TWIJGJE. November Veilig naar school. Mama s lezen voor. BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TWIJGJE. November 2015. Veilig naar school. Mama s lezen voor. BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS"

Transcriptie

1 TWIJGJE BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS November 2015 Veilig naar school Mama s lezen voor.

2 Leesmama s en-juffen op voorleesdag, woensdag 28 oktober 2015 Mama s en papa s in de klas, ouderweek, 5 tot 8 oktober

3 Voorstelling van de leden en verwoorden wat voor hun belangrijk is. Verslag Leerlingenparlement L6 A : Magalie Van Hove : eerlijkheid. L6B : Atika El Mouman : geen ruzie is belangrijk, veel lachen is belangrijk. L5A : Alexander Cole : dierenvriend, dat er plezier is in de klas. L5B : Sofie Robijn : geen ruzie, koken in de klas is keileuk. L5C : Astrid Andries : Twee leuke juffen, dit is een meerwaarde. L4A : Eline Smet : heeft het goed. L4B: Jasper Mathys: leuke dingen doen in de klas is belangrijk. L4C : Mathis Gidan : op de speelplaats niet pesten. Is nu beter omdat er in de klas meer aandacht aan gegeven wordt door de juffen. L3A :Lokke De Vos: geen ruzie op de speelplaats is belangrijk. L3B : Ymke Willockx : geen ruzie; twee juffen is leuk. L3C : Liana Sakajeva : rapport juist is belangrijk. ( goede punten), L2A : Anna Meul: turnen vind ik leuk L2B : Liana Buys : ruzie maken. L2C : Eefje Dierickx : knutselen op vrijdag is leuk. L1A : Dré Odija : speelt graag, kinderen willen niet meespelen. L1B: Merit Van Cleemput: op stap gaan met de klas. L1C : Rania Garboui : knutselen is leuk. Algemene opmerkingen Een afdak voor de grote fietsen, nu zijn ze altijd nat. Grote goalen Meer ballen Nieuwe springtouwen Fietsen van de kleinsten terug apart van de grote, het zijn er nu te veel. Nieuw speelgoed in je speelgoedbak (krijt,..) Als het koud is,speeltijd in de klas. Samen met de kleuters werken in de klas Het derde leerjaar wil ook nog graag een meter of peter. Afspraken rond brooddozenbakken duidelijker maken. Voorstel van de juf : vuilbakken, het vuil sorteren. Broodbakken zijn reeds stuk. Melkbakken per gang ipv klas. Voor de kleinsten zijn de bakken te zwaar Kinderen niet alleen met bakken maar met de klas. Opvang of kinderen van buiten de school, beter opruimen want ballen lagen nog op de speelplaats. Veel op het gras spelen. Ook 5 en 6 Bloemen in de klas. Opdracht voor de volgende bijeenkomst : Noteer samen met de juf max 3 punten die jullie willen bespreken in het leerlingenparlement.

4 Week van de klok, 16 tot 19 november Interactief oudercontact Het jaarthema van de ouderraad is basiszorg, een zaak van school én thuis; een zaak van thuis én school. Op de ouderraadvergadering van 17 september werd dieper ingegaan rond de vragen: "Welk effect kan de zorg op school hebben in de thuissituatie?" en "Hoe kan men thuis, de zorg die op school gegeven wordt, aanvullen en versterken?". Hieruit kwamen o.a. volgende vragen of noden naar voor: De nood aan meer tips en raad om het huiswerk van de kinderen te begrijpen en te begeleiden. De nood aan tips om ook thuis op een speelse manier aan de slag te gaan met leerstof uit de klas. De vraag naar duidelijke communicatie rond zorg en informatie om deze te begrijpen. Het verslag van de ouderraadvergadering vind je op de website van onze school. Op donderdag 19 november is het individueel oudercontact in de kleuterschool en lagere school. We houden dan een bevraging van alle ouders, via affiches in de gangen. Op deze affiches krijg je de kans om jouw mening en jouw vragen rond dit onderwerp te noteren. Op de affiches staan stellingen rond huiswerk en lessen, rond infodoorstroming over zorg, rond weet ik als ouder waar mijn kind mee bezig is op school,. Alle ouders krijgen op deze avond een aantal post its om op de affiches te hangen. akkoord of niet akkoord Je krijgt ook de kans om je mening kort te noteren en door te geven aan de ouderraad. Bekijk zeker de affiches in de gang van jouw kind. Kleef (je post its) en noteer (jouw vragen, opmerkingen)

5 Ook dit schooljaar willen we het papierverbruik in de schriftelijke communicatie op school drastisch verminderen. Gimme Documenten zoals het schoolreglement, het maandelijks Twijgje willen we vooral via elektronische weg verspreiden. Gimme en onze website zijn daarvoor de geschikte kanalen. Brieven, echter, zullen naast de elektronische weg, ook via de papieren weg worden verspreid: uitnodigingen voor ouderavonden en oudercontacten, betaalbrieven, uitstappen,. Via de website van Gimme kan je jezelf nog steeds registeren. Als je intekent op Gimme, word je bij elk nieuw bericht verwittigd via mail. Met vragen kan je steeds terecht bij de directie of bij meester Jeroen, de ICT-verantwoordelijke op onze school. TV Pieper Elke maand verschijnt Pieper Muis en Conny Konijn op TV Pieper. Elke maand brengen Pieper en Conny nieuws uit Berkenboom Heistraat en Berkenboom Huppelpas. Elke maand vertellen Pieper en Conny wat je volgende maand mag verwachten op school. Elke maand verklappen Pieper en Conny het aandachtspuntje. Elke maand.kijken we uit naar Pieper en Conny. TV Pieper gaat iedere maand in première in de klassen van Berkenboom Heistraat en Berkenboom Huppelpas. Daarna krijg je TV pieper thuis op de buis via Gimme/ of via de website, Veel kijkplezier!

6

7 HERFST IN K1B De herfst is in het land!!!! In K2B werkten we daarom al een weekje rond Spinnen. We maakten spinnenhoeden, spinnen voor op ons hand en spinnen uit klei. We hadden ook een vel van een tarantulaspin in onze klas. Vrijdag gingen we als echte spinnen naar huis. Keileuk!!!!!!!

8 In iedere kleine appel daar lijkt het wel een huis. Want daarin zijn 5 kamertjes precies als bij ons thuis. In ieder hokje wonen 2 pitjes zwart en klein. Die liggen daar en dromen van licht en zonneschijn. Ze dromen dat ze later ook bomen zullen zijn. Die appels zullen dragen voor mensen groot en klein. Olifantenklas

9 Kronkeldidoe: plezier, sport en avontuur! Ik ben kronkeldidoe en ik word nooit moe. Daarom kom ik hier naar toe. Ik kronkel en ik spring. Ik fiets en ik swing. Daarom kom ik hier naar toe. En dan zingen wij diedoe, diedoe "Kronkel diedoe didie dadie die-doe" Ik speel met een ballon. Ik lach me bijna krom. Daarom kom ik hier naar toe. En dan zingen wij diedoe, diedoe "Kronkel diedoe didie dadie die-doe" Ik klim overal op. Tot boven aan de top. Daarom kom ik hier naar toe. En dan zingen wij diedoe, diedoe "Kronkel diedoe didie dadie die-doe" Ik volg het spoor en kronkel overal door. Daarom kom ik hier naar toe. En dan zingen wij diedoe, diedoe "Kronkel diedoe didie dadie die-doe" Wat hebben we met ons L1B genoten van deze namiddag. Fietsen, steppen, muurklimmen, balanceren, in de reuze rups en zoveel meer. Het was super leuk!!! Mama en papa op bezoek in het tweede leerjaar B. De jongens en meisjes uit 2B keken er dan ook al een hele week naar uit om mama en papa eens op bezoek te krijgen in de klas. *Hoe lang nog? *Wanneer komen ze? *Juf, welke mama s en papa s komen er vandaag, wil je het nog eens voorlezen? Dit zijn enkele vragen die in de ouderweek vaak werden gesteld. En ze waren met velen. Bijna elke les zaten er 3 of 4 mama s of papa s in de klas. Ze volgden een les van taal, rekenen of wero. Vooral de les wero over wondverzorging vond groot en klein wel leuk. We kregen tips, keken naar filmpjes en deden zelfs een echte quiz. En ook de kinderkookrecepten in de les begrijpend lezen werden gesmaakt. Al enkele koks probeerden de pizza-slang thuis te maken. Op het einde van de les kregen alle mama s en papa s een welverdiend diploma. Bedankt mama en papa om eens langs te komen. Wij vonden het fijn!

