ABC Boekenlijst Geneeskunde: meer informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ABC Boekenlijst Geneeskunde: meer informatie"

Transcriptie

1 ABC Boekenlijst Geneeskunde: meer informatie academiejaar A = Zeker kopen! Deze boeken zijn vaak je cursus of bevatten een deel van de leerstof. Worden ook gebruikt bij de openboekexamens. B = Niet noodzakelijk. Deze boeken bevatten vooral verduidelijkende en aanvullende informatie die handig zijn bij het studeren. C = Deze boeken zijn helemaal niet nodig. Ze bevatten vooral informatie voor studenten die zich meer willen verdiepen in dit onderwerp. 1ste bachelor LODISCH, Molecular Cell Biology A De MCB is een zeer dik boek dat je tijdens de blok vol zal plakken met post its aangezien Cel I partim II een open boek examen is met dit handboek. HERREGODS, EHBO A Dit handboek is de eigenlijke cursus EHBO, met bijhorende CD met filmpjes van de praktijk. PAULSEN, Sobotta, Atlas of Human Anatomy. A In deze 3 delige atlas van anatomie worden de Latijnse benamingen gehanteerd op de figuren. Deze atlas wordt aangeraden voor het leren van Locomotorisch Stelsel en tijdens het gebruik van de dissecties in het 2 de jaar. Van alle anatomieboeken wordt de Sobotta het meeste gebruikt onder de studenten. ALDER, Psychology and Sociology Applied to Medicine A Voor het blok Gezondheid en Maatschappij moet je uit dit boek een aantal hoofdstukken kennen. Je kan deze natuurlijk ook altijd gewoon kopieren uit de versie van de biomedische bib. KERCKAERT, Locomotorisch stelsel en huid Deel 1 + figurenboek + osteologie A D HERDE, Locomotorisch stelsel en huid Deel 2 + figurenboek A Must haves. Deze 5 zijn je cursussen anatomie. Je kan niet zonder! DE MOOR, Zoeken naar literatuur, Zoeken naar evidentie A Op minerva zal een bericht geplaats worden dat je deze cursus moet gaan afhalen op de Cel Biomedische Statistiek. Zeker doen, want deze cursus leert je met Pubmed werken. Ook is het de enige deftige cursus van een deel van P lijn. NUSSBAUM, Thompson and Thompson Genetics in Medicine B Dit boek is helemaal niet noodzakelijk om te slagen, maar bevat voor de geïnteresseerden wel aanvullende en verduidelijkende informatie over de leerstof genetica.

2 SCHOENWOLF, Larsen s Human Embryology B Dit handboek is vooral handig voor de figuren als iets niet duidelijk is in de cursus, maar zonder lukt ook zeker en vast. (Wheater s Functional Histology C ) MESCHER, Junqueira s Basic Histology C Tot op heden werd voor histologie de Wheather s gebruikt. Voor de tekst zelf is het boek totaal geen meerwaarde, maar je kan de afbeeldingen gebruiken (vaak een examenvraag). Dit jaar wordt overgeschakeld op de Junqueira s. Waarschijnlijk zal dit voor de Junqueira s hetzelfde gelden. Je kan natuurlijk op Olyvia oefenen of het boek in de bib gebruiken voor de afbeeldingen in plaats van dit boek te kopen VAN EVERDINGEN, Pinkhof Geneeskundig woordenboek C Het medisch woordenboek. Er bestaat echter ook een onlineversie. Hiervoor moet je wel je VPN aanzetten: GREENHALGH, How to read a paper C Een dun boekje met wat informatie hoe papers opgebouwd zijn. Niet nodig, tenzij voor opvulling van de boekenkast. GERKENS en MERKUR, Health care system in Belgium C In 1ste bachelor zal Jan De Maeseneer een boek voor 5euro verkopen, waarvan hij zegt dat je die heel de opleiding nodig hebt. NIET DUS. Niet kopen! VERHAAREN, Wegwijs in de kennis C In P lijn zal je verteld worden dat dit boek noodzakelijk is, maar dit is zijn geld niet waard. Hier komen inderdaad examenvragen uit, maar je moet maar een aantal hoofdstukken kennen. Vraag aan ouderejaars de gescande pagina s die je nodig hebt en zo kom je er ook wel. 2de bachelor BARRETT, Ganong s Review of Medical Physiology A In 2 de bachelor verwijst Prof. Leybaert in zijn cursus veel naar dit handboek. Ook komen er soms examenvragen uit de vraagjes op het einde van elk hoofdstuk. DE MOOR, Inleiding tot de biomedische statistiek A Dit is de basiscursus voor P lijn waarin alles duidelijk en uitgebreid wordt uitgelegd, wat ook in de powerpoints aan bod komt.

3 VAN MAELE, Statistische Gegevensverwerking met hebulp van IBM SPSS Statistics 22 A Op minerva zal een bericht verschijnen dat je deze cursus op de Cel Biomedische Statistiek moet gaan afhalen. Zeker doen, want je mag dit boek gebruiken voor het open boek examen van P lijn. Dit boek leert je met het programma SPSS werken, dat je nodig hebt voor je paper in 3de bach en je thesis in de masterjaren. D HERDE, Figuren neuroanatomie. Blok 1: zenuwen en zintuigen A D HERDE, Cardiovasculair stelsel, ademhaling, nier en urinewegen: Embryologie en anatomie + figurenboek A D HERDE, Embryologie en anatomie. Blok 4: Voorplanting en seksualiteit + figurenboek A KERCKAERT, Gastro intestinaal Stelsel en Endocriene klieren + figurenboek + oefeningen A ROELENS, Verloskunde A Nog must haves. Net zoals Locomotorisch Stelsel in 1ste bachelor, heb je voor Cardiovasculair stelsel, Gastro intestinaal stelsel en Voortplanting en seksualiteit een tekst en figurenboek. Voor Gastro is er nog een extra cursus voor de dissecties en oppervlakte anatomie (oefeningen). Voor Zenuwstelsel en zintuigen is er enkel een figurenboek. Verloskunde hoort bij Voortplanting en Seksualiteit en is 1 boek met tekst en figuren samen. PLATZER FRITSCH KAHLE, Sesam atlas van de anatomie B De Sesam bestaat uit 3 delen: Zenuwstelsel en Zintuigen (Kahle), Inwendige organen (Fritsch) en Bewegingsapparaat (Platzer). Deze zijn ook in pakket te koop. In tegenstelling tot Sobotta is de Sesam een stuk kleiner waardoor je deze makkelijk kunt meepakken in de zak van je labojas bvb. Ook bevat naast de figuren met Latijnse benaming deze handboeken ook wat uitleg in het Nederlands. Maar als je al een Sobotta hebt, dan is een Sesam overbodig. NETTER, Atlas of Human Anatomy B Nog een andere anatomie atlas. Bij de blokken Zenuwstelsel en Zintuigen en Cardiovasculair Stelsel worden hieruit veel figuren gebruikt door Prof D Herde. In tegenstelling tot de andere atlassen worden hier de Engelstalige benamingen gebruikt. Niet noodzakelijk als je al een Sobotta hebt. Bepaalde delen van de Netter staan ook online op Athena(x) Ugent (Main Academic Atlas of Human Anatomy) SILVERMAN, Vaardig communiceren in de gezondheidszorg C Voor de lessen communicatie in V lijn worden powerpoints gebruikt die letterlijk gebaseerd zijn op dit boek. Maar aan de powerpoints heb je zeker meer dan genoeg. PRINS, Praktische verloskunde C Handboek dat praktisch niet meer wordt gebruikt. Alles staat in het blokboek en dit boek is dan ook voornamelijk handig als je je wil verdiepen in het onderwerp. Geen noodzaak om de leerstof te begrijpen.

4 OFFRINGA, Inleiding in Evidence Based Medicine C Overbodig om aan te kopen, tenzij je geinteresseerd bent in de basis van biomedische statistiek en kritische interpretatie van literatuur. 3de bachelor DE SUTTER, Keel neus ooraandoeningen A Handboek NKO. Geschreven door de proffen, komt deels overeen met de leerstof. Wordt naar verwezen tijdens de lessen en is handig indien je niet over de nodige notities beschikt. SILLEVIS SMITH, Leerboek Dermatovenereologie voor de Eerste lijn A De powerpoints zijn op dit boek gebaseerd. Bevat veel afbeeldingen. Handig voor extra uitleg. Er is een CD rom aanwezig, maar je kan deze ook dingen opzoeken op ANNEMANS, Gezondheidseconomie voor niet economen A Mag gebruikt worden op het examen voor het deel gezondheidseconomie (open boek) van blok Gezondheid en Maatschappij II. DE JONGH, Diagnostiek van alledaagse klachten A Goed boek qua differentiaal diagnoses. Nodig voor het openboek examen P lijn. PARHAM, The immune system A Nuttig voor infectie en afweer. Vrij moeilijk onderwerp, maar wordt wel duidelijk uitgelegd in dit boek. HOEPELMAN, Microbiologie en infectieziekten A Een nieuw handboek, maar wordt door de lesgevers wel als een A boek beschouwd. KUMAR, Kumar and Clark s Clinical medicine A Zeer handig boek! Ook te gebruiken voor het open boek examen P lijn, zeker aankopen. HENRY, Clinical surgery B Samen te koop in pakket met Clinical Medicine. Wordt naar verwezen in de lessen chirurgie bij het blok Diagnostische en Therapeutische methodieken. Maar in tegenstelling tot zijn broertje wordt Clinical Surgery niet veel gebruikt. Handig voor afbeeldingen, maar zeker geen noodzakelijk boek. Ouderejaars raden aan om enkel Clinical Medicine te kopen. GOERING, Mims Medical Microbiology B Vooral nuttig voor zijn figuren bij microbiologie.

5 HULLEY, Designing Clinical Research B Wordt aanbevolen door Prof. Brusselle bij het blok Methodologie, maar is niet noodzakelijk. NOVELLINE, Squire s fundamentals of Radiology B Indien interesse is dit een leuk boek met extra informatie. Er wordt in zijn powerpoints verwezen naar pagina s uit dit boek, maar die info kan je eigenlijk in de cursus zelf vinden. WEIR, Imaging Atlas of Human Anatomy B Nog een andere anatomie atlas, maar zoals eerder gezegd: Sobotta s zijn goed genoeg. DE VRIES, Farmacotherapie op maat B Te gebruiken bij Diagnostische en Therapeutische Methodieken. Maar nadien ook wel handig om terug te vallen bij de delen farmacotherapie bij de klinische blokken. KHAW, ABC of the eyes B De slides van oftalmo zijn redelijk gebaseerd op dit boek, dus wel handig voor achtergrondinformatie. Maar de prof zelf zegt dat dit een slecht boek is. 1ste master ANDREIS, ECG uit of in het hoofd B Dit handige boek maakt je wegwijs in ECG. Een aankoop is vooreerst enkel nuttig indien je dit extracurriculair vak volgt. Echter, niet alles uit het boek is te kennen en de essentie staat reeds in de slides en haal je uit de lessen. HANDBOEK URO HANDBOEK GYNAECO HANDBOEK ORTHOPEDIE Prof J. Victor B Dit boek wordt de professor zelfs als A boek aangegeven. Als je over goede notities beschikt, is dit boek geen must have. Het is wel interessant en heel goed uitgelegd. Er bestaat ook een pdf versie van, na te vragen bij ouderejaars.

6 2de master LISSAUER, Illustrated Textbook of Paediatrics A Kan handig zijn als aanvulling op de lessen, maar bestaat ook in pdf vorm! Vraag er naar bij ouderejaars. KUKS, Klinische Neurologie B Interessant om dingen in op te zoeken. Zeer duidelijke Nederlandstalige teksten. Doch cursus zelf is ook reeds zeer goed. HENGEVELD, Leerboek Psychiatrie B Handig overzicht. Ook voor de DSM. Voornamelijk geschikt voor wie niet graag slides leert. HANDBOEK ORTHOPEDIE Prof J. Victor B Dit boek wordt de professor zelfs als A boek aangegeven. Als je over goede notities beschikt, is dit boek geen must have. Het is wel interessant en heel goed uitgelegd. HEINEMAN, Obstetrie en Gynaecologie C Alle nodige informatie wordt in het blokboek meegegeven. Dit boek is enkel nuttig voor wie bijzondere interesse heeft in het onderwerp. TIPS: Met je VGK lidkaart krijg je in de Acco korting op je boeken Je kan natuurlijk je boeken ook zelfstandig kopen via bijvoorbeeld amazon of bol.com Vraag aan ouderejaars of zij toevallig hun boeken willen verkopen Tweedehands je boeken kopen of verkopen? Neem een kijkje op Ontbreken er boeken of staan er fouten op deze lijst? Heb jij suggesties wat er beter kan? Stuur dan een mailtje naar swop@vgk.ugent.be

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - DECEMBER

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - DECEMBER GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE (ivtg) - DECEMBER 2013 vervallen vragen (n=12): 6, 15, 17, 27, 49, 101, 114, 123, 154, 159, 177, 183 sleutelwijzigingen (n=1):

Nadere informatie

Kernboekenlijst Opleiding geneeskunde VUmc

Kernboekenlijst Opleiding geneeskunde VUmc Kernboekenlijst Opleiding geneeskunde VUmc Bachelorjaar 1: cohort 2014 2015 Bachelorjaar 2: cohort 2013 2014 Bachelorjaar 3: cohort 2012 2013 Masterjaar 1: cohort 2011 2012 Masterjaar 2: cohort 2010 2009

Nadere informatie

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - MEI

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - MEI GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE (ivtg) - MEI 2015 Vervallen items (n=5): 27, 28, 32, 144, 151. Sleutelwijzigingen (n=2): 3 en 158 Nr. Antwoord Literatuur 1. B

Nadere informatie

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - MEI

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - MEI GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE (ivtg) - MEI 2014 Vervallen items (n=15): 3, 35, 41, 47, 56, 64, 67, 69, 78, 136, 140, 164, 179, 182, 192; Geen sleutelwijzigingen.

Nadere informatie

Boekenlijst opleiding Geneeskunde VUmc 2015-2016

Boekenlijst opleiding Geneeskunde VUmc 2015-2016 Boekenlijst opleiding Geneeskunde VUmc 2015-2016 Bedoeld voor: Bachelorjaar 1: cohort 2015-2016 Bachelorjaar 2: cohort 2014-2015 Bachelorjaar 3: cohort 2013-2014 Masterjaar 1: cohort 2012-2013 Masterjaar

Nadere informatie

BACHELORJAAR 1 OPLEIDINGSONDERDEEL Leerlijn 1 : Medische kennis. Biologie: basis van het leven 6. De cel: biomoleculen en metabolisme 10

BACHELORJAAR 1 OPLEIDINGSONDERDEEL Leerlijn 1 : Medische kennis. Biologie: basis van het leven 6. De cel: biomoleculen en metabolisme 10 BACHELORJAAR 1 Biologie: basis van het leven 6 De cel: biomoleculen en metabolisme 10 De cel: structuur en functie 6 De cel: moleculaire biologie en signaaltransductie 6 De cel: van cel naar weefsel 7

Nadere informatie

Boeken bachelor geneeskunde

Boeken bachelor geneeskunde Groene markering hieronder betekent dat het boek nog niet eerder is aanbevolen voor aanschaf voor het betreffende cohort. Jaar van eerste gebruik door cohort en bachelor geneeskunde 2018 2016 ANATOMIE

Nadere informatie

Boeken bachelor geneeskunde Jaar van eerste gebruik door cohort

Boeken bachelor geneeskunde Jaar van eerste gebruik door cohort Uitleg: Kijk bij jouw cohort/studiejaar in de kolommen links naar de jaartallen. Het jaartal geeft aan in welk studiejaar het boek voor het eerst door jouw cohort in gebruik is. De meeste studieboeken

Nadere informatie

2017 A 2016 A 2016 A 14e druk, ISBN

2017 A 2016 A 2016 A 14e druk, ISBN Historische boekenlijst Per discipline is het boek aangegeven dat voor een specifiek bachelorcohort op de boekenlijst stond voor studiejaar 2018-2019 of eerder. Deze lijst kunnen docenten gebruiken om

Nadere informatie

RE-BOOK IT Re-use knowledge

RE-BOOK IT Re-use knowledge RE-BOOK IT Re-use knowledge Eco and euro friendly secondhand student books www.rebookit.be info@rebookit.be www.facebook.com/rebookit Agoralaan Gebouw D Kantoor B111 3590 Diepenbeek Kempische Steenweg

Nadere informatie

Boekenlijst opleiding Geneeskunde VUmc

Boekenlijst opleiding Geneeskunde VUmc Boekenlijst opleiding Geneeskunde VUmc 2015-2016 Bedoeld voor: Bachelorjaar 1: cohort 2015 2016 Bachelorjaar 2: cohort 2014 2015 Bachelorjaar 3: cohort 2013 2014 Toelichting op de boekenlijst Het geneeskundeonderwijs

Nadere informatie

RE-BOOK IT Re-use knowledge

RE-BOOK IT Re-use knowledge RE-BOOK IT Re-use knowledge Eco and euro friendly secondhand student books www.rebookit.be info@rebookit.be www.facebook.com/rebookit Agoralaan Gebouw D Kantoor B111 3590 Diepenbeek Kempische Steenweg

Nadere informatie

ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - FEBRUARI

ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - FEBRUARI ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE (ivtg) - FEBRUARI 2015 Vervallen vragen (n=17: 16, 23, 57, 59, 97, 108, 118, 127, 141, 180, 184, 187, 188, 189, 191, 197 en 200) Sleutelwijzigingen

Nadere informatie

BOEKENLIJST BACHELOR JAAR 1, STUDIEJAAR versie d.d

BOEKENLIJST BACHELOR JAAR 1, STUDIEJAAR versie d.d BOEKENLIJST BACHELOR JAAR 1, STUDIEJAAR 2016-2017 versie d.d. 11-08-2016 Thema Ba.1.A Auteur Titel Editie Jaar Uitgever ISBN 13 Prijs Opmerkingen 1 Alberts B., Bray D. Essential cell biology 4 2013 Garland

Nadere informatie

TITELOVERZICHT BSL Academy Geneeskunde

TITELOVERZICHT BSL Academy Geneeskunde TITELOVERZICHT BSL Academy Geneeskunde BOEKEN Titel ISBN Jaar uitgifte Anamnese en advies** 9789031342792 2004 / 3e druk Anesthesia Student Survival Guide** 9780387097084 2010 Atlas of Anatomic Pathology

Nadere informatie

RE-BOOK IT Re-use knowledge 011/ (enkel bereikbaar tijdens de openingsuren)

RE-BOOK IT Re-use knowledge 011/ (enkel bereikbaar tijdens de openingsuren) RE-BOOK IT Re-use knowledge Eco- and euro friendly second-hand student books Agoralaan Gebouw D Kantoor B111 3590 Diepenbeek Hoofdgebouw Universiteit Hasselt Campus Diepenbeek info@rebookit.be 011/26 87

Nadere informatie

Curriculum voltijdse opleiding Academiejaar

Curriculum voltijdse opleiding Academiejaar Curriculum voltijdse opleiding Academiejaar 2017-2018 1. Algemeen 2. Indeling van de modules 1 Jaar 1 Modules Indeling in vakken Credits (ECTS) Bachelor*/** Anatomie 1 Musculoskeletale anatomie Basis wetenschappen

Nadere informatie

Algemene reflecties over de opleiding geneeskunde

Algemene reflecties over de opleiding geneeskunde Algemene reflecties over de opleiding geneeskunde 2016-2017 Geachte heer decaan, Geachte heer voorzitter van de Opleidingscommissie Geneeskunde, Geachte leden van de Opleidingscommissie Geneeskunde, Geachte

Nadere informatie

C u r r i c u l u m v o l t i j d s e o p l e i d i n g

C u r r i c u l u m v o l t i j d s e o p l e i d i n g C u r r i c u l u m v o l t i j d s e o p l e i d i n g 1 1. Algemeen 2 2. Indeling van de modules Jaar 1 Modules Indeling in vakken Credits Osteopathische principes Osteopathische Medische en principes,

Nadere informatie

gericht bouwen aan kennis

gericht bouwen aan kennis Video s Audio gericht bouwen aan kennis Abonnement BSL 59,- aan waarde voor maar: Slechts 16,50 ACADEMY GENEESKUNDE inhoudsoverzicht bsl academy geneeskunde abonnement. alle studiematerialen voor u op

Nadere informatie

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - SEPTEMBER

GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE - SEPTEMBER GEWIJZIGDE ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE (ivtg) - SEPTEMBER 2014 vervallen vragen (n=11): 2, 13, 57, 68, 75, 87, 110, 113, 148, 158, 187 ; sleutelwijzigingen (n=2): 149

Nadere informatie

C u r r i c u l u m v o l t i j d s e o p l e i d i n g A c a d e m i e j a a r

C u r r i c u l u m v o l t i j d s e o p l e i d i n g A c a d e m i e j a a r C u r r i c u l u m v o l t i j d s e o p l e i d i n g A c a d e m i e j a a r 2 0 1 6-2 0 1 7 1. Algemeen 2. Indeling van de modules 1 Jaar 1 Modules Indeling in vakken Credits (ECTS) Principes en filosofie

Nadere informatie

Boekenlijst. Auteur. Stichting Zorg voor Borstvoeding. Mercelis Maria. Heineman, M. Reed business information. Vermaat, J ea. Kavanah.

Boekenlijst. Auteur. Stichting Zorg voor Borstvoeding. Mercelis Maria. Heineman, M. Reed business information. Vermaat, J ea. Kavanah. Boekenlijst Bachelor in de vroedkunde (Turnhout) fase 1 Z-code OPO OPO Basis Z11399 Normale postpartum fase 1 Z53925 Normale postpartum 10006964 Begeleiding bij borstvoeding De Reede, A 24,00 Stichting

Nadere informatie

Deze studenten zullen uiteindelijk afstuderen met een mengeling van vakken uit het oude en het nieuwe curriculum.

Deze studenten zullen uiteindelijk afstuderen met een mengeling van vakken uit het oude en het nieuwe curriculum. Verandering bachelor curriculum Biomedische wetenschappen Vanaf volgend academiejaar (2015-2016-) wordt een nieuw bachelorcurriculum ingevoerd. Hierbij worden een aantal bestaande vakken uit het curriculum

Nadere informatie

ALGEMENE REFLECTIES OVER DE OPLEIDING GENEESKUNDE

ALGEMENE REFLECTIES OVER DE OPLEIDING GENEESKUNDE ALGEMENE REFLECTIES OVER DE OPLEIDING GENEESKUNDE 2015-2016 1 Geachte heer Decaan, Geachte heer voorzitter van de Opleidingscommissie Geneeskunde, Geachte leden van de Opleidingscommissie Geneeskunde,

Nadere informatie

Bijlage 1: Kwantitatieve gegevens

Bijlage 1: Kwantitatieve gegevens Bijlage 1: Kwantitatieve gegevens Instroomgegevens Instroom in aantallen Opleiding 2006/2007 2007/2008 2008/2009 Geneeskunde 413 413 411 408 407 413 Tandheelkunde 60 53 47 47 47 49 129 159 165 155 167

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014

BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014 BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2013 2014 1 Inleiding 2 2 Instelling : Universiteit 3 2.1 Opleiding PSYCHOLOGIE 3 2.2 Opleiding REVAKI 4 3 instelling Hogeschool 5 3.1 Opleiding

Nadere informatie

Eerste jaar van aanschaf door cohort Vakgebied Boek (auteur, titel, uitgeverij, jaar, druk, ISBN) Cohort

Eerste jaar van aanschaf door cohort Vakgebied Boek (auteur, titel, uitgeverij, jaar, druk, ISBN) Cohort Historische boekenlijst Per discipline is het boek aangegeven dat voor een specifiek bachelorcohort op de boekenlijst stond voor studiejaar of eerder. Deze lijst kunnen docenten gebruiken om te zien welke

Nadere informatie

Aanpak van een cursus

Aanpak van een cursus Aanpak van een cursus Je gaat best op zoek naar een efficiënte manier van studeren. In het hoger onderwijs is het immers niet meer doeltreffend om alles op dezelfde manier aan te pakken. Je kan dus niet

Nadere informatie

Inhoudstafel erbij/ hoofdstukken/paragrafen nummeren (8/3)

Inhoudstafel erbij/ hoofdstukken/paragrafen nummeren (8/3) Verwerking Studenten enquête Computergebruik 2004 Ik heb geprobeerd de voornaamste resultaten te bundelen. Veelal zijn een aantal gelijkaardige antwoorden samengevoegd. U zult dus meestal niet letterlijk

Nadere informatie

SWOP-alicious

SWOP-alicious SWOP-alicious 2016-2017 ? 1. Ga naar Google 2. Tik in SWOP 3. Je komt uit op: swop yarns, elkaar verhalen vertellen take SWOP ( een klap krijgen ) Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Prostaatkanker Sex

Nadere informatie

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Orthopedagogiek Land (bestemming) Spanje Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Studiehandleiding. Basis medische vakken

Studiehandleiding. Basis medische vakken Studiehandleiding Basis medische vakken Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk, februari 2012 001204484 2012, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

BACHELOR IN DE ERGOTHERAPIE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015

BACHELOR IN DE ERGOTHERAPIE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2014-2015 BACHELOR IN DE ERGOTHERAPIE VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 204-205 Inleiding 2 2 Instelling: UgenT 3 2. Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie: schijf 3 2.2 Revalidatie wetenschappen en kinesitherapie:

Nadere informatie

ID 214 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Schoolpsychologie

ID 214 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Schoolpsychologie ID 1 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Schoolpsychologie Land (bestemming) Nederland Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

500pln, ongeveer 215 euro. Niet noodzakelijk, lessen worden in het Engels gegeven. appartement. 900pln, ongeveer 210 euro.

500pln, ongeveer 215 euro. Niet noodzakelijk, lessen worden in het Engels gegeven. appartement. 900pln, ongeveer 210 euro. id 12 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen Land (bestemming) Polen

Nadere informatie

STUDENT aan de Universiteit Hasselt

STUDENT aan de Universiteit Hasselt STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2010-2011 introductiedagen start academiejaar septembercursussen nuttige links INTRODUCTIEDAGEN www.uhasselt.be/introductiedagen In september, vóór de start van het

Nadere informatie

De indeling van de sector Gezondheidszorg

De indeling van de sector Gezondheidszorg De indeling van de sector Gezondheidszorg Elke sector is opgedeeld in vijf tot acht subsectoren. Deze sector is ingedeeld in zeven subsectoren: 1 Geneeskunde 2 Verlos- en verpleegkunde 3 Tandheelkunde

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 10 oktober 2014

Premasterprogramma Psychologie 10 oktober 2014 Premasterprogramma Psychologie 10 oktober 2014 Jan van Rooij Michelle van Kessel Judith de Vries huishoudelijke mededelingen voorlichting duurt tot 12.00 uur 12.15 in deze zaal: How to plan your master

Nadere informatie

017 C Hengeveld e.a. Leerboek Psychiatrie, 2e druk, 2e oplage, Hfdst. 11.1: angststoornissen

017 C Hengeveld e.a. Leerboek Psychiatrie, 2e druk, 2e oplage, Hfdst. 11.1: angststoornissen ANTWOORDSLEUTEL INTERUNIVERSITAIRE VOORTGANGSTOETS GENEESKUNDE (ivtg) - DECEMBER 2014 Vervallen vragen (n=9): 60, 91, 96, 99, 100, 101, 143, 150 en 174. Sleutelwijzigingen (n=4): 52, 56, 75 en 194. Nr.

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd-

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- ALGEMENE INFORMATIE id 315 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 20 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

16/02/2016 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

16/02/2016 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Kinderen en adolescenten. iets ver maar was bij familie

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Kinderen en adolescenten. iets ver maar was bij familie id 3 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie: Kinderen en adolescenten Land (bestemming)

Nadere informatie

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement ID 124 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Spanje Aan welke

Nadere informatie

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen.

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen. ID 33 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 180 euro + extra kosten (gas, elektriciteit, water, internet). In totaal ong. 220.

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 180 euro + extra kosten (gas, elektriciteit, water, internet). In totaal ong. 220. VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee Hoe zag de academische

Nadere informatie

id 766 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

id 766 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok id 766 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land

Nadere informatie

Stappenplan: een spreekbeurt maken

Stappenplan: een spreekbeurt maken Stappenplan: een spreekbeurt maken 1. Dit weet ik al! Dit wil ik nog te weten komen! Maak op een kladblad een woordspin over het onderwerp. Ik noteer sleutelwoorden Schrijf onder je woordspin vragen die

Nadere informatie

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

BSc programma Biologie en Medische biologie. de differentiatiefase

BSc programma Biologie en Medische biologie. de differentiatiefase BSc programma Biologie en Medische biologie de differentiatiefase Even voorstellen Eric Visser Universitair docent Experimentele Plantenecologie Opleidingscoördinator master Biology Onderwijs: BSc Biologie:

Nadere informatie

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten MES-6 / 2 14 A6 A6 Informatie voor en over Coassistenten A5 A5 A4 A4 Informatie voor en over Coassistenten Medisch Spectrum Twente Medisch Spectrum Twente (MST) behoort tot de grootste niet-academische

Nadere informatie

id 760 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie

id 760 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie id 760 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land

Nadere informatie

ja, enkel Engels. kot op de privé markt. goed voor Engelse standaarden. 5 minuten met de fiets

ja, enkel Engels. kot op de privé markt. goed voor Engelse standaarden. 5 minuten met de fiets Welk bedrag had je maandelijks ongeveer nodig voor de dagdagelijkse kosten en de aankoop van cursussen (woonst niet meegerekend) Was taalkennis van het gastland noodzakelijk om er te kunnen studeren Was

Nadere informatie

BSc programma Biologie en Medische biologie. de differentiatiefase

BSc programma Biologie en Medische biologie. de differentiatiefase BSc programma Biologie en Medische biologie de differentiatiefase Even voorstellen Sarian Kosten Universitair docent Aquatische Ecologie Onderwijs: BSc Biologie: Systeem ecologie, Applied Ecology MSc Biology:

Nadere informatie

RE-BOOK IT Re-use knowledge 011/ (enkel bereikbaar tijdens de openingsuren)

RE-BOOK IT Re-use knowledge 011/ (enkel bereikbaar tijdens de openingsuren) RE-BOOK IT Re-use knowledge Eco- and euro friendly second-hand student books Agoralaan Gebouw D Kantoor B111 3590 Diepenbeek Hoofdgebouw Universiteit Hasselt Campus Diepenbeek info@rebookit.be 011/26 87

Nadere informatie

Dia 2 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Groepswerk. Dia 4 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Dia 3.

Dia 2 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Groepswerk. Dia 4 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Dia 3. Het leerpad Minerva Elise studiedag e-leren Het leerpad in Minerva (Dokeos) Presentatie 14 september 2006 1. Voorgeschiedenis 2. Herontwerp van de cursus 3. Elektronische versie van cursus in leerpad 4.

Nadere informatie

Statistiek. Lieven Clement. Statistiek: 2 de bach. in de Biologie, Biochemie en Biotechnologie, Biomedische Wetenschappen en Chemie

Statistiek. Lieven Clement. Statistiek: 2 de bach. in de Biologie, Biochemie en Biotechnologie, Biomedische Wetenschappen en Chemie Statistiek Lieven Clement Statistiek: 2 de bach. in de Biologie, Biochemie en Biotechnologie, Biomedische Wetenschappen en Chemie statomics, Krijgslaan 281 (S9), Gent, Belgium lieven.clement@ugent.be Syllabus

Nadere informatie

Master in de ingenieurswetenschappen:

Master in de ingenieurswetenschappen: Master in de ingenieurswetenschappen: biomedische technologie Faculteit Ingenieurswetenschappen De voorbije eeuw is de geneeskunde enorm geëvolueerd. De sterke technologische vooruitgang heeft hierbij

Nadere informatie

HBO statistiek Oefening

HBO statistiek Oefening HBO statistiek Oefening Binomiale verdeling (inclusief uitgebreid antwoord) Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden www.hbostatistiek.nl marilyn@hbostatistiek.nl Dit werkboek bevat een oefening voor HBO

Nadere informatie

BA Psychologie Faculty of Psychology and Neuroscience

BA Psychologie Faculty of Psychology and Neuroscience BA Psychologie Faculty of Psychology and Neuroscience 2008 Universiteit Maastricht BA Psychologie Page 1 of 152 Table of content Sociaal Gedrag... 5 Methoden en Technieken van Onderzoek... 7 Introductie

Nadere informatie

Master in de biomedische wetenschappen. Eigen accenten leggen in biomedische wetenschappen

Master in de biomedische wetenschappen. Eigen accenten leggen in biomedische wetenschappen Master in de biomedische wetenschappen Eigen accenten leggen in biomedische wetenschappen Visie Mensen academisch opleiden in het brede domein van biomedische wetenschappen o o o Grondige wetenschappelijke

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie. Land (bestemming)

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie. Land (bestemming) ALGEMENE INFORMATIE id 31 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 0 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

Inschrijvingsvereisten opleiding Biomedische wetenschappen

Inschrijvingsvereisten opleiding Biomedische wetenschappen Algemene vereisten: Inschrijvingsvereisten opleiding Biomedische wetenschappen 2018-2019 * < 20 studiepunten verworven werden in Bachelor I enkel ingeschreven worden voor de resterende 40 SP van Bachelor

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Episodes in master geneeskunde Sandwich structuur: Onderwijs Coschap Onderwijs CKO voor coschap (coschap) CKO na CKO= Centraal Klinisch Onderwijs Inhoud masterfase Reguliere

Nadere informatie

Trainingen: Biologische effecten van straling Dosimetrie (in de ruimte)

Trainingen: Biologische effecten van straling Dosimetrie (in de ruimte) Alle opleidingen/studies (alle niveaus : bachelor, master, master na master, voortgezette opleiding, enz.) die door uw universiteit worden aangeboden, alsook de titels van de lessenreeksen die verband

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Computer Ondersteund Onderwijs in het Thema Infectie- & Immuunziekten ErasmusArts 2007. Jan Nouwen Internist-infectioloog Themacoördinator

Computer Ondersteund Onderwijs in het Thema Infectie- & Immuunziekten ErasmusArts 2007. Jan Nouwen Internist-infectioloog Themacoördinator Computer Ondersteund Onderwijs in het Thema Infectie- & Immuunziekten ErasmusArts 2007 Jan Nouwen Internist-infectioloog Themacoördinator TOC ErasmusArts 2007 & ErasmusArts 2008 Waarom Computer Ondersteund

Nadere informatie

INHOUD ALGEMENE REFLECTIES OVER DE OPLEIDING GENEESKUNDE

INHOUD ALGEMENE REFLECTIES OVER DE OPLEIDING GENEESKUNDE INHOUD ALGEMENE REFLECTIES OVER DE OPLEIDING GENEESKUNDE 2014-2015 VOORWOORD Geachte heer Decaan, Geachte heer voorzitter van de Opleidingscommissie Geneeskunde, Geachte leden van de Opleidingscommissie

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 606 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 606 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 606 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde

Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde De overgangsregeling is in eerste instantie bedoeld voor studenten, die per 1 september 2008 zijn gestart met de opleiding (cohort

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 490 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 490 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 490 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

id 907 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase

id 907 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase id 907 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land

Nadere informatie

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg

Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016. Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg Premasterprogramma Psychologie 11 maart 2016 Jan van Rooij Serena Verdonk Margot Starkenburg huishoudelijke mededelingen - voorlichting duurt tot 12.00 uur - 12.15 13.00 in deze zaal: Plan your master

Nadere informatie

Paard Mastervoorlichting 4 februari 2015 presentatie door: Marjolijn van Mourik

Paard Mastervoorlichting 4 februari 2015 presentatie door: Marjolijn van Mourik Paard Mastervoorlichting 4 februari 2015 presentatie door: Marjolijn van Mourik Wat gaan we doen? Profiel dierenarts Onderdelen masterprogramma Paard Inhoud onderwijsprogramma Schematisch overzicht Profiel

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie

id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Frankrijk Universiteit

Nadere informatie

3 de bach Geneeskunde. Communicatie: basic skills

3 de bach Geneeskunde. Communicatie: basic skills 3 de bach Geneeskunde Communicatie: basic skills Communicatie doorheen curriculum 1 ste bach: communicatie basisvaardigheden: luisteren, gesprekbevorderende technieken, empathie 3 de bach: basic skills:

Nadere informatie

Slim zoeken op internet

Slim zoeken op internet Op internet kun je heel veel informatie vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets over te vinden. Internet is daarom wel te vergelijken met een hele grote hooiberg waar jij op zoek bent

Nadere informatie

nee nee nee, engels appartement

nee nee nee, engels appartement ALGEMENE INFORMATIE id 363 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 20 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Programma 8.45-9.10 uur: Welkom en korte uitleg programma Master gnk prof. dr. Harry van Goor, curriculumcoördinator master geneeskunde 9.10-9.30 uur: Verdeling coplaatsen

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 326 Hoe was de prijs/kwaliteit verhouding voor deze accommodatie?

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 326 Hoe was de prijs/kwaliteit verhouding voor deze accommodatie? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 55 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee Hoe zag de

Nadere informatie

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

id 811 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master tweede studiefase

id 811 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master tweede studiefase id 811 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen

Nadere informatie

STUDIEWIJZER FORENSIC ANALYSIS BACHELOR IN DE TOEGEPASTE INFORM ATICA SEMESTER 4 ACADEMIEJAAR LECTOREN ANDY VAN MAELE

STUDIEWIJZER FORENSIC ANALYSIS BACHELOR IN DE TOEGEPASTE INFORM ATICA SEMESTER 4 ACADEMIEJAAR LECTOREN ANDY VAN MAELE Forensic Analysis BACHELOR IN DE TOEGEPASTE INFORM ATICA SEMESTER 4 ACADEMIEJAAR 2016-2017 LECTOREN ANDY VAN MAELE STUDIEWIJZER FORENSIC ANALYSIS Onderdeel van de opleiding Bachelor in de Toegepaste Informatica

Nadere informatie

STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2013-2014

STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2013-2014 STUDENT aan de Universiteit Hasselt 2013-2014 introductiedagen start academiejaar septembercursussen nuttige links INTRODUCTIEDAGEN www.uhasselt.be/introductiedagen In september, vóór de start van het

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

RE-BOOK IT Re-use knowledge

RE-BOOK IT Re-use knowledge RE-BOOK IT Re-use knowledge Eco and euro friendly secondhand student books www.rebookit.be info@rebookit.be www.facebook.com/rebookit Agoralaan Gebouw D Kantoor B111 3590 Diepenbeek Kempische Steenweg

Nadere informatie

Module inwendige aandoeningen * EN Biopsychosociale pijnbehandeling en fysische applicaties EN Klinische stages: deel I miv elektronisch portfolio

Module inwendige aandoeningen * EN Biopsychosociale pijnbehandeling en fysische applicaties EN Klinische stages: deel I miv elektronisch portfolio OVERZICHT INSCHRIJVINGSVEREISTEN MASTER REVAKI Opleidingsonderdeel SP Sem PREREQUISITE COREQUISITE Andere vereisten Je moet voor dit opleidingsonderdeel geslaagd of gedelibereerd zijn. EERSTE MASTER Dit

Nadere informatie

Van basisarts tot aios. Victor Slenter, arts M&G 25 november 2015 LUMC

Van basisarts tot aios. Victor Slenter, arts M&G 25 november 2015 LUMC Van basisarts tot aios Victor Slenter, arts M&G 25 november 2015 LUMC 1 Inhoud presentatie Wat doet het Capaciteitsorgaan? Wat doen basisartsen als zij zijn afgestudeerd? Aantal sollicitaties naar opleidingsplekken

Nadere informatie

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 148

2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 148 2008 Universiteit Maastricht Page 1 of 148 Inhoudsopgave Sociaal Gedrag... 5 Methoden en Technieken van Onderzoek... 7 Introductie cursus computergebruik en El... 9 Introductie bibliotheek... 11 Observeren

Nadere informatie

(T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil

(T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil (T)huiswerkbeleid onze visie van huiswerk naar thuiswerk, een groot verschil Een goed evenwicht vinden tussen huiswerk & hobby s, werk en privé, de organisatie van een gezin, het wordt er niet makkelijker

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Arbeids- en Organisatiepsychologie. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd-

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Arbeids- en Organisatiepsychologie. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- ALGEMENE INFORMATIE id 51 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 20 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

Bestelformulier handboeken

Bestelformulier handboeken campinia media cvba-vso Bestelformulier handboeken Proficiat! Je hebt gekozen voor een BanaBa-opleiding aan Thomas More, campus Lier. Om helemaal klaar te zijn voor het nieuwe academiejaar 2014-2015 zal

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

Professionele basisopleiding gelnagels

Professionele basisopleiding gelnagels Professionele basisopleiding gelnagels Altijd al gedroomd om nagelstyliste te worden? Maak nu uw droom waar! Inclusief theorie 2 Gratis oefendagen Gratis examendag Gratis advies na de opleiding Erkend

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Woord vooraf. In dit boek wordt een indruk gegeven van wat de coschapperiode

Woord vooraf. In dit boek wordt een indruk gegeven van wat de coschapperiode IX Geneeskundestudenten die het doctoraal examen hebben behaald, beginnen doorgaans aan hun coschappen. Deze overgang van theorie naar praktijk blijkt vele vragen en uitdagingen te geven. Dit boek is geschreven

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie