Visser, Welmoed; Bodegraven, Wilco van; Spoelstra, Remco; Viveen, Diana; Berg, Lisa van; Zwaneveld, Jan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Visser, Welmoed; Bodegraven, Wilco van; Spoelstra, Remco; Viveen, Diana; Berg, Lisa van; Zwaneveld, Jan"

Transcriptie

1 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 27 augustus Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten Visser, Welmoed; Bodegraven, Wilco van; Spoelstra, Remco; Viveen, Diana; Berg, Lisa van; Zwaneveld, Jan Onderwerp: Pilot Biobased Economy Woerden Nummer: 14A Advies: In te stemmen met: 1. Het plan van aanpak Fase 1: Biobased Economy, om in Woerden een pilot op te starten om kansrijke matches van bedrijven (ondernemers en agrariërs) te inventariseren en selecteren. De pilot dient als voorbeeld voor meer projecten in de regio. 2. Het inhuren van een werkervaarder (werkervaringsplaats) voor het uitzoeken van informatie over bedrijven in Woerden ter ondersteuning van fase 1 van de pilot. Begrotingsconsequenties NEE B. en W. d.d.: Portefeuillehouder: wethouder Duindaml

2 Inleiding: In het coalitieakkoord Samen werken aan het Woerden van morgen past Biobased Economy. Het sluit bij de volgende thema s goed aan: - Vitaal en Verbindend - Ruimte en Verbindingen - Financien en Bedrijfsvoering De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden hebben op 11 juni jl. een bestuursconvenant ondertekend waarin drie ambities zijn uitgesproken: 1. Economische ontwikkeling: de economische groei en werkgelegenheidsontwikkeling van de onderliggende regio in dit deel van de Randstad en het Groene Hart is in 2020 gelijk aan de gemiddelde groei in Nederland. 2. Infra: verbeteren van interne en externe bereikbaarheid van de economische kerngebieden in het gebied en verbindingen met omliggende metropolen. 3. Water en Recreatie: het unieke door water gekarakteriseerde landschap krijgt meer toekomstwaarde. Ook de economische waarde van het water wordt versterkt (vervoer over water) en de kwalitatieve elementen (veiligheid en tegengaan verzilting) vormen onderdeel van strategische aanpak. Recreatie is onlosmakelijk verbonden met dit deel van de Randstad en is daarmee een thema dat ons bindt. Binnen deze ambities is Biobased Economy als concreet project besproken met de genoemde gemeenten als mogelijkheid om de economie van het Groene Hart te versterken. In januari 2013 zijn de gesprekken hierover al gestart. Als gevolg van verschillende ontwikkelingen binnen de gemeenten is de vertaalslag naar een concreet project nog niet gemaakt. Binnen Woerden willen we deze vertaalslag maken door het starten van een pilot met het effect dat er meerdere projecten in de regio volgen. De pilot wordt in drie fasen verdeeld: Fase 1. inventariseren en selecteren van kansrijke matches Fase 2. onderzoeken van minimaal één kansrijke match Fase 3. het uitvoeren van minimaal één onderzoek Het college heeft eerder, op 18 maart jl., een besluit genomen over het opzetten van een onderzoeksprogramma als onderdeel van de Biobased Economy in samenwerking met het Veenweide Innovatiecentrum (VIC). De pilot is de eerste stap hierin. Er wordt gestart met fase 1. In de bijlage is het plan van aanpak opgenomen. Na het afronden van fase 1 worden de resultaten kenbaar gemaakt en een plan van aanpak voor fase 2 voorbereid. Bevoegdheid: Het college is bevoegd om in te stemmen met het plan van aanpak voor het opstarten van een pilot. Beoogd effect: Het inventariseren en selecteren van kansrijke matches door het koppelen van bedrijven (ondernemers en agrariërs) aan elkaar (het sluiten van ketens) rekening houdend met de aspecten duurzaamheid en bodemdaling wat een economische ontwikkeling tot gevolg heeft, zodat in april 2015 gestart kan worden met het onderzoeken van minimaal één kansrijke match (fase 2). Argumenten:

3 Toekomst Biobased Economy biedt een kans op het sluiten van nieuwe en innovatieve ketens. Een bedrijf heeft grondstoffen nodig met de middelen komt er een product uit. De reststoffen blijven over. Met de pilot wordt onderzocht of er binnen Woerden minimaal één keten gesloten kan worden, waarbij bijvoorbeeld de reststoffen van een bedrijf gebruikt kan worden als grondstof voor het andere bedrijf. Tegelijkertijd wordt gekeken of er innovaties in dit proces mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om grondstoffen te vervangen voor duurzame grondstoffen (biomassa). Voor de toekomst van Woerden en haar regio is dit belangrijk. Economische ontwikkeling Groene Hart Om actief te blijven meedraaien in de economie en van waarde te zijn, is het belangrijk om je als regio te blijven ontwikkelen. Biobased Economy biedt een kans voor een duurzame ontwikkeling die past bij de kenmerken en economische activiteiten van het Groene Hart gebied. Voorbeeld Woerden kan als voorbeeld fungeren voor andere gemeenten in de regio. Belangstelling Het VIC en Programmabureau Utrecht-West (onderdeel Provincie Utrecht) hebben aangegeven mee te willen werken aan de pilot. Zij zetten hun kennis en expertise in om te komen tot kansrijke matches. Kanttekening: Tijd en geld Om te kijken waar kansen en mogelijkheden liggen moeten bedrijven in Woerden geïnventariseerd worden. Voor het uitzoeken van betreffende informatie over de bedrijven wordt een werkervaringsplaats open gesteld. Deze persoon ondersteunt het projectteam. Reuring De communicatie moet zorgvuldig verlopen. Anders kan er negatieve reuring ontstaan zowel bij de bedrijven als bij de omliggende gemeenten. Er wordt een communicatieadviseur nauw betrokken bij de pilot. Financiën: In het plan van aanpak is een begroting opgenomen. Totale kosten zijn: Dit betreffen de kosten (uren) van het projectteam en de externe kosten (onderzoek en bijeenkomst(en)). Dekking komt uit: Stimulering lokale economie/arbeidsmarkt (fcl ) Budget ODRU (OmgevingsDienst Regio Utrecht) (fcl. nummer ) Programma ontwikkeling veengebied en worden gedekt uit verschillende interne potjes (projecten, beheer riolering en verkeer) (fcl. nummer ) De kosten van de werkervaarder komen uit de loonkosten fcl (ecl ). Een werkervaarder wordt betaald op basis van minimumloon door middel van een payrollconstructie via POSG. Voor 36 uur per week voor de periode van 6 maanden komt dat neer op ,-. Er kan maximaal één keer worden verlengd. De budgethouders zijn akkoord. Uitvoering: In september wordt gestart met fase 1: het inventariseren en selecteren van kansrijke matches. Communicatie / Website:

4 Na de eerste selectie van bedrijven (bureaustudie) zullen er bedrijven benaderd gaan worden over de pilot en de kansen die er zijn. Dit wordt in nauw overleg met de communicatieadviseur voorbereid en uitgewerkt. Omliggende gemeenten worden op de hoogte worden gehouden over de stand van zaken. Ondernemingsraad: n.v.t. Samenhang met eerdere besluitvorming: 14A (Participatie in het VIC en proefboerderij) Bijlagen: Plan van aanpak Fase 1: Biobased Economy W oerden) 14A (Participatie in het VIC en proefboerderij)

5 Fase 1: Biobased Economy Woerden Inleiding Uit het rapport Een kloppend Groen Hart, een krachtig Groen Hart blijkt dat in de GH13-gemeenten in de periode er een economische ontwikkeling is geweest van -1,6% versus een groei van 6,6% in Nederland en dat de werkgelegenheidsontwikkeling in die regio de afgelopen 10 jaar 5% is geweest tegenover 10% gemiddeld in Nederland. Dit zijn geen positieve cijfers. Mede naar aanleiding van dit rapport hebben de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden uitgesproken te gaan samenwerken met het doel: een blijvende impuls te geven aan de economische ontwikkeling in het gebied en de positionering van de Randstad als peri-urbaan gebied door het verbinden van het stedelijke en landelijke gebied en van de ambities van de stedelijke Randstand met die van het Groene Hart. Bedoeling is dat andere gemeenten in het Groene Hart hier ook bij aanhaken. De gemeenten hebben drie ambities uitgesproken: Economische ontwikkeling (de economische groei en werkgelegenheidsontwikkeling van de onderliggende regio in dit deel van de Randstad en het Groene Hart is in 2020 gelijk aan de gemiddelde groei in Nederland) Infra (verbeteren van interne en externe bereikbaarheid van de economische kerngebieden in het gebied en verbindingen met omliggende metropolen) Water en Recreatie (het unieke door water gekarakteriseerde landschap krijgt meer toekomstwaarde. Ook de economische waarde van het water wordt versterkt (vervoer over water) en de kwalitatieve elementen (veiligheid en tegengaan verzilting) vormen onderdeel van strategische aanpak. Recreatie is onlosmakelijk verbonden met dit deel van de Randstad en is daarmee een thema dat ons bindt) Binnen deze ambities is het onderwerp Biobased Economy als concreet project besproken met de genoemde gemeenten. Deze gesprekken zijn in januari 2013 gestart. Het college van de gemeente Woerden heeft op 18 maart jl. ingestemd met: - het participeren van gemeente Woerden in het VIC dat onderdeel uitmaakt van het KTC, en - in samenwerking met andere gemeenten het verder inhoud geven aan het onderzoeksprogramma als onderdeel van de Groene Economie c.q. Biobased Economy. De vertaalslag naar een concreet project is nog niet gemaakt als gevolg van de verschillende ontwikkelingen binnen de gemeenten. Gemeente Woerden heeft daarom besloten zelf alvast te starten met een pilot voor een eerste project in Woerden met het effect dat er meerdere projecten in de regio volgen. In Zuid-Holland zijn er al ervaringen met projecten op het gebied van Biobased Economy. Deze projecten kunnen als voorbeeld gebruikt worden voor deze pilot. Pilot De pilot kan in drie fasen verdeeld worden: 1. inventariseren en selecteren van kansrijke matches 2. onderzoeken van minimaal één kansrijke match 3. het uitvoeren van minimaal één onderzoek Stakeholders/belanghebbenden - Gemeente Woerden - VIC (KTC) - Programmabureau Utrecht-West c.q. Werkgroep Energie (Provincie Utrecht) - LTO (agrariërs) - OKW (ondernemers) - Stichting Groene Hart - Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden - EBU - Leader 1

6 Doel Het inventariseren en selecteren van kansrijke matches door het koppelen van bedrijven (zijn ook agrariërs) aan elkaar (het sluiten van ketens) rekening houdend met de aspecten duurzaamheid en bodemdaling wat een economische ontwikkeling tot gevolg heeft, zodat in april 2015 gestart kan worden met het onderzoeken van minimaal één kansrijke match (fase 2). Resultaat Prestatie-indicator (wat wordt Streefwaarde gemeten) Onderzoeksresultaten naar ketens Aantal ketens 3 Opstarten onderzoek naar het sluiten van een Project 1 innovatieve keten Ondernemers en agrariërs koppelen Minimaal aantal ondernemers en agrariërs 2 Aan de hand van de lijst met ondernemers is de eerste globale inventarisatie gedaan. Er is gekeken naar Woerdense bedrijven en de sectoren. Er wordt gedacht aan bedrijven uit de industrie, landbouw, bosbouw en visserij, productie en winning en distributie. De maanden september en oktober worden gebruikt om deze lijst verder te specificeren, zodat duidelijk is wat een bedrijf of agrariër produceert en hiervoor nodig heeft. Dit is belangrijk om er achter te komen waar verbindingen gemaakt kunnen worden en kansen liggen. Planning Wanneer (gereed) Wat Wie 1. Voorbereiding September Werven van een werkervaarder Projectteam September - Inventariseren ondernemers en agrariërs (wat Projectteam Oktober 2014 wordt geproduceerd en wat is nodig) Oktober - Inventariseren kansrijke ondernemers en Projectteam November 2014 agrariërs November 2014 Subsidies uitzoeken Projectteam 2. Uitvoering December 2014 Ondernemers en agrariërs benaderen Projectteam en belanghebbenden Januari 2014 Bespreken andere belanghebbenden ( ronde Projectteam tafel bijeenkomst ) Februari - Maart 2014 Inventariseren kansrijke matches: ondernemers en agrariërs koppelen Projectteam en belanghebbenden Maart 2014 Subsidies aanvragen Projectteam en belanghebbenden Maart 2014 Gemeenten in de regio informeren Projectteam April 2015 Opstarten onderzoek kansrijke match(es) Projectteam, VIC en ondernemers en agrariërs 3. Evaluatie April 2015 Project fase 1 evalueren Projectteam en belanghebbenden Mei 2015 College (en raad) informeren over resultaten Projectteam fase 1 4. Vervolg Plan van aanpak fase 2 Uitvoeren project Projectteam Projectteam en organisatie Projectteam bestaat uit: Lisette Brekelmans (projectleider fase 1, Economische Zaken) Remco Spoelstra (Duurzaamheid) Welmoed Visser (Bodemdaling Realisatie&Beheer) Diana Viveen (Communicatie) 2

7 Werkervaarder Vaste adviseurs: Frank Lenssinck (VIC) Jos Geenen (Programmabureau Utrecht-West) Er vindt tweewekelijks overleg plaats met het projectteam en in ieder geval de vaste adviseurs. Als er meer personen bij betrokken moeten zijn, worden deze personen uitgenodigd. Vanuit het Programmabureau Utrecht-West wordt een vaste adviseur geleverd. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om het project op te nemen in het programma van het Programmabureau en de bijbehorende subsidiemogelijkheden. Kosten Nr. Fase Kosten uren intern (Diana en Lisette) Kosten uren extern (Remco en Welmoed) Externe kosten onderzoek en bijeenkomsten Totaal 1. Voorbereiding (48) (40) Uitvoering (65) (60) Evaluatie (11) (8) (124) (108) Voor de uren wordt uitgegaan van 80,- per uur. In het collegevoorstel van 18 maart jl. is eenmalige een maximale bijdrage van ,- gereserveerd voor Biobased Economy. Dit bedrag wordt betaald uit het extra beschikbaar gestelde krediet Stimulering lokale economie/arbeidsmarkt (fcl ) Van dit bedrag worden de ambtelijke uren van Lisette Brekelmans en Diana Viveen (communicatieadviseur) betaald en de kosten voor onderzoek en bijeenkomsten van maximaal Onderzoek wordt begeleid door het VIC, waar Frank Lenssinck als onderzoeker en verbindende schakel contactpersoon van is. Verder worden er subsidiemogelijkheden onderzocht, die ingezet kunnen worden voor een volgende fase van het project. De uren van Welmoed Visser en Remco Spoelstra worden betaald uit een ander budget: - Uren Remco Spoelstra worden gedekt uit het budget van de ODRU (OmgevingsDienst Regio Utrecht) met fcl. nummer Uren Welmoed Visser komen ten laste van programmamanagement ontwikkeling veengebied en worden gedekt uit verschillende interne potjes (projecten, beheer riolering en verkeer) met fcl. nummer De kosten van de werkervaarder komen uit de loonkosten fcl (ecl ). Een werkervaarder wordt betaald op basis van minimumloon door middel van een payrollconstructie via POSG. Voor 36 uur per week voor de periode van 6 maanden komt dat neer op ,-. Er kan maximaal één keer worden verlengd. Voor het vervolg, het onderzoeken van kansrijke matches (fase 2) wordt nieuw plan van aanpak opgesteld. Evaluatiecriteria In januari wordt de voorbereiding van het onderzoek geëvalueerd aan de hand van de volgende criteria: - Aantal ketens - Aantal ondernemers/agrariërs - Reactie ondernemers/agrariërs - Reactie gemeenten in de regio Lisette Brekelmans Projectleider Economische Zaken 11 september

8 Voorbeeld (Welmoed Visser) HUIDIGE KETEN VEEHOUDERIJ Bodem Watersysteem Gewassoorten Meststoffen Koeien Veevoer (ext. aanvoer) Bedrijfsvoering Zuivelproductie Melktransport Infrastructuur Winkels Markten Afzetgebied INNOVATIES Verbeteren onderdelen van bestaande keten (bv sturen met water) Anders inrichten van bestaande keten (corporatie bv water, energie) Toevoegen van nieuwe producten (eendenkroos, visteelt, energie, vlas) Koppeling met nieuwe afzetmarkt (vishandel, kleding, grondstoffen) Opschalen naar grote afzetgebieden 4

9 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 12 maart 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): 8460 Geraadpleegd consulent Team: Ruimtelijke Beleid en Projecten Zwaneveld, Jan; Luyt, Mariele; Bodegraven, Wilco van Onderwerp: Participatie in het VIC (Veenweide Innovatie Centrum) en proefboerderij. Financieel: Nee Juridisch Nee Personeel Nee Communicatie Nee ICT Nee Inkoop: Nee Datum: 12 maart 2014 Nummer: 14A Advies: In te stemmen met: 1. Participatie van de gemeente Woerden binnen het VIC dat onderdeel uitmaakt van het nieuwe KTC Zegveld. 2. Onderzoeksprogramma verder inhoud geven in samenwerking met gemeenten in het Groene Hart (Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodegraven Reeuwijk) als onderdeel van de Groene Economie c.q. Biobased Economy. Paraaf team-manager: Begrotingsconsequenties NEE B. en W. d.d.:18/03/2014 Besluit : Akkoord Portefeuillehouder: - wethouder Duindam Inleiding:

10 In de programmabegroting 2014 is opgenomen dat Woerden zich kwalificeert met een duurzame, toekomstbestendige economische structuur. Een van de doelstellingen van raad en college is hierbij het leveren van een bijdrage aan een waardevolle economie in het Groene Hart, waarbij Biobased Economy (de Groene Economie) speerpunt is. Het investeren in een onderzoeksprogramma past binnen deze doelstelling. In de jaren 60 is op initiatief van boerenstandsorganisaties Proefboerderij Zegveld opgericht. De proefboerderij had als doel praktijkkennis voor boeren te ontwikkelen om zodoende de productie en kwaliteit van melk te verbeteren. Het bleek een succesvolle formule om de gewenste productievermeerdering een impuls te geven. In de negentiger jaren hebben de boerenstandsorganisaties de keuze gemaakt om de proefboerderij organisatorisch en financieel te verbinden aan Wageningen UR. Naast de beoogde wisselwerking in kennis zouden daarmee tevens de mogelijkheden voor financiering van kennisontwikkeling toenemen. Echter, tijden en inzichten zijn veranderd. Eigen exploitatie van regionale proefboerderijen past niet meer bij de strategie en het beleid van Wageningen UR en daarmee is de proefboerderij in de verkoop gekomen. De voorgenomen verkoop heeft geleid tot de oprichting van een aankoopgroep die kansen ziet voor een waardevolle, toekomstbestendige en bedrijfsmatige doorontwikkeling van proefboerderij Zegveld. Vanwege de bijzondere eigenschappen van het veenweidegebied en daarbij horende problematiek en uitdagingen, is de proefboerderij belangrijk. De proefboerderij wordt als Kennis Transfer Centrum Zegveld de locatie waar gebruikers van de kennis, zoals boeren, bedrijfsleven, beleidsmakers en bestuurders, elkaar kunnen treffen en/of in gesprek gaan met de onderzoekers en kenniswerkers. De boerderij heeft de potentie om uit te groeien tot een centrale plaats waar gebiedsgerichte kennis wordt ontwikkeld en gedeeld. KTC Zegveld is er op dit moment (financieel) nog niet. Er worden nog partners gezocht. De gemeente kan in het voortbestaan van de proefboerderij bijdragen door te investeren in het onderzoeksprogramma. De inhoud van het onderzoeksprogramma is interessant voor de toekomst van onze gemeente en het Groene Hart. Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodegraven Reeuwijk worden hier ook nauw bij betrokken. Bevoegdheid: Het College van Burgemeester en Wethouders is bevoegd om te investeren in het programma van het VIC, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de Groene Economie in het Groene Hart. Gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodegraven Reeuwijk worden ook betrokken bij het programma (en leveren een financiële bijdrage). Het college is bevoegd grondtransacties te verrichten. Beoogd effect: Het onderzoeksprogramma komt in samenspraak met Frank Lenssinck van het VIC tot stand. De kapstok van het programma is besproken en behelst: Economisch aantrekkelijk maken van het buitengebied, met daaronder onderzoeken op het gebied van o.a.: - Aquatische landbouw - Klimaatadaptatie - Stedelijke problematiek Gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk worden nauw betrokken bij de invulling van het programma. Aangezien deze problematiek ook speelt in andere (veenweiden) Groene Hart gemeenten zullen ook zij benaderd worden voor invulling van dit programma.

11 Argumenten: Samenwerkingsagenda Groene Hart (Groene Economie c.q. Biobased Economy) In 2020 is de economische groei en werkgelegenheidsontwikkeling van het Groene Hart gelijk aan de gemiddelde groei in Nederland. De groene economie biedt enorme kansen (Biobased Economy, Greenport, innovatie en verbreding agrarische sector, vermarkting en recreatie) in dit gebied en moeten door goede samenwerking op gang komen met de vele bedrijven die er zijn. Samenwerking met Frank Lenssinck van het VIC is een eerste grote stap deze richting op. Over de rol in het programma van het VIC is al gesproken met ambtenaren van de gemeente Alphen aan den Rijn en Gouda. Zij kijken positief aan tegen een samenwerking op deze manier, ook om de Groene Economie vorm te geven in het Groene Hart. Innovatieve ontwikkelingen Groene Hart Door het oprichten van de coöperatie KTC Zegveld is het voortbestaan van het VIC en de daaraan verbonden proefboerderij gewaarborgd. De onderzoeken die uitgevoerd worden binnen de proefboerderij leveren een bijdrage aan de toekomst van het veenweidegebied. Door te investeren in het programma kan dit als basis worden gebruikt voor innovatieve ontwikkelingen in het Groene Hart. Kanttekening: Investeren en dan pas resultaat Er wordt een financiële bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de proefboerderij. Invloed op de inhoud van het onderzoeksprogramma krijgen we hier voor terug. De resultaten blijken later. Dit is echter inherent aan onderzoek. Aansluiting boeren en ondernemers Het onderzoek moet wel aansluiting vinden bij de boeren en ondernemers. Voorafgaand aan het opstellen van het onderzoeksprogramma wordt hier aandacht aan besteed. Financiën: Voor de gemeente Woerden wordt een eenmalige maximale bijdrage van ,- gereserveerd voor Dit bedrag wordt betaald uit het extra beschikbaar gestelde krediet Stimulering lokale economie/arbeidsmarkt (fcl ). In het beschikbaar gesteld bedrag van zitten ook de ambtelijke uren van in totaal maximaal 5.000,-. Op het gebied van Biobased Economy is er contact met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Bodergraven-Reeuwijk. Deze gemeenten zullen bij het onderzoeksprogramma betrokken worden, mits zij daarvoor ook een financiële bijdrage leveren. Dit besluit ligt uiteraard bij de besturen van deze gemeenten. Los van deze gemeenten in het Groene Hart is het voor de toekomst van Woerden belangrijk om te investeren in de vorm van onderzoek. Uitvoering: Samen met gemeenten in het Groene Hart wordt een plan van aanpak opgesteld. In het kader van het project Biobased Economy is hier al nauw contact over. De invulling van het onderzoeksprogramma wordt samen met Frank Lenssinck van het VIC bewerkstelligd. Communicatie / Website: Er zijn goede contacten met Frank Lenssinck van het VIC. Communicatie loopt in eerste instantie via de gemeente Woerden. Bij het betrekken van de ondernemers kan Frank Lenssinck als vrije actor een rol spelen. Ondernemingsraad: N.v.t.

12 Samenhang met eerdere besluitvorming: Startnotitie Biobased Economy Groene Hart (13i.02210) Bijlagen: Memo op naar Samenwerkingsagenda Groene Hart v0.2 (14i.00964) Startnotitie Biobased Economy Groene Hart (13i.02210)

Advies: In te stemmen met bijgevoegde RIB en ter informatie voor te leggen aan de raad.

Advies: In te stemmen met bijgevoegde RIB en ter informatie voor te leggen aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Brekelmans Tel.nr.: 8460 Nummer: 14A.00510 Datum: 18 juni 2014 Team: Ruimtelijke Beleid en Projecten Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

Advies: NEE. Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 17 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Advies: NEE. Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 17 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 17 september 2014 8460 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Viveen, Diana; Zwaneveld, Jan Team:

Nadere informatie

Advies: Met terugwerkende kracht in te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief (reeds aan de raad verstuurd)

Advies: Met terugwerkende kracht in te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief (reeds aan de raad verstuurd) VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00489 Datum: 24 juni 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

8475 Geraadpleegd. E.vd Elshout,M. Six, C. v Dam, R. Smits

8475 Geraadpleegd. E.vd Elshout,M. Six, C. v Dam, R. Smits VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: E. van Andel Tel.nr. : 8475 Geraadpleegd consulent Datum: 9 juli 2013 Afd.: Ruimte Financieel: Tekenstukken: NEE Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Bijlagen:

Nadere informatie

Zwaneveld, Jan; Luyt, Mariele; Bodegraven, Wilco van

Zwaneveld, Jan; Luyt, Mariele; Bodegraven, Wilco van VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 12 maart 2014 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): 8460 Geraadpleegd consulent Team: Ruimtelijke

Nadere informatie

Zwaneveld, Jan; Kraaijkamp, Gerard; Viveen, Diana; Kraan, Corina

Zwaneveld, Jan; Kraaijkamp, Gerard; Viveen, Diana; Kraan, Corina VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. Brekelmans Tel.nr. : Datum: 16 juni 2014 8460 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Onderwerp: Over Rood Team: Ruimtelijk

Nadere informatie

8836 Geraadpleegd. Wethouder Duindam; J. Zwaneveld; J. Steens

8836 Geraadpleegd. Wethouder Duindam; J. Zwaneveld; J. Steens VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. van Luyt Tel.nr. : Datum: 21 januari 2014 Tekenstukken: Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): 8836 Geraadpleegd consulent Team: ruimtelijk

Nadere informatie

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Gabriel Tel.nr. : Datum: 19 augustus 2014 8522 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijke Plannen Weth. Schreurs,

Nadere informatie

Van: L. Bronkhorst Tel nr: 8690 Nummer: 15A.00718

Van: L. Bronkhorst Tel nr: 8690 Nummer: 15A.00718 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Bronkhorst Tel nr: 8690 Nummer: 15A.00718 Datum: 16 juli 2015 Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

15R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00018

15R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00018 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00018 ^ 3 gemeente WOERDEN Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 20 januari 2015 Portefeuillehouder(s) : burgemeester Portefeuille(s)

Nadere informatie

Monique Walboomers & RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent. Datum: 29-08-2013

Monique Walboomers & RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent. Datum: 29-08-2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Smale Tel,nr,: 8676 Geraadpleegd consulent Datum: 29082013 Afd.: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

De Nieuwe Regio. Voorwoord. Nieuwsbrief nr. 4 - juli 2014 INHOUD. #denieuweregio

De Nieuwe Regio. Voorwoord. Nieuwsbrief nr. 4 - juli 2014 INHOUD. #denieuweregio De Nieuwe Regio Nieuwsbrief nr. 4 - juli Voorwoord INHOUD Voorwoord 1 Proces 2 Het organiseren van 3 de regio Interview met Joost Bernsen Bestuursconvenant 4 Tijdspad 5 Het is alweer even geleden dat de

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 15R.00453

RAADSINFORMATIEBRIEF 15R.00453 RAADSINFORMATIEBRIEF 15R.00453 IJ gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 22 september 2015 Portefeuillehouder(s) : wethouder Duindam Portefeuille(s) : Economische Zaken en Sociaal

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Geraadpleegd

Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: H. Steijn Tel.nr. : 06-35113525 Geraadpleegd consulent Datum: 13 november 2013 Team: JLV Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

E. van Vliet, E. van Andel, B. Verwijmeren, A. van Ansenwoude

E. van Vliet, E. van Andel, B. Verwijmeren, A. van Ansenwoude VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R.B.H. Beumers Tel.nr. : Datum: 4 maart 2014 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.) Persoverleg: Ja 8751

Nadere informatie

weesie.h; baggen.i; lee.s; visser.m Advies: zend bijgevoegde rib aan de raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: S. Haverkamp Tel nr: Nummer: 17A.

weesie.h; baggen.i; lee.s; visser.m Advies: zend bijgevoegde rib aan de raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: S. Haverkamp Tel nr: Nummer: 17A. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: S. Haverkamp Tel nr: Nummer: 17A.00978 Datum: 12 september 2017 Team: directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Bob Duindam, Marjolein Bekkers, Ingrid Elemans, Jethro Michel, Hans Pels, Monica Stam

Bob Duindam, Marjolein Bekkers, Ingrid Elemans, Jethro Michel, Hans Pels, Monica Stam VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: J. Rateland Tel.nr. : 8342 Geraadpleegd consulent Datum: 15 januari 2014 Team: Realisatie & Beheer Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Samen Ontwikkelen. Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart i.o. 19 september 2012 / concept

Samen Ontwikkelen. Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart i.o. 19 september 2012 / concept Samen Ontwikkelen Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart i.o. 19 september 2012 / concept Samen Ontwikkelen 2. Water Bodem & Gebruik 3. Het Groene Hart, met zijn veenweiden, Over de realisatie van

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Startnotitie plan van aanpak beschermd wonen (BW) en maatschappelijk opvang (MO) Limburg- Noord Openbaarheid Alle stukken zijn openbaar.

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Aanvulling op de Economische agenda "Woerden werkt" behandeld in de commissie Welzijn.

Gemeente Woerden. Aanvulling op de Economische agenda Woerden werkt behandeld in de commissie Welzijn. RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00014 Gemeente Woerden 14R.00014 PM gemeente WOERDEN Van Wethouder Duindam Datum 14 januari 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Duindam Portefeuille(s) : Economische zaken Contactpersoon

Nadere informatie

NOTITIE REGIONALE SPEERPUNTEN GROENE HART AGENDA NIEUWKOOP

NOTITIE REGIONALE SPEERPUNTEN GROENE HART AGENDA NIEUWKOOP NOTITIE REGIONALE SPEERPUNTEN GROENE HART AGENDA NIEUWKOOP A. Inleiding en doelstelling In de regiocommissie van 24 oktober jl. is toegezegd dat het college de raad een voorstel doet ten aanzien van de

Nadere informatie

5 -minuten versie voor Provinciale Staten

5 -minuten versie voor Provinciale Staten 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-553033657 (DOS-2016-0003510) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 24 mei 2016

Nadere informatie

Bijgaande raadsinformatiebrief over het proces rond het aanstellen van een POH jeugd- GGZ aan de raad te sturen.

Bijgaande raadsinformatiebrief over het proces rond het aanstellen van een POH jeugd- GGZ aan de raad te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. de Leeuw Tel nr: 06-35113543 Nummer: 17A.01343 Datum: 12 december 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Programma Economie & Werk Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / H. Tiemens Samenvatting Op 16 februari jl.

Nadere informatie

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217

Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R. van Doggenaar Tel nr: 8434 Nummer: 18A.00217 Datum: 27 februari 2018 Team: Ruimtelijke Plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463

Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463 Datum: 2 juni 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

In te stemmen met bijgevoegde RIB en deze door te sturen naar de gemeenteraad.

In te stemmen met bijgevoegde RIB en deze door te sturen naar de gemeenteraad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R. van der Marel Tel nr: 8328 Nummer: 17A.01248 Datum: 21 november 2017 Team: Realisatie en Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Advies: Instemmen met de inhoud van bijgaande RIB over ontwikkelingen rond de ODRU en deze vervolgens doorleiden aan de raad.

Advies: Instemmen met de inhoud van bijgaande RIB over ontwikkelingen rond de ODRU en deze vervolgens doorleiden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: F. Kers Tel.nr.: 8429 Nummer: 14A.00418 Datum: 27 mei 2014 Team: Ruimtelijk beleid en projecten Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen:

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Besluit 04-04-2016: Aangepast besluit. 1. Instemmen met kosteloos Partnerschap Stichting Romeinse Limes Nederland

Besluit 04-04-2016: Aangepast besluit. 1. Instemmen met kosteloos Partnerschap Stichting Romeinse Limes Nederland VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Dutting Tel nr: 8570 Nummer: 16A.00300 Datum: 23 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 3 Afschrift aan: J. Zwaneveld; D. Viveen; C. van Dam

Nadere informatie

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C. de Heer Tel.nr. 06-22664707 Geraadpleegd consulent Datum: 30 augustus 2013 Afd.: onderwijs, welzijn en zorg Financieel: Tekenstukken: n Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Aanvragen cofinancieringsfonds Holland Rijnland 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In 2016 heeft het Algemeen Bestuur ingestemd met

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410057 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling. Samen Sterk In het Buitengebied

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410057 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling. Samen Sterk In het Buitengebied 15-1 Collegevoorstel Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp Samen Sterk In het Buitengebied Samenvatting In 2008 is het project Samen Sterk In het Buitengebied opgestart door Provincie, gemeenten,

Nadere informatie

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester

Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. burgemeester VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00888 Datum: 21 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Van: J. Michel Tel nr: 8384 Nummer: 15A.01329

Van: J. Michel Tel nr: 8384 Nummer: 15A.01329 N I E T O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. Michel Tel nr: 8384 Nummer: 15A.01329 Datum: 7 december 2015 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Financiële afwikkeling Regionaal Platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Arbeidsmarkt

Nadere informatie

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord.

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Deelname Gelders Energieakkoord Programma Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Klimaatverbond, Alliander en Gelderse Natuur en Milieufederatie

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Advies: Wethouder Haring. Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A Datum: 3 mei Team: Financien Tekenstukken: Nee

Advies: Wethouder Haring. Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A Datum: 3 mei Team: Financien Tekenstukken: Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. van Kuilenburg Tel nr: 8401 Nummer: 17A.00489 Datum: 3 mei 2017 Team: Financien Tekenstukken: Nee Bijlagen: Afschrift aan: Hanneke Weesie N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

S. ten Hove. wethouder de Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 23 augustus 2016

S. ten Hove. wethouder de Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 23 augustus 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A.00784 Datum: 23 augustus 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. Cradle to Cradle Event New York

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. Cradle to Cradle Event New York zaak_id bericht_nummer bericht_id Collegevoorstel zaak_zaaknummer RUIMTE EN ECONOMIE Reg.nr. B&W d.d. 17-09-2013 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad DT d.d. OR d.d.

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze ter kennisgeving aan de raad te zenden

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze ter kennisgeving aan de raad te zenden VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 17A.01321 Datum: 29 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Geraadpleegd. Johan van Dulken, Gerold Borsboom, Rob Smits. Michel de Groot, Nanda de Ridder, Pepijn van den Burgt

Geraadpleegd. Johan van Dulken, Gerold Borsboom, Rob Smits. Michel de Groot, Nanda de Ridder, Pepijn van den Burgt VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Kempink Tel.nr. : Datum: 10 juni 2014 Tekenstukken: Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): n.v.t. 06-20094781 Geraadpleegd consulent Team: Jeugd,

Nadere informatie

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017.

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Wij

Nadere informatie

Statenvoorstel. Aanvraag Regiodeal Bodemdaling Groene Hart

Statenvoorstel. Aanvraag Regiodeal Bodemdaling Groene Hart Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 28 augustus 2018 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-660249923 Onderwerp Aanvraag Regiodeal Bodemdaling Groene

Nadere informatie

06-35113533 Geraadpleegd

06-35113533 Geraadpleegd VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Ploeg Tel.nr. : 06-35113533 Geraadpleegd consulent Datum: 11 november 2013 Team: Onderwijs, Welzijn en Zorg Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp ICT samenwerking gemeenten Landerd, Oss en Uden Datum 17 maart 2015 Naam en telefoon F. van de Leur Afdeling BICT Portefeuillehouder W. Buijs-Glaudemans Wat adviseer je te besluiten? (=concept-besluit)

Nadere informatie

: 27 augustus 2012 : 10 september : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra

: 27 augustus 2012 : 10 september : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 27 augustus 2012 : 10 september 2012 Documentnr. Zaaknummer : 890 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Gert-Jan Pieterse, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf Besluitvormende

Nadere informatie

Naam portefeuillehouder: Naam behandelend ambtenaar: Telefoon behandelend ambtenaar: behandelend ambtenaar: Uitvoeringsagenda Achterhoek

Naam portefeuillehouder: Naam behandelend ambtenaar: Telefoon behandelend ambtenaar:  behandelend ambtenaar: Uitvoeringsagenda Achterhoek gemeente Bronckhorst Raadsvoorstel Voorstel no: Agendapunt: 140717/15 15 Vergaderdatum 17 juli 2014 Registratie nr Z25604.RD14-00795 Naam portefeuillehouder: Naam behandelend Telefoon behandelend E-mail

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording van de art 40 vragen en de RIB aanbieden aan de raad.

Advies: instemmen met de beantwoording van de art 40 vragen en de RIB aanbieden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.01030 Datum: 17 oktober 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 18 december 2018 Zaaknummer: 560136 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording van vragen van Sterk Woerden via bijgaande RIB.

Advies: instemmen met de beantwoording van vragen van Sterk Woerden via bijgaande RIB. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. van Leer Tel.nr.: 8344 Nummer: 14A.00663 Datum: 4 september 2014 Team: JLV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Fransen, Sneep,

Nadere informatie

Nee. Besluit ; Akkoord. Extra overwegingen / kanttekeningen voor College VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF

Nee. Besluit ; Akkoord. Extra overwegingen / kanttekeningen voor College VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.01398 Datum: 18 december 2017 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Advies: -Instemmen met verzending van bijgevoegde RIB inzake gewijzigde aanpak update Kloppende Binnenstad.

Advies: -Instemmen met verzending van bijgevoegde RIB inzake gewijzigde aanpak update Kloppende Binnenstad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: I. Baggen Tel nr: Nummer: 17A.01033 Datum: 26 september 2017 Team: RBP Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Carolien van Dam,

Nadere informatie

Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?)

Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?) Adviesnota Datum: 28-06-2018 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Tarieven maatwerkvoorzieningen Wmo voor 2019 Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen

Nadere informatie

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 13 juni 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Behandeld ambtenaar : mw L.G.J van Westbroek E-mailadres: lgj.van.westbroek@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart

Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart Aanpak voor een mooi én vitaal Groene Hart 2013-2015 19 juni 2013 De kern Niet voor niets een Nationaal Landschap Het Groene Hart met zijn veenweiden, open water,

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer z60037292 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 229 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

M. Stolk, I. ten Hage, M. Goossens, L. Rödel, M. van Baaren, F. van der Berg, R. Ouwerkerk

M. Stolk, I. ten Hage, M. Goossens, L. Rödel, M. van Baaren, F. van der Berg, R. Ouwerkerk VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. Bouwman Tel nr: 8350 L. Rödel Nummer: 17A.00142 Datum: 21 februari 2017 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 5 april 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! 2016-2020 en Werkbedrijf

Nadere informatie

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1667 / Invoering Omgevingswet

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1667 / Invoering Omgevingswet B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp Sta :121010 : 1/5 datum nota : 23-08-2017 : 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1667 / Invoering Omgevingswet : Plan

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de RIB Gunning aanbesteding jongerenwerk (17R.01000) en deze te verzenden aan de raad.

Advies: In te stemmen met de RIB Gunning aanbesteding jongerenwerk (17R.01000) en deze te verzenden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: F. van der Weg Tel nr: 06-27746163 Nummer: 17A.01312 Datum: 27 november 2017 Team: Beleid sociaal domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Deelname aan Nijmeegse Economie Circulair 3.0

Deelname aan Nijmeegse Economie Circulair 3.0 Openbaar Onderwerp Deelname aan Nijmeegse Economie Circulair 3.0 Programma Duurzaamheid BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Afgelopen drie jaar heeft de gemeente deelgenomen aan het Nijmeegs

Nadere informatie

AQUATISCHE LANDBOUW. haal meer uit land én water

AQUATISCHE LANDBOUW. haal meer uit land én water AQUATISCHE LANDBOUW haal meer uit land én water AQUATISCHE LANDBOUW Waarom wel het land, maar niet de sloot benutten in de veenweiden? Dat is de vraag waar het om draait in het icoon Aquatische landbouw

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

Schreurs, De Weger, vd Elshout, Van Vliet. Advies: Bijgevoegde RIB door te zenden aan de gemeenteraad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

Schreurs, De Weger, vd Elshout, Van Vliet. Advies: Bijgevoegde RIB door te zenden aan de gemeenteraad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: E. van Vliet Tel nr: 8601 Nummer: 15A.00894 Datum: 14 september 2015 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: G. Kraaijkamp Tel.nr.: 0620094919 Nummer: 14A.00445 Datum: 27 mei 2014 Team: Onderwijs, Welzijn & Zorg Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel SGR-21 Betreft vergadering Te verzenden aan Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar 2040 PS van 8 juni 2012 Statenbreed Verzenddatum

Nadere informatie

Advies: 1. In te stemmen met bijgaande opdracht voor externe evaluatie van de Koeiemart De raad hierover te informeren met bijgaande RIB

Advies: 1. In te stemmen met bijgaande opdracht voor externe evaluatie van de Koeiemart De raad hierover te informeren met bijgaande RIB VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. van der Werf Tel nr: 8956 Nummer: 17A.01254 Datum: 14 november 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: A.

Nadere informatie

memo aan de gemeenteraad

memo aan de gemeenteraad memo aan de gemeenteraad aan dossiernummer onderwerp de gemeenteraad Werkbezoek minister LNV en staatssecretaris IenW aan Groene Hart d.d. 12 februari jl. van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

Collegeadvies (verkort) *

Collegeadvies (verkort) * Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Collegeadvies (verkort) 17.07506* Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Koos Alebregtse, afdeling Directie Collegevergadering: 18 april

Nadere informatie

Onderwerp: onderzoek naar berichtgeving rondom voormalig wethouder Duindam

Onderwerp: onderzoek naar berichtgeving rondom voormalig wethouder Duindam RAADSVOORSTEL 16R.00007 ţemeenie WOERDEN 16R.00007 Indiener: Presidium Datum: 8 januari 2016 Portefeuillehouder(s): H.R.M. Ekelschot Portefeuille(s): Raadsaangelegenheden Contactpersoon: E. Geldorp Tel.nr.:

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 10 juli 2018 Zaaknummer: 434769 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012 zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel ECONOMIE, CULTUUR EN ARBEID Reg.nr. B&W d.d. 17-04-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d.

Nadere informatie

& RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: A. de Leeuw Tel,nr,: 06-35113543 Geraadpleegd consulent Nummer: 14A.00133 Datum: 04-03-2014

& RAADSINFORMATIEBRIEF. Van: A. de Leeuw Tel,nr,: 06-35113543 Geraadpleegd consulent Nummer: 14A.00133 Datum: 04-03-2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. de Leeuw Tel,nr,: 06-35113543 Geraadpleegd consulent Nummer: 14A.00133 Datum: 04-03-2014 Team: Jeugd, Leefbaarheid en Veiligheid Tekenstukken:

Nadere informatie

Onderwerp : Verlenging regionale samenwerking Agenda voor de Veenkolonien. : Paraaf afdelingshoofd : N.J.P. Lambert wethouder. H. Heijerman wethouder

Onderwerp : Verlenging regionale samenwerking Agenda voor de Veenkolonien. : Paraaf afdelingshoofd : N.J.P. Lambert wethouder. H. Heijerman wethouder Adviesnota College Besluit nr.: B&W d.d.: Zaaknummer: Datum : 26 oktober 2015 Afdeling : Ruimte Behandeld door : Peter van der Veen Telefoonnummer : 757 Portefeuillehouder : N.J.P. Lambert Onderwerp :

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking.

06-22737640 Geraadpleegd. Advies: de aanvraag van het Kalsbeek College afwijzen d.m.v. bijgevoegde beschikking. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Sneep Tel.nr. : 06-22737640 Geraadpleegd consulent Datum: 4 november 2013 Team: OWZ Financieel: Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: R.deJongh, C.Verhoeff,

Nadere informatie

Van: B. de Bakker Tel.nr.: 8688 Nummer: 14A.00468

Van: B. de Bakker Tel.nr.: 8688 Nummer: 14A.00468 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. de Bakker Tel.nr.: 8688 Nummer: 14A.00468 Datum: 26 juni 2014 Team: Gegevensbeheer Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Deelname Stichting Economie & Werk. Portefeuillehouder J. Zoetelief

Openbaar. Onderwerp Deelname Stichting Economie & Werk. Portefeuillehouder J. Zoetelief Openbaar Onderwerp Deelname Stichting RvN@ Programma BW-nummer Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Met onze deelname in de Stichting Rijk van Nijmegen (RvN@) willen we samen met

Nadere informatie

Advies: 1) Instemmen met de inhoud van de raadsinformatiebrief (18r.XXXXX). 2) Deze raadsinformatiebrief doorsturen naar de raad.

Advies: 1) Instemmen met de inhoud van de raadsinformatiebrief (18r.XXXXX). 2) Deze raadsinformatiebrief doorsturen naar de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: W. Visser Tel nr: 8635 Nummer: 18A.00155 Datum: 7 februari 2018 Team: Ruimtelijk beleid en Projecten Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 16 februari 2016 Onderwerp: Peilnota ruimtelijk-economische koers U-10 Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de Peilnota ruimtelijk-economische koers van de bestuurstafels

Nadere informatie

Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart

Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart Stuurgroep Nationaal Landschap Groene Hart Aanpak voor een mooi én vitaal Groene Hart 2013-2015 19 juni 2013 De kern Niet voor niets een Nationaal Landschap Het Groene Hart met zijn veenweiden, open water,

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Advies: 1. In stemmen met wijziging Legesverordening 2014 i.v.m. nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten.

Advies: 1. In stemmen met wijziging Legesverordening 2014 i.v.m. nieuwe maximumtarieven voor reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. de Bakker Tel,nr,: 8688 Geraadpleegd consulent Datum: 21-01-2014 Team: Gegevensbeheer Financieel: Tekenstukken: Ja Persbericht: Bijlagen:

Nadere informatie

Gemeentewinkel. Beoogd effect Duidelijkheid of Scherpenzeel deelneemt aan de gemeenschappelijke aanbesteding voor vate telefonie en internet.

Gemeentewinkel. Beoogd effect Duidelijkheid of Scherpenzeel deelneemt aan de gemeenschappelijke aanbesteding voor vate telefonie en internet. Onderwerp: Gemeentelijk vaste Telefonie en internet Rapport aan B&W d.d. 28 juni 2016 secretaris Jan Koopman Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving

Nadere informatie

Advies: Besluit : Aangehouden. Van: R. van Klooster Tel.nr Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Advies: Besluit : Aangehouden. Van: R. van Klooster Tel.nr Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: R. van Klooster Tel.nr. 8744 Nummer: 14A.00259 Datum: 19 maart 2014 Tekenstukken: Nee Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Nadere informatie

8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam, Rachel Broekmeulen

8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam, Rachel Broekmeulen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER Van: R. Broekmeulen Tel,nr, : 8611 Geraadpleegd consulent Datum: 10 december 2013 Team: RBP Financieel: Tekenstukken: JA Afschrift aan: Aantal bijlagen: 1 (in tweevoud) Bob Duindam,

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0010 Rv. nr.: 13.0010 B en W-besluit d.d.: 22-1-2012 B en W-besluit nr.: 13.0026 Naam programma: Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag plankosten voor verkenning bereikbaarheid van

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 19 juni 2018 Zaaknummer: 479483 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587

Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587 VOORSTEL AAN DE BURGEMEESTER, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587 Datum: 12 augustus 2014 Team: Juridische en Facilitaire Zaken Tekenstukken:

Nadere informatie