Comfortcook Kookboek combi halogeen oven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Comfortcook Kookboek combi halogeen oven"

Transcriptie

1 Comfortcook Kookboek combi halogeen oven

2 Knoflookbroodjes Voor 4 porties Bereidingstijd: 6 tot 7 minuten - 1 Frans of Italiaans brood - ½ kop boter op kamertemperatuur - 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas - 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd - zout en peper naar smaak 1. Snijd het brood in sneetjes van 2.5 cm. 2. Meng de boter, Parmezaanse kaas, knoflook, zout en peper zorgvuldig en smeer het mengsel op één zijde van de broodsnedes. 3. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Plaats 4 of 5 sneetjes brood rechtstreeks op het rooster. Stel de oventemperatuur in op 220 C en laat 6 tot 7 minuten opwarmen tot het brood goudbruin wordt. Herhaal voor de rest van de broodsnedes. Voor kruidenbrood: voeg 2 theelepels versnipperde kruiden toe, zoals peterselie, basilicum of rozemarijn aan het botermengsel in de plaats van look. Kruidige vleugeltjes Goed voor 6 porties Marineren: minimaal 30 minuten Bereidingstijd: 30 minuten - 1 kg kippenvleugeltjes, zonder vet Marinade: - ½ kop sojasaus - ½ kop groenteolie - 1 eetlepel pikante chiliolie - 1 grote teen knoflook, versnipperd 1. Bereid de marinade: Meng de sojasaus, groenteolie, chiliolie en knoflook in een grote mengkom. Voeg de kippenvleugeltjes toe en roer zodat ze overal met marinade bedekt zijn. Dek af en laat minstens 30 minuten koelen. 2. Plaats beide metalen roosters in de glazen ovenschaal. Giet de marinade van de vleugeltjes af. Leg de vleugeltjes rechtstreeks op de roosters, de helft op het bovenste en de andere helft op het onderste rooster. Stel de temperatuur in op 230 C en laat de vleugeltjes 10 minuten bakken. Verlaag de temperatuur naar 200 C en laat nog eens 10 minuten bakken. 3. Haal de vleugeltjes van het bovenste rooster. Laat de vleugeltjes op het onderste rooster nog een 10 minuten bakken. Warm serveren.

3 Amerikaans vleesbrood Bereidingstijd: 30 tot 35 minuten gram gemalen rundvlees of vleesbroodmix - 1 snede brood, verkruimeld - 1 licht geklopt ei - ¼ kop vetarme zure room of gewone yoghurt - ¼ kop tomatensap of groentesap - ½ versnipperde ui - 1 theelepel oregano - 1 theelepel basilicum - 1 theelepel tijm - 1 eetlepel steaksaus uit een fles - zout en peper naar smaak 1. Meng het ei, de broodkruimels, de zure room, het tomatensap, de steaksaus, de uien en de kruiden in een grote kom. Voeg het gemalen vlees toe en meng goed. Maak van het vleesmengsel een broodje van 18 x 18 cm. 2. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Stel de oven in op 180 C en plaats het vleesbrood rechtstreeks op het rooster. Laat 30 tot 35 minuten bakken. Ribstuk zonder been Goed voor 6 porties Bereidingstijd: Saignant: 1 uur en 30 minuten A point: 1 uur en 40 minuten Goed doorbakken: 1 uur en 50 minuten - ribstuk zonder been van 1.8 kg. Opgebonden - zout en peper naar smaak 1. Wrijf het ribstuk goed in met peper en zout. 2. Plaats het rooster in de glazen ovenschaal. Leg het ribstuk rechtstreeks op het rooster. Stel de oven in op 205 C. Laat braden gedurende de bovenstaand aangegeven bereidingstijd voor de gewenste smaak. 3. Als u klaar bent, zet u de schakelaar uit en laat u het gebraad nog 10 minuten in de oven rusten voor u het aansnijdt.

4 Gegrild lendenstuk Bereidingstijd: Saignant: 8 tot 10 minuten A point: 10 tot 12 minuten Goed doorbakken: 12 tot 14 minuten - 1 lendenstuk, 2 tot 2,5 cm dik - 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd - zout en peper naar smaak 1. Wrijf beide kanten van de steak in met knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart. 2. Gebruik het bovenste metalen rooster zodat de steak hoog in de glazen ovenschaal ligt. Stel de temperatuur in op 240 C en plaats de steak rechtstreeks op het rooster en laat minstens 8 minuten of tot de gewenste smaak grillen. We bevelen aan de grilplaat te gebruiken (optioneel element). Hamburgers en hotdogs Bereidingstijd: 8 tot 12 minuten Hamburger : Saignant: 16 minuten A point: 18 minuten Goed doorbakken: 20 minuten gram gemalen rundvlees gram hotdogs (4 of 5 hotdogs, 40 tot 60 gram per stuk) 1. Maak van het gehakt 4 hamburger met een diameter van 10 cm. Maak sneden van 1cm op 2.5cm tussenruimte in de lengte van de hotdogs. 2. Plaats het bovenste rooster in de oven. Stel de temperaturen in op 205 C. Plaats de burgers op het rooster en laat tot de gewenste voorkeur grillen. 3. Plaats de hotdogs ook op het bovenste rooster, laat 4 minuten grillen bij 205 C. Tip: Als u graag wilt dat de hamburger en hotdogs tegelijkertijd klaar zijn, moet u de burgers op het onderste rek plaatsen en laten grillen tot de opgegeven tijd. 4 Minuten voor de burgers klaar zijn, plaatst u de hotdogs op het bovenste rooster. Dan zullen zowel de hamburgers als de hotdogs samen klaar zijn.

5 Geroosterde lamsbout Goed voor 8 porties Bereidingstijd: Saignant: 25 minuten per 450 gram A point: 30 minuten per 450 gram Goed doorbakken: 35 minuten per 450 gram - Lamsbout (ongeveer 1.8 kg) - 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst - 1 eetlepel versnipperde verse rozemarijn of 1 koffielepel gedroogde rozemarijn - Zout en peper naar smaak 1. Verwijder teveel aan vet van de lamsbout. Smeer het vlees in met knoflook en breng op smaak met rozemarijn, peper en zout. Houd apart. 2. Plaats het hoge rooster in de glazen ovenschaal. Stel de oven in op 200 C en leg de lamsbout rechtstreeks op het rooster. Laat 25 tot 35 minuten roosteren, wikkel het vlees in folie en laat verder roosteren tot de gewenste smaak. Tip: U kunt ook lamsschouder gebruiken in de plaats van lamsbout. Spek met eieren Bereidingstijd: 12 tot 15 minuten - 4 eieren - 8 reepjes spek - 4 sneden toastbrood (optioneel) 1. Stel de oven in op 175 C. Plaats het rooster in de glazen ovenschaal. Leg de reepjes spek op het rooster. 2. Laat 6 minuten bakken en plaats vervolgens het bovenste rooster. Plaats de eieren (in de schaal) op het bovenste rooster en laat nog 6 minuten bakken. De eieren zullen perfect zachtgekookt zijn (voeg nog 4 minuten toe als u liever hardgekookte eieren hebt). U kunt sneetjes brood toasten om toe te voegen als u dat wenst. Tip: wees voorzichtig als u de eieren uit de schaal haalt. Gebruik een tang of een ovenwant. De schalen zijn erg heet!

6 BBQ Spareribs Goed voor 2 porties Marineertijd: minstens 2 uur Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten - 1 kg Spareribs, ontvet - 10 groene uien Marinade: - 2 eetlepels witte wijn - 2 eetlepels sojasaus - 1 koffielepel knoflookzout - ½ kop hoisinsaus - 1 kleine ui, gepeld en versnipperd - 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd - peper naar smaak 1. Snijd de ribbetjes in stukken van 5 cm. 2. Bereid de marinade: meng de wijn, sojasaus, het knoflookzout, de hoisinsaus, de ui, het knoflook en de peper in een glazen kom. Voeg de ribbetjes en groene uien toe. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast staan. 3. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Stel de oven in op 200 C. Haal de ribbetjes en groene uien uit de marinade en plaats ze rechtstreeks op het rooster. Laat 15 tot 20 minuten roosteren. Kijk aandachtig na 15 minuten! 2 hele kippen (vers, onbevroren) Goed voor 6 tot 8 porties Bereidingstijd: 60 minuten Bevroren: 90 minuten Heel vaak komt het voor dat meer dan één kip nodig is voor een maaltijd. In de Comfortcook combi halogeen oven kunnen ongeveer tegelijkertijd 2 kippen worden bereid. - 2 kippen, 1.3 tot 1.8 kg 1. Breng op smaak aan de binnen- en buitenkant met zout, peper, kippenkruiden of andere smaken zoals rozemarijn. 2. Plaats op het onderste rooster met de borstkant naar beneden en laat gedurende 30 minuten braden bij 240 C. Draai de kippen om, van binnen nar buiten. Dit is heel belangrijk.

7 Plaats uw handen voor uw lichaam met de duimen tegen elkaar. Draai nu uw handen zodat de duimen naar de buitenkant draaien. Zo moet u de kippen omdraaien, zodat de binnenkant van de kip nu aan de buitenkant zit. 3. Laat nog eens 30 minuten braden of tot de binnentemperatuur 80 C. Bevroren kippen Plaats de kip op het onderste rooster met de borstkant naar beneden en laat gedurende 45 minuten bij 240 C braden. Draai ze om en laat nogmaals 45 minuten braden. Gevulde kip met geroosterde rode paprika en knoflook Bereidingstijd: 20 minuten - 4 kippenborstfilets zonder been en zonder vel gram geroosterde rode paprika s uit een bokaal - 2 koppen paneermeel - versnipperde knoflook naar smaak 1. Snijd met een scherp mes zakjes in het dikste gedeelte van de kipfilet. 2. Vul de zakjes zoveel mogelijk met geroosterde rode paprika s en knoflook. 3. Giet het paneermeel in een grote, ondiepe kom. Plaats de kipfilets in een kom met het paneermeel en draai goed om tot heel de filet bedekt is. 4. Stel de oven in op 205 C en leg de filets op het onderste rooster. Laat 2 minuten bakken. Geroosterde kalkoen Goed voor 8 porties Bereidingstijd: 2 tot 2.5 uur Optionele uitbreidingsring nodig zodat de kalkoen in de oven past. Om de uitbreidingsring te bestellen, kunt u contact opnemen met de klantenservice waar u de oven gekocht hebt.) - 1 kalkoen van ongeveer 4 kg - ¼ kop olie, gesmolten boter of margarine - zout en peper naar smaak 1. Was de kalkoen onder koud water, dep droog. verwijder de organen en eventueel vet. Zet de kalkoen apart. 2. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Stel de temperatuur in op 240 C. Plaats de kalkoen rechtstreeks op het rooster, voeg de optionele uitbreidingsring toe bovenop de glazen ovenschaal indien nodig. Laat 2.5 uur braden. 3. Om de 20 minuten moet de kalkoen worden overgoten met boter, olie op margarine (daardoor houdt u het natuurlijke vocht in de kalkoen); Voeg

8 peper en zout toe naar smaak. Als de kalkoen tegen de randen van de oven komt moet u hem na 1 uur omdraaien. Als de kalkoen te bruin wordt, moet u hem bedekken met folie, die u met tandenstokers of kleine spiesjes vastzet. Vis in een zakje Goed voor 4 tot 6 porties Bereidingstijd: 15 minuten gram visfilets: bot tilapia, meerval of rode snapper - 1 kleine ui, in schijfjes - 1 koffielepel vers geraspte gember of ½ koffielepel gemalen gember - 1 middelgrote rode paprika, in schijfjes - 6 champignons, in schijfjes - het sap van ½ citroen - 2 eetlepels terriyaki-saus - 1 eetlepel pindaolie 1. Leg 2 vellen stevige aluminiumfolie van 35x30 cm op een plat oppervlak. Leg de helft van de uien, gember, rode paprika en champignons in het midden van elk vel. Leg bovenop elk hoopje groenten de helft van de visfilets. Besprenkel elke visfilet met het groentemengsel, het citroensap, de terriyaki-saus en de olie. 2. Breng de uiteinden van de folie samen, vouw de randen om, om te sluiten. Vouw ook de korte zijden naar boven en sluit mooi af. 3. Plaats het metalen rooster in de ovenschaal. Stel de temperatuur in op 180 C. Plaats beide foliepakketjes naast elkaar, rechtstreeks op het rooster en laat 15 minuten bakken. Vouw de pakketjes voorzichtig open. Serveer de vis met de groenten en de bouillon. BBQ-scampi s Marineren: 1 uur Bereidingstijd: 10 tot 15 minuten gram juboscampi s Marinade: - 1 kleine ui, gepeld en versnipperd - 1 koffielepel sesamolie - 2 eetlepels witte wijn - 2 eetlepels citroensap - 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd - 3 eetlepels hoisinsaus

9 1. Schil en maak de scampi s schoon, maar laat de staart eraan. Houd apart. Bereid de marinade door de ui, sesamolie, witte wijn, het citroensap, de knoflook en hoisinsaus in een mengkom te doen. Voeg de scampi s toe, meng en laat een uur in de koelkast staan. 2. Plaats het bovenste rooster in de glazen ovenschaal. Stel de temperatuur in op 220 C. Giet de marinade van de scampi s af. Leg de scampi s rechtstreeks op het rooster en laat er wat plaats tussen. Laat 10 tot 15 minuten grillen. Herhaal voor de rest van de scampi s Ondertussen: breng de opgevangen marinade aan de kook, laat 5 minuten sudderen. Besprenkel de scampi s met de marinade vlak voor het opdienen. Gegrilde vissteaks zalm, zwaardvis, tonijn Marineren: 30 minuten Bereidingstijd: 25 minuten - Naar keuze: 4 zalm-, zwaardvis- of tonijnsteaks van elk 170 gram. Marinade: - ¼ kop sojasaus - 2 eetlepels vers citroensap - 6 groene uien, schoongemaakt en in dunne schijfjes - 2 eetlepels groenteolie 1. Bereid de marinade: Meng de sojasaus, het citroensap, de groene ui en olie in een ondiepe pan. Voeg de steaks toe en draai één keer om in de marinade te weken. Dek af en laat 30 minuten in de koelkast staan. 2. Plaats het hoge rooster in de glazen ovenschaal. Stel de temperatuur in op 205 C. Leg de steaks en ui rechtstreeks op het metalen rooster en laat 25 minuten grillen. Gegrilde scampi s Bereidingstijd: 10 tot 12 minuten gram jumboscampi s (gepeld en schoongemaakt) - ¼ gesmolten boter of margarine - 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd - 2 eetlepels citroensap 1. Spoel de scampi s af en dep ze droog. Meng de gesmolten boter of margarine met knoflook en citroensap in een kleine kom. Houdt apart.

10 2. Plaats het bovenste rek in de glazen ovenschaal. Stel de oven in op 205 C. Smeer de scampi s in met het botermengsel en leg ze rechtstreeks op het rooster. 3. Gril de scampi s gedurende 10 tot 12 minuten. Warm serveren op een bedje citroenrijst. Volledige zalm Goed voor 6 porties Bereidingstijd: 15 minuten per 450 gram Een volledige vis pocheren of bakken is een hele opdracht met een conventionele oven. Maar met de Comfortcook combi halogeen oven is dat in een handomdraai klaar. - Hele zalm van 1.8 tot 2.25 kg, zonder kop - schijfjes citroen - boter - dille 1. Plaats de vis rechtopstaand op het onderste rooster met de buikflappen gespreid. Maak langs de ruggengraat een insnijding van 2.5 cm en vul met boter. Snijd de citroenschijfjes in twee en breng ze in de gleuf met de boter. 2. Laat gedurende 15 minuten per 450 gram koken bij 205 C of tot de binnentemperatuur 65 C bedraagt. 3. Laat enkele spatels onder de vis glijden en breng hem voorzichtig over naar de dienplaat. Haal het vel van de vis af en serveer zonder saus of met Hollandse saus. Krieltjes met rozemarijn Goed voor 6 porties Bereidingstijd: 45 minuten gram krieltjes, gewassen - 2 eetlepels boter of margarine - 2 eetlepels groenteolie - 1 koffielepel geraspte sinaasappelschil - 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd - zout en zwarte peper naar smaak - 2 koffielepels versnipperde verse rozemarijn of ½ koffielepel gedroogde rozemarijn

11 1. Verwarm de boter en olie in een pan met de sinaasappelschil, knoflook, het zout, de peper en de rozemarijn. Voeg de aardappeltjes toe en meng dit. 2. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Leg de aardappelen rechtstreeks op het rooster. Stel de temperatuur in op 180 C en laat 45 minuten roosteren. Tip: grote aardappelen kunt u in 2 of 4 snijden voor u ze roostert. Gegratineerde bloemkool Goed voor 4 tot 6 porties Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten - 1 kleine bloemkool - 4 eetlepels boter of margarine - 3 eetlepels bloem kop melk - ¾ kop geraspte milde cheddarkaas - zout en peper naar smaak - ½ kop vers paneermeel 1. Snijd de bloemkool in grote roosjes en verwijder de middelste stam. Laat 5 minuten in kokend water koken. Giet af en zet de bloemkool apart. 2. Smelt 3 eetlepels boter in de pan. Voeg er de bloem aan toe en laat 1 minuut koken. Voeg er traag de melk aan toe. Laat koken en roer tot de saus glas en dik is. Voeg er ½ kop kaas aan toe en roer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout, haal van het vuur. 3. Meng in een kleine kom het paneermeel met de overblijvende ½ kop kaas en boter. Meng goed 4. Leg de bloemkool in een ovenvaste schaal. Giet er de kaassaus over en bedek met een gelijkmatig laat paneermeelmengsel. 5. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Zet de schotel rechtstreeks op het rooster. Stel de temperatuur in op 165 C en laat 15 tot 20 minuten koken, tot de korst goudbruin is. Tip: Dit gerecht kunt u op voorhand klaarmaken en op het laatste moment opwarmen. In dat geval verlengt u de bereidingstijd tot 25 minuten.

12 Frites Goed voor 2 porties Bereidingstijd: 14 tot 18 minuten - 2 middelgrote aardappelen 1. Om de frietjes te maken, snijdt u de aardappelen in staafjes van 1 cm. 2. Plaats het bovenste rooster in de glazen ovenschaal. Verspreid de aardappelen gelijkmatig over het rooster. Indien u dit wenst, kunt u een klein beetje olie over de frietjes sprenkelen om ze extra krokant te maken. 3. Stel de oven in op 230 C en laat de aardappelen 14 tot 18 minuten bakken. Aardappelen in de schil Bereidingstijd: 35 tot 40 minuten - 4 middelgrote bakaardappelen, gewassen - 4 koffielepels boter of margarine bij kamertemperatuur - knoflook, zout naar smaak - zwarte peper naar smaak 1. droog de aardappelen af met keukenpapier. Prik met een vork verschillende gaatjes in de aardappelschil. Wrijf elke aardappel in met een koffielepel boter. Besprenkel met de gewenste hoeveelheid knoflook, zout en peper. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie. 2. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Leg de aardappelen rechtstreeks op het rooster; stel de oven in op 205 C. Bak 35 tot 40 minuten of tot u een vork met gemak in het midden van de aardappel kunt duwen. verwijder de folie voor het serveren. Geroosterde groenten Bereidingstijd: 20 minuten tot 25 minuten gram, zoals zoete aardappelen, aubergine, courgette, gele pompoen, uien, tomaten - 3 eetlepels groenteolie - ½ koffielepel knoflook - zout en peper naar smaak 1. Was en droog de groenten. Snijd in blokjes van 1x5 cm

13 2. Meng de olie met knoflook, peper en zout in een afdekbare kom. Voeg de groenteblokjes toe en dek af. Schud de groenten stevig in de pot. 3. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Leg de groenten rechtstreeks op het rooster. Stel de oven in op 240 C en laat 20 tot 25 minuten roosteren. Tip: U kunt tegelijkertijd met een gebraad bereiden. Leg de groenten rechtstreeks op het rooster, samen met het vlees. Gestoomde groenten Bereidingstijd: Zachte groenten: 15 tot 20 minuten Harde groenten: 30 tot 40 minuten - gemengde groenten. maak de groenten schoon en snijd ze zoals gewenst 1. Wikkel een kleine hoeveelheid groenten in folie en maak verschillende pakketjes. Voor u ze dichtmaakt, besprenkel ze elk met 1 koffielepel water. 2. Maak stevig dicht en plaats ze rechtstreeks op het rooster rond het voedsel dat u al aan het bereiden bent. Kook bij 250 C. De meeste zachte groenten, zoals courgettes, uien, erwten) zijn na 15 tot 20 minuten klaar. De meeste harde groenten (zoals wortelen en aardappelen) nemen 30 tot 40 minuten in beslag. Controleer en serveer. Appeltaart Goed voor 2 porties Baktijd: 30 minuten - gekoeld kruimeldeeg of zelfgemaakt deeg - 3 middelgrote appelen, geschild, zonder klokhuis en in dunne schijfjes gesneden - ½ kop suiker - 2 eetlepels kaneel of gebruik appelspijs - ½ appelconfituur 1. Plaats de kruimeldeeg in een taartbodem of pasteischaal van 25 cm en bak hem gedurende 10 minuten op het bovenste rooster. 2. Bereid appelen voor en meng met de kruiden en de suiker. 3. Leg de appelen in concentrische ringen en overlap daarbij het kruimeldeeg. Bereid gedurende 15 minuten bij 205 C op het bovenste rooster. Bestrijk met de jam en serveer warm of koud.

14 Recept met gedroogde appels: Snijd één grote appel in schijfjes van 5 mm en les ze op het onderste rooster. Bereid gedurende 1 uur en 15 minuten bij 105 C tot de droog maar veerkrachtig zijn. Gebakken appels Baktijd: 25 tot 35 minuten - 4 grote kookappelen, gewassen - 2 eetlepels bruine suiker - ½ kop gemengde gedroogde vruchten, in stukjes - ½ kop water - slagroom of vanilleyoghurt (optioneel) 1. Haal het klokhuis uit de appelen. Gebruik de top van een mes en schraap de schil rond het midden van elke appel. Leg de aardappelen in een ovenvaste schaal. 2. Meng de bruine suiker met de gedroogde vruchten in een kom. Verdeel het fruit over de vier appelen. Vul de gaatjes. Giet water op de bodem van de schaal. 3. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Stel de temperatuur in op 220 C. Plaat de schaal op het rooster en laat 25 tot 35 minuten bakken of tot de appelen zacht zijn. Serveer met slagroom of vanilleyoghurt Peren/ perzikentaart Baktijd: 20 minuten - 1 vel luchtig taartdeeg - ½ kop jam - 30 ml rum - ½ kop suiker - ½ kop gemalen amandelen - 1 eetlepel bloem - 1 blik (425 gram) halve peren - 1 blik (425 gram) halve perziken 1. Plaats het deeg in een flanschaal van 25 cm en zet hem op het bovenste rooster. Laat 10 minuten bakken. Draai het deeg om en laat nog een 5 minuten bakken. 2. Meng de jam en rum samen. Meng de suiker, de amandelen en de bloem met elkaar. Smeer het deeg in met de helft van het jammengsel en bestrooi met het amandelmengsel.

15 3. leg het fruit in een symmetrisch patroon over het deeg en besmeer met de recht van het jammengsel. 4. Bak 10 minuten bij 205 C en dien op. Rijke, donkere cake Goed voor een cake van 20x 20 cm Baktijd: 30 minuten - 1 kop bloem - 1 kop suiker - ½ eetlepel kokos - 1 koffielepel bakpoeder - 1 koffielepel bakvloeistof - ½ koffielepel zout - 1 licht geklopt ei - ½ kop melk - ¼ kop groenteolie - 1 koffielepel vanillepoeder - ½ kop kokend water 1. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Voeg ei, melk, olie en vanillepoeder toe en klop bij hoge snelheid op gedurende 2 minuten. Voeg er het kokende water aan toe. Giet in een ingevette cakevorm van 20x20 cm. 2. Zet het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Zet de cakevorm op het rooster. Stel de oven in op 175 C en bak 30 minuten. Laat de cake gedurende 10 minuten in de vorm afkoelen en haal dan de vorm uit de oven. Laat volledig afkoelen. Werk af naar wens. Calzone Goed voor 2 porties Bereidingstijd: 18 minuten gram gekoeld pizzadeeg - 2 koppen broccoliroosjes - ½ middelgrote ui, versnipperd gram Italiaanse worst in hapklare stukjes - 1 kop spaghettisaus - 1 kop geraspte mozzarella of Monterey Jack-kaas - 1 geklopt ei met 1 eetlepel water 1. Leg de broccoli, uien en worst in een glazen kom en warm 4 minuten op in de magnetron. U kunt het mengsel ook sauteren tot de worst gaar is. 2. Rol het deeg uit op een vel bakpapier. Verspreid het deeg zo dat u er een cirkel van 25 cm uit kunt snijden. Leg de bereide ingrediënten in het midden van de deeg en doe er de saus en kaas bovenop.

16 3. Vouw het deeg samen zodat de ingrediënten erin opgesloten zitten en duw de randen samen. Bestrijk met het eimengsel. Til samen met de folie op en leg dit op het onderste rooster. Bak gedurende 10 minuten bij 195 C. Draai om, bestrijk met het eimengsel en bak nogmaals 8 minuten of tot de korst goudbruin is. Snijd in twee en serveer. Pizza van Frans brood Baktijd 15 tot 20 minuten Gebruik Frans brood voor een lekkere knapperige korst. - 1 Frans brood, zonder korst en in de lengte doormidden gesneden - Olijfolie - Pizzasaus gram geraspte mozzarella of Monterey Jack-kaas - 4 verse champignons in schijfjes - 1 kop versnipperde uien gram zwarte olijven in schijfjes uit blik gram Italiaanse worst in hapklare stukjes - 50 gram peperoniworst in schijfjes 1. Als het brood te lang is voor het rooster, snij het tot het erin past. Plaats het brood op het onderste rooster en smeer in met olie. Smeer er de saus over en voeg de kaas en andere ingrediënten toe. 2. Bak gedurende 15 tot 20 minuten bij 205 C of tot de kaas gesmolten en licht gebruind is. Voor een vegetarische pizza kunt u het vlees weglaten en artisjokharten uit blik, paprika s in schijfjes of andere groenten toevoegen. Bevroren Pizza Bereidingstijd: 10 tot 15 minuten - Eén bevroren pizza, maximaal 25 diameter. U kunt ook aparte stukken gebruiken 1. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Plaats de bevroren pizza op het onderste rooster. Plaats het bovenste rooster op zijn kop over de pizza. (dit extra rooster gebruikt u omdat de garnituur van de pizza door de kracht van de Comfortcook combi halogeen oven anders zouden weggeblazen worden) Houd de temperatuur op 250 C en laat 10 tot 15 minuten bakken. Tip: Spuit op het bovenste rooster wat plantaardige kookspray

17 Hartige volkorenbrood Goed voor 6 broodjes van 15x8 cm Baktijd: 20 minuten - 3 koppen volkorenbloem koppen algemene bloem - 1 eetlepel droge gist of 1 pakje - 3 eetlepels suiker - 2 1/3 koppen lauw water van 50 tot 55 C - 1 koffielepel zout - ¼ kop groenteolie 1. Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom. Strooi de gist in een kleine kom over het lauwe water en roer tot de gist opgelost is. Voeg olie toe. Giet de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten. Meng met uw handen tot u een glas mengsel bekomt. 2. Leg het deeg op een licht met bloem bestrooide plank. Kneed gedurende 3 minuten. Leg het deeg in een geoliede kom, draai het even om, om te bedekken met olie. Dek af met plastic folie en laat 1 tot 1.5 uur rijzen. 3. Druk het deeg naar beneden. Leg het op een licht met bloem bestrooide plank. Maak een stronk en verdeel het deeg met een scherp mes in 6 gelijke stukken. Maak van elk stuk een klein bolletje. Leg elke bal in een ingevette schaal van 15x8 cm. Laat 30 minuten rijzen. 4. Plaats het metalen rooster in de glazen ovenschaal. Laat voorverwarmen tot 180 C. Bak het brood, per 3 broodjes gedurende 20 minuten. Haal het brood onmiddellijk uit de oven en laat op het rooster afkoelen.

18

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Recepten Halogen oven - Ontbijt. Recepten Halogen oven - Vlees

Recepten Halogen oven - Ontbijt. Recepten Halogen oven - Vlees Recepten Halogen oven - Ontbijt Spek met eieren Bereidingstijd: 12 tot 15 minuten 4 eieren 8 reepjes spek 4 sneden toastbrood (optioneel) 1. Stel de oven in op 175 C. Plaats het rooster in de glazen ovenschaal.

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

20 recepten SOUS-VIDE KOOKBOEK

20 recepten SOUS-VIDE KOOKBOEK 20 recepten SOUS-VIDE KOOKBOEK Inhoudsopgave Kip met asperges................................ 3 Nieuwe krieltjes................................ 5 Maïskolven................................... 7 Zoete

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan Loempia Witte kool Soja scheuten Champignon Wortelen Look 2 Eieren Zout Suiker Thaise saus Loempia vellen Noodles Varkensgehakt Olie 1. Doe de noodles in koud water en laat weken. 2. Was alle groenten

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE i VOOR 6 PERSONEN Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met gebruik van bloemkool

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel 008 Kalmpjes aan 140 Een handvol granen 0 12 Een stuk kip 154 Een portie aardappelen 030 Visfilets 168 Een blik bonen 046 Biefstuk 184 Een plakje kaas 062 Lamsbout 198 Een doos eieren 078 Varkenskarbonades

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Fine Cooker Recepten. Ch.Leibfried GmbH An der Bundesstrasse Haren/Ems Tel Fax

Fine Cooker Recepten. Ch.Leibfried GmbH An der Bundesstrasse Haren/Ems Tel Fax THERA Fine Cooker Recepten Ch.Leibfried GmbH An der Bundesstrasse 2 49733 Haren/Ems Tel. 05932-7334784 Fax. 05932-7399844 info@globe-fire.de www.globe-fire.de Inhoudsopgave Algemene Tips Gepofte Aardappel

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013

Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013 Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013 Een lekker, gezond kerstdiner? Zoek niet verder en verwen jezelf met het Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013. De feestelijke gerechten zijn gemaakt van gezonde,

Nadere informatie

KOOKBOEK COMBIMAGNETRON

KOOKBOEK COMBIMAGNETRON KOOKBOEK COMBIMAGNETRON Gefeliciteerd met uw aankoop van de Whirlpool combimagnetron. Algemene tips voor koken met de magnetron Verdeel het eten evenredig over het bord zodat de magnetron het gelijkmatig

Nadere informatie

Menu 25. Bladerdeeg met hartige tomatenvulling. Kalkoenbouten met curry. Clafoutis met krieken of peren

Menu 25. Bladerdeeg met hartige tomatenvulling. Kalkoenbouten met curry. Clafoutis met krieken of peren Menu 25. Bladerdeeg met hartige tomatenvulling Kalkoenbouten met curry Clafoutis met krieken of peren Ingrediënten (12 porties) 120 gr sjalot 3 teentjes knoflook 800 gr gepelde en ontpitte tomaten 200

Nadere informatie

Gevulde kip. * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 25 min. Ingrediënten (4 pers.)

Gevulde kip. * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 25 min. Ingrediënten (4 pers.) Gevulde kip * Bereidingstijd: 15 min * Kooktijd: 25 min Ingrediënten (4 pers.) 4 kipfilets 1 rode paprika 1 courgette 2 eetlepels pecannoten 5 bosuitjes 2 theelepels citroensap 2 uitgeperste teentjes knoflook

Nadere informatie

10 Dagelijkse recepten met Groene stevia. Yerba Dulce www.groenestevia.nl

10 Dagelijkse recepten met Groene stevia. Yerba Dulce www.groenestevia.nl 10 Dagelijkse recepten met Groene stevia Yerba Dulce www.groenestevia.nl Inhoud Pasta met een saus van rode tomaten Hollandse groenten Worteltjes Rabarber Stoofperen Appelmoes Dranken Mix fruit smoothie

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

verrassende aardappelgerechten

verrassende aardappelgerechten 10 verrassende aardappelgerechten Aardappel-ansjovischips met een dipsaus Voorbereiding 15 minuten 20 minuten 4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g) 8 gezouten ansjovisfilets 1 handjevol rucola 50 g

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

DE FRITEUSE. Onze recepten!

DE FRITEUSE. Onze recepten! DE FRITEUSE Onze recepten! Diepgevroren frietjes Ingrédiënten 600 gr Diepvries frietjes Fijn zout op 180 C doe de diepvriesfrietjes in de korf en dompel deze onder in de olie Verminder de temperatuur van

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

Qlivino. Sa coscina Sarda <15-06-2011>

Qlivino. Sa coscina Sarda <15-06-2011> Qlivino Sa coscina Sarda De Sardijnse keuken Pizza!!! (Pizza!!!) Gamberoni al Forno ( Gamba s uit de steenoven) Agnello allo spiedo (Lamsbout aan het spit) Verduren al forno (Gegrilde groenten

Nadere informatie

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend;

Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; Gemarineerde eendeborst met noodle salade. Nodig voor de eend; In kleine ruitjes ingesneden eende borst Teriyaki saus Iets gember siroop Citroenblad Iets soya saus Chili saus Bereiden van de eende borst;

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

LOGUS Mini proefmenu december 2011

LOGUS Mini proefmenu december 2011 LOGUS Mini proefmenu december 2011 Soep van geroosterde groenten - Zuurkooltaartje met cranberries en varkenshaas met Parmaham - Perentaart met amandel & Mini crème brulee met tuiles Soep van geroosterde

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde BBQ gezond 9 01 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur gehaald.

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie