Restauratie Museumboerderij De Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg Door Henk Vijge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Restauratie Museumboerderij De Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg Door Henk Vijge"

Transcriptie

1 Restauratie Museumboerderij De Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg Door Henk Vijge Februari 2007 De 4 roedige berg staat te pronken maar nu is zijn kleinere broertje, de 2 roedige berg, aan de beurt om gerestaureerd te worden. Hij was er ook echt aan toe. De kap was bedekt met vergaan riet en roestige ijzeren golfplaten. Het demonteren van de hooiberg was geen sinecure omdat de bergroeden verrot waren. Er was een kraan voor nodig om de vervangende roeden te plaatsen tevens delen van de eikenboom uit de tuin bij de hooiberg geplaatst als zogenaamde stiepen.

2 Januari 2007 In de tweede week van januari werd er weer een start gemaakt met de hooiberg. De hoekijzers werden aan de laanhouten vastgemaakt en de panlatten werden aangebracht voor het riet. In de laatste week van januari hebben de rietdekkers van de firma van Dijk, tussen de regenbuien door, de hooiberg van een rieten dak voorzien. Hierbij is stokje in de punt van de hooiberg de zogenaamde muts niet vergeten. Dit stokje voorkomt dat vogels erop gaan zitten. Aan de hand van inrichtingsplan van het terrein werden de piket paaltjes geslagen omdat het de bedoeling is dat volgende maand de eerste aanplant de grond in gaat. De hevige storm op de 18e heeft op de Mariahoeve twee dakpannen doen sneuvelen. Er waren nieuwbouw huizen met meer schade! De schuur welke vastzit aan de loods werd leeggeruimd omdat daar de andere logies en ontbijt in gaat komen. Dit opruimen was een tijdrovende klus omdat de familie van de Brink letterlijk elk touwtje en spijkertje, recht en krom, bewaarde. Het nemmerrik, rek waar de schoongemaakte (melk) emmers en melkbussen op gelegd werden, kwam tevoorschijn en werd buiten tegen de schuur gezet. December 2006 De restauratie van de hooiberg was in volle gang. Brand van de Hoorn als expert was met de vrijwilligers druk met de laanhouten en het uithakken van de gaten voor de sporen. Net voor de kerst lukte het om met vereende (man)kracht de laanhouten op te tillen en aan de kap van de hooiberg te bevestigen. Het wachten is op het het ijzerwerk van de smid daarmee kan de kap aan de roeden worden bevestigd. Het kippenhok stond vol met allerlei voorwerpen, maar moest leeg vanwege de toekomstige logies- en ontbijtbestemming. De metalen voorwerpen werden ontroest en afgewerkt met verdunde blanke lak. De voorwerpen van hout kregen te maken met een antihoutwormmiddel. Alles werd gesorteerd en overzichtelijk opgeborgen.

3 November 2006 Na rigoureus snoeiwerk van de heg rondom de moestuin en voor de boerderij was het tijd voor restauratie van de hooiberg. Brand van de Hoorn is degene die deze klus vrijwillig op zich neemt. De aangeleverde boomstammen voor de roeden van de hooiberg zijn eerst met een dissel bekapt. Nadien zijn de pengaten van rond 32 mm schuin (voor goede afwatering) in de roeden geboord. Het oude riet is van de kap verwijderd. De stiepen zijn pasklaar gemaakt. De bergroeden moesten 1.50 m diep de grond in. Omdat het grondwaterpeil zo hoog stond, was het nodig om bronbemaling toe te passen.aan de hand van een plan van het landschapsbeheer zijn we gestart met de beplanting van de zichtgrenzen. Oktober 2006 In de eerste week is er gestart met het egaliseren van het terrein. De wagenschuur en het kippenhok zijn aan de buitenkant in de bruinoleum gezet. Nadat de kelder was schoongemaakt konden alle volle en lege weckflessen weer terug naar hun plek en staan ze keurig in gelid en klaar voor gebruik. De binnenkant van het bakhuis kreeg ook een schoonmaakbeurt en alle potten en pannen die er oorspronkelijk in stonden, staan weer terug op hun plek.

4 September 2006 Het houtwerk in de schuur was gedeeltelijk aangetast door boktor en/of houtworm en had een behandeling nodig. De schuur is van buiten in de bruinoleum gezet en de achterkant van de schuur is wit geschilderd. Om volgend jaar rogge te kunnen oogsten op de akker moest deze eerst bewerkt worden. Allereerst is de akker gefreesd en daarna is het afvalriet van de boerderij over de akker gestrooid en vervolgens omgeploegd. Hierna is de akker met de eg bewerkt en tot slot heeft Steven de winterrogge handmatig ingezaaid. De muren van de heerd waren erg vies door de rookaanslag van de houtkachel. Het is de vrijwilligers gelukt om deze hardnekkige viezigheid te verwijderen. De muren van de bedsteden, de goot en de kelder zijn gewit met witkalk. Augustus 2006 Na de bouwvak ging iedereen met frisse zin aan de slag en werd het bakhuis aangepakt. De boeidelen en windveren waren verrot en werden verwijderd. Ook moesten alle dakpannen eraf om de panlatten te kunnen controleren en zonodig te kunnen vervangen. Na het schoonspuiten van de dakpannen werden ze weer terug op het dak geplaatst. De nieuwe boeidelen en windveren en de rest van het bakhuis werd afgeschilderd.

5 Juli 2006 Zoals overal tiert ook het onkruid rondom de Mariahoeve welig. Gelukkig is er een motormaaier en zijn er (nog) een paar vrijwilligers die met de zeis overweg kunnen. De heg rond de hof en de moestuin is geknipt en ingekort tot ongeveer 1,80 meter, zodat de Mariahoeve er keurig bijligt. Een kapotte pomp gaf een kleine overstroming in de kelder. De oorzaak was een lek in de aanzuigbuis waardoor de pomp teveel lucht aanzuigt. De lekkage moest worden opgegraven. Geen leuk karwei voor de loodgieters want waar zit het lek? Gelukkig was het maar een meter of vijf graven en kon alles goed gerepareerd worden. Er was weer water op de Mariahoeve. De laatste week ging de bouwvak in op de Mariahoeve. Alle activiteiten liggen stil voor drie weken. Helaas zijn we, door stagnatie met vergunningen, nog niet toegekomen aan het starten met de voorbereidingen voor de aanleg van het terrein voor de camping etc. Een andere klus op de Mariahoeve dan tot nu toe. Juni 2006 De maand juni stond in het teken van het dak van de schuur. Allereerst werden de dakpannen verwijderd, gecontroleerd en schoongemaakt. Een paar bijpassende pannen zijn aangeschaft. En passant heeft aannemer Teus Tomasssen de oostmuur van de schuur een zetje gegeven zodat deze weer aardig in het lood staat. In de tweede week van juli was het zover dat de rietdekkers van de firma van Dijk met temperaturen van rond de 30 graden het dak op konden. De vrijwilligers assisteerden door het oppereren van de bossen riet. Daarna is een groot gedeelte van het houtwerk van de schuur in de Bruinoleum gezet. De ruiten van de schuur konden bijna allemaal uit oude ruiten worden gesneden zodat de schuur weer voorzien is van nieuw oud glas. Eind juni is bijna alles wat te schilderen is aan de woning en het bakhuis afgeschilderd!

6 Mei 2006 In de eerste week is de nieuwe gelaste kap voor de schoorsteen gebracht en geschilderd met zwarte verf. De luiken van de woning zijn door de aannemer Teus Tomassen hersteld. De ramen zijn indien nodig van nieuw glas en nieuwe stopverf voorzien. Het bakhuis is door de vrijwilligers aangepakt en heeft een nieuw kleurtje gekregen. De container achter op het erf is geplaatst door de aannemer. Om de schuur renovatieklaar te maken moeten eerst alle spullen uit de schuur opgeborgen worden in de container. Daarnaast is er een grote partij afval, waar we echt niets meer mee kunnen, afgevoerd. Het schoonmaken van de balken op de heerd was een hele klus. Maar het is (Karin) weer gelukt om de dikke laag zwart van de kachel eraf te krijgen.

7 April/mei 2006 De gestucte rand rondom het huis is grondig gereinigd met de hogedrukspuit en is inmiddels weer (bij)gestuct. De elektriciteit naar de schuur is aangelegd. De weckflessen uit de kelder, met inhoud, zijn in het bakhuis opgeslagen. Er is door o.a de architect, een besluit genomen over de kleuren van de boerderij, namelijk (Gelders) okergeel en boerengroen. De vrijwilligers zijn al druk bezig de grondverf aan te brengen op de boeidelen en de kozijnen. Met dank aan de sponsor Schildersbedrijf Meiling. Op de deel is de koestal ontdaan van een dikke laag oude koemest. Door o.a het huidige team van vrijwilligers verloopt de restauratie voorspoedig. We hebben de afgelopen maanden zelfs twee nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Het mooie weer is ideaal voor het (buiten)schilderwerk. Met het zonnetje erbij en de vogels fluitend op de achtergrond is schilderen ontspanning!

8 Maart 2006 Eind februari zijn de rietdekkers gestart en ze hebben geprobeerd het riet, tussen de sneeuwbuien door, op het dak te krijgen. Met temperaturen onder nul moet de kachel in het bakhuis flink opgestookt worden. Er waren in maart enkele dagen dat er niet gewerkt kon worden vanwege het slechte weer. In de tweede week van maart zat het nieuwe riet erop en waren de oude (vorst)pannen weer opnieuw gelegd. De diverse maten van de pannen maakte dit tot een tijdrovende klus. Binnenin de boerderij is de heerd kaal gemaakt. De vloerplanken konden in zijn geheel verwijderd worden en liggen er inmiddels weer keurig geschilderd in. Bij deze grote schoonmaak van de heerd werd tussen de bedsteden in een luikje in de vloer ontdekt. Tot ieders verbazing was er een gat in de grond gemaakt. Op deze geheime bergplaats stond een grote bruine Keulse pot met aardewerk schaal als deksel en binnenin de pot stond een emmer vol met groene zeep. De buitenmuur is schoongebikt. In de goot is het hardboard van het plafond verwijderd. Op de vloer lagen planken waaronder grijze estriken(!) lagen. In de werkplaats van de aannemer zijn door diverse vrijwilligers het hout van o.a. de boeidelen in de grondverf gezet. Teus Tomassen, de aannemer, is bezig met de restauratie van de boeidelen, knelplanken, luiken, ramen en de staldeuren. Beslag en hang- en sluitwerk is verwijderd en wordt indien nodig gerestaureerd. De stacaravan, als bouwkeet, is gearriveerd. Voor de vrijwilligers (dames) een hele vooruitgang vanwege toiletfaciliteiten.

9 Februari 2006 Er is inmiddels al weer enorm veel gebeurd. In de eerste plaats is nu de aannemer bekend namelijk de firma Tomassen uit Ermelo. En ik kan wel zeggen, dat we hiermee een prettig samenwerkingsverband hebben. Natuurlijk is het voor de vrijwilligers ook wennen, want het gaat nu allemaal heel anders dan bij de bouw van het museum en de veldschuur. Toen deden we alles zelf en nu verlenen we meer hand- en spandiensten en dat loopt gesmeerd. Hulde aan de vrijwilligers! Ondertussen is er veel werk verzet. Het oude riet is verwijderd en de balken die echt vermolmd waren, zijn geheel of gedeeltelijk vervangen. Wel is dat zo zuinig mogelijk gedaan. Alle rommel die dit gaf, is door de vrijwilligers afgevoerd. Ook is door hen een enorme berg snoeihout, afkomstig van het schoonmaken van het terrein, verbrand en dat nam wel een hele dag in beslag. Ondertussen is al het slechte hout van het dak vervangen en is ook de schoorsteen opnieuw gemetseld. Praktisch elke week komt er ook iemand van monumentenzorg controleren of het allemaal wel volgens de regels gaat. Soms kom je dan onverwachts voor problemen. Het riet dat op het dak komt, moet bijvoorbeeld persé Hollands riet zijn en dat is wel eens moeilijk te krijgen. Maar ook dat probleem is weer door de rietdekker, de firma Van Dijk, opgelost. Op 27 februari zijn ze begonnen met het opbrengen van het riet, terwijl de vrijwilligers er weer voor zorgen dat alles schoon en opgeruimd blijft. Zodra het dak dicht is, gaan we binnen beginnen en dan wordt het ook voor de vrijwilligers interessanter. Want ook dat moet weer in de oude staat hersteld worden, met name het schilderwerk.

10 Najaar 2005 Nadat eerst de boel opgeruimd is, - en er is nogal wat op te ruimen!!!- zullen de boerderij, het bakhuis en de schuur als eerste aan de beurt komen om aangepakt te worden.

11

Vervolg renovatie van onze Cirrus

Vervolg renovatie van onze Cirrus Vervolg renovatie van onze Cirrus Het heklicht is inmiddels ontdaan van de grijze verf, vindt het er nu veel beter uitzien, alhoewel het niet zo mooi blinkend zal blijven in weer en wind. Daarna de mastvoet

Nadere informatie

Metamorfose achtertuin

Metamorfose achtertuin Metamorfose achtertuin Metamorfose achtertuin Materialen Gereedschap Scharnieren Acrylaatkit Verf Doeken Touw Houtschroeven 3 & 4 cm lang Lijm Houten planken Nietjes Terpentine Balken Geel zand Deurbeslag

Nadere informatie

Verslag van de uitgeoefende activiteiten in 2012

Verslag van de uitgeoefende activiteiten in 2012 Verslag van de uitgeoefende activiteiten in 2012 Korenmolen De Onderneming te Witmarsum Aan aannemer Agricola Bouw 75 is in 2011 opdracht verstrekt voor het vervangen van de fokken en de remkleppen met

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2010. Modelbouwvereniging Hoekse Waard. Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht www.maasoeverspoorweg.nl

Nieuwsbrief mei 2010. Modelbouwvereniging Hoekse Waard. Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht www.maasoeverspoorweg.nl Nieuwsbrief mei 2010 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht www.maasoeverspoorweg.nl Nieuwsbrief mei 2010 Barendrecht, 16-05-2010 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief

Nadere informatie

En van donker blauw, via blank naar een mooie handreling met drie vernislagen.

En van donker blauw, via blank naar een mooie handreling met drie vernislagen. Renovatie Albin 21 23-10-2009 de Cirrus gaat uit het water, het vaarseizoen 2009 is voor ons voorbij. Na een paar uurtjes, met wat hulp van vrienden, stond de Albin 21 op de trailer en kon vervoerd worden.

Nadere informatie

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. ENQUETE RENOVATIE HAMWIJCK VAN HET TOILET EN DE DOUCHERUIMTE 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Offerte-aanvraag voor buitenschilderwerk Kerkstraat 24 in Wamel

Offerte-aanvraag voor buitenschilderwerk Kerkstraat 24 in Wamel Offerte-aanvraag voor buitenschilderwerk Kerkstraat 24 in Wamel 1 Omvang 1.1 Noordzijde deel Onderdelen, van links naar rechts: Boeiboord onder linker dakgoot 403 15 Goed Oker uitneembaar voorzetraam 128

Nadere informatie

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen.

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Deze renovatie aan een woning in Dordrecht bestaat uit meerdere klussen die naar verwachting binnen enkele werkdagen kunnen

Nadere informatie

Onderhoudsplanner. Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen.

Onderhoudsplanner. Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. Onderhoudsplanner Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. Wat gaat er gebeuren? In deze onderhoudsplanner leest u wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Kuyperschool Ridderkerk Bouwkundige opname 15 augustus 2011. Bouwkundige opname. Voormalige Kuyperschool te Ridderkerk

Kuyperschool Ridderkerk Bouwkundige opname 15 augustus 2011. Bouwkundige opname. Voormalige Kuyperschool te Ridderkerk Bouwkundige opname Voormalige Kuyperschool te Ridderkerk 5 september 2011 1. Inleiding In opdracht van Leyten Bouwplanontwikkeling B.V. heeft er op 15 augustus 2011 een inspectie plaats gevonden naar een

Nadere informatie

IPS TIPS TER VOORBEREIDING VAN DE VERKOOP VAN JOUW HUIS!

IPS TIPS TER VOORBEREIDING VAN DE VERKOOP VAN JOUW HUIS! IPS ALGEMEEN Houtwerk kozijnen, ramen en deuren schoonmaken Dakgoten schoonmaken Trespa afwerking van goten en dakkapellen schoon (laten) maken (de meeste glazenwassers doen deze klus ook tegen betaling)

Nadere informatie

1. Inmeten. Tevens heeft u ruimte om het kozijn waterpas te stellen door middel van vulplaatjes.

1. Inmeten. Tevens heeft u ruimte om het kozijn waterpas te stellen door middel van vulplaatjes. 1. Inmeten Het inmeten doet u vanaf de buitenzijde van de gevel. Het liefst op meerdere plekken meten (bijv. boven, midden en beneden). U neemt de maat van muur tot muur voor het inmeten, houdt rekening

Nadere informatie

mierlo.ons digitale dorp.nl

mierlo.ons digitale dorp.nl mierlo.ons digitale dorp.nl ` WoningScan. ` De onderhoudskosten van een eigen woning kunnen een belangrijke kostenpost vormen. Om deze kosten zoveel als mogelijk te beperken is de WoningScan ontwikkeld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief maart 2011 Nieuwsbrief maart 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2011 Barendrecht, 15-03-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies Sjef Kickken Kickken Bouwtechnisch Advies 1 Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur 2 Kapconstructie Bitumen dakbedekking PVC dakgoten Zinken dakgoten Houten dakkapel Kunststof dakkapel

Nadere informatie

Bouwfouten koopwoningen Herdersveld, jan 2016 Door: Lambert Romijnders, HV81 pag 1

Bouwfouten koopwoningen Herdersveld, jan 2016 Door: Lambert Romijnders, HV81 pag 1 Bouwfouten koopwoningen Herdersveld, jan 2016 Door: Lambert Romijnders, HV81 pag 1 Onze wijk is gebouwd in de jaren 70, degelijk en luxe uitgevoerd, en er werd isolatie toegepast. Dit laatste was toen

Nadere informatie

kluswijzer dakraam plaatsen

kluswijzer dakraam plaatsen kluswijzer 10 dakraam plaatsen Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan,

Nadere informatie

De Franse droom...of is het de Franse nachtmerrie??

De Franse droom...of is het de Franse nachtmerrie?? april en mei 2008: De Franse droom...of is het de Franse nachtmerrie?? Om maar eens met het begin te beginnen: ditmaal een berichtje van Meteo Hans ipv Meteo France: sinds zo'n week of 2 is het weer hier

Nadere informatie

Werkblad 1 / Maskers

Werkblad 1 / Maskers Werkblad 1 / Maskers Je draagt het masker op je voorhoofd, zodat je er net onderdoor kunt kijken. Plak hier en wegwerpbekertje of een bakje van een toetje zoals Danoontje. Biggetje: 1. Knip het masker

Nadere informatie

Wout van Vliet Bouwkundige

Wout van Vliet Bouwkundige Wout van Vliet Bouwkundige Prins Bernhardlaan 2 3402CD IJsselstein tel 0306883426 mobiel 0623886155 wcmvliet@caiway.nl Technische omschrijving voor de vernieuwing van het rietendak Graafdijk-west 10-11

Nadere informatie

2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek.

2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek. 2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek. Houtworm In het begin dacht ik nog, hoe krijg ik al die

Nadere informatie

We vinden het heel erg mooi geworden. Binnenkort hangen er ook nog 2 blauwe luiken en komen er plantenbakken en zal de muur gewit worden.

We vinden het heel erg mooi geworden. Binnenkort hangen er ook nog 2 blauwe luiken en komen er plantenbakken en zal de muur gewit worden. Er is de afgelopen tijd weer heel veel gebeurt bij ons in Frankrijk. Er zijn bijna weer twee nieuwe locaties klaar en we hebben eindelijk ons eigen zwembad. Familie en vrienden die de afgelopen tijd langs

Nadere informatie

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Stap 3: MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Voor je Makkelijke Moestuin gebruik je bakken die je bovenop de bestaande grond zet. Vervolgens vul je die met Makkelijke Moestuin mix. Omdat je planten minimaal

Nadere informatie

Project Zeeuws Behout. Restauratieverslag van een vroeg 20 e eeuwse bascule, Museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes. Houtwerk.

Project Zeeuws Behout. Restauratieverslag van een vroeg 20 e eeuwse bascule, Museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes. Houtwerk. Project Zeeuws Behout Restauratieverslag van een vroeg 20 e eeuwse bascule, Museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes. Houtwerk Van alle voorwerpen welke ingebracht zijn bij het project Zeeuws Behout was

Nadere informatie

Stichting Johannes van den Bosch

Stichting Johannes van den Bosch Stichting Johannes van den Bosch Familiebrief, 4 e jaargang nr. 1 (maart 2016). Beste familieleden, Zoals in de vorige familiebrief al was aangekondigd, is deze familiebrief geheel gewijd aan het familiegraf

Nadere informatie

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement Thuis in goed Overzicht serviceabonnement Verdeling kosten per actie aanrecht Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door

Nadere informatie

Besluit kleine herstellingen

Besluit kleine herstellingen Besluit kleine herstellingen De klussen die u zelf doet Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Dit besluit hoort bij de huurovereenkomst 3 U doet zelf eenvoudige werkzaamheden aan de woning

Nadere informatie

Bouwtechniek Basisonderwijs Groep 7 en 8

Bouwtechniek Basisonderwijs Groep 7 en 8 Bouwtechniek Basisonderwijs Groep 7 en 8 Bouwplan Mooi huis hè! Ten minste laten we hopen dat het mooi wordt. Het moet namelijk nog gebouwd worden. We beginnen met een plan, een bouwplan. In de bouw kom

Nadere informatie

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat.

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat. Woordenschat blok 1 gr4 Les 1 De heg De lantaarn De plant Het tuinhek Het terras De garage Het dorp De stad De zwerver De stoep De woonwijk = een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een

Nadere informatie

Vieringtoren. Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove

Vieringtoren. Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove Vieringtoren Restauratie O.-L.-V. Hemelvaartkerk Ninove De restauratiewerken aan de vieringtoren kunnen opgesplitst worden in twee grote delen : - de werken aan de verticaal opstaande wanden met de grote

Nadere informatie

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 570 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

Het was gisteren heerlijk weer om buiten aan het werk te zijn. We hopen dat het weer blijft zoals voorspelt en dat het deze week niet zal regenen.

Het was gisteren heerlijk weer om buiten aan het werk te zijn. We hopen dat het weer blijft zoals voorspelt en dat het deze week niet zal regenen. Bonjour, We hopen dat je het nieuwe jaar goed begonnen bent. Sinds we van onze kerstvakantie in Nederland terug zijn hebben we samen met onze buurman Stéphane heel erg hard gewerkt. Hierbij wat foto s

Nadere informatie

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder Schilderwerk Witten van binnenmuren en plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Buitenschilderwerk Voorbereidende

Nadere informatie

voor rekening van huurder

voor rekening van huurder Werkzaamheden aanrecht huurder Brederode Wonen Serviceabonnement Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door ouderdom/slijtage

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 670 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 670 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 670 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Uitleg codes uit aanbod geluidwerende voorzieningen. Datum 10 januari 2014

Uitleg codes uit aanbod geluidwerende voorzieningen. Datum 10 januari 2014 Uitleg codes uit aanbod geluidwerende voorzieningen Datum 10 januari 2014 Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat Programma's Projecten en Onderhoud Telefoon 023-530 1619 Uitgevoerd door Project Gevelisolatie

Nadere informatie

Onderhoud woningen Driemanspolder

Onderhoud woningen Driemanspolder Onderhoud woningen Driemanspolder Veiligheidsmaatregelen met betrekking op deuren. -Anti-inbraak strip op de voordeur. Kleur wit of bruin schroeven niet zichtbaar, afgedekt d.m.v. dopjes. 100,00. - Anti-inbraak

Nadere informatie

Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur. Hardhouten kozijnen Bitumen dakbedekking

Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur. Hardhouten kozijnen Bitumen dakbedekking Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur Konings hof 30 maart 2018 1 30 maart 2018 2 Kapconstructie 75 jaar Hardhouten kozijnen 75 jaar Bitumen dakbedekking 15 jaar Kozijnen van zachter

Nadere informatie

Hottub, extra opbouwtips!!

Hottub, extra opbouwtips!! Hottub, extra opbouwtips!! Alle schroefgaten voorboren om splijting tegen te gaan. In tegenstelling tot de omschrijving zitten er 50 wandplanken bij. Als de bodem in elkaar zit de hele onderkant van de

Nadere informatie

Op de grote vitrines in het midden van de zaal liggen rode lappen. Je mag ze optillen en de bijzondere boeken bekijken.

Op de grote vitrines in het midden van de zaal liggen rode lappen. Je mag ze optillen en de bijzondere boeken bekijken. OPDRACHTENFORMULIER PAS OP Lucht- en lichtgevaar ZAAL 2 Op de grote vitrines in het midden van de zaal liggen rode lappen. Je mag ze optillen en de bijzondere boeken bekijken. 1. Waarom liggen die lappen

Nadere informatie

Activiteiten op Stadsboerderij De Balijhoeve.

Activiteiten op Stadsboerderij De Balijhoeve. Activiteiten op Stadsboerderij De Balijhoeve. Activiteiten op de boerderij kunnen we in zes groepen verdelen. 3. Verzorging dieren 4. Onderhoud/ schoonmaakwerkzaamheden 5. Begeleiding activiteiten/ groepen

Nadere informatie

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060 BROERSMA IJZERSTERK IN HOUTCONSTRUCTIE Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, door middel van fotokopie of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Broersma Systeembouw

Nadere informatie

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Huur opzeggen Inhoud 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 1 Huur opzeggen Gaat u verhuizen? Of wilt u de huur opzeggen

Nadere informatie

Lager gelegen dak zijn planken vervangen. Dak afdekken en latten structuur. Ter controle dat de afmetingen correct zijn

Lager gelegen dak zijn planken vervangen. Dak afdekken en latten structuur. Ter controle dat de afmetingen correct zijn Er is veel gebeurd sinds de eerste rapportage. De werkzaamheden aan het dak, die toen net waren begonnen, liepen voorspoedig. Het dakbeschot is in de nabijheid van de toren volledig vervangen. Ook op de

Nadere informatie

Onderzoek onderhoudswerkzaamheden Woonwaard Eerste peiling

Onderzoek onderhoudswerkzaamheden Woonwaard Eerste peiling Onderzoek onderhoudswerkzaamheden Woonwaard Eerste peiling Woonwaard Oktober 2011 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer :

Nadere informatie

De toekomstige inrit...het andere eind van het terrein

De toekomstige inrit...het andere eind van het terrein Bouwverslag Vóór de bouw begon: Als eerste laten wij u zien hoe het bouwterrein er oorspronkelijk bij lag. Wist u dat hier ooit huizen gebouwd zouden gaan worden, en dat er daarom riolering, kabels en

Nadere informatie

1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport

1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport 1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport Opdrachtgever: V. Oorbeeld Adres: Keuringslaan 8 3366 BK Gorinchem Bouwjaar: 1932 Datum keuring: 5 februari 2011 Uitgevoerd door: Vincent Jans Berkelselaan

Nadere informatie

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf Gemeentelijk monument nr. : OVERB 1 Adres : De Hucht 30 Plaats : Overberg Kadastrale aanduiding : AMR02 G 00825 Bouwjaar : 1883 Type : langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

Nadere informatie

Ventileren. Op adem komen doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Ventileren. Op adem komen doe je thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Ventileren Op adem komen doe je thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op onze website

Nadere informatie

aanjg am í : Jt?nken ŵ doen

aanjg am í : Jt?nken ŵ doen Inspectieverslag 26 november 2014 JEco-park inijbloemeiuuti» 'h: aanjg am í : Jt?nken ŵ doen kindertuin Mofytcnfiltw «.ibat,.. tuinen, schapenwol vļjvjŗ dwzon Xiliínàùaímjļ PfCŃílopStCllil rnowuitn Kleine

Nadere informatie

Met de schoonfamilie op een erf

Met de schoonfamilie op een erf 6 Met de schoonfamilie op een erf De voordeur van de familie Buitenhuis wordt zelden gebruikt. Bezoek komt gezellig binnen via de keukendeur. Zo gaat dat op het platteland. BINNENKijKEN / boerderij 7 De

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Mijn huis

Auditieve oefeningen bij het thema: Mijn huis Auditieve oefeningen bij het thema: Mijn huis Boek van de week: 1; Een huis bouwen 2;De bouwvakker 3; Op de bouwplaats 4; Een hol voor mol Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

nr. 840 BOUWSET MFS schutwagen

nr. 840 BOUWSET MFS schutwagen Deze bouwset bevat: bestelnr. - 5661 kap MFS schutwagen - 5662 bodemplaat MFS schutwagen - 5676 vacuüm gevormde ramen - 5657 remschoenen inzetstuk (4x) - 5646 Flettner dakluchters (3x) - 5113 buffers (4x)

Nadere informatie

Specificatie van Schilderwerk. Marktplein EG 12 Lienden. Versie 1

Specificatie van Schilderwerk. Marktplein EG 12 Lienden. Versie 1 Specificatie van Schilderwerk Marktplein 12 4033EG 12 Lienden Versie 1 Inhoud I. Beschrijving woning... 2 Indeling Kadaster data Algehele staat van onderhoud II. Tekeningen... 4 Plattegrond begane vloer

Nadere informatie

Checklist. Schoon en heel. Alles wat u moet weten bij verhuizing

Checklist. Schoon en heel. Alles wat u moet weten bij verhuizing Checklist Schoon en heel Alles wat u moet weten bij verhuizing Trappen Indien op zolders een slaapkamer of hobbyruimte is ingericht, is een vaste trap verplicht. Anders inrichting zolderkamer te verwijderen.

Nadere informatie

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52 Onderhoudsproject de Donge 1 t/m 23, 30 t/m 52 Geachte bewoner(s) Met dit boekje willen we u als bewoner van de Donge informeren over het groot onderhoud dat Patrimonium Barendrecht laat uitvoeren aan

Nadere informatie

Rubriek Kwalificatie* Toelichting objectnummer 0419

Rubriek Kwalificatie* Toelichting objectnummer 0419 vervolg diversen - los houten luik noordzijde G Deze ligt in de oven opgeslagen. - eiken ondervloer R Het eerste deel onder de opening geeft enige aantasting te zien. Tijdens de ze inspectie is aan de

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Februari 2019 nr 9

SCHOOLJAAR Februari 2019 nr 9 SCHOOLJAAR 2018-2019 Februari 2019 nr 9 BELANGRIJKE DATA 11 februari groep 1 t/m 4 vrij 12 februari Vergadering MR 13 februari Open Huis Vergadering OV 18-22 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Klusochtend

Nadere informatie

De verbouwing van het dorpshuis deel 11

De verbouwing van het dorpshuis deel 11 Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Rapportage t.b.v. uitleg werkzaamheden voorgevel van het pand aan de Dorpsstraat 13-15 te Lage Vuursche

Rapportage t.b.v. uitleg werkzaamheden voorgevel van het pand aan de Dorpsstraat 13-15 te Lage Vuursche Rapportage t.b.v. uitleg werkzaamheden voorgevel van het pand aan de Dorpsstraat 13-15 te Lage Vuursche Gegevens: - Opdrachtgever: Stichting behoud monumenten Lage Vuursche Amersfoortsestraat 1 3769 BR

Nadere informatie

We maken maar weer eens een nieuw begin van een nieuw jaar. Een turbulente

We maken maar weer eens een nieuw begin van een nieuw jaar. Een turbulente januari 2010: Het kan vriezen en het kan dooien... We maken maar weer eens een nieuw begin van een nieuw jaar. Een turbulente maand trok voorbij niet alleen door het barre winterweer maar ook door de dingen

Nadere informatie

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Plan Stabiliseren van het hele kerkgebouw zodat ongelijkmatig verzakken wordt voorkomen. Er wordt niet geprobeerd de kerk weer recht te zetten. Niemand

Nadere informatie

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken.

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken. Nadere informatie over de werkzaamheden n.a.v. de vochtproblematiek in de kruipruimtes van het woonblok aan de Joos Banckersweg, de Jan van Galenstraat en de Adm. de Ruyterweg De VvE heeft in haar vergadering

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Modelbouwvereniging Hoekse Waard. Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht

Nieuwsbrief mei Modelbouwvereniging Hoekse Waard. Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief mei 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief mei 2011 Barendrecht, 20-05-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Sandtlaan Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Aanvraagnaam Sandtlaan Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk d.d. 24 10 2017 no. 1041875 Mij bekend, Hoofd Afdeling Ruimte & Veiligheid

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

RAPPORTAGE BOUWTECHNISCH ONDERZOEK TBV DE PANNENDAKEN, PLATTE DAKEN AMSTERDAMSESTRAATWEG 500 T/M EM TE UTRECHT

RAPPORTAGE BOUWTECHNISCH ONDERZOEK TBV DE PANNENDAKEN, PLATTE DAKEN AMSTERDAMSESTRAATWEG 500 T/M EM TE UTRECHT 1 RAPPORTAGE BOUWTECHNISCH ONDERZOEK TBV DE PANNENDAKEN, PLATTE DAKEN AMSTERDAMSESTRAATWEG 500 T/M 510 3553 EM TE UTRECHT 2 Keuringsgegevens Opdrachtgever Naam: Vve A`damsestraatweg 500 t/m 510 Straat:

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat;

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat; In deze nieuwsbrief Bouwactiviteiten! Karten Mag ik mij even voorstellen? Zonnepanelen? Rijksmuseum en scouting Ridderkerk? Decemberlekkers Buitenterrein Bouwactiviteiten! Donderdag 13 november was het

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Deel 01 : een raam plaatsen

Deel 01 : een raam plaatsen Bekijk ook de instructie video's op www.raamwinkel.be pagina 1 1. trek de beschermfolie van de buitenkant van het raam Tip: verwijder de rest van de folie pas op het einde, zo vermijd je beschadigingen

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

HEUMEN. Blankenbergseweg 1 (archief HEU1)

HEUMEN. Blankenbergseweg 1 (archief HEU1) HEUMEN Blankenbergseweg 1 (archief HEU1) Boerderij oorspronkelijk gebouwd rond 1920??. Momenteel verbouwd tot woonboerderij. Metselwerkgevels kleur rood. Het trasraam is met een donkere steen gemetseld.

Nadere informatie

Deuren schilderen met watergedragen lak

Deuren schilderen met watergedragen lak Deuren schilderen met watergedragen lak Vlakke deuren De meeste vakmensen raden aan om deuren in verticale stand te schilderen. Wij sluiten ons daarbij aan. Maar indien je over schragen beschikt, en het

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK

PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK Project Vrijstaande woning te Boxtel Opdrachtgever Particulier Uitvoerend bedrijf Schildersbedrijf A. Jacobs Nummer AF deelnemer 891 Datum controle 29 april 2015 Gecontroleerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk , 2 e jaargang Editie gierzwaluw 3 Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk een samenwerkingsverband tussen vogelwerkgroep IVN Oisterwijk en vogelwerkgroep Midden-Brabant.

Nadere informatie

De bouwonderdelen bij dit nummer

De bouwonderdelen bij dit nummer De bouwonderdelen bij dit nummer U ontvangt onderdelen en materialen voor de hangmatnetten, het galjoen en de tuigage. Houten latten 1 houten lat van x mm, 250 mm lang 2 houten latten van 2 x 5 mm, 250

Nadere informatie

Nijetrijne, 19 december 2012. NIEUWSBRIEF NR. 28: De Rietvink klaar voor 2013. Noodzakelijk onderhoud uitgevoerd: vernieuwing pensteen

Nijetrijne, 19 december 2012. NIEUWSBRIEF NR. 28: De Rietvink klaar voor 2013. Noodzakelijk onderhoud uitgevoerd: vernieuwing pensteen Nijetrijne, 19 december 2012 NIEUWSBRIEF NR. 28: De Rietvink klaar voor 2013 Noodzakelijk onderhoud uitgevoerd: vernieuwing pensteen De pensteen is het lagerblok aan het achtereinde van de molen-as. Het

Nadere informatie

Meer informatie over de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn te vinden op:

Meer informatie over de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn te vinden op: Een korte toelichting In onderstaande tabel is per onderdeel aangegeven wie verantwoordelijk is voor het onderhoud: u (de huurder) of Het Gooi en Omstreken (de verhuurder). Voor de onderdelen onder bent

Nadere informatie

Wandverwarming in de Noordoostpolder.

Wandverwarming in de Noordoostpolder. Wandverwarming in de Noordoostpolder. Na dat we de tekeningen klaar hadden voor onze aanbouw, kwamen we tot de conclusie dat we te weinig ruimte haddeen voor het plaatsen van radiatoren, zonder dat ze

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

De respons van de bewoners van het Klaverblad was erg laag. Slechts 8 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons van de bewoners van het Klaverblad was erg laag. Slechts 8 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons van de bewoners van het Klaverblad was erg laag. Slechts 8 bewoners hebben de enquête ingevuld. 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke informatie heeft gekregen van Trifolium

Nadere informatie

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma 5 april 2016-1/7 Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden Programma Het huis gaat bewoond worden door een gezin met jonge kinderen. Het programma

Nadere informatie

Het begin; opruimen van de tuin en immens hoog onkruid weg halen

Het begin; opruimen van de tuin en immens hoog onkruid weg halen We zijn nu 5 weken verder, sinds we de sleutel hebben gekregen van ons franse huis in Beauvoir-sur- Mer aan de Vendeekust. We zijn inmiddels ook 178 vuilniszakken verder, evenals 225 kg sierpleister op

Nadere informatie

Schoon en veilig wonen. Handleiding om portieken, trappen en tuinen netjes en schoon te houden

Schoon en veilig wonen. Handleiding om portieken, trappen en tuinen netjes en schoon te houden Schoon en veilig wonen Handleiding om portieken, trappen en tuinen netjes en schoon te houden 1 Rommel op de trap, viezigheid in de hal. Wie ruimt dat op? En wat mag je nou wel en niet in de hal of op

Nadere informatie

Wat weet jij over wonen? Dat ga je met je groepje opschrijven in een woordspin.

Wat weet jij over wonen? Dat ga je met je groepje opschrijven in een woordspin. Opdracht 1 Deze opdracht maak je in een groepje van vier. Nodig: 1 vel A3-papier, zwarte en een rode stift Wat weet jij over wonen? Dat ga je met je groepje opschrijven in een woordspin. Je doet het zo:

Nadere informatie

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6)

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Nederasselt Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Woning gebouwd rond 1930 metselwerkgevel, houten kozijnen en keramische dakpannen In de voorgevel is een erker aangebracht waarvan het dak als luifel doorloopt

Nadere informatie

Poldertram Nieuwsbrief

Poldertram Nieuwsbrief Poldertram Nieuwsbrief De Poldertram Nieuwsbrief is een onregelmatig, hooguit enkele malen per jaar, verschijnend info-bulletin van de initiatiefnemers van de restauratie van NMVB motorwagen 9994. De Poldertram

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert augustus/september 2009

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert augustus/september 2009 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert augustus/september 2009 Lieve familie en vrienden, Vanaf mid-augustus stond (bijna) alles in het teken van verhuizen en het klussen in ons nieuwe huis. Maar:

Nadere informatie

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij Monumentbeschrijving Kerkstraat 77 Westerbeek Drs. Elke de Rooij Westerbeek, Kerkstraat 77 (gemeente Sint Anthonis) Algemene gegevens Oorspronkelijke functie : boerderij Huidige functie : woonhuis Bouwjaar

Nadere informatie

CLAASSEN. Schilderwerken. Onderhoud Nieuwbouw Beglazing. Onderhouds advies schilderwerk

CLAASSEN. Schilderwerken. Onderhoud Nieuwbouw Beglazing. Onderhouds advies schilderwerk Onderhouds advies schilderwerk U bent langer verzekerd van een goede bescherming door regelmatig onderhoud te plegen. Indien u zelf dit onderhoud gaat uitvoeren hebben wij hiervoor een onderhoudsadvies

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST www.detitanen.be Sint-Denijs BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST Hoe bouw ik een zeepkist? * Ook nu is een nostalgische zelfgemaakte zeepkist voor kinderen nog altijd felbegeerd speelgoed. Het stuurwiel is slechts

Nadere informatie

Waarom en op welke manier maken wij zelf een achterwand.

Waarom en op welke manier maken wij zelf een achterwand. Waarom en op welke manier maken wij zelf een achterwand. Waarom? Tja dat is een korte vraag, maar met een lange uitleg. Waarom ik deze zelf gemaakt hebt? Om de simpele reden dat ik een buitenmaat van aquarium

Nadere informatie

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf IJsselstein 16-06- 2014 Wout van Vliet Bouwkundige Prins Bernhardlaan 2 3402CD IJsselstein tel 0306883426 mobiel 0623886155

Nadere informatie