Problemen bij invoer gegevens en veel voorkomende fouten bij gebruik Web-BVB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Problemen bij invoer gegevens en veel voorkomende fouten bij gebruik Web-BVB"

Transcriptie

1 Problemen bij invoer gegevens en veel voorkomende fouten bij gebruik Web-BVB 1. Bij sommige combinaties van postcode en huisnummer is de straatnaam niet meer zichtbaar/is het bedrijf uit de zoeklijst verdwenen. Hoe kan dat? 2. Het lukt niet om een E6-code als 2 e RAV-code in te voeren. Hoe kan ik een E6-code aan een stal toevoegen? 3. Hoe moet een proefstal worden ingevoerd? 4. Hoe ga je om met bedrijven die zijn gestopt? Mag je bedrijven uit Web-BVB verwijderen? 5. Hoe gebruik je de functie Status vervallen? 6. Bij toevoeging van een E6 code klopt de berekening van de emissie fijn stof niet.

2 Ad 1. Bij sommige combinaties van postcode en huisnummer is de straatnaam niet meer zichtbaar/is het bedrijf uit de zoeklijst verdwenen. Hoe kan dat? Het Web-BVB koppelt de postcode en het huisnummer van een bedrijf aan een straatnaam en een plaatsnaam uit de postcodetabel. Als de combinatie van postcode en huisnummer niet in de postcodetabel voorkomt, blijft het veld straatnaam en plaatsnaam leeg. Als dit probleem zich voor doet, kan het aan Web-BVB liggen, bijvoorbeeld als de postcoderange in Web-BVB niet goed is aangemaakt. Het kan echter ook zijn dat het adres niet in de postcodetabel voor komt. Overheden dienen sinds juli 2011 gebruik te maken van de BAG. De postcodetabel wordt sindsdien niet meer bijgewerkt. In Web-BVB kan de postcode door de applicatiebeheerder wel handmatig worden toegevoegd. Of het adres is opgenomen in de postcodetabel is na te gaan op de volgende site.

3 Als het adres niet te vinden is in de postcodetabel, moet nagegaan worden of het adres goed is opgenomen in de BAG. Dit kan met behulp van de volgende site: Als de combinatie van woonplaats, adres en huisnummer geen resultaat oplevert, wat bij bovenstaand voorbeeld het geval is, dan komt het verblijfsobject niet voor in de BAG. Dit moet gemeld worden bij het kadaster. Dit kan via onderstaande site. De werkwijze voor vergunningverleners bij gemeenten en omgevingsdiensten als er problemen zijn met postcode-huisnummercombinaties is als volgt: 1. Na gaan of het adres is opgenomen in de postcodetabel. 2. Als het adres niet in de postcodetabel voor komt, dan controleren of het adres wel in de BAG staat. Als dit niet het geval is, dan dit melden bij het kadaster. 3. De melding doorgeven aan de beheerder van de provincie en vragen of de postcode kan worden toegevoegd door de applicatiebeheerder.

4 Ad 2. Het lukt niet om een E6-code als 2 e RAV-code in te voeren. Hoe kan ik een E6-code aan een stal toevoegen? Bij de 1 e RAV-code moet het stalsysteem worden ingevuld, de 2 e RAV-code bevat een luchtwasser of andere additionele techniek (emissie reducerende maatregel). Web-BVB berekent de emissie met behulp van de formule uit Eindnoot 3. Als 2 e RAV-code kan alleen gekozen worden voor deze systemen. Bij E6-codes wordt geen emissie van ammoniak gereduceerd, maar juist extra emissie wordt geproduceerd. Om een E6-code aan een stal toe te voegen, moet de volgende werkwijze worden gevolgd. 1. Zoek het bedrijf op, ga naar Beschikkingen, vervolgens naar Details. 2. Kies vervolgens Wijzig stalgroepen en Stalgroep toevoegen. 3. De nieuwe stal moet in hetzelfde gebouw komen en hetzelfde emissiepunt krijgen. De betreffende E6-codemoet bij de 1 e RAV-code worden ingevuld. 4. Vul vervolgens het aantal dieren in en de emissies worden weergegeven. De E6-codes hebben soms een toevoeging a en b. Dit is gedaan omdat bij sommige E-6 codes meerdere emissiefactoren horen, afhankelijk van het stalsysteem. Dit staat bij de omschrijving. Ad 3. Hoe moet een proefstal worden ingevoerd? Web-BVB voorziet momenteel niet in de mogelijkheid om een aparte emissiefactor voor de proefstal in te voeren. Om deze toch zo goed mogelijk in te kunnen voeren, kan een emissiefactor (RAV-code) worden gekozen die de factor van de proefstal het best benadert. In de opmerking bij de beschikking kan worden aangegeven dat het een proefstal betreft.

5 Ad 4. Hoe ga je om met bedrijven die zijn gestopt en/of gesloopt? Mag je bedrijven uit Web-BVB verwijderen? Voormalige bedrijven Bij bedrijfsbeëindiging of sloop van een bedrijf, dient het bedrijf in Web-BVB te blijven staan. In deze situatie maakt u een nieuwe beschikking aan met als Beschikkingstype : Intrekking en als Beschikkingssoort bijv. Intrekking gehele veestand. Vervolgens dient u de dieraantallen op 0 te zetten (bij sommige beschikkingssoorten gebeurt dit automatisch). Het bedrijf is vervolgens op de kaart en in de overzichten terug te vinden als voormalig bedrijf. Verwijderen van een bedrijf Bedrijven mogen uitsluitend worden verwijderd als deze dubbel- of fout zijn ingevoerd. Het verwijderen van een bedrijf dient te worden uitgevoerd door de CAP (provinciaal functioneel beheerder). Als u een bedrijf verwijderd wilt hebben, stuurt u via Contact Helpdesk een mailbericht te naar de provinciale CAP. In dit mailbericht geeft u aan welk bedrijf u verwijderd wilt hebben en wat de reden hiervan is. De CAP zal dit bedrijf vervolgens verwijderen. Ad. 5. Hoe gebruik je de functie Status vervallen? : De functie vervallen wordt nogal eens verkeerd gebruikt. De functie vervallen wordt alleen gebruikt indien de volledige vergunning niet in werking is getreden. BVB gaat dan automatisch uit van de vergunning die daaronder ligt. Bij alle andere gevallen dient de status definitief gebruikt te worden. Hieronder enkele voorbeelden van foutieve invoer, bij alle voorbeelden zou de status op definitief moeten staan. Voorgaande vergunningen Voorgaande vergunningen hoeft niet op vervallen gezet te worden zoals in onderstaand voorbeeld. Deze dienen gewoon op definitief te blijven staan.

6 Vergunning gedeeltelijk van rechtswege vervallen Indien de vergunning slechts voor een gedeelte is vervallen, dan dient de status alsnog op definitief gezet te worden. Alleen als de gehele vergunning is komen te vervallen, dan dient de status op vervallen gezet te worden. Meldingen die vervallen Juridisch gezien kan een melding niet ingetrokken worden. Echter als er geconstateerd wordt dat er geen dieren meer gehouden worden, vervalt de melding. Hierbij dien je bij status alsnog definitief in te vullen, vervolgens bij beschikkingstype intrekking en dan kan bij beschikkingssoort van rechtswege vervallen ingevuld worden. Vergunning verkeerd ingevoerd Voorheen konden ingevoerde vergunningen niet meer gewijzigd worden. Dit is sinds enkele jaren veranderd. Bijna alle ingevoerde gegevens kunnen gewijzigd worden. Hierdoor hoeft geen gebruik gemaakt te worden van de beschikkingstype correctie als de status vervallen. De vergunning kan óf gewijzigd worden óf foutief ingevoerde vergunning wordt verwijderd er wordt een nieuwe vergunning ingevoerd met de juiste vergunning.

7 Ad. 6. Bij toevoeging van een E6 code klopt de berekening van de emissie fijnstof niet. Bij toevoeging van de codes E6.1, E6.4.1 en E6.4.2 wordt ammoniak geproduceerd en fijn stof gereduceerd. Web-BVB kan hier momenteel niet goed mee om gaan. Hierdoor wordt de emissie fijn stof niet goed weergegeven. Als de berekening van de emissie fijn stof bij bepaalde bedrijven niet klopt, kunt u dit melden bij de CAP (provinciaal functioneel beheerder). Er wordt geprobeerd om dit via de applicatiebeheerder op te lossen.

Problemen bij invoer van gegevens en andere veel voorkomende fouten bij het gebruik van Web-BVB

Problemen bij invoer van gegevens en andere veel voorkomende fouten bij het gebruik van Web-BVB Problemen bij invoer van gegevens en andere veel voorkomende fouten bij het gebruik van Web-BVB 1. Bij sommige combinaties van postcode en huisnummer is de straatnaam niet meer zichtbaar/is het bedrijf

Nadere informatie

FAQ-lijst Helpdesk Web-BVB

FAQ-lijst Helpdesk Web-BVB FAQ-lijst Helpdesk Web-BVB Algemeen 1. Wat is Web-BVB? 2. Waar vind ik Web-BVB? 3. Wat is het belang van Web-BVB voor a. de gemeente en voor b. de provincie en voor c. derden? 4. Welke bedrijven worden

Nadere informatie

Algemeen 1. Wat is Web-BVB? 2. Waar vind ik Web-BVB? 3. Wat is het belang van Web-BVB voor a. de gemeente en voor b. de provincie en voor c. derden?

Algemeen 1. Wat is Web-BVB? 2. Waar vind ik Web-BVB? 3. Wat is het belang van Web-BVB voor a. de gemeente en voor b. de provincie en voor c. derden? FAQ-lijst Helpdesk Web-BVB Algemeen 1. Wat is Web-BVB? 2. Waar vind ik Web-BVB? 3. Wat is het belang van Web-BVB voor a. de gemeente en voor b. de provincie en voor c. derden? Inloggen 4. Hoe logt een

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING WEB-BVB

GEBRUIKERSHANDLEIDING WEB-BVB GEBRUIKERSHANDLEIDING WEB-BVB Inhoudsopgave STROOMSCHEMA 3 algemeen 4 Wat is Web-BVB? 4 Systeemeisen 4 Bereikbaarheid Web-BVB 4 Gebruikersrollen 5 nieuw in versie 4 6 stapsgewijze instructie 7 Inloggen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding web-bvb Gelderland (web-bvb versie 3.4)

Gebruikershandleiding web-bvb Gelderland (web-bvb versie 3.4) Handleiding Web-BVB versie 3.4 blz. 1 van 30 Gebruikershandleiding web-bvb Gelderland (web-bvb versie 3.4) Dit is de gebruikershandleiding behorend bij de applicatie web-bvb van de Provincie Gelderland.

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1 Handleiding SEPA 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene instellingen... 4 IBAN omnummering... 5 IBAN & BIC... 6 Automatische Incasso s & Betalingen... 8 Acceptgiro s... 11 Systeemtest IBAN-acceptgiro s... 13

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd

Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd INHOUDSOPGAVE Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Periodiek factureren van service contract regels

Periodiek factureren van service contract regels Periodiek factureren van service contract regels Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 2.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb WAAR? Je vindt testweb op de volgende website: testweb.bsl.nl kies aan de rechterkant (in het groene kader) voor: Direct inloggen Testweb Vroegsignalering INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

GEMMA e-formulieren Vaste blokken Release 1.5 Inhoud

GEMMA e-formulieren Vaste blokken Release 1.5 Inhoud GEMMA e-formulieren Vaste blokken Release 1.5 Inhoud 1.1 Burger of Organisatie... 2 1.2 Contactgegevens Organisatie... 2 1.3 Contactgegevens Organisatie Buitenland... 4 1.4 Contactgegevens Persoon... 5

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Visitekaart Snelinvoer

Visitekaart Snelinvoer Visitekaart Snelinvoer Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Waar in Newbase

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Sagitta t.b.v. invoer planning werkbegroting 2006

Gebruikershandleiding Sagitta t.b.v. invoer planning werkbegroting 2006 Gebruikershandleiding Sagitta t.b.v. invoer planning werkbegroting 2006 Nicoline Craste 12-10-2005 versie 1.1 1 OPSTARTEN EN AFSLUITEN 1.1 Opstarten Het tijdplannings- en verantwoordingsprogramma Sagitta

Nadere informatie

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoudsopgave Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:...

Nadere informatie

Kenniscentrum InfoMil Storingen en foutmeldingen

Kenniscentrum InfoMil Storingen en foutmeldingen Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kenniscentrum InfoMil Storingen en foutmeldingen 23 december 2016 Inhoudsopgave Storingen en foutmeldingen 3 Storing met eherkenning opgelost 3 Knop

Nadere informatie

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order!

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! De functie Confronteren Inkoop Orders is grondig vernieuwd en verbeterd. Handleiding Confronteren van Inkooporders 2009 - Copyright Asperion

Nadere informatie

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof Handleiding parkeerapplicatie Pagina 1 van 5 INLEIDING INHOUD In de parkeerapplicatie van het Venetiëhof kun je jouw parkeerplek aanbieden voor het gebruik door andere bewoners of hun bezoek. Ook kun je

Nadere informatie

Youforce - HR Self Service. Proces nieuwe medewerker door medewerker

Youforce - HR Self Service. Proces nieuwe medewerker door medewerker door medewerker Laat het invoeren niet liggen. Nadat alle formulieren zijn ingevuld en gecontroleerd door de personeel- en salarisadministratie wordt het contract gemaakt. Het is van belang dat dit proces

Nadere informatie

Functionele en technische meldingen

Functionele en technische meldingen 0.1 Foutmeldingen BAG Bevragen Functionele en technische meldingen Datum 28 januari 2013 Versie 0.1 ConceptNiet gevonden: wijzig het profiel: "Standaard" Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving

Nadere informatie

Aanvrager. Formulierversie 2013.01. Burgerservicenummer. Vrouw Niet bekend. Voorletters. Voorvoegsels. Achternaam. Postcode

Aanvrager. Formulierversie 2013.01. Burgerservicenummer. Vrouw Niet bekend. Voorletters. Voorvoegsels. Achternaam. Postcode Dit formulier is speciaal aangepast voor sloopwerkzaamheden die door particulieren zelf gedaan mogen worden. Niet te gebruiken voor andere situaties of in andere gemeenten dan Gemeente Westland Aanvrager

Nadere informatie

Youforce - HR Self Service. Proces nieuwe medewerker door medewerker

Youforce - HR Self Service. Proces nieuwe medewerker door medewerker door medewerker Laat het invoeren niet liggen. Nadat alle formulieren zijn ingevuld en gecontroleerd door de personeel- en salarisadministratie wordt het contract gemaakt. Het is van belang dat dit proces

Nadere informatie

BRABANTSE ZORGVULDIGHEIDSSCORE VEEHOUDERIJ (BZV)

BRABANTSE ZORGVULDIGHEIDSSCORE VEEHOUDERIJ (BZV) i WERKINSTRUCTIE WEBAPPLICATIE BRABANTSE ZORGVULDIGHEIDSSCORE VEEHOUDERIJ (BZV) INHOUD Inhoud... 1 Inleiding... 2 Proclaimer... 3 Openbare gedeelte... 3 Besloten gedeelte... 3 Toegang tot de webapplicatie...

Nadere informatie

Youforce - HR Self Service Proces nieuw dienstverband door medewerker

Youforce - HR Self Service Proces nieuw dienstverband door medewerker door medewerker Laat het invoeren niet liggen. Nadat alle formulieren zijn ingevuld en gecontroleerd door de personeel- en salarisadministratie wordt het contract gemaakt. Het is van belang dat dit proces

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Technische handleiding BvdU

Technische handleiding BvdU Technische handleiding BvdU Versie 3.1 datum 10 november 2017 status definitief Colofon Versienummer 3.1 Onze referentie 2017-0000024630 Contactpersoon dhr. S.R. Hamdani Financieel-economisch medewerker

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Aanmaken van een organisatie in Newbase

Aanmaken van een organisatie in Newbase Aanmaken van een organisatie in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aanvraagformulier Natuurbeschermingswet provincie Utrecht voor: veehouderijen met krimp in ammoniakemissie ten opzichte van referentiesituatie

Aanvraagformulier Natuurbeschermingswet provincie Utrecht voor: veehouderijen met krimp in ammoniakemissie ten opzichte van referentiesituatie Aanvraagformulier Natuurbeschermingswet provincie Utrecht voor: veehouderijen met krimp in ammoniakemissie ten opzichte van referentiesituatie Let op! Dit formulier mag alleen gebruikt worden bij het aanvragen

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Controle instructies de Boer. Beste controleur,

Pagina 1 van 7. Controle instructies de Boer. Beste controleur, Pagina 1 van 7 Controle instructies de Boer Beste controleur, Bedankt dat je mee wilt werken aan het controleren van de ingevoerde gegevens. Omdat de gegevens na jouw controle vast staan in het systeem

Nadere informatie

Om uw bestand (eenmalig) te importeren kunt u kontakt opnemen met bardiensten.nl op het email adres: info@bardiensten.nl

Om uw bestand (eenmalig) te importeren kunt u kontakt opnemen met bardiensten.nl op het email adres: info@bardiensten.nl Aan de slag (The Getting Started) Om snel aan de slag te gaan kunt u onderstaand stappenplan gebruiken. Dit stappenplan heeft tot doel om u te helpen bij het invoeren van het ledenbestand, het vaststellen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Handleiding: Aanvraag Start 2 run en doorgeven deelnemerslijst in Alabus

Handleiding: Aanvraag Start 2 run en doorgeven deelnemerslijst in Alabus Handleiding: Aanvraag Start 2 run en doorgeven deelnemerslijst in Alabus Hieronder kan je stap voor stap volgen hoe je de start 2 run sessie van je club dient aan te vragen en hoe je nadien de deelnemerslijst

Nadere informatie

Handleiding. Datums en statussen

Handleiding. Datums en statussen Handleiding Datums en statussen 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Datums... 4 Aanmelddatum... 4 Inschrijfdatum... 4 Uitschrijfdatum... 4 4. Statussen... 5 Toekomstig... 5 Aangemeld...

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding bezorgartikel vastleggen. Bezorgkosten. Compad Bakkerij Bezorgkosten

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding bezorgartikel vastleggen. Bezorgkosten. Compad Bakkerij Bezorgkosten Compad Bakkerij Bezorgkosten Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 30 maart 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe Compad Bakkerij omgaat met

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied...

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied... Uitgebreide omschrijving CollecteKracht per onderdeel Inhoud 1. Mijn collectanten... 2 1.1 De voorbereidingen voor de collecteweek... 2 1.2 Na afloop van de collecteweek... 4 2. Mijn gebied... 5 De overige

Nadere informatie

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd op welke wijze: - het digitale dossier te benaderen is; - het digitale dosier is ingedeeld; - hoe gescande bescheiden gekoppeld kunnen worden aan een - persoon - object

Nadere informatie

Het actuele individuele rooster van de Roosterbord instellingen Eigen taken of afspraken toevoegen Contact zoeken met begeleiders of mantelzorger.

Het actuele individuele rooster van de Roosterbord instellingen Eigen taken of afspraken toevoegen Contact zoeken met begeleiders of mantelzorger. Inleiding App Met de Roosterbord App is het mogelijk: Het actuele individuele rooster van de Roosterbord instellingen Eigen taken of afspraken toevoegen Contact zoeken met begeleiders of mantelzorger.

Nadere informatie

Slopen. Aanvrager. Slopen en/of asbest verwijderen. Formulierversie 2013.01. Burgerservicenummer. Vrouw Niet bekend. Voorletters.

Slopen. Aanvrager. Slopen en/of asbest verwijderen. Formulierversie 2013.01. Burgerservicenummer. Vrouw Niet bekend. Voorletters. Aanvrager 1 Persoonsgegevens aanvrager/melder Slopen Slopen en/of asbest verwijderen Burgerservicenummer Geslacht Man Vrouw Niet bekend Voorletters Voorvoegsels Achternaam 2 Verblijfsadres Postcode Huisnummer

Nadere informatie

Ga naar de component Persoonsgegevens en klik op de link Persoonsgegevens aanpassen.

Ga naar de component Persoonsgegevens en klik op de link Persoonsgegevens aanpassen. Proces nr : Wijzigingshistoriek Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 30-09-2009 Bureau Themis Initiële versie 2 22-12-2009 Björn Jans Wijziging contactgegegevens Werkinstructie nr: Aanpassen van de persoonsgegevens

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin IB groep BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin IB groep Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Voorbereiding aansluiten BRON 2 1.1 Certificaat installeren 2 2. Aansluiten

Nadere informatie

0.1. Klantinstructie. Schaderegistratie 2017 e.v. Datum. 1 december Versie 1.4

0.1. Klantinstructie. Schaderegistratie 2017 e.v. Datum. 1 december Versie 1.4 0.1 Klantinstructie Schaderegistratie 2017 e.v. Datum 1 december 2016 Versie 1.4 Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 22/09/2014 Geheel Handleiding schaderegistratie KLIC 5.5 1.1 27/02/2015

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Beheren Contactpersonen

Beheren Contactpersonen 0.1 Klantinstructie Beheren Contactpersonen Datum 05 februari 2014 Versie 1.2 ConceptProduct- en ProcesbeheerDirectie Geo Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 01/11/2012 Geheel Nieuwe dienst

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Fijnstofberekening Plattelandswoning Roomstraat 15 Drempt

Fijnstofberekening Plattelandswoning Roomstraat 15 Drempt Fijnstofberekening Plattelandswoning Roomstraat 15 Drempt aan Gemeente Bronckhorst, t.a.v. mw. M. Pothof van Ing. S. (Sander) Kondring betreft Fijnstofberekening plattelandswoning Roomstraat 15 Drempt

Nadere informatie

LAVS uploaden adressenlijst

LAVS uploaden adressenlijst LAVS uploaden adressenlijst Adressenlijst toevoegen in Bezit bij complex RWS INFORMATIE - Uitgegeven door RWS Leefomgeving Informatie Datum 19 juli 2017 Status definitief Versie 1.0 Inleiding Uploaden

Nadere informatie

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich.

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich. 1. Inleiding Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het invoeren van lotenkopers. U vindt hier alles over het gebruik van de knoppen en achterliggende invoer- en beheerschermen. 2. Het gemak van

Nadere informatie

Beveiliging instellen Werking / Uitleg. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Beveiliging instellen Werking / Uitleg. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Beveiliging instellen Werking / Uitleg Cervus Automatisering BV Inhoud Algemeen... 3 Instellen beveiligingsniveaus algemeen... 3 Instellen beveiliging op gebruikers niveau... 4 Instellen beveiliging op

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) 1 Assen, 5 november 2018 Ons kenmerk 201802306-00785497 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Vergunninghouder

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Salaris in People Inc.

Salaris in People Inc. Salaris in People Inc. I Salaris in People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Salaris 2... 2 1.1 Salarisscherm... 3 1.2 Schalen en treden... 5 1.3 Salaris toekennen... 7 1.4 Berekeningen... 7 Betalingsperiode

Nadere informatie

BESLUIT. Omgevingsvergunning (intrekking op verzoek) datum: Gemeente Bronckhorst nr

BESLUIT. Omgevingsvergunning (intrekking op verzoek) datum: Gemeente Bronckhorst nr BESLUIT Omgevingsvergunning (intrekking op verzoek) datum: 31-03-2016 Gemeente Bronckhorst nr. 2015-3024 Onderwerp Op 31 november 2015 is een vergunning op basis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Wooncomplexinformatie op woonzorg.nl

Wooncomplexinformatie op woonzorg.nl Datum: 15-12-2015 Van: John Winckel Wooncomplexinformatie op woonzorg.nl Voor het bijhouden van wooncomplexgegevens waaronder direct beschikbare huurwoningen. LET OP: wanneer je contactgegevens van toeleveranciers

Nadere informatie

Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013

Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013 Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013 Inloggen Ga naar http://stork.sovon.nl U komt in het volgende inlogscherm terecht: Log in met uw gebruikersnaam (1) en uw wachtwoord (2). Als

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Opmerking. Gefaseerd

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Opmerking. Gefaseerd Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2012.02 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 750251 Aanvraagnaam Harten melding Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Nedap healthcare Kilometers registreren met Ons Medewerkerportaal

Nedap healthcare Kilometers registreren met Ons Medewerkerportaal Kilometers registreren met Ons Het is mogelijk om kilometers in het medewerkerportaal te registreren en aan te passen als in Ons Administratie bij de weekkaart van de medewerker onder 'Declaratiesoorten'

Nadere informatie

WinTax Online II. 18-10-2010 Pagina 1 van 12

WinTax Online II. 18-10-2010 Pagina 1 van 12 WinTax Online II 18-10-2010 Pagina 1 van 12 Inloggen Inloggen met Gebruikersnaam en Wachtwoord. 18-10-2010 Pagina 2 van 12 Vaste Klanten Vaste klanten zijn klanten die moeten inloggen om ritten te kunnen

Nadere informatie

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten)

Handleiding iria. Start RIA Er zijn twee manieren om RIA te openen: ipower. iprofit MKB. iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) Handleiding iria ipower iprofit MKB iprofit (Financieel + Facturering + Relaties + Projecten) iprofit (Financieel + Facturering + Relaties) iprofit (Financieel) iprofit ASP Inleiding Inventive wil haar

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE WEBAPPLICATIE BRABANTSE ZORGVULDIGHEIDSSCORE VEEHOUDERIJ (BZV) i

WERKINSTRUCTIE WEBAPPLICATIE BRABANTSE ZORGVULDIGHEIDSSCORE VEEHOUDERIJ (BZV) i WERKINSTRUCTIE WEBAPPLICATIE BRABANTSE ZORGVULDIGHEIDSSCORE VEEHOUDERIJ (BZV) i INHOUD Inhoud... 1 Inleiding... 2 Proclaimer... 3 Openbare gedeelte... 3 Besloten gedeelte... 3 Toegang tot de webapplicatie...

Nadere informatie

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden Handleiding bestellen abonnement Stichting Vlister Openlucht Baden 1. Start Ga naar de site http://www.deloete.nl of http://www.onspolderbad.nl En druk daar op de grote rode knop Bestel NU online LET OP:

Nadere informatie

Gegenereerd op: 30-12-2014 met AAgro-Stacks Versie 1.0 Naam van de berekening: Vergunde situatie Mulder Wijster Gemaakt op: 30-12-2014 16:58:04 Zwaartepunt X: 231,300 Y: 538,600 Cluster naam: Wijster,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019

Gebruikershandleiding leveranciersportaal. Eigen Haard Vastgoed. Instructie leveranciersportaal. Januari 2019 Gebruikershandleiding leveranciersportaal Vastgoed Januari 2019 Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Instellingen... 4 3. Zoeken en filteren... 5 4. Orders... 5 4.1 Accepteren... 6 4.2 Plannen... 7 Leveranciersopmerkingen...

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Formulierversie 2012.01. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode -

Aanvraaggegevens. Formulierversie 2012.01. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

0.1. Klantinstructie. Schaderegistratie. Datum. 1 december Versie 1.3.1

0.1. Klantinstructie. Schaderegistratie. Datum. 1 december Versie 1.3.1 0.1 Klantinstructie Schaderegistratie Datum 1 december 2016 Versie 1.3.1 Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 22/09/2014 Geheel Handleiding schaderegistratie KLIC 5.5 1.1 27/02/2015 Geheel

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Handleiding Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Directie Klant, Advies en Informatie Mei 2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat

Nadere informatie

Instructies m.b.t. SNLA

Instructies m.b.t. SNLA Instructies m.b.t. SNLA Digitaal machtigen van WLD Ga naar www.mijn.rvo.nl; Ga naar inloggen, rechts bovenin uw scherm, nog boven het logo van de Rijksdienst voor Vul uw inloggegevens in: gebruik hiervoor

Nadere informatie

Handleiding voor de applicatiebeheerder van Business Assistent

Handleiding voor de applicatiebeheerder van Business Assistent Handleiding voor de applicatiebeheerder van Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 02-10-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 0.2 14-10-2014 Lezerscorrectie

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Onderzoekbijdragen en fte-inzet: registratie en beheer

Onderzoekbijdragen en fte-inzet: registratie en beheer Onderzoekbijdragen en fte-inzet: registratie en beheer 1. Inleiding 1.1 Wat is een onderzoekbijdrage? Een onderzoekbijdrage verbindt een medewerker via zijn werkrelatie aan een onderzoekprogramma. Dit

Nadere informatie

Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone

Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone Google Authenticator configureren en gebruiken op een smartphone Track Software ontwikkelt software voor verzuimbegeleiding voor kleine en grote werkgevers, arbo-dienstverleners en interventiebedrijven.

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI...

IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI... IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI... 2 2.2. AUTORITEITEN UITNODIGING OM ZICHZELF TE REGISTREREN... 3 3.

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Formulierversie 2014.01. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode -

Aanvraaggegevens. Formulierversie 2014.01. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Handleiding registratie kandidaten

Handleiding registratie kandidaten Handleiding registratie kandidaten Registreren van kandidaten : Bij problemen met het gebruik van de kandidaten applicatie neem contact op met de HELPDESK tel. 06-12318076 of via vkz2008@midex.nl De belangengroepering

Nadere informatie

Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein

Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein Serviceportaal Kamer van Koophandel (KVK) / Zelf Deponeren Jaarrekening (versie 20190412) Inhoud 1. Na het aanmelden 2. Het dashboard 3. Meertaligheid 4.

Nadere informatie

Handleiding WBS. Enserve Industrieweg Oost 13 h-k 6662 NE Elst (Gld)

Handleiding WBS. Enserve Industrieweg Oost 13 h-k 6662 NE Elst (Gld) Handleiding WBS Enserve Industrieweg Oost 13 h-k 6662 NE Elst (Gld) 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De bediening van WBS en algemene informatie... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Autorisatie... 3 1.3 Vastleggen van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding rekenmodel Vee-combistof (pluimvee) (Versie: mei 2019)

Gebruikershandleiding rekenmodel Vee-combistof (pluimvee) (Versie: mei 2019) Gebruikershandleiding rekenmodel Vee-combistof (pluimvee) (Versie: mei 2019) Algemeen Bij pluimveestallen kunnen verschillende technieken worden gebruikt om de emissie van fijnstof (PM 10 ) te reduceren.

Nadere informatie

De tips & tricks van Jerre Van data naar informatie en terug!

De tips & tricks van Jerre Van data naar informatie en terug! FACTSHEET De tips & tricks van Jerre Van data naar informatie en terug! Jerre Kamphuis, implementatieconsultant, deelt zijn tips & tricks met planners die werken met Rostar CAS. Soms wil je als planner

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Steggink Akkerbouw B.V. heer/mevrouw J.C. Steggink Van Roijensweg 83 7694 BE

Nadere informatie

Controleren I&R registratie schapen voor graasdierpremie

Controleren I&R registratie schapen voor graasdierpremie Controleren I&R registratie schapen voor graasdierpremie Voordat u in uw Gecombineerde opgave 2017 graasdierpremie aanvraagt, is het belangrijk dat u, de I&R registratie controleert van uw schapen. U kunt

Nadere informatie

AGS2 in Sprinter 2000

AGS2 in Sprinter 2000 AGS2 in Sprinter 2000 Overgang Sagitta Invoer naar AGS2 Versie 1.1 Disclaimer Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande

Nadere informatie

AFO 231 Registratie facturen

AFO 231 Registratie facturen AFO 231 Registratie facturen 231.1 Inleiding De factuurregistratie hangt nauw samen met de manier waarop het budgetbeheer uitgevoerd wordt. Wij raden dan ook aan de paragraaf over AFO 243 ( Budgetbeheer

Nadere informatie