Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Specialisaties Schoonheidsverzorging en CIDESCO Internationaal Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Specialisaties Schoonheidsverzorging en CIDESCO Internationaal Schooljaar"

Transcriptie

1 Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Specialisaties Schoonheidsverzorging en CIDESCO Internationaal Schooljaar

2 Algemene Informatie In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals. Professionals die zich kunnen onderscheiden door zijn brede opleiding en ontwikkeling, die snel inspelen op veranderingen en vernieuwingen in de maatschappij. De vereiste kennis en vaardigheden ontwikkel je bij voorkeur onder goede begeleiding. Instituut Thomas biedt deze begeleiding. Ben je geslaagd of bijna geslaagd voor de opleiding schoonheidsspecialist of pedicure en wil je de opgedane kennis verbreden of verdiepen, kies dan een van de volgende vervolgopleidingen en specialisaties. Uitgebreid verzekeringspakket Alle deelnemers vallen zonder extra kosten onder ons speciaal verzekeringspakket bestaande uit: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Werken, oefenen, leren op modellen op school onder toezicht Werken, oefenen, leren op modellen thuis zonder toezicht Tijdens uitoefening van de praktijk stage Scholieren-ongevallen verzekering Reistijd van huis naar school Reistijd van school naar huis Reistijd van huis naar stage Vooropleiding Voor deelname aan een van de in deze studiegids opgenomen vervolgopleidingen dien je in het bezit te zijn of bijna in het bezit te zijn van een desbetreffend basisdiploma. Anders gezegd op het moment dat het desbetreffend examen voor een of meerdere vervolgopleidingen aangevraagd moet worden, dien je in het bezit te zijn van het basisdiploma schoonheidsverzorging. Examinering en diplomering Wat betreft de examinering van deze opleidingen wordt gebruik gemaakt van erkende exameninstellingen en organisaties. Deze erkenningen worden verstrekt door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen, brancheorganisaties en de betreffende internationale instellingen. De examens worden landelijk afgenomen op een door de exameninstelling aangewezen locatie. Examinering van een specialisatie wordt afgelegd in een door de ANBOS erkende exameninstelling. Deze mag naar eigen keuze zijn. Startdata Je kunt op verschillende momenten van het schooljaar instromen. De exacte data vind je terug in de bijlage. Aanmeldingsprocedure De invulling en toe sturing per post of via de van het bijgevoegd aanmeldingsformulier leidt tot een voorlopige inschrijving. Aan de hand hiervan ontvang je een bevestiging en uitnodiging voor een persoonlijk intakegesprek. Als tijdens het intakegesprek blijkt dat de aanmelding gedefinieerd kan worden ontvang je een onderwijsovereenkomst en een onderwijsreglement. Indien blijkt dat je niet geplaatst kunt worden voor een gewenste opleiding ontvang je een voorstel voor een alternatieve dag, tijd of opleidingslocatie en een voorstel met nog beschikbare plaatsen voor een van onze andere opleidingen.

3 Allround Schoonheidsspecialist Niveau 4 incl. CIDESCO

4 2. Allround Schoonheidsspecialist (4) Inclusief CIDESCO International Beauty Therapist Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 1 schooljaar Inhoud van de opleiding Additionele Behandelingen CIDESCO International Beauty Therapist Specialisatie Acné Specialisatie Huidverbeterende Massage Specialisatie Shiatsu Voorbereiden op ondernemerschap Te behalen diploma s Diploma Allround Schoonheidsspecialist (4) Diploma CIDESCO International Beauty Therapist Lesgeld: per schooljaar 4500 Gespreide betaling mogelijk in 9 termijnen ad 450. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn a 450 en inschrijfgeld a 95 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 270 Materialen: Totaal 200 (schoolmaterialen, exclusief eigen materiaal) Examengelden: Te voldoen aan exameninstelling TCI. Per theorietoets ongeveer 62 en per Proeve van Bekwaamheid ongeveer 135. Te voldoen voor de CIDESCO examens 350.

5 Additionele Behandelingen

6 3. Additionele Behandelingen Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 1 schooljaar Inhoud van de opleiding Aromatische behandelingen Thalasso therapie Afslankmethoden Hoofdhuid- en oormassage Kleuradvies make-up en kleding Bruiningsmethoden Advies & verkoop Voeding & Mengsels Medische behandelmethodes Hygiëne, Arbo en milieu Theorie van de praktijk Te behalen diploma s Certificaat Additionele Behandelingen Lesgeld: per schooljaar 1395 Gespreide betaling mogelijk in 4 termijnen ad 275. Voor aanvang van het schooljaar dient 295 en het inschrijfgeld a 95 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: Totaal 100 (schoolmaterialen, exclusief eigen materiaal) Examengelden: Totaal ongeveer 200. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment.

7 Specialisatie Acné

8 4.1 Specialisatie Acne Inhoud van de opleiding Anatomie en fysiologie van de huid Algemene en speciale pathologie Medische behandelmethoden Hygiëne, Arbo en milieu Theorie van de praktijk Bepaling behandelmethode, sterilliseren, desinfecteren en persoonlijke hygiëne Verweken t.b.v. dieptereiniging en verwijderen comedonen, ledigen pustels en talgcysten Opbrengen masker/pakking en nabehandeling Te behalen diploma s Diploma Acné Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 5 dagdelen Lesgeld: 550 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 275. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: eigen materialen Examengelden: Totaal ongeveer 200. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment.

9 Specialisatie Huidverbeterende Massage

10 4.2 Specialisatie Huidverbeterende Massage Inhoud van de opleiding Geschiedenis en ontwikkeling Medisch therapeutische en cosmetisch verzorgende vorm, anatomie bindweefsel Indicaties en absolute en relatieveen contra-indicaties Zenuwstelsel en hormonale beïnvloeding; segmentale reflexen Bindweefselzones en intensiteitskeuze Opbouw massage en anamneses; bindweefselonderzoek en bindweefseltechnieken Littekenonderzoek Prikkeling (on)gemyeliniseerde vezels Specifieke technieken littekenen Effecten bindweefsel/pincements massage Verklaringsmodellen Te behalen diploma s Diploma Huidverbeterende massage Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 7 dagdelen Lesgeld: 770 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 385. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: eigen materialen Examengelden: Totaal ongeveer 150. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment.

11 Specialisatie Elektrisch ontharen en IPL & Laser

12 4.3 Specialisatie Elektrisch Ontharen Inhoud van de opleiding Haren, beharing en nagroei Fysiologie en pathologie Hygiëne, Arbo en milieu Indicaties en relatieve en absolute contra-indicaties Voorlichting aan cliënt Theorie van de praktijk Diathermie-methode Blend-methode Te behalen diploma s Diploma Elektrisch Ontharen Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 8 dagdelen Lesgeld: 880 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 440. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: je dient zelf zorg te dragen voor een ontharingsapparaat met bijbehorende naalden. Examengelden: Totaal ongeveer 250. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment. 4.4 Specialisatie Laser & IPL Inhoud van de opleiding Anatomie, fysiologie en pathologie Natuur- en scheikundige begrippen Diathermie, blend, lichttherapie IPL en laser Voor- en nabehandeltechnieken Hygiëne, Arbo en milieu Intake, anamnese en behandelplan Indicaties en contra-indicaties Te behalen diploma s Diploma Laser & IPL

13 Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 7 dagdelen Lesgeld: 770 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 385. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: Eigen materialen Examengelden: Voor de kosten bij het Kwaliteitscentrum-uv verwijzen we je graag door naar hun website. Voor het afleggen van het examen dien je in het bezit te zijn van het onderdeel Praktijk Blend Ontharen. Heb je dit nog niet behaald, dan kun je hiervoor apart 4 lessen (van 2,5 uur per les) Praktijk Blend volgen. Kosten lesgeld 385, boekengeld 45. Je dient zelf zorg te dragen voor een ontharingsapparaat met bijbehorende naalden.

14 Specialisatie Camouflage

15 4.5 Specialisatie Camouflage Inhoud van de opleiding Fysiologie; natuurkunde/fysica Indicaties en contra-indicaties Theorie van de praktijk Voorbereiding Kleurbereiding Camoufleren Afwerking Te behalen diploma s Diploma Camouflage Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 4 dagdelen Lesgeld: 440 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 220. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: Totaal 250 Examengelden: Totaal ongeveer 200. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment

16 Specialisatie Shiatsu

17 4.6 Specialisatie Cosmetische Shiatsu Massage Inhoud van de opleiding Algemene en specifieke theorie Indicaties en absolute en relatieve contra-indicaties Theorie van de praktijk Voorbereiding Drukvariatie, drukeffectiviteit, tempo en ritme Algemene technieken Specifieke technieken Te behalen diploma s Diploma Cosmetische Shiatsu Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 7 dagdelen Lesgeld: 770 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 385. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: Eigen materialen Examengelden: Totaal ongeveer 150. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment

18 Specialisatie Permanente Make-Up (PMU)

19 4.7 Permanente Make-Up Inhoud van de opleiding Theorie van de huid, pathologie en speciale pathologie Tekenen en vormgeving Waarnemen en gedetailleerd leren kijken Theorie en praktijk van de wenkbrauwen Theorie en praktijk van de eyeliner Theorie en praktijk van de lippen Theorie en praktijk van littekens en areola Hygiëne en wetgeving Omgang met de cliënt Te behalen diploma s Diploma Permanente Make-Up Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 15 dagdelen Lesgeld: 1950 Gespreide betaling mogelijk in 4 termijnen ad 487,50. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 95 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 95 Materialen: 3100 (inclusief professioneel Academie DM III Apparaat) Examengelden: Totaal ongeveer 300. Te voldoen aan externe exameninstelling

20 Voeren van een onderneming

21 5.1 Voeren van een onderneming Ongeacht of men zelfstandig een onderneming wil gaan starten, of dat men als bedrijfsleider een functie ambieert: de inhoud van dit onderdeel zal te allen tijde een juiste toevoeging zijn om te slagen Inhoud van de opleiding Administratieve handelingen Kostprijsberekening Belastingen Natuurlijke personen Rechtspersonen Opstellen ondernemingsplan Te behalen diploma s Bewijs van Bekwaamheid Ondernemingsvaardigheden Tijdsplanning en investering Duur van de opleiding: 6 dagdelen Lesgeld: 440 Gespreide betaling mogelijk in 2 termijnen ad 220. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 45 Materialen: geen Examengelden: Totaal ongeveer 160. Te voldoen aan exameninstelling Stichting TCI per examen c.q. assessment, inclusief toegang tot digitaal portfolio voor 1 jaar.

22 CIDESCO International Beauty Therapist

23 6 CIDESCO International Beauty Therapist Theoretische inhoud: Natuurkunde Anatomie en fysiologie Huidanalyse, huidziekten, nagelziekten, plastisch chirurgie Cosmetische wetenschap Theorie van de praktijk Praktische vaardigheden: Lichaamsbehandelingen Gelaatsbehandelingen Additional Subject Te behalen diploma s Internationaal CIDESCO Diploma Beauty Therapist Tijdsplanning en investering Normaal traject: ongeveer 15 lesdagen Voorwaarde om deel te nemen: instaptoets Lesgeld: 1395 Gespreide betaling mogelijk in 4 termijnen ad 275. Voor aanvang van het schooljaar dient 295 en het inschrijfgeld a 95 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 50 Materialen: Totaal 100 (schoolmaterialen, exclusief eigen materiaal) Examengelden: Totaal 350 Post Graduate: ongeveer 10 lesdagen De Post Graduate opleiding wordt ook wel 3-jaars examen genoemd. Dat wil zeggen dat indien men reeds drie jaar of langer in het bezit is van een nationaal diploma schoonheidsverzorging, in aanmerking kan komen voor het behalen van het CIDESCO International Beauty Therapist zonder de 600 werkuren ervaring. CIDESCO gaat er van uit dat je tijdens deze 3 jaar werkervaring voldoende vaardigheden hebt opgedaan. Lesgeld: 750 Gespreide betaling mogelijk in 3 termijnen ad 250. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en het inschrijfgeld a 50 te zijn voldaan. Boeken: Totaal 50 Materialen: Eigen materialen schoolmaterialen Examengelden: Totaal 350 Wijzigingen voorbehouden

24 Opleidingsinstituut Thomas Verwersstraat 51/ HT S-HERTOGENBOSCH T: I: W:

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Specialisaties Schoonheidsverzorging en CIDESCO Internationaal Schooljaar 2016/2017

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Specialisaties Schoonheidsverzorging en CIDESCO Internationaal Schooljaar 2016/2017 Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Specialisaties Schoonheidsverzorging en CIDESCO Internationaal Schooljaar 2016/2017 Algemene Informatie In de samenleving is een grotere

Nadere informatie

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Medisch Pedicure en Workshops Schooljaar

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Medisch Pedicure en Workshops Schooljaar Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Medisch Pedicure en Workshops Schooljaar 2017-2018 Algemene Informatie In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals.

Nadere informatie

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Medisch Pedicure en Workshops Schooljaar

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Medisch Pedicure en Workshops Schooljaar Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Medisch Pedicure en Workshops Schooljaar 2018-2019 Algemene Informatie In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals.

Nadere informatie

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS Professionalisering Internationalisering Certificering ALLROUND EN SPECIALISATIES SCHOONHEIDSVERZORGING EN CIDESCO INTERNATIONAAL SCHOOLJAAR 2016

Nadere informatie

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS Professionalisering Certificering Voetverzorging MEDISCH PEDICURE SCHOOLJAAR 2016 / 2017 Inhoudsopgave 1 ALGEMENE INFORMATIE OPLEIDINGEN :...

Nadere informatie

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Voltijd Opleidingen Schooljaar

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Voltijd Opleidingen Schooljaar Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Voltijd Opleidingen Schooljaar 2019-2020 Kennismaking In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals. Professionals

Nadere informatie

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Voltijd Opleidingen Schooljaar

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Voltijd Opleidingen Schooljaar Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Voltijd Opleidingen Schooljaar 2017-2018 Kennismaking In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals. Professionals

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Schoonheidsspecialiste. Opleidingen

Informatie en Prijzen. Schoonheidsspecialiste. Opleidingen Informatie en Prijzen Schoonheidsspecialiste Opleidingen Basisopleiding Schoonheidsspecialiste of een Vakopleiding Erkend Schoonheidsspecialiste? Ben jij op zoek naar een carrière verandering? Wij geven

Nadere informatie

PRIJSLIJST CE 2012-2013. Prijslijst examenproducten en diensten 2012 2013 PRSLST XMNPRDCTN CPBL XMNS. Twee DUIZEND. twaalf.

PRIJSLIJST CE 2012-2013. Prijslijst examenproducten en diensten 2012 2013 PRSLST XMNPRDCTN CPBL XMNS. Twee DUIZEND. twaalf. PRIJSLIJST CE 2012-2013 Prijslijst examenproducten en diensten 2012 2013 PRSLST XMNPRDCTN CPBL XMNS Twee DUIZEND twaalf dertien Onderdeel van het Aanbod producten en diensten Capabel Examens Versie 1.3

Nadere informatie

Kwaliteitscentrum UV bestuur. Het bestuur van de Stichting Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging

Kwaliteitscentrum UV bestuur. Het bestuur van de Stichting Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Kwaliteitscentrum UV REGLEMENT voor het afnemen van de examens ter verkrijging van de volgende diploma s: - branchediploma Schoonheidsspecialist niveau 3 - branchediploma Allround Schoonheidsspecialist

Nadere informatie

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS Deeltijd opleidingen HET ENIGE INTERNATIONALE Opleidings-instituut uiterlijke verzorging van Nederland SCHOOLJAAR 2014 / 2015 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING Mensen houden ervan om er verzorgd uit te zien, daarom besteden we aandacht

Nadere informatie

Kwaliteitscentrum UV bestuur. Het bestuur van de Stichting Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging

Kwaliteitscentrum UV bestuur. Het bestuur van de Stichting Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Kwaliteitscentrum UV REGLEMENT voor het afnemen van de examens ter verkrijging van de volgende diploma s: - branchediploma Schoonheidsspecialist - branchediploma Allround Schoonheidsspecialist - vakdiploma

Nadere informatie

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS Voltijd en HET instituut Nationale en Internationale MBO-en Schooljaar 2016 / 2017 Inhoudsopgave 1 KENNISMAKING :... 3 VOLTIJD M.B.O. OPLEIDINGEN

Nadere informatie

De opleiding kan in Groningen, Heerenveen en Loenen gevolgd worden.

De opleiding kan in Groningen, Heerenveen en Loenen gevolgd worden. Het beroep Schoonheidsspecialiste De schoonheidsspecialiste speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Bij het beroep werd vroeger vaak alleen aan make-up gedacht. Vandaag de dag weet iedereen

Nadere informatie

Allround schoonheidsspecialist (Wellness)

Allround schoonheidsspecialist (Wellness) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround schoonheidsspecialist (Wellness) Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Allround schoonheidsspecialist (Wellness)

Allround schoonheidsspecialist (Wellness) Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround schoonheidsspecialist (Wellness) Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Schoonheidsspecialist Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Aanvulling studiehandleiding. Opleiding allround schoonheidsspecialist Cohort 2013-2014

Aanvulling studiehandleiding. Opleiding allround schoonheidsspecialist Cohort 2013-2014 Aanvulling studiehandleiding Opleiding allround schoonheidsspecialist Cohort 2013-2014 Leerjaar 2 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Ziek- en afmelding blz. 3 Examenplan kwalificatiedossier blz.

Nadere informatie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Schoonheidsspecialist Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS

I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS I.O.T. NEDERLAND Internationaal Opleidingsinstituut THOMAS Deeltijd opleidingen HET ENIGE INTERNATIONALE Opleidings-instituut Uiterlijke Verzorging van Nederland SCHOOLJAAR 2016 / 2017 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Deze 7-daagse opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding

Nadere informatie

Opleiding Voetreflexmassage

Opleiding Voetreflexmassage Opleiding Voetreflexmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Voetreflexmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Voetreflexmassage

Nadere informatie

De consument vindt op de website www.nsgp.nl de namen van de specialistes die zijn aangesloten.

De consument vindt op de website www.nsgp.nl de namen van de specialistes die zijn aangesloten. Doel De NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten) is opgericht om de consument beter te informeren over de mogelijkheden van permanente make-up (PMU) en medische pigmentatie (MP)

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

REGLEMENT voor het afnemen van het examen ter verkrijging van het

REGLEMENT voor het afnemen van het examen ter verkrijging van het REGLEMENT voor het afnemen van het examen ter verkrijging van het - diploma Voortgezette Opleiding Schoonheidsverzorging - diploma s Specialisaties Schoonheidsverzorging Kwaliteitscentrum Schoonheidsverzorging

Nadere informatie

Instructies examendeelnemer. Proeve van bekwaamheid Acne Instructies examenkandidaat, augustus 2015

Instructies examendeelnemer. Proeve van bekwaamheid Acne Instructies examenkandidaat, augustus 2015 Instructies examendeelnemer Proeve van bekwaamheid Acne Instructies examenkandidaat, augustus 2015 Voorwaarden algemeen: Om het examen te mogen afleggen, dient de deelnemer te beschikken over een door

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

ADDENDUM EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: BOL

ADDENDUM EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: BOL 1 Opleiding: Allround schoonheidsspecialist Niveau: 4 Opleidingsduur: 4.800 uur ADDENDUM EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 25403 Leerweg: BOL Cohort: 2016-2019 Sector: Economie & Dienstverlening Team: BB&C 1.Examenoverzicht

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Schoonheidsspecialist niveau 4 1 jaar Crebocode: 95745 Dossiercode: 22173 Dossierjaar: 2012 Leerweg: bol Cohort: 2013-2014 Sector:

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE

OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE 2014-2015 Voetcentrum Verweij Voor kleinschalig en persoonlijk onderwijs 0 Inhoud Opleiding voor branche pedicure en branche medisch pedicure

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Deeltijd Opleidingen Schooljaar

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Deeltijd Opleidingen Schooljaar Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Deeltijd Opleidingen Schooljaar 2018-2019 Kennismaking In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals. Professionals

Nadere informatie

Jolange Opleidingen Reglement cursist

Jolange Opleidingen Reglement cursist Jolange Opleidingen Reglement cursist Versie augustus. 1 1. Aanvang lessen en verzuim 1.1 De cursist dient tenminste 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Indien de cursist 10 minuten of

Nadere informatie

De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV

Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV Artikel 1. Instelling: Sonnevelt Opleidingen B.V. te Zaltbommel (ingeschreven bij KvK Tiel onder nummer

Nadere informatie

VISAGIE GRIMEREN HAIRSTYLING

VISAGIE GRIMEREN HAIRSTYLING Opleidingen Studiegids 2015-2016 Cursusinformatie over: VISAGIE GRIMEREN HAIRSTYLING Studiegids 2015-2016 De uiterlijke verzorging en uitstraling van een persoon neemt binnen de samenleving een steeds

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMEN BINDWEEFSEL- EN PINCEMENTSMASSAGE (HUIDVERBETERINGSMASSAGE)

PRAKTIJKEXAMEN BINDWEEFSEL- EN PINCEMENTSMASSAGE (HUIDVERBETERINGSMASSAGE) PRAKTIJKEXAMEN BINDWEEFSEL- EN PINCEMENTSMASSAGE (HUIDVERBETERINGSMASSAGE) Versie voor de examenkandidaat Specialisatie Januari 2013 Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Woerden pagina 1 Kwaliteitscentrum

Nadere informatie

www.academie-louman.nl

www.academie-louman.nl www.academie-louman.nl Inleiding Opleidingsinstituut Academie Louman, gevestigd te Amsterdam. Het is een exclusieve, particuliere school waar men opleidingen kan volgen voor Schoonheidsspecialist (ook

Nadere informatie

www.academie-louman.nl

www.academie-louman.nl Brochure 2010-2011 www.academie-louman.nl 2 Inleiding Opleidingsinstituut Academie Louman, gevestigd te Amsterdam, is een door het rijk erkend opleidingsinstituut (Crebo instituut). Het is een exclusieve,

Nadere informatie

Over ons. Intake Wil je graag advies over je opleidingskeuze? Dan kan je een intakegesprek aanvragen met één van onze docenten Zorg & Welzijn.

Over ons. Intake Wil je graag advies over je opleidingskeuze? Dan kan je een intakegesprek aanvragen met één van onze docenten Zorg & Welzijn. Prijsbijlage Over ons Welkom bij Beauty Academy Eye For You! Wat leuk dat je in ons geïnteresseerd bent! Tijdens de lessen staan jouw ontwikkeling, jouw droom en toekomst bovenaan. Veel kandidaten zijn

Nadere informatie

Studiegids. Inhoudsopgave. 1. Opleiding 2. 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2. 2. Het onderwijs 3

Studiegids. Inhoudsopgave. 1. Opleiding 2. 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2. 2. Het onderwijs 3 Inhoudsopgave 1. Opleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2 2. Het onderwijs 3 2.1 Vooropleiding 3 2.2 Dagopleiding 3 2.3 Avondopleiding 3 2.4 Beroepspraktijkvorming (BPV) 3 2.5 Verplichte vakken 4 2.6 Modellen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Studiegids avondopleiding. 1. Opleiding Algemeen Visie Het onderwijs 3

Inhoudsopgave. Studiegids avondopleiding. 1. Opleiding Algemeen Visie Het onderwijs 3 Inhoudsopgave 1. Opleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2 2. Het onderwijs 3 2.1 Vooropleiding 3 2.2 Avondopleiding 3 2.3 Verplichte vakken 3 2.4 Modellen 3 2.5 Examinering 4 3. Indeling onderwijs 5 3.1

Nadere informatie

www.academie-louman.nl

www.academie-louman.nl www.academie-louman.nl Schoonheidsspecialist Allround schoonheidsspecialist Pedicure Medisch pedicure Allround visagie en hairstyling Allround nagelstyling Workshops Inleiding Opleidingsinstituut Academie

Nadere informatie

Allround schoonheidsspecialist niveau 4

Allround schoonheidsspecialist niveau 4 Allround schoonheidsspecialist niveau 4 Met het aanbieden van de opleiding allround nivaeu 4 bieden wij de moderne schoonheidsspecialiste de mogelijkheid zich te onderscheiden en te specialiseren. Met

Nadere informatie

DE HAARLEMSE AKADEMIE

DE HAARLEMSE AKADEMIE DE HAARLEMSE AKADEMIE Ben je op zoek naar een goede opleiding voor uiterlijke verzorging? Dan is de Haarlemse Akademie zeker iets voor jou! Wij bieden deeltijd opleidingen aan voor het branchediploma schoonheidsspecialiste

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JE HELPT MENSEN ER GOED UITZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

Kynologische Opleidingen

Kynologische Opleidingen Kynologische Opleidingen Basisopleiding Kynologisch Masseur Gediplomeerd Kynologisch Sportmasseur & Gediplomeerd Kynologisch Shiatsumasseur Kynologisch Sportmassagetherapeut & Kynologisch Shiatsutherapeut

Nadere informatie

BIJLAGE B (categorie B) behorende bij het

BIJLAGE B (categorie B) behorende bij het BIJLAGE B (categorie B) behorende bij het ALGEMENE DEEL REGLEMENT voor het afnemen van het examen RIJ-INSTRUCTEUR voor de categorieën A, B, C, D en E (betreffende examens volgens de nieuwe regelgeving

Nadere informatie

Sportmassage Cursus informatie

Sportmassage Cursus informatie Sportmassage Cursus informatie De sportmassage opleiding van Medi-Sport VOF gaat in op alle aspecten van de theorie en de praktijk. Medi-Sport VOF leidt op voor het officiële diploma van het Nederlands

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

Kerntaak 1: Een schoonheidsbehandeling uitvoeren

Kerntaak 1: Een schoonheidsbehandeling uitvoeren Kerntaak 1: Een schoonheidsbehandeling uitvoeren Werkproces 1.1: Afspraken maken en de behandeling voorbereiden De allround schoonheidsspecialist ontvangt de cliënt in de salon, stelt de cliënt op haar

Nadere informatie

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Allround schoonheidsspecialist Niveau 4 3 jaar

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Allround schoonheidsspecialist Niveau 4 3 jaar 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Allround Niveau 4 3 jaar Crebocode: 95745 Leerweg: BOL Cohort: 2015 (-2018) Sector: Economie & Dienstverlening Team: Beauty, Body & Care Code

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE

OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE OPLEIDING VOOR BRANCHE PEDICURE EN BRANCHE MEDISCH PEDICURE 2016-2017 Voetcentrum Verweij Voor kleinschalig en persoonlijk onderwijs 0 Inhoud WIE ZIJN WIJ?... 2 VISIE... 2 ACCREDITATIE EN ERKENNING...

Nadere informatie

Uiterlijke verzorging. Informatie keuzedelen opleidinge Schoonheidsspecialist Allround schoonheidsspecialist. Niveau 3-4

Uiterlijke verzorging. Informatie keuzedelen opleidinge Schoonheidsspecialist Allround schoonheidsspecialist. Niveau 3-4 Uiterlijke verzorging n Informatie keuzedelen opleidinge Schoonheidsspecialist Allround schoonheidsspecialist Niveau 3-4 Keuzedelen In het tweede en derde jaar kies jij bij zowel niveau 3 als 4 een keuzedeel.

Nadere informatie

Over ons. Intake Wil je graag advies over je opleidingskeuze? Dan kan je een intakegesprek aanvragen met één van onze docenten Zorg & Welzijn.

Over ons. Intake Wil je graag advies over je opleidingskeuze? Dan kan je een intakegesprek aanvragen met één van onze docenten Zorg & Welzijn. Opleidingsoverzicht Over ons Welkom bij Beauty Academy Eye For You! Wat leuk dat je in ons geïnteresseerd bent! Tijdens de lessen staan jouw ontwikkeling, jouw droom en toekomst bovenaan. Veel kandidaten

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

Top 2 Toe Nails Opleidingsbrochure Nagelstyling en Workshops

Top 2 Toe Nails Opleidingsbrochure Nagelstyling en Workshops Top 2 Toe Nails Opleidingsbrochure Nagelstyling en Workshops Voor iedereen die een vakkundige opleiding wil volgen om professioneel nagelstyliste te worden. Opleiding tot nagelstyliste Opleidingsprogramma

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Schoonheidsspecialist niveau 4 1 jaar Crebocode: 95745 Dossiercode: 22173 Dossierjaar: 2012 Leerweg: bol Cohort: 2012 Sector: Economie

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMEN ACNEBEHANDELING UITVOEREN

PRAKTIJKEXAMEN ACNEBEHANDELING UITVOEREN PRAKTIJKEXAMEN ACNEBEHANDELING UITVOEREN Versie voor de examenkandidaat Specialisatie Augustus 2014 Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Woerden pagina 1 Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Woerden

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMEN HUIDVERBETERINGSMASSAGE

PRAKTIJKEXAMEN HUIDVERBETERINGSMASSAGE PRAKTIJKEXAMEN HUIDVERBETERINGSMASSAGE (BINDWEEFSEL- EN PINCEMENTSMASSAGE) Versie voor de examenkandidaat Specialisatie februari 2015 Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Woerden pagina 1 Kwaliteitscentrum

Nadere informatie

DE HAARLEMSE AKADEMIE

DE HAARLEMSE AKADEMIE Inleiding Haarlemse Akademie blz. 2 Schoonheid - Vakopleiding blz. 3 - Combinatie opleidingen blz. 5 - Voortgezette opleidingen blz. 6 Pedicure - Branche opleiding blz. 8 - Medische Pedicure blz. 10 Visagie

Nadere informatie

Studiegids dagopleiding

Studiegids dagopleiding Inhoudsopgave 1. Opleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Visie 2 2. Het onderwijs 3 2.1 Vooropleiding 3 2.2 Dagopleiding 3 2.3 Beroepspraktijkvorming (BPV) 3 2.4 Verplichte vakken 3 2.5 Modellen 4 2.6 Examinering

Nadere informatie

Docententrainingen

Docententrainingen Docententrainingen 2017-2018 Ook dit schooljaar willen wij u graag ondersteuning bieden bij het verbreden en/of opfrissen van uw kennis. Ervaring leert dat door vakgerichte docententrainingen, verbreding

Nadere informatie

Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging

Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging Tekstbron 7.1 Werken in de Uiterlijke Verzorging Werken in de Uiterlijke Verzorging betekent dat je veel bezig bent met huid- en haarverzorging bij klanten. Je geeft ook massages en je verzorgt de nagels

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van de Rusen Donmez Academy

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van de Rusen Donmez Academy RUSEN DONMEZ ACADEMY Dit zijn de Algemene Voorwaarden van de Rusen Donmez Academy Door een opleiding bij te volgen, accepteer je automatisch onze Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden Artikel 1. Totstandkoming

Nadere informatie

Opleiding Ontspanningsmassage

Opleiding Ontspanningsmassage Opleiding Ontspanningsmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Ontspanningsmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Ontspanningsmassage

Nadere informatie

Aanvraagprocedure voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: verstrekking van een aanwijzing als exameninstelling voortgezet onderwijs

Aanvraagprocedure voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: verstrekking van een aanwijzing als exameninstelling voortgezet onderwijs Voorlichtingspublicatie Betreft de onderwijssector(en) Informatie DUO/ICO Primair onderwijs po 079-3232333 Aanvraagprocedure voor scholen voor voortgezet speciaal onderwijs: verstrekking van een aanwijzing

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID ACNEBEHANDELING UITVOEREN (kwalificatiedossier 2011-2012: kerntaak 1 + 3) (kwalificatiedossier 2012-2013: kerntaak 1) ALGEMENE VERSIE Opleiding Allround Schoonheidsspecialist MBO

Nadere informatie

Medewerker contactlenzen Contactlensspecialist

Medewerker contactlenzen Contactlensspecialist Informatie 2015-2016 Medewerker contactlenzen Contactlensspecialist 6 o p l e i d i n g s i n s t i t u t e n Opleiding in de optiek Het traject van de opleiding De opleiding bestaat uit 4 onafhankelijk

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

BIJLAGE D (categorie D) behorende bij het

BIJLAGE D (categorie D) behorende bij het BIJLAGE D (categorie D) behorende bij het ALGEMENE DEEL REGLEMENT voor het afnemen van het examen RIJINSTRUCTEUR voor de categorieën A, B, C, D, E, T en het herintrederstraject (betreffende examens volgens

Nadere informatie

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Deeltijd Opleidingen Schooljaar

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas. Voorbereid op de toekomst. Deeltijd Opleidingen Schooljaar Internationaal Opleidingsinstituut Thomas Voorbereid op de toekomst Deeltijd Opleidingen Schooljaar 2017-2018 Kennismaking In de samenleving is een grotere behoefte aan ondernemende professionals. Professionals

Nadere informatie

Opleidingsovereenkomst Floranails.

Opleidingsovereenkomst Floranails. Opleidingsovereenkomst Floranails. 1. Overeenkomst Deze overeenkomst wordt gesloten tussen u als cursist en Floranails als opleider voor de duur van de opleiding waarvoor u zich als cursist heeft ingeschreven.

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Visagie. Opleidingen

Informatie en Prijzen. Visagie. Opleidingen Informatie en Prijzen Visagie Opleidingen Wij geven basis- en vak opleidingen tot visagist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit in het lesgeven

Nadere informatie

Gelders Opleidingsinstituut

Gelders Opleidingsinstituut Jaarverslag 217 Copyright Gelders Opleidingsinstituut B.V. te Arnhem Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (voor willekeurig welke doeleinden) door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Academie Louman. opleidingsinstituut voor uiterlijk verzorging. www.academie-louman.nl

Academie Louman. opleidingsinstituut voor uiterlijk verzorging. www.academie-louman.nl Academie Louman opleidingsinstituut voor uiterlijk verzorging www.academie-louman.nl 1 Inleiding Opleidingsinstituut Academie Louman, gevestigd te Amsterdam. Het is een exclusieve, particuliere school

Nadere informatie

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. op behoeften van klant richten

zorgvuldigheid Zorg willen en kunnen besteden aan materialen, mensen, procedures. op behoeften van klant richten Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Kapper Studierichting Wellness en beauty Locatie Venlo - Groenveldsingel Niveau 2 Leerweg bol Sector Hospitality & Wellness Duur

Nadere informatie

2. Deelname aan het examen

2. Deelname aan het examen 1. Examenkandidaat Wil je toegang krijgen tot een examen, dan gelden daar voorwaarden voor. Je moet laten zien dat je klaar bent met het onderwijs. Voordat je wilt starten met je mbo-examens, beslis je

Nadere informatie

BIJLAGE A (categorie A) behorende bij het

BIJLAGE A (categorie A) behorende bij het BIJLAGE A (categorie A) behorende bij het ALGEMENE DEEL REGLEMENT voor het afnemen van het examen RIJINSTRUCTEUR voor de categorieën A, B, C, D, E, T en het herintrederstraject (betreffende examens volgens

Nadere informatie

Branchekwalificatiedossier Schoonheidsverzorging. - Schoonheidsspecialist - Allround schoonheidsspecialist

Branchekwalificatiedossier Schoonheidsverzorging. - Schoonheidsspecialist - Allround schoonheidsspecialist Branchekwalificatiedossier Schoonheidsverzorging - Schoonheidsspecialist - Allround schoonheidsspecialist Geldend vanaf september 2016 Colofon Onder regie van ANBOS Verantwoording Centrum voor Ambachtseconomie

Nadere informatie

Examenvoorlichting (in 10 stappen)

Examenvoorlichting (in 10 stappen) Examenvoorlichting (in 10 stappen) 2017 2018 1. Examenkandidaat Wil je toegang krijgen tot een examen, dan gelden daar voorwaarden voor. Je moet laten zien dat je klaar bent met het onderwijs. Voordat

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Docententrainingen

Docententrainingen Docententrainingen 2019-2020 Beste docent, Ook in het schooljaar 2019-2020 willen wij u graag ondersteuning bieden bij het verbreden en/of opfrissen van uw kennis. Ervaring leert dat door vakgerichte docententrainingen,

Nadere informatie

Docententrainingen

Docententrainingen Docententrainingen 2018-2019 Ook in het schooljaar 2018-2019 willen wij u graag onder steuning bieden bij het verbreden en/of opfrissen van uw kennis. Ervaring leert dat door vakgerichte docententrainingen,

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID ELEKTRISCH ONTHAREN (kerntaken 1 en 4) ALGEMENE VERSIE Opleiding Allround Schoonheidsspecialist MBO niveau 4 Crebonummer 91200 Schooljaar/cohort 2010-2011 (met informatie over cohort

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMEN ONTHARINGSTECHNIEKEN

PRAKTIJKEXAMEN ONTHARINGSTECHNIEKEN PRAKTIJKEXAMEN ONTHARINGSTECHNIEKEN Versie voor de examenkandidaat Specialisatie Augustus 2014 Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Woerden pagina 1 Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging Woerden pagina

Nadere informatie

Schoonheidsbehandelingen

Schoonheidsbehandelingen Behandeling Tijdsduur Prijs Behandeling Tijdsduur Prijs Schoonheidsbehandelingen Environ Introductie behandelingen Environ discovery 60,- Environ cleansing 15 min. 30,- Combi treatment Bio-peeling en bio-lifting

Nadere informatie

Branche erkende spoedopleiding Allround Aerobicstrainer-A (5 dgn)

Branche erkende spoedopleiding Allround Aerobicstrainer-A (5 dgn) Branche erkende spoedopleiding Allround Aerobicstrainer-A (5 dgn) Speciaal voor mensen die al een opleiding hebben gevolgd, bestaat de mogelijkheid om zich verkort bij te scholen om deel te nemen aan het

Nadere informatie

Bij het Dulon vavo kun je terecht voor alle profielen: Zorg & Welzijn, Economie, Landbouw en Techniek.

Bij het Dulon vavo kun je terecht voor alle profielen: Zorg & Welzijn, Economie, Landbouw en Techniek. VMBO-TL/MAVO Wil je naar een mbo-opleiding niveau 3 of 4 en heb je nog geen vmbo-diploma? Kun of wil je je schoolloopbaan niet meer vervolgen op een reguliere VO-school en ben je minimaal 16 jaar? Dan

Nadere informatie

o p l e i d i n g e n v o o r u i t e r l i j k e v e r z o r g i n g www.academie-louman.nl

o p l e i d i n g e n v o o r u i t e r l i j k e v e r z o r g i n g www.academie-louman.nl o p l e i d i n g e n v o o r u i t e r l i j k e v e r z o r g i n g www.academie-louman.nl Inleiding Opleidingsinstituut Academie Louman, gevestigd te Amsterdam. Het is een exclusieve, particuliere praktijkschool

Nadere informatie

D i e n s t e x a m e n s. I n f o r m a t i e B r o c h u r e. L a n d s e x a m e n 2 0 1 5-2 0 1 6

D i e n s t e x a m e n s. I n f o r m a t i e B r o c h u r e. L a n d s e x a m e n 2 0 1 5-2 0 1 6 M i n i s t e r i e v a n O n d e r w i j s, C u l t u u r, J e u g d e n S p o r t D i e n s t e x a m e n s I n f o r m a t i e B r o c h u r e L a n d s e x a m e n H A V O, V W O E N V S B O - T K

Nadere informatie

De consument vindt op de website de namen van de specialistes die zijn aangesloten.

De consument vindt op de website  de namen van de specialistes die zijn aangesloten. Doel De NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten) is opgericht om de consument beter te informeren over de mogelijkheden van permanente make-up (PMU) en medische pigmentatie (MP)

Nadere informatie

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Studiehandleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk september 2010 2 e druk december 2012 001204620 2010, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Opleidingen zonder baangarantie 2014

Opleidingen zonder baangarantie 2014 Opleidingen zonder baangarantie 2014 De sollicitatieclub van het solliciteren en re-integreren De BanenSolliciteit biedt onderstaande opleidingen (zonder baangarantie en werkervaringsplaatsen) en werkplekken

Nadere informatie