4328 EL Burgh-Haamstede Koopprijs: v.o.n.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4328 EL Burgh-Haamstede Koopprijs: 695.000 v.o.n."

Transcriptie

1 Hogezoom EL Burgh-Haamstede Koopprijs: v.o.n. Bouwkavel Royale bouwkavel aan de rand van natuurgebied de Vroongronden Op de Kop van Schouwen, direct aan het natuurgebied de Vroongronden en op korte afstand van duin en strand, ligt deze vrije bouwkavel. Het bouwperceel (volledig eigendom) is circa m2 groot en is optioneel nog uit te breiden. Er is de mogelijkheid tot het bouwen van een woonhuis met eventuele aan- of bijgebouwen. Het bouwvlak voor de nieuw te bouwen woning mag worden verschoven in noord-westelijke richting zodat het midden op het perceel komt te liggen. De huidige opstal is functioneel en technisch verouderd, eventuele renovatie behoord echter tot de mogelijkheden.

2 Omschrijving Bouwvoorschriften De woning mag worden gebouwd conform de volgende bepalingen: - Er mag één woning op het bebouwingsvlak worden gebouwd. - Inhoud woning circa m3. - Oppervlakte woning circa 250 m2. - De breedte van de woning moet minimaal 10 meter bedragen. - Afstand tot zijdelingse perceelsgrens bedraagt minimaal 50 meter. - De dakvoethoogte bedraagt maximaal 4 meter, totale bouwhoogte maximaal 10 meter. - Bij de woning mag een aangebouwd bijgebouw en overkapping worden gebouwd. - Bij de woning mag een vrijstaand bijgebouwen worden gebouwd. Gebruik De bestemming van het perceel is wonen, hetzij als hoofdverblijf of als buitenverblijf.

3 Opsomming kenmerken Oppervlaktes: Grondoppervlakte: m2

4 Foto s

5 Bebouwingsvoorbeelden

6 Overzicht

7 Kadastrale kaart

8 Over Schouwen-Duiveland en Burgh-Haamstede Te voet, op de fiets, te paard, skeelers, boot, met de huifkar, auto of... wat u maar wilt. Op Schouwen- Duiveland kunt u de rust, ruimte, mooie natuur en pittoreske dorpjes op allerlei mogelijke manieren beleven. U vindt hier kilometers lange, goed begaanbare fietspaden en wandelroutes die u door bos, langs de vele kreken, welen en inlagen, langs historische stadjes en ringdorpen voeren. Omdat Schouwen-Duiveland lange tijd een geïsoleerd bestaan heeft geleid, lijkt het op veel plaatsen of de tijd heeft stilgestaan en zijn hier nog ruim 800 monumenten te vinden waarvan de meeste in oude stadjes als Zierkzee en Brouwershaven. Naast alle rust en ruimte en de meeste zonuren van Nederland, vindt u hier ook gezellige levendigheid in de dorpen met vele winkels, terrasjes en evenementen. Ook op culinair gebied is het hier goed toeven met verse vis, echte Zeeuwse mosselen, palingbroodjes, zeekraal, heerlijke zoete, stroperige Zeeuwse bolussen en Zeeuwse boterbabbelaars en uiteraard ook internationale gerechten. U vindt hier geen grote attractieparken met duizelingwekkende achtbanen, maar wel vele agrarische evenementen met oude ambachten, folklore, landbouwwerktuigen, diverse kleinere attractieparken, lekkere streekprodukten, spelen uit de tijd van Ot en Sien op de Burghse dag, straô-rijden en ringsteken en vrijwel dagelijks activiteiten in de vakantieperiodes. Ligging te midden van natuur Het object is gelegen aan de rand van het natuurmonument De Kop van Schouwen, het meest westelijke gedeelte langs de kust van Schouwen-Duiveland. Dit gebied is een dynamisch duin- en bosgebied waar de elementen nog vrij spel hebben. U vindt hier grote stuifplekken en met helmgras begroeide duintoppen. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme. In de winter kunt u genieten van schitterende wolkenpartijen en de drukte van allerlei vogels. Er zijn legio picknickplaatsen aanwezig. Wildroosters met brede spijlen (vee) en smalle spijlen (wild), een klaphek en de lichte heuveltjes maken een wandeling binnen het gebied een waar avontuur. Het gebied wordt gekenmerkt door de Corsicaanse en Oostenrijkse den, afgewisseld met loofbomen. Het grootste bos van Zeeland, is aangeplant tussen 1920 en 1944.

9 De Meeuwenduinen, een onderdeel van het natuurgebied, staan bekend om de duizenden zilvermeeuwen, stormmeeuwen en kleine mantelmeeuwen, die van maart tot juli hun broedkolonies hebben. Aangrenzend liggen de Zeepeduinen waar u dankzij de dichte en gevarieerde begroeiing vele zangvogels zult tegen komen. In deze wat oudere binnenduinen vindt u vochtige valleien met duinmeertjes naast hoge duinruggen. Vrij rondlopende Shetlandpony's zorgen er door begrazing voor dat het oorspronkelijke landschap zoveel mogelijk hersteld wordt. Sinds kort bloeien hier in het voorjaar weer zeldzame orchideeën. Burgh Haamstede Burgh Haamstede is een gezellig, gemoedelijk en levendig dorp met twee basisscholen (een christelijke en een openbare). Voor de allerkleinsten is er de peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Vervelen hoeft niemand zich in deze kern. Met meer dan dertig verenigingen op allerlei gebied komen jong en oud ruimschoots aan hun trekken. Het dorpshuis speelt een belangrijke rol binnen het sociaal-culturele leven van Burgh Haamstede. Hierin is tevens de bibliotheek gevestigd. Voor basiszorg hoeven de inwoners het dorp niet uit. Met twee fysiotherapeuten, een huisartsenpraktijk, een consultatiebureau en drie tandartsen kunnen de inwoners zelf kiezen bij wie ze hulp zoeken. Hulpbehoevende ouderen hoeven ook niet te verkassen. Er is Tafeltje-dek-je voor hen die nog zelfstandig (al dan niet in een zorgwoning) wonen. Wie meer zorg nodig heeft, kan terecht in het zorgcentrum, dat 91 verpleegplaatsen telt. Dankzij het toerisme is het winkelaanbod groot. Naast twee supermarkten zijn er een aantal gespecialiseerde winkels in Burgh Haamstede. Ook heeft het dorp twee banken en een postkantoor. Voor het echte winkelen gaan de inwoners naar Middelburg, Vlissingen of Zierikzee.

10 Voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met makelaar Lennard Sturm: lennard@sturmmakelaars.nl of bel