.. Industriële Automatisering... (PLC) Besturingen... Veiligheid en productie optimalisering... Storingen / Onderhoud..

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ".. Industriële Automatisering... (PLC) Besturingen... Veiligheid en productie optimalisering... Storingen / Onderhoud.."

Transcriptie

1 Algemene voorwaarden van, gevestigd te Steenbergen Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten met Progmatic en zijn van toepassing op al haar (overige) handelingen en rechtshandelingen, tenzij nadrukkelijk en schriftelijk ander is overeengekomen. 1.2 Afwijkingen van deze voorwaarden gelden slechts indien en voor zover uitdrukkelijk en schriftelijk overeengekomen. 1.3 Algemene voorwaarden, afkomstig van de opdrachtgever, afwijkende van deze voorwaarden, gelden slechts indien en voor zover deze schriftelijk door Progmatic zijn aanvaard. Artikel 2. Definities 2.1 In deze voorwaarden hebben de volgende woorden de daarachter vermelde betekenissen: a. Materiaal: alle systemen, modellen, schema s, programma s documentatie, werkinstructies en alle overige bescheiden die in verband met de uitvoering van de overeenkomsten door of vanwege Progmatic ter beschikking worden gesteld; b. Apparatuur: alle machines en installaties, inclusief de zogenaamde randapparatuur, waarmee de gegevens op de informatiedragers worden vastgelegd of verwerkt, alsmede de daartoe behorende onderdelen; c. Gebruiksrecht: het recht van gebruik van de software (pakketten, aanpassingen, meerwerk) door de opdrachtgever voor het doel waarvoor deze werd ontworpen, zoals gespecificeerd in de gebruikershandleiding. Artikel 3. Aanbiedingen en de totstandkoming van overeenkomsten 3.1 Aanbiedingen, offertes, prijzen en prijsopgaven, al dan niet voorkomend in prijslijsten, advertenties en dergelijke, zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders wordt aangegeven. 3.2 Een overeenkomst wordt pas van kracht na schriftelijke aanvaarding door Progmatic. 3.3 Bij een mondelinge opdracht geldt de opdracht eerst dan als door Progmatic aanvaard en de overeenkomst als totstandgekomen, indien Progmatic de opdracht schriftelijk bevestigd, dan wel aanvangt met de uitvoering. 3.4 Indien niet binnen acht dagen, schriftelijk, de juistheid van de inhoud van de schriftelijke bevestiging wordt betwist, zijn Progmatic en de opdrachtgever hieraan gebonden. 3.5 Vermeldingen in onze orderbevestigingen of facturen, welke duidelijk op een vergissing berusten of schrijfof rekenfouten zijn, binden Progmatic niet en geven de opdrachtgever geen enkele aanspraak.

2 Artikel 4. Uitvoering der werkzaamheden/levertijden 4.1 Het tijdvak waarbinnen c.q. het tijdstip waarop Progmatic de overeengekomen werkzaamheden of de overeengekomen leveringen zal moeten hebben verricht, is vastgesteld in de verwachting dat de omstandigheden, waaronder de (op) levering zal plaatsvinden, na de aanvaarding van de opdracht niet zullen wijzigen. 4.2 Indien een dergelijke wijziging der omstandigheden, ongeacht de voorzienbaarheid daarvan, zal plaatshebben zodat vertraging wordt veroorzaakt, wordt het overeengekomen tijdstip van (op) levering dienovereenkomstig verschoven, onverminderd het hierna in artikel 16 bepaalde voor het geval dat Progmatic door overmacht tussen partijen gesloten overeenkomst tijdelijk of blijvend niet kan nakomen. 4.3 Indien is overeengekomen dat de werkzaamheden en/of levering in fasen zullen plaatsvinden, heeft Progmatic het recht de aanvang van de werkzaamheden en/of leveringen die tot een fase behoren, uit te stellen totdat de opdrachtgever de voltooiing van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd. 4.4 Wanneer de voor de in de opdracht omschreven controle of testwerkzaamheden benodigde gegevens niet, niet tijdig, of niet overeenkomstig de opdracht ter beschikking van Progmatic staan, worden de door Progmatic reeds verrichtte werkzaamheden geacht door de opdrachtgever te zijn aanvaard. 4.5 Verzending, vervoer en/of overdracht van goederen, daaronder begrepen materialen, informatiedragers en apparatuur, geschiedt steeds voor rekening en risico van de opdrachtgever, ook indien Progmatic voor de verzekering daarvan zorg draagt. Progmatic is slechts gehouden een dergelijke verzekering af te sluiten indien en voorzover Progmatic zicht daartoe schriftelijk heeft verbonden. Artikel 5. Medewerking door de opdrachtgever 5.1 De opdrachtgever zal Progmatic steeds tijdig alle medewerking, gegevens en inlichtingen verschaffen die Progmatic noodzakelijk en nuttig acht teneinde de opgedragen werkzaamheden of leveringen naar behoren te kunnen verrichten. 5.2 Indien is overeengekomen dat de opdrachtgever Progmatic apparatuur, materiaal, informatiedragers en/of gegevens informatiedragers zal verschaffen, zullen deze voldoen aan de specificaties die progmatic aan de opdrachtgever ter kennis heeft gebracht. 5.3 De opdrachtgever draagt er zorg voor dat de locatie van de opdrachtgever, waar Progmatic haar werkzaamheden verricht, waar de controle- of testwerkzaamheden moeten plaatshebben, in overeenstemming wordt gebracht met de daaraan door Progmatic te stellen eisen van temperatuur, vochtigheidsgraad, tochtvrijheid en eventuele andere omstandigheden bij voortduring in stand worden gehouden. Artikel 6. Garantie Zie garantievoorwaarden Artikel 7. Prijzen 7.1 De door Progmatic opgegeven prijzen zijn exclusief omzetbelasting, alsmede exclusief eventuele andere heffingen opgelegd van overheidswege, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

