Nieuwsbrief december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief december 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2015 Nieuwtjes van onze directeur: Afscheid meester Arend Zoals jullie allemaal al wel weten zal meester Arend niet alleen afscheid nemen van de Schakel maar van het hele onderwijs. Dit gegeven laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen en willen Arend en zijn familie een hele leuke middag bezorgen. Er is een vol programma met vele verrassingen. We zouden het dan ook erg op prijs stellen als er ook zoveel mogelijk ouders zijn die meester Arend komen uitzwaaien. We hopen u allen te zien a.s. 7 december 14:30 uur in de Schakel Het Nationaal Schoolontbijt 2015 Ook dit jaar weer hebben wij deelgenomen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Dit wordt elk jaar georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood in samenwerking met de lokale bakkerijen. Om er voor te zorgen dat daadwerkelijk al onze kinderen tegelijk kunnen genieten van dit broodnodige ontbijt, heeft onze ouderraad en het team, qua organisatie ook nog een behoorlijke duit in het zakje gedaan. Na het inleidende praatje over de waarde van het ontbijt en de relatie met de visie van ons koningspaar, nl. gezonde jeugd door goede voeding en beweging, zijn wij begonnen met de maaltijd. Naast het gezonde aspect viel de gezelligheid, de rustige sfeer en de wijze waarop de grote kinderen de kleintjes hielpen op. Dit werd ook door de aanwezige ouders opgemerkt.

2 Wij kregen hiervoor complimenten van de ouderraad. Wij danken op onze beurt de ouders voor hun inzet en medewerking. Mede daardoor kunnen wij weer terugkijken op een geslaagde activiteit. Verkiezing Leerlingenraad Dit jaar hadden wij in deze maand de verkiezingen van de Leerlingenraad. Het verslag van deze verkiezingen kunt u lezen onder nieuws van de leerlingenraad in deze nieuwsbrief. Als team hebben wij, samen met enkele ouders, genoten van de leerlingen van groep 8. Stembiljetten, verkiezingsprogramma s, loketten en woordvoerders, het was er allemaal. Tijdens de presentaties van de verkiezingsprogramma s werd meerdere malen benoemd dat er op De Schakel geen sprake is van structureel pestgedrag en dat leerkrachten niet

3 harder of anders hoeven te straffen. Dat is toch een mooi compliment voor de school. Verder werden er hele goede ideeën naar voren gebracht. Niet alleen in het belang van de kinderen zelf, maar ook werd er gedacht aan het welzijn van de leerkrachten. De aanwezige ouders waren zo onder de indruk van de presentaties dat zij na afloop aan ons voorstelden om volgend jaar gewoon alle ouders een uitnodiging te sturen. Beste ouders, dit gaan we zeker doen! Rommelpiet Onze goedheiligman is er weer. Maar zoals altijd, niet alleen. Natuurlijk met zijn hele pietenbrigade. Onder zijn trouwe hulpjes zijn er altijd wel pieten die het opruimen, dan wel alles netjes achterlaten, niet zo nauw nemen. Ach, zo langzamerhand zijn wij daar wel aan gewend. Maar dit jaar waren er, volgens ons, wel heel veel rommelpieten op visite geweest. De rommel op De Schakel was ook heel snel opgelost, want met de hulp van zo n 250 kinderhandjes was de school in no time weer opgeruimd. O, ja Pieten! Bedankt voor al het lekkers wat jullie voor ons hebben achtergelaten.

4 Damtoernooi De schakel heeft meegedaan met het damtoernooi op woensdag 25 november. Wij willen beide teams feliciteren met hun vijfde en elfde plek. Heel knap gedaan! En de moeders van Daan en Stan, heel erg bedankt voor de begeleiding. De BeestenBende in groep 3, 4, en 5 Een tijdje geleden is De BeestenBende bij ons op bezoek geweest om te vertellen hoe je lid kunt worden. De BeestenBende is een club die zorgt voor een schoner Winterswijk. Eén keer per maand gaan ze, samen met hun team van vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen in hun eigen buurt. Ook jij kan een team vormen en lid worden van De BeestenBende. Je gaat dan op ontdekkingstocht in je eigen wijk en wordt zo de held van je buurt. Om je te bedanken nodigt de BeestenBende je regelmatig uit voor een evenement, krijg je een cadeautje op je verjaardag en één keer per jaar gaan we met alle BeestenBenders uit heel Nederland naar het Dolfinarium! Er is ook nog plek voor jouw team! Je bent natuurlijk al heel druk met allerlei andere dingen, maar het kost je slechts een uurtje in de maand en je hoeft er niets voor te betalen. Kijk snel op als je meer wilt weten en om je aan te melden. Tot snel! Hopelijk lijkt het jullie leuk om kort iets over De BeestenBende in jullie nieuwsbrief te zetten. Wij kijken uit naar alle kinderen die zich aanmelden! Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij het graag. Met vriendelijke groet, Het BeestenBende-team. info@mijnbeestenbende.nl

5 Belangrijke data voor december: 4 december Sint op school 7 december Afscheid meester Arend 11 december Briefjes mee kerstdiner 16 december Optredentje leerlingen met muziekles van de KWOV 17 december Kerstbakjes maken 17 december Kerstviering uur. Er komt weer een aparte kerstbrief mee naar huis met verdere informatie. 18 december Net als voorgaande jaren zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 vanaf uur vrij. Begin van de kerstvakantie. Fijne vakantie allemaal! 30 december Kersthandbaltoernooi. Zodra wij het wedstrijdschema hebben gaat deze informatie mee naar huis. -MR Achter de schermen is flink gewerkt aan onze nieuwe website door Ravi Sellapu en Henry Bruggeman. Vol trots kunnen we dan ook melden dat deze binnenkort on air zal gaan. Helaas zal de BSO bij aanvang van het nieuwe jaar niet meer gehuisvest zijn in onze school. De MR heeft hierover uitvoerig gesproken en we gaan uitzoeken of er een alternatief is. -OR Op dinsdag 8 december gaan wij de kerstboom plaatsen in de hal. Woensdag 9 december is er een vergadering. Succesvolle deegactie! De ouderraad van de Schakel is de afgelopen maanden weer druk geweest met de jaarlijkse deegactie. Maar zeker niet voor niks! De deegactie heeft 3300,- opgeleverd, de winst was 1480,-. Dit bedrag gaat gebruikt worden voor de verdere verbetering van het schoolplein. Hieronder volgen een paar weetjes over de deegactie van dit jaar: Robin Schoppers uit groep 4 heeft net als vorig jaar weer het meeste verkocht. Hij heeft voor een bedrag van 211,- verkocht! Mare en Fenne Jansen uit groep 5 en 3 verkochten voor een bedrag van 156,- en werden gedeeld tweede. De andere nummer twee is Lieke Besselink uit groep 3, ook zij had een bedrag van 156,-. Opvallend is dat de moeders van deze kinderen alle drie in de ouderraad zitten. Hoezo, onderlinge strijd? Van de klassen heeft groep 1 gemiddeld per kind het meest verkocht. Namelijk 57,44. Tweede werd groep 4 met een bedrag van 34,38 per kind. Derde werd groep 3 met een bedrag van 30,03 per kind. Bertus uit groep 1 is uitgeroepen tot Talent voor de toekomst. Hij was nog met zijn wendagen bezig en heeft al voor 78,50 verkocht! Ziggy uit groep 3 heeft zelfs deeg verkocht aan de burgemeester van Aalten!

6 De vader van Roman en Boraz uit groep 4 en 3 is tot de laatste minuut langs de deuren geweest om zoveel mogelijk te verkopen. Hij kwam net op tijd de lijst inleveren. Tijdens het tellen van de lijsten bleek dat er bij de kleuters duidelijk beter geteld was dan bij de bovenbouw. Hier lijkt me een mooie taak weggelegd voor de meesters en juffen van de bovenbouw? De ouderraad wil alle kinderen en ouders bedanken voor hun inzet en op naar volgend jaar! Belangrijk nieuws! SINTERKLAAS KOMT DIT JAAR MET DE HELIKOPTER!!!! Zoals jullie vanmorgen hebben gehoord van meester Roy heeft Sinterklaas ons een brief gestuurd. Dit jaar komt de Sinterklaas namelijk niet met zijn paard maar met de helikopter naar school. Nu is het a.s. vrijdag al zover en daarvoor wil ik graag even jullie aandacht. Het is belangrijk dat de ouders die komen kijken, wachten op het plein. De kinderen gaan even naar binnen en dan met de leerkrachten weer naar buiten. Willen de ouders dan met de rug tegen het hek gaan staan? Zo hebben wij het meeste zicht op de kinderen, dit in verband met het gevaar van de draaiende propellerbladen van de helikopter. Kinderen die de haren langer dan hun billen hebben moeten dit in een staart dragen, ook i.v.m. de veiligheid. Verder is goed zichtbare kleding ook van belang. De kinderen blijven bij de leerkrachten. Zo ontvangen we de Sinterklaas. Laten we er met z n allen voor zorgen dat t een leuk feest wordt. -LR Naar aanleiding van de installatie van de nieuwe leerlingenraad, heeft uw verslaggever een interview met Daan Meijers, vertegenwoordiger in onze leerlingenraad, mogen houden. Hallo Daan, bedankt dat je mij te woord wil staan. Laten we beginnen met de vraag met wie je in de leerlingenraad zit? Daan: Dit zijn Sven Jansen, Bram Berenschot, Hadel Nedlahcen, Jinte Kusters, Noor Hijink, Liset Scholts, Anouk Sueters, Saman Rahmani, Gizem Sahin en ikzelf, Daan Meijers. En hoe vaak komen jullie bij elkaar? In het begin elke week nu 1x per maand, op een maandag. Wie begeleiden jullie? Juf Heleen zit erbij en meester Roy als hoofd van de school.

7 Het belangrijkste wat iedereen wil weten natuurlijk is wat jullie plannen zijn? We willen het schoolplein aanpakken. De klimrekken (vooral die van de kleuters). De goaltjes op het voetbalveld moeten groter, want scoren is nu veel te lastig. De gordijnen moeten echt een keer vervangen worden. Maar heel belangrijk: de kozijnen. Vooral die bij de kleuters, die moeten echt goed gemaakt worden. En oh ja, de wip bij de kleuters, misschien kan die nog gemaakt worden. Dat zijn veel en mooie plannen, ik wens jullie daar veel succes mee. Is er nog een laatste iets wat je kwijt wilt? Ja, alles in school is alleen maar rood, kan dat niet een keer een ander kleurtje? Foto van de nieuwe leerlingenraad, helaas ontbrak Jinte door ziekte

8 Van de Leerlingenraad: De leerlingenraad is weer begonnen. Dit zijn de leerlingen van de leerlingenraad. We kijken goed naar de school en hoe de school eruit ziet en wat er op school gedaan wordt. Wij denken mee over hoe we de school NOG leuker en beter kunnen maken. Leuke ideeën mag je op een papiertje in de rode brievenbus stoppen. Zet wel je naam erbij. Groetjes, Bram, Hadel, Daan, Sven, Jinte, Noor, Saman, Gizem, Liset en Anouk Jarigen van december: Groep Fatim Quattara, Lotte Stemerdink 1/2 Nicky Fles Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Chidi Ebbers, Mare Jansen Mohammed Said Ali Hadel Nedlahcen Allemaal alvast gefeliciteerd en een fijne dag gewenst. Team obs De Schakel KERST: (ja ja het gaat snel) Zou u weer glazen potjes willen sparen, zodat we met Kerst weer lichtjes kunnen maken? (graag zonder etiket!) Meegeven na Afscheid van meester Arend. Bijzonderheden per groep: Groep 1-2: Het thema herfst is afgesloten, en wat was het leuk! Heel erg fijn dat jullie met zovelen aanwezig waren, en wat waren de kinderen (en wij) trots! Dit was niet helemaal verwacht, zoals te zien was aan het rode hoofd van de juf maar wij vonden het zeer geslaagd.

9 Sinterklaas is weer in het land. Daar werken en praten we heel veel over, zoveel dat de kinderen zelfs de stoomboot op het plein denken te horen! (Er reed een vrachtwagen op de rondweg die toeterde, en dit klonk inderdaad als een stoomboot.) De kinderen renden naar het hek, maar helaas was de boot niet te zien. Verder heeft Fatim uit groep 2 echt geluk, zij zijn al 5 dagen achter elkaar naar de Mac Donalds geweest, gewoon omdat ze er thuis zo van houden! Onder het kopje leuke uitspraken hoort ook die van Erben. Met de verjaardag van Donna mocht hij een liedje uit kiezen en hij wilde graag dat liedje van Fuut Fuut voor haar zingen: Zum Geburtstag viel Glück. Er is ook nog een ongelukje gebeurd: Suzan heeft haar voet verzwakt. Au au au. Verder mag uw kind zijn/haar strikdiploma halen, thuis en op school lekker oefenen en als hij/zij het dan kan dan mag hij/zij het laten zien in de kring en wordt het diploma uitgereikt. En we blikken alvast een beetje vooruit: na de kerstvakantie gaan we werken over ziek zijn. We gaan dan tabletjes/druppels afmeten en werken in de apotheek. Heeft u thuis nog lege flesjes van hoestdrank, doosjes van tabletten of bijv druppelflesjes vitamine D dan willen wij die graag hebben voor in onze apotheek. U mag ze dan inleveren in de klas. Ook zijn we nog steeds op zoek naar de dozen van de babyvoeding van de Kruidvat. Dus als u ze heeft? Groep 3: Allemaal het diploma van kern 4 gehaald, super!!! Juf is trots op jullie! De afgelopen vier donderdagen hebben we van uur tot uur gezelschapsspelletjes gespeeld, dat was erg gezellig en leerzaam. Ik wil de ouders die zijn komen helpen heel erg bedanken, zij hebben de kinderen fantastisch begeleid, zodat de spelregels van de spelletjes nu ook echt duidelijk zijn. Fenne heeft haar eerste dikke boek helemaal uitgelezen!! Een hele prestatie!!

10 En nu helemaal in de Sinterklaassfeer de kinderen spelen in de hoeken: Groep 4: Elke woensdag ochtend, van uur heeft groep 4 muziek. s Morgens beginnen we met de warming-up en daarna een liedje (hartstikke leuk). Meester Bert zegt, dat we wel wat harder mogen zingen (maar dat doen we pas na lang aandringen) Meester Bert Roerdinkholder (zie foto 1) komt ons, op de woensdagmorgen van alles leren over de hele noot, de halve noot, een kwart rust enz. Ook laat hij ons kennis maken met de verschillende instrumenten: zo hebben we al kennis gemaakt met de trombone en, zoals je ziet op de afbeelding; allerlei buizen die verschillende toonhoogtes laten horen. Super gaaf! In groep 4 zijn we druk met het oefenen van de tafels: de tafels moeten we nu al kennen!!!!!!! Dus ouders als U hiermee wil helpen, vraag dan bijvoorbeeld eens een som.

11 Leuk is het ook als uw zoon/ dochter U ook mag vragen naar een antwoord. Op school doen we het zo: de juf stelt een tafelsom en de leerling heeft 5 seconden om na te denken. Het lijkt huiswerk, maar U zou uw kind enorm helpen. Dan het echte huiswerk: elke week bloon op de computer. En wat nog belangrijker is de huiswerkwoorden op laten schrijven: U noemt de woorden en uw kind schrijft het (netjes) op. Dan kunnen ze het zelf nakijken of samen met U. Alles goed of goed je best gedaan? Beloning! Groep 5: - Wij zijn in de groep druk aan het oefenen met klokkijken. Dit is voor sommige kinderen best moeilijk. Elke dag thuis even oefenen kan uw kind helpen. Zowel analoog als digitaal! - Schoolontbijt was weer erg lekker en gezellig. - Op 3 december moet de surprise en het gedicht mee naar school!! 4 december gaan wij kijken wat er in zit..spannend! - Deze week (2 december) krijgen de kinderen geen huiswerkmap/schrift mee i.v.m. het Sinterklaasfeest. - Beestenbende heeft in de klas een voorlichting gegeven.(zie stukje in nieuwsbrief) Groep 6-7: Groep 6 heeft nog een nieuwe leerling. Super gezellig. Hind heet ze. Ze zit inmiddels alweer sinds de herfstvakantie bij ons in de klas. Harstikke leuk! De jongens hadden wel een verzoekje: als er nu nog een leerling bij komt wordt het wel eens tijd dat dit een jongen is De groep meiden wordt maar steeds groter. Maar dat kunnen die 4 stoere kerels best aan, toch? Verkeersexamen. Het verkeersexamen dat dit jaar door groep 6/ 7 gedaan zou worden, wordt een jaar opgeschoven. VVN (Veilig Verkeer Nederland) vindt de lesinhouden niet geschikt voor leerlingen van groep 6. Volgend jaar zullen beide groepen het verkeersexamen doen.

12 Er al heel veel boekbesprekingen en spreekbeurten zijn geweest. Wat doen de leerlingen allemaal goed hun best. Dat is ook wel te zien aan het niveau. Knap hoor. Groep 6, 7 EN 8: Het handbaltoernooi wordt ook dit jaar weer in de Kerstvakantie en wel op 30 december. We hebben een heleboel opgaves. Super leuk! We spelen dit jaar dan ook mee met TWEE teams! Bart en Wendy zullen ons coachen. Maar nog leuker, sinds afgelopen woensdag trainen zij ons ook op de woensdagmiddag. Dat belooft weer net zo spannend te worden als vorig jaar. Zet m op allemaal! Groep 8: We zijn de afgelopen weken erg druk geweest met het vereenvoudigen van breuken, het optellen en aftrekken van ongelijknamige breuken, procenten en getallen boven de miljoen. De meeste kinderen kunnen dit heel erg goed. Op spelling gebied hebben we heel veel regels herhaald. De kinderen vonden al deze (broodnodige!) herhaling wat saai maar.het resultaat is wel dat we allemaal een prachtige score hadden bij ons dictee. Zelfs zo goed, dat juf Francis even een vreugde dansje heeft gedaan. Volgens sommige kinderen heeft ze best goeie moves. Ook zijn de kinderen erg druk geweest met het maken en uitvoeren van een spreekbeurt. De juffen waren helemaal verbaasd over de bijzondere onderwerpen die de kinderen kozen. Zo sprak Hadel over Fair Trade, April over Nelson Mandela, Indy over kindermishandeling, Feike over Lego Mindstorms en Renske sprak over kindsoldaten. Echt, u had erbij moeten zijn!!! Ze waren fantastisch. En natuurlijk is er soms ook tijd voor gekkigheid! In groep 8 moesten alle kinderen een Sinterklaas verhaal schrijven. Om de motivatie wat te verhogen werd er gewerkt met een prijs, namelijk een foto in de nieuwsbrief en het voorlezen van je verhaal bij de kleuters. De kinderne hebben leuke verhalen geschreven maar de winnaars waren toch wel Hadel en Indy. Het verhaal van onze talentvolle Hadel staat hieronder.

13

14

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Nieuwtjes van de directeur Beste ouders en verzorgers, Een prima verzorgd schoolontbijt stond er 11 november klaar! De ouderraad had zich flink uitgesloofd om er een lekkere gezonde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Nieuwtjes van onze directeur: Het Nationaal Schoolontbijt Ook dit jaar weer hebben wij deelgenomen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Dit wordt elk jaar georganiseerd door het Voorlichtingsbureau

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

December 2015 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

December 2015 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS December 2015 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 3 dec. Rapporten mee 4 dec. Sinterklaasfeest, alle leerlingen s middags vrij 9 dec. 20.0o ouderavond Rots en Water

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4 W E E K B R I E F Nr. 15 04 december 2015 Datum Omschrijving A G E N D A Woe. 16 dec. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouders en verzorgers, Je zult maar juf of meester zijn in het basisonderwijs. Elke dag te mogen werken met kinderen geeft veel voldoening. Het is goed om dat te zien in De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.15 05-12-2014 t Toetertje OBS De Schoener Sinterklaas op bezoek Wat hebben we allemaal genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas kwam landde met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

MARIMBAZUIN December 2016

MARIMBAZUIN December 2016 MARIMBAZUIN December 2016 De van Willemien, directeur Wat gaat de tijd snel! Kerstvakantie voor de deur. We kijken terug op een leuke vijf decemberdag en een sfeervolle kerstviering. Wat is er hard gewerkt

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Vrijdag 30 oktober 2015 Beste Ouders, Personeel. Helaas is meester Paul ziek. Gelukkig hebben we juf Mariska

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Kort Nieuws 16 november Verjaardagen. Activiteitenkalender

Kort Nieuws 16 november Verjaardagen. Activiteitenkalender Kort Nieuws 16 november 2018 Verjaardagen 18 Semih Çanta Fase 04B 20 Nina A Fase 04B 20 Sem C Fase 05A 20 Sam ten H Fase 14 21 Ravi Fase 15B 22 Maddox Fase 09B 25 Wouter G Fase 06 26 Ties Fase 04B 26 Djanaya

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 15 Maandag 11 december Toets Aardrijkskunde thema 2 voor

Nadere informatie

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders November 2017 2018 Agenda Vrijdag 10 november: Nationaal schoolontbijt Dinsdag 5 december: Sinterklaas Vrijdag 22 december: Kerstlunch. De leerlingen zijn om 12.00

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria OBS De Vijzel Hauwert 80 1691 EJ Hauwert T: 0229-201535 E: info@obsdevijzel.nl Vijzelvaria Woensdag 25 november Vrijdag 4 december Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015 SWS DE VLIEGER

Nieuwsbrief 18 december 2015 SWS DE VLIEGER Nieuwsbrief 18 december 2015 SWS DE VLIEGER Agenda voor de komende tijd 18 december ALLE KINDEREN s MIDDAGS VRIJ 4 januari De eerste schooldag in 2016 6 januari LOT 12 januari OUDERAVOND 18 22 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2014

Nieuwsbrief Januari 2014 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief Januari 2014 Algemeen Nieuwe rekenmethode. Na de zomervakantie zijn we in de groepen 3 tot en met 8 gestart met een nieuwe rekenmethode.

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 14 Vrijdag, 13 december 2013

Jaargang 20, nr 14 Vrijdag, 13 december 2013 Jaargang 20, nr 14 Vrijdag, 13 december 2013 Week 51: donderdag 19 dec. kerstvieringen, aangepaste schooltijden Week 52: kerstvakantie van 23 dec. 2013 t/m 3 jan. 2014 Beste ouders, De laatste week van

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 27 29/06/2015 AGENDA 25 juni 2015 jaargang 17 nr. 39 maandag 29 juni spelletjesmiddag georganiseerd door de OR (ook voor gr. 1) dinsdag 30 juni alle kinderen s middags vrij (vergadermiddag team) donderdag 2 juli alle

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 17 november 2017

Nieuwsbrief, 17 november 2017 Nieuwsbrief, 17 november 2017 Sintviering maandag 4 december Kerstviering en knutselen 1 e Talentendag zeer geslaagd Winnaars kinderboekenweek Verkeersproject fietsverlichting Nieuws uit de bieb Agenda

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL.

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL. Riemslootnieuws 763 29-11-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Sinterklaas Hallo ouders en kinderen.. Volgende week woensdag 5 december is het weer

Nadere informatie

REKENEN OP EEN LAPTOP.

REKENEN OP EEN LAPTOP. Met nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van de ins en outs van groep 7. Samen proberen we als leerkrachten en kinderen er niet alleen een leerzaam, maar ook een leuk schooljaar van te maken. Dat is

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL website: www.deventerleerschool.nl 24 november 2015 inhoud nieuwsbrief -Natuurweek groep 7 -Sparen voor de schoolbieb -Bladactie 2015 -Schaatsen voor water -Sinterklaas

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Beste ouders, O.b.s. t Palet, Nolensstraat 14, 7141 VG Groenlo. W. www.obstpalet.nl

Beste ouders, O.b.s. t Palet, Nolensstraat 14, 7141 VG Groenlo. W. www.obstpalet.nl O.b.s. t Palet, Nolensstraat 14, 7141 VG Groenlo. W. www.obstpalet.nl Beste ouders, In deze nieuwsbrief leest u behalve het algemene schoolnieuws ook het nieuws uit de groepen. We hopen dat u dit met veel

Nadere informatie

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Kringgesprek Beste ouders, Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Nummer 6 2012-2013 2013 maken toetsen van het Cito op het gebied van rekenen, lezen, begrijpend lezen,

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren).

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren). Weekbrief 16 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond maandag 23 november Maandag 16 november ontvangt u via uw kind(eren) een uitnodiging voor de gespreksmiddag/avond op maandag 23 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

4 maart 2019 Nummer: 12

4 maart 2019 Nummer: 12 4 maart 2019 Nummer: 12 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Deze week zijn we weer goed begonnen met carnaval en de meester-/juffendag. In deze

Nadere informatie

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school:

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school: Bladzijde 1 Geachte Ouders 28 mei 2014 Geachte Ouders Nieuwe leerlingen Verkiezingen Bladzijde 2 Verkiezingen Akkefietjes Avondvierdaagse Bladzijde 3 Fotograaf Verkeersdiploma Bladzijde 4 Verkeersdiploma

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

Het Sinterklaasfeest op school zit er weer op, maar voor thuis wensen wij iedereen een heel fijne pakjesavond!

Het Sinterklaasfeest op school zit er weer op, maar voor thuis wensen wij iedereen een heel fijne pakjesavond! BEZOEK AAN HET KASTEEL VAN SINTERKLAAS Met de groepen 3 en 4 hebben we op woensdag 25 november een bezoek gebracht aan het kasteel van Sinterklaas. We hadden er heel veel zin in! Bij de bus stond een Piet

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Deze week zijn Ramona, Fleur, Christiano, Bregt, Lara en Dean jarig. Alvast een hele fijne dag gewenst en van harte gefeliciteerd!

Deze week zijn Ramona, Fleur, Christiano, Bregt, Lara en Dean jarig. Alvast een hele fijne dag gewenst en van harte gefeliciteerd! Agenda Di. 08-12 : MR vergadering Do. 17-12 : Inloopochtend (8.15 9.15 uur) en inloopmiddag (14.30 15.30 uur) voor informatie over dagopvang en groep D (peuterkleutergroep) Do. 17-12 : Kerstviering 18.30

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie