Aanlevering digitale bestanden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanlevering digitale bestanden"

Transcriptie

1 Aanlevering digitale bestanden 5/2014

2 CMYK beelden (ISOcoated-v2.icc) Lettertypes + JPG-EPS-TIFF bestanden Adobe Indesign 1 Quark Xpress Export PDF GWG settings Postscript bestand GWG settings Acrobat Distiller GWG settings 2 PDF Enfocus Pitstop GWG settings 3 Certified PDF FTP CD -DVD

3 Aanleveren van digitale bestanden Het doel van deze richtlijnen is een probleemloze verwerking binnen onze workflow van uw pagina s. Om dit te bereiken is het essentieel dat we werken volgens standaardafspraken. De prepress-afdeling van drukkerij Hendrix werkt met een volledig geautomatiseerde digitale PDF-workflow. Deze is gebaseerd op de internationale standaarden van de ghent PDF workgroup voor het aanmaken en controleren van PDF s. VIA FTP Wij bezorgen je graag een eigen FTP-account meer info volgt als wij een account aangemaakt hebben. Bestanden tot 10 MB kunnen via mail gestuurd worden. Wij stellen het op prijs dat je even de tijd neemt om de aanlevervoorwaarden te lezen en toe te passen. Mocht u nog vragen hebben kunt u steeds contact opnemen met ons. Tel +32 (0)

4 Algemene richtlijnen - Vergezel uw digitaal materiaal van een kleurenprint/dummy - Korte naamgeving met de toegestane tekens a tot z, 0 tot 9 en _ en geen speciale karakters / \ < > $ * - Geef uw files een unieke naam. Gebruik een duidelijke en voor derden begrijpelijke naamgeving, indien het werk verdeeld is over verschillende PDF bestanden, zorg dan dat deze, na sorteren op naam, in de volgorde staan zoals ze voorkomen in het eindproduct. - Taalwissel/zwartwissel: Indesign-opmaak in verschillende lagen 1- NL 2- FR 3- beelden (als onderste laag) PDF maken per taal/wissel: 1-NL (laag taal activeren) 3- beelden (laag beelden activeren) - PMS-kleuren dienen geformuleerd te zijn als PMS-kleuren (benamingen zoals Cocacola rood zeggen niets over de door ons te gebruiken Pantonekleur). - PMS-kleuren converteren naar CMYK voor (quadriedrukwerk) - Afloop/bleed van 3 mm voorzien - 5mm snijtekens met minimaal 3mm snijtekenafstand - Pagina s niet in spread* aanleveren, maar als afzonderlijke pagina s. De PDF mag wel meerdere pagina s bevatten * met uitzondering van luikfolders, antwoordkaarten omslag met uitslaanders** - Stansvormen, blinddruk, foliedruk, rillijnen, perforaties, spot-uv etc. steeds als een afzonderlijke 100%-steunkleur in overdruk definiëren. - Vraag naar de rugdikte bij PUR (garenloos) producties deze worden berekend aan de hand van papier (soort+gewicht) + aantal pagina s - Hardcover: technische tekening maken wij op maat voor uw productie Stuur ons een test-pdf die wij controleren op technische details en mogelijkheid tot verwerking.

5 Softcover - Aanlevering SOFTCOVERS Vraag eerst naar de afmeting van de rug bij ons. Deze wordt berekend aan de hand van papier (soort+gewicht) + aantal pagina s. - Werkwijze voor het aanmaken van de SOFTCOVER bij doorlopende beelden van cover naar binnenwerk. Het beeld van cover-2 en pagina 1 van het binnenwerk, evenals laatste pagina binnenwerk en cover-3 moeten 5 mm kleiner gemaakt worden. Er gaat bij de beide pagina s Idem voor laatste pagina COVER-2 PAGINA 1 5mm verloren bij de zijbelijming. Formaat van de pagina s blijft idem, maar beeld zelf dient 5mm korter gemaakt te worden. 5mm 5mm binnenwerk en cover-3. binnenwerk dit is het einde van het beeld op cover-2 dit is het begin van het beeld op pagina 1 binnenwerk zijbelijming (dit deel van de pagina valt weg in de zijbelijming)

6 Hardcover Vraag steeds de technische tekening op bij ons! Callenbach Boekbinders Nijverheidsstraat RJ Nijkerk tel MM 7 MM kneep inslag/afloop 20 MM 213 MM ca15 MM 206 MM inslag/ voorplat incl. kneep rugdikte grijsbordbreedte afloop 303 MM grijsbordhoogte Titel Tisento Boekblok hoog 297 MM Boekblok breed 210 MM Oversteek 3 MM Knepen 7 MM Inslag 20 MM Rugdikte ca15 MM #WAARDE! MM breedte band inclusief knepen en rug (exclusief inslagen)

7 Open bestanden Om een optimale kwaliteit en een efficiënte verwerking te garanderen ontvangen wij bij voorkeur certified PDF s. Indien u niet over voldoende kennis of mogelijkheden beschikt kan onze prepressafdeling zorgen voor het verwerken van de opmaakbestanden. De bestanden worden gecontroleerd en nadien wordt een certified PDF geschreven om zo in de workflow te verwerken. Het verwerken van open bestanden brengt extra kosten met zich mee. Deze kosten zullen dan ook aan uurtarief verrekend worden. Graag rekening houden dat bij het aanleveren van open bestanden er extra tijd nodig is en deze de vooropgestelde deadline kan beïnvloeden. Bij drukkerij Hendrix worden alle opmaakinstellingen (bv. overdrukinstellingen) van de aangeleverde bestanden overgenomen. Deze instellingen blijven de verantwoordelijkheid van de klant en/of fotogravure.

8 Open bestanden Programma s: - Adobe: Indesign, Illustrator, Photoshop - Quark x-press Lettertypes: - Postscript Type 1 - Open Type - True Type Beelden: - CMYK (omgezet met ISOcoatedv2.icc profiel) - minimale resolutie van 300 dpi voor grijswaarden/kleur - minimale resolutie van 600 dpi voor bitmap zwart/wit - bestandsformaat TIFF of JPEG Vector illustraties: - Adobe Illustrator bestanden - let op overdruk instellingen - Sluit bij EPS-bestanden de lettertypen in voor het importeren naar een ander opmaakprogramma of zet deze om naar lettercontouren. Verwerking van native-files zal aan uurtarief verrekend worden! Bij aanlevering van native-files verzamelen als pakket (lettertypes en beeldmateriaal) zie pakket in Indesign

9 PDF Een PDF-bestand bevat alle componenten ingesloten voor de overdracht van de drukopdrachten. De PDF s worden automatisch gecontroleerd in onze workflow met de internationale standaarden van de GWG-workgroup. Het nadeel van een gewone composite (niet certified) PDF geeft geen zekerheid dat hij ook foutloos zal gedrukt worden. Fouten zoals lage resolutiebeelden (= ingesteld op 99dpi), transparanties, lettertypes, overdruk zijn pas zichtbaar na het rippen. Het is van essentieel belang de juiste instellingen te hanteren voor het aanmaken van een PDF. - PDF 1.3 bestanden volgens de actuele Ghent PDF Workgroup specificaties - PDF is voorzien van een trimbox, snijtekens en 3mm overvul. - PDF niet in spread aanleveren, maar per pagina - Kleurprofiel overeenkomstig de druktechniek en het oplagepapier JOBSETTINGS: Voor vellenoffset gebruiken we twee settings: SheetCmyk_1v4 voor alle zwart/wit en quadri drukwerk SheetSpotHires_1v4 voor alle drukwerk met één of meerdere steunkleuren Op de website vind u per opmaakprogramma preset bestanden van deze settings en de nodige informatie om deze correct te installeren op uw systeem.

10 ICC-PROFIELEN De grafische industrie heeft een marktstandaard ontwikkeld om procescontrole van vellenoffset verder te verbeteren. Deze standaard (ISO ) wordt ook door Drukkerij Hendrix gehanteerd als standaard. Voor kritische kleurweergave is het gebruik van een correct kleurprofiel zowel voor de kleurconversie van RGB naar CMYK als voor hardcopy en softproofing noodzakelijk. De omzetting wordt vrijwel in alle programma s gedaan via ICC-based kleurmanagement. Daarbij worden ICC-profielen gebruikt. Welk kleurprofiel moet u gebruiken voor een bepaalde papiersoort? Dit kan variëren voor omslag en binnenwerk. Neem bij twijfel hierover contact op met onze prepress/ orderbegeleider. Voor verschillende papierklassen gelden verschillende ICCkleurprofielen (te downloaden via Papiertype Omschrijving Profiel PT 1 en 2 gestreken ISOcoated-v2-eci-300.icc PT 4 ongestreken PSO-Uncoated-iso12647-eci.icc Voor het correct omzetten van u beelden van RGB naar CMYK dient u de profielen te gebruiken die gebaseerd zijn op ISO zoals beschreven in de kader hierboven.

11 ISO certified Drukkerij Hendrix behaalde op 22 juli 2009 als eerste drukkerij in België het kwaliteitscertificaat ISO uit handen van Plantin. De norm is de standaard voor kwaliteitsvol drukwerk. Het certificaat legt de maximaal toegestane afwijkingen vast in het volledige drukproces. Qua color management is het ISO certificaat de hoogste standaard in de grafische sector. Vaste grafische standaarden worden gehandhaafd van bij de opmaak tot op al onze persen, met een nooit eerder gezien resultaat qua kleurenvastheid. Dit ISO-certificaat voor gecertificeerd drukken betekent voor de klanten van Drukkerij Hendrix dat zij een absolute en constante kwaliteit in het drukwerk kunnen verwachten. Vandaag kunnen we kleurengaranties zo hard maken dat zelfs de meest kritische klant niet steeds naar de pers hoeft te komen.

12 FSC certificaat Drukkerij Hendrix neemt de zorg voor het milieu al jaren serieus. Vandaar dat we met succes gewerkt hebben aan het verwerven van het FSC-keurmerk. Het FSC-keurmerk dat Hendrix nu heeft behaald, geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Geen overbodige luxe: voor een gemiddelde papiersoort komt de pulp vaak uit drie of vier verschillende bronnen. Als inkoper van papier wilt u zeker weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden ( oerbos ) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het FSC-keurmerk geeft u zekerheid over de herkomst van de grondstoffen. Wij stellen graag ons FSC-logo ter beschikking met de richtlijnen van FSC zodat u zelf het logo in je ontwerp kan plaatsten. Het FSC-logo blijft echter eigendom van drukkerij Hendrix en kan enkel gebruikt worden bij FSC-orders die bij drukkerij Hendrix vervaardigd worden. Voor meer informatie raadpleeg de website

13 Hybrid screening Het beste van AM en FM wordt gecombineerd in één rastermethode. Wanneer er lichte beeldpartijen zijn, wordt de FM techniek gebruikt, bij de schaduwpartijen treedt AM in werking. De stochastische rasterpunten volgen de rasterhoek van de amplitude modulatie rasterpunten. Het voordeel is dat toonwaarden vloeiend evolueren. Ook hier heb je de mogelijkheid om de puntgrootte te kiezen in functie van het substraat. Moiré problemen worden vermeden door precieze rasterhoeken en lineaturen. Kritische huidtonen worden gedrukt door een 45 rasterhoek verschil tussen magenta en geel te creeëren. Daarenboven wordt de rasterlineatuur van het geel verfijnd zodat een huidtoon volledig vloeiend verloopt. Densiteit, punt toename en kalibratie verlopen nog steeds volgens de klassieke regels. Op die manier kunnen internationale standaarden nog steeds gehaald worden met een kwaliteitsvoordeel door de hogere rasterlineaturen. Zowel standaard drukwerk als hoog kwalitatief drukwerk met een rasterlineatuur tot 400 lpi kan door deze rastermethode worden geproduceerd.

14 Proeven Online approval Het controleren en goedkeuren van proeven kan online verlopen, het maakt de proefcyclus korter en goedkoper. U krijgt een geripte-pdf op paginaformaat via mail toegestuurd die u kan controleren op inhoud deze is te openen in Adobe Acrobat Reader (www.adobe.com) of Acrobat-professional. Andere PDF-viewers voldoen niet aan de eisen van een grafische productieworkflow en elementen zoals transparantie, overdruk, kleurprofielen kunnen verkeerd worden weergeven. Om de digitale proeven op de juiste wijze te kunnen interpreteren, adviseren wij u de functie Overdrukvoorbeeld aan te vinken in de voorkeuren. Kleurproef Een kleurproef, vervaardigd met de EPSON printer met K3- inkten, is een ISO genormeerde proef, voorzien van de Ugra-fogra media-wedge V3-kleurenstrip. Deze proef komt voor 98% overeen met het gedrukte resultaat. Kleurproeven die door de klant worden aangeleverd zijn enkel te gebruiken indien deze voorzien zijn van een kleurenstrip (bijvoorbeeld Ugra-fogra medienkeil V2 of V3 De proeven worden dan door onze mensen spectraal gemeten en beoordeeld of ze aan de ISO eisen voldoen en vervolgens ook zo op de pers gedrukt kunnen worden.

15 Kiezel Kleine-Brogel 55 B-3990 Peer T +32 (0) F +32 (0)

FEBRUARI 2013. Handleiding digitale aanlevering

FEBRUARI 2013. Handleiding digitale aanlevering FEBRUARI 2013 Handleiding digitale aanlevering VOORWOORD Drukkerscollectief De Wrikker is van oudsher (1975) de drukkerij voor kleine blaadjes, magazines, nieuwsbrieven, buurtkranten en plooifolders uit

Nadere informatie

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties.

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Er gaat bij het aanleveren en verwerken van digitale bestanden nogal wat fout en soms zijn de gevolgen verstrekkend. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben BNO, Koninklijke KVGO

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn proefschrift De Handleiding

Hoe maak ik mijn proefschrift De Handleiding Hoe maak ik mijn proefschrift De Handleiding 1 July 2011 Alle antwoorden op uw vragen die betrekking hebben op het maken van uw proefschrift staan in dit document. Ons professionele advies, onze uitleg

Nadere informatie

TIP! Een boek opmaken in Word. Om uw boek te maken hebben wij verschillende PDF bestanden nodig:

TIP! Een boek opmaken in Word. Om uw boek te maken hebben wij verschillende PDF bestanden nodig: Een boek opmaken in Word Om uw boek te maken hebben wij verschillende PDF bestanden nodig: 1 PDF bestand voor het binnenwerk (de daadwerkelijke inhoud) 1 PDF bestand voor het omslag of kaft 1 PDF bestand

Nadere informatie

Handleiding. PrintShop Mail Professionele Mailing-Software voor Apple Macintosh

Handleiding. PrintShop Mail Professionele Mailing-Software voor Apple Macintosh Handleiding PrintShop Mail Professionele Mailing-Software voor Apple Macintosh I PrintShop Mail is een Software-Product van: Atlas Software BV Daltonstraat 42-44 3846 BX Harderwijk Tel. +31 (0)341-426700

Nadere informatie

Certified PDF en efficiency

Certified PDF en efficiency De rubriek De Digitale Drukvorm is een maandelijkse reportage waarin Menno Mooij verslag doet van een bezoek aan een grafisch bedrijf waar digitaal wordt gewerkt. Roularta Media Groep en de Medibel+ standaard

Nadere informatie

HANDLEIDING BOEK MAKEN IN INDESIGN

HANDLEIDING BOEK MAKEN IN INDESIGN HANDLEIDING BOEK MAKEN IN INDESIGN INHOUD Woord vooraf Om te beginnen Aanleverspecificaties Rondleiding Indeling binnenwerk Lay-out Marge instellen Stramien Paginanummering Hulplijnen Lettertype Gebruikerswoordenboek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoud 1. Auteursrechten... 4 2. begrijpen...5 2.1 Over...5 2.2 Connect YOU versus Connect ALL en Connect SEND... 7 2.3 Werken met en Connectors... 8 2.3.1 Connector-eigenschappen...

Nadere informatie

Plan van Aanpak. voor je website en/of huisstijl

Plan van Aanpak. voor je website en/of huisstijl Plan van Aanpak voor je website en/of huisstijl Uitgave maart 2015 Je hebt mijn hulp ingeroepen voor het bouwen van een website en/of het ontwerpen van een huisstijl. Hier vind je informatie over dat proces.

Nadere informatie

2JUNI/JULI 2006. news. Het mooie weer. Milieuvriendelijke investeringen in de coldset. ISO-gestandaardiseerde kleurengarantie in de heatset

2JUNI/JULI 2006. news. Het mooie weer. Milieuvriendelijke investeringen in de coldset. ISO-gestandaardiseerde kleurengarantie in de heatset 2JUNI/JULI 2006 Het mooie weer news Bij ons zijn de rozen roder. C O L D S E T Milieuvriendelijke investeringen in de coldset 2 H E A T S E T ISO-gestandaardiseerde kleurengarantie in de heatset Hoe een

Nadere informatie

Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Belangrijk niet

Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Belangrijk niet Conversieprocedure van AccountView DOS (versie 4.5 / Professional) naar AccountView Windows 7.1a Laatste revisie: 14 juli 2006 Belangrijk De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van uw

Nadere informatie

KLEUR BEHEREN en BEHEERSEN

KLEUR BEHEREN en BEHEERSEN KLEUR BEHEREN en BEHEERSEN een praktische handleiding voor het gebruik van kleurbeheer in de (foto)grafische omgeving Marc Cielen - Versie 1.4 - Juni 2006 - Alle foto s en illustraties: marc-en-ciel Alles

Nadere informatie

aanleveringshandleiding

aanleveringshandleiding aanleveringshandleiding aanleveringshandleiding inhoudsopgave Inleiding 1 Afloop & Kaders 2 Overzicht formaten 3 Resolutie & CMYK/RGB 4 Problemen met lettertypes voorkomen 5 Mooi zwart is niet lelijk 6

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

Naslagmateriaal basiskennis digitale fotobewerking Datum 24-04-2008 Datum 30 A.G. Noteboom, Computer Huis Mijdrecht. Inhoudsopgave

Naslagmateriaal basiskennis digitale fotobewerking Datum 24-04-2008 Datum 30 A.G. Noteboom, Computer Huis Mijdrecht. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Wat is een digitale foto 2.1 Grootte van de foto in pixels en resolutie 2.2 Wat is er nodig voor een afdruk met een goede kwaliteit 3. Kleuren in een digitale foto 4. Hoe

Nadere informatie

Technische informatie digitaal toegankelijk

Technische informatie digitaal toegankelijk Digitaliseren Registreren Technische informatie digitaal toegankelijk Uniformeren Voorkant 3.1.doc als digitale 1 kwaliteit belangrijk is Hartelijk bedankt voor uw interesse in PRM Service BV Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 3 Functionaliteit:... 3 Systeemeisen:... 4 1. Factuur2King starten... 5

Nadere informatie

We danken u dat u de tijd neemt om onze aanbevelingen en richtlijnen voor het aanleveren van uw data voor CD/DVD producties te lezen.

We danken u dat u de tijd neemt om onze aanbevelingen en richtlijnen voor het aanleveren van uw data voor CD/DVD producties te lezen. Dank u wel! We danken u dat u de tijd neemt om onze aanbevelingen en richtlijnen voor het aanleveren van uw data voor CD/DVD producties te lezen. Dit zijn specificaties voor het aanleveren van data voor

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

Marketing & Communicatie MIK

Marketing & Communicatie MIK Marketing & Communicatie MIK richtlijn en veelgestelde vragen voor MIK medewerkers Website 1. Ik wil iets aanleveren voor op de website of zie een fout. a. Betreft het een cursus? Het hele cursusgedeelte

Nadere informatie

Inrichten van een nieuw company in Newbase

Inrichten van een nieuw company in Newbase Inrichten van een nieuw company in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 November 2013 versie 2.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 2 2 Leerling als klant in de boekhouding... 3 2.1 Overhalen leerlingen vanuit Wis@d naar Count-e... 3 Voor je start bepalen welke leerlingen je nodig hebt?... 3 Leerlingen ophalen vanuit

Nadere informatie

Eventmanual. Passenger Terminal Amsterdam

Eventmanual. Passenger Terminal Amsterdam Eventmanual Passenger Terminal Amsterdam Inhoudsopgave Plattegronden... 3 Lobby... 3 Main Deck... 3 Promenade Deck... 5 Panorama Deck... 6 Route & parkeren... 7 Route... 7 Parkeren... 8 Laden & lossen...

Nadere informatie

E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren. Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx

E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren. Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx E-Factureren voor accountants- en administratiekantoren Fou-Khan Tsang en Tonny Dirkx Colofon Deze publicatie is kosteloos te bestellen en te downloaden op http://www.e-factureren.info ECP-EPN heeft Fou-Khan

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Cursus Dreamweaver 01/01/2004. Voor updates, achtergrondinformatie, voorbeelden en download: Bezoek http://www.ideabox.

Cursus Dreamweaver 01/01/2004. Voor updates, achtergrondinformatie, voorbeelden en download: Bezoek http://www.ideabox. Cursus Dreamweaver 01/01/2004 Voor updates, achtergrondinformatie, voorbeelden en download: Bezoek http://www.ideabox.be/webdesign Cursus Dreamweaver www.ideabox.be/webdesign pagina 1/36 Inleiding Deze

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0 Verkopen via bol.com Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers Versie 3.0 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereik je op een eenvoudige wijze miljoenen

Nadere informatie

E-facturatie. Vragen & antwoorden

E-facturatie. Vragen & antwoorden E-facturatie Vragen & antwoorden Algemene vragen Heeft de elektronische factuur dezelfde juridische waarde als een elektronische factuur? Ja. De vorm van de factuur, hetzij op papier, hetzij in een elektronisch

Nadere informatie

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank.

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. 1 Over op IBAN en SEPA Op dezelfde manier betalen in heel Europa, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Vanaf

Nadere informatie