Functiebeschrijving: B2 Hoofddeskundige inspectie (toezichthouder)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Functiebeschrijving: B2 Hoofddeskundige inspectie (toezichthouder)"

Transcriptie

1 Functiebeschrijving: B2 Hoofddeskundige inspectie (toezichthouder) Beleidsdomein: Entiteit: Afdeling: Graad: Aantal vacante betrekkingen: Functie momenteel te begeven in: Vacaturenummer: Leefmilieu, Natuur en Energie Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-inspectie B2 1 Hasselt OPW/2014/108

2 1. Functiedoel Toezicht op de naleving en bestuurlijke handhaving van de milieuhygiënewetgeving binnen het Vlaamse Gewest teneinde het nalevingsgedrag te verbeteren en zo bij te dragen aan een kwaliteitsvol leefmilieu. 2. Resultaatgebieden 1. Planning en voorbereiding Plannen en voorbereiden van de controles teneinde ervoor te zorgen dat de controles efficiënt kunnen verlopen. (onderdeel van MI-proces Controles en inspecties ter plaatse uitvoeren om na te gaan of de reglementering wordt nageleefd) concrete afspraken maken met collega s i.v.m. gezamenlijke inspecties. inspecties voorbereiden (dossieronderzoek). de gegrondheid van milieuklachten onderzoeken en controles nodig voor de verdere afhandeling hiervan voorbereiden. 2. Uitvoering Ter plaatse uitvoeren van controles teneinde de naleving van de regelgeving na te gaan. (onderdeel van MI-proces Controles en inspecties ter plaatse uitvoeren om na te gaan of de reglementering wordt nageleefd) hinderlijke inrichtingen controleren (bijvoorbeeld nieuwe en/of aangepaste vergunningen, weigeringsbesluiten, proefvergunningen, bijzondere voorwaarden, werkplannen, ). ketentoezicht op afvalstromen uitvoeren. specifieke handhavingscampagnes uitvoeren. monsternames en metingen uitvoeren. controles uitvoeren om de gegrondheid van milieuklachten na te gaan. de zelfcontrole van hinderlijke inrichtingen controleren. opdrachten afkomstig van de hiërarchische meerderen uitvoeren. technische bijstand leveren aan de parketten. per kwartaal minimaal 21 gevorderde en/of geplande controles buiten de diensturen uitvoeren. volgens een beurtrol verzorgen van de algemene permanentie. 3. Rapportering en administratief beheer Samenvatten en vastleggen van de bevindingen van de controles teneinde de verdere afhandeling ervan te kunnen bepalen en de nuttige gegevens structureel te bewaren.

3 (onderdeel van MI-proces Controles en inspecties ter plaatse uitvoeren om na te gaan of de reglementering wordt nageleefd) vaststellingen gestructureerd weergeven in een inspectieverslag. bij vermoedelijk milieumisdrijf proces-verbaal opmaken en bezorgen aan het parket. allerlei documenten aanmaken (briefwisseling met klager, bedrijf, gemeente, provincie, afdeling, minister,...) om een dossier technisch af te handelen. parlementaire vragen beantwoorden. briefwisseling en nota s beantwoorden (bv. ontwerpen van antwoorden op kabinetsnota s, diverse briefwisseling). de toegewezen dossiers administratief beheren. 4. Bestuurlijke afhandeling en opvolging Bestuurlijk afhandelen van de vastgestelde tekortkomingen en nagaan of gepast gevolg gegeven werd teneinde bij te dragen tot de naleving van de regelgeving. (onderdeel van MI-proces Raadgevingen en aanmaningen geven, bestuurlijke maatregelen of veiligheidsmaatregelen treffen en voortgangscontroles uitvoeren) het milieuhandhavingsinstrumentarium van de afdeling efficiënt en effectief aanwenden. gerechtelijke procedures volgen. eventueel bijkomende technische controles uitvoeren en bijstand van deskundigen inroepen. nagaan of gevolg is gegeven aan aanmaningen of bestuurlijke maatregelen of veiligheidsmaatregelen. 5. Communicatie en contacten Communiceren en informeren over de handhaving van de milieuhygiënewetgeving teneinde ervoor te zorgen dat alle actoren correct geïnformeerd zijn (en gestimuleerd worden de regels na te leven). (onderdeel van MI-proces 2.2 Uitdragen van de handhaving naar overige handhavers in het Vlaamse Gewest) occasioneel de lokale toezichthouders begeleiden en ondersteunen. (onderdeel van MI-proces 2.3 Meten, evalueren en rapporteren: uitdragen en toelichten van de handhavingsactiviteiten en -resultaten). teksten opstellen voor het milieuhandhavingsrapport van de afdeling. 6. Overleg Samenwerken en overleggen met interne en externe collega s teneinde een uniforme aanpak van de handhaving van de milieuhygiënewetgeving te bewerkstelligen. (onderdeel van MI-proces 1.1 Opstellen van het milieu-inspectieplan (MIP))

4 in samenspraak en in overleg met collega s en diensthoofd voorstellen voor handhavingscampagnes doen voor het MIP voor het volgende werkjaar. (onderdeel van MI-proces Controles en inspecties ter plaatse uitvoeren om na te gaan of de reglementering wordt nageleefd) deelnemen aan regelmatige interne werkvergaderingen. afspraken maken met collega s en diensthoofd op het gebied van vorm en inhoud van de verslaggeving. afspraken maken betreffende uniformiteit van de inspectieaanpak. moeilijkheden of problemen bespreken met collega s en diensthoofd. (onderdeel van MI-proces 1.5 Opstellen en optimaliseren van het milieuhandhavingsinstrumentarium en andere interne richtlijnen). voorstellen geven tot opstellen of bijsturen van het milieuhandhavingsinstrumentarium en andere interne richtlijnen. meewerken aan audits van de implementatie van het kwaliteitshandboek voor monsternames en metingen. (onderdeel van MI-proces 2.1 Overleggen/samenwerken op intra-, inter- en supragewestelijk niveau met andere milieu(handhavings)actoren). gepast reageren op meldingen van externe milieu-actoren (gemeenten, provincies, OVAM, VMM, VLM, BIM, DPE, FAVV, politie, andere landen, ) en zo nodig terugkoppelen. contacten onderhouden met andere milieu-actoren. 7. Kennis met betrekking tot het vakgebied Actief bijhouden en uitwisselen van kennis en ervaring m.b.t. het vakgebied teneinde alle praktische en theoretische ontwikkelingen rond het vakgebied te kunnen integreren in het eigen werk en de kwaliteit van de uit te voeren opdrachten op individueel en afdelingsniveau te optimaliseren. (onderdeel van MI-proces 3.1 Organiseren en volgen van vorming en training) technische of juridische opleidingen volgen georganiseerd door de afdeling. de verworven kennis toepassen. (onderdeel van MI-proces 3.2 Opzoeken en verwerken van juridische, milieutechnische en beleidsinformatie). nieuwe regelgeving doornemen. milieutechnische informatie opzoeken en verwerken. 8. Milieubewust handelen Consequent milieubewust handelen op de werkplek ten einde bij te dragen aan de voorbeeldfunctie van het Departement LNE op het gebied van milieuzorg. Naleven van milieu- en veiligheidsregels: lekken en defecten (sanitair, toestellen, verlichting, verwarming, airco...) melden; melden als onderaannemers die werken uitvoeren hun afval niet verwijderen; gangen vrijhouden (geen kasten ) voor eventuele evacuatie. Energie, water en grondstoffen spaarzaam gebruiken: deuren sluiten, lichten doven, apparaten uitzetten bij verlaten ruimte ; radiatoren/ventilo's niet bedekken; geen

5 persoonlijke bijzetradiatoren, waterkokers gebruiken; waar mogelijk trap i.p.v. lift gebruiken; (warm)watergebruik in keukentjes/sanitair beperken; papiergebruik beperken (digitale dragers gebruiken, dubbelzijdig afdrukken, omslagen voor interne verzendingen vermijden); kantoormaterialen (mappen ) hergebruiken vooraleer nieuwe te vragen. Milieuvriendelijk verplaatsen (STOP-principe): eerst stappen (te voet), dan trappen (fietsen), openbaar vervoer en tenslotte kiezen voor (personen)wagen; waar mogelijk carpoolen met collega s bij gebruik (dienst)wagens. Afval correct sorteren: vergaderzalen netjes achterlaten, afval correct sorteren op werkplek, in keukentjes Milieuverantwoord aankopen: waar mogelijke via MOD / ACD / Communicatiedienst bestellen; duurzame keuzes maken, ook bij bestelling via bv.mod; duurzaamheidscriteria integreren in eigen aankopen (bestelbon, bestek). 9. Bijkomende rol MMS Chauffeur of functie met veel dienstverplaatsingen (min. drie per week). Veilig en milieubewust rijden volgens principes ecodriving. naleven van wagenreglement. meewerken aan, ondersteunen van en zelf verbeteracties doen om milieubewust op te treden in kader van mobiliteit.

6 3. Gedragscompetenties Probleemanalyse niveau 2 Flexibel gedrag niveau 2 Overtuigingskracht niveau 2 Beslissen niveau 2 Voortdurend verbeteren niveau 2 Klantgerichtheid niveau 2 Samenwerken niveau 2 Betrouwbaarheid niveau 2 4. Vaktechnische competenties Milieuhandhavingsdecreet en Milieuhandhavingsbesluit Milieu-impact (algemeen) Milieuwetgeving Monsternames en metingen (apparatuur en procedures) Relevante ervaring: Je hebt minimum 6 jaar beroepservaring m.b.t. milieuhygiënewetgeving en/of zicht op naleving hiervan..