aanwezigheid en toelichting en geeft aan hierna onderling verder te praten over de vraag hoe nu verder, mede in het licht van de deadline van 30 april. 4. korte pauze Tijdens pauze wordt door MR gesprek met HW geëvalueerd en worden vervolgstappen bediscussieerd. Met name gevolgen voor leerlingenaantal/klassegrootte (specifiek toekomstige groep 7 en 8), gevolgen voor huidige personeelsleden Pijler en gevoelens van ouders (achterban) bij gevolgen fusie worden besproken. Indicatieve stemming voor/tegen fusie (onder voorwaarde dat NE gesloten wordt en fusiegelden volledig aan Pijler ten goede komen) levert 6 stemmen tegen fusie op, vier stemmen voor, en een onthouding van stem. Actie: MR besluit reactie CvB af te wachten. Daarna via datumprikker eventuele extra vergadering (vóór volgende verg. van 19/05) plannen.

4 5. Besluiten Personeelsgeleding geeft wel/geen instemming over invulling scholingsplan. 6. Ongevraagd advies 7. Aan de orde stellen 8. Open eindjes WVNTTK Beslissing nemen over ouderbijdrage schooljaar 2014/2015 Oudergeleding neemt standpunt in over de vraag: Indien er een fusie komt met Noordereiland - hoe doen we het met de overblijfkosten voor die ouders? MR denkt mee bij scenario s rondom vacature adjunctdirecteur Pijleravond vormgeven Kort, to-the-point informeren. Gesproken wordt over eventuele alternatieve oplossingen voor probleem klassegrootte groep 7 en 8 (bv. Remedial teacher). Gesproken wordt ook over de geplande bijeenkomst op donderdagochtend a.s. waarbij Harry met ouders NE overleg heeft. Harry licht scholingsplan (zoals toegezonden per mail d.d ) toe. Vragen van MR over SIDI in relatie tot dit scholingsplan worden beantwoord door Harry Vragen van MR-personeelsgeleding over term opbrengstgericht werken, nieuwsbegrip XL en bibliotheek worden door Harry beantwoord. Besproken wordt om het begrip opbrengstgericht werken te vermijden. Vervolgens wordt over instemming door MR-personeelsgeleding gestemd: 3 voor, 2 onthoudingen van stem. Discussie over bestemming ouderbijdrage en instemming door MRoudergeleding wordt doorgeschoven naar vergadering 19/05 Harry licht het stuk (verstuurd per mail d.d ) toe. Er wordt bepaald dat dit instemming van MR-oudergeleding vereist. MR oudergelding stemt met 6 stemmen tegen. Tijdens bespreken punt 3 van de vergadering is de vacature Moniek al kort ter spreke gekomen i.s.m. personele gevolgen voorgenomen fusie. Besloten wordt dit punt door te schuiven naar volgende vergadering Organisatie door Jan Klaas en Tjerk loopt. Datum nog niet definitief, maar waarschijnlijk eind mei. Er staat al e.e.a. op papier en wordt doorgestuurd aan MR door Tjerk. Open eindjes: - Info Tjerk aan MR over energienota doorschuiven naar 19/05 - Info Eline aan MR over het afgelopen rekentraject Besluit: MR-personeelsgeleding stemt in met scholingsplan Besluit: beslissing ouderbijdrage schooljaar doorschuiven naar volgende vergadering 19/05 Besluit: MR-oudergeleding stemt niet in met voorstal Harry t.a.v. ouderbijdrage overblijf niet-kapitaalkractige ouders NE Besluit: meedenken scenario s adjunct doorschuiven naar vergadering van 19/05 Actie: Tjerk stuurt info die reeds op papier staat door aan overige MR-leden. Besluit: diverse openeindjes en wvttk punten doorschuiven naar volgende vergadering 19/05

5 doorschuiven naar 19/05 - Info Eline aan MR over zebrapad bij KP doorschuiven naar 19/05. We weten nu dat er op 17/04 overleg is geweest en dat Harry van de wijkagent heeft gehoord dat e.e.a. bij de gemeente ligt. WVTTK - Vraag van ouders m.b.t. creatieve lessen doorschuiven naar 19/05 - Ziekte/vervanging juf Jeanette (Parkieten) en incidentele vrije vrijdag. Besloten wordt om bij een volgende vergadering te praten over hoe er in het algemeen omgegaan wordt met ziekte/afwezigheid leerkrachten. - Info vanuit MR aan ouders in Nieuwsbrief wordt geschreven door Ruth. Afgesproken tekst eerst even per mail aan MR rond te laten gaan voor publicatie - Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs zou in april aan MR voorgelegd moeten worden. Waar blijft dat? - Tot 23/05 kan men zich nog kandidaat stellen voor de GMR komt komende vergadering 19/05 nog terug. Actie: Ruth stuurt tekst info MR aan ouders in Nieuwsbrief eerst langs MR-leden

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten... 2 2. Kernissues MR... 2 3. Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen... 3 4. Planning... 4 5. Notulen...

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 19 december 2017

Notulen MR vergadering 19 december 2017 Notulen MR vergadering 19 december 2017 Aanwezig: Klaartje, Marjan, Anna, Mieke, Tjark, Pietje en Edith Afwezig: Pieter, Jeroen, Betty, Ritsjert en Jasper (allen met kennisgeving) Notulist: Edith 1. Opening,

Nadere informatie

Handboek medezeggenschapsraad van de CBS De Schalmei

Handboek medezeggenschapsraad van de CBS De Schalmei Handboek medezeggenschapsraad van de CBS De Schalmei Haulerwijk, 12 september 2017. 1 Inhoudsopgave 1. Doelstelling mr 3 2. Vergaderingen 4 2.1 Samenstelling van de mr 4 2.2 Agenda 4 2.3 Jaarplanning 4

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur MR OBS Harlekijn Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur mr@obsharlekijn.net Plaats: directiekamer Aanwezig waren: MR-leden: ouders: Nicole

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Missie en visie van de MR Samenstelling en taakverdeling MR

Activiteitenplan MR Missie en visie van de MR Samenstelling en taakverdeling MR Activiteitenplan MR 2014-2015 Dit is het activiteitenplan van de Medezeggenschapsraad (MR) van O.B.S. De Pijler. De medezeggenschapsraad is het door ouders en leerkrachten gekozen orgaan dat op een proactieve

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Toelichting. Formatie

Toelichting. Formatie MR overleg CBS Het Kompas Assen Datum: Dinsdag 12 juni 2018 Aanvang: 19:30 uur Aanwezig: Ellen Sonnemans, Marike Bremmer, Linda Wessels (vz), Jenny Arkema, Martine Maris (notulist) Afwezig: Marleen Mulderij,

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

Andere schooltijden?

Andere schooltijden? Andere schooltijden? Informatieavond 13 november 2017 Wat gaan we vanavond doen? 1. Aanleiding gesprek over andere schooltijden 2. Rol/rechten van ouders en team 3. Welke mogelijke modellen zijn er? 4.

Nadere informatie

Notulen deelraad Odyzee

Notulen deelraad Odyzee Notulen deelraad Odyzee Datum 12 april 2016 Locatie Kloetinge Aanwezig Heidi, Janneke, Marieke, Matthieu, Suzanne ( og), Paul ( og), Tonia, Kim, Marcel Voorzitter Matthieu Notulist Marcel status Info:

Nadere informatie

Reglement Ouderraad van het Rijnlands Lyceum Sassenheim

Reglement Ouderraad van het Rijnlands Lyceum Sassenheim Reglement Ouderraad van het Rijnlands Lyceum Sassenheim Definitieve Versie 6.0 Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a) School: het Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS); b)

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Behorend tot Onderwijsstichting KempenKind Versie datum: September 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doelstelling 3 De MR leden

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Alinde,, Manon, Gepke Afwezig Janneke, Eva Datum 26-06-2018 Waar Tafelronde locatie Joris 19.30-21.30 (MT vanaf 20.15) Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering

Nadere informatie

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom.

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Notulen van de mr-vergadering op 12 juni 2017 Aanwezigen: Jasper de Bock (interim-voorzitter MR) Lotte van Deursen Rene Glas Bas de Groot Marco van Leeuwen Laura Lijf-Versteeg Diederik Miedema Lidwien

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

MR 5 Arcade Verslag vergadering

MR 5 Arcade Verslag vergadering MR 5 Arcade Verslag vergadering Datum: 14 mei 2018 Plaats: Arcade, Pauwoogvlinder 12 te Utrecht Aanvang: 19.00 uur (start vergadering) Aanwezig: Anne (vz), Florinda (pers), Linda (ouder) Ouder: Erwin (toehoorder)

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl Lelystad, 9 oktober 2015 Onderwerp: Aftreden GMR Geachte leden van de gemeenteraad van Lelystad, De gemeenschappelijke

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag BASISSCHOOL VILT Leeuwerikstraat 5 6325 BD Vilt - Valkenburg a/d Geul Medezeggenschapsraad bs Heilig Hart Sibbe bs Vilt Jaarverslag 2015 2016 Sibbe, september 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk.

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk. Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van De Regenboog, school voor katholiek basisonderwijs en peuterspeelzaal, te Rotterdam en vastgesteld door de medezeggenschapsraad op 10 november 2014.

Nadere informatie

1. Opening Ans opent de vergadering en heet ons van harte welkom op de eerste vergadering. Henk Maakt foto van de voltallige MR buiten voor de school

1. Opening Ans opent de vergadering en heet ons van harte welkom op de eerste vergadering. Henk Maakt foto van de voltallige MR buiten voor de school Notulen 6 september 2018 MR vergaderding J.P.F Steijaert School Voorzitter: Ans Geelen, Notulist: Frank van Kleef, verder aanwezig Henk Vergunst, Susanne Wesselman en Esther Monfils. 1. Opening Ans opent

Nadere informatie

Programma OOP en Medezeggenschap

Programma OOP en Medezeggenschap Hier is het OOP! Programma OOP en Medezeggenschap Wie heeft er iets te zeggen? Visie op medezeggenschap in de (G)MR De rechten en plichten van de (G)MR Typisch OOP? Mede-Zeggenschap Wie heeft er iets te

Nadere informatie

notulen MR vergadering 29 oktober 2012

notulen MR vergadering 29 oktober 2012 Notulen MR vergadering de lage weide 29 oktober 2012 Aanwezig: René van Vliet, Walthera van Gils, Helga Walters, Ron van Kuipers, Addy Haanskorf, Ellen Koenraad, Sera Hartmann, Wendy Mathijssen, Véronique

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P)

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P) Vergadering M.R. 19-09-2017 MR met directeur Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen 1 Opening vergadering 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 2 Notulen vorige vergadering + vaststellen agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad Bos en Lommerschool 23 mei 2017

Notulen Medezeggenschapsraad Bos en Lommerschool 23 mei 2017 Notulen Medezeggenschapsraad Bos en Lommerschool 23 mei 2017 Datum : 23 mei 2017 Tijd : 17:15 19:00 Aanwezig Afwezig Gasten Notulist Voorzitter : Charlotte Hagenaars, Hanan Ben Massaoud, René Udo, Annelien

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Trivium

Reglement Oudercommissie Trivium Reglement Oudercommissie Trivium versie 8 d.d. 18 november 2010 Concept reglement oudercommissie Trivium Pagina 0 van 5 Begripsbepalingen Ouders Oudercommissie Bevoegd gezag MR School Teamleden Adviseur

