Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar!"

Transcriptie

1 8 januari januari Thema avond 14 januari MR vergadering 8 januari Marie van Meegen (6) 12 januari Coosje Monné (5) 13 januari Seb Haars (5) 14 januari Elia Honsbeek (5) 14 januari Viktor Korebrits (11) Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar! Educatieve reizen Zoals wij u al eerder per mail hebben laten weten, maken de groepen 3 t/m 7 ook dit jaar weer een educatieve schoolreis. Betaling ( 22,50 per kind) graag vóór 31 januari 2016 op rekening: NL96 INGB t.n.v. Schoolreis Spoorzoeker onder vermelding van naam, achternaam en groep van uw kind.

2 Uitnodiging Thema avond. Voor de kerstvakantie hebben wij alle ouders/verzorgers middels een prachtig filmpje uitgenodigd voor onze thema avond op donderdag 14 januari a.s. Wij hebben hierop heel veel leuke reacties ontvangen. Hartelijk dank hiervoor. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dit kan nog steeds! Stuur dan even een berichtje naar onderstaand adres. Wij hopen veel enthousiaste ouders te mogen begroeten. Na het informatieve gedeelte willen wij graag samen met u de avond afsluiten met een hapje en een drankje om te proosten op het nieuwe jaar. Werk aan de winkel in de kleutergroepen winkel Na de vakantie zijn wij in de groepen 1/2 gestart met een nieuw thema: de winkel. De komende weken gaan wij hiermee aan de slag. Iedere groep op zijn eigen manier. Maar zeker is dat er van alles over soorten winkels verteld en geleerd wordt. Zelfs over bij voorbeeld een letterwinkeltje! Het gaat over kopen en verkopen. Over geld en hoe je allemaal kunt betalen. Over kassa s en over shoppen, over etalages en boodschappenlijstjes. In een paar klassen kun je al een winkel zien en zie je de kinderen winkeltje spelen. Wie weet krijgt u als ouder de nodige vragen of opmerkingen wanneer u samen met uw zoon of dochter naar de winkel gaat... De leerkrachten van groep 1/2.

3 Vier Keer Wijzer: Maandag 11 januari starten de groepen 5 t/m 8 met de volgende thema's rondom natuur: * Groep 5: dino's * Groep 6: het weer * Groep 7: kleine beestjes * Groep 8: werelddieren Hier wordt de komende week aan gewerkt. Natuurlijk mogen er materialen meegenomen worden vanuit thuis! Afspraken voor kinderen die niet overblijven. Afgelopen weken kwam het voor dat kinderen die niet overblijven, achter de poort bovenaan de buitentrap wachtten tot medewerkers van de TSO deze poort openden. Het wachten op deze plaats vinden wij in verband met de veiligheid niet wenselijk. Voor de kinderen die niet overblijven gelden vanaf volgende week nieuwe afspraken. Plaats om te verzamelen (liefst zo laat mogelijk): binnen de hekken van het schoolplein, beneden bij de poort van de buitentrap. (niet op het plein waar de groepen 1/2 spelen) Om uur opent een medewerker van de TSO de poort beneden bij de buitentrap. De kinderen kunnen dan, samen met de andere kinderen uit hun groep, rechtstreeks naar hun klas. Vrijwilligers gezocht. Voor de begeleiding tijdens het overblijven zijn wij nog steeds op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het u, of iemand uit uw omgeving (opa s, oma s bijvoorbeeld) leuk om samen met de kinderen te eten en te spelen tijdens de middagpauze, meldt u dan aan via: kbsdespoorzoeker_info@inos.nl. Vrijwilligers ontvangen een vergoeding van 4,50 per uur. Ouders die zich aanmelden als vrijwilliger ontvangen tevens een korting op de overblijfbijdrage. Uitnodiging voor het bijwonen van DE ROTS & WATER GYMLESSEN!! In januari zullen voor de groepen 3 t/m 8 weer gymlessen worden gegeven door Cyril Breinburg (van Open-up Funkidz) vanuit het Rots & Water programma. U bent van harte uitgenodigd deze gymlessen bij te wonen zodat u ziet en hoort op welke wijze er met de kinderen gewerkt wordt. Zie hier onder het gymrooster zodat u weet wanneer u bij de groep van uw kind kunt komen kijken. Vanaf 23 februari starten 10 aansluitende lessen van het programma bij Open-up. Op de website leest u meer over het programma en hoe u zich hiervoor aan kunt melden.

4 Gymrooster: In Archimesstraat, te voet: Maandag gymtijd lokaal vrij Rots & Water 4A (Isabelle): uur ( ) 18 jan + 25 jan 4B (Jolanda): uur ( ) 18 jan + 25 jan Dinsdag: 3A (Ingeborg): uur ( ) 19 jan + 26 jan 3B (Lianne): uur ( ) 19 jan + 26 jan Vrijdag: 5A: (Martijn) uur ( ) 15 jan + 22 jan 5B: (Miranda) uur ( ) 15 jan + 22 jan 7: (Esther) uur ( ) 15 jan + 22 jan In Topaasstraat (bij Sportcentrum/scharen), met de bus 8: (Jeannette) uur ( ) 8 jan 6: (Anne-Marie): uur ( ) 8 jan Donderdag-middag 28januari, Vrijdag 29 januari & Vrijdag-middag 5 februari zijn de kinderen vrij. Heeft u deze dagen opvang nodig? Uw kind is van harte welkom op BSO Tompouce. Wij zorgen voor een gezellige dag! Voor klanten van Kober is de opvang onder schooltijd zonder extra kosten. Bent u geen klant van Kober, ook dan is uw kind uiteraard van harte welkom, wij bieden ook incidenteel opvang. Neem voor meer informatie contact op met locatie BSO Tompouce via (076) of tompoucebso@kober.nl

5

6

7

8