STICHTING IOP-Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STICHTING IOP-Nederland"

Transcriptie

1 Zoals ook jij Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 7 e jaargang nr 3 september 2013 Die ander geen vreemde, een mens als jij, een mens even kwetsbaar, even breekbaar, een mens even hunkerend naar licht en geluk, ontzie hem, doe hem geen pijn, een mens zoals jij, zie naar hem om, doe hem recht, een mens als jij, leven wil hij, leven zoals ook jij wilt leven. Van de voorzitter Toen ik dit gedicht las, moest gelijk aan kinderen in mijn schoolgroep en kinderen in ons IOP werk denken. Als je de kinderen op de foto s ziet, gun je deze kinderen alle geluk van de wereld. Ik denk aan de visie van waaruit wij werken. Kinderen een leven gunnen, zoals wij ook graag willen. Als IOP Nederland zijn we na de vakantie weer hard en met frisse moed aan het werk gegaan. Er zijn weer markten en vergaderingen geweest. Berit is met vakantie geweest in Nederland om weer op krachten te komen, maar zij heeft ook aan jongeren en mensen verteld over haar werk in Tanzania en haar netwerk uitgebreid. U kunt van al ons werk lezen in deze nieuwsbrief. Doet u/jij weer mee de komende maanden om deze kinderen een goede toekomst te geven? Truus Storm

2 Schoolgeld Nog 3 maanden en dan zit 2013 er al weer op. Na mijn bezoek aan Tanzania (eind oktober) ga ik de rekeningen voor 2014 versturen. Het schoolgeld moet helaas weer iets verhoogd worden om met alle andere IOP s gelijk te trekken. Het schoolgeld voor een lagere school kind blijft 120 per jaar, voor de middelbare school komt er 5 bij, dit wordt nu 240 per jaar en voor een highschool student komt er ook 5 bij, dit wordt nu 280 per jaar. Als u beseft wat zij daarvoor krijgen is het vergeleken bij onze studiekosten een schijntje. Het schoolgeld wordt besteed aan: schoolgeld, schriften, pennen, schooluniformen, reiskosten, examenkosten en soms zelfs voedsel als een kind intern gaat. Ook de mensen die voor dit programma werken krijgen hier uit een salaris. We realiseren ons dat door de crisis niet iedereen dit bedrag zo maar uit zijn/haar mouw schudt. Daarom bieden wij u de mogelijkheid in termijnen te betalen. Dit mag per half jaar, per kwartaal of per maand. U moet dit wel zelf instellen op uw computer, automatische incasso is voor ons te duur. Annelies de Groot Penningmeester IOP-NL Post Op 30 september vliegt Annelies naar Tanzania om 17 dagen lang het project te bezoeken. Gezien de kilo s die je mee mag nemen in een vliegtuig is het onmogelijk voor alle sponsors pakketjes mee te nemen. Maar.. brieven kan zij wel in haar bagage kwijt. Dus wilt u uw kind een brief schrijven, zorg dan dat deze uiterlijk zondag 29 september bij Annelies in de bus ligt (Schaduwrijk SC Puttershoek). Als u ook wat aan uw kind wilt geven, mag u een bedragje overmaken naar de IOP-NL rekening (zie laatste pagina). Annelies zal ter plekke kijken wat het kind het hardst nodig heeft. Dat kunnen extra schoolspullen zijn, een paar schoenen, medicijnen, een muggennet of voedsel. We geven het kind niet het geld maar vouchers voor de IOP winkel. Zo voorkomen we dat het geld besteed wordt aan zaken die niet urgent zijn. We laten het kind ook een kleine tegenprestatie leveren. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u lezen waarom. Programma activiteiten oktober Rommelverkoop aan de Boonsweg 2 november Rommelverkoop aan de Boonsweg 9 november Ponymarkt Puttershoek 7 december Rommelverkoop aan de Boonsweg 11 december Cadeautjesmarkt Heinenoord? 14 december Kerstmarkt Huis te Hoecke?

3 Rabobank fietsdag 2013 Het was gelukkig weer een droge dag. Er hadden zich helaas niet veel mensen aangemeld om voor ons te fietsen. Maar we zijn even goed blij met de 67,50 die deze dag voor ons opgebracht heeft. Rommelverkopen 2013 De maandelijkse rommelverkopen zijn een grote bron van inkomsten voor het IOP. We hebben in de loop der jaren een vast klanten bestand opgebouwd. Maar deze klanten komen alleen terug als we steeds nieuwe spullen hebben. Dus uw aanvoer van gebruikte spullen is hard nodig. Omdat Annelies niet meer aan de Boonsweg woont en dus niet iedere dag de container kan controleren verzoeken wij u om uw spullen IN de blauwe container te zetten en NIET ervoor of voor de unit. Tijdens kantoor uren (van 8 tot 17 uur) is het hek altijd open. Zaterdags vaak niet. Lieke Vrijwillig Wereldwijd Het is druk met vrijwilligers uit Nederland en België! Dit jaar zijn er in totaal 41 personen geweest, zijn er nu of gaan nog. Van diegenen die geweest zijn krijgen we bijna alleen maar positieve verhalen. Ook in deze nieuwsbrief kunt u een verslag lezen. Denkt u na het lezen: dat wil ik ook! Kijk dan op voor meer informatie. De blauwe container, links in beeld, is de plaats waar u uw spullen in kunt zetten. Opbrengst Rommelverkoop 2013 Juli 710,50 Augustus 802,20 (record!) Blijft U a.u.b. uw spullen inleveren? Vraag ook vrienden, familie en bekenden om dat te doen.

4 Pennenactie Heel hard loopt de inzameling momenteel niet. Helaas zit het nog niet in de mensen hun systeem. Pen leeg, terug naar de winkel en in de IOP bak. Toch hebben we tot op heden bijna 900 met deze actie verdiend. Al met al lang niet gek! Waar kunt u uw pennen momenteel kwijt? Oud Beijerland: Primera, Lokaal 2 en Aveha Numansdorp: Albert Heijn, de Plusmarkt s Gravendeel: Albert Heijn en C1000 Strijen: Albert Heijn Puttershoek: Albert Heijn en Huis te Hoecke Heinenoord: Attent en de kliko aan de Boonsweg 65 Nieuw Beijerland: Plusmarkt Piershil: Spar Goudswaard: Coop Mijnsheerenland: Etos Klaaswaal: Plusmarkt Maasdam: Superrr Lopende actie Het IOP zamelt ook mobieltjes en cartridges in. Via EEKO krijgen wij daar geld voor en worden de mobieltjes en cartridges gerecycled. Helaas stagneert de aanvoer van met name de grote cartridges. Deze brengen het meeste geld op. Een grote aanvoerder was Huis te Hoecke maar zij zijn op een ander printsysteem overgestapt en leveren nu niets meer in. BUKO is nog wel een trouwe klant. Heeft of weet u bedrijven die cartridges gebruiken en weggooien? Stop ze in de kliko aan de Boonsweg 65 te Heinenoord. En bent u aan een nieuwe telefoon toe? Ook zonder oplader zijn ze welkom. Haal wel uw simkaart er uit! U heeft deze button op onze site al heel wat keren gebruikt, waarvoor onze dank. Geeft u de tip a.u.b. aan zoveel mogelijk mensen door. Hoe werkt het ook al weer? Doet u een internet aankoop bij een bekende (internet) winkel ga daar dan niet rechtstreeks heen maar ga eerst naar en klik vervolgens op de button sponsorkliks rechts in beeld. U kunt vervolgens kiezen uit een heleboel internetwinkels. Klik uw favoriet aan en u komt op hun site en u kunt uw bestelling doen. U betaalt gewoon de normale prijs, alleen krijgen wij (IOP-NL) een kleine commissie. In juli bracht ons dat ruim 70 op en in augustus 40. Mede door de vele vliegtickets die er via deze actie geboekt zijn. Alle vrijwilligers en vakantiegangers: asante sana! OPROEP Heeft u een kerstpakket (of ander pakket) dat u niet kunt of wilt gebruiken, of heeft u gratis artikelen bij allerlei acties gekregen waar u niets aan heeft. Niet weg doen! Maar inleveren bij het IOP. U mag de spullen bij Annelies afgeven (zie nieuwe adres in Puttershoek) of in de container aan de Boonsweg zetten. De container wordt altijd zorgvuldig uitgezocht en alle nieuwe spullen die we vinden houden we apart voor verlotingen op markten. En binnenkort hebben we weer zo n markt! (9 november ponymarkt Puttershoek) Op de jaarmarkt in Mijnsheerenland zijn we bijna door al onze prijzen heen gegaan. Aanvulling is hard nodig! Met oude hardschalen koffers maakt u ons ook heel blij. Hierin sturen we spullen met de vrijwilligers mee voor de diverse IOP projecten. Stevige stoffen koffers MET wielen mogen ook.

5 Berit Berit heeft deze zomer weer 2 ½ week heerlijk uit kunnen rusten in het gemoedelijke Brabantse Weebosch. Annelies had daar een schitterende, kleine landschapscamping gevonden waar zij de caravan en tent opgezet hebben. De fietsen waren mee (met dank aan Paulien Mul voor het uitlenen van haar E bike). Daarmee zijn heel wat kilometers Brabants fietspad voorbij gerold. Ook hebben zij diverse zomermarkten, musea en natuurgebieden bezocht. En wat hadden we een mooi weer? Zelfs een heuse hittegolf! Even geen mailtjes, smsjes of telefoontjes. We hadden er toch geen bereik! Berit had nog absoluut geen zin om terug te gaan naar Puttershoek. Maar helaas de plicht riep! Iedereen die Berit een vakantie centje gedoneerd heeft, heeft van haar een ansichtkaart opgestuurd gekregen. Na een hele maand Nederland is zij voor 6 weken naar Noorwegen vertrokken alwaar er een zeer druk programma voorbereid was. Eenmaal daar ging haar oog opspelen. Ze kon borden langs de weg niet meer lezen en letters werden bij het lezen wazig. Via een opticien is ze bij een oogarts terecht gekomen en deze heeft haar weer doorgestuurd naar een speciaal oogziekenhuis in Arendal. Er werd staar geconstateerd! Ze werd op een wachtlijst gezet en zou in het slechtste geval pas over 11 maanden aan de beurt zijn. Maar Berit heeft voor 30 september een ticket terug naar Tanzania. Wat nu? Vrienden en/of bekenden zijn rond gaan bellen en uiteindelijk hebben ze de gepensioneerde arts Dr. Slagsvold gevonden die deze operatie snel uit kon voeren. Het ziekenhuis geeft toestemming na sluitingstijd een operatiekamer te gebruiken en ook 2 verpleegsters boden zich spontaan aan. Alleen de huur van de operatiekamer, een bedrag van $ 1000, moest Berit zelf betalen. Op woensdag 18 september kreeg Berit een nieuwe lens. Een dag na de operatie was er even paniek. Toen Berit s ochtends haar ogen open deed zag ze helemaal NIETS met haar rechter oog. Snel werd zij weer naar die dokter teruggereden. Deze zag meteen wat er aan de hand was, Berit heeft niet alleen staar, maar ook glaucoom. Dit is een ziekte die zorgt voor een veel te hoge oogdruk. Kleine splintertjes van de verwijderde lens hadden de traanbuisjes verstopt en de oogdruk opgevoerd tot 40, waar 17 een normale druk is. Gelukkig kon de arts de kanaaltjes schoonblazen en meteen keerde het zicht terug in Berits oog. De glaucoom zelf is niet te genezen, maar kan onderdrukt worden door elke dag, voor de rest van haar leven, de ogen te druppelen. Een dag later stond Berit al weer een presentatie te geven. Onkruid vergaat niet! IOP werkwijze IOP is van mening dat wij (de westerse wereld) in het verleden de mensen te afhankelijk gemaakt hebben van giften. Daarom zien we zoveel Tanzanianen die alleen maar hun hand op houden en geen werk verrichten. Ze kregen toch immers alles? IOP werkt zo niet! Wij gaan er van uit dat je een hand hebt om te geven en een hand om te ontvangen. Dus delen wij niets, waar dan ook, zomaar uit. Er moet altijd iets tegenover staan.

6 Zo ook in het sponsorprogramma. De kinderen die een sponsor hebben krijgen hun schoolgeld en uniformen alsmede alles wat ze voor school nodig hebben (pennen en papier). In ruil daar voor moet ieder kind per jaar 30 uur werk voor de gemeenschap verrichten. Dat kan zijn: wegen opknappen, helpen bij bouwprojecten, oudere mensen helpen met hun tuin, de boodschappen of een lek dak helpen repareren etc. Als vrijwilligers speelgoed en/of kleding meebrengen voor de weeshuismeisjes moet dat in overleg met de matron uitgedeeld worden. Als ze nog voldoende spullen hebben wordt het bewaard voor later als ze wel weer iets nieuws nodig hebben. De meisjes krijgen ook zakgeld waarmee zij zelf hun schriften, pennen, tandpasta e.d. kunnen kopen. Ze moeten er een boekje voor bijhouden en leren op die manier met geld omgaan. Als ze later te oud zijn om in het weeshuis te wonen moeten ze op eigen benen kunnen staan en dat leren ze niet door ze alles zomaar te geven. Als zij na hun weeshuistijd terug moeten naar hun dorp staan ze hen daar ook niet op te wachten met gratis spullen. Ze moeten dan voor zichzelf kunnen zorgen en dat leren wij hen al in het weeshuis. Ook willen we voorkomen dat de weeshuismeisjes op gaan vallen binnen de gemeenschap waar ze gewoon net als ieder ander kind naar school gaan. Zij zijn niet anders dan ieder willekeurig kind uit het dorp. Vaak krijgen we ook pennen en ander lesmateriaal voor de IOP scholen. Ook hier wordt dit niet zo maar klakkeloos uitgedeeld. Iedere school (ieder project binnen IOP) heeft een eigen budget. Het zou onrealistisch zijn om het ene jaar voor bijna niets te draaien omdat alles geschonken is en het andere jaar, als er geen donaties gedaan worden, te kort te komen. Dus de meegebrachte pennen moeten gewoon aangeschaft worden en leveren dus geld op om het hele IOP draaiende te houden. Mini marathon In de vroege ochtend van 3 augustus 2013 stroomden vele enthousiaste toeschouwers en deelnemers naar het IOP centrum in Ilula, vol verwachting over wat de dag brengen zou. Vanaf half 10 stonden de deelnemers in de rij om hun sponsorformulieren in te leveren en hun wedstrijdnummer uitgereikt te krijgen. Terwijl ze elkaar hielpen om de nummers op te spelden, kwamen er nog eens 40 deelnemers uit de Lord s Hill High School lopen om ook mee te doen. Om 10 uur stonden er meer dan 120(!) deelnemers aan de startlijn bij het Holland House of Books. Eerst volgden er nog een paar speeches, maar toen konden de renners toch eindelijk beginnen aan de allereerste IOP Ilula mini marathon! Hetzelfde geldt voor laptops voor studenten. Bijna iedere student aan de universiteit heeft een laptop nodig. De ene sponsor is rijker dan de ander en schenkt dan b.v. een laptop. Het zou niet eerlijk zijn naar de andere studenten als hij/zij die laptop gratis mee kan nemen. IOP sluit daarom een lening af met iedere student. Als ze klaar zijn met hun studie komen ze (indien mogelijk) voor het IOP werken als tegenprestatie voor de genoten opleiding. Ook al verdienen ze dan misschien iets minder dan in de echte wereld. Van hun eerste salarissen betalen ze hun lening af. Bij hongersnoden wordt er ook niet klakkeloos voedsel uitgedeeld. Ook dan kan iedereen, jong of oud, een tegenprestatie leveren. Denk aan steentjes hakken voor de bouw, bonen doppen of maïskolven strippen. Al is het maar een uurtje, ze moeten het gevoel krijgen dat alleen de zon voor niets op gaat.

7 Iedereen had er ontzettend veel zin in. Het eerste deel van het parcours ging naar beneden, naar de highway en vandaar naar Isele. De mensen langs de weg moedigden de renners vurig aan, en af en toe renden ze zelfs een eindje mee. IOP vrijwilligers stonden langs de kant van het parcours met borden om iedereen de goed kant op te wijzen. De renners kwamen in Mtua, sloegen rechtsaf en liepen vervolgens door een ander deel van Isele, langs een aantal scholen en markten. Op het laatste stuk van de mini marathon kwamen ze weer terug op de highway, waarvandaan ze naar de finish bij het Holland House of Books renden. De winnaars van de race waren Francis Mbeyale, Christian Pilla en Slobodan Mtaviliwa. Toen de overige renners in zicht van de finish kwamen, liepen de winnaars een stukje terug en moedigden hun concurrenten aan tot ze de finish haalden. De laatste die over de eindstreep van de mini marathon kwam was de 85-jarige Edward Kayega. Langs de kant werd hij toegejuicht door het publiek en de andere deelnemers. Babu! (grootvader), riepen ze naar hem, terwijl hij zwaaiend met zijn wandelstok het laatste stuk naar finish bij de bibliotheek aflegde. Er werd een groepsfoto gemaakt van alle trotse deelnemers. Er waren speeches voor de winnaars. Alle deelnemers en medewerkers die het evenement mogelijk hadden gemaakt werden bedankt. Na afloop was er TSH ($2000 US dollar) opgehaald om de bouw van het Holland House of Books te kunnen afronden!

8 Nieuws uit Tanzania Beste vrienden van "The Lord's HIll" We hebben een spiksplinternieuwe school! In januari vorig jaar gingen de deuren open voor de eerste studenten! We hebben keihard gewerkt om een school te worden die bekend staat om discipline en uitmuntendheid! Een school waar geen zweep in de hoek staat, maar waar de leraren en leerlingen samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken: UITMUNTENDHEID! In Tanzania is er in Form 2 en Form 4 een landelijke examen. Dit jaar was het eerste F-2 Landelijke Examen. Er is een wedstrijd tussen alle 40 middelbare scholen in het Kilolo District! The Lord's Hill behaalde de 2e plaats in deze competitie! Plaats 2 van de 40! DANK aan FOVEA die de school voor ons gebouwd heeft! DANK aan alle sponsors die het vertrouwen hadden om leerlingen naar onze school te sturen! IEDEREEN HARTELIJK GEFELICITEERD! We hopen dat alles net zo goed gaat bij het Landelijke Examen in november! Reisverslag Habari! Mijn naam is Jolie Liefting, 25 jaar en ik ben inmiddels alweer een paar weekjes terug uit het mooie Tanzania. Gedurende drie weken heb ik vrijwilligerswerk gedaan in en rondom het weeshuis van IOP en ik zou zo weer terug gaan. Van tevoren probeerde ik me zo goed mogelijk voor te bereiden op wat me te wachten zou staan, verhalen lezen van andere vrijwilligers, foto s bekijken, me inlezen in de cultuur van het land etc. Uiteindelijk kwam ik erachter dat je je wel voor kan bereiden, maar het ook allemaal gewoon over je heen moet laten komen, dan komt Berit

9 alles goed! Natuurlijk was het wel even spannend, in je eentje een hele lange reis maken, heel blij zijn als je Valencio op het vliegveld ziet, hij je naar je bus brengt en nog blijer zijn als je na bijna 24 uur reizen eindelijk in Ilula aankomt! Eigenlijk wilde ik meteen even bijslapen, maar zodra je in het weeshuis bent wil je ook zoveel mogelijk zien en horen, dat slaapje kon dus nog wel even wachten Na het eten werd ik toegezongen en gedanst door alle meisjes, geweldig! Ze zingen en dansen zo n beetje elke dag en zijn zo goed! Ik dacht leuk mee te kunnen dansen, maar daar kwam ik ook snel van terug als je ziet hoe ze bewegen op de muziek, zelfs de allerjongsten dansten me eruit! Tijdens mijn verblijf heb ik op verschillende projecten gewerkt. Zo heb ik geschilderd, geholpen in de housekeeping, in de tuin en het chicken house gewerkt, de boekregistratie gedaan, schooluniformen uitgedeeld voor het Foster Family Plan, geholpen met Engelse lessen / huiswerk en meegeholpen met de markt in het weeshuis. Vooral de afwisseling is erg leuk, geen dag is hetzelfde! Ook hebben ik en wat andere vrijwilligers wat uitstapjes gemaakt, we hebben o.a. een Masaidorp bezocht en zijn bij een huwelijk geweest van een van de medewerkers van IOP. Wat ik ook erg leuk vond waren de avonden waarop we wat leuks gingen doen met de meisjes, je ziet ze stralen, lachen en genieten, geweldig om te zien! Jammer genoeg vlogen de drie weken voorbij en als je de kans hebt om langer te gaan zou ik dat ook echt doen! Na de drie weken in het weeshuis was het tijd om afscheid te nemen en ondanks mijn korte tijd daar, had ik het toch wel even moeilijk. Het zijn schatten van meiden die allemaal een mooie toekomst voor de boeg hebben, dat weet ik zeker! Mijn vriend Jeffrey is op mijn laatste dag in het weeshuis ook naar Ilula gereisd en heeft zo met eigen ogen kunnen zien waar ik drie weken heb gezeten. Jeffrey en ik hebben daar besloten om een meisje te gaan sponsoren, ze heet Esta en is 6 jaar en we zijn zelfs nog op de valreep bij haar thuis geweest! We weten nu ook zeker dat het geld goed terecht komt en Esta een betere toekomst tegemoet gaat.

10 een geweldig land, met lieve & vriendelijke mensen, een mooie cultuur en prachtige natuur. Asante sana & hakuna matata! Het was erg bijzonder om haar en haar familie te ontmoeten! We hebben samen nog zo n twee weken gereisd en dat is ook zeker een aanrader! We zijn naar Ruaha NP, Mikumi NP en Zanzibar geweest en dat was geweldig! Tijdens de safari s hebben we heel veel geluk gehad en echt veel dieren gezien! Zelfs een luidpaard, jagende cheeta s, een groep leeuwen die een buffel hadden gedood en waarvan er nog een van de buffel aan het eten was, een groep olifanten die een bad namen, nijlpaarden die op het land rustig gras aan het eten waren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is zo bijzonder de dieren echt in het wild te zien en heel dichtbij te komen! Zanzibar is de perfecte plek om je reis te eindigen en Stone Town is ook zeker een bezoekje waard. Wij zijn na Stone Town naar ons hotel bij Jambiani beach gegaan, de stranden zijn echt zo wit en de zee is echt zo azuurblauw als in de tijdschriften, echt heel mooi! Ik zou ook zeker wat tourtjes doen en gaan snorkelen, want er is genoeg te zien en te doen op het eiland! Ik hoop nog een keer terug te kunnen naar Ilula en de meisjes weer te zien, het was een ervaring die ik niet had willen missen en die ik nooit zal vergeten. Het is

11 Buko Verhuur regio Rijnmond Boonsweg 63a 3274 LH Heinenoord Tel: Fax: Mail: Verhuur van tijdelijke accommodaties. HIER KAN UW ADVERTENTIE STAAN? Kosten: Hele pagina 20 per jaar Halve pagina 10 per jaar

12 JMS Postbus ZJ Nijverheidsweg KJ Heinenoord Tel Fax Jense Machine Service b.v. Machinereparatie Draaierij Draaidiameter tot mm

13

14

15 Contactgegevens Stichting IOP-NL Schaduwrijk SC Puttershoek k.v.k nr: Regio banknummer: t.n.v. Stichting Ilula Orphan Program Nederland

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief Gebed van de kalmte: God, schenk mij de kalmte

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 10 e jaargang nr 4 december 2016

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 10 e jaargang nr 4 december 2016 Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. Een piepkleine ster lag gisteren voor onze deur Ze was heel bijzonder, dat zag je

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 13 e jaargang nr 1 maart 2019

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 13 e jaargang nr 1 maart 2019 xcv Bericht van het bestuur Een 24-jarige jongen kijkt uit het raam van de trein en schreeuwt: Papa, kijk de bomen gaan achteruit! Papa glimlachte Een jong stel zit vlakbij en kijkt de 24-jarige vanwege

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Hallo Lieve Mensen, Een bericht uit een groen Pabekh! We zitten momenteel in het regenseizoen en alles in de omgeving is weer omgetoverd tot een groene

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 1 maart 2017

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 1 maart 2017 Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 1 maart 2017 Ik ruik iets in

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 4 december 2017

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 4 december 2017 Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 4 december 2017 Het jaar gaat

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie Schooljaar 2015-2016 Datum: 23-10-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie oktober Maandag 2 november Weer naar school

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 9 e jaargang nr 4 / december 2015 Een lied voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD N I E U W S B R I E F OUDERRAAD De ouderraad bestaat uit 12 ouders. Zij bespreekt en organiseert, in overleg met de leerkrachten, allerlei schoolactiviteiten. De ouderraad heeft de taken verdeeld. Zo is

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 12 e jaargang nr 2 juni 2018

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 12 e jaargang nr 2 juni 2018 Dromen in Afrika Dromen over later, wij over ons leven. In Afrika over water. Wij maken ons zorgen over ons haar, in Afrika om een dag zonder gevaar. Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma

Nadere informatie

Medley 5: Liefde is over medley

Medley 5: Liefde is over medley Medley 5: Liefde is over medley Waarom krijg ik geen gehoor John Lamers Waarom krijg ik geen gehoor Als ik je bel Jij bent maar in gesprek Ik kreeg de kous op mijn kop Daarom bel ik op Ik wil je spreken

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ilula Orphan Program Nederland 2013-2015

Beleidsplan Stichting Ilula Orphan Program Nederland 2013-2015 Beleidsplan Stichting Ilula Orphan Program Nederland 2013-2015 Beleidsplan stichting Ilula Orphan Program Nederland (IOP-NL) 2013-2015 1. Inleiding 2. Organisatie 2.1 Bestuur 2.2 Vergadercyclus 2.3 Anbi

Nadere informatie

Wat is de Kinder Onderzoek Groep?

Wat is de Kinder Onderzoek Groep? Wat is de Kinder Onderzoek Groep? Wereldwijd doen volwassenen veel onderzoek naar de leefwereld van kinderen, maar doen kinderen dat zelf nog weinig. Terwijl zij dat heel goed kunnen en zij toch de experts

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Van de voorzitter Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief De herfst is weer begonnen,

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Vragenlijst Budgetcoaching

Vragenlijst Budgetcoaching Vragenlijst Budgetcoaching Welkom bij Stedam Bewind. Wij willen u vragen onderstaande vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen. Deze lijst wordt gebruikt bij de intake voor de budgetcoaching. Kunt u de

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Stichting Ilula Orphan Program Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De eerste zonnestralen, ze tintelen

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Situatie. Bladzijde 1. In dit nummer: Blz.1 Blz.1. Situatie. De Zusters van Lama Gramaya. Blz.2. De cottages. Blz.3. Spullen

Situatie. Bladzijde 1. In dit nummer: Blz.1 Blz.1. Situatie. De Zusters van Lama Gramaya. Blz.2. De cottages. Blz.3. Spullen NIEUWSBRIEF-9 november 2013 Bladzijde 1 Situatie Lama Gramaya Gelukkig konden we na toestemming van de cardioloog toch vertrekken naar Sri Lanka. Tijdens ons bezoek hebben we niet alleen Lama Gramaya bezocht

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 2011 Leerlingen luiden 2011 in met Schoolmaaltijd Na de kerstvakantie in januari 2011 werd op basisschool Mahoussi het nieuwe jaar goed

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 30 mei 2013 Jaargang 7, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 2 juli 2017

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 2 juli 2017 Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. Beste lezers We zijn nog steeds op zoek naar een nieuw bestuurslid. Voorlopig blijft

Nadere informatie

Wilgenhoek. Tekening Maarten Oortwijn

Wilgenhoek. Tekening Maarten Oortwijn Wilgenhoek Mijn herinneringen aan de Wilgenhoek gaan ver terug. Mijn moeder, broer en ik hadden zomers altijd een abonnement op het zwembad. Als het dan even mooi weer was waren we daar te vinden. Niet

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 3 oktober 2017

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 3 oktober 2017 Beste lezers Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 11 e jaargang nr 3 oktober 2017

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Mensen verander je niet Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 9 e jaargang nr 2 door

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie wedding marriage marleen sahetapy fotografie + Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Niets is leuker

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland

STICHTING IOP-Nederland Beste lezers Stichting Ilula Orphan Program Een sponsoring programma om (wees)kinderen in Ilula-Tanzania onderwijs en zorg te bieden. Op dit moment hebben we geen voorzitter die een voorwoord schrijft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 12 e jaargang nr 1 maart 2018

STICHTING IOP-Nederland Nieuwsbrief 12 e jaargang nr 1 maart 2018 Groot zijn je ogen Groot zijn je ogen, klein je kansen. Enkel op blote voeten heb jij leren dansen. Bloot, stinkend, helemaal kapot. Jij weet niet beter, dit lijkt je lot. Stichting Ilula Orphan Program

Nadere informatie

Charilove NL Over de Nieuwsbrief

Charilove NL Over de Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F L E N T E 2 0 1 0 Charilove NL Over de Nieuwsbrief Het bestuur houdt u minstens twee maal per jaar op de hoogte van de activiteiten van Charilove in Nederland en in Nigeria. U ontvangt

Nadere informatie

Het Tangram nieuwsbrief

Het Tangram nieuwsbrief Katholieke Dalton Basisschool Jaargang 2013-2014 Nummer 7 28 februari 2014 Van de directie Olifanten De eerste week na de voorjaarsvakantie is alweer voorbij. De kinderen en leerkrachten zijn allen afgelopen

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!) Illustraties van Alex de Wolf Mmarmer Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Voor u ligt een nieuwe nieuwsbrief van Stichting Moz Kids met daarin veel informatie over wat er de afgelopen tijd in Mozambique en

Nadere informatie

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE IN DEZE GIDS ALLES OVER BESTELLEN BIJ VANDIJK.NL BESTEL VOOR 20 JULI! BESTELLEN 4 LEVEREN 6 BETALEN 8 SERVICE 10 INLEVEREN

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Medley 4: Liefdes medley

Medley 4: Liefdes medley Medley 4: Liefdes medley Wordt nooit verliefd - De Jantjes Zodra ik zestien jaren werd Heeft moeder me gezegd: "Mijn kind, vertrouw het manvolk niet Die kerels zijn zo slecht Ze maken al de meisies gek

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012 Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 19 december 2012 24-12- 12 t/m 04-01- 13 Kerstdiner (17.00 18.30 uur) Kerstvakantie (begint vrijdagmiddag 21-12- 12 om

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie