1. Nieuwe zonnekindjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Nieuwe zonnekindjes"

Transcriptie

1 1. Nieuwe zonnekindjes Op maandag 2 juni verwelkomen wij met veel plezier 4 nieuwe zonnekindjes!! Famke en Madelief in K0, Julia in K1 en Damon in L1. Tegelijkertijd willen we juf Wenda van harte (terug) verwelkomen na een maandenlange afwezigheid en nemen we (snif ;-)) afscheid van meester David! Einde mei werden ook Olivier (broertje van Kashja) en Christopher (broertje van Aline en Noor) geboren en lagen zij aan zij op de kraamafdeling van Klina!! Weer 2 nieuwe zonnekindjes in spe!! Dikke proficiat aan de trotse ouders en zussen! 2. Foto s online Het tuinfeest was genieten van begin tot einde! Een zonovergoten dag en niets dan stralende snoetjes! Het optreden was een overdonderend succes en de kinderen gaven het beste van zichzelf! Ook de eerste communie was een meer dan geslaagde dag! De zon was van de partij en iedereen was in feeststemming! Alle foto s van deze 2 prachtige dagen staan online en kun je bekijken via de website Neem je tijd, want het zijn er wel wat ;-) 3. Schoolfotograaf De schoolfotograaf is weer langs geweest en het moet gezegd er zitten pareltjes tussen! Uw kinderen krijgen de foto s vandaag mee naar huis (geheel vrijblijvend, absoluut geen aankoopverplichting!). Lees de begeleidende brief aandachtig en bezorg de foto s die u NIET wenst, meteen terug. Dinsdag 10 juni niet besteld of niet gewenste foto s niet ingeleverd = betalen! Geen uitzonderingen deze keer! Wij moeten de eventuele bijbestellingen tijdig kunnen doorgeven. Bedankt voor uw begrip! Deze betalingen lopen niet via de schoolrekening!

2 4. Individuele ouderavond KS De vakantie komt eraan en de eindstreep is stilaan in zicht! Zit u nog met vragen naar volgend schooljaar toe? Hebt u nog twijfels of wil u gewoon met de juf het voorbije schooljaar evalueren? Dat kan allemaal! Op dinsdag 3 juni organiseren de kleuterjuffen nog een laatste oudercontact. Uw kleuter kreeg de uitnodiging al mee en ze werd ook via mail verstuurd. 5. Medisch schooltoezicht K1 Dinsdag 10 juni komt de schooldokter voor een deelonderzoek (wegen, meten, gehoor en ogen) op school voor de kleuters van K1. 6. Hoevefeesten KS + L1 Jaaah joepiejeeeh Ook dit jaar kunnen de kleuters en de kinderen van L1 een bezoekje brengen aan de kinderboerderij, in het kader van de jaarlijkse hoevefeesten. De leerlingen van L1 kunnen het boerderijleven van dichterbij bekijken op donderdagnamiddag 12 juni en onze kleuters op vrijdagvoormiddag 13 juni! Autovervoer wordt geregeld via de klasjuffen! 7. Schoolreis KS Hiep, hiep, hoi!!! onze kleuters gaan op reis naar Nederland ;- ))! Op donderdag 19 juni gaan ze spelen en ravotten op de speelboerderij Den Scherpenberg in Rucphen (nabij Schijf). Er is binnen- en buitenspeeltuin, pony s, koeien, geiten, schapen en konijnen het is er allemaal! Meer info verneemt u nog via apart schrijven! Neem alvast een kijkje op de website: 8. Reünie L6 Oeps alweer een jaar voorbij gevlogen en onze zesdeklassers van vorig schooljaar hebben hun eerste middelbaarervaring alweer achter de rug! We zijn wel heel erg benieuwd hoe het met hen gaat en daarom organiseren we op vrijdag 20 juni een reünie met alle ex-zesdeklassers, zodat ze volop ervaringen kunnen uitwisselen, maar vooral veel bijpraten, gezellig kletsen en lachen! En natuurlijk ook een heel klein beetje om hun juffen en meester Gino terug te zien

3 9. Schoolreis L1 t/m L5 En ja hoor, de leerlingen de lagere school maken ook nog een reisje naar Nederland! Zij gaan op maandag 23 juni naar safaripark de Beekse Bergen ( Ook hierover krijgt u later nog alle praktische info (via apart schrijven). 10. Piratendagen K3 en L1 Voor onze kleutertjes van K3 zit hun kleutertijd er bijna op om de overstap naar L1 een beetje te vergemakkelijken, kunnen de kinderen tijdens de piratendagen op een speelse manier en via klasdoorbrekende opdrachtjes, kennismaken met het eerste leerjaar. Zo kunnen ze alvast een beetje wennen De kinderen van L1 keren dan weer even terug naar hun oude vertrouwde kleuterkraaiennest Tijdens deze uitwisselingsdagen op dinsdag 24 en woensdag 25 juni gaan de kinderen samen knutselen, schilderen en dansen rond het thema PIRATEN!! Schip AHOY, schip AHOY Meer info volgt via klasjuffen. 11. Sportklassen L6 Voor de leerlingen van L6 breken er best spannende tijden aan! Nog even en ze verlaten Zonnekind voorgoed om dan een boeiend nieuw leven tegemoet te gaan! Maar voor het zover is, sluiten ze hun lagere schooltijd af met een fantastische sportweek in het Blosocentrum NETEPARK te Herentals. Ze vertrekken op maandag 23 juni en keren weer terug met heel veel leuke herinneringen op donderdag 26 juni! 12. Receptie L6 + uitreiking getuigschriften Nadat onze zesdeklassers, moe maar voldaan, teruggekeerd zijn van de sportklassen op donderdag 27 juni, nemen we officieel en feestelijk afscheid tijdens een receptie (20.00) samen met hun ouders en juffen. We drinken een glaasje en blikken terug op hun schooltijd hier op Zonnekind en de getuigschriften worden uitgereikt. Niet te missen hou de datum alvast vrij! Uitnodiging volgt nog!

4 13. Logeren L4 Maar ook de leerlingen van L4 hebben nog wel wat om naar uit te kijken Er staat hen nog een megabangelijke logeerpartij op school te wachten! Op dinsdag 24 juni worden matrassen en slaapzakken gespreid op school voor een superleuk en gezellig slaapfestijn! Leuke activiteiten, heerlijke BBQ en lekkere ijsjes maken de avond compleet! Na een verkwikkende (!!) nachtrust keren ze woensdagmiddag terug naar huis. Meer info volgt nog! 14. Kidsfestival Dit kinderfestival wordt stilaan ook een traditie! Geen boekentassen nodig op donderdag 26 juni, maar wel een zonnig humeur! Zoals steeds gaat dit superleuke festival door op domein Diesterweg. Springkastelen, optredens, zingen, dansen.. het kan er allemaal! Een dagje om naar uit te kijken en heerlijk uit de bol te gaan!! Alle leerlingen komen met de fiets (helm + hesje!!) en brengen een lunchpakket met voldoende drank en tussendoortjes mee (alles in handige rugzak) Zorg dat je fietsen in orde zijn!! 15. Zonnekind Kampioenen En ja hoor, de voorbije maand hebben onze Zonnekindjes zich weer sportief uitgeleefd en hebben ze ontzettend knappe resultaten behaald! De lopertjes van de parkcross hebben we al via een apart bericht in de bloemetjes gezet! Arthur (L3) heeft met zijn basketteam het tornooi in Ekeren gewonnen en Anke (L4) heeft met dansgroep Encore uit Kapellen een prijs weggekaapt met een hiphop-optreden! Dikke proficiat!! Onze cheerleadergirls, Maura en Efi hebben deelgenomen aan de Europese kampioenschappen in Disneyland Parijs, waarmee ze ook een ticket wegkaapten voor de wereldkampioenschappen in Orlando!! Superknap gedaan meiden!!! We zijn trots op jullie allemaal!!

5 16. Verloren voorwerpen Mist u soms een truitje, jasje, zwemtas, rugzak, muts of sjaal?? neem dan zeker eens een kijkje bij onze verloren voorwerpen!! Onze kar bezwijkt bijna onder de torenhoge stapels verloren spulletjes! Bij droog weer zullen we de kar nog eens buiten zetten en alles etaleren, maar niets belet je om zelf eens een kijkje te komen nemen! Denk eraan! Alles wat blijft liggen, wordt in de vakantie doorgegeven aan spullenhulp/kringloopwinkel! 17. Laatste schooldag + schoolrekening! Oeps.. en dan is het plotseling zover! Het einde van het schooljaar is een feit op vrijdag 27 juni! De vakantie kan beginnen!!! Dit jaar krijgen de kinderen het rapport (en de schoolrekening, vergeet niet om tijdig te betalen!!!) gewoon mee. De kinderen kunnen opgehaald worden vanaf Er is wel gelegenheid om afscheid te nemen van de juf of meester. Daarna kan de VAKANTIE beginnen 18. Agenda juni 14 Ma 02 Nieuwe zonnekindjes op school Kinderparlement Di 03 individuele ouderavond KS Zo 08 Pinksteren Ma 09 pinkstermaandag= VRIJAF Di 10 MST K1 Do 12 Kinderboerderij L1 en L2 (NM) Vr 13 Kinderboerderij KS (VM) Zwemmen Do 19 Schoolreis KS Vr 20 Reünie L6 Ma 23 Schoolreis LS Di 24 Logeren L4 Do 26 Kidsfestival Receptie L6 Vr 27 Laatste schooldag (vanaf VAKANTIE)