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool 1. Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement MR is opgesteld als bedoeld in de Wet Medezeggenschap Onderwijs (artikel 16 eerste lid) voor

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

DEF Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbare Scholen Groep Sevenwolden

DEF Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbare Scholen Groep Sevenwolden 150217 DEF Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbare Scholen Groep Sevenwolden voorwoord: Gezien de discussie binnen Sevenwolden over de opleidingen die Sevenwolden verzorgt en de plaatsen, locaties

Nadere informatie

Notulen MR 1 datum 18 september 2018

Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Plaats Aanvang Afsluiting Aanwezig Afwezig Kbs De Werft 19.30 uur Nr Agendapunten Tijd Verantwoordelijke Verslag Besluiten 01 Opening en vaststellen agenda secretaris

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel Openbaar Onderwijs aan de Amstel Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel Stichting Openbaar Onderwijs a/d Amstel 1 van de Stichting openbaar basisonderwijs

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering ; notulen

Deelraad/MR vergadering ; notulen Deelraad/MR vergadering 22-05-18; notulen Aanwezig: Pauline Hunnekens, Julia Schreurs, Nicole Hamers en Mirjam Smit Aanwezig voor punt 1: Hans Soentjens (CVB) en Kelly Smits (team) Afwezig: Romana Sturk

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR

Huishoudelijk reglement MR Huishoudelijk reglement MR Versie: 1.0 Datum: januari 2012 Inhoudsopgave 0. Introductie...3 1. Taakomschrijvingen...3 2. Wijze van bijeenroepen van vergaderingen...5 3. Wijze van opstellen van de agenda...5

Nadere informatie

Schoolraad Messenmaker 10 5506 CG Veldhoven Tel.: 040 2536489 e-mail: brembocht@gmail.nl

Schoolraad Messenmaker 10 5506 CG Veldhoven Tel.: 040 2536489 e-mail: brembocht@gmail.nl Bladnummer : 1 van 5 + Aanwezig: Edith Weber MR-personeelsgeleding (voorzitter) Peter Boeijkens MR-oudergeleding Frits Dieben MR-oudergeleding Guus van Gerven MR-personeelsgeleding (penningmeester) Marionne

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 10 maart 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Patrick van Maurik (voorzitter), Patrick Poelwijk, Laura van der Kemp,

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Deelraad Medezeggenschap (DMR)

Deelraad Medezeggenschap (DMR) Deelraad Medezeggenschap (DMR) In het schooljaar 2014-2015 is de Deelraad MR van start gegaan. Waar de voorganger de Klankbordgroep alleen een adviserende rol had, is voor de Deelraad MR in de wet vastgelegd

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Krammer 8. 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 WERVING & SELECTIE DIRECTEUREN

Krammer 8. 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 WERVING & SELECTIE DIRECTEUREN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 WERVING & SELECTIE DIRECTEUREN 1.0 Vacatures 1.1. Vacaturemelding. Indien er een directeursvacature ontstaat, wordt dit z.s.m. schriftelijk kenbaar

Nadere informatie

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR").

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: MR). Medezeggenschapsreglement van IKC de triviant te Stein. Medezeggenschapsraad. IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR"). Op grond van de voorgeschreven wet, is de MR aangewezen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD RKBS DE BRAS Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 Aanwezig: Inge Overing, Sandra Kuster, Daniela Smeman, Giovanni Vierling Aanwezig nieuwe MR leden:

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Notulen vergadering Datum: 24 november Tijd: 20.00 22.00 uur. Agendapunten. Pagina 1 van 8

Notulen vergadering Datum: 24 november Tijd: 20.00 22.00 uur. Agendapunten. Pagina 1 van 8 Notulen vergadering Datum: 24 november Tijd: 20.00 22.00 uur Locatie: Eygelshoven Aanwezig: Mike, Ilona, Nicolle, Ron, Marjorie, Petra Afwezig met kennisgeving: Jessy, Diana. Verder aanwezig: Aly ten behoeve

Nadere informatie