Wanneer kan ik me inschrijven bij WoonnetRijnmond? Hoe kan ik me inschrijven bij WoonnetRijnmond? Wat kost een inschrijving?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wanneer kan ik me inschrijven bij WoonnetRijnmond? Hoe kan ik me inschrijven bij WoonnetRijnmond? Wat kost een inschrijving?"

Transcriptie

1 Wanneer kan ik me inschrijven bij WoonnetRijnmond? U kunt zich bij WoonnetRijnmond inschrijven voor een huis, bedrijfsruimte, parkeerplaats of berging als u minimaal 18 jaar oud bent, of uw partner minimaal 18 jaar is. In een bijzondere situatie kunt u zich inschrijven als woningzoekende als u jonger bent dan 18 jaar. Neemt u dan contact op met een van de deelnemende corporaties. Zij bekijken of u bij de uitzonderingen hoort. Hyperlink naar aangesloten corporaties Hoe kan ik me inschrijven bij WoonnetRijnmond? U kunt zich inschrijven voor een huis, bedrijfsruimte, parkeerplaats of berging via WoonnetRijnmond.nl of aan de balie bij een van de aangesloten corporaties. Als u jonger dan 18 jaar bent kunt u zich niet via WoonnetRijnmond.nl inschrijven. Alleen in een bijzondere situatie kunt u zich inschrijven als woningzoekende wanneer u jonger bent dan 18 jaar. Neemt u dan contact op met een van de deelnemende corporaties. Zij bekijken of u bij de uitzonderingen hoort. Hyperlink naar aangesloten corporaties Wat kost een inschrijving? U kunt zich voor 10,- per jaar inschrijven voor huurwoningen. Inschrijven voor koopwoningen of overig aanbod (parkeergelegenheid, berging, bedrijfsruimten) is gratis. Welke gegevens heb ik nodig om me in te schrijven als woningzoekende? U moet uw persoonlijke gegevens invullen als u op zoek bent naar een huis. Het is ook belangrijk dat u een digitale inkomensverklaring over 2014 of 2013 (op te vragen bij de Belastingdienst) of loonstrook en uw BSN bij de hand hebt. Tip: heeft u uw inkomensverklaring niet digitaal? Maak hiervan dan een foto met een smartphone of tablet. hyperlink naar belastingdienst maken en telefoonnummer opnemen?

2 Wat zijn de voorwaarden voor een inschrijving bij WoonnetRijnmond? WoonnetRijnmond heeft inschrijfvoorwaarden. In de inschrijfvoorwaarden leest u alles over de inschrijving, het reageren op een woning, de woningbemiddeling. De rest van de afspraken en regels van WoonnetRijnmond leest u in de Spelregels Woonruimtebemiddeling van Maaskoepel en in de Huisvestingsverordening. hyperlink naar inschrijfvoorwaarden hyperlink naar spelregels hyperlink naar de Huisvestingsverordening Ik weet mijn IBAN niet. Waar kan ik dit opzoeken? Uw IBAN kunt u vinden op uw rekeningafschriften, op uw internet-bankomgeving, op uw overschrijvingsformulieren en meestal ook op uw bankpas. Hoe krijg ik een gebruikersnaam en wachtwoord? U krijgt van ons geen gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord bedenken en invullen bij het inschrijven op WoonnetRijnmond.nl. Bent u gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Onder de knop 'Inloggen/inschrijven' kunt u uw gebruikersnaam of een nieuw wachtwoord opvragen. https://www.woonnet-rijnmond.nl/huurwoningen/snelzoeken Kunnen mijn partner en ik ons allebei inschrijven? U kunt uzelf en uw partner inschrijven als woningzoekende. Als u samen naar een woning wilt verhuizen, bent u wel verplicht om u beiden op één inschrijving te registreren. Wat wordt bedoeld met 'huidige woonsituatie'? Uw 'huidige woonsituatie' is hoe u nu woont. Koopt u, huurt u of woont u bij anderen? Met deze informatie weten we of u een doorstromer of starter bent. En dat is voor u belangrijk bij sommige woningen, die geadverteerd worden met voorrang voor doorstromers of starters.

3 Wat zijn meeverhuizende personen? Meeverhuizende personen zijn bijvoorbeeld uw kinderen, inwonende familie of vrienden, die met u meeverhuizen naar uw nieuwe woning. Waarom vraagt WoonnetRijnmond mijn BSN? Uw naam kan heel veel op de naam van iemand anders lijken. Door ook uw BSN te gebruiken, kunnen we geen fouten maken. Niemand heeft namelijk hetzelfde BSN. Ook bij woningaanbiedingen en het afsluiten van contracten is het BSN een hulpmiddel om te zien dat het om de juiste persoon gaat. Waarom vraagt WoonnetRijnmond een inkomensverklaring? Corporaties moeten huizen met een huur van minder dan 710,68 (de maximale huurgrens) zoveel mogelijk verhuren aan huishoudens met een inkomen van minder dan ,-. Dit moet van de overheid. De woningen die boven deze maximale huurgrens liggen mogen wel aan huishoudens met een inkomen van meer dan ,- verhuurd worden. Het is daarom belangrijk om precies te weten hoe hoog uw belastbaar jaarinkomen is. Kan ik mij inschrijven als ik in het buitenland woon? Ja, dat kan. Als u op WoonnetRijnmond.nl uw adres invult kunt u aangeven in welk land u woont. Daarna kunt u uw buitenlandse adres zelf invullen. U kunt het inschrijfgeld het beste betalen via ideal. Lukt dit niet, stuur dan een bericht via de online helpdesk naar WoonnetRijnmond. Wij gaan u dan proberen verder te helpen. Kan ik mijn geld terugkrijgen? Nee, u kunt niet een deel van uw inschrijfgeld of verlengingskosten terugkrijgen als u binnen een jaar een woning vindt. Ook niet als u buiten WoonnetRijnmond om woonruimte vindt.

4 Kan ik een automatische incasso afgeven? Het is niet mogelijk de jaarlijkse verlengingskosten via een automatische machtiging te regelen. Elk jaar krijgt u de vraag om de verlenging te betalen. U kunt de verlenging vervolgens op 'Mijn account' verder regelen. Kan ik mijn inschrijving op naam van iemand anders laten zetten? Nee, een inschrijving staat op uw naam en kan niet op naam van iemand anders worden gezet. Mag ik meerdere inschrijvingen hebben? Nee, u mag maar één inschrijving bij WoonnetRijnmond hebben. Het is dus niet mogelijk om een inschrijving als hoofdwoningzoekende te hebben en ook als medewoningzoekende bij een andere inschrijving ingeschreven te staan. Ik ben 17 jaar of jonger, kan ik mij inschrijven als woningzoekende? U kunt zich bij WoonnetRijnmond inschrijven als u minimaal 18 jaar oud bent, of uw partner minimaal 18 jaar is. In een bijzondere situatie kunt u zich inschrijven als woningzoekende wanneer u jonger bent dan 18 jaar. Neemt u dan contact op met een van de deelnemende corporaties. Zij bekijken of u bij de uitzonderingen hoort. Hyperlink naar deelnemende woningcorporaties Ik heb geen computer, hoe kan ik mij inschrijven? Heeft u misschien (klein-)kinderen, familie, een buurman of iemand anders in uw omgeving die u kan helpen? Nee? Neemt u dan contact op met een van de corporaties die bij WoonnetRijnmond horen, om eventueel een afspraak te maken. Zij kunnen u ook inschrijven. Vergeet u niet uw BSN en inkomensverklaringen of salarisstroken van alle personen in uw huishouden mee te nemen. Hyperlink naar deelnemende woningcorporaties

5 Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan ,-. Is inschrijving bij WoonnetRijnmond zinvol? Natuurlijk heeft het zin. Op WoonnetRijnmond.nl vindt u ook huurhuizen met een hogere huurprijs dan 710,68 en koopwoningen. Het is verstandig om ook naar de toekomst te kijken. Denkt u dat uw inkomen gaat dalen en past een sociale huurwoning over een poosje wel bij u? Met een inschrijving bouwt u dan vast inschrijfduur op. Mijn jaarinkomen ligt boven de ,-. Is het zinvol om mijn inschrijving te verlengen? Natuurlijk heeft het zin. Op WoonnetRijnmond.nl vindt u ook huurhuizen met een hogere huurprijs dan 710,68 en koopwoningen. Het is verstandig om ook naar de toekomst te kijken. Denkt u dat uw inkomen gaat dalen en past een sociale huurwoning over een poosje wel bij u? Met een inschrijving bouwt u dan vast inschrijfduur op. Moet ik mij ook inschrijven als ik alleen interesse heb in garages of parkeerplaatsen? Ja, u schrijft zich dan alleen in voor het overige aanbod. Een inschrijving voor het overige aanbod is gratis. Moet ik mij ook inschrijven als ik alleen interesse heb in koopwoningen? U kunt op koopwoningen ook reageren zonder inschrijving. Maar met een inschrijving kunt u bijvoorbeeld uw woonwensen opslaan en een tipbericht ontvangen als er een koopwoning aangeboden wordt waar u naar op zoek bent. Een inschrijving voor koopaanbod is gratis. Kan ik twee inschrijvingen samenvoegen? U kunt twee inschrijvingen samenvoegen. Op de inschrijving met de langste inschrijfdatum worden de gegevens van de andere inschrijving toegevoegd. Om samen te voegen neemt u contact op met WoonnetRijnmond via de online helpdesk of met een corporatie aangesloten bij WoonnetRijnmond. Hyperlink naar deelnemende woningcorporaties

6 Ik heb mij ingeschreven bij WoonnetRijnmond. Hoe lang is mijn inschrijving geldig? Uw inschrijving is een jaar geldig. Een paar weken voor het jaar voorbij is, krijgt u van ons bericht. Heeft u aan ons een adres doorgegeven? Dan krijgt u het bericht over het verlengen per , anders per post. U kunt dan via de website uw inschrijving weer met een jaar verlengen. Ik sta ingeschreven voor huurwoningen. Kan ik nu ook op een koopwoning reageren? U kunt met uw inschrijving ook op koophuizen reageren. Als u reageert op een koophuis, wordt u automatisch ingeschreven voor koophuizen. U kunt zich ook zelf inschrijven voor koophuizen. Ga naar 'Mijn account'. Onder 'Mijn gegevens' klikt u op 'Wijzig inschrijvingen'. U kunt uw inschrijving nu uitbreiden met koopwoningen. De inschrijving voor koophuizen is gratis. Ik sta ingeschreven voor huurwoningen. Kan ik nu ook op een garage en/of parkeerplaats reageren? U kunt met uw inschrijving ook op overig aanbod, zoals een garage en/of parkeerplaats reageren. Wanneer u hier voor de eerste keer op reageert, wordt u automatisch ingeschreven voor overig aanbod. U kunt uw inschrijving ook zelf uitbreiden op 'Mijn account'. Onder 'Mijn gegevens' klikt u op 'Wijzig inschrijvingen'. U kunt uw inschrijving nu uitbreiden met overig aanbod. Ik sta ingeschreven voor koopwoningen. Kan ik nu ook op een huurhuis reageren? Nee, voor het reageren op huurhuizen moet u zich inschrijven voor huurhuizen. De inschrijving voor huurhuizen kost 10,- per jaar. U kunt uw inschrijving uitbreiden op 'Mijn account'. Onder 'Mijn gegevens' klikt u op 'Wijzig inschrijvingen'. Nu kunt u uw inschrijving uitbreiden. Ik sta ingeschreven voor garages en/of parkeerplaatsen. Kan ik nu ook op een huurwoning reageren? Nee, voor het reageren op huurwoningen dient u zich in te schrijven voor huurwoningen. De inschrijving voor huurwoningen kost 10,- per jaar. U kunt uw inschrijving uitbreiden na het inloggen via Mijn account. Onder 'Mijn gegevens' klikt u op 'Wijzig inschrijvingen'. Hierna kunt u uw inschrijving uitbreiden.

7 Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens wijzigen? U kunt uw inschrijfgegevens op WoonnetRijnmond.nl wijzigen. U kunt na het inloggen via Mijn account uw inschrijfgegevens wijzigen. Onder 'Mijn gegevens' kiest u voor 'Wijzigen mijn gegevens'. Lukt het niet om uw inschrijfgegevens via de website te wijzigen? Neem dan contact op met de online helpdesk van WoonnetRijnmond of met een van de aangesloten woningcorporaties. Hoe kan ik mijn partner uitschrijven? U kunt op WoonnetRijnmond.nl via 'Mijn account' uw partner uitschrijven. Onder 'Mijn gegevens' klikt u op 'Wijzig mijn gegevens'. U kunt nu uw partner uitschrijven. Lukt het niet om uw partner via de website uit te schrijven? Neem dan contact op met de digitale helpdesk van WoonnetRijnmond of met een van de aangesloten woningcorporaties. Hyperlink naar deelnemende woningcorporaties Waarom kan ik sommige gegevens niet wijzigen? U kunt uw naam, voorletters, geboortedatum en BSN niet zelf wijzigen. U zou de inschrijving dan namelijk op de naam van iemand anders kunnen zetten en dat mag niet. Natuurlijk kan het voorkomen dat u een foutje ontdekt in deze gegevens, of dat uw naam wijzigt door huwelijk of echtscheiding. Neemt u in dat geval contact op met een van de corporaties. Op vertoon van uw legitimatie kunnen zij uw gegevens aanpassen. Hyperlink naar deelnemende woningcorporaties Verandert mijn adreswijziging iets aan mijn inschrijftijd? Ja, uw opgebouwde inschrijftijd verdwijnt als u naar een zelfstandige huur- of koopwoning in Nederland verhuist. Met zelfstandig bedoelen we een woning met een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en sanitair. Het maakt dus niet uit of u dit huis via WoonnetRijnmond, een corporatie, een makelaar, een particuliere verhuurder etc. vindt. Geef de adreswijziging direct door aan WoonnetRijnmond. U kunt uw adres zelf wijzigen via Mijn account. U bouwt weer inschrijftijd op vanaf het moment dat wij uw adreswijziging hebben verwerkt.

8 Als u inwoont of verhuist naar het buitenland, dan heeft de verhuizing geen invloed op uw inschrijfduur. Wanneer word ik uitgeschreven bij WoonnetRijnmond? U wordt uitgeschreven bij WoonnetRijnmond als u via WoonnetRijnmond een woning vindt. Ook wordt u uitgeschreven als u de inschrijfkosten en/of de verlengingskosten niet betaalt. Als u meerdere keren staat ingeschreven, stoppen we de inschrijvingen die te veel zijn. Zo staat u nog maar één keer ingeschreven. De inschrijving met de langste inschrijftijd blijft bestaan. Als u zelf niet meer ingeschreven wilt staan, wordt u natuurlijk ook uitgeschreven. Wat kan ik doen als ik mij per ongeluk heb uitgeschreven? Neem contact op met de online helpdesk van WoonnetRijnmond via het contactformulier. Ook kan een van de aangesloten corporaties uw inschrijving mogelijk herstellen. U moet wel de eventueel verschuldigde verlengingskosten betalen. Als ik mij uitschrijf, krijg ik dan de inschrijfkosten terug? Nee. Ik wil niet meer ingeschreven staan. Wat moet ik doen? Uitschrijven bij WoonnetRijnmond gaat automatisch wanneer u een woning accepteert of wanneer u uw inschrijving niet jaarlijks verlengt. Wilt u zich tussentijds uitschrijven? U kunt zich via 'Mijn account' uitschrijven. Ik wil mij uitschrijven, maar ik heb nog reacties op huizen. Zijn deze na het uitschrijven nog geldig? Nee, als u zich uitschrijft worden uw reacties verwijderd.

9 Wat vind ik bij Mijn account? Op 'Mijn account' vindt u uw gegevens, uw lopende reacties, uw definitieve reacties, uw interesse, uw aanbiedingen, uw correspondentie en uw eventuele no-show. Het lukt mij niet om in te loggen. Hoe los ik dit op? Controleer of u uw gebruikersnaam goed heeft ingevuld. Als uw gebruikersnaam klopt, voer dan uw wachtwoord opnieuw in. Controleer of u met kleine letters of met hoofdletters typt. Als u nog steeds niet kunt inloggen, kunt u onder de knop 'Inloggen/inschrijven' uw gebruikersnaam of een nieuw wachtwoord opvragen. Lukt het nog steeds niet om met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen? Neem dan contact op met de online helpdesk van WoonnetRijnmond of met een van de woningcorporaties. Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe vraag ik die opnieuw aan? Op de homepage kunt u onder de knop 'Inloggen/inschrijven' een nieuw wachtwoord opvragen. Ik wil graag inloggen, maar ik weet mijn gebruikersnaam niet meer. Hoe vraag ik die opnieuw aan? Op de homepage kunt u onder de knop 'Inloggen/inschrijven' uw gebruikersnaam opvragen. Hoe wijzig ik mijn wachtwoord? U kunt uw wachtwoord wijzigen via 'Mijn account'. Moet ik de cookies van jullie website accepteren? Als u gebruik wilt maken van alle mogelijkheden van de website moet u de cookies accepteren.

10 WoonnetRijnmond.nl gebruikt cookies voor het verzamelen van gegevens over het bezoek van de website. Bijvoorbeeld gegevens als het besturingssysteem en de internetbrowser die u gebruikt en de internetpagina's die u bekijkt. We kunnen zo kijken of we u beter kunnen helpen. De website werkt niet goed op mijn computer. Wat kan ik doen? Neem contact op met de online helpdesk van WoonnetRijnmond via het contactformulier of met een van de aangesloten woningcorporaties. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen is het handig als u deze gegevens kunt doorgeven: Wat gaat er mis? Bijvoorbeeld: inloggen of reageren op een woning lukt niet. Gebruikt u een gewone computer, een tablet of een smartphone? Welke browser gebruikt u (bijvoorbeeld Internet Explorer, Google Chrome, Firefox of Safari)? Klik hier om te zien welke browser u gebruikt. Hyperlink naar whatismybrowser.org Hyperlink naar deelnemende woningcorporaties Met welke instellingen werkt de website het beste? De website werkt het beste op Internet Explorer 9 (en hoger), Google Chrome, Firefox 4 en hoger en Safari 3 en hoger. Welke documenten zie ik onder 'Mijn correspondentie'? Bij 'Mijn correspondentie' ziet u alle documenten die u in uw dossier heeft gedaan en de brieven en/of s die u van WoonnetRijnmond heeft gekregen. Ik wil een document toevoegen aan mijn dossier. Hoe kan ik dit doen? U kunt op de website een document aan uw dossier toevoegen. Als u bent ingelogd klikt u op de pagina 'Mijn account' op 'Mijn correspondentie'. Daar kunt u een document uploaden.

11 Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen? Uw inschrijving is twaalf maanden geldig. U ontvangt een aantal weken voor het einde van deze periode van ons bericht met de vraag uw inschrijving te verlengen. Heeft u aan ons een adres doorgegeven? Dan krijgt u het bericht over de verlenging per , anders per post. U kunt via 'Mijn account' uw inschrijving met een jaar verlengen. Hoe kan ik zien tot welke datum mijn inschrijving geldig is? U kunt op 'Mijn account' zien tot welke datum uw inschrijving geldig is. Onder 'Mijn gegevens' staat Geldig tot.... Hoe kan ik mijn verlengingskosten betalen? U kunt de verlengingskosten betalen via ideal of een eenmalige machtiging. Hoe weet ik of de verlenging van mijn inschrijving gelukt is? Als u klaar bent met verlengen kunt u op Mijn account zien tot welke datum uw inschrijving geldig is. Onder 'Mijn gegevens' staat Geldig tot.... Ligt de datum een jaar verder, dan is de verlenging gelukt. Wat kost een verlenging? Een verlenging voor huurhuizen kost 10,- per jaar. Verlengen voor koophuizen of overig aanbod (zoals parkeergelegenheid, berging, bedrijfsruimten) is gratis. Vervalt mijn lopende reactie/aanbieding als ik ben uitgeschreven omdat ik de verlengingskosten niet heb betaald? Ja, als u bent uitgeschreven vervallen uw reacties en aanbiedingen.

12 Ik heb een eenmalige machtiging afgegeven, maar ik wil op een andere manier betalen, kan dit? Als u een eenmalige machtiging heeft afgegeven worden de verlengingskosten automatisch van uw rekening gehaald. U kunt dan niet meer op een andere manier betalen. Ik heb een eenmalige machtiging afgegeven, maar de verlengingskosten zijn nog niet van mijn rekening gehaald. Als u een machtiging heeft afgegeven hoeft u niets te doen. De verlengingskosten worden meestal binnen een paar werkdagen automatisch van uw rekening gehaald. Kan ik betalen met een acceptgiro? Nee, u kunt alleen betalen via ideal of eenmalige machtiging. Wat is het rekeningnummer van WoonnetRijnmond? Ingenicio regelt de betalingen van inschrijfgeld en verlengingskosten voor WoonnetRijnmond. U kunt geen geld overmaken naar het rekeningnummer van WoonnetRijnmond. U kunt met ideal of een eenmalige machtiging betalen. Hoe kan ik reageren op een huurwoning? Nadat u een huurwoning heeft gevonden op WoonnetRijnmond.nl, klikt u onder in de advertentie op de knop 'Perfect, deze woning wil ik'. U komt daarna in het scherm waar u kunt reageren. Om te kunnen reageren op een huurhuis moet u bij WoonnetRijnmond ingeschreven staan als woningzoekende voor huurwoningen. Deze inschrijving kost 10,- per jaar. Hoe kan ik reageren op een koopwoning? Nadat u een koophuis heeft gevonden op de website, klikt u onder in de advertentie op de knop 'Perfect, deze woning wil ik'. U komt daarna in het scherm waar u kunt reageren. U laat een aantal persoonlijke gegevens achter en de makelaar neemt zo snel mogelijk contact met u op.

13 Hoe kan ik reageren op een garage of een parkeerplaats? Nadat u een garage of parkeerplaats heeft gevonden op de website, klikt u onder in de advertentie op de knop 'Perfect, deze wil ik'. U komt daarna in het scherm waar u kunt reageren. U laat een aantal persoonlijke gegevens achter en de corporatie neemt zo spoedig mogelijk contact met u op, als u voor deze garage of parkeerplaats in aanmerking komt. Op hoeveel huurwoningen mag ik reageren? U kunt maximaal twee reacties plaatsen op aangeboden huurwoningen. Iedere avond om uur worden nieuwe huurhuizen op WoonnetRijnmond.nl geplaatst. Sommige huuradvertenties blijven nog staan op de website, andere huuradvertenties verdwijnen van de website. Heeft u op twee huuradvertenties gereageerd en ziet u in het nieuwe huuraanbod een beter passende woning? Dan kunt u via 'Mijn account' een van de twee reacties intrekken. Daarna kunt u reageren op de beter passende huurwoning. Als u een reactie heeft op een huuradvertentie die niet meer op de website staat, dan kunt u ook een reactie op een nieuwe huurwoning uitbrengen. Op hoeveel koopwoningen mag ik reageren? U kunt op zoveel koopwoningen reageren als u wilt. Op hoeveel garages en/of parkeerplaatsen mag ik reageren? U kunt op zoveel garages en/of parkeerplaatsen reageren als u wilt. Kan ik mijn reactie weer verwijderen? U kunt reacties op woningen die nog op de website geadverteerd staan weghalen. Op 'Mijn account' staan uw lopende reacties. U kunt daar uw reactie verwijderen. U kunt reacties op woningen die niet meer op de website geadverteerd staan niet meer weghalen. Als u wordt uitgenodigd, geeft u dan op 'Mijn account' aan dat u de woning niet wilt zien.

14 Hoe kan ik controleren of mijn reactie is vastgelegd? Uw reacties komen op 'Mijn account' onder het kopje 'Lopende reacties' te staan. Hier kunt u controleren of uw reacties zijn bewaard. Als de reactieperiode voorbij is verschuiven uw reacties naar het kopje 'Definitieve reacties'. Waar vind ik de toegewezen woningen terug, waarop ik zelf niet heb gereageerd? Verhuurde woningen kunt u op de website vinden onder 'Algemene verantwoording'. In het overzicht 'Algemene verantwoording' vindt u alle verhuurde woningen en ingetrokken advertenties tot drie maanden in het verleden terug. Wat zijn 'Mijn no-shows'? Onder 'Mijn no-shows' vindt u de afspraken die u de afgelopen twaalf maanden gemist heeft, zonder af te zeggen. Heeft u een afspraak voor een intakegesprek of het bezichtigen van een huurhuis? Meld u af als u niet kunt komen. U kunt zich via de ontvangen uitnodigingsmail en Mijn account afmelden voor de afspraak. Doet u dit niet, dan registreren we dat als een gemiste afspraak. Gebeurt dit binnen twaalf maanden drie keer? Dan kunt u drie maanden lang niet meer reageren op het woningaanbod van WoonnetRijnmond. Wat zijn 'Lopende reacties'? Lopende reacties zijn uw reacties op woningen die nog op de website staan en waar nog op gereageerd kan worden. Wat zijn 'Reacties in behandeling'? Reacties in behandeling zijn uw reacties op huizen die niet meer op de website staan en waarbij de corporatie bezig is om de woning aan u of een andere kandidaat boven u aan te bieden.

15 Wat zijn 'Verwerkte reacties'? Verwerkte reacties zijn uw reacties op huizen die niet meer op de website staan en waarbij de corporatie bezig is om de woning aan een andere kandidaat aan te bieden. Ik heb gereageerd op een huurwoning, waar kan ik zien op welke plek ik geëindigd ben? Als u bent ingelogd kunt u via 'Mijn account' uw reacties bekijken. Bij uw reacties kunt u zien op welke plek u bent geëindigd. Bij lopende reacties kan nog gereageerd worden en is uw positie een voorlopige positie. Waar kan ik mijn reactie op een koopwoning terugzien? U kunt uw reacties op koophuizen nog niet terugzien op 'Mijn account'. Als u meer informatie wilt over de geplaatste reactie kunt u contact opnemen met de corporatie. hyperlink naar lijst corporaties Waar kan ik mijn reactie op een garage en/of parkeerplaats terugzien? U kunt uw reacties op garages en/of parkeerplaatsen nog niet terugzien op 'Mijn account'. Als u meer informatie wilt over de geplaatste reactie kunt u contact opnemen met de corporatie. Link naar corporaties Wat zijn historische reacties? Historische reacties zijn reacties op woningen die niet meer geadverteerd staan op de website. U kunt uw historische reacties tot maximaal twaalf maanden terug bekijken. Onder Mijn account kunt u onder 'Mijn reacties' uw historische reacties bekijken. Waarom kan ik geen tussenstand bij lotingadvertenties bekijken? Bij loting zijn er geen tussenstanden. De loting vindt pas plaats nadat niet meer gereageerd kan worden op de advertenties.

16 Wat is het verschil tussen een optie nemen en een reactie plaatsen? Bij de woningen die op WoonnetRijnmond.nl via het 'inschrijfduur-, loting- en direct kans-model' worden aangeboden, kunt u een reactie plaatsen. Deze woningen komen binnenkort vrij en kunnen dus snel gehuurd worden. U kunt een optie nemen op een woning die op de website via het 'Wens&wachtmodel' aangeboden wordt. Deze woning kunt u nu nog niet huren, maar u kunt wel al doorgeven dat u de woning graag wilt huren. U kunt bij maximaal drie complexen aangeven dat u geïnteresseerd bent. Bij deze drie complexen kunt u zich voor zoveel woningen aanmelden als u zelf wilt. Hoeveel opties kan ik nemen? U kunt maximaal bij drie complexen op de wachtlijst staan. U kunt binnen de drie complexen zoveel opties op woningen nemen als u wilt. Tot wanneer kan ik reageren op huurwoningen? U kunt iedere dag tot uur reageren. Let wel op hoe lang de woning op de website staat. Dit kan per woning anders zijn. Een woning staat minimaal drie dagen op de website. Bij iedere advertentie staat hoe lang u nog op de advertentie kunt reageren. Op de homepage van de website ziet u ook bij iedere advertentie een 'klokje'. Als u hier met uw muis overheen gaat, ziet u hoe lang u nog kunt reageren. Kan ik een oude advertentie nog bekijken? Ja, u kunt de advertenties altijd nog opvragen. In 'Mijn account' ziet u bij 'Mijn reacties' een overzicht van uw reacties. U kunt door op de mini-advertentie te klikken de advertentie helemaal bekijken. Ook in het verantwoordingsoverzicht met verhuurde woningen kunt u de oudere advertenties opvragen. Waar kan ik mijn interesse voor een woning opgeven? Heeft u op een woning gereageerd? Dan kunt u een interess ontvangen, nadat de advertentie van de website is gehaald. U kunt via de interess één keer uw interesse doorgeven. Dit kunt u binnen 48 uur na het

17 ontvangen van de mail doen. Binnen 48 uur kunt u uw keuze ook nog wijzigen. Voor het wijzigen van uw keuze moet u wel op de website inloggen en in Mijn account onder 'Mijn interesse' uw keuze wijzigen. U kunt ook direct op 'Mijn account' doorgeven dat u geïnteresseerd bent. WoonnetRijnmond kijkt zo of de kanshebbers écht geïnteresseerd zijn in de woning, voordat de corporatie een uitnodiging oor een bezichtiging of intakegesprek stuurt. Uw positieve reactie betekent niet dat u automatisch een uitnodiging voor een bezichtiging of intakegesprek ontvangt. De corporaties gaan 48 uur na het versturen van de interess verder met de kandidaten die positief en op tijd hebben gereageerd. Afhankelijk van het aanbodmodel is de volgorde van de kandidatenlijst bepaald. Hoe word ik uitgenodigd voor een bezichtiging? U kunt op verschillende manieren worden uitgenodigd om een woning te bezichtigen: telefonisch, per of per post. U vindt uw uitnodiging altijd terug in 'Mijn account'. Ik ben uitgenodigd voor een bezichtiging, maar ik wil mij afmelden. Waar kan ik dit doen? U kunt zich tot 24 uur voor de afspraak voor een uitnodiging van een bezichtiging via de website afmelden. Dit kan op de pagina Mijn account bij 'Mijn uitnodigingen'. Is de afspraak van de bezichtiging binnen 24 uur? Neem dan contact op met de corporatie die u uitgenodigd heeft. Link naar corporaties Ik heb een aanbieding voor een woning, maar ik wil de woning weigeren. Waar kan ik dit doen? U kunt een woningaanbieding eenmalig via een aanbiedingsmail weigeren. Dit kunt u alleen doen binnen de periode die de corporatie heeft opgegeven om te reageren. U kunt een woningaanbieding ook op de website weigeren. Als u bent ingelogd gaat u naar Mijn account en daar klikt u op Mijn aanbiedingen. Daar kunt u uw weigering doorgeven. Ook dit kan alleen binnen de periode die de corporatie heeft opgegeven om te reageren. Ik heb een aanbieding voor een woning en ik wil de woning accepteren. Waar kan ik dit doen? U kunt een woningaanbieding één keer via een aanbiedingsmail accepteren. Dit kunt u alleen doen binnen de periode die de corporatie heeft opgegeven.

18 U kunt een woningaanbieding ook op de website accepteren. Als u bent ingelogd gaat u via Mijn account naar Mijn aanbiedingen. Daar kunt u de woningaanbieding accepteren. Dit kunt u ook alleen doen binnen de periode die de corporatie heeft opgegeven. Wat is een verhuurdersverklaring? Een verhuurdersverklaring is een verklaring van uw huidige verhuurder voor de nieuwe verhuurder. In een verhuurdersverklaring schrijft de verhuurder waar u nu van huurt onder andere of er een betalingsachterstand is en of er bijvoorbeeld sprake is geweest van overlast. Blijf ik ingeschreven staan nadat ik een woning accepteer? Accepteert u een huur- of koopwoning, dan wordt u automatisch uitgeschreven als woningzoekende als het contract is getekend. Ik ontvang niet altijd een interess , klopt dat? Corporaties kunnen ervoor kiezen om bij sommige woningen geen interess te versturen. Als de corporatie hiervoor heeft gekozen bij de huurwoning waar u op gereageerd heeft, dan ontvangt u geen interess . Kandidaten met een urgentie en kandidaten waarvan de reactie via de corporatie is vastgelegd, krijgen nooit een interess (ook wanneer de corporatie er wel voor heeft gekozen om gebruik te maken van de interessepeiling). Wat is het nut van het opgeven van woonwensen? Als u uw woonwensen vastlegt, wordt het zoeken naar een woning nog makkelijker. U kunt bij Mijn WoonWens niet alleen kiezen uit de verschillende woonplaatsen, wijken en buurten, maar ook uit bijvoorbeeld het type woning, het gewenste aantal kamers en de huurprijs. Als u zich inschrijft op de website, wordt uw WoonWens bewaard en hoeft u deze niet steeds opnieuw in te vullen. U vult uw woonwensen in via 'Mijn account' bij 'Mijn WoonWens'.

19 Wat zijn favoriete woningen? U kunt advertenties als favoriet bewaren. Klik op het sterretje in de advertentie op de homepage. De advertenties blijven opgeslagen onder 'Mijn favorieten'. Wanneer de woningen niet meer op de website staan, worden de advertenties uit de favorietenlijst verwijderd. Op deze advertenties heeft u dan nog niet gereageerd. Ik wil mijn woonwensen aanpassen. Hoe doe ik dat? U past uw woonwensprofiel heel eenvoudig aan via Mijn Woonwens bij 'Mijn account'. Hoe kan ik mij abonneren op tipberichten? Vul 'Mijn account' eerst Mijn WoonWens in. Geef bij Mijn Woonwens aan waar u wilt wonen en wat voor woning u zoekt. Vergeet niet om daarna in 'Mijn account' aan te geven dat u tipberichten via wilt ontvangen. Wat is een tipbericht? U wilt een huurwoning die voldoet aan uw woonwensen, maar u heeft geen tijd om elke dag het verse woningaanbod te bekijken? Meld u dan aan voor een tipbericht. U maakt op 'Mijn account' eerst uw woonwens aan in Mijn Woonwens. Geef in Mijn Woonwens aan waar u wilt wonen en wat voor woning u zoekt. Vergeet niet om daarna in 'Mijn account' aan te geven dat u tipberichten via wilt ontvangen. Komt er om uur een beschikbare huurwoning op WoonnetRijnmond.nl die voldoet aan wat u in Mijn WoonWens heeft aangegeven? Dan ontvangt u tussen en uur per een tipbericht. Wilt u reageren op de woningadvertentie? Dan klikt u na uur op de link in het tipbericht. U ziet dan de woning op WoonnetRijnmond.nl. Daar kunt u direct reageren op de woning. Wanneer worden de tipberichten verstuurd? De tipberichten worden iedere dag tussen en uur verstuurd. Vanaf uur kunt u het nieuwe aanbod op WoonnetRijnmond.nl bekijken en erop reageren.

20 Ik kan mij niet aanmelden voor tipberichten voor koophuizen. U kunt zich alleen aanmelden voor tipberichten die passen bij uw soort inschrijving. Heeft u zich ingeschreven voor huurhuizen? Dan kunt u geen tipberichten met koop- en/of overig aanbod ontvangen. Ik kan mij niet aanmelden voor tipberichten voor overig aanbod. U kunt zich alleen aanmelden voor tipberichten die passen bij uw soort inschrijving. Heeft u zich ingeschreven voor huurhuizen? Dan kunt u geen tipberichten met koop- en/of overig aanbod ontvangen. Wat houdt het percentage bij mijn woonwensen in? Het percentage in Mijn Woonwens laat zien hoeveel vragen u al beantwoord heeft. Heeft u alle vragen beantwoord? Dan staat het percentage op 100%. Heeft u bijvoorbeeld de helft van alle woonwensvragen beantwoord, dan staat het percentage op 50%. Hoe kan ik mij afmelden voor tipberichten? U kunt zich op 'Mijn account' of via het ontvangen tipbericht afmelden. Hoe lang moet ik wachten op een sociale huurwoning? De vraag naar sociale huurhuizen (tot een huurprijs van 710,68) is in de Stadsregio Rotterdam erg groot. De wachttijden verschillen per locatie, woningtype en prijs en kunnen oplopen tot tien jaar. Tip: reageert u eens op woningen die via het Direct kansmodel worden aangeboden. Hiervoor geldt dat diegene die het eerst reageert, de woning aangeboden krijgt als aan de voorwaarden wordt voldaan. Kan ik in aanmerking komen voor urgentie? Urgentie is voor noodgevallen. Een woningzoekende met urgentie wordt snel aan een andere woning geholpen in de stadsregio Rotterdam. Als u urgentie krijgt, geldt deze voor de gehele stadsregio Rotterdam.

Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN

Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Een woning zoeken in regio Haaglanden Als u bent ingeschreven als woningzoekende in de regio Haaglanden kunt u op zoek

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

Spelregels woonruimtebemiddeling Maaskoepel

Spelregels woonruimtebemiddeling Maaskoepel Spelregels woonruimtebemiddeling Maaskoepel Federatieraad Maaskoepel, 8 juni 2015 (versie 1.1) Inhoud 1. Introductie... 3 2. De doelen van woonruimtebemiddeling... 6 3. Oriënteren... 8 4. Inschrijven...

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke gegevens. Algemene informatie. Huurovereenkomst. Bewonersparticipatie. Uw woning veranderen of verbouwen

Inleiding. Belangrijke gegevens. Algemene informatie. Huurovereenkomst. Bewonersparticipatie. Uw woning veranderen of verbouwen Bewonersinformatie Inleiding Belangrijke gegevens Algemene informatie Huurovereenkomst Bewonersparticipatie Uw woning veranderen of verbouwen Ontevreden over Tablis Wonen Onze huismeesters Diversen Huurovereenkomst

Nadere informatie

Reglement Allianz Hypotheekrekening

Reglement Allianz Hypotheekrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Hypotheekrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Hypotheekrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Reglement Allianz Beleggersrekening

Reglement Allianz Beleggersrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Beleggersrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Beleggersrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Voorwaarden voor Private Banking bij. Van Lanschot Bankiers

Voorwaarden voor Private Banking bij. Van Lanschot Bankiers Voorwaarden voor Private Banking bij Van Lanschot Bankiers U hebt of sluit een overeenkomst met Van Lanschot Bankiers. Bij deze overeenkomst horen afspraken. Deze afspraken noemen we voorwaarden. De belangrijkste

Nadere informatie

Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening

Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening Versie 1.1 Augustus 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Bankspaarhypotheekrekening?

Nadere informatie

Welkom bij Vidomes. Informatie voor huurders van Vidomes INFORMATIE OVER: huur betalen. inwonen, medehuurderschap en deelopzegging.

Welkom bij Vidomes. Informatie voor huurders van Vidomes INFORMATIE OVER: huur betalen. inwonen, medehuurderschap en deelopzegging. INFORMATIE OVER: Informatie voor huurders van Vidomes huur betalen inwonen, medehuurderschap en deelopzegging klachten melden huur opzeggen contact met Vidomes Welkom bij Vidomes WELKOM Welkom bij Vidomes!

Nadere informatie

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen

Algemene Handleiding & Handleiding Betalen Algemene Handleiding & Handleiding Betalen & HANDLEIDING BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING... 3 HANDLEIDING BETALEN...29 VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015 2 Algemene Handleiding VERSIE 3.1, 6 AUGUSTUS 2015

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Snel een woning vinden In de regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN

Snel een woning vinden In de regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Snel een woning vinden In de regio Haaglanden Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Snel een woning vinden Niet iedere woningzoekende is hetzelfde. Sommigen maakt het weinig uit waar, hoe groot of welk type de

Nadere informatie

Reglement Allianz Lijfrenterekening

Reglement Allianz Lijfrenterekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Lijfrenterekening Versie 1.2 December 2014 1 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Lijfrenterekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen

Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen Algemene Handleiding Zakelijk & Handleiding Zakelijk Betalen ALGEMENE HANDLEIDING ZAKELIJK & HANDLEIDING ZAKELIJK BETALEN Inhoud ALGEMENE HANDLEIDING ZAKELIJK... 3 HANDLEIDING ZAKELIJK BETALEN...24 VERSIE

Nadere informatie

Ontslag, en nu? werk.nl uwv.nl. Wat u moet weten als u ontslag krijgt. Wilt u meer weten?

Ontslag, en nu? werk.nl uwv.nl. Wat u moet weten als u ontslag krijgt. Wilt u meer weten? werk.nl uwv.nl Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat voor u in uw situatie geldt? Kijk dan op werk.nl. Als u

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

HYPOTHEEK OPVANG POLIS

HYPOTHEEK OPVANG POLIS HYPOTHEEK OPVANG POLIS ALGEMENE VERZEKERINGSVOORWAARDEN Overal waar in deze verzekeringsvoorwaarden hij staat, bedoelen we ook zij. U hebt bij ons een Hypotheek Opvang Polis (HOP) afgesloten. Wat spreken

Nadere informatie

Informatie over huren

Informatie over huren Samen bouwen aan beter wonen Informatie over huren 3 Welkom WoonFriesland heet u van harte welkom in uw nieuwe woning. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u naar tevredenheid zult wonen in uw nieuwe

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Voorwaarden. Hypotheek. Uw rechten en plichten, van offerte tot en met aflossing nummer 15/001. Hypotheek. fbto.nl

Voorwaarden. Hypotheek. Uw rechten en plichten, van offerte tot en met aflossing nummer 15/001. Hypotheek. fbto.nl Voorwaarden Hypotheek Uw rechten en plichten, van offerte tot en met aflossing nummer 15/001 > Hypotheek fbto.nl Voorwaarden FBTO Hypotheek Inhoud Inhoud Wie zijn wij? 7 Uitleg van woorden 8 Algemeen 10

Nadere informatie

Overeenkomst en Voorwaarden Zakelijk Betalen

Overeenkomst en Voorwaarden Zakelijk Betalen Overeenkomst en Voorwaarden Zakelijk Betalen Inhoud JOUW OVEREENKOMST MET ONS... 1 VOORWAARDEN ZAKELIJK BETALEN... 3 1. Wat hoort er bij de overeenkomst?... 3 2. Welke algemene regels gelden voor je zakelijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering 2012 Inleiding Deze inleiding hoort zelf niet bij de voorwaarden. De voorwaarden beginnen dus bij de inhoudsopgave. Waarvoor zijn deze voorwaarden? U hebt

Nadere informatie

Handleiding. Versie: 3.8 Datum: 10-04-2015. Handleiding TOP Internet V 3.8.Docx 1

Handleiding. Versie: 3.8 Datum: 10-04-2015. Handleiding TOP Internet V 3.8.Docx 1 Handleiding Versie: 3.8 Datum: 10-04-2015 Handleiding TOP Internet V 3.8.Docx 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Gebruiksvoorwaarden... 4 1.2 Reserveringstermijn... 4 1.3 Quotum... 4 1.4 Automatisch

Nadere informatie

Een woning zoeken. Versie 01.2014 2/4 Wij hebben deze folder met zorg samengesteld. U kunt echter geen rechten ontlenen aan de informatie.

Een woning zoeken. Versie 01.2014 2/4 Wij hebben deze folder met zorg samengesteld. U kunt echter geen rechten ontlenen aan de informatie. Een woning zoeken Als u op zoek bent naar een sociale huurwoning, kunt u zich bij Woongaard inschrijven als woningzoekende. Lees voor meer informatie over inschrijving de folder Inschrijven bij Woongaard.

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

WONING KOPEN. Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer.

WONING KOPEN. Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. WONING KOPEN Alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. Wat vindt u in dit boekje? In dit boekje leest u niet hoe u het huis van uw dromen vindt.

Nadere informatie

Servicecentrum PGB voor budgethouders Uw persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank

Servicecentrum PGB voor budgethouders Uw persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank Servicecentrum PGB voor budgethouders Uw persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank Inhoud Waarom deze brochure? 2 Het Servicecentrum PGB? 2 Mijn PGB 4 Belangrijke informatie over uw PGB 4

Nadere informatie