Profiel Managing Director Aruba

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profiel Managing Director Aruba"

Transcriptie

1 Profiel Managing Director Aruba Over ENNIA Met 65 jaar ervaring en meer dan 200 medewerkers, werkzaam op onze vestigingen in Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten, is ENNIA (www.ennia.com)de grootste verzekeraar in de Dutch Caribbean. Als een van de weinige full service verzekeringsbedrijven in de regio, bieden wij onze klanten een breed aantal producten met veel keuzemogelijkheden. Onze betrouwbare en aantrekkelijk geprijsde verzekeringsproducten zijn bestemd voor zowel particulieren als bedrijven. Particuliere klanten kunnen bij ons kiezen uit een breed palet inzichtelijke auto-, woning- en reisverzekeringen, naast meer complexe maatwerkproducten op het gebied van levensverzekeringen, hypotheken en pensioenplannen. Zakelijke klanten kunnen bij ons terecht voor auto-, eigendoms-, aansprakelijkheids- en commerciële verzekeringen, naast een scala aan verzekeringsproducten voor werknemers en pensioenplannen voor directeuren / meerderheidsaandeelhouders. Onze getalenteerde professionals werven wij zorgvuldig via lokale en internationale kanalen, omdat wij als geen ander beseffen hoe waardevol ons menselijk kapitaal is. Onze professionals staan bekend als deskundig, professioneel, communicatief, servicegericht en zeer bereid om bij te dragen aan de gemeenschap. Als marktleider in een snel veranderende wereld, heeft innovatie onze topprioriteit. Wij investeren permanent in moderne, gedigitaliseerde communicatie met onze klanten en in innovatieve producten en processen, die gebruik maken van de modernste technologie. Korte historie ENNIA is al sinds 1948 actief in de Dutch Caribbean en is voortgekomen uit de Nederlandse Verzekeringsmaatschappij Eerste Nederlandsche / Nieuwe Eerste Nederlandsche (EN/NEN). In 1981 fuseert ENNIA met AGO Verzekeringen, waarna het moederbedrijf haar naam in AEGON verandert. In de Dutch Caribbean heeft de naam ENNIA echter zo veel power, dat de naam hetzelfde blijft. In 1998 wordt ENNIA door Nuts OHRA overgenomen en een jaar later door Delta Lloyd. In 2002 neemt ENNIA De Amersfoortse Antillen over. Vier jaar later verkoopt Delta Lloyd haar aandelen in ENNIA Caribe Holding NV aan Parman International BV, dat de enige aandeelhouder wordt van de ENNIA bedrijvengroep. Tegenwoordig is ENNIA Caribe Holding NV een volledig onafhankelijk bedrijf onder Curaçaose wetgeving. De verzekeringsactiviteiten worden uitgevoerd door 5 operationele bedrijven: ENNIA Caribe Schade NV (Schadeverzekeringen). ENNIA Caribe Leven NV (Levensverzekeringen). ENNIA Caribe Zorg NV (Zorgverzekeringen). ENNIA Caribe Schade (Aruba) NV (Schadeverzekeringen). ENNIA Caribe Leven (Aruba) NV (Levensverzekeringen).

2 De komende jaren staan in het teken van verdere groei en professionalisering en zijn er ambitieuze kwalitatieve- en kwantitatieve doelstellingen geformuleerd. In het verlengde daarvan is ENNIA Aruba per direct opzoek naar een ervaren en ambitieuze managing director. Plaats en doelstelling van de functie: De managing director Aruba is primair verantwoordelijk voor de inrichting en aansturing van de ENNIA organisatie op Aruba primair gericht op Front Office activiteiten en secundair op de Back Office en ondersteunende faciliteiten, rekening houdend met het centrale commercieel beleid van ENNIA en de Arubaanse markt, teneinde de commerciële en operationele doelstellingen te behalen. Rapporteert aan: De Senior Managing Director. Functiegebieden: Beleid op Aruba Vertalen van de vastgestelde strategie en organisatiedoelstellingen en het Commercieel beleid van ENNIA naar een lange en korte termijn beleid voor Aruba en deze na goedkeuring door de Senior Managing Director, implementeren rekening houdend met de marktomstandigheden, verschillende doelgroepen, distributiekanalen en producten van ENNIA, teneinde de doelstellingen op het gebied van marktaandeel, klantportfolio, winstgevendheid en klanttevredenheid te realiseren.

3 Analyseren van de markt, distributiekanalen, concurrenten en trends en ontwikkelingen en deze vertalen naar commerciële mogelijkheden voor ENNIA Aruba. Monitoren in hoeverre de doelstellingen behaald worden en het beleid eventueel moet worden aangepast. Operational excellence Inrichten en aansturen van de Aruba organisatie evenals het inrichten en bewaken van de samenwerking met andere afdelingen op Curaçao zoals Finance, Commercie en Back Office, in lijn met het Aruba beleid en in samenwerking met de afdeling Internal Audit, zodanig dat de doelstellingen omtrent afzet van producten, marges, time-to-market en kwaliteit van dienstverlening efficiënt behaald kunnen worden. Inrichten van de organisatie ENNIA Aruba. Zorgdragen voor de vertaling van het operationeel beleid in procedures en werkinstructies voor de medewerkers. Opstellen van Service Level Agreements met afdelingen op Curaçao zoals de Back Office evenals bewaken van het nakomen van gemaakte afspraken zowel intern als extern. Implementeren van de door Internal Audit aangegeven bevindingen c.q. verbetervoorstellen in de werkprocessen op Aruba. Distributiekanalen Ontwikkelen, aansturen en bewaken van de activiteiten van de distributiekanalen op Aruba binnen het multi-channel concept, evenals zorgdragen voor de kwaliteit van dienstverlening geleverd door de brokers en banken uit naam van ENNIA en voor de realisatie van zowel de individuele als de gezamenlijke doelstellingen, in lijn met het Aruba beleid en opgestelde SLA s en in samenwerking met de Senior Managing Director, teneinde een optimale marktpositie en klanttevredenheid van ENNIA te waarborgen op Aruba. Coördineren van de activiteiten van de distributiekanalen op Aruba. Opstellen van Account Plannen met brokers en banken en monitoren van de navolging hiervan. Zorgdragen voor de kwaliteit van dienstverlening door de brokers en banken door onder andere het zorgdragen voor trainingen. Contact onderhouden met de verschillende brokers en banken gericht op het optimaliseren van de relatie. Analyseren en na goedkeuring van de Senior Managing Director realiseren van nieuwe distributiekanalen. New Business Analyseren van mogelijkheden tot uitbreiding van de dienstverlening van ENNIA op Aruba zowel gericht op nieuwe markten als nieuwe producten, in samenwerking met de Senior Managing Director en in lijn met het strategisch beleid, gericht op het bijdragen aan een gebalanceerde portefeuille en geografische spreiding. Signaleren en analyseren van mogelijkheden tot uitbreiding van de dienstverlening. Na goedkeuring implementeren van commercie gerelateerde initiatieven.

4 Acquisitie Initiëren, aansturen en zorgdragen voor de verkoop van ENNIA producten op Aruba, via het directe en indirecte kanaal voor zowel leven-, schade- en zorgproducten evenals zorgdragen voor het beheren en uitbouwen van bestaande klanten, in lijn met het Aruba beleid en in samenwerking met de Back Office op Curaçao, teneinde de huidige en toekomstige commerciële doelstellingen te behalen. Opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk op het eiland en daarbinnen uitdragen van de missie en visie van ENNIA. Voeren van de onderhandelingen en sluiten van polissen voor leven-, schade-, en zorgproducten. Fungeren als Account Manager voor de klanten op Aruba. Fungeren als het gezicht van ENNIA op Aruba. Realiseren van sales targets op Aruba. Marketing Zorgdragen voor de uitvoering van de locale marketing werkzaamheden gericht op onder andere adverteren en verkoopondersteuning, in lijn met het corporate Marketing beleid, teneinde bij te dragen aan het realiseren van een optimale naamsbekendheid en marktpositionering van ENNIA. Bijdragen aan de ontwikkeling van het merk ENNIA en de communicatie-uitingen hieromtrent zodanig dat deze aansluiten op de markt in Aruba. Zorgdragen voor doelgroepanalyses en analyses van de markt en voor het beschikbaar stellen van de bevindingen voor de organisatie. Zorgdragen voor de verlening van verkoopondersteuning bij acties vanuit de Front Office. Implementeren van de huisstijl en monitoren van de naleving. Rapportage Opstellen van tussentijdse en jaarrapportages ten aanzien van de omzetontwikkeling, mate van realisatie van doelstellingen, ontwikkelingen in de klantenportefeuille en kansen in de markt, teneinde de Senior Managing Director inzicht te verschaffen in de commerciële situatie van ENNIA Aruba en de mogelijkheid te bieden hierin tijdig bij te sturen. Analyseren en interpreteren van de realisatiecijfers en deze verwerken in een rapportage. Indien gewenst toelichten van de rapportage aan de Senior Managing Director. HR Aansturen, beoordelen en motiveren van de medewerkers binnen de organisatie op Aruba, in lijn met het HR-beleid, zodanig een optimale kwalitatieve en kwantitatieve bezetting te waarborgen. Zorgen voor en zelf voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken met medewerkers en bewaken van de kwaliteit daarvan. Zorgdragen voor het stimuleren en begeleiden van medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling.

5 Beoordelingscriteria: Toepasbaarheid van strategische inbreng en het opgestelde Aruba beleid. Kwaliteit en tijdigheid van signalering van kansen en bedreigingen in de markt evenals de toepasbaarheid van adviezen en voorstellen hieromtrent voor ENNIA. Effectiviteit en efficiëntie van de inrichting van de organisatie op Aruba. Mate van nakomen van afspraken in SLA s met andere afdelingen. Realisatie van (commerciële) doelstellingen. Mate waarin de bevindingen c.q. verbetervoorstellen van de afdeling Internal Audit zijn ingevoerd. Mate van naleving en kwaliteit van inbreng centrale marketing beleid. Klanttevredenheid vanuit zowel het directe als het indirecte kanaal. Tijdigheid en volledigheid van rapportages. Kwaliteit van dienstverlening van de brokers en banken uit naam van ENNIA. Kwaliteit en tijdigheid van signalering en uitvoering van New business. Tevredenheid en kwaliteit van medewerkers op Aruba. Mate waarin functionerings- en beoordelingsgesprekken met medewerkers zijn gevoerd. Kennis en Ervaring: Academisch werk- en denkniveau, aangevuld met een of meerdere relevante afgeronde management en/of vakinhoudelijke opleidingen en/of cursussen. In bezit van minimaal vijf jaar aantoonbare succesvolle leidinggevende werkervaring, liefst opgedaan binnen de financiële sector. Aantoonbare verzekeringskennis is voor deze functie vereist en kennis van de lokale markt geld als een pré. Peoplemanager en teamspeler met een pragmatische en hands-on instelling die in staat is om mensen met uiteenlopende achtergronden te motiveren, te enthousiasmeren en te overtuigen. Beschikt over uitstekende organisatorische kwaliteiten en over een goed commercieel en financieel inzicht. In bezit van gedegen en praktische kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels-, financieel- en kwaliteitsbeleid. In bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Papiamentu, Engels, Nederlands). Vereiste competenties: Visie Reflecteert voortdurend over trends en ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar de rol en positie van ENNIA in de toekomst. Ontwikkeld op basis van deze analyse een inspirerend en aansprekend toekomstbeeld. Houdt rekening met de veranderde externe omgeving. Probleem oplossend vermogen Oplossen van problemen door situaties, processen en vraagstukken uiteen te rafelen en systematisch te bekijken en te beoordelen. Expertise delen Laat anderen delen in opgedane deskundigheid. Doet dat schriftelijk, coachend, presenterend of door het geven van (leer)opdrachten.

6 Organisatie bewustzijn Kennen en herkennen van onderlinge relaties en verhoudingen binnen organisaties en hier effectief mee om weten te gaan. Overtuigingskracht Anderen overtuigen van een bepaald standpunt gericht op het verkrijgen van instemming met bepaalde plannen, ideeën of producten. Klantgerichtheid Richt de aandacht op een vlotte, efficiënte en persoonlijke service aan (in- en externe) klanten; zorgt ervoor dat aan de behoefte van de klant wordt voldaan; verliest daarbij het zakelijk belang van ENNIA niet uit het oog. Relatienetwerken Opbouwen en onderhouden van (in- en externe) contacten die (op lange termijn) nuttig zijn. Resultaatgerichtheid Voortdurend streven naar de realisatie van optimale resultaten en gericht zijn op continue verbetering. De arbeidsvoorwaarden Er wordt gestart met een jaarcontract. Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week. Het vaste salaris (fulltime) bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal Awg ,- en maximaal Awg ,- afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. Afhankelijk van de realisatie van de individuele-, team- en organisatiedoelstellingen keert ENNIA een additionele jaarlijkse bonus uit tot maximaal 20% van 12x het bruto maandsalaris. Een 13 e maand, auto en telefoon van de zaak maken verder onderdeel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket. Voor kandidaten die woonachtig zijn in de EU geld een passende tegemoetkoming in de verhuiskosten en een bijdrage in de woonkosten voor de eerste drie maanden. Voor meer info over de functie Kunt u contact opnemen met Kenneth Erselina ( ), partner van Bushwick, telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 16:00 uur 18:30 uur en/of via De eerste (voor)selectie-interviews vinden in overleg plaats voor a.s. vrijdag 23 januari. Een assesssment kan onderdeel uit maken van de procedure en zal een gehele dag in beslag nemen.

Manager Communicatie & Marketing Omring Hoorn

Manager Communicatie & Marketing Omring Hoorn Manager Communicatie & Marketing Omring Hoorn Inleiding Met zorg bijdragen aan de kwaliteit van samen leven. Vanuit deze missie geeft Omring invulling aan haar dienstverlening. Met de overtuiging dat de

Nadere informatie

Nieuwe wegen, optimale dienstverlening. Jaarverslag 2013 BNP Paribas Cardif B.V.

Nieuwe wegen, optimale dienstverlening. Jaarverslag 2013 BNP Paribas Cardif B.V. Nieuwe wegen, optimale dienstverlening Jaarverslag 2013 BNP Paribas Cardif B.V. Index Key figures BNP Paribas Cardif Schadeverzekeringen N.V. 4 Key figures BNP Paribas Cardif Levensverzekeringen N.V. 5

Nadere informatie

Jaarverslag BNP Paribas Cardif B.V.

Jaarverslag BNP Paribas Cardif B.V. Jaarverslag BNP Paribas Cardif B.V. Inhoud 1. KEY FIGURES BNP PARIBAS CARDIF SCHADEVERZEKERINGEN N.V... 3 2. KEY FIGURES BNP PARIBAS CARDIF LEVENSVERZEKERINGEN N.V.... 4 3. VERSLAG VAN DE RADEN VAN COMMISSARISSEN.....

Nadere informatie

Governance Principes 2014

Governance Principes 2014 Governance Principes 2014 Governance principes Verantwoording Governance Principes voor Verzekeraars over 2014 Conform de Governance Principes voor Verzekeraars (hierna de Code ) dient een verzekeraar

Nadere informatie

Verslag Governance Principes 2013

Verslag Governance Principes 2013 Verslag Governance Principes 2013 1. Inleiding Door de financiële en maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de aandacht voor Corporate Governance bij financiële instellingen en toezichthouders

Nadere informatie

Introductie Woord van de voorzitter 4 Profiel en kerncijfers 6

Introductie Woord van de voorzitter 4 Profiel en kerncijfers 6 Jaarverslag 2013 Inhoud Introductie Woord van de voorzitter 4 Profiel en kerncijfers 6 Verslag van de Raad van Bestuur Strategie 12 Onze klanten 23 Onze maatschappelijke resultaten 27 Onze medewerkers

Nadere informatie

Job profiel Key Account Manager Selecta

Job profiel Key Account Manager Selecta Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Job profiel Key Account Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For

Nadere informatie

consultancy s d m c Klant Maakt samen met de klant (van uitvoering tot RvB) de klantvraag concreet. Heldere klantvraag. Mate van Klanttevredenheid.

consultancy s d m c Klant Maakt samen met de klant (van uitvoering tot RvB) de klantvraag concreet. Heldere klantvraag. Mate van Klanttevredenheid. Wij komen graag in contact met een Manager Customer Intelligence Opdrachtomschrijving: De manager Customer Intelligence krijgt de opdracht om het data voor de Customer Intelligence Analyse omgeving in

Nadere informatie

De essentie van vertrouwen

De essentie van vertrouwen De essentie van vertrouwen ASR Jaarverslag 2011 Profiel ASR kiest er bewust voor om de andere verzekeraar te zijn. De verzekeraar die mensen financieel bewuster wil maken. Dit doen we door voortdurend

Nadere informatie

VvAA acht transparantie en naleving van de Governance Principes die zijn opgesteld door het Verbond van Verzekeraars van groot belang.

VvAA acht transparantie en naleving van de Governance Principes die zijn opgesteld door het Verbond van Verzekeraars van groot belang. Governance Principes 1 juli 2013 Governance Principes VvAA VvAA acht transparantie en naleving van de Governance Principes die zijn opgesteld door het Verbond van Verzekeraars van groot belang. VvAA groep

Nadere informatie

In gesprek met klantgericht denken bij Landal Green Parks Hotitem voert Sales Funnel in social media tips & tricks door Mercuri international

In gesprek met klantgericht denken bij Landal Green Parks Hotitem voert Sales Funnel in social media tips & tricks door Mercuri international In gesprek met Bas Hoogland, klantgericht denken bij Landal Green Parks Rob Honing, Hotitem voert Sales Funnel in Bas Westland, social media tips & tricks Social Media als Sales Tool, door Mercuri international

Nadere informatie

Contactcenter supervisor

Contactcenter supervisor Contactcenter supervisor Beroepscompetentieprofiel definitief Versie 1 juni 2008 Copyright OOCC All rights reserved Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemene informatie over het beroep... 4 1.1 Colofon...4

Nadere informatie

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

Programmamanager Mens & Natuur

Programmamanager Mens & Natuur Programmamanager Mens & Natuur Beschrijving van Organisatie & Positie Adessium Referentie: 28202 De informatie die in dit document is opgenomen is vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding

Nadere informatie

Achmea in vogelvlucht

Achmea in vogelvlucht Jaarverslag 2014 Introductie Achmea in vogelvlucht Aantal klanten per merk 3.575.342 3.575.197 1.460.430 1.224.912 853.204 745.034 724.228 689.199 566.655 276.500 135.100 101.000 94.691 50.415 333 Verdeling

Nadere informatie

Zakelijke. dienstverlening. het hart van de kenniseconomie

Zakelijke. dienstverlening. het hart van de kenniseconomie Zakelijke dienstverlening het hart van de kenniseconomie 2 De zakelijke dienstverlening vervult een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Zij draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling tot

Nadere informatie

GOVERNANCE PRINCIPES INLEIDING

GOVERNANCE PRINCIPES INLEIDING GOVERNANCE PRINCIPES INLEIDING In december 2010 publiceerde het Nederlandse Verbond van Verzekeraars de Governance Principes, hierna de Code Verzekeraars. Hierin worden voor Nederlandse Verzekeringsmaatschappijen

Nadere informatie

Programmamanager Sociale Initiatieven

Programmamanager Sociale Initiatieven Programmamanager Sociale Initiatieven Beschrijving van Organisatie & Positie Adessium Referentie: 28209 De informatie die in dit document is opgenomen is vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2013 DAS Holding N.V. Ondernemersdesk: Eén persoonlijk aanspreekpunt voor ondernemers Hanan Drieënhuizen, manager Ondernemersdesk: Ondernemers willen snel en eenvoudig hun weg vinden

Nadere informatie

Contactcenter teamleider beroepscompetentieprofiel mei 2013

Contactcenter teamleider beroepscompetentieprofiel mei 2013 Contactcenter teamleider beroepscompetentieprofiel mei 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Colofon... 4 Brondocumenten/bronnen... 6 1 Algemene informatie over het beroep... 7 1.1 Mogelijke functiebenamingen...

Nadere informatie

Toepassing Governance Principes. 23 maart 2015

Toepassing Governance Principes. 23 maart 2015 Toepassing Governance Principes 23 maart 2015 Inleiding In deze publicatie doet Delta Lloyd verslag van de wijze waarop de beginselen uit de Governance Principes en de Code Banken toegepast worden binnen

Nadere informatie

Ondernemerschap retail

Ondernemerschap retail Kwalificatiedossier mbo Ondernemerschap retail Kwalificaties Ondernemer retail Geldig vanaf 1 augustus 2015 Opleidingsdomein Handel en ondernemerschap Crebonr. 79080 Penvoerder: KCH Ontwikkeld door: Team

Nadere informatie

MANAGING EDITOR (M/V)

MANAGING EDITOR (M/V) Toerisme Vlaanderen werft aan met een werfreserve van 2 jaar in contractueel dienstverband:: MANAGING EDITOR (M/V) Afdeling: Entiteit: Niveau: Graad: Standplaats: Bestemmingspromotie Toerisme Vlaanderen

Nadere informatie

Office manager (M/V)

Office manager (M/V) AFDELING BELEID - DIENST CORPORATE HR Identificatiecode: Functiefamilie: organisatie-ondersteunend Functiebeschrijving Office manager (M/V) Voor akkoord Naam leidinggevende(n): Louis Vervloet Datum + Handtekening(en)

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: INLEIDING... 1 HOOFDSTUK 2: VACATURES... 2 HOOFDSTUK 3: CO-CONTACTPERSONEN... 9 HOOFDSTUK 4: INTERVIEW... 10 AUB-CHECK...

Hoofdstuk 1: INLEIDING... 1 HOOFDSTUK 2: VACATURES... 2 HOOFDSTUK 3: CO-CONTACTPERSONEN... 9 HOOFDSTUK 4: INTERVIEW... 10 AUB-CHECK... HOOFDSTUK 1: INLEIDING Dit is mijn SLB-verslag van het schooljaar. Hier staan een aantal vacatures in van beroepen waar ik later ook wel zou willen werken. Ook staat er een interview met 2e jaars student

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

Adjunctdirecteur Oriëntatie en Toeleiding Entreeopleidingen

Adjunctdirecteur Oriëntatie en Toeleiding Entreeopleidingen Profiel Adjunctdirecteur Oriëntatie en Toeleiding Entreeopleidingen 6 maart 2015 Ontdek jezelf. En je vak. Opdrachtgever ID College Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Kwaliteits- en capaciteitsdocument Elektriciteit 2010-2016

Kwaliteits- en capaciteitsdocument Elektriciteit 2010-2016 Kwaliteits- en capaciteitsdocument Elektriciteit 2010-2016 november 1 DELTA Netwerkbedrijf Het jaar van de verandering 2009 Foto voorpagina: nieuw hoogspanningsstation Oosterland Om de opkomst van decentrale

Nadere informatie

Code Banken 2013 << VORIGE VOLGENDE >> VOLGENDE >>

Code Banken 2013 << VORIGE VOLGENDE >> VOLGENDE >> Code Banken 2013 VOLGENDE >> Inhoud Hoofdstuk 1 Code Banken 4 Hoofdstuk 2 Raad van Commissarissen 5 Hoofdstuk 3 Raad van Bestuur 12 Hoofdstuk 4 Risico management 17 Hoofdstuk 5 Audit 20 Hoofdstuk 6 Beloningsbeleid

Nadere informatie

ACADEMIE Hoofd Jeugd Opleiding

ACADEMIE Hoofd Jeugd Opleiding ACADEMIE Hoofd Jeugd Opleiding Seizoen 2013/ 14 HOOFD JEUGD OPLEIDING Algemeen Sinds 2001 is er de opleiding TC I Jeugd. De opleiding TC I Jeugd leidt de deelnemers op voor de functie van Jeugdtrainer

Nadere informatie