Nieuwsbrief 5. Schooljaar Maandag 21 december Kerst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 5. Schooljaar 2015-2016 Maandag 21 december 2015. Kerst"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 5 Schooljaar Maandag 21 december 2015 Kerst Wat was het fijn om afgelopen donderdagavond samen te zijn. De kinderen hebben gestraald op het podium en we hopen dat we voor iedereen een juiste invulling van de Samenwerkingsschool hebben gegeven. We hebben van een heerlijk diner genoten en tot slot nog even gezellig buiten een hapje en drankje gehad. Met alle kinderen van Schiermonnikoog tussen de 4 en 12 jaar samen kerst vieren is best wel bijzonder. Het woord samenwerkingsschool kan zoveel meer inhoud hebben dan enkel de godsdienstige identiteit. Het gaat over samen werken, samen leren, samen spelen, samen delen, samen vieren, samen zijn, samen, samen, Samen met alle ouders en in het bijzonder de ouders van de activiteitencommissie hebben we een geweldige kerstviering gehad. Dank u voor uw kookkunsten, hulp en ondersteuning. Wij als team van Yn de Mande wensen u en jullie samen fantastische feestdagen en een geweldig Samen is immers niet alleen. Zo hebben wij met de kinderen samen deze editie van de nieuwsbrief gemaakt. Zodat u samen even na kunt genieten ;-) Namens het team, Rolf Hulsebos Afscheid Afgelopen dinsdag 15 december hebben we afscheid genomen van Sebastiaan Bakker. Hij verhuist met zijn familie naar Kantens. Heel veel plezier op je nieuwe school Sebastiaan. We hopen dat jij en je familie je snel thuis zullen voelen in jullie nieuwe huis en dorp.

2 Nieuws uit groep 1 en 2 We zijn na de zomer gestart met een paar weken extra aandacht voor groepsvorming en materialen leren kennen. We hebben alweer aan een heel aantal thema s gewerkt. Een greep uit de thema s: Herfst We hebben over spinnen en paddenstoelen gewerkt. Natuurlijk hebben we kastanjes gezocht en de letter K stond centraal. Rinske, groep 2 Yinthe, groep 2 Kastanjes zoeken

3 Sinterklaas De kinderen hebben bezoek gehad van Schiere Piet, die de knuffel van juf Loes had meegenomen. Ook hebben ze allemaal een Pietendiploma gekregen. We hebben heel veel gezongen en geknutseld. Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van Sinterklaas. Muziek Sinds dit jaar heeft ook groep 1 en 2 muziekles van meester Anne Martin. Ze genieten er heel erg van en leren nog meer liedjes. Ook leren ze welke instrumenten er zijn en wat voor geluid de verschillende muziekinstrumenten maken. Na de kerstvakantie krijgen groep 1 en 2 samen met groep 3 les in viool spelen. We wensen iedereen fijne feestdagen en een fijne vakantie! Juf Loes en juf Renate

4 De afgelopen tijd is er heel wat veranderd in onze groep. Alle tafeltjes en stoeltjes staan sinds de herfstvakantie op een andere plek in de groep. En na de novembervakantie is groep 5 verhuisd naar een ander lokaal, samen met groep 6 en hebben nu les van meester Rolf en meester Jeroen. Groep 3 en 4 hebben nu les van juf Nienke en juf Anje Groep 3 en 4 zijn de afgelopen tijd hard aan het werk geweest. Groep 4 werkt sinds afgelopen week zelfs met een Stabilo! Fietscontrole Op dinsdag 24 november is er een fietscontrole geweest bij ons op school. Bijna alle kinderen hadden een fiets mee die gekeurd kon worden. Na afloop van de keuring kregen de kinderen een leuk cadeautje mee.

5 Sinterklaas Op vrijdag 4 december is Sinterklaas bij ons in de klas geweest, de kinderen hebben toen verschillende stukjes opgevoerd, gedichtjes en tekeningen gemaakt en liedjes gezongen.

6 We hebben ook nog super mooie surprises gekregen!

7 knutselochtend Op vrijdag 11 december hebben we een knutselochtend gehad ter voorbereiding van kerst. In de verschillende lokalen werd iets anders geknutseld. In het lokaal van groep 3/4 werd met zoutdeeg kerstversiering gemaakt.

8 Kerstviering Voor de kerstviering zijn we bezig geweest met het kerstverhaal. In de klas is het kerstverhaal verteld aan de hand van het boekje de stal van Pam Mara. Nadat het prentenboek was voorgelezen hebben de kinderen het in eigen woorden naverteld. Na het vertellen van het verhaal hebben ze er mooie tekeningen bij gemaakt (met wat hulp van groep 5)

9 Deze tekeningen hebben ze ook laten zien tijdens het open podium van de kerstviering. De tekst werd ook voorgelezen door de kinderen. Door Wietse en Simon Door Alyssa, Danieke en Amerins

10 Door Sabine en Carlijn Door Fynn, Marijn en Joep

11 Door Sterre en Hielke Door Dylano en Jesse Wij wensen jullie prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling toe! Groetjes van groep 3/4(/5)!

12

13

14 Nieuws uit groep (6/)7/8 In de afgelopen tijd zijn er heel wat dingen voorbij gekomen in en rond de school. Hieronder een kleine impressie: 27 november knutselen met Juf Anje Er is maar 1 foto en toch wel een hele leuke foto om met jullie allemaal te delen. De opdracht was om een stukje van het ruim van de pakjesboot van Sinterklaas te maken. En wat hadden de kinderen originelen en leuke ideeën. Verder hebben ze laten zien dat ze echt heel goed en keihard kunnen werken. 4 december Sinterklaas Een Impressie van het samen vieren van Sinterklaas met groep 6, 7 & 8. Prachtige surprises waren er gemaakt door de kinderen. Af en toe een mooi gedicht erbij. Wij hebben met z n allen een ontzettend leuke, toffe ochtend gehad.

15 11 december workshops: Kerststukje maken met meester Klaas Kerststukjes maken met elkaar. Jong en oud samen aan de slag! En wat ging dat ontzettend goed. De oudere kinderen waren enorm behulpzaam en zorgzaam voor de jongere kinderen. Echt een fantastisch uurtje met de kinderen. 11 december gastles: Brandweer Vrijdagmiddag 11 december, kwam de brandweer in onze klas ze kwamen ons vertellen over wat je moet doen bij een brand. Op een PowerPoint lieten ze foto s zien waar de brand was en wat de gevolgen zijn. We kregen een werkboekje waar in we opdrachten moesten doen. We mochten ook een test doen je kreeg een bril op waar je niet veel door heen kon zien, iemand anders die kreeg een rookmelder die moest op een knopje drukken waardoor het alarm af ging. Als laatst deden we nog een proefje, en we kregen nog een armbandje. Einde!!!!!! geschreven door Erwin

16 Brandweer Vrijdagmiddag 11 december, kwam de brandweer bij ons in de klas. om les te geven over brandveiligheid. We kregen eerst een paar plaatjes over onveilige situaties te zien zoals: een meterkast die in de voorraadkast zit en mensen die jassen over een brandslang hangen. Daarna kregen we wat verhalen te horen over mensen die door een rookmelder zijn gered. Toen kregen we een plaatje te zien van een woonkamer waar allemaal onveilige situaties waren en ook een van een keuken waar ook onveilige brandbare situaties waren Uiteindelijk deden we een proefje waar we een lucht creëerde die zwaarder was dan zuurstof EINDE!!! geschreven door Mark 17 december voorlichting Vuurwerk Voor de kinderen misschien wel de leukste les van het jaar. De politieagent was nog niet het lokaal binnen of de vingers staken al de lucht in. Vragen, opmerkingen en vooral ook ervaringen wilden ze delen. De kinderen deden erg enthousiast mee en stelden goede vragen. Ook waren ze erg open over wat ze zelf weleens hadden gedaan als het ging om vuurwerk. Voordat de kinderen het doorhadden was de tijd dan ook weer voorbij.

17 Oproep handige klusouders Van de gemeente hebben we toestemming gekregen om de keuken bij de directiekamer te verplaatsen naar de lerarenkamer. Hier is vanuit de gemeente en school geen geld voor. Zijn er handige ouders die dit op willen pakken? U kunt zich opgeven bij meester Rolf middels een mailtje of loop gerust even binnen. BELANGRIJKE DATA 19 dec t/m 3 jan Kerstvakantie 6 januari Luizencontrole 12 en 13 januari Directie afwezig 11 t/m 22 januari CITO-toetsen leerlingvolgsysteem 28 januari Studiemiddag team (kinderen s middags vrij) 11 februari Rapport mee naar huis 15 t/m 18 februari 10-minutengesprekken groep 1 t/m 7 15 t/m 18 februari Definitief advies-gesprekken groep 8 16 februari KEK literatuur groep 1/2 22 februari Studiemiddag team (kinderen s middags vrij) 27 febr t/m 6 mrt Voorjaarsvakantie 9 maart Luizencontrole 11 en 18 maart KEK Drama groep 1 t/m 8 24 maart Paasontbijt (eventueel aangepaste lestijden) 25 t/m28 maart Paasweekend 4 april Opening Project 19 en 20 april Eindtoets basisonderwijs groep 8 21 april Afsluiting project (eventueel aangepaste schooltijden) 22 april Koningsspelen (aangepaste schooltijden) 23 apr t/m 8 mei Meivakantie 11 mei Luizencontrole 14 t/m 18 mei Pinksteren / Kallemooi (team 18 mei studiedag) 30 mei t/m 10 juni CITO-toetsen leerlingvolgsysteem 7 juni Studiedag team (kinderen s vrij) 4 juli 10-minutengesprekken (facultatief) 11 juli` Musical en afscheid groep 8 (aangepaste lestijden) 12 juli Kennis maken met nieuwe groep 12 juli Rapport mee naar huis 13 juli Meesters- en juffendag 14 juli Jaarafsluiting groep 1 t/m 7 15 juli Misschien vrij (afhankelijk van ijsvrij of een ander onvoorziene vrije dag) 16 juli Zomervakantie Activiteiten De meeste foto s vindt u via de fotopagina van onze website, maar er staan ook foto s op onze facebookpagina. Deze facebookpagina is voor een besloten groep. U kunt een verzoek tot lidmaatschap op de pagina zelf doen alvorens u de foto s kunt bekijken. Vriendelijke groeten, fijne feestdagen en een geweldig 2016 gewenst namens het gehele team, Rolf Hulsebos