3 Artikel 8. Betaling 8.1 Betalingen vinden stipt op de overeengekomen tijdstippen plaats op de door Progmatic aan de opdrachtgever mede te delen wijze. Indien de opdrachtgever in gebreke blijft tijdig te betalen, is Progmatic gemachtigd een rentevergoeding van één procent van het factuurbedrag in rekening te brengen voor elke maand of een een gedeelte daarvan waarmede de betalingstermijn wordt overschreden. 8.2 Alle aan de opdrachtgever in rekening gebrachte bedragen moeten zonder korting, inhouding of verrekening worden voldaan, in enig Nederlands wettig betaalmiddel, de opdrachtgever heeft nimmer het recht de betalingsverplichting op te schorten. 8.3 Progmatic is gerechtigd, alvorens (verder) te presteren, van de opdrachtgever te eisen dat vooruitbetaling plaatsvindt of een deugdelijke zekerheid wordt gesteld, maximaal tot het beloop van het bedrag dat Progmatic van de opdrachtgever te vorderen heeft en/of zal krijgen. 8.4 Progmatic is gerechtigd naast de factuurbedragen en de rente van de opdrachtgever te vorderen alle buitengerechtelijke kosten die door de niet-tijdige betaling zijn veroorzaakt. Buitengerechtelijke kosten zijn verschuldigd in ieder geval wanneer Progmatic zich voor de invordering van de hulp van een derde heeft verzekerd. Zij zullen worden berekend overeenkomstig het incassotarief dat door de werkgroep buitengerechtelijke kosten van de Nederlandse vereniging van Rechtspraak wordt geadviseerd, zulks met een minimum van 100,00. Uit het enkele feit dat Progmatic zich heeft verzekerd van de hulp van een derde blijkt de grootte van en de gehoudenheid tot betaling van de buitengerechtelijke kosten. 8.5 Ieder bedrag dat Progmatic van de opdrachtgever ontvangt zal allereerst strekken tot voldoening van alle eventueel verschuldigde rente en kosten, en daarna steeds van de langst openstaande factuur. Artikel 9. Eigendom 9.1 Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, blijven de in verband met de uitvoering van de opgedragen werkzaamheden en de opdrachtgever ter beschikking gestelde apparatuur, informatiedragers en materialen eigendom van Progmatic. 9.2 Zaken die Progmatic aan de opdrachtgever levert, blijven haar eigendom totdat de opdrachtgever haar alle daarvoor verschuldigde bedragen, niet opeisbare bedragen daaronder begrepen, heeft voldaan. 9.3 Progmatic behoudt zich alle industriële en intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot door haar verschafte materialen en de daarin vervatte uitvindingen, tekeningen, modellen en auteursrechtelijke werken voor. Rechten op uitvindingen en know how, ook indien verworven tijdens het verrichten van werkzaamheden voor de opdrachtgever, blijven steeds eigendom van Progmatic. Informatiedragers, systeem, modellen, schema s documentatie, werkinstructies en papier die tezamen met voor de opdrachtgever ontwikkelde apparatuur aan de opdrachtgever ter beschikking worden gesteld, worden slechts eigendom van de opdrachtgever indien zulks schriftelijk door partijen wordt overeengekomen.

4 Artikel 10. Gebruiksrecht 10.1 De opdrachtgever verkrijgt het gebruiksrecht van de software nadat hij de daarvoor verschuldigde bedragen heeft voldaan De software blijft, mits anders overeengekomen, onder alle omstandigheden onvervreemdbaar eigendom van Progmatic Het gebruiksrecht is niet exclusief aan de opdrachtgever verleend Het is de opdrachtgever niet toegestaan kopieën te maken dan wel te doen maken van de software, met inbegrip van de daarbij behorende materialen en/of gebruikershandleiding. Evenmin is het de opdrachtgever toegestaan door derden wijzingen aan te brengen of te laten aanbrengen in de software. Artikel 11. Duurovereenkomsten 11.1 Indien Progmatic met de opdrachtgever een overeenkomst sluit die niet in het verrichten van een eenmalige hoeveelheid werkzaamheden en/of het doen van een eenmalige levering voorziet, doch die voorziet in het door Progmatic periodiek of anderszins regelmatig verrichten van werkzaamheden, is een zodanige overeenkomst van kracht voor een schriftelijke overeengekomen periode of bij gebreke van zo een schriftelijke overeengekomen periode voor een tijdsduur van één jaar Een overeenkomst zoals bedoeld in 11.1 wordt voor onbepaalde tijd verlengd zonder dat terzake enige formaliteit zal zijn vereist, totdat de overeenkomst door een van beide partijen met inachtneming van een uitdrukkelijk overeen te komen opzegtermijn schriftelijk zal worden beëindigd. Het gestelde in 12.3 is in dat geval van overeenkomstige toepassing. Artikel 12. Tussentijdse beëindiging en ontbinding 12.1 Indien de opdrachtgever niet behoorlijk of niet binnen een gestelde termijn of anderszins niet tijdig voldoet aan enige verplichting die uit enige overeenkomst mocht voortvloeien, is de opdrachtgever in verzuim en is Progmatic gerechtigd zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussen komst: - de uitvoering van de overeenkomst en direct daarmee samenhangende overeenkomsten op te schorten totdat betaling voldoende zeker is gesteld en/of; - die overeenkomst en alle direct daarmee samenhangende overeenkomsten geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zulks nadat de opschorting veertien dagen heeft geduurd, een en ander onverminderd andere rechten van Progmatic onder welke overeenkomst met de opdrachtgever dan ook, en zonder dat Progmatic tot enige schadevergoeding zal zijn gehouden In geval van (voorlopige) surséance van betaling, faillissement, stillegging of liquidatie van het bedrijf van de opdrachtgever, zullen alle overeenkomsten met de opdrachtgever van rechtswege zijn ontbonden, tenzij Progmatic de opdrachtgever binnen redelijke termijn mededeelt de nakoming van (een deel van) de betreffende overeenkomst(en) te verlangen, in welk geval Progmatic zonder in gebrekenstelling gerechtigd is: - de uitvoering van de betreffende overeenkomst(en) op te schorten totdat betaling voldoende zeker is gesteld en/of; - alle eventuele verplichtingen ten opzichte van de opdrachtgever op te schorten, een en ander onverminderd alle andere rechten onder welke overeenkomst met de opdrachtgever dan ook en zonder dat Progmatic tot enige schadevergoeding is gehouden.

5 12.3 De in 12.1 en 12.2 omschreven tussentijdse beëindiging heeft geen terugwerkende kracht en laat onverlet alle verplichtingen op de opdrachtgever met betrekking tot reeds verrichte werkzaamheden en/of geleverde producten In afwijking van het in 12.1 en 12.2 bepaalde heeft de tussentijdse beëindiging terugwerkende kracht en geldt derhalve als ontbinding van de overeenkomst indien de opdrachtgever in gebreke blijft om de eenmalige vergoeding voor het recht van gebruik van de door Progmatic voor de opdrachtgever ontwikkelde software of het door Progmatic geleverde software aan Progmatic te voldoen. De ontbinding van de overeenkomst blijft evenwel beperkt tot het gedeelte van de overeenkomst dat het verlenen van het bedoelde gebruiksrecht en het daarvoor overeengekomen vergoeding betreft. De opdrachtgever is aan Progmatic desondanks een redelijke vergoeding verschuldigd over het tijdvak gedurende hetwelk de opdrachtgever wel gebruik van het geleverde heeft kunnen maken Onverminderd de aanspraken die partijen jegens elkander geldend kunnen maken, zal Progmatic de opdrachtgever bij het einde van de overeenkomst door opzegging of ontbinding zodanige gegevens verschaffen als de opdrachtgever in redelijkheid kan verlangen teneinde met behoud van de continuïteit de werkzaamheden, die ontwerp van de overeenkomst zijn, door een ander te doen verrichten. Eigen programmatuur wordt evenwel nimmer afgegeven. Progmatic heeft het recht de opdrachtgever voor het verschaffen van zodanige gegevens een extra prijs te berekenen overeenkomstig de daarvoor geldende tarieven. Artikel 13. Opleiding 13.1 Indien opgenomen in het contract, zal Progmatic de door de opdrachtgever aan te wijzen medewerker(s) opleiden in het gebruik van de software, zo een dergelijke opleiding is overeengekomen, op een wijze door haar op grond van verkregen ervaring vastgesteld en op een door Progmatic te bepalen plaats en tijdstip De opdrachtgever draagt ervoor zorg dat een capabele medewerker wordt aangewezen die de door Progmatic te geven opleiding zal volgen De kosten van deze opleiding op basis van de door Progmatic gehanteerde tarieven zijn voor rekening van de opdrachtgever. Artikel 14. Onderhoud en service van de software 14.1 Wijzigingen en/of aanvullingen in de software en de gebruikershandleiding die naar oordeel van Progmatic van belang zijn voor alle opdrachtgevers, of een groep van opdrachtgevers worden in het kader van de onderhoudskosten aangebracht in de software en de gebruikershandleiding van alle opdrachtgevers.

6 Artikel 15. Aansprakelijkheid 15.1 Progmatic is niet aansprakelijk voor schade die is veroorzaakt door het handelen of nalaten van de opdrachtgever zelf, of door personen die de opdrachtgever heeft aangesteld, of voor wie de opdrachtgever anderszins verantwoordelijk is. De opdrachtgever houdt toezicht op zijn apparatuur en op de werkzaamheden die de medewerkers van Progmatic aan of met zijn apparatuur verrichten, zodat Progmatic voor daarbij aan de apparatuur toegebrachte of daardoor veroorzaakte schade niet aansprakelijk is. Progmatic is voorts niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van het door de opdrachtgever verstrekken van onjuiste of gebrekkige gegevens of materiaal. Progmatic heeft het recht extra werkzaamheden, die door een dergelijk handelen of nalaten van de opdrachtgever worden veroorzaakt, tegen de geldende tarieven aan opdrachtgever in rekening te brengen Aansprakelijkheid terzake van door Progmatic gegeven garanties is beperkt tot het opsporen en herstellen van gebreken zoals in de garantievoorwaarden omschreven. Indien Progmatic haar verplichting uit hoofde van een door haar gegeven garantie niet nakomt, is haar aansprakelijkheid beperkt tot de extra kosten die de opdrachtgever moet maken doordat een ander de werkzaamheden om de gebreke op te sporen en te herstellen moet verrichten Progmatic is niet aansprakelijk voor de juistheid van inlichtingen en adviezen die door haar en haar medewerkers worden verstrekt voordat de overeenkomst met de opdrachtgever tot stand komt. De opdrachtgever blijft verantwoordelijk voor toegepaste administratie- en berekeningsmethode jegens overheids- en andere instellingen Progmatic is nimmer aansprakelijk voor enige indirecte schade van de opdrachtgever of derden, waaronder mede begrepen gevolgschade, immateriële schade, bedrijfs- of milieuschade De opdrachtgever vrijwaart Progmatic voor aanspraken van derden inzake schade die wordt veroorzaakt door het gebruik dat van het door Progmatic geleverde wordt gemaakt De totale aansprakelijkheid uit hoofde van een aan Progmatic verstrekte opdracht is in geen geval hoger dan een bedrag van ,00 en is bovendien in geen geval hoger dan een bedrag gelijk aan de totaal bedongen prijs (exclusief omzetbelasting) voor de Progmatic opgedragen werkzaamheden en leveringen. Bij duurovereenkomsten is de aansprakelijkheid gedurende een periode van drie maanden in geen geval hoger dan een bedrag gelijk aan de totale bedongen prijs (exclusief omzetbelasting) voor de Progmatic opgedragen werkzaamheden en leveringen die gedurende de desbetreffende periode van drie maanden dienen te worden verricht. Artikel 16. Overmacht 16.1 Progmatic is niet aansprakelijk indien en voorzover zij haar verplichtingen niet kan nakomen door overmacht. Onder overmacht wordt verstaan elke zaak van buitenaf, alsmede elke omstandigheid die in redelijkheid niet voor risico van Progmatic behoort te komen. Vertraging bij of wanprestatie door toeleveranciers, vervoersmoeilijkheden en werkstakingen gelden uitdrukkelijk als overmacht Indien en voorzover Progmatic haar verplichting door overmacht niet kan nakomen, behoeft de opdrachtgever het daarmede naar het oordeel van Progmatic overeenkomende gedeelte van de prijs niet te betalen.

7 16.3 Indien de overmacht drie maanden heeft geduurd, of indien vaststaat dat de overmacht langer dan drie maanden zal duren, hebben beide partijen het recht de overeenkomst tussentijds te beëindigen zonder inachtneming van enigerlei opzegtermijn, met dien verstande dat zodanige tussentijdse beëindiging niet mogelijk is nadat de verbintenis waarvan de nakoming door overmacht tijdelijk werd verhinderd, alsnog werd nagekomen. De opdrachtgever dient in het geval van tussentijdse beëindiging wegens overmacht de periodiek of bij vooruitbetaling verschuldigde gedeelte van de prijs alsnog te voldoen over de tijd voordat de overmachttoestand intrad. Artikel 17. Geheimhouding 17.1 Progmatic verzekert de geheimhouding van alle haar door of namens de opdrachtgever ter beschikking gestelde gegevens en inlichtingen. Progmatic zal zodanige gegevens en inlichtingen niet zonder schriftelijke toestemming van opdrachtgever aan derden ter beschikking stellen Progmatic zal redelijke aanwijzingen van de opdrachtgever omtrent het waarborgen van de geheimhouding in acht nemen Indien Progmatic zich verbindt gegevens die de opdrachtgever haar verstrekt met behulp van eigen apparatuur te verwerken, staat de opdrachtgever er voor in dat de documentatie, die Progmatic de opdrachtgever verstrekt teneinde hem in staat te stellen de te verwerken gegevens op de juiste wijze aan Progmatic ter verwerking aan te bieden, niet aan derden zal worden verstrekt en dat de inhoud van die documentatie niet zonder schriftelijke toestemming van Progmatic aan derden kenbaar zal worden gemaakt De opdrachtgever verzekert Progmatic de geheimhouding van alle door of namens Progmatic aan de opdrachtgever ter beschikking gestelde gegevens en inlichtingen, de opdrachtgever zal zodanige gegevens en inlichtingen niet zonder schriftelijke toestemming van Progmatic aan derden kenbaar maken of ter beschikking stellen. Artikel 18. Geschillen 18.1 Op alle overeenkomsten is uitsluitend van toepassing het Nederlands recht Alle geschillen die voortvloeien uit aanbiedingen en overeenkomsten, hoe dan ook genaamd, worden onderworpen aan het oordeel van de burgerlijke rechter die bevoegd is in de vestigingsplaats van Progmatic, tenzij wettelijke bepalingen zich daartegen verzetten.

Algemene Voorwaarden Strijkdienst Amsterdam Telefoon:

Algemene Voorwaarden Strijkdienst Amsterdam Telefoon: Artikel 1: Toepasselijkheid Deze voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten met Strijkdienst Amsterdam en zijn van toepassing op al haar handelingen en rechtshandelingen. Algemene voorwaarden,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STRIJKBEDRIJF

ALGEMENE VOORWAARDEN STRIJKBEDRIJF ALGEMENE VOORWAARDEN STRIJKBEDRIJF Artikel 1: Toepasselijkheid Deze voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten met Strijkbedrijf en zijn van toepassing op al haar handelingen en rechtshandelingen.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden "Nano Installaties", d.d. 26-01-2012

Algemene Leveringsvoorwaarden Nano Installaties, d.d. 26-01-2012 Algemene Leveringsvoorwaarden "Nano Installaties", d.d. 26-01-2012 Artikel 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Liberteit

Algemene Voorwaarden Liberteit Algemene Voorwaarden Liberteit Artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden maken deel uit van alle met Liberteit gesloten overeenkomsten en zijn van toepassing op al haar aanbiedingen. Van deze voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CUTECH B.V.

Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH BV 1-7 8-4-2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Algemene bepalingen...3 Artikel 1. Toepasselijkheid...3 Artikel 2. Offerten...3 Artikel 3. Wijzigen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V.

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Op alle opdrachten verstrekt aan de CWO Consultancy & Marketing B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Barendrecht aan de Voordijk 490-A onderstaande

Nadere informatie

Contactpersoon: Sven Versluijs

Contactpersoon: Sven Versluijs Artikel 1 Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Opdrachtnemer, op alle overeenkomsten die Opdrachtnemer sluit en op alle overeenkomsten die hiervan het gevolg kunnen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1 Definities 1.1. In deze Algemene Voorwaarden ( Voorwaarden ) wordt verstaan onder: - De Media Maatschap: De Media Maatschap B.V. te Amsterdam, alsmede haar rechtsopvolgers onder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Advisor Software Solutions. In deze voorwaarden hebben de volgende termen de daarachter vermelde betekenissen:

Algemene Voorwaarden van Advisor Software Solutions. In deze voorwaarden hebben de volgende termen de daarachter vermelde betekenissen: Artikel 1 Betekenis termen In deze voorwaarden hebben de volgende termen de daarachter vermelde betekenissen: 1-1 Materialen: alle systemen, modellen, schema s, programma s, documentatie, werkinstructies

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies

Algemene Voorwaarden Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies Algemene Voorwaarden Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Adviesbureau KAP b.v. - Afdeling Advies,

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld.

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden BudgetCoach de Eilanden Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst waarbij

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: AV : de onderhavige

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht ALGEMENE VOORWAARDEN van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan:.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV

Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Algemene voorwaarden De Wijde Blik BV Artikel 1: Definities a. Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. b. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DIENSTVERLENING van Management Partners Int., Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DIENSTVERLENING van Management Partners Int., Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DIENSTVERLENING van Management Partners Int., Gildenveld 16, 3892 DG Zeewolde Definities Management Partners International: de (geassocieerde) partners van de maatschap Management

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen van MF-Budgetcoaching zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld.

2.1 Alle aanbiedingen van MF-Budgetcoaching zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld. Algemene Voorwaarden MF-Budgetcoaching Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst waarbij MF-Budgetcoaching deze

Nadere informatie

Algemeen Aanbiedingen en bestellingen Uitvoering van de overeenkomst

Algemeen Aanbiedingen en bestellingen Uitvoering van de overeenkomst Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Adviesbureau KAP b.v., alsmede op de uitvoering van alle werkzaamheden door Adviesbureau KAP b.v. Afwijkingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN versie 01052009. VAN Jack Teeuwen voor zijn handelsonderneming MYPECUNIA LUTHERSTRAAT 52, 9746 BK GRONINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN versie 01052009. VAN Jack Teeuwen voor zijn handelsonderneming MYPECUNIA LUTHERSTRAAT 52, 9746 BK GRONINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN versie 01052009 VAN Jack Teeuwen voor zijn handelsonderneming MYPECUNIA LUTHERSTRAAT 52, 9746 BK GRONINGEN i: www.mypecunia.nl m: 0654363689 e: info@mypecunia.nl btwnr: 107822969801

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor R. Hunter B.V.

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor R. Hunter B.V. Algemene Voorwaarden Administratiekantoor R. Hunter B.V. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Administratiekantoor R. Hunter B.V.: de gebruiker van de Algemene Voorwaarden,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V.

Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V. Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V. 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten betrekking hebbende op levering van

Nadere informatie

1.2 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1.2 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene voorwaarden Hoogdesign 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Hoogdesign goederen en/of diensten van welke

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is.

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is. Algemene voorwaarden 2015 -Corewonders V.O.F. Artikel Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: -opdrachtnemer: Corewonders V.O.F. die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING FINANCIEEL ADVIESBUREAU KARIN BLOTT OP HET TERREIN VAN HYPOTHEKEN / VERZEKERINGEN / OVERIG FINANCIEEL ADVIES. 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. online marketing / development / consultancy

Algemene Voorwaarden. online marketing / development / consultancy 1. (hierna: ) Deze zijn van toepassing op iedere rechtsverhouding (zoals aanbiedingen, offertes en overeenkomsten) tussen G.F.A. de Smit, handelend onder de naam en opdrachtgever (hierna: Opdrachtgever

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Door een opdracht te verstrekken aan P.F. Kamstra Recycling B.V. gaat de opdrachtgever akkoord met de algemene voorwaarden.

Door een opdracht te verstrekken aan P.F. Kamstra Recycling B.V. gaat de opdrachtgever akkoord met de algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden P.F. Kamstra Recycling B.V. Artikel 1. Verbindendheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aangegane overeenkomsten met en uitgevoerde werkzaamheden door P.F. Kamstra

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Monteban ICT

Algemene voorwaarden Monteban ICT Algemene voorwaarden Monteban ICT Artikel 1 Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Monteban ICT, hierna te noemen gebruiker, en een wederpartij

Nadere informatie

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

- Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Artikel 1: Definities - Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. - Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan: burojohanna.nl.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden MediSign. (hierna: MediSign) (MediSign is een handelsnaam van Mia Media B.V.)

Algemene Voorwaarden MediSign. (hierna: MediSign) (MediSign is een handelsnaam van Mia Media B.V.) Algemene Voorwaarden MediSign. (hierna: MediSign) (MediSign is een handelsnaam van Mia Media B.V.) I. Algemeen deel Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Biercontract.nl Graaf Wichmanlaan 62 1405 HC Bussum Handelsregisternummer: 57084033 BTW nummer 167606657B02 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01 Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1 Anno 90: Besloten Vennootschap, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN.

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Alfisure, verder ook opdrachtnemer te noemen, al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen.

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Denker BV 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden te verrichten.

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN - versie - 01 Oktober 2012 Artikel 1 - Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Uitvoerend bedrijf: WD-MEDIA, hierna te noemen: WD-MEDIA, en gebruiker.

Nadere informatie

Celwin Frenzen - Communication & Design Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Algemeen. Artikel 2: Aanbiedingen / overeenkomsten. Artikel 3: Levertijden

Celwin Frenzen - Communication & Design Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Algemeen. Artikel 2: Aanbiedingen / overeenkomsten. Artikel 3: Levertijden Artikel 1: Algemeen 1.1 Deze voorwaarden maken deel uit van alle met Celwin Frenzen Communication & Design (hierna te noemen CF-CD) gesloten overeenkomsten en zijn van toepassing op alle aanbiedingen.

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN SCHRIJVER ASSURANTIE MANAGEMENT OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door NL Pensioen,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Juridiqua - bureau voor juridisch organisatie advies

Algemene voorwaarden. Juridiqua - bureau voor juridisch organisatie advies Algemene voorwaarden 1. Toepassing 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere opdracht, aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juridiqua, bureau voor juridisch organisatie advies, hierna

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies Algemene voorwaarden voor levering diensten door Van: gevestigd en kantoorhoudende te 7827 RG, Emmen, Drieteenspecht 4, hierna te noemen: Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN VAN: - Aalders ICT Services gevestigd en kantoorhoudende te 7948 BT Nijeveen aan de Dorpsstraat 86 hierna te noemen: AIS Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Karmerood Coaching Doelgericht onderweg naar morgen. Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities.

Karmerood Coaching Doelgericht onderweg naar morgen. Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities. 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder; gebruiker : Karmerood Coaching, gevestigd te Bussum en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Hilversum,onder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rocks recherchediensten te Zevenaar

Algemene voorwaarden Rocks recherchediensten te Zevenaar Algemene voorwaarden Rocks recherchediensten te Zevenaar Deze voorwaarden zijn uitdrukkelijk van toepassing op alle diensten en werkzaamheden van Rocks recherchediensten, hierna te noemen : het recherchebureau.

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015. Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars)

ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015. Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars) ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015 Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars) Ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer: 61580198. Statutair

Nadere informatie

1.2 Alle artikelen zijn van toepassing op alle door IT&C gesloten overeenkomsten.

1.2 Alle artikelen zijn van toepassing op alle door IT&C gesloten overeenkomsten. Algemene voorwaarden Improve Training & Coaching Artikel 1: Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van en op elke met Improve Training & Coaching, hierna

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van TerZake.

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van TerZake. Algemene voorwaarden voor dienstverlening Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van

Nadere informatie

1.2 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1.2 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van Guncorp Studio. Datum laatste versie: 3 februari 2014 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen en prijsopgaven van de vertaalster zijn vrijblijvend.

2.1 Alle aanbiedingen en prijsopgaven van de vertaalster zijn vrijblijvend. Algemene voorwaarden Artikel 1 - Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder vertaalster : Hieronymus Vertalingen, gevestigd te Perelaar 7, 5467 JH Veghel. KvK 17259821. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

1.2 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1.2 Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in het aanbod schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene voorwaarden 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Leverancier goederen en/of diensten van welke aard ook

Nadere informatie

Algemene voorwaarden The Golf Teachers

Algemene voorwaarden The Golf Teachers Algemene voorwaarden The Golf Teachers 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a. Diensten: De door The Golf Teachers in het kader van deze algemene voorwaarden aangeboden en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BudgetNL te Amersfoort ALGEMEEN. Artikel 1.

Algemene voorwaarden BudgetNL te Amersfoort ALGEMEEN. Artikel 1. Algemene voorwaarden BudgetNL te Amersfoort ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: BudgetNL te Amersfoort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 58925392 2. Opdrachtgever: Natuurlijke

Nadere informatie

1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden (hierna: Voorwaarden ) wordt verstaan onder:

1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden (hierna: Voorwaarden ) wordt verstaan onder: 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden (hierna: Voorwaarden ) wordt verstaan onder: a) InsightYou: InsightYou B.V., statutair gevestigd te Rotterdam; b) Materialen: het door InsightYou aan Opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Avango

Algemene voorwaarden Avango Algemene voorwaarden Avango Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, producten, handelingen en diensten van Avango. 1.2 De onderhavige voorwaarden zijn

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland.

Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Algemene voorwaarden voor de dienstverlening van DE KLEEDKAMER Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2.

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Jan de Jong Administratie en Advies 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden

Nadere informatie

Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden.

Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden. Voorwaarden Planh Jobcoaching BV Bij ondertekening van de offerte gaat de opdrachtgever akkoord met de leveringsvoorwaarden. 1. Onderzoek, begeleiding, rapportages en advisering, vinden plaats in opdracht

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

ALGEMENEVOORWAARDEN van de eenmanszaak

ALGEMENEVOORWAARDEN van de eenmanszaak MOSTIMPRESSIVE gevestigd te (5283 BE) Boxtel Hoogheem 292; ARTIKEL 1: DEFINITIES a. Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. b. Onder opdrachtnemer

Nadere informatie

Organisatiebureau The 5th Element. inspanningsverplichting tot het verrichten van diensten. hulp en adviezen ten behoeve van opdrachtgever(s).

Organisatiebureau The 5th Element. inspanningsverplichting tot het verrichten van diensten. hulp en adviezen ten behoeve van opdrachtgever(s). Algemene Voorwaarden The 5th Element Algemeen Deze algemene voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten gesloten tussen Organisatiebureau The 5th Element, gevestigd te 1815 GB, Alkmaar aan de Kennemersingel

Nadere informatie

2.2 Assurantie Service Jan van Veen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2 Assurantie Service Jan van Veen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING Assurantie Service Jan van Veen OP HET TERREIN VAN Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering, Uitvaartverzekering, Overlijdensrisicoverzekering, (Direct Ingaande) Lijfrenteverzekering

Nadere informatie

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Media Online BV

Algemene voorwaarden New Media Online BV Algemene voorwaarden New Media Online BV Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud. 1.1 Algemene Voorwaarden: de onderhavige

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kleine Klusjes

Algemene voorwaarden Kleine Klusjes Algemene voorwaarden Kleine Klusjes Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Kleine Klusjes Kleine Klusjes De kubbing 3 9531 MB Borger KvK: 68403666 Opdrachtgever: de wederpartij

Nadere informatie

R.O.E.L Design. Direct Marketing. Huisstijlen. Advertising. Designs Algemene voorwaarden:

R.O.E.L Design. Direct Marketing. Huisstijlen. Advertising. Designs Algemene voorwaarden: Van de eenmanszaak R.O.E.L Design Brand gevestigd te (1423 DN) Uithoorn aan de ; Artikel 1: Definities a. Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Artikel 1. Definities a) Opdrachtgever: De natuurlijk persoon of de rechtspersoon die aan Opdrachtnemer de Opdracht heeft gegeven tot het verrichten van Werkzaamheden.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

Nadere informatie

1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd.

1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd. Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Reinsmabouw Reinsmabouw Lentegaarde 5 3436ZB Nieuwegein kvk: 58761330 opdrachtgever: de wederpartij van Reinsmabouw

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BOB RIETHORST BEHEER B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN BOB RIETHORST BEHEER B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN BOB RIETHORST BEHEER B.V. 1. Definities 1. Algemene Voorwaarden: algemene voorwaarden die van tijd tot tijd worden gewijzigd. 2. Opdrachtgever: De (rechts-)persoon die met opdrachtnemer

Nadere informatie

2.2 De in een offerte vermelde prijzen zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

2.2 De in een offerte vermelde prijzen zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven. Algemene voorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk

Nadere informatie

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte;

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte; ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis: Opdrachtnemer : de V.O.F Hello Purpose; Opdrachtgever : de

Nadere informatie

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing.

2.3 Algemene voorwaarden van de opdrachtgever of derden zijn voor Onlinepoort niet bindend en niet van toepassing. Artikel 1. Definities 1.1 Opdrachtgever is de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Onlinepoort wordt gesloten. 1.2 Producten en diensten van Onlinepoort

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Artikel 1 Algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden JJM-webdesign Aardenburg Index: 1 Definities 2 Algemeen 3 Aanbiedingen en offertes 4 Uitvoering van de overeenkomst 5 Wijziging van de overeenkomst 6 Honorarium 7 Betaling 8 Incassokosten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT Artikel 1 - Begripsbepalingen 1.1 Deze algemene voorwaarden verstaan onder: Tune ICT: de V.O.F., gevestigd te Tiel aan de Betuwestraat 42 (4005 AR) Klant: de cliënt aan wie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1 Algemeen

Algemene voorwaarden. Artikel 1 Algemeen Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen de vertaler en de opdrachtgever, met uitsluiting van de algemene voorwaarden van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012

ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel West-Brabant te Breda onder nummer 20144485 op 24 april 2012 Artikel 1: Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden gelden voor iedere

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Lisette Nijssen-van Kleef

Algemene voorwaarden Lisette Nijssen-van Kleef Algemene voorwaarden Lisette Nijssen-van Kleef Artikel 1. Algemeen 1.1 De overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever wordt gevormd door de onderhavige algemene voorwaarden gezamenlijk met de door

Nadere informatie

Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: gebruiker: Sterke Zet v.o.f. gevestigd en kantoorhoudende op Industrieterrein 40e te Panningen. opdrachtgever: de wederpartij

Nadere informatie

2.2 Huis & Hypotheek Bergen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2 Huis & Hypotheek Bergen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. Algemene voorwaarden 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Huis & Hypotheek Bergen verder ook opdrachtnemer te noemen, al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. Algemene voorwaarden van den Boorn Financieel Advies B.V. Betrekking hebbende op het gebied van advisering in financiële diensten in de ruimste zin des woord evenals het besturen en deelnemen van management-

Nadere informatie

Algemene voorwaarden & Dienstverlening

Algemene voorwaarden & Dienstverlening Algemene voorwaarden & Dienstverlening Blanco Tekst!!!! KvK 011 592 62 Weesperzijde 29-3!!! BTW NL194675567B01 NL-1091 EC Amsterdam!!! T +31 6 24856754 www.blancotekst.nl!!! E info@blancotekst.nl Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies. 1. Definities

ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies. 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN Wijma Juridisch Advies Definities Dienstverlener: Wijma Juridisch Advies Opdrachtgever: iedere partij (natuurlijke of rechtspersoon) die een overeenkomst met Wijma Juridisch Advies

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V.,

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY 1. Definities/begripsbepalingen Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., Klant: Elk natuurlijk of rechtspersoon aan wie Agile Marketing Agency een

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA Artikel 1. Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Visa2china en opdrachtgevers. 2. Visa2china is bevoegd om bij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webdesign Sol

Algemene voorwaarden Webdesign Sol Algemene voorwaarden Webdesign Sol Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR Algemene Voorwaarden van Zeker Zichtbaar, gevestigd te Scherpenzeel, gepubliceerd op de website www.zekerzichtbaar.nl. 1) Definities 1.1) Zeker Zichtbaar: de handelsnaam

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Pijnzorg Actief die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van:

Algemene voorwaarden van: Algemene voorwaarden van: Köhlen Consulting Bouwkundig Advies Glacisweg 34 F 6212 BP Maastricht Artikel 1 Werkingssfeer 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden administratieve diensten

Algemene voorwaarden administratieve diensten Algemene voorwaarden administratieve diensten ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Wirévi hypotheek advies buro & assurantiën B.V. h.o.d.n. Wirevi financiële & administratieve diensten 2.

Nadere informatie

2. De prijzen in de genoemde offertes zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven

2. De prijzen in de genoemde offertes zijn exclusief BTW, tenzij anders aangegeven Leveringsvoorwaarden Van: FMH Onderwijsmanagement gevestigd en kantoorhoudende te 1399 HW Muiderberg aan Schoutenpad 8 hierna te noemen: FMH Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie