Nieuwsbrief januari schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief januari schooljaar 2013-2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief januari schooljaar Kerstviering op school Het kerstfeest donderdag 19 december 2013 hebben wij het kerstfeest op school gevierd. De ochtend begon meteen heel feestelijk met kerstmuziek, een kerstman, een kerstengel en kandelaren op het plein. De ouders en kinderen werden swingend ontvangen en deden gezellig met de leerkrachten mee. In alle groepen stonden de lichten van de kerstbomen aan en in iedere groep werd er gestart met het Kerstverhaal. Na het Kerstverhaal kregen de kinderen van groep 3 t/m 8 een werkboek gekoppeld aan Kerst, waaruit ze konden werken. De kinderen uit groep 1/2 mochten op dat moment even lekker bewegen. De Kerstman met zijn engel deelden vervolgens een kleinigheidje uit onder het genot van een oliebol gemaakt door juf Suze. Na de heerlijke oliebol kon er in iedere groep een knutselwerkje worden gemaakt, gericht op het thema Kerst. Een paar weken voor het Kerstfeest konden de kinderen aangeven waar zij graag wilden knutselen. Zo gingen er kinderen uit groep 6 knutselen in groep 1/2 en andersom. Vooral voor de jongere kinderen was dit erg spannend!! Na het knutselen gingen alle kinderen weer terug naar hun eigen klas, waar er gezamenlijk een Kerstlunch werd genuttigd. Het knutselen en de

2 Kerstlunch bevorderde de samenhorigheid in alle groepen en dat is waar het Kerstfeest omdraait. Namens de Kerstcommissie willen wij alle ouders, die meegeholpen hebben om deze dag tot een succes te maken, bedanken. Boekpresentatie Heijplaat in oorlog Het boek 'Heijplaat in oorlog en Heijplaat in vrede' is gepresenteerd. In het boek is een voorwoord en foto opgenomen van de oorlogsfotograaf en World Press- Zilveren camera winnaar Jerry Lampen. Het boek is samengesteld door auteurs-amateurhistorici Jean-Philippe van der Zwaluw en Joop van der Hor. Het boek maakt deel uit van de lesstof voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Klaver Heijplaat en de eerste twee klassen van het Scheepvaart Transportcollege Waalhaven. Het boek bevat meer dan 100 nooit eerder gepubliceerde foto's van Heijplaat en Waalhaven rond de 2e Wereldoorlog, tal van prachtige verhalen van ooggetuigen en het gedeelte 'Jonge Vrede'. De opbrengst komt ten goede aan dit project, dat de komende 3 jaar doorloopt. AKTIE JARIGE JOB: Tijdens de boekpresentatie is door de kinderen vanuit het project Jonge Vrede aan RTV verslaggever Jack Kerklaan een bedrag van 350,= uitgereikt t.b.v. de stichting 'Jarige Job'. RTV Rijnmond is een actie gestart om kinderen uit de groter groeiende groep 'nieuwe armen' hun verjaardag te kunnen laten vieren. Met het geschonken bedrag vanuit het Fonds Jonge Vrede kunnen 10 kinderen binnenkort hun verjaardag thuis en op school vieren! Het project Jonge Vrede is in 2010 gestart met ondersteuning van Woonbron, STC, Comite der gevallenen Heijplaat, Havenbedrijf Rotterdam en deelgemeente Charlois Groep 0

3 Juf Iris Donderdag 19 december is juf Kim bevallen van een dochter, Meagan Isabella. Ze woog bij haar de geboorte 1170 gram. Moeder en kind maken het, naar omstandigheden, goed! In verband met dit zwangerschapsverlof heeft juf Iris de klas vanaf 6 januari overgenomen. De leerlingen reageren leuk op haar en vinden het gezellig, dat Iris in de klas aanwezig is. De leerlingen zijn al helemaal gewend aan de nieuwe juf en gaan hier goed mee om. Juf Iris heeft er heel veel zin in en het belooft een leuke periode te worden. Hiep Hiep Hoera! Szymon Pilecki wordt 6 februari vier jaar en gaat dan naar juf Rachel in groep 1. Ook Dj Samson is 28 januari vier jaar geworden en zit nu op de basisschool. Hatsjoe! De afgelopen periode is de klas aan de slag gegaan met het thema Hatsjoe!. Een thema rondom ziek zijn waarbij Puk zelf ziek was en hij de kinderen veel heeft kunnen leren. De leerlingen hebben goed voor Puk gezorgd en weten nu wat zij moeten doen wanneer er iemand ziek is. Vele verhalen, plaatjes, knutselwerkjes en snotneuzen van de kinderen hebben het thema verduidelijkt! Regen! Op dit moment gaan wij aan de slag met de kaplaarzen en de regenjas. We zullen samen op de computer aan de hand van wat leuke plaatjes het weerbericht gaan maken. Tikke Takke Regen en We blijven lekker binnen zullen wij gaan zingen om een beetje in de sfeer te kunnen komen. Ook zullen de leerlingen het lokaal en de gang versieren met leuke knutselwerkjes. Oudernieuws Blok 1 loopt alweer bijna af. Vanaf september zijn de deelnemende leerlingen aan de slag gegaan bij diverse activiteiten. In de week van 10 februari vinden de laatste lessen plaats van dit blok. U bent van harte welkom om 15 minuten voor afloop van de les even te komen luisteren en zien, waar uw kind de afgelopen maanden mee bezig is geweest!

4 Blok 2 start na de voorjaarsvakantie. Het inschrijfformulier ontvangt uw kind ruim voor de vakantie. Het is leuk en goed voor de ontwikkeling van uw kind om aan één of meerdere activiteiten mee te doen! Probeert u uw kind te motiveren en stimuleren om mee te doen! Schoolsportvereniging - SSV In Carnisse is een aantal sportverenigingen aangesloten bij de SSV. Sporten, waarvoor uw kind zich aan kan melden, zijn: Korfbal Ver. De Sperwers, Voetbal Ver. Mercurius, Turnen Ver. Spartaan Turnen, Basketbal Ver. Rotterdam- Zuid, Tennis Ver. Z 67. De Schoolsportvereniging (SSV) stimuleert het sporten van kinderen. Het moet mogelijk zijn, dat alle kinderen kunnen sporten, ook als het voor de ouder(s) op dit moment even niet mogelijk is een lidmaatschap te betalen. Dit kan dan worden aangevraagd via het Jeugdsportfonds. Sporten is erg belangrijk! Gaat u eens naar een proefles met uw kind! Juf Marlies Gerritsma is coördinator van de SSV. Mocht u vragen hebben dan kunt u deze aan haar stellen! Weet je dat,. 1. de koffieochtend op maandagmorgen van 8.30 uur tot uur is en dat ook u van harte welkom bent. 2. de EHBO lessen voor ouders binnen twee dagen was volgeboekt. 3. de school binnenkort 100 jaar bestaat en dat we dit op woensdag 14 mei 2014 gaan vieren met de kinderen. 4. de kinderen op 24 februari vrij zijn, omdat het personeel dan een studiedag heeft. 5. je op heel handig spelling (woordjes) kunt oefenen samen met je vader of moeder 6. we zijn in groep 8 keihard aan het oefenen voor de Eindcitotoets in februari. 7. De Eindcitotoets wordt gehouden op 11, 12 en 13 februari 2014.

5 Spelinloop groep 1/2 Iedere ochtend en middag is er een inloop voor de kinderen uit groep 1/2 en hun ouder(s)/verzorger(s) in hun eigen klas. Het doel van deze inlooptijd is, dat de ouder(s)/verzorger(s) samen met hun kind een boekje lezen, een werkje maken of spelen met educatief materiaal. Alle kinderen krijgen op deze manier extra individuele aandacht en kunnen laten zien wat ze al kunnen en weten. Tevens ziet u, met welk materiaal uw kind speelt en wat ze momenteel leren. Het is daarom heel belangrijk, dat u uw kind op tijd en persoonlijk brengt in de groep. Wij waarderen deze betrokkenheid enorm! De juffen zijn uiteraard ook aanwezig in de groep en er kan op dat moment een korte boodschap worden overgebracht aan hen. De juffen willen graag alle kinderen individueel welkom heten en dit betekent, dat alle andere belangrijke zaken tijdens het ophalen van uw kind kunnen worden besproken of tijdens een gemaakte afspraak op een ander moment.

6