ProPlay / ProPlay MP Valbescherming voor speelplaatsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ProPlay / ProPlay MP Valbescherming voor speelplaatsen"

Transcriptie

1 ProPlay / ProPlay MP Valbescherming voor speelplaatsen

2 Veilig en verantwoord spelen

3 ProPlay en ProPlayMP maken deel uit van de schok- Voordelen absorberende, onderhoudsarme ondergronden van ProPlay en ProPlayMP bieden vele voordelen. Schmitz Foam Products. Het geslotencellige foammateriaal combineert valbescherming met uitstekende drainerende ProPlay is de perfecte ondergrond voor speeltoestellen eigenschappen, eenvoudige installatie, langdurige en wordt met name toegepast om (hoofd)letsel bij stabiliteit en ongeëvenaarde slijtvastheid. vallen te voorkomen, zowel binnen als buiten. Unieke eigenschappen ProPlayMP is speciaal ontwikkeld voor trapveldjes Beiden voorzien in een onderhoudsarme ondergrond en andere kunstgras sportvelden waar geen strikte voor bijvoorbeeld kunstgras en garanderen speel- sporteisen, maar wel spelplezier, schokabsorptie plezier en valveiligheid van de spelende jeugd. en gebruikscomfort gevraagd zijn.

4 Kritische valhoogtes x 25 Raadpleeg onze website voor de actuele valhoogtes ProPlay biedt de beste valbescherming 2x 35 2x 45 2x 55 ProPlay type 25

5 ProPlay is de beschermende ondergrond voor speeltoestellen en kinderspeelplaatsen waarbij valbescherming en kosteneffectiviteit hand in hand gaan. Beschermt gedurende de hele levensduur ProPlay is geperfectioneerd als ondergrond voor speeltoestellen in een jarenlang proces van research en ontwikkeling door Schmitz Foam Products. Schokabsorptie van de ondergrond blijft gedurende de hele levensduur nagenoeg onveranderd, ongeacht de gebruiksintensiteit. ProPlay bestaat uit een of meerdere lagen, afhankelijk van de vereiste mate van valdemping, en kan moeiteloos op vrijwel elke ondergrond worden geïnstalleerd. Bij een val absorbeert ProPlay de valenergie zonder vormverlies. Hoogwaardig Spelvoorzieningen en speeltoestellen moeten veilig kunnen worden gebruikt. Daarom worden onder meer op het gebied van valdemping wettelijke eisen gesteld aan de ondergrond. ProPlay voldoet ruimschoots aan alle internationale normen en richtlijnen op het gebied van valbescherming. De schokabsorberende eigenschappen overtreffen die van andere ondergronden. Valhoogtes tot ruim 3 meter (gemeten conform NEN-EN1177:2008) Zeer goede drainage-eigenschappen Lange levensduur Bescherming op maat ProPlay is leverbaar in verschillende diktes met oplopende HIC-waarden. Met ProPlay hebben inrichters van speel- en trapveldjes de keus uit een onderhoudsvrije oplossing op maat.

6 ProPlayMP bescherming zonder onderhoud

7 ProPlay MP is zeer geschikt als ondergrond bij trapveldjes, speelvelden en Multi Game Area s (MUGA s). Dit soort accommodaties vaak in buurten en wijken en bij scholen wordt aangelegd voor de jeugd, die er haar energie verantwoord kwijt kan. ProPlay MP is daarbij de ideale ondergrond vanwege de combinatie van schok absorptie, drainerende eigenschappen en speelcomfort. Economisch ProPlay MP heeft een ongeëvenaarde prijs/kwaliteitverhouding en een zeer lange nagenoeg onderhoudsvrije levensduur. Daarmee is ProPlay MP het verstandige alternatief als kostenbesparing, speelcomfort en veiligheid hand in hand dienen te gaan. Veilig ProPlay MP vermindert de kans op blessures van spelende jeugd en helpt zo de opdrachtgever zijn verantwoordelijkheid op dit terrein te nemen. Toepassing van ProPlay MP is een keuze voor bewegingsvrijheid - makkelijk lopen en rennen op een stabiele ondergrond - en bescherming door de schok absorberende werking.

8 Duurzaam, milieuvriendelijk en verantwoord ondernemen

9 Oog voor mens en milieu Duurzaamheid is bij Schmitz Foam Products Hoewel niet expliciet genoemd bij de kernwaarden, is vanzelfsprekend door: aandacht voor mens en milieu een wezenskenmerk verantwoord (her)gebruik; van Schmitz Foam Products. De producten worden vervaardiging van duurzame en milieuvriendelijke sinds 1990 in een geautomatiseerd, schoon productie- producten; proces vervaardigd uit geslotencellig cross-linked vervaardiging van producten met lange levensduur; polyethyleen (XPE) foam. De foam die hiervoor gebruikt toepassen van closed-loop recycling. wordt is afkomstig van productie en/of verwerking van nieuwe foam. Deze foam zou anders naar het stort zijn gegaan of zijn verbrand.

10 Wereldspeler op topniveau

11 Wereldwijd nummer één Schmitz Foam Products bestaat al sinds Research en ontwikkeling op basis van marktkennis De organisatie heeft zich in de loop der jaren een en marktwensen zijn de drijvende krachten achter het grote mate van flexibiliteit eigen gemaakt en weet uitgebalanceerde programma kwaliteitsproducten. zich daarom snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Inmiddels is Schmitz Foam Schmitz Foam Products levert haar producten wereld- Products uitgegroeid tot een internationaal toon- wijd. De producten zijn toegepast in diverse segmenten aangevende leverancier van schokabsorberende zoals sport, valbescherming, horticulture, civiele en drainerende producten. techniek, koematten en manegebakken. Hoogwaardige kwaliteit, service, innovatie, flexibiliteit en betrouwbaarheid staan daarbij hoog in het vaandel.

12 Schmitz Foam Products B.V. Produktieweg 6 NL-6045 JC Roermond Postbus 1277 NL-6040 KG Roermond T +31 (0) F +31 (0) E sales@schmitzfoam.com NL22768