Fiches werkgroepen. Jenaplanschool Lieven Gevaert

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fiches werkgroepen. Jenaplanschool Lieven Gevaert"

Transcriptie

1 Fiches werkgroepen Jenaplanschool Lieven Gevaert "goesting in school" Osylei Mortsel 03/ lievengevaert@skynet.be

2 fruit/groente/soep De werkgroep 'fruit/groenten/soep' ondersteunt het wekelijkse fruit6, groenten6 of soepmomentinonzeschool.elkewoensdagkrijgendekindereneenvariëteitaanverse biologischegroentenoffruitaangeboden.eenmaalpermaandetenzeversesoep.deze soepmakeneenaantalbereidwilligeoudersthuis. Door fruit en groenten aan te bieden, willen we als school het belang van gezonde voedingvooropstellenendekinderenlatengenietenvaneengezondtussendoortje.ook makenzezokennismetmindergekendefruit6engroentesoorten. Elkeweekisereenruimeverscheidenheidaansoortenfruitengroenten.Deoudersin deze werkgroep maken het fruit en de groenten schoon en versnijden ze in kleine porties.zeleggenfruitofgroentenopeenaantrekkelijkemanieropplateau sgelegden brengendienaar de verschillende groepen.zokunnendekinderenzelfkiezenwatze willenetenenvrijblijvendproevenvanminderofnietgekendesoorten.alsersoepis, zorgenweookvoorverschillendesoorten,waaruitdekinderenzelfkunnenkiezen. Dekleutersetenhunfruit,groentenofsoepnadeochtendspeeltijdindeeigenklas.De kinderenvandelagereschooletenhetfruitofdegroentenvoordespeeltijdindeeigen klas.desoepkrijgenzetijdensdespeeltijdopdespeelplaats. De verantwoordelijke ouders in de werkgroep bestellenhetfruitendegroenten.ze maken afspraken met de leverancier. Zij zetten wekelijks ook het bord klaar op de speelplaatswaarophelpendehandenvoordiedagwordenuitgenodigd.indienmogelijk zijn zij wekelijks van de partij om het fruit6, groente6 of soepmoment praktisch te organiseren. Tussen8uur40en10uurzijnhelpendehandenwelkomindekeukenennaastliggend lokaal('kleine of grote Billie') om samen groenten of fruit te versnijden. Wie niet lang kan blijven, is ook welkom om een kwartiertje mee te helpen Wie wil, mag ook vanaf 11.45u.indekeukensamendeplateau skomenafwassen.gezelligishetaltijd. Voorhetsoepmomentdoenweberoepophelpendehandentijdensdeochtendspeeltijd vanaf 10.10u. om de soep uit te delen aan de kinderen van de lagere school en na de speeltijdindekleutergroepen.nadienisallehulpwelkomomdekommetjesenlepelsaf tewassen.

3 : Brigitta(AnnaenFlorisenEva) Christine(IdrisenJintheenSander) Bijhetbeginvanhetschooljaarkrijgenalleoudersviahunkindeenbriefjemeemetde vrijblijvende vraag om zich aan te melden als helpende hand voor één of meer werkgroepen. Als je je opgeeft om thuis één of meer keren soep te maken, word je nadiengecontacteerdomverderaftespreken.jemaakt8litersoep,zondertoevoeging van melk, vlees of vis en brengt die op woensdagochtend mee naar school. (Er zijn afsluitbareemmersopschool.daarkanjedesoepinvervoeren.) Concreetiserelkeweeknoodaaneenviertalouders,naastdeverantwoordelijke(n).Op hetborddattijdenshetinloopmomentopdespeelplaatsstaat,kanjeaandehandvan een postit zienhoeveelhelpendehandenernognodigzijn.hebjetijdenwiljegraag eenhandjekomentoesteken,danneemjeeen postit wegenkomjenaardekeukenof 'Billie6lokaal'nadatjejekindhebtafgezet.Ookalsjeniethethelehulpmomentvrijbent ofmaarafentoeeenkeertjekankomenhelpen,benjemeerdanwelkom.oudersmet kleine kindjes die nog niet naar school gaan, zijn uiteraard ook welkom. De kleintjes kunnenspelenterwijlmama,papa,opaofomahelpt. Helpendehandengevenzichopdoormiddelvanhet helpendehanden 6briefje. Ditkrijgjeaanhetbeginvanhetschooljaarofbijdeinstapvanjekleuter/kind. Iedereenwordtookpermailuitgenodigdviadeouderraad. Ook op elk ander moment, kan je laten weten aan de verantwoordelijke of via

4 inspiratie De werkgroep inspiratie werkt vanuit het principe samen school maken. Ze denkt mee na over activiteiten die de school en de ouders kunnen organiseren om ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie te vergroten in de school. Ook wil de werkgroep ideeën delen over zaken die het welbevinden van de kinderen en de ouders aangaan: wat kan van de school een nog leukere plek maken om te leren? Ze zoekt daarover eventueel extra informatie om die met de school te bekijken. De werkgroep inspiratie gaat altijd aan de slag vanuit een positieve benadering en communiceert met het beleid in alle openheid De werkgroep denkt mee na over activiteiten om de ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie te vergroten. De leden van de werkgroep en de verantwoordelijke zijn aanspreekouder om ideeën van andere ouders te verzamelen en in de vergadering van de oudervereniging op de agenda te zetten De werkgroep wil ideeën delen die van de school een nóg leukere plek maken voor iedereen De werkgroep doet, als dat nuttig is, wat opzoekwerk om een idee wat concreter te onderzoeken De werkgroep inspiratie heeft geen echte kalender. De werkgroep volgt bestaande puntjes steeds op om te kijken wat er gebeurt, waar de ouders kunnen helpen. Zijn er veel ideeën, dan gebeurt er in verband met deze werkgroep meer, en omgekeerd : Petra (Rob en Stan) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

5 kerstmarkt De werkgroep kerstmarkt zorgt voor de catering van de Kerstmarkt. De taken van deze werkgroep vind je in dit korte draaiboek: De oproep doen voor helpende handen voor de bemanning en afbraak en opruim van de kraampjes. De oproep doen om soepen te koken (tomaat en erwten), pannenkoeken te bakken + kleine kookvuurtjes mee te brengen om soep en glühwein op te warmen + microgolf voor pannenkoeken Als het weer het toelaat: een oproep doen voor vuurkorven (3- tal) De bestelling van eten en drinken opmaken Indien niet voldoende reactie na oproep; dient dit ook aangekocht te worden. De levering van bestellingen regelen, liefst ten minste 1 dag op voorhand voor niet bederfbaar eten. Soepen, pannenkoeken en broodjes naar school laten brengen rond uur. Prijslijsten aanmaken (+/- 7) om achter de kraampjes en tegen de palen te hangen. Checken of er voldoende kleingeld is voor de weergave bij de aankopen op de Kerstmarkt Er is een draaiboek aanwezig met nog meer details. De voorbereidingen starten begin december van elk jaar : Ann (Elisa) : Claire (Dante en Caprice) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

6

7 kriebelteam In onze school is iedereen welkom, behalve hoofdluizen. De werkgroep Kriebelteam ondersteunt de anti- luizenwerking van onze school. Luizen zijn vervelende beestjes die voor vervelende situaties zorgen. We werken daarom zowel preventief als remediërend. We willen iedereen goed informeren over hoofdluizen en over wat je kan doen als je kind luizen heeft. We nemen een neutrale houding wanneer we vertellen dat een kind hoofdluizen/neten heeft. Als je kind luizen heeft, dan laat de school je dat persoonlijk weten met een briefje van het kriebelteam of mondeling door de groepsleerkracht. De kinderen van dezelfde groep, krijgen een sticker in de agenda. Zo weten alle ouders dat ze het hoofd van hun kind(eren) ook zelf moeten nakijken. Het kriebelteam werkt een planning uit van kriebelmomenten doorheen het schooljaar, samen met de verantwoordelijke leerkracht. Het kriebelteam zoekt helpende handen om kriebelmomenten uit te voeren. Tijdens een kriebelmoment kijken een aantal mama s en / of papa s de hoofden van de kinderen na. Op een gezellige en neutrale manier. Het kriebelteam vult deze agenda aan het begin van het schooljaar in. Het team kan de data aanpassen op vraag van de school en/of ouders : Johanna (Wannes en Felix) : Amelie (Ides en Wies) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

8 M.O.S. De school vindt het belangrijk dat de kinderen leren om zorg te dragen voor het milieu. MOS Milieuzorg Op School - is een initiatief van de Vlaamse Overheid. Scholen kunnen werkmateriaal, inspiratie en ondersteuning krijgen via dit project. MOS werkt rond 5 milieuthema s (afval, energie, water, mobiliteit en natuur). De werkgroep kiest elk jaar samen met het schoolteam een thema. Het thema voor : afval De werkgroep ondersteunt het schoolteam bij het uitwerken van projecten rond milieuthema s. De werkgroep werkt nauw samen met de werkgroep Tuin. Er zijn een aantal vergaderingen per jaar om ideeën te verzamelen en verder uit te werken : Bregje (Marit en Jiske) Greet (Babette en Marilou en Oskar) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

9 peter/meter Het is belangrijk dat elk kind en elke ouder zich goed voelt op onze school en deelneemt aan zo veel mogelijk activiteiten. Samen school maken, daar gaat het om: een plek maken waar zowel ouders als kinderen zich thuis voelen. De werkgroep peter/meter zorgt ervoor dat nieuwe ouders in contact komen met ervaren ouders op onze school. Zo kunnen ze terecht met al hun praktische vragen rond de dagelijkse werking van de school. Als de drempel naar het leerkrachten- team te hoog is, zijn er peters en meters om nieuwe ouders wegwijs te maken. De ouders in deze werkgroep spreken elke nieuwe ouder aan. Dit kan telefonisch, per e- mail en ook persoonlijk zijn. De verantwoordelijke van deze groep stuurt een welkomstbericht naar de nieuwe ouders. In dat bericht staat informatie over de bedoeling van de peters en meters in de school. Ook de naam, eventueel telefoonnummer of e- maiadres van de persoonlijke peter of meter staat in dat bericht. Het schoolsecretariaat geeft aan deze werkgroep de namen en e- mailgegevens door van de ouders van nieuwe kinderen. Dat gebeurt na elke instapperiode : Sari (Daan en Babette en Jasmijn) en Ann (Elisa) : Claire (Dante en Caprice) Helpende handen (ervaren ouders) geven zich op door middel van het helpende handen - briefje. Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

10

11 schoolfeest De werkgroep Schoolfeest organiseert de catering op het schoolfeest en maakt er ieder jaar een spetterend feest van. Het schoolteam organiseert de show en de workshops, de ouders verzorgen het eten en drinken. De volgende taken zijn voor deze werkgroep: en medewerkers zoeken voor de verschillende taken zoals vlees bakken (bij een BBQ), groenten snijden, bar, afwas, desserts, kassa, ijsjes... Bestellingen voor de maaltijden verwerken en eten bestellen Materiaal voorzien voor de catering (samen met de school) Opbouw en versiering van de speelplaats Voorbereiden en bedienen eten Opkuis Er is een draaiboek aanwezig waarin alle details staan. Het schoolfeest is ongeveer half mei. De voorbereidingen starten ongeveer een maand ervoor, bij het versturen van de uitnodiging en de vraag om hulp : Maarten Leus (Lena en Stien) : Maarten Leus (Lena en Stien) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

12 speelplaats Op de speelplaats komen alle kinderen samen om samen te spelen De werkgroep speelplaats wil ervoor zorgen dat deze plaats betekenis krijgt en meer mogelijkheden biedt om leuk te spelen. De school met de werkgroep heeft ervoor gekozen om de speelplaats op te delen in verschillende hoeken. Sommige hoeken zijn er al. Andere moeten er nog komen. Zo is er het voetbal- stuk, de zandbak, het treintje, het basketbalnet en de afsluitkring- plek. De hinkelpaden komen nog. De werkgroep zorgt mee voor de realisatie van de hoeken. De werkgroep speelplaats denkt mee na over ideeën, werkt deze ideeën uit en bekijkt de mogelijkheden om speelmateriaal te financieren en aan te kopen. Materialen die van de speelplaats nog meer een speelterrein maken. Via deze werkgroep kan je ook (buiten- speel- )activiteiten voortstellen aan het leerkrachten- team. Het team bekijkt dan wat er mogelijk is en neemt beslissingen. De uitwerking van de activiteiten of de aanpassingen op de speelplaats ligt bij de werkgroep. Er is geen echte vaste kalender. Het weer (droog, niet te koud ) bepaalt wanneer de helpende handen aan het werk kunnen. Voor de schilderwerken kiezen we meestal een moment tussen maart en september. We houden ook rekening met de aanwezigheid van de BKO Billie (die tijdens de zomermaanden ook op de speelplaats komt) : Sari (Daan en Babette en Jasmijn) en Ann (Elisa) : Claire (Dante en Caprice) Dit ontvang je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

13

14 tuin Met de werkgroep tuin maken we van de schooltuin een leuke, uitdagende plek. Een plek waar alle kinderen de natuur, de seizoenen en alle leven rondom kunnen voelen, horen, ruiken en zien. Op 3 woensdagnamiddagen tijdens het schooljaar vragen we de hulp van enthousiaste kinderen en hun ouders. We werken dan een aantal vooraf geplande taken af. Deze taken zijn seizoensgebonden. Wij proberen voor de aanwezige kinderen activiteiten op maat te voorzien. Hierbij staat spelen in de tuin en de ontdekking van de aanwezige natuur centraal. De schooltuin wordt ecologisch, duurzaam en Co² neutraal onderhouden. Zowel voor de kinderen die er spelen als voor alle andere levende organismen die er wonen (kippen/insecten/ ). Taken van deze werkgroep zijn: Het algemeen onderhoud van de tuin en de groene plekken op school. Workshops rond bv. de moestuin, werken met natuurlijke materialen, planten en kruiden ontdekken, biodiversiteit helpen verhogen aangepast aan de verschillende leefgroepen. Wij stellen de tuindagen voor aan het schoolteam en de ouderraad. Als de dagen passen, kondigen we ze aan aan iedereen. De oproep om mee te helpen in de tuin komt in de maandelijkse nieuwsbrief van de school. Alle ouders die zich opgaven als helpende hand worden ook nog eens persoonlijk aangesproken en ontvangen een mail ter uitnodiging : Bregje (Marit en Jiske) : An en Tijl (Louise en Leon) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

15 tweedehandsmarkt De tweedehandsmarkt is een markt van ouders, leerlingen en leerkrachten. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven tegen een kleine vergoeding. Hij/zij kan dan op één of meer tafels zijn of haar tweedehandsspullen verkopen. De inkomsten van de verkoop zijn voor de verkopers. De tweedehandsmarkt is niet alleen bedoeld voor de leerlingen en hun families, maar ook voor (zo veel mogelijk) buurtbewoners. Het is een moment om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Het is, naast tal van andere activiteiten, een dag om de relaties te versterken, een babbeltje te slaan, samen een hapje te eten of iets te drinken en uiteraard ook wat te kopen. De tweedehandsmarkt biedt iedereen de kans om op een leuke manier te recycleren. Wat de ene niet meer kan gebruiken, maakt de andere soms erg blij. Zo zorgen we er samen een stukje voor dat er niet onnodig veel afval geproduceerd wordt. En dat past mooi in de visie van onze school. Taken van deze werkgroep zijn: met het team een gepaste datum zoeken voor de tweedehandsmarkt de communicatie over de markt plannen en verzorgen drank en hapje voorzien: aankopen, leveren op school. het eten- en drankkraam op de markt coördineren. helpen bij het opzetten en afbreken van de tafels op de markt. Volgende markt: voorjaar 2015? Te beslissen begin schooljaar in overleg met het team : Mariska Huygh (Stef en Eleni)

16 Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

17 verkeer De werkgroep verkeer organiseert initiatieven waarbij verkeer en mobiliteit voorop staan. Samen met het schoolteam werkt de werkgroep momenten uit waarop deze thema s centraal staan. Mogelijke thema s zijn: Veiligheid : zichtbaarheid in het verkeer stimuleren aan de hand van fluo- acties acties uitwerken in verband met dode hoekproblematiek sensibilisering van bescherming bij fietsen Verkeer : begeleiden van fiets/wandeltochten Fietsvaardigheden vergroten, voetgangerstraining De werkgroep vergadert een aantal keren per jaar om ideeën te verzamelen en verder uit te werken : Dit ontvang je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind.

18 bosklassen De werkgroep bosklassen organiseert de catering tijdens de bosklassen. We kiezen als school ervoor om een groep ouders mee te nemen op bosklassen. Zij voorzien al het eten en drinken tijdens deze uitstap. Op voorhand komt er steeds een oproep aan alle ouders. Met de ouders die mee willen helpen, zijn er dan 2 vergaderingen. Tijdens die vergaderingen wordt het menu van de week en het weekschema opgesteld. De werkgroep plaats de nodige bestellingen en regelt eventuele extra aankopen. Er is een draaiboek aanwezig waarin alle details beschreven staan. Deze werkgroep komt 2 keer samen met het schoolteam, ter voorbereiding : Charlotte (Linus en Ella) en Maritza (Diego) : Charlotte (Linus en Ella) en Maritza (Diego) Dit krijg je aan het begin van het schooljaar of bij de instap van je kleuter/kind. Iedereen wordt ook per mail uitgenodigd (via de ouderraad) om mee te helpen.

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onze school Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be VISIE OUDERBETROKKENHEID

Nadere informatie

Duurzaamheid op School Aanbod 2013-3014. Basisscholen

Duurzaamheid op School Aanbod 2013-3014. Basisscholen Duurzaamheid op School Aanbod 2013-3014 Basisscholen Milieuzorg op School 2013-2014 Vanaf dit schooljaar worden duurzame ondersteund door de stad. projecten op school gerichter Alle basisscholen kunnen

Nadere informatie

WERKGROEP KLEUTERSCHOOL

WERKGROEP KLEUTERSCHOOL WERKGROEP KLEUTERSCHOOL Informatie brochure... werkgroepen en helpende handen op de school FAMILIA kleuterschool Pieter Van Maldereplein 8 2650 EDEGEM www.familiaks.be WERKGROEP KLEUTERSCHOOL Beste ouders

Nadere informatie

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst.

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. Vrije Basisschool Hunnegem Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014 De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. 1. Hoe is de werking van

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Verslag Ouderbouwvergadering Datum 20/09/2018

Verslag Ouderbouwvergadering Datum 20/09/2018 Verslag Ouderbouwvergadering Datum 20/09/2018 Aanwezigen : Roeland (Mil en Ida), Vicky (Soetkin en Karlijn),Erwin (Kamiel), Patrick (Team), Olivier (Team), Ariane (Michiel), Sandy (Noah en Eva), Anali

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar

Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar Stad Brugge Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord Aan de ouder(s) van onze leerlingen Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar 2017-2018 Dag mama s en papa s Voor jullie allemaal, een heel fijn 2018! In deze

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 7: 16.10.2015 Belangrijke data: 16 oktober oud papier 22 oktober fietsverlichtingscontrole 23 oktober studiedag 26-30 oktober herfstvakantie 2 november vanaf deze week start schoolfruit

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Uw kind komt misschien binnenkort in de peutergroep van onze basisschool. Welkom! Wij willen u graag op deze manier informeren over wat u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 :

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Aanwezig : Ilona, Vicky, Isabelle, Kristoff, Greet, Sofie, Lien, Karen, Wendy, Evy, directeur Jan Verontschuldigd: Juf An, Joke, Sonja, Sigrid, Marian, Peter AGENDA:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

Werkpunten: taakverdeling schoolteam. Verdeling aan de kraampjes kan beter (bij de ballen bijvoorbeeld moet je met meerdere mensen zijn).

Werkpunten: taakverdeling schoolteam. Verdeling aan de kraampjes kan beter (bij de ballen bijvoorbeeld moet je met meerdere mensen zijn). Oudergroep Kleine Muze Sarah (mama Olivia), Sofie (mama Simon), Juf Lonne, Juf Nathalie,directeur Magda, Karen (mama Astrid),Tinne (mama Simon), Inge (mama Robbe), Sylke(mama Selma en Jeanne), Inge (mama

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Woordje van de voorzitter

Woordje van de voorzitter INFOBROCHURE OUDERVERENIGING 2015-2016 Woordje van de voorzitter Beste ouders, Wij zijn een groep actieve ouders die erg begaan zijn met de ontwikkeling van de kinderen op onze school. Die ontwikkeling

Nadere informatie

Enquête: Resultaten. Statistieken voor vraag 2: Werken jullie met een vertrouwd of een vernieuwend schoolfeest? Vertrouwd.

Enquête: Resultaten. Statistieken voor vraag 2: Werken jullie met een vertrouwd of een vernieuwend schoolfeest? Vertrouwd. Enquête: Resultaten Statistieken voor vraag 2: Werken jullie met een vertrouwd of een vernieuwend schoolfeest? 22% Vertrouwd 78% Vernieuwend Andere antwoorden op vraag 2: Wij doen twee optredens en ondertussen

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

SCHOOLPROJECT - KAAP Reglement voor secundaire scholen

SCHOOLPROJECT - KAAP Reglement voor secundaire scholen 1. Achtergrond en doelstelling van Kaap SCHOOLPROJECT - KAAP Reglement voor secundaire scholen Situering Doelstelling Missie Onderwijsbeleid Naast het algemene NT2-aanbod is er nood aan een aanbod op maat

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

Jaargang 21 Nummer 20 Nieuwsbrief 14 januari 2014

Jaargang 21 Nummer 20 Nieuwsbrief 14 januari 2014 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 21 Nummer 20 Nieuwsbrief 14 januari 2014 Belangrijke data 15 januari Safariteam 20 januari Basketbal groep 8

Nadere informatie

1. Opmaak briefjes inschrijvingen en situering Wim 29/9 2. Inschrijvingen opnemen en doorgeven aan VCOV

1. Opmaak briefjes inschrijvingen en situering Wim 29/9 2. Inschrijvingen opnemen en doorgeven aan VCOV OUDERRAAD 28/09/2015 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Isabel en Anneleen Ann Van Trappen Wim Reynaert Chris Dumont Kris Vanden Eynde Bernadette Wambacq An Tavernier Jelle Vanhoorebeeck

Nadere informatie

OUDERHULPKRANT 2014-2015

OUDERHULPKRANT 2014-2015 OUDERHULPKRANT 2014-2015 Schooljaar 2014-2015 Ook dit jaar willen wij, teamleden van het Festival, de ouders van onze leerlingen graag bij het schoolgebeuren betrekken. Het contact tussen u en de school

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND}

boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND} boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND} {ONTZETTEND TREFFEND} schooljaar 2015-2016 werking Met veel enthousiasme stellen we u de werking van het oudercomité van de Brugschool

Nadere informatie

De interne werking van de collegekeuken. Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten

De interne werking van de collegekeuken. Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten De interne werking van de collegekeuken onder het motto Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten De De interne keuken - voorstelling - van van een een dag dag De De interne interne keuken keuken -

Nadere informatie

Leerlingenraad. de Plantage

Leerlingenraad. de Plantage Leerlingenraad de Plantage Wat is de leerlingenraad (LR)? De leerlingenraad is een vertegenwoordiging van leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. De vertegenwoordigers worden gekozen uit- en door de leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten

In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten Nr. 7 6 december 2017 Uitnodiging meedenk moment ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

activiteiten kalender

activiteiten kalender activiteiten kalender klas Matty/Maryse 10-11 * ouders willen jullie inschrijven voor 6 TAKEN: je naam + naam van jouw kind * DIGITALE FOTO S maken van alle kinderen. Deze buiten de klas ophangen en LET

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 16 december 2016

Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Agenda 22 december 22 december 23 december 26 december 9 januari 10 januari 13 januari Kerstdiner OV/ ouders versiering opruimen, 19:00 uur Studiedag, kinderen vrij Start

Nadere informatie

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool Agenda 30.10.2017: Begin van de herfstvakantie 05.11.2017: Einde van de herfstvakantie 08.11.2017: Herfstwandeling Hertberg 1 ste leerjaar 08.11.2017: Unihockey in de MIXX (namiddag) 2 de graad 09.11.2017:

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA INHOUD Vervanging Entreetoets Creatieve middagen Afscheid groep 8 Fusie Afsluitende viering Laatste bijeenkomst Musical Wisselochtend Kamp groep 7 en 8 Cartridges Gezinsavond Vakantie Overig nieuws NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014 Datum vergadering: 23 september 2014 Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen Ouderraad Volgende vergadering: 21 oktober 2014 Aanwezig Verontschuldigd Victor Dries,Yo Wouters,Marianne

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015 Cursussen voor mensen Suc6 Cursusboek 2014/2015 Inleiding Leren is leuk. Als je iets leert, weet je meer of kun je meer! In dit boekje staan alle cursussen die je bij Suc6 kunt leren. Je kunt samen met

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Verslag ouderbouwvergadering maandag 12 december 2016

Verslag ouderbouwvergadering maandag 12 december 2016 Verslag ouderbouwvergadering maandag 12 december 2016 Aanwezigen : Maarten-voorzitter (Anke, Stien, Lena), Isabelle (Matisse), Nathalie (team), Stephanie (Dorothee, Miro), Nele (Amelia, Mila), Greet -verslag

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen,

Beste ouders, beste kinderen, Beste ouders, beste kinderen, Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Dit is de 1 e nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Elke maand krijg je een nieuwsbrief met daarin o.a. algemene informatie van de

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Aanwezig: Aanwezig: Karin, Juliette, Sabien, Diana, Hélène, Jan Nieuwe leden: Ward, Els, Bart Verontschuldigd: Geert, Kristien, Nancy, Lieve School: directie

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden?

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden? op school Scenario Stappenplan Het stappenplan is een handige leidraad als je van plan bent om Donderdag Veggiedag in te voeren op school. Je moet immers bij veel dingen stilstaan en het is belangrijk

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 Het BSO- feest is ieder jaar anders. De ene keer is het een playbackshow, een talentenjacht en weer een andere keer een optreden. Afgelopen jaren

Nadere informatie

F OR A U N IQUE BB Q E X PE R I E NC E SMOKEY GOODNESS AUTHENTIEKE BBQ CATERING

F OR A U N IQUE BB Q E X PE R I E NC E SMOKEY GOODNESS AUTHENTIEKE BBQ CATERING F OR A U N IQUE BB Q E X PE R I E NC E SMOKEY GOODNESS AUTHENTIEKE BBQ CATERING SMOKEY GOODNESS: Duurzaamheidsmanifest Catering heeft altijd iets feestelijks: lekker eten, drankje er bij en een hoop gezelligheid.

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 Aanwezig: Thomas D'Espallier (voorzitter), An Van Aken (penningmeester), Veerle Maertens,

Nadere informatie

Verslag ouderraad 12 september 2018

Verslag ouderraad 12 september 2018 Verslag ouderraad 12 september 2018 Aanwezig: Annemarie: mama Rik (klas Ruth), Jef (klas Veerle) en Daan (klas Famke) > voorzitter Aimy: mama Ylaai (klas Ruth), Twan (klas Chantal) en Noi (klas Katleen/Imen)

Nadere informatie

nieuwsbrief schooljaar september nummer 2

nieuwsbrief schooljaar september nummer 2 jk nieuwsbrief schooljaar 2014 2015 september nummer 2 Inmiddels zijn we al weer drie weken naar school geweest. Hopelijk is iedereen weer gewend aan het schoolritme! Juf Jannie heeft vorige week een buikoperatie

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

OUDERBETROKKENHEID : Inleiding. Openbare basisschool

OUDERBETROKKENHEID : Inleiding. Openbare basisschool OUDERBETROKKENHEID : Inleiding Een beleidsplan ouderbetrokkenheid vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit. Het is niet alleen een agenda met te ontplooien activiteiten,

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Aanwezig: Ward, Sabien, Karin, Diana, Hans, Nancy S., Hélène, Els VBD, Kris, Els VD Nieuwe leden: An, Gretel, Anabel, Ilona, Nancy L., Inge, Annelies

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Aanwezig: Ward, Els VD, Karin, An, Inge, Hélène, Nancy L, Hans Nieuwe leden: Peter, Ralf, Saar, Sarah School: Juf Wisse, Juf Josiane, Juf Linsey, Juf

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019

Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019 Leerlingenraad donderdag 2 mei 2019 Aanwezig : Ella-Sue & Arno (L1), Ester & Juliette (L2), Jules & Arno (L3), Seppe & Mira (L4), Manuel & Cyriel (L5), Ella & Margot (L6) Afwezig : / L1 : Mag de buitenspeelkeuken

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23-3-2018 nummer 27 In deze nieuwsbrief: - Afsluiting vastenactie - Voedselbank - Pasen - Schoolreisje Dinsdag 8 mei - Wandelen voor water oproep - Week van de lentekriebels - Estafette en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden.

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten nemen.

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Welkom, Welkom in het CKG Koningin Fabiola, te Ronse Hallo, Ik ben Floddertje! 1. Wat is een CKG? CKG is de afkorting van

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 26 augustus 2016, nummer 1 Inhoud 1. Start schooljaar 2. Studiedagen 3. Omgaan met elkaar 4. Ouder-kind-school 5. Contact ouders en school 6. TSO 7. leerlingenraad 8. Koken

Nadere informatie

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens)

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Bijlages 1 Voorbeeld draaiboek 2 Voorbeeld begroting 3 Voorbeeld checklist 4 Voorbeeld shiftlijst 1.1 Voorbeeldje draaiboek Pride-actie op de Grote Markt Voorbeeld 1 Vrijdag 26/03 Uur Wat Plaats Wie Info

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Ouderwerking. (feitelijke vereniging)

Ouderwerking. (feitelijke vereniging) Ouderwerking (feitelijke vereniging) Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 OUDERWERKING (feitelijke vereniging)... 3 versie website 8 oktober 2015... 3 Woord vooraf:... 3 Missie... 3 Visie... 3 HUISHOUDELIJK

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Verslag Ouderraad 5 juni 13 Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Afwezig : Jo Agendapunten: 1) Traktatie

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 8 februari t/m vrijdag 15 februari 2019 39 e jaargang nr. 21 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie