Informatie over groep 1 en 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie over groep 1 en 2"

Transcriptie

1 Informatie over groep 1 en 2 Schooljaar Wij stellen ons voor Op de Koningin Emmaschool zijn 2 kleutergroepen. In iedere groep zitten kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. In groep 1-2A werken: Juf Trees en juf Martine Trees werkt op maandag, dinsdag en woensdag in deze groep. Martine werkt op donderdag en vrijdag in de groep In september zitten er 17 leerlingen in deze groep. In groep 1-2B werken: Juf Haike en juf Christine Haike werkt op maandag en dinsdag en woensdag in deze groep. Christine werkt op donderdag en vrijdag in de groep. In september zitten er 14 leerlingen in deze groep.

2 Wat doen wij in onze groepen In de kleutergroepen werken wij aan de hand van thema s/ankers. Wij maken o.a. gebruik van de methode Schatkist. Dit schooljaar starten we met de nieuwe versie van Schatkist. Veel activiteiten, zoals liedjes, versjes, verhalen, opdrachten tijdens de werkles staan in het teken van het thema. In beide kleutergroepen wordt op dezelfde manier gewerkt, aan dezelfde onderwerpen. De uitwerking kan in sommige gevallen iets afwijken, dit is mede afhankelijk van wat door de kinderen aangedragen wordt. Dagindeling: We beginnen meestal in de kring. s Morgens staan de stoelen al klaar en mogen dan niet verplaatst worden. Later op de dag mogen kinderen zelf bepalen waar ze zitten. We werken m.b.v dagritmekaarten. Aan de hand van afbeeldingen zien de kinderen wat er die dag gaat gebeuren, bijv. : kring, werken in groepen, eten/drinken, buitenspel, gymnastiek, naar huis. De 1e donderdagochtend van de maand starten we de ochtend met een inloop. {zie beschrijving praktische zaken} In de kring vinden veel activiteiten plaats, o.a. : (Vertel)kring : bijv. vertellen over iets wat een kind heeft beleefd of gekregen heeft of over een bepaald onderwerp. Luisteren naar elkaar, erop inhaken en vragen stellen. Gedragslesjes: bijv. hoe moeten kwasten afgewassen/opgeruimd worden? PBS; gedragslessen die schoolbreed worden gegeven / ingezet. Er wordt gewerkt met tokens. Bij de volgende onderdelen maken we veel gebruik van de methode Schatkist. Vertellen: leerkracht leest verhaal voor [soms themagebonden]. het verhaal uitspelen [drama]. Opzegversjes: gevoel voor woordritme, rijm, goed articuleren en bewegingen uitbeelden komen hierbij aan de orde. Taalspelletjes : - onzinverhaaltjes - is deze zin goed of fout en waarom? - welk woord hoort in het rijtje niet thuis en waarom niet? - welk woord is langer? - vanuit de methode Schatkist. Oefeningen m.b.t. voorbereidend lezen vanuit de methode Fonemisch Bewustzijn - het herkennen van vormen - het herkennen van klanken: nazeggen en spelen met rijm. - het beheersen van begrippen: vooraan / achteraan / midden boven / onder eerste / laatste / middelste - het aanleren van letters. De koppeling van de klanken en de tekens. De letter die we aanleren is gekoppeld aan het schatkistthema.

3 Oefeningen m.b.t. voorbereidend rekenen vanuit de methode Met Sprongen Vooruit en Gecijferd Bewustzijn: - ordenen [ b.v. vorm en kleur] - beheersing van begrippen: veel / weinig meer / minder / evenveel etc. - tellen en omgaan met hoeveelheden / cijfersymbolen /rangtelwoorden - meten en meetkunde Voor al deze activiteiten geldt dat het spelenderwijs wordt aangeboden. Bij muziek, drama en kunstzinnige vorming maken we gebruik van verschillende methodes, boeken en het internet. Muziek: - aanleren van nieuwe liedjes. - zingen van bekende liedjes en deze verder uitwerken. o.a. aandacht voor bewegingen, maat/ritme, enz. Regelmatig gebruik van muziekinstrumenten, zoals handtrom, ritmestokjes, bellenkrans e.d. Na de kring volgt een werkles of bewegingsles. Werkles. De tafelgroepen zijn op leeftijd ingedeeld. Op de tafels staat een gekleurde bloempot die aangeeft in welke groep het kind zit. Zo hebben we: een gele, rode, blauwe, oranje en groene groep. Gedurende de week werken we volgens een roulatiesysteem, b.v. vouwen, kleien, hoeken, constructiemateriaal. Deze activiteiten wisselen door de week heen, ieder kind werkt op zijn eigen niveau aan de verschillende opdrachten. Op het planbord wordt visueel gemaakt welke activiteit het kind gaat doen. Een van de activiteiten, b.v. een lesje over lange en korte woorden, kan ook in een kleine kring plaatsvinden. Dit gebeurt dan tijdens de werkles. Als de leerkracht met een aantal kinderen in een kleine kring aan het werk is, werken de andere kleuters zelfstandig. In iedere klas is een knuffel, bijv. een beer. Deze beer heeft een kaartje om. De ene kant is rood, de andere kant is groen. Tijdens het zelfstandig werken wordt deze kaart gebruikt. Bij rood mag de juf niet gestoord worden. De juf heeft dan ook een ketting om met rode kralen. Kleuters hebben ook een rood / groen kaartje met hun eigen naam erop. Kunnen ze tijdens de werkles niet verder dan leggen ze het rode kaartje bij hun werk en gaan even iets anders doen. Willen ze het gemaakte werk graag laten zien dan leggen ze het kaartje op groen bij hun werk. Zodra de juf klaar is zoekt ze de kleuter met het rode of groene kaartje op en helpt waar nodig. Als een werkje aan het eind van de werkles nog niet af is dan leggen ze ook hun rode kaartje erbij. Ze leggen het kaartje op groen als ze het nog even willen bewaren om te laten zien aan ouders en anderen. Soms worden groepjes samengesteld met leerlingen uit beide kleutergroepen omdat ze dezelfde onderwijsbehoeften hebben. Dit kan inhouden dat uw kind op een bepaald moment in de week ± 20 minuten in de andere kleutergroep begeleid wordt. Wij noemen dit handelingsgericht werken.

4 s Middags hebben we arbeid naar keuze. Dit betekent: werk afmaken, vrij kiezen, extra lesjes voor kinderen die dit nodig hebben. Enkele regels in de klas zijn: Zelf je spullen halen, zelf je spullen opruimen. Wachten op je beurt. Elkaar helpen als iets niet lukt of bij veel opruimwerk Staat het kaartje van de beer op rood en heeft de juf de rode ketting om dan mag ze niet gestoord worden. Zelf proberen je aan- en uit te kleden voor de gymles. Zelf je jas aan- en uittrekken. Twee keer per jaar, in januari en in juni worden CITO toetsen afgenomen : rekenen en taal voor kleuters. Kleuters die minder dan 3 maanden onderwijs genoten hebben doen hier nog niet aan mee. Rapporten: de jongste kleuters krijgen alleen aan het eind groep 1 een rapport, de oudste kleuters in januari en in juni. Schrijfdans. Dit zijn motorische oefeningen/bewegingen die een voorbereiding zijn op het gaan leren schrijven. Het doel van deze oefeningen/methode is om m.b.v. muziek, rijmpjes, spelletjes en muziek- en fantasietekeningen een vloeiend en gezond verbonden handschrift voor te bereiden door het combineren van grofmotorische- en fijnmotorische bewegingen in de lucht en op papier. De afwisselende ritmes en het tempo van de muziek stimuleren het kind tot aanpassing van schrijfsnelheden. De bewegingen worden symmetrisch uitgevoerd, dit is bevorderlijk voor het evenwichtig functioneren. Aan de oefeningen waarin bewogen wordt op muziek doet iedereen mee. Oudste kleuters krijgen vervolgens een opdracht op papier en moeten hieraan mee doen, de jongste kleuters mógen hieraan mee doen. Pennenstreken. Daarnaast maken we in de tweede helft van het schooljaar gebruik van de methode Pennenstreken voor de ontwikkeling van goed schrijfgedrag. Een goede schrijfhouding, een goede potloodgreep en juiste papierligging kunnen het best worden geoefend in concrete schrijfsituaties. Deze schrijfsituaties worden op een speelse manier aangeboden met ondersteuning van verhalen en liedjes. Wat verstaan we onder bewegingslessen. Buitenspelen. Vrij spelen met karren, fietsen, voetballen, in het klimhuis, op de glijbaan, in het zand, enz. In het speellokaal: * Spelles: - actie / reactie - zangspel - tikspel - stiltespel

5 * Gymles uit de methode: - Bewegen in het speellokaal - Bewegen op muziek - In ondergoed met gymschoenen aan. - Inleiding: actie/reactie, spieren warm maken. - Gymtoestellen; wandrek, kast, banken, rekstok, matten etc. Het actief bezig kunnen zijn binnen je eigen mogelijkheden. Gymmaterialen; altijd eerst zelf experimenteren Accent op gooien/vangen, rollen, stuiten e.d. Pittenzakken, hoepels, blokken, ballen, touwtjes.. * Bewegingsverhaal. We hopen dat u op deze manier een beetje zicht hebt gekregen van hetgeen wij in een kleutergroep doen. Enkele praktische zaken: Op de website staat de schoolgids met algemene informatie over de school. Hieronder volgen nog enkele praktische zaken die alleen voor de kleutergroepen van belang zijn. Schooltijden : De schooltijden zijn als volgt: Maandag, dinsdag en donderdag Woensdagochtend Vrijdagochtend uur uur uur uur uur uur. De kleuters gaan ongeveer 3 minuten eerder naar huis. Dit om te voorkomen dat ze door de oudere kinderen onder de voet worden gelopen. Wilt U a.u.b op het plein, binnen het hek wachten, wij komen gezamenlijk naar buiten. De kinderen mogen op het plein naar u toelopen als ze de juf hebben verteld dat ze moeder/vader hebben gezien. Zo houden wij overzicht wie er al dan niet opgehaald is. U mag uw kind s ochtends in de klas brengen. Bij binnenkomst mogen de kinderen een boekje uit het krat pakken. Dit geldt niet voor de inloopochtenden. Om uur klappen we of zingen we een liedje en gaan we beginnen. Ouders worden dan verzocht de klas te verlaten zodat we met het lesprogramma kunnen beginnen. Eten en drinken : s Morgens eten en drinken wij samen aan onze tafelgroep. U mag uw kleuter iets te eten en te drinken meegeven, maar bedenk dat dit een tussendoortje is en geen complete maaltijd. Een beker drinken en een stukje fruit is al voldoende. Bij voorkeur fruit. Snoep, chocoladekoeken en priklimonade zien wij liever niet op school. Wilt u de beker voorzien van naam, dit om vergissingen te voorkomen? Tussen de middag eten we ook aan de tafelgroep. Wilt u hiervoor uw kind dan alléén drinken en brood meegeven? Denkt u aan de hoeveelheid? We streven ernaar dat door de kleuters alles wat meegegeven wordt ook opgegeten wordt.

6 Gymnastiek: Voor de gymlessen hebben de kleuters gymschoenen nodig. {Graag met elastiek of klittenband} Wilt u deze aanschaffen en er even de naam opzetten? Deze schoenen blijven op school. De school heeft voor ieder kind een gymtas. Uw kind heeft verder geen speciale gymkleding nodig. Inloopochtend: Dit jaar hebben we inloopochtenden voor ouders en/of verzorgers. Op de 1 e donderdagochtend van de maand starten we niet in de kring, maar met een inloopochtend. Op de tafels van de kinderen liggen dan verschillende spelletjes, lotto s en puzzels. De kinderen mogen op deze ochtenden tijdens het inloopmoment niet in de hoeken. U kunt vervolgens samen met uw kind kiezen aan welke tafel u wilt gaan zitten en dan met uw kind het spel gaan doen. Zo kunt u als ouder kennismaken met de verschillende ontwikkelingsmaterialen. De inloop voor ouders en/of verzorgers duurt tot 8.45 uur. Wij werken rustig verder in de klas, u hoeft dus niets op te ruimen. Speelgoedmiddag: Op iedere 1e dinsdagmiddag { zie data hierboven} van de maand houden we ook onze speelgoedmiddag.! De kinderen mogen dan speelgoed van thuis meenemen. De rest van de week niet! (op hun verjaardag mogen ze natuurlijk wel hun cadeau laten zien) Wilt u één ding per keer meegeven? Geeft u geen breekbare spullen mee! De inloopochtenden zijn op: 1 oktober 5 november 3 december 7 januari 4 februari 3 maart 7 april 12 mei * 2 juni 7 juli De speelgoedmiddagen zijn op: 6 oktober 3 november 8 december 5 januari 2 februari 1 maart 5 april 10 mei * 7 juni 5 juli *Deze data wijken af i.v.m. de meivakantie. Tip: noteert u bovenstaande data even op de jaarkalender?

7 Boekenkring: Vanaf september houden wij op vrijdagochtend een boekenkring. In die kring staat een boek van een kind of van de juf centraal. Diegene die het boek inbrengt gaat iets over het boek vertellen. Bijv. : Waar het boek over gaat of waarom hij/zij dit boek wil laten zien, enz. Daarna leest de leerkracht het boek voor. Verder hebben we het o.a. over de titel van het boek, de schrijver, over wie gaat het verhaal, waar speelt het zich af. Over ieder boek wordt samen met de leerkracht iets op papier gezet en dat wordt verzameld in de boekenmap. Tijdens de werkles wordt door één of meerdere kinderen een tekening over het boek gemaakt. Korte mededelingen : Wanneer uw kind ziek is, belt u dan voor schooltijd even naar school om dit te melden. Komt u iets later, dan horen wij dat ook graag. U ontvangt iedere maand een nieuwsbrief, te weten; het Emmabulletin. Een aantal keren per schooljaar krijgt U een extra brief, het kleuternieuws. In deze nieuwsbrief wordt uitleg gegeven over het thema waar we aan werken. Wij kijken één keer in de week naar Koekeloere, dit is een uitzending van de schooltelevisie. In dit programma komt Flip de beer voor. (een logeerbeer). Elke groep heeft een eigen Flip. Deze mag bij toerbeurt een weekend bij iemand logeren. Dit wijst zich vanzelf. Wanneer uw kleuter na schooltijd naar de BSO Fris of naar de KSH gaat, wilt u dit dan op het bord schrijven? U zou ons een groot plezier doen als u uw kleuter voor het naar school gaan thuis nog even naar het toilet laat gaan. Tot slot, heeft u vragen, kom gerust. Een korte mededeling kan voor schooltijd en anders maken we even een afspraak. Met vriendelijke groeten, Haike, Martine, Christine en Trees

Informatie over groep 1-2

Informatie over groep 1-2 Wij stellen ons voor Op de Koningin Emmaschool zijn 2 kleutergroepen. In iedere groep zitten kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. In groep 1-2A werken: Juf Trees en juf Martine Trees werkt op maandag,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen.

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Dalton: Zelfstandigheid/ verantwoordelijkheid/ samenwerken/reflectie/effectiviteit Deze Daltonpijlers staan

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar de basisschool, We beseffen dat er dan veel op u en uw kind afkomt. We willen proberen door middel van dit informatieboekje een aantal

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop... 5 Kring...

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatie. Heterogene kleutergroep -de kinderen leren van elkaar -de kinderen helpen elkaar en oudsten kunnen dit voordoen.

Informatie. Heterogene kleutergroep -de kinderen leren van elkaar -de kinderen helpen elkaar en oudsten kunnen dit voordoen. Welkom in groep 2 Informatie Heterogene kleutergroep -de kinderen leren van elkaar -de kinderen helpen elkaar en oudsten kunnen dit voordoen. Hulpjes - iedere dag 2 nieuwe kinderen - dagritmekaarten, kalender,

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2 Basisschool De Vos Informatiefolder Groep 1 en 2 2014-2015 Binnenkomst en spelinloop Om 8.35 uur gaat de schooldeur open en mogen de kinderen naar binnen. Het is de bedoeling dat de ouders de kinderen

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2?

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Aan de hand van dag- en ritmekaarten laten we iedere ochtend en middag de kleuters zien wat er allemaal gaat gebeuren. De volgende activiteiten komen iedere dag aan

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

P I E T E R B R U E G H E L S C H O O L. Locatie Bauerstraat. Locatie Eduard van Beinumlaan. Kleuterboekje

P I E T E R B R U E G H E L S C H O O L. Locatie Bauerstraat. Locatie Eduard van Beinumlaan. Kleuterboekje P I E T E R B R U E G H E L S C H O O L Locatie Bauerstraat Locatie Eduard van Beinumlaan Kleuterboekje 1 Inhoudsopgave In een vogelvlucht... 3 De binnenkomst... 4 Mededelingenkalender... 5 Digitale nieuwsbrief...

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2014-2015. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2014-2015. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2014-2015 Door middel van deze folder willen we u informatie geven over

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012 Groep 1 en 2 Schooljaar 2011-2012 2012 Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zo komen

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Klassenkrant van groep 2 2015-2016

Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Wat gaan we dit jaar allemaal doen? In het kort leest u hier iets over. Ontvangstgesprek Als de kinderen allemaal op hun stoel in de

Nadere informatie

Naar de basisschool O.B.S. Molenakker Groep 1-2

Naar de basisschool O.B.S. Molenakker Groep 1-2 Naar de basisschool O.B.S. Molenakker Groep 1-2 Algemene informatie omtrent de kleutergroepen Schooltijden 8.30 uur - 12.00 uur (woensdag tot 12.30 uur) 13.00 uur - 15.00 uur Dagindeling en praktische

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool [Geef tekst op] Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop...

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017 Welkom in de kleuterklas Schooljaar 2016/2017 Groep 1/2a Juffrouw Saskia: ma, di, do en vr Groep 1/2b Juffrouw Carla: ma, di, do en vr Juffrouw Marijke: wo Groep 1/2c Juffrouw Marieke: ma en di Juffrouw

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Informatieblad groep 1 en 2

Informatieblad groep 1 en 2 Postbus 96 Nederland internet www.cbsdeborg.nl Beste ouders, Informatieblad groep 1 en 2 In deze brief vindt u informatie die van belang is voor ouders wiens kind nieuw bij ons op school komt. Mocht u

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 2

Informatieboekje voor groep 2 Informatieboekje voor groep 2 zo spelen en leren wij in groep 2 Kring We beginnen s morgens met stillezen, of met een spelinloop Bij binnenkomst geven de kinderen de leerkracht een hand. Op maandagochtend

Nadere informatie

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 Dagindeling s Morgens Inloop Kring Bewegingsonderwijs Pauze Werken met ontwikkelingsmaterialen Muzikale vorming Afsluiting Lunch Kring Werken met

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 1 en 2

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 1 en 2 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 1 en 2 Ter informatie deze brochure, zodat u kunt lezen wat er speelt in groep 1 en 2 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt altijd spreken met de leerkrachten

Nadere informatie

Algemene informatie kleuterklassen

Algemene informatie kleuterklassen Algemene informatie kleuterklassen Voorwoord Deze informatie is bestemd voor de ouders van de leerlingen van groep 1-2. Hier vindt u informatie over alle belangrijke zaken die dit schooljaar aan bod komen

Nadere informatie

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Dorpstraat 15 5563 BC Westerhoven Website: www.bs-dester.nl E-email: infodester@skozok.nl Telefoon: 040-2012837 Beste ouders Van harte welkom op onze

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie