Beschikking. De melder verzocht het college om de ernst van de verontreiniging en noodzaak van spoedige sanering vast te stellen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beschikking. De melder verzocht het college om de ernst van de verontreiniging en noodzaak van spoedige sanering vast te stellen."

Transcriptie

1 Gemeente Rotterdam Programmabureau Duurzaam Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer M. de Jong Postbus GV UTRECHT P/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1, Schiedam Postadres: Postbus AVSchiedam Contactpersoon: P. van den Assem Telefoon: (010) Fax: (010) E-Mall: Uw verzoek van: 15 juni 2011 Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage(n): Kadastrale kaart (in 3 delen); lijst met adressen zakelijk gerechtigden. Betreft: Beschikking in het kader van de Wet bodembescherming Beschikking Datum: 2 2 SEP.2011 Locatie Code TC-nummer Essenburgsingel (NS-emplacement Rotterdam) te Rotterdam AA /B20 TC Aanvraag Op 15 juni 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam (hierna te noemen: het college) een melding ontvangen van Stichting Bodemsanering NS op grond van de Wet bodembescherming (verder: Wbb). De melder verzocht het college om de ernst van de verontreiniging en noodzaak van spoedige sanering vast te stellen. Bij de melding zijn de volgende stukken ingediend: - een meldingsformulier met kadastrale tekening met de contour van de verontreiniging; - het rapport "NS-emplacement Rotterdam CS (Essenburgsingel) Nader bodemonderzoek" van 15 juli 2008 met nummer , opgesteld door Tauw bv; - het rapport "Aanvullend bodemonderzoek Wbb 5 t/m 8 te Rotterdam CS" van 8 oktober 2010 met nummer R-GTI/298, opgésteld door Aveco de Bondt. Het college besluit op grond van de melding het volgende. Besluit Op de onderzochte locatie is sprake van de volgende gevallen van ernstige verontreiniging waarvan spoedige sanering niet noodzakelijk is als bedoeld in de artikelen 29 en 37 Wbb: - Wbb-geval 4: verontreiniging met zware metalen in de bovengrond bij volkstuinen en grasland; - Wbb-geval 5: verontreiniging met zware metalen in de bovengrond bij drie opstallen aan de Essenburgsingel; Kijk nu op: Voor al uw vragen op het gebied van bodemonderzoek en -sanering, het inzien van digitale bodemrapporten en besluiten, on-line meldingsformulieren, beleidsstukken, nota's en overige relevante inforniatie.

2 Blad: 2/10 - Wbb-geval 6: verontreiniging met minerale olie en zware metalen bij de kantine en voormalige HBO-tank aan de Essenburgsingel 155; - Wbb-geval 7: verontreiniging met zware metalen in de bovengrond bij een gedempte spoorsloot. - Wbb-geval 8: verontreiniging met zware metalen in de bovengrond ter plaatse van de parkeerplaats van de moskee. Procedure Op de totstandkoming van de beschikking zijn de Algemene wet bestuursrecht, de Wbb en de Verordening bodemsanering Rotterdam 2009 van toepassing. Het college past voor de beschikking afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toe, omdat sprake is van zakelijk gerechtigden of anderszins belanghebbenden die mogelijk hun zienswijzen naar voren willen brengen. De kennisgeving van het ontwerp van deze beschikking is gepubliceerd in een huis-aanhuisblad. Naar aanleiding van de publicatie zijn door belanghebbenden geen zienswijzen naar voren gebracht. Toetsingskader De melding is getoetst aan: - de Wbb; - de Nederlandse Technische Afspraak, NTA 5755, "Bodem - Landbodem - Strategie voor het uitvoeren van nader onderzoek - Onderzoek naar de aard en omvang van bodemverontreiniging" van juli 2010, hierna te noemen de NTA 5755; - de Nederlandse Norm, NEN 5740, "Bodem - Landbodem - Strategie voor het uitvoeren van verkennend bodemonderzoek" van januari 2009, hierna te noemen de NEN 5740; - de nota "Gezamenlijk Bodemsaneringsbeleid" van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Den Haag, Dordrecht, Leiden, Rotterdam en Schiedam van 2003; - het Besluit Bodemkwaliteit (Staatsblad 2007, nr. 469); - de Circulaire bodemsanering 2009 (Staatscourant 2009, nr. 67); - de Verordening bodemsanering Rotterdam 2009, Gemeenteblad , 25 juni Bij de beoordeling zijn tevens de volgende documenten geraadpleegd: - de brief van 21 augustus 1996 (TC-nummer ) betreffende de conclusie van de Toetsingscommissie Bodemsanering Rotterdam inzake de locatie Essenburgsingel (site 8; geocode 540/km ) te Rotterdam, bekend onder code RT ; - de brief van 15 juni 1998 (TC-nummer ) betreffende de conclusie van de Toetsingscommissie Bodemsanering Rotterdam inzake de locatie Essenburgsingel 190 te Rotterdam, bekend onder code RT ; - de brief van 5 februari 2003 (TC-nummer ) betreffende de goedkeuring van het saneringsverslag voor de locatie Essenburgsingel te Rotterdam, bekend onder code AA /B50.

3 Blad: 3/10 Overwegingen Uit de geraadpleegde documenten blijkt onder andere dat: (TC-nummer ) - de bouwlocatie Essenburgsingel 190 geschikt is voor de bestemming bedrijven; (TC-nummer ) - de locatie aan de Essenburgersingel (site 8) geschikt is voor de bestemming bedrijven; (TC-nummer ) - tijdens grondwerkzaamheden aan de Essenburgersingel ter hoogte van de Mevlana moskee een sterke verontreiniging met arseen en zink is aangetroffen; - bij herinrichting enlof bestemmingswijziging nader onderzoek naar de verontreiniging dient plaats te vinden. Ernst van het geval van verontreiniging Op de locatie is een historisch en verkennend onderzoek uitgevoerd. Op basis van de resultaten is de onderzoekslocatie opgedeeld in zeven "NS-saneringsgevallen" en drie terreindelen. Deze deellocaties zijn in het onderhavige rapport nader, respectievelijk verkennend, onderzocht. Tevens is een algemeen asbestonderzoek uitgevoerd. NS-saneringsgeval 55 Het NS-saneringsgeval 55 betreft een gebied met groenstroken en volkstuinen. In de voorgaande onderzoeken zijn in de bovengrond zware metalen in concentraties boven de tussenwaarden aangetroffen. In het onderhavig onderzoek wordt een sterke verontreiniging met barium, koper en zink aangetoond in de grond. Het sterk verontreinigde bodemvolume is ongeveer 150 m^. De verontreiniging bevindt zich in de grond op een diepte van maaiveld tot 1 meter minus maaiveld (m-mv). Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie (Wbb-geval 4). NS-saneringsgeval 80 Het NS-saneringsgeval 80 ligt ter plaatse van een oud stationsgebouw en twee bedrijfsterreintjes. In de voorgaande onderzoeken zijn in de bovengrond zware metalen in concentraties boven de interventiewaarden aangetroffen. In het onderhavig onderzoek wordt een sterke diffuse verontreiniging met koper, lood en zink aangetoond in de grond die te relateren is aan de ophoging van de locatie. Het sterk verontreinigde bodemvolume is onderverdeeld in twee vlekken van ongeveer 280 en 290 m^ grond. De verontreiniging bevindt zich in de grond op een diepte van maaiveld tot maximaal 1 m-mv. Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie (Wbb-geval 5).

4 Blad: 4/10 NS-saneringsgeval 85 Het NS-saneringsgeval 85 betreft een kantine en voormalige HBO-tank aan de Essenburgsingel 155. In de voorgaande onderzoeken zijn puin en olie in de grond aangetroffen. In het onderhavig onderzoek wordt een sterke verontreiniging met minerale olie aangetroffen in de grond ter plaatse van de voormalige HBO-tank, langs de westgevel van de kantine. Hier is ook een gedempte sloot aanwezig, waarin dempingmateriaal wordt aangetroffen dat sterk verontreinigd is met barium en koper en matig verontreinigd met lood en zink. In het grondwater worden geen verontreinigingen boven de tussenwaarden aangetroffen. De verontreiniging met minerale olie bevindt zich in de grond op een diepte van maaiveld tot maximaal 2,5 m-mv. De verontreiniging met zware metalen worden tot maximaal 3 m-mv aangetroffen. Het sterk verontreinigde bodemvolume is ongeveer 135 m^ grond. Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie (Wbb-geval 6). NS-saneringsgeval 95 Het NS-saneringsgeval 95 betreft een gedempte spoorsloot. In de voorgaande onderzoeken zijn in de bovengrond zware metalen in concentraties boven de interventiewaarden aangetroffen. In het onderhavig onderzoek wordt een sterke verontreiniging met barium, koper, lood en zink in de bovengrond aangetroffen. De verontreiniging met zware metalen bevindt zich in de grond op een diepte van maaiveld tot circa 1 m-mv. Het sterk verontreinigde bodemvolume is ongeveer m^ grond. Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie (Wbb-geval 7). NS-saneringsgeval 105 Het NS-saneringsgeval 105 betreft een spoorsloot. In de voorgaande onderzoeken is in de sloot een sliblaag klasse 3 aangetroffen. Een deel van de sloot is gedempt. In het onderhavig onderzoek wordt ook klasse 3 slib aangetroffen als gevolg van een hoge concentratie Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAK). De onderliggende bodem betreft klasse 1 of 2. De sloot is asbestverdacht vanwege de asbesthoudende beschoeiing. In het slootslib wordt echter geen asbest aangetroffen. Ter plaatse van het gedempte deel wordt een sterke verontreiniging met koper en zink aangetroffen. De verontreiniging met zware metalen bevindt zich in de grond op een diepte van maaiveld tot circa 1 m-mv. Het sterk verontreinigde bodemvolume is minder dan 25 m^ grond.

5 Blad: 5/10 Er is geen sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie. NS-saneringsgeval 110 Het NS-saneringsgeval 110 betreft een spoorsloot. In de voorgaande onderzoeken is in de sloot een sliblaag klasse 3 aangetroffen. Een deel van de sloot is gedempt. In het onderhavig onderzoek wordt klasse 2 slib aangetroffen. De onderliggende bodem betreft klasse 3 als gevolg van hoge concentraties aan pesticiden. Ter plaatse van het gedempte deel worden hooguit lichte verontreinigingen aangetroffen. Er is geen sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie. NS-saneringsgeval 125 Het NS-saneringsgeval 125 ligt op de parkeerplaats van de moskee. In de voorgaande onderzoeken zijn in de bovengrond zware metalen in concentraties boven de interventiewaarden aangetroffen. Een deel van de verontreiniging is reeds verwijderd tijdens werkzaamheden (zie TC ). In het onderhavig onderzoek wordt een sterke verontreiniging met arseen en zink aangetoond in de grond. Het sterk verontreinigde bodemvolume is ongeveer 525 m^ grond. De verontreiniging bevindt zich in de grond op een diepte van maaiveld tot 1 meter minus maaiveld (m-mv) ter plaatse van de verharding. In de groenstroken wordt geen verontreiniging aangetroffen. Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie (Wbb-geval 8). Terreindeel 1 Buiten de eerder aangetoonde verontreiniging van NS-saneringsgeval 80, worden geen verontreinigingen aangetroffen in concentraties hoger dan de tussenwaarden. In het grondwater is arseen boven de interventiewaarde aangetoond, zonder dat daarbij in de grond de tussenwaarden zijn overschreden. De verhoogde gehalten worden toegeschreven aan natuurlijke oorzaken of aan de gevolgen van menselijke ingrepen in de waterhuishouding. Gezien deze kenmerken is er geen reden om dergelijke verhoogde gehalten nader te onderzoeken of te saneren. Ook bij herinrichting kunnen saneringsmaatregelen achterwege blijven. Buiten Wbb-geval 5 is in terreindeel 1 geen geval van ernstige bodemverontreiniging aangetroffen.

6 Blad: 6/10 Terreindeel 2 Op het terreindeel 2 worden in de grond en het grondwater geen verontreinigingen in concentraties hoger dan de tussenwaarden aangetroffen. Er is geen sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging op dit deel van de locatie. Terreindeel 3 Buiten de eerder aangetoonde verontreiniging van NS-saneringsgevallen, worden op het terreindeel 3 geen verontreinigingen aangetroffen in concentraties hoger dan de tussenwaarden. Buiten de Wbb-gevallen 4, 6 en 7 is in terreindeel 3 geen geval van ernstige bodemverontreiniging aangetroffen. Asbest Ter plaatse van terreindeel 2 zijn aan maaiveld asbestverdachte materialen aangetroffen. Op alle verdachte locaties is aanvullend asbest onderzoek uitgevoerd. Hierbij is bij één proefsleuf asbest aangetroffen (2,7 mg/kg) in een concentratie onder de interventiewaarde (100 mglkg). In de overige monsters is geen asbest aangetoond. Er is geen sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging met asbest op de locatie. Noodzaak van spoedige sanering Het huidige en toekomstige gebruik van de locatie is heel divers, wonen met tuin en volkstuin zijn daarbij de meest gevoelige gebruiksvormen. Uit de Circulaire bodemsanering 2009 volgt dat bij het huidige of het toekomstige gebruik geen onaanvaardbare humane, ecologische enlof verspreidingsrisico's aanwezig zijn. Een spoedige sanering ter plaatse van de Wbb-gevallen 4, 5, 6, 7 en 8 is niet noodzakelijk. Bodemkwaliteitsverklaring Binnen de onderzoekslocatie zijn meerdere gevallen van ernstige bodemverontreiniging aangetoond. In de huidige situatie worden als gevolg van de aanwezigheid van de verontreinigingen geen onaanvaardbare risico's verwacht voor het gebruik wonen met tuin en volkstuin. Bij herinrichting of het aanvragen van een bouwvergunning dienen de verontreinigingen te worden gesaneerd. Voor de sanering dient het college in te stemmen met een saneringsplan. Registratie Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken Op grond van de Regeling beperkingenregistratie Wet bodembescherming ontstaat een publiekrechtelijke beperking voor percelen waarvan het vaste deel van de bodem geheel of gedeeltelijk ernstig is verontreinigd. Op die percelen kan tevens een ernstige verontreiniging in het grondwater zijn ontstaan.

7 Blad: 7/10 Verantwoordelijke afdeling Kadastrale percelen waarvoor een publiekrechtelijke beperking geldt, zie bijgevoegde kadastrale kaart DCMR-Expertisecentrum Gemeente Delfshaven Sectie 1: nr (gedeeltelijk) Gemeente Rotterdam Sectie S: nrs (gedeeltelijk) Gemeente Rotterdam Sectie Z: nrs. 4670, 4686 en 4877 (alle gedeeltelijk) Aansprakelijkheid Het college neemt de beschikking op grond van de door indiener aangeboden gegevens. Indien blijkt dat de overgelegde gegevens onjuist enlof onvolledig zijn, is de gemeente Rotterdam niet aansprakelijk voor schade die als gevolg daarvan ontstaat, noch voor de kosten van een eventueel opnieuw uit te voeren sanering. Het college behoudt zich het recht voor in dergelijke gevallen om een nieuw besluit te nemen. Begrippen Lichte verontreinigingen zijn verontreinigingen waarbij de gemiddelde concentraties van een of meer stoffen de bijbehorende achtergrondwaarde voor grond of streefwaarde voor grondwater overschrijden. Matige verontreinigingen zijn verontreinigingen waarbij de gemiddelde concentraties van een of meer stoffen de bijbehorende tussenwaarde overschrijden. De tussenwaarde is de helft van de som van de achtergrondwaarde en de interventiewaarde voor grond of de helft van de som van de streefwaarde en de interventiewaarde voor grondwater. Overschrijding van de tussenwaarde is het criterium voor het uitvoeren van nader onderzoek. Sterke verontreinigingen zijn verontreinigingen waarbij de gemiddelde concentraties van een of meer stoffen de bijbehorende interventiewaarde overschrijden. De achtergrond-, streef- en interventiewaarden zijn opgenomen in Bijlage B van de Regeling bodemkwaliteit en de Circulaire bodemsanering Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging indien meer dan 25 kubieke meter (m^) grond enlof het grondwater in een bodemvolume van meer dan 100 m^ gemiddeld boven de interventiewaarde is verontreinigd. In enkele specifieke situaties, bij gevoelige functies, kan bij concentraties onder de interventiewaarde ook sprake zijn van een geval van ernstige verontreiniging.

8 Blad: 8/10 Alle correspondentie naar het college van burgemeester en wethouders in deze, dient u te richten aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, Expertisecentrum, Bureau Bodem Toetsing, La.v. de heer P. van den Assem, Postbus 843, 3100 AV SCHIEDAM, telefoonnummer: (010) , adres: paul.vandenassem(s)dcmr.nl. Hier kunt u ook terecht voor vragen en nadere informatie. Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, namens óei I. Verhoeven Directeur Duurzaam (Gelet op het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2009, Gemeenteblad 2009, 40.) Instellen van beroep Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen tegen deze beschikking. Het instellen van beroep dient te geschieden door het indienen van een beroepschrift bij de Raad van State. Een beroepschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van zes weken te rekenen na de dag waarop deze beschikking op de voorgeschreven wijze ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval: - de naam en het adres van de indiener; - de dagtekening; - een omschrijving van de beschikking waartegen het beroep is gericht; - de gronden van het beroep. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Kopie aan: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam Hoofd afdeling Erfpacht EP 11, kamer Postbus AP ROTTERDAM

9 Blad: 9/10 NS Vastgoed B.V. Stationshal CE UTRECHT Zie bijlage "Zakelijk gerechtigden met betrekking tot het gebruik van het terrein" DCMR: SE-BODEMT

10 Bijlage bij beschikking TC Zakelijk gerechtigden met betrekking tot het gebruik van het terrein. Zakelijk gerechtigde Adres Postcode Plaatsnaam De heer of mevrouw J.C F, Tolboom RFC - weg EZ Rotterdam Laats Staal B.V. RFC - weg EZ Rotterdam Bouwbedrijf De Keij RFC - weg EZ Rotterdam De heer of mevrouw C. Fagnotti RFC - weg EZ Rotterdam De heer of mevrouw C. Fagnotti RFC - weg EZ Rotterdam De heer of mevrouw C.P. Mizelmoe RFC - weg EZ Rotterdam Aan de gebruikers van RFC - weg EZ Rotterdam Aan de gebruikers van RFC - weg EZ Rotterdam De heer of mevrouw Y. van Oorschot RFC - weg EZ Rotterdam Deelgemeente Delfshaven t.a.v. de Postbus JA Rotterdam financiële administratie Dienst Voor Jeugd, Onderwijs en Samenleving Postbus KS Rotterdam J. van Lint BV Sterrenkinderen erf EA Capelle ND Ussel Kas Oosterhuis Architecten Essenburgsingel 94c 3022 EG Rotterdam A.J. Lubeek Lloydstraat EA Rotterdam Kijk nu op; Voor al uw vragen op het gebied van bodemonderzoek en -sanering, het Inzien van digitale bodemrapporten en besluiten, on-line meldingsformulieren, beleidsstukken, nota's en overige relevante informatie.

11 -e- M3AVHSJn3CI UiÜJUUlJJLU

12

13 133 -rrgcr ï6ir 0 a Ms QI TnTr 7rrrr-irdüï^i: sportveld ai>-j Essenburgsingel -] r 1 r ;S Essenburgsingel/ J= 1474 firens NS Poorf Wfcb-geval JsSssenburgstraat ^-^ 50 eo 70 i.r!2^«flj[00s78^ rmm/t IGTJ 1 tin J «iïö» t~f- 'tefanjsnasi, «0578.vlS,de "'S<'akunfxdrijf Bondt Postbus 202 ' '«'/ERijssa, J;f'm"8 5T52 00 EriJS5,9,

14 Kennisgeving Wet bodembescherming (Wbb) Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende meldingen zijn ontvangen van: Ontwerp-beschikking Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende ontwerpbeschikking is genomen: 1. ernst en noodzaak van spoedige sanering is vastgesteld op grond van artikel 29 en 37 Wbb voor de Emmastraat 6-10, gemeente Rozenburg sectie B, nummer 8067 (gedeeltelijk). De ontwerp-beschikking (1) en de stukken liggen van 22 september 2011 tot 4 november oktober 2011 ter inzage: bij de infobalie van de DCMR, Tel ; bij de Bibliotheek Rotterdam, Team 4/5/SSC. Tel ; (1) bij de deelgemeente Rozenburg. Tel Zienswijzen Belanghebbenden kunnen tegen de ontwerp-beschikking (1) tot 4 november 2011 zienswijzen indienen bij het College van burgemeester en wethouders, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Voor het geven van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Gilde, tel Beschikking Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat: 2. is ingestemd met een saneringsplan op grond van artikel 28, 39c Wbb voor de Mathenesserdijk 321 t/m 345, gemeente Delfhaven sectie H, nummer 3364 (gedeeltelijk). 3. ernst en noodzaak van spoedige sanering is vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 Wbb voor de Essenburgsingel (NS-emplacement Rotterdam), gemeente Delfshaven sectie I, nummer 3458 (gedeeltelijk) en gemeente Rotterdam sectie S nummer 4949 (gedeeltelijk) en gemeente Rotterdam sectie Z nummers 4670, 4686 en 4877 (alle gedeeltelijk). De beschikkingen (2 en 3) en de stukken liggen van 22 september 2011 tot 4 november 2011 ter inzage: bij de infobalie van de DCMR, Tel ; bij de Bibliotheek Rotterdam, Team 4/5/SSC. Tel ; (2 en 3) bij de deelgemeente Delfshaven.Tel Mogelijkheid tot het instellen van beroep Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop deze beschikkingen (2 en 3) op de voorgeschreven wijze ter inzage zijn gelegd in beroep gaan bij de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, DEN HAAG.

15 Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval: - de naam en het adres van de indiener; - de dagtekening; - een omschrijving van de beschikking waartegen het beroep is gericht; - de gronden van het beroep. Tevens maakt het College van burgemeester en wethouders bekend dat op grond van artikel 39c Wbb goedkeuring is vedeend voor de saneringsverslagen voor de navolgende locaties: 4. Rietdijkhof ong. 5. Avenue Concordia 39 en 41. Bezwaar Belanghebbenden kunnen tegen de beschikking (4 en 5) bezwaar maken bij het College van burgemeester en wethouder, p/a Algemene Beroepscommissie, Postbus 1011, 3000 BA Rotterdam, fax Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende zes weken te rekenen na de dag waarop deze beschikkingen op de voorgeschreven wijze zijn bekendgemaakt. Voor meer informatie over de beschikking kunt u contact opnemen met de DCMR, mevrouw A. Gilde, telefoon Rotterdam, 21 september 2011 Directeur Duurzaam mw. drs. P.W. Verhoeven

Gemeente Rotterdam " 3 SEP Beschikking. Gemeentewerken

Gemeente Rotterdam  3 SEP Beschikking. Gemeentewerken Gemeente Rotterdam Gemeentewerken Sector Bijzondere Diensten P/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: 's-gravenlandseweg 565 Postadres: Postbus 843 3100 AV Schiedam Ingenieursbureau van Gemeentewerken

Nadere informatie

Notitie. Aan : DCMR, Schiedam T.a.v. de afdeling Bureau Bodem. Kopie aan : Stadsontwikkeling Ingenieursbureau t.a.v. de heer D.

Notitie. Aan : DCMR, Schiedam T.a.v. de afdeling Bureau Bodem. Kopie aan : Stadsontwikkeling Ingenieursbureau t.a.v. de heer D. Notitie Stadsontwikkeling PM&E Ingenieursbureau MRO/Bodem Aan : DCMR, Schiedam T.a.v. de afdeling Bureau Bodem Kopie aan : Stadsontwikkeling Ingenieursbureau t.a.v. de heer D. Lobe Datum : 19 oktober 2016

Nadere informatie

DCMR milieudienst Rijnmond

DCMR milieudienst Rijnmond Gemeente Lansingerland T.a.v. de heer M. van Postbus 1 Holten 2650 AA BERKEL EN RODENRIJS Onderwerp Locatie Gemeente Wbb-code TC-nummer Ons Uw kenmerk kenmerk Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d.

Nadere informatie

Gelet op: - paragraaf 2.4 van de Bouwverordening Rotterdam 1993 en het Besluit indieningsvereisten aanvraag bouwverordening (Biab) van juli 2002;

Gelet op: - paragraaf 2.4 van de Bouwverordening Rotterdam 1993 en het Besluit indieningsvereisten aanvraag bouwverordening (Biab) van juli 2002; Gemeente Rotterdam Sector Bijzondere Diensten P/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1, Schiedam Postadres: Postbus 843 3100 AV Schiedam Ingenieursbureau van Rotterdam, Produktgroep Stad

Nadere informatie

Onderwerp van de aanvraag Op 10 april 2008 ontvingen wij een evaluatierapport met het verzoek om hiermee in te stemmen.

Onderwerp van de aanvraag Op 10 april 2008 ontvingen wij een evaluatierapport met het verzoek om hiermee in te stemmen. DCMR Milieudienst Rijnmond Contact Mw M. Alakhramsing T 010-2468 662 F 010-2468 283 mascha.alakhramsing@dcmr.nl hm. provincie H 0 L L A N D ZUID GEDEPUTEERDE STATEN BESCHIKKING Postadres DCMR Milieudienst

Nadere informatie

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 31/12/2015 115.47211

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 31/12/2015 115.47211 Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 31/12/2015 \\"\\ll llll 11"1llll IlllIl lilillilil 115.47211 11"1Illll IllIIllI \)ffi1 DCMR milieudienst Rijnmond De heer J.C Ripping Hoeksekade 152 2661 JL

Nadere informatie

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus GV Utrecht. Geachte heer Bussink,

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus GV Utrecht. Geachte heer Bussink, Afdeling Vergunningverlening Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus 2809 3500 GV Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173000111 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk Bijlage Stichting Bodemsanering NS Bodemsanering; locatie NS-emplacement Vries, Zanderij, gemeente Tynaarlo, ontwerpbeschikking

Nadere informatie

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: De Elf Provinciën BV T.a.v. de heer G. Haverkamp Bisonspoor 4005 3605 LV MAARSSEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen. Geachte heer Cazant,

Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen. Geachte heer Cazant, Afdeling Vergunningverlening Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembesclierming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembesclierming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00510618 ODH-2018-00022843 0 9 APR. 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 april 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2017-003957 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Staatsbosbeheer T.a.v. de heer A. Smit Postbus 58174 1040 HD AMSTERDAM Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven

Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven Pythagoraslaan 101 Postbus 80300

Nadere informatie

Aan: Maatschap J. Floor, N.L. de Bruin en J.J. Floor Achtersloot NZ IJsselstein. Geachte heren Floor en mevrouw De Bruin,

Aan: Maatschap J. Floor, N.L. de Bruin en J.J. Floor Achtersloot NZ IJsselstein. Geachte heren Floor en mevrouw De Bruin, 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Maatschap J. Floor, N.L. de Bruin en J.J. Floor Achtersloot 190 3401 NZ IJsselstein Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) 1. Inleiding

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) 1. Inleiding - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) datum 31 oktober 2005 nummer 2005WEM004590i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

- beschikking. ernst en urgentie bodemverontreiniging Amersfoortseweg 9 Bunschoten

- beschikking. ernst en urgentie bodemverontreiniging Amersfoortseweg 9 Bunschoten - beschikking ernst en urgentie bodemverontreiniging Amersfoortseweg 9 Bunschoten datum 7 september 2005 nummer 2005WEM003762i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie B.C. Bannink locatiecode

Nadere informatie

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 03/10/ Beschikking

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 03/10/ Beschikking Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 03/10/2014 114.42029 m DCMR milieudienst Rijnmond Projectbureau De Groenzoom T a v. de heer M. Lankwarden Kleihoogt 7a 2651 KV BERKEL EN RODENRIJS Onderwerp

Nadere informatie

Ter plaatse van de hierboven genoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van de hierboven genoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Slender You Woudenberg t.a.v. mevr. J.H. van Voskuilen Stationsweg West 54 3931 ET Woudenberg Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher,

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher, Dienst Water en Milieu KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus 15 1130 AA Volendam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA Haarlem Stadszaken Milieu Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Stichting Bodemsanering NS De heer K. Vermeulen Postbus 2809 3500 GV Utrecht I I Datum 10 februari 2014 Uw brief kenmerk 201310997 Ons

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 1 juli 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging : Badweg

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 21 februari 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2013-017626 Locatie

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2017-006865 Locatie van verontreiniging :

Nadere informatie

Ter plaatse van de hierboven genoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van de hierboven genoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. Dienst Water en Milieu Aan: Nefkens Vastgoed Amersfoort BV T.a.v. de heer M. de Bruin Postbus 1292 38 BG Amersfoort Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie (vml. DGW&T) T.a.v. de heer J. van Heemskerk Postbus RA UTRECHT

1 Inleiding. Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie (vml. DGW&T) T.a.v. de heer J. van Heemskerk Postbus RA UTRECHT Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie (vml. DGW&T) T.a.v. de heer J. van Heemskerk Postbus 8002 3503 RA UTRECHT Tel. 030-2589111

Nadere informatie

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer Dossler Ons kenmerk BehnndeM door / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr N

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer Dossler Ons kenmerk BehnndeM door / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr N Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer 0115339 Dossler 909120 Ons kenmerk BehnndeM door 2013006822 / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr Noordendijk 250 Postbus 55o 3300 AN Dordrecht T [078]

Nadere informatie

provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu

provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan ] 0] Postbus 80300 Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589] 11 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer adres Onderwerp

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer  adres Onderwerp VERzm\'nr:-~1 1 2 ~OV. 2009 Afdeling Vergunningverlening Aan: Provincie Utrecht, afd. Bodem en Water T.a.v. de heer H. de Waal Postbus 80300 3508 TH UTRECHT Pythagoraslaan JO1 Postbus 80300 3508 TH Utrecht

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Oudhuijzerweg 65 Wilnis, gemeente De Ronde Venen

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Oudhuijzerweg 65 Wilnis, gemeente De Ronde Venen - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Oudhuijzerweg 65 Wilnis, gemeente De Ronde Venen datum 19 augustus 2005 nummer 2005WEM003507i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie

BESCHIKKING 2015011064 / CHK

BESCHIKKING 2015011064 / CHK Zaaknummer 0138912 Dossier 913198 Ons kenmerk 2015011064 / CHK BESCHIKKING De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 4 november 2014 een melding ontvangen

Nadere informatie

De ligging van deze percelen is aangegeven op de kadastrale kaart in bijlage 1.

De ligging van deze percelen is aangegeven op de kadastrale kaart in bijlage 1. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer J. van Leeuwen Postbus 2809 3500 GV Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

UMB Vastgoed BV t.a.v. de heer K. Wagenberg Albert Hahnplantsoen BM Amsterdam

UMB Vastgoed BV t.a.v. de heer K. Wagenberg Albert Hahnplantsoen BM Amsterdam Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam UMB Vastgoed BV t.a.v. de heer K. Wagenberg Albert Hahnplantsoen 20 1077 BM Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Beschikking ingevolge de

Nadere informatie

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) datum 7 februari 2006 nummer 2006WEM000563i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie

VERZO NOEN 3 1 JUL 2002

VERZO NOEN 3 1 JUL 2002 provincie :: Utrecht VERZO NOEN 3 1 JUL 2002 - Beschikking - ernst en urgentie bodemverontreiniging Kooijdijk Maartensdijk datum nummer bijlagen sector referentie locatiecode 29 juli 2002 2002WEM002747i

Nadere informatie

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA Stadszaken Milieu Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem. Stichting Bodemsanering NS De heer K. Vermeulen Postbus 2809 3500 GV Utrecht I I Datum 10 februari 2014 Uw brief kenmerk 201310997 Ons kenmerk

Nadere informatie

PROVINCIE:: UTRECHT Dienst water en milieu

PROVINCIE:: UTRECHT Dienst water en milieu PROVNCE:: UTRECHT Dienst water en milieu Galileïlaan 15 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Telefoon 030-589111 Fax 030-522564 Crediet en Effecten Bank rek nr 699058554 Datum Nummer Uw brief van Uw nummer Bijlage

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Besctiikking 00496482 ODH-2017-00102959 " 6 OKT. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00541185 ODH-2019-00009827 2 9 JAN. 2019 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 B Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en spoed Kanonsdijk nabij 7 Maartensdijk

- beschikking - vaststelling ernst en spoed Kanonsdijk nabij 7 Maartensdijk - beschikking - vaststelling ernst en spoed Kanonsdijk nabij 7 Maartensdijk datum 5 april 2006 nummer 2006WEM001445i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode Bodemsanering Monica Kwakkelstein

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 3 november 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam Huisman Vastgoed b.v. T.a.v. de heer I. Spijker Admiraal Trompstraat 2 3115 HH SCHIEDAM gemeente Schiedam Cluster Stedelijke Ontwikkeling afdeling Ruimtelijk gebruik Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 19 januari 2016 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2015-017032 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

provincie:: Utrecht VERZO N D EN 0 1 APR 2003 Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn

provincie:: Utrecht VERZO N D EN 0 1 APR 2003 Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn provincie:: Utrecht Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn Tel. 030-2589111

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Beschikking

1. Inleiding. 2. Beschikking Dienst Water en Milieu Aan: Vianen Kozijntechniek BV T.a.v. de heer G. Roest Postbus 83 3417 ZH Montfoort Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Gemeente Haarlem Mevrouw J.WJ. Bijlsma Datum 25 oktober 2017 Ons kenmerk STZ/MIL/2017/ 323825 zaaknummer 2017/ 323825 Contactpersoon mevrouw

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Locatie gelegen achter Korte Linschoten Westzijde 1 te Linschoten (Montfoort) 1.

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Locatie gelegen achter Korte Linschoten Westzijde 1 te Linschoten (Montfoort) 1. - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Locatie gelegen achter Korte Linschoten Westzijde 1 te Linschoten (Montfoort) datum 18 mei 2005 nummer 2005WEM002033i bijlagen kadastrale kaart sector

Nadere informatie

- Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

- Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) - Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) datum 16 juni 2005 nummer 2005WEM002516i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00501699 ODH-2018-00000788 2 3 JAN. 2018 omgevingsdienst ezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 G Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odti.nl

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders.

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders. Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem BI Vastgoed B.V. ' De heer S. Beelen Tappers weg 12D 2031 ET Haarlem Datum 19 oktober 2017 Ons kenmerk STZ/MIL/2017/ 466396 zaaknummer

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00499226 ODH-2017-00121209 2 2 NOV. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS te Utrecht

BESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS te Utrecht BESCHIKKING Globiscode DR 010600796 Aanvrager Onderwerp Stichting Bodemsanering NS te Utrecht Bodemsanering; locatie NS-locatie Assen (ten zuiden van de Vriezerweg), WBB-geval 6 en 7, gemeente Assen, beschikking,

Nadere informatie

Stadszaken Milieu. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders,

Stadszaken Milieu. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders, Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Stadszaken Haarlem 'afd. Milieu Mevr. Drs. J. Bijlsma Postbus 511 2003 PB Haarlem Datum 5 december 2016 Uw brief kenmerk Ons kenmerk STZ/MIL2016/533950

Nadere informatie

Afdeling Vergunningverlening

Afdeling Vergunningverlening Afdeling Vergunningverlening Aan: De Ridder B.V. T.a.v. de heer R. de Ridder Soesterbergsestraat 6d 3768 EH SOEST Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00502282 ODH-2017-00130677 2 7 DEC. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00501565 ODH-2017-00127320 11 december 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen(godh.nl

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u een exemplaar van de beschikking met betrekking tot de door u gemelde

Hierbij zenden wij u een exemplaar van de beschikking met betrekking tot de door u gemelde Gedeputeerde Staten s provincie HOLLAND GHA 22.01.2010 0332 Projectorganisatie De Volgerlanden t.a.v. de heer A.H.M. Dirkx Postbus 34 3340 AA HENDRIK-IDO-AMBACHT Directie Omgevingsdiensten Afdeling Bodemsanering

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit :10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats

Nadere informatie

Beschikking ingevolge de Wet bodembescherming

Beschikking ingevolge de Wet bodembescherming Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Beheermaatschappij Emzet BV De heer T. Zekveld Oosteinderweg 78 1432 AM AALSMEER Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Beschikking ingevolge de Wet bodembescherming

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 november 2018 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2018-011625 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 23 oktober 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking 00499956 ODH-2017-00122323 2 7 DE. 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

2015/ gemeente Zaanstad Vakspecialisten. Bij de aanvraag zijn ter beoordeling de volgende rapporten gevoegd:

2015/ gemeente Zaanstad Vakspecialisten. Bij de aanvraag zijn ter beoordeling de volgende rapporten gevoegd: 2015/133837 gemeente Zaanstad Vakspecialisten Stichting Zaan Primair De heer LC Houweling Ds. Martin Luther Kingweg 206 1504 DG ZAANDAM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: O.F. Jelsma van de afdeling Milieu - bureau Bodem, telefoonnummer

Stadszaken. Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: O.F. Jelsma van de afdeling Milieu - bureau Bodem, telefoonnummer Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Grondslag B.V. De heer A. van Steenderen Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik Datum 19 juni 2017 Uw brief mail d.d. 19 april 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Hoek van de Singel en de Provincialeweg N201 Vreeland (gemeente Loenen)

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Hoek van de Singel en de Provincialeweg N201 Vreeland (gemeente Loenen) - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Hoek van de Singel en de Provincialeweg N201 Vreeland (gemeente Loenen) datum 15 juli 2005 nummer 2005WEM002995i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering

Nadere informatie

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart - Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie drs. ing. A. Pasop locatiecode UT

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 03 69 I : www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Kenmerk Datum Aan Rijksvastgoedbedrijf, Directie Vastgoedbeheer voor beoordeling nader

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg, 27 januari 2003 numraer: 030889 afdeling: milieuhygiene Provincie Zeeland GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Inleiding Op 19 november 2002 hebben wij een melding in het kader van artikel 28 van

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland Plaats: Datum: Kenmerk: Afdeling: Globiscode: Middelburg 14januari2008 08001471 Milieuhygiene ZL071600244 GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Melding Op 16 april 2007 hebben wij een melding

Nadere informatie

Aan: Smink Handels- en Aannemersbedrijf B.V. Lindeboomseweg NG Hoogland. Geachte heer/mevrouw,

Aan: Smink Handels- en Aannemersbedrijf B.V. Lindeboomseweg NG Hoogland. Geachte heer/mevrouw, 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Smink Handels- en Aannemersbedrijf B.V. Lindeboomseweg 15 3828 NG Hoogland Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247 BESCHIKKING Globiscode DR 011800247 Aanvrager Onderwerp Hofstra Vastgoed BV Bodemsanering; locatie Dr. A. Philipsstraat 12-14 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Plaats: Datum: Kenmerk: Afdeling: Globiscode: Middelburg 28 augustus 2007 RMW0709838 Milieuhygiene ZL066400083 Provincie Zeeland GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Melding Op 14 mei 2007 hebben wij een melding

Nadere informatie

- beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist

- beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist - beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist datum 30 november 2005 nummer 2005WEM005106i bijlage 1 kadastrale kaart met interventiewaardecontour grond

Nadere informatie

De bodemverontreiniging is aangegeven op de kadastrale kaart in hoofdstuk 5.

De bodemverontreiniging is aangegeven op de kadastrale kaart in hoofdstuk 5. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Provincie Utrecht Afdeling Bodem en Water ir. A.A.M. Valkonet, afdelingsmanager Bodem en Water Postbus 80300 3508 TH Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00484842 ODH-2017-00059510 0 9 JUNI 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert,

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert, Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

- beschikking - ernst en spoed bodemverontreiniging Oude Holleweg 49 (vh 23) Renswoude

- beschikking - ernst en spoed bodemverontreiniging Oude Holleweg 49 (vh 23) Renswoude - beschikking - ernst en spoed bodemverontreiniging Oude Holleweg 49 (vh 23) Renswoude datum 21 februari 2006 nummer 2006WEM000800i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie Alex Schouten

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking 00496479 ODH-2017-00101104 - 5 OKT. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070)21 899

Nadere informatie

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2008-40156 Onderwerp Wet bodembescherming. Kruitpad 16, KNSF-terrein te Muiden. Locatiecode NH/0424/00012. Deelsanering deelgebied 3. Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem

Nadere informatie

Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag

Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag (ONTWERP)BESCHIKKING Globiscode Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk DR010900125 ISC Beheer BV Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen - beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen datum 1 augustus 2005 nummer 2005WEM003174i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

Ernstig en Urgent geval van bodemverontreiniging: BESCHIKKING (kenmerk EU ) Den Haag, 4 april 2001 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

Ernstig en Urgent geval van bodemverontreiniging: BESCHIKKING (kenmerk EU ) Den Haag, 4 april 2001 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Ernstig en Urgent geval van bodemverontreiniging: BESCHIKKING (kenmerk EU 571004-2) Den Haag, 4 april 2001 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Overwegende: dat op 16 februari 2001 voor de locatie

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 Zaaknummer 00489029 2501 GB Den Haag Ons Kenmerk ODH-2017-00071513 T (070)21 899 02 Datum 1 7 JULI 2817 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM. 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM. 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750 Onderwerp: Wet bodembescherming

Nadere informatie

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Merck, Sharp en Dohme Haarlem de heer R. Elzen Postbus 581 2003 PC Haarlem Datum 9 november 2015 Uw brief kenmerk uw mail van 13 oktober

Nadere informatie

Aan: Bébouw Ontwikkelingsmaatschappij B.V. T.a.v. de heer O. Kamerbeek Postbus AH IJSSELSTEIN UT. Geachte heer Kamerbeek,

Aan: Bébouw Ontwikkelingsmaatschappij B.V. T.a.v. de heer O. Kamerbeek Postbus AH IJSSELSTEIN UT. Geachte heer Kamerbeek, Afdeling Vergunningverlening Aan: Bébouw Ontwikkelingsmaatschappij B.V. T.a.v. de heer O. Kamerbeek Postbus 314 34 AH IJSSELSTEIN UT Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342

Nadere informatie

Stadszaken Milieu. plus naamswijziging voor de locatie Oudeweg 6, NS Hoofdwerkplaats, te Haarlem.

Stadszaken Milieu. plus naamswijziging voor de locatie Oudeweg 6, NS Hoofdwerkplaats, te Haarlem. Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem NedTrain ' De heer G. Ritskes Postbus 1008 2001 BA Haarlem Datum Uw mail d.d. Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail adres Bijlage(n)

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173100247 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk NV Nederlandse Gasunie Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 11 februari 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging : Molenstraat 123 Plaats

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong,

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking 00496480 ODH-2017-00101973 - 6 OKT. 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 010601763 Aanvrager Onderwerp Gemeente Assen Bodemsanering; beschikking evaluatieverslag voor locatie Dammen in Het Kanaal ter hoogte van de Nobellaan en de Groningerstraat te

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 2 november 2016 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2016-013199 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 27 november 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2015-010677 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 168000115 Aanvrager Onderwerp Provincie Drenthe Bodemsanering; locatie Vaart 151 te Gasselternijveen, gemeente Aa en Hunze, beschikking, geval van ernstige bodemverontreiniging,

Nadere informatie

-beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein

-beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein -beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein datum 7 februari 2005 nummer 2005WEM000597i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

- beschikking - ernst, urgentie en instemming saneringsplan Choisyweg 18 Zeist. 1. Inleiding

- beschikking - ernst, urgentie en instemming saneringsplan Choisyweg 18 Zeist. 1. Inleiding - beschikking - ernst, urgentie en instemming saneringsplan Choisyweg 18 Zeist datum 23 mei 2005 nummer 2005WEM002123i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie B.C. Bannink locatiecode

Nadere informatie