10 Spelcarrousel Superleuk!! Dinsdag 20 oktober 2015 zijn het tweede en derde leerjaar met de bus naar de spelcarrousel gereden. We hebben vele leuke spelletjes gespeeld. Neem zeker eens een kijkje op Gimme. Daar zie je nog veel leuke foto s. Vele groetjes van het derde leerjaar B Fietstocht doorheen Sint-Niklaas met het vierde leerjaar Twee weken geleden hebben we een fietstocht gemaakt. We zijn bijna door gans Sint-Niklaas gereden. We zijn eerst in de Atomiumstraat gestopt. In die straat mogen er alleen maar bedrijven gebouwd worden. Er staan ook bordjes met en H op. De betekent hydrant. De tweede stop was bij de brandweer en de Colruyt. Er rechtover is er een school, de Fontein. Dat is ook een school van Berkenboom. De derde stop was bij de OLVP, dat betekent Onze-Lieve-Vrouw Presentatie en er rechtover is de stadschouwburg. Naast de stadsschouwburg is de muziekschool. Soms zagen we een grijs kastje, dat is een kastje voor elektriciteit. De volgende stop was op de Grote Markt. De Grote Markt is de grootste Markt van Belgie. We hebben er oude monumenten gezien zoals de eerste kerk van Sint-Niklaas, het stadhuis, de cipierage. Dat is een oude gevangenis en nu is het een café. Op de Grote Markt mochten we vrij fietsen. Daarna stopten we bij de bibliotheek. Er is een muur waarop de wafelenbak uit de strip van Nero staat. Ook op de ramen hangen stickers van Nero. Bij het zwembad zagen we de watertoren. De laatste stop was bij de Witte Molen. Daar in de sporthal kun je basketten, turnen, taekwondo doen, Er zijn ook voetbalvelden., Ik vond het leuk dat mijn mama mee heeft gefietst. Elisa en Robbe uit L4B

11 HUISTAAK HUISTAAK HUISTAAK HUISTAAK HUISTAAK HUISTAAK Heb je soms ook geen zin om huiswerk te maken? Lees maar mee wat de kinderen van 4C hierover hebben geleerd Véél leesplezier! L4C Die vervelende huistaak! Denk je nu echt dat ik haar maak? Elke dag hetzelfde lied, Alleen op vrijdag, nee, dan niet. Ik kijk veel liever naar t.v., Daar ben ik toch ook héél veel mee! Heel de schooldag dat gezwoeg, En het is nog niet genoeg! Rekentaken ofwel taal En lees in je handboek dat verhaal! Ik wil mijn huistaak in stukken scheuren! STOP wat gaat er morgen dan gebeuren? Ik zal maar moedig verder gaan. Dan is mijn huistaak vlug gedaan! Wij spreken al een mondje Frans in het vijfde leerjaar Je suis Jade. J ai 10 ans. J habite à Sint-Niklaas. Je suis Belge. J aime la danse. J ai deux frères et une soeur. Voici Lore. Elle est blonde et petite. Elle est sympa et jolie. Elle aime le judo. Elle a un frère. 5B

12 Joepie, we zitten nu in de hoogste klas, en komen fier naar school met onze grote boekentas. Daarvoor zijn we al groot genoeg, we hebben echt nog een heel tof schooljaar voor de boeg. We zijn beslist van iedereen de idool, tenslotte zijn wij nu de grootste van de school. Jullie gaan ook wel merken, dat wij nu in de refter komen helpen werken. De samenwerking met het eerste leerjaar wordt fijn, zeker als we voor hen een echte meter of peter gaan zijn. Samen met hen gaan we lezen en spelen, nee, we zullen ons zo zeker niet vervelen. Zwemmen hebben we dit schooljaar al gedaan, spijtig genoeg is dit meestal veel te snel gegaan. Dit jaar doen we ook geregeld een spreekbeurt, zo wordt ons jaar telkens opgefleurd. Dit schooljaar zijn er nog vele activiteiten voorzien, De openluchtklas in Maldegem en het MEGA-project verdienen vast een 10. Ook het einde van het schooljaar wordt top, want dan verwachten ze ons op Pennenzakkenrock.

13

14 NOVEMBER ZO MA -Herfstvakantie DI WO DO VR ZA ZO MA -Instap peuters -Medisch onderzoek L1B ( op school) VM DI -Individueel oudercontact in de Huppelpas WO -Wapenstilstand : vrije dag DO -Zwemmen voor L2BL4C u : L5ABC : Felix SSB u : Ouderraad -Dag van de smaak L4B-L3A VR -Bezoek aan het huis van de sint (K2B-L1A-L1B-huppelpas). -Nacht van de duisternis K3C-K2B ZA ZO MA -Start week van de klok. -Huis van de sint K3A-K3B-K3C DI -Huis van de sint K2A-L1C WO -SvS Gymnastiekland L DO -Rapport 2 + Individueel Oudercontact KS en LS -Zwemmen voor L2BL4C -Medisch onderzoek L1C VM (op school) VR ZA ZO MA DI u-18.00u : Personeelsvergadering, geen huiswerk WO DO -8.30u : Leerlingenparlement 2 -Zwemmen voor L2BL4C VR u-22.00u : JongOudLeerlingen-dag -Soep-op-de-stoep-actie in de Huppelpas ZA ZO -1 ste zondag van de Advent MA

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar!

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT 2019 Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.11 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We nemen afscheid van

Nadere informatie

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week Praktische afspraken Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week o Er wordt enkel tussen 12u30 en 13u15 bij de kleuters gespeeld. o De vierdeklassers die bij de kleuters spelen, krijgen die dag een

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Lana, een zusje voor Ashley Pilaet (K2A)

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Lana, een zusje voor Ashley Pilaet (K2A) GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.10 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? FAMILIENIEUWS We verwelkomen Muhammad, een

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar!

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr 3 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 Voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Eetfestijn! Bedankt Meer dan 600 enthousiaste

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69%

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69% Resultaten enquête Vooraf: bij de tabellen wordt telkens een onderscheid gemaakt tussen de verschillende leerjaren. Daarna volgt het totaal en het procent bij elk antwoord. Waar leerlingen een geschreven

Nadere informatie

TWIJGJE mei Barbecue negenentwintig. zaterdag 30 mei en zondag 31 mei Blz 6 p 6 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS

TWIJGJE mei Barbecue negenentwintig. zaterdag 30 mei en zondag 31 mei Blz 6 p 6 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS TWIJGJE mei 2015 BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS Barbecue negenentwintig zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2015 Blz 6 p 6 1 Barbecue nummer negenentwintig Daar is de lente, daar

Nadere informatie

-9.00u-12.00u : K3A : Awa en Hamad -Zwemmen voor L2CL4B -20.00u : Première Vlucht365

-9.00u-12.00u : K3A : Awa en Hamad -Zwemmen voor L2CL4B -20.00u : Première Vlucht365 MAART 2015 01.03.15 ZO -2de zondag van de Vasten 02.03.15 MA -9.00u-12.00u : K3C : Awa en Hamad Onze kleuters van K3C beleven samen met hun juf en de medewerkers van de Baobabklassen een levensecht inleefatelier.

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Voor elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar!

Voor elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr 2 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 Voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Kinderparlement 2018-2019 De directeur

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Anir, broertje van Anas (K1C) en Hajar (L1B) Said. Irène De Graef, oma van juf Donna (L6A).

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Anir, broertje van Anas (K1C) en Hajar (L1B) Said. Irène De Graef, oma van juf Donna (L6A). GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.8 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We verwelkomen Anir,

Nadere informatie

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Maandbericht. Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl Maandbericht Agenda jaargang 6 vrijdag 3 juli 2015 11 juli Oud papier 8 aug. Oud papier 17 aug. Eerste schooldag OUD PAPIER-ouders juli augustus : Wouter en Jasper Bos Merel Alberts

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar.

December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar. TWIJGJE BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar. December 2015 -Op donderdag 3 december komt Sinterklaas en zijn beste

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08.

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08. 1. Maandplanning SEPTEMBER 2017 Vr 1 sep 08.40u 10.05u 10.55u 13.20u 14.05u 14.55u September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN Voor iedereen groep 56 groep 12 groep 34 4AB 1AB Za 2

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand.

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand. Beste ouders, Sinterklaas is in het land! Kinderen hebben overal hun schoentjes klaargezet voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Joepie!!! Na 6 december nemen we onze aanloop naar de eindejaarsfeesten. Een

Nadere informatie

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Week 15 Datum 7 tot en met 11 April 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ fruit eten. Fruit onder een doek verstoppen. Wat ligt er

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel Kinderbergnieuws Nieuwsbrief november 2017 Beste lezer, Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht?

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.5 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Denk niet wit. Denk niet zwart. Denk niet zwart-wit

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Bedankt juf Magda Geniet van uw welverdiende pensioen!

Bedankt juf Magda Geniet van uw welverdiende pensioen! Bedankt juf Magda Geniet van uw welverdiende pensioen! (juf Magda was tot vandaag kinderverzorgster in onze kleuterschool) Juf Magda en haar echtgenoot Marc werden donderdag 25.10.18 door James (directeur

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling,

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling, Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 8 MEI 2014 MILLEKEMOL Twee voor de prijs van één In dit nummer: U bent een trouwe lezer van onze nieuwsbrief. Dat weten we. Ook de mensen van ons oudercomité ervaren dat de

Nadere informatie

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich Blij met mij! VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 27 september 2018. Beste ouders

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Op maandag 3 september verwachten we onze kleuters en leerlingen terug op school.

Op maandag 3 september verwachten we onze kleuters en leerlingen terug op school. GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 10 Nr.12 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2017 2018 Jaarthema: Fit en gezond, de wereld rond! VAKANTIE is dat wat je nodig hebt om

Nadere informatie

Wat vind jij het leukste op onze school?(67 reacties) mijn vrienden mijn vrienden VOETBALLEN OP DE SPEELPLAATS Wero en Wiskunde lessen De speeltijden de middagspeeltijd met vrienden samen zijn Dat we een

Nadere informatie

STAP JE MEE?

STAP JE MEE? STAP JE MEE? Het maandthema voor oktober is dialoog. We besteden deze maand extra aandacht aan onze taal: hoe we met elkaar communiceren, wat je wanneer wel en niet kan zeggen,... 03 665 05 51 directie@sint-vincentschool.be

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei 1. Maandplanning MEI 2017 Ma 1 mei Dag van de Arbeid Vrijaf voor iedereen Di 2 mei Wo 3 mei Voormiddag Bloemenverkoop Vrijwilligers zijn welkom! kleuterspeelplaats Je kan je bestelde bloemen komen afhalen

Nadere informatie

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest NIEUWSBRIEF April 2018 Agenda Paasvakantie van zaterdag 31/03/2018 t.e.m. zondag 15/04/2018 Ma 16/04 Di 17/04 Wo 18/04 Do 19/04 Vr 20/04 Wo 25/04 Do 26/04 Vr 27/04 Ma 30/04 Di 01/05 Wo 02/05 Do 03/05 L5

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Avonturenklas Durbuy. Dag 3: woensdag 20 maart 2013

Avonturenklas Durbuy. Dag 3: woensdag 20 maart 2013 Avonturenklas Durbuy Dag 3: woensdag 20 maart 2013 We zijn naar het bos geweest met Willem. We hebben heel hoog boven de grond op de spoorbrug en de indianenbrug gestapt. Dat was HEEL koud aan de handen.

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie.

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie. Nieuwsbrief M I L L E K E M O L Jaargang 19, nr 6 Februari 2018 Brrr Het laatste koudeoffensief hebben we nu (hopelijk) bijna achter de rug. Nog iets te vroeg wellicht om je winterkledij definitief weg

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE.

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE. EINDE SCHOOLJAAR JUNI 2018 www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Na al dat zwoegen en zweten staat de vakantie voor de deur. Jullie kunnen nu genieten van welverdiende rust en ontspanning

Nadere informatie

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1 Allerheiligen Beste ouders, Mogen wij in de herfstvakantie met zijn allen ook toekomen aan stilstaan en daarbij verwijlen bij wat en wie voor ons altijd wezenlijk blijven hun namen bewaard als een lied

Nadere informatie

September Ma 3 Begin van het nieuwe schooljaar Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Fietsdag Ma 10 Di 11 Wo 12

September Ma 3 Begin van het nieuwe schooljaar Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Fietsdag Ma 10 Di 11 Wo 12 September 2018 Ma 3 Begin van het nieuwe schooljaar Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Fietsdag Ma 10 Di 11 Wo 12 Do 13 Vr 14 Ma 17 Di 18 Klassenfoto s Wo 19 Looiven 19.30 uur : Infoavond Do 20 Boslaan 19.30 uur : Infoavond

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Indien u dus nog een broertje of zusje wil inschrijven, meld je kind dan zeker aan binnen deze periode!

Indien u dus nog een broertje of zusje wil inschrijven, meld je kind dan zeker aan binnen deze periode! Januari 2016 Beste kinderen, Beste ouders, Ik wens jullie in naam van het hele team een warm kerstfeest en een bruisend 2016. Dirk Vranken directeur INSCHRIJVEN IN ONZE SCHOOL Nieuwe kinderen kunnen op

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/ oktober. Kledinginzameling na de herfstvakantie. Restaurantdag was een succes, BEDANKT

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/ oktober. Kledinginzameling na de herfstvakantie. Restaurantdag was een succes, BEDANKT SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 27 oktober Kledinginzameling na de herfstvakantie Van maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november mag u terug alle kleding onder het afdak van de lagere school

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 7/2015-2016 Een nieuw jaar! In dit nummer: Een nieuw jaar 1 Nu de kerstperiode voorbij is en we alle familieleden en kennissen het allerbeste toegewenst hebben voor een super 2016,

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt.

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt. de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014/85 00 69 E-mail : dewaaier@skynet.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be Nieuwsbrief Oktober 2012 Activiteitenkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Beste ouders, vrienden en sympathisanten, Hieronder vinden jullie alvast de kalender van 2015-2016. Indien er nog veranderingen zijn, uitstappen, afsluitrondes

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015 Met de medewerking van Kids Choice Ons schoolreglement versie 2014-2015 In onze school zijn we samen met veel mensen. Om ervoor te zorgen dat alles

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogisch project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

MAART Do 1 maa u Europa Direct 5AB Kasteel D Ursel Vr 2 maa Voormiddag u middagpauze namiddag

MAART Do 1 maa u Europa Direct 5AB Kasteel D Ursel Vr 2 maa Voormiddag u middagpauze namiddag 1. Maandplanning MAART 2018 Do 1 maa 09.30-15u Europa Direct 5AB Kasteel D Ursel Vr 2 maa Voormiddag 09.30-15u Europa Direct muziek op de sport project : Bornem drijft 1235groep56 voor de lagere school

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie