Reisverslag Portugal en Spanje 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag Portugal en Spanje 2013."

Transcriptie

1 Reisverslag Portugal en Spanje Vrijdag 4 oktober Vanmorgen om 09:00 vertrokken en, deze keer, over de tolweg naar Parijs en vandaar via de N20 richting Orléans. Vlak voor Orléans ligt het plaatsje Saran met een camperplaats aan het park, naast het stadhuis. N W Het plaatsje is niet veel bijzonders maar het is wel een prima plek voor een nacht. Er is ook een sanistation. Zaterdag 5 oktober Na een rustige nacht gaan we verder over de A10, A20 en N141 naar Oradour sur Glane. Monument in Orodour sur Glane Dit stadje is op 10 juni 1044 geheel verwoest door de Duitsers. Alle inwoners zijn daarbij vermoord. De restanten van het dorp vormen nu een museum.

2 Een deel van de restanten van de stad Heel indrukwekkend en zeker een bezoek waard. Vlakbij het verwoeste dorp ligt een mooie camperplaats op N E Zondag 6 oktober Verder over de N141 en A63 naar onze volgende overnachtingsplaats in Messangis Plage, vlakbij het strand op N W De camperplaats stond al vol, maar gelukkig stond er een camper op het punt te vertrekken zodat wij toch een plaatsje hadden. De rest van de middag lekker in de zon gezeten en op het strand gelegen. Maandag 7 oktober Het bevalt ons prima op deze camperplaats, dus hebben we besloten om maar een dag extra te blijven. Dat is het voordeel van de camperaar. Het weekend is voorbij en nu is het wat rustiger op de camperplaats. De temperatuur van het zeewater is nog prima. Er zijn veel surfers op het strand. Dinsdag 8 oktober We zijn om ca. 09:30 vertrokken en hebben eerst langs de A63 op de Aire de Bidart op N W het sanistation bezocht. Vandaar via de N121A naar Pamplona. Dit is een hele mooie route. We hebben de camper op de parking/camperplaats in Berroziar N W gezet en zijn op de fiets naar het centrum van Pamplona gegaan. Via het fietspad bijna één rechte weg van nog geen 3 kilometer. De oude binnenstad van Pamplona is leuk om doorheen te lopen maar verder niets bijzonders. Dat viel een beetje tegen. Wel leuk om door die smalle straatjes te lopen waar het jaarlijkse stierenrenner plaatsvindt.

3 Hier rennen de stieren door de straat Kunstwerk m.b.t. stierenrennen Binnen twee uur hadden we het wel gezien en zijn we verder gegaan naar Lagrone, de hoofdstad van de Rioja. We staan hier op de camperplaats op N W met sani.

4 Woensdag 9 oktober De plaatselijke jeugd oefent het stierengevecht. Via de A12 door naar Burgos, langs de mooie route door de Rioja wijngaarden loopt ook het pad naar Santiago de Compostella. Je ziet dan ook overal groepjes pelgrims lopen. De weg heet dan ook Camino de Santiago. In Burgos bleek de camperplaats een heel druk parkeerterrein met korte, smalle, plaatsen. Leek ons niet erg geschikt om onze camper neer te zetten. We zijn dus verder gegaan naar Salamanca via de A62. Ook een mooie route. Vlakbij het oude centrum is een grote parking waar je kunt overnachten. We staan met ca. 10 campers op N W Salamanca heeft een mooie en gezellige binnenstad. Het is een studentenstad, dus overal drukte en veel terrasjes. Een prachtige kathedraal en Plaza Mayor.

5 Kathedraal van Salamanca Plaza Mayor

6 Donderdag 10 oktober Omdat we het oude centrum van Salamanca toch eigenlijk wel gezien hebben zijn we verder gegaan richting de Portugese grens. Er is heel weinig verkeer op de weg dus het schiet lekker op. Aan de grens even de tol geregeld door de creditcard te koppelen aan het kenteken. Dit stelt eigenlijk niet zoveel voor. Je komt bij een poortje met een slagboom en je stop je card in de automaat. De camera s hebben je kenteken gescand en klaar is Kees. We besloten om toch maar gelijk door te rijden naar de kust. Onderweg deed de navigatie het niet zoals het zou moeten. Er bleek geen kaart van Portugal in te zitten. Gelukkig konden we die van de laptop naar de Zumo overzetten. Daarna werkte alles weer als vanouds. Mét navigatie zijn we uitgekomen op de camperplaats van Costa Nova, nabij Ilhavo net ten zuiden van Aveiro op N W Er was gelukkig nog plaats vrij, toevallig naast Nederlanders. Vrijdag 11 oktober Lekker weer, maar wel bewolkt. Deel van de boulevard van Costa Nova Mooie wandeling gemaakt naar Barra, een plaatsje dat noordelijker ligt. Vandaar over het strand weer terug naar de camper. Zaterdag 12 oktober Op de fiets naar het noordelijkste punt waar de haven van Aveiro begint, bij de vuurtoren. Hier waren veel vissers en er stonden ook veel campers. Verder is er in dit gedeelte weinig te doen. Zondag 13 oktober 2013.

7 Het weer is niet al te best: regen. Nog wel een wandelingetje gemaakt over de boulevard en s avonds tong gegeten in een visrestaurant. Veel van de huizen aan de boulevard hebben gekleurde strepen. Dit is typisch voor deze streek. Door de veel voorkomende mist in deze regio konden de vissers zo hun huis gemakkelijk herkennen. Maandag 14 oktober Typische vissershuisjes. Het is nog steeds bewolkt dus gaan we verder naar Coimbra, een studenten stad. Onderweg eerst nog even langs de camperplaats in Praia de Mira, om te kijken hoe die is. Het blijkt een plaats vlak achter de duinen te zijn zonder voorzieningen. In Coimbra is een mooie camperplaats op loopafstand van het oude centrum.

8 Zicht op Coimbra vanaf de camperplaats De stad valt een beetje tegen. In de oude Medina zijn alleen smalle steile straatjes maar verder niets bijzonders. Lijkt wel een achterbuurt. Ook is er een grote universiteit van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

9 Plein van de universiteit Op de camperplaats blijkt het water afgesloten te zijn door de gemeente omdat een fransman een paal uit de grond had getrokken en had weggegooid opdat hij met zijn camper naast het tappunt kon staan. Zo vertelde een Portugees ons. Als we ons zo gedragen zullen er wel meer camperplaatsen verdwijnen. Dinsdag 15 oktober We zijn verder naar het zuiden gegaan met als bestemming Lissabon. Hoe dichter wij bij Lissabon kwamen hoe dunner de bewolking werd. In Lissabon was het uiteindelijk prachtig zonnig weer. We staan vlakbij de brug over de Taag langs het water. Een stukje verder ligt een groot cruiseschip dat om ca. 18:00 uur vertrok.

10 Hij kon net onder de brug door en voer bij ons langs naar zee. De wijk Belém waar we nu staan heeft ook wat bezienswaardigheden. Een aantal hebben we in de loop van de middag bekeken zoals de Torre de Belém, Padrao Dos Descobrimentes, Centro Cultural en het archeologisch museum. Padrao Dos Descobrimentes

11 Woensdag 16 oktober Hier aan de overzijde is het station van Belém en met acht minuten ben je op het Cais do Sodré. Vanaf hier loop je in 5 à 10 minuten naar de wijk Baixa, het centrum van Lissabon. Het Praca do Comercio is een groot plein met allemaal terrasjes langs de kant en ligt aan de rivier de Taag. Praca do Comercio Via de triomfboog, waar je bovenop een mooi uitzicht over de stad hebt, kom je in het centrum. Via leuke straatjes met terrasjes kom je op het Praca dom Pedro IV, het plein met het theater.

12 Gin Jinha op het het Praca dom Pedro IV Hier verkoopt met een likeur, Gin Jinha, dat erg populair blijkt te zijn. Af en toe staat er een rij voor de winkel. Moesten wij natuurlijk ook proeven. Vlakbij ligt het kasteel boven op de berg. Dit is met een lift bereikbaar. Donderdag 17 oktober Vanochtend was het nog wat mistig maar in de loop van de ochtend werd het weer helden en warm. Nog even een stuk langs de Taag naar de Toren

13 Torre de Belém en daarna naar het cruiseschip dat aangemeerd lag. Cruiseschip en de brug over de Taag Helaas was de controle zodanig dat wij niet bij het schip konden komen.

14 In de loop van de middag hebben we de trein weer genomen en zijn weer naar het centrum gegaan. Lekker op een terras aan het water gezeten en drie cruiseschepen zien vertrekken. Vrijdag 18 oktober Na een paar leuke dagen in Lissabon zijn we, via de grote brug over de Taag, verder naar het zuiden gegaan. In Setúbal moesten we met de pont over varen. We hebben een sani stop gemaakt in Santiago do Cacem en zijn uitgekomen in Porto Covo, aan de Atlantische kust. We hebben een mooie plaats gevonden op N W met uitzicht op zee. Camperplaats Porto Covo Er zijn hier een paar mooie baaien met strand, dus even afwachten of het morgen strandweer is anders gaan we een paar geocaches doen. Zaterdag 19 oktober 2013 en zondag 20 oktober Verderop in het dorpje is een klein maar gezellig centrum incl. terrasjes en restaurants. Ook is er daar vlakbij een camperplaats met sanistation. Het is echt een vakantiedorpje, met wit-blauwe huizen, die, of niet afgebouwd zijn of leeg staan. De kust is echter heel mooi. We zijn beide dagen lekker op het strand van de baai naast de camperplaats gaan liggen.

15 Baai bij Porto Covo Je ligt daar mooi uit de wind op een bijna leeg strand. Zwemmen is echter niet aan te raden. De branding is zo sterk dat je nauwelijks kunt blijven staan. Maar vlakbij het strand is het in het water prima uit te houden. Voor de tweede maal deze reis zaten we zonder stroom. Hebben we te lang de tv aangehad of staat de accu op het punt het te begeven. Eerst de zonnepanelen maar eens de kans geven om hem weer bij te laden. Dan zien we de komende dagen wel hoe het zich ontwikkelt. Maandag 21 oktober We hebben Porto Covo weer verlaten en zijn verder naar het zuiden gereden. Eerst hebben we Cabo De Sao Vicente bezocht.

16 De vuurtoren op Cabo de Sao Vicente De ruige kust van Cabo de Sao Vicente Dit is de meest westelijke punt van Europa. Er staat een vuurtoren en. ze verkopen er de laatste bratwurst vóór Amerika. Met certificaat. Ook staan er een paar marktkraampjes waar ze wollen

17 truien verkopen. Er zijn nogal wat toeristen die hun auto daar op de rotsen parkeren. Voor ons geen locatie om te overnachten. Daarna zijn we naar het fort in Sagres geweest en naar de camperplaats vlakbij het strand. Het dorpje stelt niet zoveel voor. Er is een aardige vissershaven incl. weinig activiteit. De camperplaats vonden wij niet veel bijzonders, een beetje (te) rommelig, zodat wij vannacht bij het fort gaan staan op N W Dinsdag 22 oktober Het heeft vannacht hard geregend en gestormd. Met als gevolg dat er een kastje flink nat is geworden door lekkage. Het lijkt in het dak te zitten dat pas gerepareerd is. Goed dat we niet op de Cabo de Sao Vicente zijn blijven staan. Daar zal het wel veer erger tekeer zijn gegaan. In de loop van de ochtend zijn we naar Albufeira vertrokken om Ans en Gerard te ontmoeten. Zij staan op de camperplaats Parque de Gale op N W Mooie ruime camperplaats voor euro 6,50. s Middags de boel te drogen gelegd en naar het strand geweest. Woensdag 23 oktober We gaan vandaag naar de camperplaats in Silves op N W , Algarve Motorhome Park. Dit is een nieuwe camperplaats met ruime plaatsen dichtbij het centrum. Onderweg eerst langs een camperdealer in de buurt om naar de lekkage te laten kijken. Helaas bleek de zaak niet meer te bestaan. Bij een nabijgelegen garage hadden ze niet de juiste spullen om te repareren maar we konden wel hun ladder even lenen. We hebben het dak maar afgeplakt met tape. Hopen maar dat het nu dicht zit. Wel gelijk een afspraak gemaakt in Nederland voor herstel zodra we terug zijn. s Middags Silves verkend en s avonds in een kiprestaurant Piri Piri gegeten. Heel apart. Jammer dat het begon te regenen. De lokale honden lopen hier rustig langs de tafels en kijken of er iets te eten voor hen overblijft. Ze blijken de Piri Piri toch ook lekker te vinden. Vanmiddag lagen er een paar honden rustig midden op de drukke weg. Al het verkeer moest er omheen rijden.

18 Ooievaar op het nest in Silves Koffiehuis in Silves Donderdag 24 oktober Voordat we Silves gaan verlaten zijn we nog even naar het centrum gelopen om te kijken of er vandaag een Fado voorstelling is. Volgens de reclame bij een restaurant zou er vanavond een optreden zijn. De zaak was echter nog gesloten. Bij de VVV konden ze ook geen uitsluitsel geven. Uiteindelijk een telefoonnummer gekregen en gebeld. Direct een tafel gereserveerd. Dit houdt in dat we nog een nachtje blijven in Silves. Daarna zijn we naar Carvoeiro gegaan, een plaatsje aan zee. Bij terugkomst de camper op de gedoogplaats gezet op N W Deze parking bij het zwembad, die bijna geheel door campers wordt ingenomen, en ligt dichter bij het centrum. Gemakkelijk wanneer we vanavond van de Fado terugkomen. De Fado was een succes, de keuken van het restaurant was minder. Maar wel een heel leuke avond gehad. Vrijdag 25 oktober Na een nacht met veel regen en wind zijn we vertrokken naar Sevilla. Ans en Gerard gaan verder richting Lissabon. We hebben een paar leuke dagen samen doorgebracht. Was erg gezellig. We staan op Camping Villsom in Dos Hermanas, N W Met de bus ben je in een half uur in het centrum van Sevilla. Een hele mooie stad met mooie oude gebouwen.

19 Gebouw in centrum Sevilla De Moorse invloeden zijn hier duidelijk te zien. Lekker gegeten op een terras en om ca. 22:30 waren we weer terug op de camping. De buschauffeur stopte bijna voor de deur. Zaterdag 26 oktober We hebben Sevilla weer verlaten en zijn over de N-IV en via Jerez en Cádiz in Tarifa terecht gekomen. Eerst even boodschappen gedaan en een plek gevonden bij het voetbalstadion/sporthal, bijna direct aan het strand op N W Na een halfuurtje kwam er een Franse camper achter ons staan. Bleken de fransen te zijn die we gisteren in Sevilla hebben ontmoet. Klein wereldje. Het heeft vanmiddag geregend maar tegen de avond is het droog geworden. We zijn via de boulevard naar het centrum gelopen. Toen we op een terrasje zaten kwam juist de catamaran ferry binnen gelopen. Deze brengt je in 35 minuten naar Tanger Stad. Een grote boot voor zo n kleine haven. Je kunt hier een dagtrip boeken naar Tanger, Marokko. Omdat we over een paar maanden toch die kant op gaan hebben we dat maar niet gedaan. Opmerkelijk is het dat de TV het doet. We zitten hier een eind buiten de footprint. Zondag 27 oktober Lekker weer vandaag. Een strak blauwe lucht. Eigenlijk wel teveel wind om aan het strand te liggen. We zijn weer naar het centrum gelopen en hebben in de haven even de tarieven opgevraagd van de ferry naar Marokko voor als we begin volgend jaar de oversteek maken. Tarifa is een gezellig plaatsje met smalle straatjes en overal terrassen en heel veel surfers. Maandag 28 oktober 2013.

20 De bestemming voor vandaag was één van de camperplaatsen in La Linea om Gibraltar te bezoeken. Helaas bleken deze camperplaatsen niet meer te bestaan. Toevallig kwamen wij langs de petanque vereniging, N W , waar al drie campers stonden. We hebben dus een (niet zo) mooie plek op loopafstand van de douane. Dus de gehele dag bij 25 graden Gibraltar bezocht. We zijn daar al meer geweest maar het blijft een leuke plek. Je bent gelijk in Engeland als je over de landingsbaan van het vliegveld door de poort de stad in loopt. Dinsdag 29 oktober Op ons gemak vertrokken uit La Linea, maar eerste even langs de Carrefour om te tanken. Het was de bedoeling om naar Estepona te gaan. Daar waren we een paar jaar geleden en zagen dat daar een plaats langs het strand was waar campers stonden. Helaas is die locatie niet meer toegankelijk. Omdat verder de gehele kustlijn in deze regio is volgebouwd met (leegstaande) flats zijn we verder gereden tot voorbij Malaga en staan we nu op een Camping Cheque Camping Valle Niza Plaza in Benajarafe. N W De camping is een beetje rommelig en het strand aan de overkant van de doorgaande weg is dat ook. Het strand in deze regio heeft een soort zwart strand dat op vulkanische ondergrond wijst. We hebben nog wel even in zee gezwommen. Wel erg koud water. Woensdag 30 oktober Vandaag verder naar het noorden/oosten gegaan. We willen uiteindelijk in Javea uitkomen omdat ons dat vorig jaar heel goed bevallen is. We staan nu op een camperperplaats in het Nationale Park Cabo de Gata in het plaatsje Agua Amarga op N W We staan aan een mooie baai met nog een paar campers. De camperplaats van Agua Amarga Het plaatsje is niet veel. Een paar restaurants en veel onbewoonde huizen.

21 Donderdag 31 oktober Vanmorgen vroeg stond de bakker voor de deur met verse baguettes. Daarna direct de zee in. Het was de gehele dag warm en we zijn regelmatig de zee in gedoken. Ook heb ik nog wat gesnorkeld. Mooie vissen vlakbij de rotsen. De stonden vanavond met 12 campers om te overnachten. Opvallend hoeveel campers er hier in het donker arriveren. Op zich geen probleem want er is plaats genoeg. Vrijdag 1 november De bakker is helaas niet langs geweest vanmorgen. Omdat we toch al vroeg op waren zijn we maar weer de zee in gegaan. Daarna weer buiten in het zonnetje ontbeten. In het dorp bleek vanmorgen de supermarkt open te zijn zodat we wat boodschappen konden doen. Het was ook vandaag weer ca. 25 graden en het was een stuk drukker dan de voorgaande dagen. Lekker een paar maal gezwommen en een boekje gelezen in de zon. Vanmiddag zijn we via een omweg naar de top van de rots naast ons gelopen. Je hebt daar een prachtig overzicht over de omgeving. Zaterdag 2 november Vandaag weer prachtig weer. Vanmorgen was de zee heel rustig en ben ik gaan snorkelen. Er zit hier veel vis. Ik zat ineens, wat dichter bij de rots, in een school van enkele honderden sardines. Ook zit er veel zeebaars en andere, voor mij onbekende, vissoorten. Zondag 3 november Het was druk in het dorp vandaag. Er was een hardloopwedstrijd die hier startte en die finishte in een dorp verderop. Waarschijnlijk bleef iedereen bij de finish want op het strand waar wij stonden was het erg rustig. De temperatuur was beter vandaag, gisteren was het eigenlijk te warm. Vanmiddag zijn we de berg opgelopen om wat foto s te maken Uitzicht vanaf de rotsen op het strand met de camperplaats van Agua Amarga

22 en hebben daarna een deel van het pad van 12 kilometer gelopen. Je hebt daar mooie uitzichten. Maandag 4 november De kust bij Cabo de Gata Vanochtend weer direct uit bed de zee in. Het water is nog lekker van temperatuur. Na het ontbijt zijn we weer verder getrokken richting de Costa Blanca. Eerste hebben we in Alicante LPG getankt. In een maand tijd hebben we dus 22 liter gas verbruikt, alleen voor koken, koelkast en de boiler. We hebben deze periode niet veel aan de paal gestaan. In tegenstelling tot hetgeen op Campercontact staat vermeld is het bij het LPG station in Alicante alleen mogelijk om water in te nemen. Er is geen mogelijkheid om te lozen. Vandaar verder naar Alfas del Pi, dichtbij Benidorm. We staan op Camping Amafra op N W Op deze camping worden Camping Cheques geaccepteerd. Eind van de middag hebben we de fiets gepakt en zijn we naar Benidorm gereden. Het was nog behoorlijk druk op de boulevard. Het ging echter wel steeds harder waaien. Gelukkig hadden we op de terugweg de wind in de rug. Dinsdag 5 november We hebben nog maar een dag bijgeboekt op deze camping en zijn vanmiddag weer naar Benidorm gefietst. Was lekker druk op de boulevard. Later in de middag werd het ook nog een stuk warmer. De thermometer in de camper gaf 28 graden aan. In Benidorm hebben we nog met onze voeten in zo n bak met vissen gezeten. Ik kreeg de indruk dat ze mijn voeten wel lekker vonden. Toen ik mijn voeten in de bak deed was er een aanval van ca. 30 vissen die aan mijn tenen hingen. Eerste wel even schrikken maar daarna valt het allemaal wel mee. Leuk om toch een keer gedaan te hebben. Er lopen hier veel van die Engelse tattoo types rond. Ze hebben hun bovenlijf ontbloot en gaan dan in de volle zon over de boulevard lopen of op een terras zitten. Je hebt ze in twee soorten: de ene is wit en de andere is rood. En als ze wit zijn zijn ze morgen rood.

23 Woensdag 6 november Vandaag zijn we aangekomen in Javea, hier zijn we als eens geweest. Een leuke plek in het gedeelte El Arenal. Hier is een mooi strand aan een baai met een leuke boulevard met allerlei restaurants. Lekker hoge golven aan het strand. Het was warm. s Avonds lekker gegeten bij onze favoriet de Taj Mahal, Indiaas dus. Bij de chinees nog wat spulletjes gekocht voor o.a. de fietsverlichting. Donderdag 7 november Ook vandaag weer ca. 28 graden. Niet veel gedaan, een rondje gelopen en aan het strand gelegen. Ook nog even terug geweest naar de chinees omdat het achterlicht niet werkte. Vrijdag 8 november Vanochtend eerst naar het strand geweest. Later werd het wat bewolkt en zijn we op de fiets naar Javea gegaan. In de loop van de middag was de bewolking weer verdwenen en was het weer 25 graden. Zaterdag 9 november Verder naar het noorden zijn we uitgekomen in het dorpje El Saler, net ten zuiden van Valencia. Omdat het erg warm was zijn we maar niet op de fiets naar Valencia gegaan. Daar zijn we tenslotte al meerdere malen geweest. Wel nog even, voor de laatste keer, naar het strand geweest en daarna nog wat zitten lezen bij de amper. We staan op de Area Campingcar N W Zondag 10 november De terugreis gaat beginnen helaas. Wat meer het binnenland in ter hoogte van Terual werd het weer een stuk minder en begon het hard te waaien. Is wel een ontzettend mooie route op ca meter hoogte. Onderweg begon het controlelampje van de inspuiting weer te branden en hield de motor steeds in. Dit hebben we een paar weken geleden ook gehad en we dachten dat dit opgelost was door een flink stuk met een hoger toerental te rijden. Niet dus. Ons plan om via Jaca over de Pyreneeën te gaan hebben we daarom maar aangepast. Het lijkt ons geen prettig idee om op een smalle bergweg niet verder te kunnen. Vandaar dat we weer in Pamplona zijn gestopt. Dit maal op de parking nabij het oude centrum op N W Dit is een mix-parking. Op zich zijn we daar niet zo n voorstander van maar het viel mee. Weinig beweging van auto s en s nachts erg rustig. Als je oversteekt loop je vrijwel de lift in naar het oude centrum. Dit centrum was deze maal weel erg gezellig. Behoorlijk druk ook. We zijn in een soort café terecht gekomen waar de Spanjaarden een glaasje komen drinken en daarbij een stukje stokbrood met beleg nemen. Erg lekker. Het lijkt een beetje op die broodjeszaken die je in Spanje wel ziet waar ze die kleine broodjes verkopen met een glas bier. In de loop van de avond begon het weer te regenen. Maandag 11 november Na een rustige nacht zijn we over de N-121A richting de Franse grens gereden. Onderweg koud, nat en mist. Het ging behoorlijk vlot met het verkeer. Op de A63 bij Aire de Bidart is evenals aan de overzijde een loospunt waar we even gebruik van hebben gemaakt. Daarna zijn we binnendoor langs de kust noordwaarts gereden. Alle badplaatsen zijn nu zo goed als verlaten, maar toch wel leuk om door heen te rijden. Uiteindelijk gestopt op de camperplaats in Gastes aan het meer op N W

24 Dinsdag 12 november Vanuit Gastes verder richting Bordeaux waar we in een enorme file terecht kwamen. Er waren twee trucks op elkaar gereden hetgeen een vertraging van ruim 1,5 uur tot gevolg had. Vanaf Bordeaux ging het echter weer vlot. Gezien het slechte weer onderweg hebben we maar besloten om zover mogelijk door te rijden opdat we wat eerder thuis zijn. Met dit weer heeft het niet zoveel zin om nog wat steden te gaan bekijken. In Argenton sur Creuze vonden we een plaatsje naast het sanistation op N E , op een plein waar de kermis stond. We stonden er samen met nog een Nederlandse camper. Om ca. 18:30 uur stopte de kermis echter zodat het toch nog een rustige avond werd met veel regen. Onderweg weer veel last gehad van het inhouden van de motor. Woensdag 13 november We zitten nog op ruim 700 km. Van huis. Ondanks de problemen met de motor proberen we toch direct naar huis te rijden vandaag. In de loop van de ochtend werd het droog en de zon kwam zelfs door. Tot aan Parijs reed alles vlot door over de tolweg. Bij Parijs was er weer iets aan de hand waardoor het toch wel meer dan eer uur duurde voordat de voorbij Parijs waren. Verder ging alles vlot en we waren rond 20:00 uur thuis. Vandaag gelukkig geen problemen met de inspuiting gehad. Zou het soms iets met de regen te maken kunnen hebben. We gaan snel een afspraak maken voor een servicebeurt.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Verslag Campertrip Frankrijk 2013.

Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Vrijdag 28 juni 2013. De schade aan de camper was eindelijk hersteld (vanaf half februari!!) dus direct ermee weg. Om ca. 10:30 uur vertrokken richting het zuiden van

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Verslag Campertrip Spanje Oktober 2011.

Verslag Campertrip Spanje Oktober 2011. Verslag Campertrip Spanje Oktober 2011. Zaterdag 1 oktober 2011. Rond 16:00 uur zijn we via Antwerpen E19 en over de A1 richting Parijs vertrokken. Bij Parijs hebben we wel flink wat tijd verloren door

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot,

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot, 23g2.. passeerden vanmiddag veel bommenwerpers en jagers in oostelijke richting. Vanavond naar Simonse geweest. Toen ik terug naar huis ging en nog maar juist de poort uit was, hoorde ik opeens iets, alsof

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Verslag Campertrip Spanje Februari 2011.

Verslag Campertrip Spanje Februari 2011. Verslag Campertrip Spanje Februari 2011. Maandag 31 januari 2011. Eerst langs Caron geweest om proberen te camper te wegen. Er was echter geen weegbrug te bekennen noch werknemers die ons verder konden

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Agua Amarga - San José.

Agua Amarga - San José. Agua Amarga. Agua Amarga. 02-05-'12. Agua Amarga. Na opnieuw een koude nacht (de 2e ), is wel de zon volop aan het schijnen. Tineke voelt zich niet goed (hoofdpijn en een beetje misselijk) en valt al snel

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013 Vakantie 2013 van Peter Journée Noord-Overijssel Voorwoord. Elk jaar ga ik s zomers ruim twee tot soms wel drie weken met mijn ouders op vakantie. Dit jaar blijven we weer in Nederland. Ik wil - net als

Nadere informatie

???? Almuñecar. Caché? Almuñecar.

???? Almuñecar. Caché? Almuñecar. Salobreña - Maro. 02-15-'12. Salobreña - Maro. Tineke wisselt met de buurvrouw een boek uit voor we in opnieuw stralend maar fris weer vertrekken. 10.25 3529 km. In een wc op het strand wordt de pot geleegd

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een overstroomd Iquitos de tweede tamtam van 2012. Twee dagen geleden schreef ik onderstaand stukje: Manguaré kampt met wateroverlast! Zoals Yolanthe in de vorige

Nadere informatie

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 ZONDAG 27 NOVEMBER Na aankomst op vliegveld Valencia op weg naar Vakantiehuis Jalon. Helaas liet de zon het afweten en leek het net Hollands

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 Inhoudsopgave Pagina: 1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 3.1. 9 september: Huisduinen, Donkere Duinen 4 3.2. 20 september: Donkere Duinen 5 3.3. 27

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

La Azohía -Isla Plana.

La Azohía -Isla Plana. La Azohía -Isla Plana. 27-01-'12. La Azohía - Isla Plana. De morgen is vooralsnog aan de grijze kant. We vertrekken om 10 uur (2823 km) naar de camping in Isla Plana. Voor de poort staat een grote groep

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie