Voor meer informatie kunt u de website bezoeken of contact opnemen met het secretariaat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.denieuwemuziekschool.nl of contact opnemen met het secretariaat 06-13509192."

Transcriptie

1 jaargang 15 no.1 september 2015 Za. 5 sep. DijkenSport: Rabo Dikke Banden Race Beneden-Leeuwen. Zo. 6 sep. DijkenSport: De Gelderlander Jeugdlopen in Beneden-Leeuwen. Di. 8 sep. Informatieavond M=K voor de ouders van de groepen 5. Aanvang uur. Zie ook uitnodiging! Start schoolzwemmen. Vr. 11 sep. Instrumentenparade voor de kinderen van de groepen 5. Ma. 14 sep. Start Drempelonderzoek leerjaar 8. Zie ook verderop! Di. 15 sep. Vergadering GMR. Wo. 16 sep. Studiedag voor het onderwijzend personeel. Alle leerlingen zijn vrij van school! Vr. 18 sep. Eerste les M=K. Ma. 21 sep. Informatieavond/inloop voor de groepen 3, 4 en 5. Meer informatie volgt volgende week. Inloopochtend GGD. Meer informatie volgt! Di. 22 sep. Informatieavond voor de groepen 1 en 2. Meer informatie volgende week. Do. 24 sep. Inloopavond voor de groepen 6 t/m 8. Meer informatie vindt u verderop. Meneer Jan gaat met pensioen! Meer informatie volgt! Za. 26 sep. Techniekdag Technovium Nijmegen van tot uur. Do. 1 okt. Juffrouw Dory met vervroegd pensioen! Meer informatie volgt! Zo. 4 okt. Dierendag. Muziek is Klasse! Alle kinderen van de groepen 5 starten binnenkort met Muziek is Klasse. Dit betekent dat zij allemaal een muziekinstrument te leen krijgen en twee keer per week les krijgen onder begeleiding van docenten van De Nieuwe Muziekschool. Op dinsdag 8 september om uur is er voor alle ouders van de groepen 5 een ouderavond met alle informatie betreffende Muziek is Klasse. Vervolgens is op vrijdag 11 september de instrumentenparade voor de kinderen. Zij maken dan kennis met alle instrumenten en mogen dan een voorkeur opgeven. De eerste lessen starten op vrijdagmiddag 18 september. Rekenen Het aanleren van rekenvaardigheden in onze methode Wereld in Getallen in de groepen 3 t/m 8 is geheel anders dan de manier waarop wij dat vroeger kregen aangeboden. Het is nu veel meer wiskundig. Verschillende ouders willen hun kinderen wel eens helpen met bepaalde rekenproblemen. Dat stellen wij zeer op prijs. Echter, omdat men niet bekend is met de methode, legt men het vaak uit op een andere manier. Dat kan tot verwarring leiden bij het kind. Wij stellen daarom voor dat u, wanneer u in zo'n situatie terechtkomt, met de betreffende leerkracht even contact opneemt. Uw aanpak en die van school kunnen dan beter op elkaar afgestemd worden.

2 Traktaties Er zijn op school kinderen die op doktersadvies enkele traktaties niet mogen gebruiken. Zowel voor de betreffende kinderen als voor de jarigen is het sneu, wanneer zo'n traktatie geweigerd moet worden. U kunt dat voorkomen door met de leerkracht contact op te nemen en te vragen welke kinderen dat zijn en welke alternatieven er zijn. Om de feestvreugde te vergroten, mogen de jarigen ook een greep doen uit de grabbelton. De klassenouders zorgen er voor dat de manden (per groep één mand) goed gevuld blijven. Fietsen We hebben geen straten aangegeven, van waaruit kinderen met de fiets naar school kunnen komen. Ons standpunt "liever lopen, dan fietsen" is duidelijk. Wij verwachten dat u t.a.v. dit onderwerp zelf kunt aangeven wat voor uw kind het beste is. In het stallen van de fietsen is ordening aangebracht. De kinderen weten nu allemaal waar ze hun fiets kwijt kunnen. De kinderen mogen om veiligheidsredenen niet op de speelplaatsen fietsen. Kinderkoor Op donderdag 10 september is de eerste repetitie van dit schooljaar van tot uur in het lokaal van 7JW. Wanneer je graag zingt en je in groep 4, 5, 6, 7 of 8 zit, ben je van harte welkom. Ons koor zingt ongeveer één keer per maand. De ene maand in het zorgcentrum De Kasteelhof en de andere keer in de H.H. Ewaldenkerk. De contributie bedraagt 2,00 per maand of 20,00 voor het hele schooljaar. Kom gerust een keertje luisteren. Website Onze website is al weer enkele jaren in de lucht. Het is een site met heel veel informatie over onze school. In verband met de wet op de privacy moet er toestemming zijn om beeldmateriaal van kinderen en teamleden op de website te gebruiken. Heeft u er bezwaar tegen dat er een foto van uw kind via de website op internet geplaatst wordt, neem dan even contact op met Joep, onze ICT-er ( of ). IB-ers Op onze school zijn 2 interne begeleiders, de zgn, IB-ers. Voor de groepen 1 t/m 4 is dat Karin en voor de groepen 5 t/m 8 Rian. In deze weken wordt de overdracht van de leerlingengegevens naar de volgende groep geregeld en zijn de huidige groepsleerkrachten spoedig goed op de hoogte. De IB-ers zijn verantwoordelijk voor een goede organisatie van de zorgstructuur. Met andere woorden: zij zorgen ervoor dat elke leerling de juiste hulp en begeleiding krijgt. Zij begeleiden hiervoor ook de groepsleerkrachten en onderhouden eveneens contacten met de externe instanties, zoals de schoolbegeleidingsdienst. Zij regelen bovendien dat de gegevens van de kinderen goed worden verwerkt. Zijn er vragen of onduidelijkheden over bijvoorbeeld de ontwikkeling van uw kind en de geboden hulp, dan kunt u in eerste instantie de groepsleerkracht aanspreken en, indien gewenst, vervolgens de IB-er. Karin werkt van maandag t/m donderdag. Momenteel is Rian met ziekteverlof. Over de vervanging van haar bent u afgelopen maandag al geïnformeerd.

3 Contactpersoon Hilde Bloemert is sinds twee schooljaren onze contactpersoon. Zij schrijft: Mijn naam is Hilde Bloemert. Ik ben werkzaam als pedagogisch medewerker bij de BuitenSchoolse Opvang (BSO) en ik geef extra ondersteuning aan enkele kinderen op school. Sinds mei 2014 ben ik, in het kader van de klachtenregeling, aangesteld als contactpersoon. Ik ben contactpersoon voor alle geledingen van het IKC d.w.z. school, peuterspeelzaal en kinderopvang (KDV en BSO) Er kunnen zich situaties voordoen waarbij uw kind of u behoefte heeft om te praten met een neutraal persoon. In dit geval kunt u bij mij terecht. Samen kunnen we bekijken welke mogelijkheden er zijn om de desbetreffende situatie te verbeteren. Ik ben niet bevoegd om te bemiddelen maar kan uw kind of u wel helpen door voorlichting te geven over de te nemen stappen en eventueel door te verwijzen naar een onafhankelijke vertrouwenspersoon of een klachtencommissie. Op dinsdag en donderdag ben ik in ieder geval aanwezig op het IKC. U kunt erop rekenen dat ik, bij mijn werkzaamheden, de uiterste zorgvuldigheid in acht zal nemen. Met vriendelijke groeten, Hilde Bloemert. NME In het kader van Natuur en Milieu-Educatie krijgen alle leerjaren jaarlijks minimaal 3 praktijkprojecten. In deze maand werken de groepen 3 met de leskist zintuigen. Martijn Overmars Martijn zit in groep 6R en heeft een ernstige pinda-allergie. In een brief over hem voor wat betreft het overblijven staat het volgende: Met betrekking tot het overblijven van de groepen 6 en de tussendoortjes zouden wij het op prijs stellen als u uw kind dan ook geen pinda's of noten (pindakaas, mueslibrood) mee naar school geeft. Het wordt dan erg moeilijk voor de betrokken leraren, ouders c.q. begeleiders om hier overzicht over te houden. Ons verzoek aan die ouders is met het bovenstaande rekening te houden! De ouders van 6R ontvangen als bijlage bij dit infoblad nadere informatie! Tijdschriften Volgende week ontvangen alle kinderen één of meerdere proeftijdschriften. Van Blinkuitgevers krijgen de groepen 1/2 Bobo, de groepen 3/4 Okki, de groepen 5 Taptoe en de groepen 6/7/8 National Geographic Junior. Daarnaast heeft ook Uitgeverij Zwijsen een aanbod van tijdschriften die aansluiten bij school. Dit zijn Rompompom (groep 1/2) en Maan Roos Vis (groep 3). Deze tijdschriften krijgen de kinderen vrijblijvend, wanneer u zou willen is er de mogelijkheid om een abonnement op dit tijdschrift te bestellen. Dit gaat echter niet via de school, maar rechtstreeks via de website van de uitgever: of

4 IKC-raad Komend schooljaar kennen we geen aparte MR of oudercommissies meer. We hebben ervoor gekozen gezamenlijk beleid te ontwikkelen en daarvoor is nodig één orgaan, waarin alle ouders en personeelsleden vertegenwoordigd zijn. Er is een medezeggenschapsreglement gemaakt waarin de advies- en instemmingsbevoegdheden van de diverse deelgeledingen zijn opgenomen. Ook is een huishoudelijk reglement opgesteld. We hebben afgesproken in mei 2016 te evalueren. De ouderleden zijn: Namens de PSZ: Irma van de Geijn Namens de KDO: Jacqueline Soetekouw en Erik Janssen Namens de MR: Teun Vleeming, Martin Versteeg en Guido Remers De personeelsleden: Namens de PSZ: Editha Koppe Namens de KDO: Dorien Grisel en Anja van der Logt Namens de MR: Judith van Gruijthuijsen, Esther van Antwerpen en Cor van Summeren. Over de vergaderdata en de takenverdeling wordt u in september geïnformeerd. Gerjon Elings is namens onze school lid van de GMR (Gemeenschappelijke MR). Groep 4/5C Het lokaal van deze groep is op de bovenverdieping naast de andere groepen 5. Het is een combinatiegroep. Om het imago van één groep te benadrukken is vaak één leerjaar leidend. Voor ons is dat leerjaar 5. Dit betekent dat de gehele groep aan het M=K-programma deelneemt. Dit betekent ook dat de schooltijden van 5 leidend zijn. Deze groep kent daarom geen inlooptijden! Alleen naar huis? Soms moeten kinderen onder schooltijd eerder van school. Het bezoek aan een specialist is hiervan een voorbeeld. Regel is dan dat de ouders hun kind bij school ophalen. In principe geldt dit voor alle kinderen. Voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 maken wij een uitzondering! Met schriftelijke toestemming van u (briefje of mailbericht) mogen deze kinderen zelfstandig maar huis. Ook zijn er vanuit school soms opdrachten. Bijvoorbeeld foto s maken van monumenten of een bezoek aan de winkelier. Wij gaan er van uit dat u hiervoor ons eveneens toestemming geeft. Mocht u in zijn algemeenheid bezwaar hebben, dan kunt u dit kenbaar maken bij Trudy van Ooijen, de teamleider van de bovenbouw. Drempelonderzoek leerjaar 8 In de week van maandag 14 september krijgen de leerlingen van groep 8 een zgn. Drempelonderzoek. Het onderzoek is in eerste instantie bedoeld om na te gaan wie mogelijk voor LeerWegOndersteunend Onderwijs (LWOO) of PRaktijkOnderwijs (PRO) in aanmerking komt. Wij doen met alle kinderen mee om te kijken wat op dit moment de stand van zaken is t.a.v. de leervakken spelling, technisch lezen, rekenen, begrijpend lezen en woordenschat. De uitslag wordt, als dat in tijd haalbaar is, tijdens de eerste ouderavondsessie besproken. Op de komende informatieavond zullen Petra en Roy het een en ander toelichten.

5 Muziekles Wil je een instrument gaan bespelen of zingen? Meld je dan snel aan! De Nieuwe Muziekschool start vanaf maandag 14 september weer met de lessen. Jong en oud kunnen er terecht voor muziekonderwijs. Je kunt kiezen voor groepsles of individuele les. Muzikale basisvorming is voor leerlingen van groep 1 t/m 5. Muziek & Beweging (groep 1-2) en De Muziektrein (groep 3) worden op dinsdagmiddag gegeven, AMV (vanaf groep 4) is op donderdagmiddag. Voor meer informatie: zie de bijlage! Muzieklessen op een instrument zijn er in verschillende vormen. Je kunt kiezen uit individuele les, groepsles in een kleine groep (maximaal 4 leerlingen) of voor de Nieuwe Lesvorm. Kinderen vanaf 8 jaar die kiezen voor de Nieuwe Lesvorm, krijgen twee maal per week les: één keer groepsles op hun eigen instrument en één keer met verschillende instrumenten bij elkaar. Leerlingen van groep die van zingen houden kunnen zich aanmelden voor Junior Voices. Vanaf ongeveer 11 jaar kun je individueel zangles nemen. Ook voor iedereen die de basisschool al lang heeft verlaten bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om verborgen talenten te ontdekken en te gaan zingen of een muziekinstrument te leren bespelen. Vaders, moeders, opa's, oma's: iedereen is welkom! Alle lessen vinden plaats in: IKC de Kubus, Irenestraat 3, 6651 XK Druten Voor meer informatie kunt u de website bezoeken of contact opnemen met het secretariaat

Algemeen IKC (alle geledingen!)

Algemeen IKC (alle geledingen!) jaargang 19 no. 2 september 2018 Vr. 31 aug Oriëntatie M=K voor de groepen 5. Ma. 3 sep Inloopavond KDO. Wo. 5 sep Studiedag, alle leerlingen zijn deze dag vrij! Ouderavond Acadin en Bonenstaak, zie verderop.

Nadere informatie

Datum: 29-08-2014. Activiteiten: De activiteiten t/m oktober 2014:

Datum: 29-08-2014. Activiteiten: De activiteiten t/m oktober 2014: Datum: 29-08-2014 De activiteiten t/m oktober 2014: Activiteiten. Activiteiten: Informatieavond groep 7 Informatieavond groep 8 Informatieavond groep 3 Informatieavond groepen 4-5-6 Informatieavond groep

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter Juni 2017, jaargang 21 Inhoud Woordje van onze voorzitter Zaterdag 1 juli: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Uitnodiging roosterbespreking

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015 Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015 Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, Op onze school wordt de zorg gewaarborgd door intern begeleiders. Wij; Daphne Goosen (groep 1-2). Marie-Christine Burgmans

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 632 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zilveren Maan

Nieuwsbrief. De Zilveren Maan Welkom! Alle kinderen van hebben de eerste schoolweek er weer op zitten. Het is altijd leuk om weer te beginnen met een nieuw schooljaar; een nieuwe juf of meester, nieuwe boeken, een nieuwe plek in de

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014

Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014 Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014 Van de directie Schooljaar 2014 2015 Maandag 25 augustus zijn alle 391 leerlingen op de Vonder weer begonnen. Wij willen alle leerlingen, leerkrachten en overig personeel,

Nadere informatie

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten.

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten. De Scheepsbel Schooljaar 2015/2016, nummer 1, september 2015 Belangrijke data 30 september Playbackshow (alleen voor de kinderen) 2 oktober Weeksluiting groep 8 7 oktober Start Kinderboekenweek 14 oktober

Nadere informatie

Zaterdag 23 juni: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument

Zaterdag 23 juni: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Juni 2018, jaargang 22 Inhoud Zaterdag 23 juni: gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Zaterdag 23 juni: ook gratis workshop spelen in een band Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland Maandag 3 juni 2013. Studiedagen schooljaar 2013-2014 de kinderen zijn dan vrij.

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland Maandag 3 juni 2013. Studiedagen schooljaar 2013-2014 de kinderen zijn dan vrij. Nieuwsbulletin basisschool t Rietland Maandag 3 juni 2013 Belangrijke data schooljaar 2012 2013. Woensdag 5 juni Kleuterfeest voor de groepen 1 en 2. Vrijdag 14 juni Studiedag Alle kinderen zijn vrij Vrijdag

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

28 augustus

28 augustus Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage - informatie over de levensbeschouwingslessen van komend schooljaar. - informatie over gezonde voeding op t Koggeschip.

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school + OPENING -- KINDCENTRUM september Linknieuws Sinds twee jaar zijn wij samen met Peuterwerk de Schakel (SPO) en BSO de Nieuwe Link (de Schaepskooi) bezig met de ontwikkeling van een Kindcentrum. Dankzij

Nadere informatie

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven.

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven. Extra Nieuwbrief over Andere schooltijden. In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we willen gaan verkennen of andere schooltijden een optie zijn voor onze school. We vinden de mening van de

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

September 2015. Nieuws uit het team:

September 2015. Nieuws uit het team: September 2015 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: Nieuws uit het team Start lesplein Extra vrije woensdagen Informatieavonden Algemene

Nadere informatie

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school 7. DE OUDERS 7.1 Het belang van betrokkenheid van ouders Zoals al eerder beschreven vinden wij de betrokkenheid van ouders bij onze school van groot belang. Met name naar de pedagogische kant (sociaal-emotioneel,

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kidion

Inschrijfformulier Kidion Inschrijfformulier Kidion Gegevens kind 1: Gegevens kind 2: Achternaam: Achternaam: Voorvoegsels: Voorvoegsels: Voorna(a)m(en): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Roepnaam: Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

jaargang 16 no. 10 juni 2016

jaargang 16 no. 10 juni 2016 jaargang 16 no. 10 juni 2016 Do. 2 juni ouderavond ouders groepen 8 op het Pax Christi College Vr. 3 juni laatste les Muziek = Klasse! Ma. 6 juni vergadering IKC-raad Di. 7 juni start wandel-4-daagse uitnodiging

Nadere informatie

September Van de directie

September Van de directie September 2017 Van de directie Het nieuwe schooljaar is gestart en het is meteen ook lekker weer om binnen te zitten. De kinderen zijn inmiddels al aardig gewend aan hun nieuwe leerkracht en onze groepen

Nadere informatie

Activiteiten april-juni 2015

Activiteiten april-juni 2015 Het is alweer bijna voorjaar. Activiteiten april-juni 2015 Voor u ligt het nieuwe activiteitenprogramma van Brede school het rak voor de periode januari-maart 2015. U kunt uw kind inschrijven voor de activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juni 2013

NIEUWSBRIEF Juni 2013 St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 e-mail: aloysius@mijnplein.nl Van Samen Spelen tot Kennis Delen NIEUWSBRIEF Juni 2013 Koningsspelen Door de vele regen konden we niet naar buiten

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2018

Nieuwsbrief 17 december 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 17 december 2018 Beste ouders, Aanstaande donderdag begint de kerstvakantie voor de groepen 3 t/m 8. Voor de leerkrachten nog niet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2015 2016. Met deze nieuwsbrief laten we u weer weten wat er allemaal in en rondom de school gebeurt. Opbrengsten Dit schooljaar

Nadere informatie

Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers

Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers Vastgesteld in de vergadering van: 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 Bij wie kan ik terecht? p. 4 Wie kan er klagen?

Nadere informatie

Uit de school geklapt! September 2015

Uit de school geklapt! September 2015 Uit de school geklapt! September 2015 willen vormen. Er is een finale voor de groepswinnaars uit de groepen 4a, 5a en 4/5b en voor de groepswinnaars uit de groepen 6a, 7a, 6/7b en 8. De winnaars van de

Nadere informatie

Algemene informatieavond groep 5-6

Algemene informatieavond groep 5-6 Algemene informatieavond groep Kindcentrum de Eik Burg. Willemeplein 8 EA Nieuwstadt Tel. 4483938 www.kcdeeik.nl Inhoud Presentatie Afspraken Pedagogisch klimaat Handelingsgericht werken Coöperatieve werkomgeving

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Woensdag 16 september 2015 Nieuwsbrief voor ouders, verzorgers en belangstellenden van De Tragellijn

Woensdag 16 september 2015 Nieuwsbrief voor ouders, verzorgers en belangstellenden van De Tragellijn NIEUWSBRIEF Woensdag 16 september 2015 Nieuwsbrief voor ouders, verzorgers en belangstellenden van De Tragellijn PBS nieuws Deze week besteden we aandacht aan de regel Binnen praat en loop je zacht, terwijl

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november)

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november) Nieuwe schooltijden Enquête (1 november tot 15 november) Elk kind moet volgens de wet in 8 jaar een minimum aantal uren onderwijs krijgen. De school ontvangt van het rijk geld op basis van dat aantal uren.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 juni 2015 Schooljaar 2014-2015 juni 2015 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 2 Schoolreizen gr.1 t/m 7. Voorlichting gr 8 tabak-alcoholdrugs 8 9 Voorlichting gr 8 tabak-alcoholdrugs 15 Schoolkamp

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 20 nummer 2 oktober 2015

Nieuwsbrief. jaargang 20 nummer 2 oktober 2015 Nieuwsbrief jaargang 20 nummer 2 oktober 2015 Bouwcoördinator onderbouw: groepen 1 en 2 Mijn naam is Trudy Scharroo, leerkracht van groep 1 2a. In januari 2003 ben ik op Daltonschool Rijnsweerd gaan werken

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 Website: www.toermalijn.net E-mail: info@toermalijn.net Nieuwsbrief basisschool de Toermalijn, schooljaar 2015-2016,

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

Agenda. Contact. April Beste ouder, verzorger,

Agenda. Contact. April Beste ouder, verzorger, April 2019 Beste ouder, verzorger, En zo heeft de maand april zich alweer aangekondigd op de kalender, hebben we alweer zomertijd en is het alweer bijna meivakantie. De leerlingen hebben van 19 april t/m

Nadere informatie

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven.

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven. Nieuwsbrief 2 oktober 2015 Driejarigen groep Driesprong Even voor de zomervakantie heb ik u verteld over de ontwikkelingen rond een Driesprong op de Ceder. Een stap naar het integreren van onderwijs en

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief

Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief Kind op maandag... 3 Koffiemorgen 26 januari... 3 Maandaggeld... 3 Avondvierdaagse Alphen aan den Rijn... 3 Gesprekken

Nadere informatie

Jaargang 14 nummer 1 ; 9 september 2015

Jaargang 14 nummer 1 ; 9 september 2015 Jaargang 14 nummer 1 ; 9 september 2015 Graswinkellaan 7-9 tel. hoofdlocatie: 0495-540951 Postbus 10036 tel dislocatie: 0495-534518 (Markeent) 6000 GA Weert e-mailadres: info@obsgraswinkel.nl 15 september

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2

N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2 N I E U W S B R I E F OKTOBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 2 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Kleding inzameling Heeft u uw zomerkleding al uitgezocht? Bent u van plan het een en ander

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 6 FEBRUARI 2015 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 6 FEBRUARI 2015 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, 7 6 FEBRUARI 2015 In deze nieuwsbrief: Tevredenheisonderzoek Het nieuwe schoolplan Thema-avond: Dyslexie en Verkeer High tea op vrijdagmiddag Het Tevredenheidsonderzoek Eens

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Verlengde Schooldag. Brochure mei 2013

Verlengde Schooldag. Brochure mei 2013 Brochure mei 2013 Verlengde Schooldag Met ingang van half mei 2013 bestaat er binnen de Thijsseschool de mogelijkheid dat kinderen na schooltijd langer blijven. In eerste instantie op de dinsdag en donderdag.

Nadere informatie

Schooltijden / Openingstijden + telefoonnummers: Partners Kindcentrum De Sprong

Schooltijden / Openingstijden + telefoonnummers: Partners Kindcentrum De Sprong Schooltijden / Openingstijden + telefoonnummers: Partners Kindcentrum De Sprong Basisschool De Sprong - 0485 47 08 86 Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30 14.00 uur Woensdag 8.30 14.00 uur Donderdag 8.30

Nadere informatie

10 oktober 2014. Gerrit Bussink

10 oktober 2014. Gerrit Bussink 10 oktober 2014 VAN DE DIRECTEUR De komende week ben ik dinsdag, donderdag en vrijdag op De Branding en Hans Boelen maandag en woensdag. Donderdag hebben wij een studiedag waarin we onze ambities gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief BS Kwintijn 18 september 2015

Nieuwsbrief BS Kwintijn 18 september 2015 Nieuwsbrief BS Kwintijn 18 september 2015 Kalender Informatieavond onderbouw (24 sept) Opening thema Raar maar waar (28 sept) Ouderavond werken in de Cloud (30 sept) Nieuwsbrief (2 okt) jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie

Talismanbulletin 15 mei 2014

Talismanbulletin 15 mei 2014 Talismanbulletin 15 mei 2014 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Donderdag 15 mei Open podium 14:00 uur 8m, 6ml, 3m, 4d, 1-2c Vrijdag 16 mei Open podium 14.00 uur 7m,6c,4n,3s,1-2n,1-2mm Maandag

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER

SCHOOLKALENDER WE ZIJN WEER VAN START!! Het schooljaar 2017-2018 is van start gegaan en dus hoort daar ook weer een kalender bij met de belangrijkste activiteiten voor u op een rijtje. Daarnaast vindt u praktische informatie

Nadere informatie

juli/aug 2016 juli/augustus 2016 ZOMERVAKANTIE

juli/aug 2016 juli/augustus 2016 ZOMERVAKANTIE juli/aug 2016 Juli 18 juli Voordeldonk Infootje 20 juli Schoolverlatersavond 22 juli Laatste schooldag. Alle kinderen om 12.15u vrij 25 jul-2 sep Zomervakantie September 5 sep Eerste schooldag Luizenpluizen

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud EEN NIEUW SCHOOLJAAR

september Linknieuws Inhoud EEN NIEUW SCHOOLJAAR + EEN NIEUW SCHOOLJAAR september Linknieuws Dit schooljaar zijn we gestart met andere schooltijden, het vijf-gelijkedagen model. De kinderen gaan iedere dag van 8.30 tot 14.00 uur naar school. Ze eten

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Werkgroepen Herman Jozef school 2008-2009.

Werkgroepen Herman Jozef school 2008-2009. INSPRAAK Schoolbestuur. De Herman Jozefschool maakt onderdeel uit van de Stichting voor Katholiek en Interconfessioneel Primair Onderwijs in de gemeente Sint-Michielsgestel. De Stichting heeft de zorg

Nadere informatie

Vakantierooster & studiedagen komend cursusjaar Hieronder ziet u het vastgestelde vakantierooster voor komend cursusjaar 2016-2017: Nr 16:

Vakantierooster & studiedagen komend cursusjaar Hieronder ziet u het vastgestelde vakantierooster voor komend cursusjaar 2016-2017: Nr 16: Nr 16: 17 juni 2016 Inleiding De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de voorbereidingen voor volgend cursusjaar. In deze nieuwsbrief krijgt u daar dan ook veel informatie over. Onder andere het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl

De Meander school voor christelijk basisonderwijs Bachlaan 68, 7442 JH Nijverdal tel: 0548 613836 e-mail: info@meanderpcoh.nl Jaargang 1 nummer 29 2-4-2015 Pasen. Pasen is wonderwel weten wat waar is Als wat niet kon toch echt gebeurd is En je dromen worden waar; Als het leven vol met kleur is, Wees dan vrolijk, zing dan maar!

Nadere informatie

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda OUDERINFO Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015 Continurooster In het team en de MR vergaderingen praten we al enige tijd over invoering van een continurooster. Om verschillende redenen hebben we

Nadere informatie

weeknieuws 4 cursus 2014 2015 12 september 2014

weeknieuws 4 cursus 2014 2015 12 september 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl In dit weeknieuws o.a.: Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Welkom allemaal in het nieuwe schooljaar. We maken er met elkaar weer een fijn en goed

Nadere informatie

Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3

Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3 Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3 1. Luister naar deel 1 van het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Wat vertelt de juf? Kruis aan: ja of nee. 1. De kinderen praten in de kring. 2. De kinderen lezen

Nadere informatie

PS. Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief? Mail mij, of loop even binnen. U krijgt altijd antwoord!

PS. Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief? Mail mij, of loop even binnen. U krijgt altijd antwoord! Beste ouders/verzorgers, Deze weken is er in alle groepen getoetst. Als ik een willekeurige groep binnen liep, zag ik de kinderen zwoegen en zweten! We nemen de landelijke toetsen van het CITO af zodat

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

Over De Veenbrug. a.s. donderdag: de schoolfotograaf!

Over De Veenbrug. a.s. donderdag: de schoolfotograaf! Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 3 14 september 2015 a.s. donderdag: de schoolfotograaf! Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het welzijn

Nadere informatie

Dijknieuws. Agenda. Nieuws vanuit de directie. Schoolgids en jaarboekje

Dijknieuws. Agenda. Nieuws vanuit de directie. Schoolgids en jaarboekje Dijknieuws SBO de Dijk Heuvel 61-63 6651 DB Druten, 0487-50 @ info@sbodedijk.nl www.sbodedijk.nl Agenda 22 aug Luizenkammen 29 aug Algemene ouderavond 19.30 uur 4/6 sept Omgekeerde oudergesprekken 24 sept

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE SEPTEMBER 2015

MAANDINFORMATIE SEPTEMBER 2015 MAANDINFORMATIE SEPTEMBER 2015 Opening 5 e peutergroep VISJES OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.startblokschiedam.nl /info.hetstartblok@primoschiedam.nl september

Nadere informatie

Herderscheenieuwsbrief

Herderscheenieuwsbrief Herderscheenieuwsbrief Woordje van de directeur. Geachte ouders/verzorgers, Jaargang 14 Tja, en dan komt deze maand de goede Sint alweer naar ons land..! De winkels liggen al een tijdje vol met Sinterklaasspullen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Opbrengst Jantje Beton: 486,46. Belangrijke data. Belangrijke info. November 2015

NIEUWSBRIEF. Opbrengst Jantje Beton: 486,46. Belangrijke data. Belangrijke info. November 2015 NIEUWSBRIEF November 2015 Belangrijke data * Sinterklaasviering: vrijdag 4 december Opbrengst Jantje Beton: 486,46 * Studiedag: maandag 7 december * Schaatsen groep 6-7-8: maandag 14 december * Kerstviering:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 1 Woensdag 26 augustus 2015 Agenda Vrijdag 28 augustus Woensdag 2 september Vrijdag 4 september Woensdag 16 september Vrijdag 18 september

Nadere informatie

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Inhoud van de avond 19:30 20:15 uur 20:30 21:15 uur Ontwikkelingen tot nu toe Ouder enquête (WMK-PO) Successen De toekomst Zorg en begeleiding (Judith) Continu rooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie