Anak Bangsa Foundation

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Anak Bangsa Foundation"

Transcriptie

1 Stagebeleid

2 Stagebeleid 2 Inhoudsopgave blz. 1. Inleiding Opleidingen, lengte en duur van stage 2.1 Welke opleidingen zijn geschikt Soort stages Procedure aannames stagiair 3.1 Motivatie / CV Kopie paspoort Contact Verklaring van goed gedrag Aanbeveling van school Stageovereenkomst Procedure begeleiding stagiair 4.1 Verantwoordelijkheid begeleider Verantwoordelijkheid student Richtlijnen 5.1 Werkdagen en werktijden Vakantiedagen en vrije dagen Ziekte en verzuim Visum en immigratie Kosten verblijfplaats/vervoer/lunch Aansprakelijkheid Wat wordt er verwacht van de stagiair 6.1 Cultuur Zelfstandigheid Beroepshouding. 9.

3 Stagebeleid 3 1. Inleiding Je stageperiode doorbrengen bij? is een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen. Deze kinderen worden, door de armoede waarin zij leven, gedwongen om te werken om hun ouders te helpen bij het bekostigen van de eerste levensbehoeften van het gezin. De ouders hebben weinig of geen scholing gehad en daardoor ook geen goed betaalde baan waarmee zij hun gezin kunnen onderhouden. Vaak stoppen deze kinderen met school of werken na schooltijd op straat om plastic/oud ijzer te verzamelen of ze helpen hun ouders bij hun werkzaamheden. Hierdoor kunnen de kinderen niet gewoon kind zijn, maar moeten zij zich al op jonge leeftijd bezighouden met overleven. Door het niet of nauwelijks volgen van onderwijs is de kans op een goede toekomst zeer klein. De vicieuze cirkel van armoede blijft hierdoor in stand. stimuleert kansarme kinderen om hun dromen te verwezenlijken. Door het aanbieden van verschillende programma s helpen wij de kinderen daarbij. Om het probleem van de armoede aan te pakken werkt Anak Bangsa met het programma Family Care. Dit programma is opgezet om niet alleen de kansarme kinderen maar ook het gezin te helpen. Het biedt mogelijkheden voor het hele gezin om de cirkel van armoede te doorbreken. Family Care bestaat o.a. uit: After school Care Gratis onderwijs Externe projecten After school care Het after school care is opgezet om te voorkomen dat de kansarme kinderen naar de straat gaan en vroegtijdig school verlaten. De kansarme kinderen komen na schooltijd bij de stichting om weer kind te kunnen zijn. Zij kunnen hier spelen met leeftijdsgenoten zonder zich bezig te moeten houden met volwassen zaken. Tegelijkertijd leren de kinderen extra vaardigheden. Er worden activiteiten aangeboden zoals: handvaardigheid, muziek, sport, Engelse taal, naaien en computer. Daarnaast kunnen de kinderen onder begeleiding huiswerk maken of hun verhalen/ervaringen/problemen met de pedagogisch medewerker. De kinderen worden begeleidt door een team van pedagogisch medewerkers en sociaal werkers. De kinderen komen 2x in de week van 14.00u tot 17.00u en worden opgehaald en weggebracht door een medewerker van de stichting. Gratis onderwijs De basisschool en het middelbaar onderwijs (onderbouw) is veelal gratis in Indonesië doordat het wordt gesubsidieerd door de overheid. Het middelbaar onderwijs (bovenbouw) wordt daarentegen niet gesubsidieerd door de overheid en de kost ouders van kinderen jaarlijks veel geld. Veel kansarme kinderen stoppen met school na het afmaken van middelbaar onderwijs (onderbouw) omdat de ouders het schoolgeld niet kunnen bekostigen. De kinderen zijn gedwongen om te gaan werken. Door het ontbreken van goede papieren/diploma s hebben deze kinderen geen kans op een goed betaalde baan en op deze manier wordt de cirkel van armoede in stand gehouden. Om dit probleem aan te pakken

4 Stagebeleid 4 heeft Anak Bangsa in juli 2015 de deuren geopend van haar nieuwe school, SMK ANAK BANGSA. Dit is een middelbare (vak)school (bovenbouw) gericht op toerisme. Deze school is geheel gratis voor alle kansarme kinderen. Dit is inclusief uniformen, boeken, tas en andere schoolbenodigdheden. Op deze manier kunnen de kinderen hun school afmaken en eventueel verder studeren zonder dat hun ouders zich zorgen hoeven te maken over de hoge kosten hiervan. De kinderen van 14 jaar en ouder gaan 6 dagen in de week van 7.00u tot 14.00u naar school. Externe projecten Het geven van goed onderwijs is belangrijk voor de toekomst van het kind. Het creëren van een gezonde leefomgeving is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Anak Bangsa heeft daarom naast het vaste onderwijs programma ook externe projecten. Met externe projecten wordt bedoeld: renovatie van daken, slaan van putten, aanleg van waterleidingen, bouwen van badkamers, bouwen van huisjes maar ook medische hulp zoals gratis hazenlip operaties, gratis tandarts behandeling, fysiotherapie, behandeling van zwaar ondervoede kinderen en het uitdelen van voedselpakketten. Zo worden de kinderen en hun gezinnen optimaal geholpen om een beter leven te creëren. Ben jij geïnteresseerd in een stage met deze doelgroep en denk jij iets te kunnen betekenen voor de organisatie? Lees dan verder welke voorbereidingen je hiervoor moet treffen. 2. Opleidingen, lengte en duur van stage 2.1 Welke opleidingen zijn geschikt Elke student die een opleiding op het HBO of Universiteit volgt kan hier solliciteren voor een stageplaats. Dat betekent niet dat je hier ook altijd terecht kunt. Na je sollicitatie wordt er gekeken of onze organisatie een geschikte stageplaats is om jouw competenties te kunnen behalen en of jouw stage een bijdrage kan leveren aan de organisatie. Anak Bangsa wil graag kennis uitwisselen met de student. Jij als stagiair leert van Anak Bangsa maar wij van Anak Bangsa leren ook graag van de student. 2.2 Wat voor soort stages Anak Bangsa heeft geen plaatsen ter beschikking voor een oriënterende stage. Je kunt hier wel terecht voor lange stageperiodes van minimaal 10 weken. Hierbij gaan wij uit van een fulltime stageperiode. Er wordt geen maximale duur van de stage vastgesteld; dit hangt af van de opleiding. Ook voor een afstudeerproject kun je bij Anak Bangsa terecht. Bij een afstudeerproject gaan wij uit van je eigen verantwoordelijkheden als het gaat om wanneer en hoe je dit uitvoert en hoe jij je uren besteedt. Wel gebeurt dit uiteindelijk ook in overleg met je begeleider die je krijgt toegewezen.

5 Stagebeleid 5 3. Procedure aanstelling stagiair 3.1 Motivatie CV Voorafgaand stuur je een sollicitatiebrief waarin je vertelt wie je bent, wat je studeert, wat je motivatie is om bij stage te komen lopen en wat je hier kunt en wilt gaan doen. Bij je sollicitatiebrief stuur je een recente CV mee. 3.2 Kopie paspoort Naast je sollicitatiebrief en CV stuur je een kopie van je paspoort mee. Beschik je nog niet over een paspoort, dan is een kopie van je identiteitskaart ook voldoende. Zodra je een stageovereenkomst hebt gesloten met Anak Bangsa dan hebben wij wel een kopie nodig van je paspoort i.v.m. de aanvraag van het visum. 3.3 Contact Na het versturen van je sollicitatiebrief en je CV nemen wij contact met je op via . Alle contacten voorafgaand aan je stage, verloopt via . Je eerste contacten zijn met je contactpersoon die zorgt dat alles hier voor jou geregeld wordt. Kans bestaat dat dit contact in het Engels is. We verwachten dus dat je de Engelse spreek- en schrijftaal beheerst. Bij het eerste contact wordt er gekeken of de opleiding met de daarbij behorende competenties aansluit bij de organisatie. De eventueel verdere contacten gaan over de voorbereidingen die er moeten worden getroffen voordat je naar Indonesië komt. Ook kun je dan nog verdere vragen stellen. 3.4 Verklaring van goed gedrag Voordat een stageakkoord wordt getekend, moet je voor een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zorgen. Hiervoor kun je terecht bij je eigen gemeente. Voorafgaand stuur je het invulformulier digitaal naar ons toe zodat wij deze kunnen invullen. Na invulling ontvang je deze weer digitaal terug. Bij uitzondering gaan we akkoord met een verklaring van goed gedrag van een vorige werkgever. Deze verklaring van goed gedrag mag maximaal één jaar oud zijn. 3.5 Aanbevelingsbrief van school Voor je stageperiode hier bij ons hebben wij ook een aanbevelingsbrief nodig van je school. Deze kun je bij je school aanvragen of bij jouw praktijkbureau of docent. Deze brief moet in het Engels opgesteld zijn en ondertekend door school digitaal naar ons worden gestuurd. 3.6 Stageovereenkomst Anak Bangsa werkt met een stageovereenkomst. Hierin verklaart de stagiair dat hij/zij met de juiste intenties de stage aangaat, bijdraagt aan de ontwikkeling van de organisatie en akkoord gaat en in staat is om het beleid en reglement te volgen.

6 Stagebeleid 6 4. Procedure begeleiding stagiair 4.1 Verantwoordelijkheid begeleider Communicatie Je krijgt hier een Engelssprekende stagebegeleider toegewezen waar je elke dag bij terecht kunt, voor zowel stage als problemen die zich buiten de stichting voordoen. Als je ergens tegenaan loopt of er is iets aan de hand, geef je dit aan bij je stagebegeleider gedurende kantooruren, alleen bij noodgevallen kun je buiten kantooruren contact opnemen met haar/hem. Alle medewerkers, behalve de leraren, werken vijf dagen in de week. Ook kun je bij de andere medewerkers terecht als er vragen zijn. Elke week heb je met je stagebegeleider een studievoortganggesprek. Feedback Je krijgt van je stagebegeleider ook feedback. Dit gaat dan over je voortgang in je werkzaamheden, maar ook over je persoonlijke ontwikkeling binnen - en buiten de stichting. Jij als stagiair bij Anak Bangsa representeert ook de organisatie en daarnaast is Anak Bangsa verantwoordelijk voor jou als sponsor. Wij verwachten van jou dat je dit op een positieve manier uitdraagt. 4.2 Verantwoordelijkheid student Doel Voordat je bij Anak Bangsa aan je stage begint moet je een duidelijk doel gesteld hebben zodat je weet wat je tijdens je stageperiode wilt gaan doen. Na een oriëntatie binnen- en buiten de stichting ga je daarmee aan de slag. Dit doel bespreek je ook met je stagebegeleider. Opdrachten en tijdsplanning Het is jouw verantwoordelijkheid om je opdrachten uit te voeren en op tijd af te hebben. Jouw stagebegeleider kan je hierin wel ondersteunen. Voor elke week maak je een planning wat je die week wilt gaan doen en wat dan behaald wilt hebben. Het is belangrijk dat je stagebegeleider weet waar je mee bezig bent zodat hij/zij je optimaal kan begeleiden. Communicatie Alles waarmee je binnen de stichting bezig bent communiceer je met je stagebegeleider. Zo weet je stagebegeleider en andere collega s waar jij mee bezig bent. Communicatie is hier erg belangrijk, vooral vanwege de taalbarrière.

7 Stagebeleid 7 5. Richtlijnen 5.1 Werkdagen en werktijden Je stagedagen hangen mede af van de eisen die jouw school stelt; hoeveel uren jij per week moet maken. Als je met een afstudeerproject bezig bent kun je in overleg je eigen uren inplannen. Bij een langdurige stage gaan wij wel van een fulltime werkweek uit. Dit zijn de uren die je bij de organisatie maakt en de uren die je besteedt aan je schoolopdrachten. De stichting is geopend van maandag tot en met vrijdag van uur. 5.2 Vakantiedagen en vrije dagen Je vaste vrije dagen zijn zaterdag en zondag; dan is de stichting gesloten. Ook op nationale feestdagen ben je vrij. Indonesië kent vijf verschillende religies met ieder zijn eigen feestdagen. Iedereen heeft dan op deze dagen vrij. De vaste vakantiedagen die je vanuit school hebt, kun je in overleg met je stagebegeleider ook opnemen tijdens je stageperiode, mits jouw school hier toestemming voor geeft. 5.3 Ziekte en verzuim Wanneer je ziek bent, meld je dit direct aan je stagebegeleider. Als je voor een langere periode ziek bent, dan wordt er gekeken naar de eventuele consequenties voor je stage. Mocht je verzuimen zonder dit te melden, dan wordt er een notitie gemaakt en krijg je een gesprek met je stagebegeleider; wanneer dit meerdere malen voorkomt, dan wordt jouw school hierover ingelicht en nemen wij, in overleg met hen een passende maatregel. 5.4 Visum en immigratie De kosten voor het benodigde visum zijn voor de stagiair zelf. Je hebt een visum nodig voor je verblijf in Indonesië. Als student moet je een aanvraag doen voor het Sociaal Cultureel visum voor studenten. wordt jouw sponsor en stuurt je de benodigde papieren toe voor jouw visumaanvraag. Deze aanvraag dien je in bij de Indonesische Ambassade in Den Haag. Maximaal 2 maanden van tevoren kun je jouw visum in Nederland aanvragen aangezien je deze binnen 3 maanden moet gebruiken. Zodra je Indonesië binnenkomt, is je visum 60 dagen geldig. Eén week voor het verlopen van je visum moet deze bij de immigratiedienst in Indonesië voor een maand verlengd worden. Je kunt het visum maximaal 4 keer verlengen; daarna moet je het land verlaten om een nieuwe visum aan te vragen. De kosten voor het verlengen van het visum zijn voor de stagiair(e) zelf. In Indonesië kun je zelf je visumverlenging regelen of laten doen door een medewerker van de organisatie tegen gemaakte kosten. De sponsoring van Anak Bangsa voor het visum van de student stopt op het moment dat de stage is beëindigd. Mocht je besluiten om daarna nog te gaan reizen in Indonesië dan moet de student voor een toeristenvisum zorgen. Hiervoor moet het je land uit en bij terugkomst in Indonesië op het vliegveld een toeristenvisum kopen. 5.5 Kosten verblijfplaats/vervoer/lunch Bij Anak Bangsa krijg je geen stagevergoeding omdat het om een non-profit organisatie gaat.

8 Stagebeleid 8 Je hebt de mogelijkheid om zelf een verblijfplaats te vinden maar Anak Bangsa kan dit ook voor je regelen. Het pakket wat Anak Bangsa aanbiedt is: het huren van een verblijfplaats, het huren van een scooter en lunch op werkdagen. Dit kost IDR per maand (ongeveer 270, afhankelijk van de koers op dat moment). Wat betreft je verblijfplaats kun je een slaapkamer met ventilator, kleine badkamer met douche en hurktoilet en een kleine keuken verwachten. Dit is een basis onderkomen zoals het in Indonesië gebruikelijk is. Als je een luxer onderkomen wilt, kunnen wij je hiermee behulpzaam zijn maar dit uiteraard tegen een hoger tarief. De scooter zit dan bij het pakket inbegrepen, je betaald natuurlijk wel zelf de benzinekosten en andere kosten die je eventueel maakt aan je scooter. Het verkeer in Indonesië vraagt om enige ervaring met een scooter of auto, ze rijden hier links. Het gebruik van een scooter is geheel op eigen risico. De scooters in Indonesië vallen onder motorklasse in Nederland. Het kan zijn dat je daardoor niet verzekerd bent bij een ongeval. Het verlies van een scooter wordt vaak ook niet vergoedt. Een alternatief voor vervoer is een taxi, ojek (brommer taxi) of cidomo (paard en wagen). 5.6 Aansprakelijkheid De directie van is verantwoordelijk voor de stagiair tijdens kantooruren, maar de stagiair mag geen activiteiten verrichten buiten wat overeengekomen is met de organisatie en de stagebegeleider. De stagiair volgt alle in het belang van orde, veiligheid en gezondheid door Anak Bangsa gegeven voorschriften, aanwijzingen en gedragsregels op. Buiten kantooruren is Anak Bangsa niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de verrichtte activiteiten door de stagiair. 6. Wat verwacht Anak Bangsa van de stagiair? 6.1 Cultuur De student verdiept zich eerst in de cultuur van het land voor hij/zij naar Indonesië komt; ook is het een pre als hij/zij zich ook verdiept in de taal. Kleding voorschrift Bij de stichting geldt een kledingvoorschrift. Tijdens je werk wordt er verwacht dat jij je netjes kleedt. Dit houd het volgende in: je draagt nette en bedekte kleding. Je schouders moeten bedekt zijn. Voor de vrouwen geldt dat er geen zichtbaar decolleté is. Behalve Anak Bangsa T-shirts, worden er geen T-shirts gedragen Je draagt geen korte broeken of korte rokken. Voor de vrouwen geldt: rokken minimaal knielengte en broeken minimaal kuitlengte. Polo s, blouse, nette truitjes zijn goede opties. Er wordt verwacht dat jij je aanpast in het land waar jij te gast bent. Dus ook buiten werktijden wordt er verwacht dat jij je ook aan de kledingvoorschriften houdt. Nette korte broeken of T-shirts zijn wel toegestaan, voor de vrouwen blijft het voorschrift: schouders

9 Stagebeleid 9 bedekt en geen zichtbaar decolleté. Als je naar toeristische plaatsen gaat, ben je vrij om te dragen wat je wilt. Eten Op werkdagen krijg je op de stichting een lunch, dit is de standaard Indonesische keuken. Mocht je dit niet willen eten, dan kan er wat anders voor je geregeld worden tegen extra kosten want dit valt niet binnen het budget. Flexibiliteit Je komt in een ander land terecht met een hele andere cultuur dan je gewend bent. We verwachten dat een stagiair openstaat voor -en flexibel genoeg is om zich aan te passen aande cultuur. Het Indonesische dagelijks leven heeft een totaal andere structuur en planning dan de westerse wereld. Je moet kunnen omgaan met het onverwachte en in staat zijn om te kunnen improviseren. 6.2 Zelfstandigheid Je komt in een ander land terecht met een hele andere cultuur ver weg van je vertrouwde en veilige omgeving. We verwachten dan ook dat je emotioneel en praktisch zelfstandig kunt wonen en leven. Je moet hier voor jezelf kunnen zorgen. In het begin word je bij je dagelijkse routine begeleid door het team van Anak Bangsa daar waar jij hulp bij nodig hebt. Uiteindelijk zul je zelf je weg vinden. 6.3 Beroepshouding Communicatie met collega s en kinderen Wij verwachten van jou als stagiair dat je communiceert met je collega s en met de kinderen. Je komt in een sociale organisatie terecht waarbij het belangrijk is dat je beschikt over genoeg sociale interactie. We verwachten niet dat je de Indonesische taal spreekt als je hierheen komt, maar het maakt je werk een stuk gemakkelijker. Zeker als je met de kinderen moet communiceren voor je opdrachten is een cursus Basis Bahasa Indonesia belangrijk om te beheersen. Om bij Anak Bangsa stage te kunnen lopen is Engels spreken en schrijven een vereiste. Samenwerking Bij Anak Bangsa werkt een team die veel met elkaar samenwerkt en de stagiair krijgt dan ook met alle collega s te maken. Je moet in staat zijn om in teamverband te kunnen werken. Feedback Er wordt hier gewerkt met twee manieren van communicatie. Dit betekent dat we verwachten dat je feedback kunt ontvangen maar ook feedback kunt geven. Je bent bij Anak Bangsa om iets te leren maar ook het team van Anak Bangsa staat altijd open voor inbreng van jou.

Anak Bangsa Foundation

Anak Bangsa Foundation Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid 2 Inhoudsopgave blz. 1. Inleiding.... 3. 2. Wie, lengte, duur van vrijwilligerswerk 2.1 Wie zoeken wij.... 4. 2.2 Soort vrijwilligerswerk.... 4. 3. Procedure aannames

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Stage 1. Klaar voor de start...

Stage 1. Klaar voor de start... Stage 1. Klaar voor de start... Jouw stage bij de gemeente Schijndel Welkom bij de gemeente Schijndel waar jouw stage gaat beginnen! Een stage bij de gemeente Schijndel geeft je de kans een kijkje te nemen

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer stagebegeleiders en leidinggevenden In 2012 heeft de gemeente Emmen besloten een proactief stagebeleid te gaan voeren. Het actief aanbieden van

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INFORMATIEBOEK Klas 10 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3 Inhoudsopgave Maatschappelijke stage op het Trias 1 Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2 Tips voor ouders 3 Stageboekje (deze gebruiken de leerlingen) 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq STAGEBELEID Friesland Begeleid Wonen Ingezet vanaf: 01-05-2017 Laatst

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER. Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs

Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER. Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs Stagebeleid KINDERDAGVERBLIJF MENEER KOEKEPEER Versie 1.0 januari 2016 door Mijke Hoofs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1. Inleiding Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer is een erkend leerbedrijf. Dit houdt

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE Deze formulieren zijn een onderdeel van de leerlingengids, en bestaat uit de volgende onderdelen: Eigen vacatureformulier/ handleiding keiindemaatschappij Stage overeenkomst

Nadere informatie

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias Stagepaspoort Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias 1 Neem deze punten zorgvuldig door 1. Gedraag je correct en beleefd. Steek geen handen in je

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 1. zoek een stageplek a. via de stagemarkt begin oktober in de aula. b. Eigen stage Stageboek 2. maak een afspraak met je stagebegeleider. Denk aan je stage contract MAATSCHAPPELIJKE STAGE Havo-4 van:

Nadere informatie

beoordeling kwaliteit buitenlandse stage

beoordeling kwaliteit buitenlandse stage beoordeling kwaliteit buitenlandse stage COSPA 11 maart 2013 Jetse Reijenga, TU/e definitie van kwaliteit voldoen aan de algemene leerdoelen van de onderwijsinstelling voldoen aan de persoonlijke leerdoelen

Nadere informatie

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee Het is van groot belang om een helder stageplan te maken. Het stageplan maak je voordat je op stage gaat. In dit stageplan beschrijf je je eigen verplichtingen en geeft school aan waar zij voor verantwoordelijk

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

STAGE. Handig om te weten als je gaat stage lopen

STAGE. Handig om te weten als je gaat stage lopen STAGE Handig om te weten als je gaat stage lopen Je hebt het assessment gedaan. De school, jijzelf en je ouder(s)/verzorger(s) vinden dat je stagegeschikt bent. Je mag dus gaan stage lopen. Daar komt heel

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Formulieren Maatschappelijke Stage Schooljaar 2012-2013 Naam leerling : School: klas 1 EIGEN VACATURE-FORMULIER Stel dat je al voetbaltrainer

Nadere informatie

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240)

Praktijkinstructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01.1/CREBO:50240) instructie Bedrijfsoriëntatie 1 (CAL01/CREBO:50240) pi.cal0v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 015-016 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contactpersoon Maatschappelijke stage: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contactpersoon Zwin College, mevr. H. Roodbeen 0117-454555,

Nadere informatie

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs

STAGE. Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs STAGE 2015 2016 Informatieboekje over stage op de Oost ter Hout School voor Praktijkonderwijs Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Uw zoon /dochter/pupil begint na de zomervakantie in de derde klas. Dat

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

WIJ-Wet Investeren in Jongeren

WIJ-Wet Investeren in Jongeren WIJ-Wet Investeren in Jongeren Afdeling Samenleving Bezoekadres: 1 e bezoek: Publiekscentrum Raadhuisplein 2 Krimpen aan den IJssel Openingstijden: Maandag; 08.30 12.30 uur Dinsdag; 08.30 12.30 uur Woensdag;

Nadere informatie

Sociaal Agogisch Werk BOL 2014-2015. BPV Hoe en Wat? www.noorderpoort.nl

Sociaal Agogisch Werk BOL 2014-2015. BPV Hoe en Wat? www.noorderpoort.nl Sociaal Agogisch Werk BOL 2014-2015 BPV Hoe en Wat? www.noorderpoort.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Hoe kom ik aan een BPV plaats?... 4 2. Welke BPV plaatsen passen bij de opleiding PW?... 4 3. Welke BPV

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Wet WIJ

Veelgestelde vragen Wet WIJ Veelgestelde vragen Wet WIJ Wat is de WIJ? WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Deze nieuwe wet gaat in per 1 oktober 2009 en moet ervoor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding

Nadere informatie

PORTFOLIO OVER JE MAATSCHAPPELIJKE STAGE

PORTFOLIO OVER JE MAATSCHAPPELIJKE STAGE PORTFOLIO OVER JE MAATSCHAPPELIJKE STAGE Dit is een portfolio over je maatschappelijke stage. Hieronder kun je lezen wat een maatschappelijke stage precies inhoud. Maar eerst even over je portfolio. Misschien

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie

Ik heb een stageplaats gevonden wat nu? Zie volgende pagina van de handleiding.

Ik heb een stageplaats gevonden wat nu? Zie volgende pagina van de handleiding. Ik zoek een stageplaats, praktische handleiding van de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen 1 tot ½ jaar van te voren: bezoek stagevoorlichting (zie agenda Loopbaan Service), lees de regeling

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming Beroepspraktijkvorming schooljaar 2010 / 2011 Dit is een uitgave van Adres: Stationsstraat 25 8161 CP Epe Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl Augustus 2010 2 Inhoud pagina: 1. Procedure

Nadere informatie

Humanitas, Landelijk Bureau - P & O. Stagebeleid Humanitas 1

Humanitas, Landelijk Bureau - P & O. Stagebeleid Humanitas 1 Humanitas, Landelijk Bureau - P & O Geschreven door Dolly Leemans Amsterdam, oktober 2011 Stagebeleid Humanitas 1 Visie Humanitas is een vrijwilligersorganisatie, waarin ook scholieren en studenten ingezet

Nadere informatie

Door het bieden van stageplaatsen waarborgt MOOI de relatie tussen het welzijnswerk en het onderwijs.

Door het bieden van stageplaatsen waarborgt MOOI de relatie tussen het welzijnswerk en het onderwijs. Inleiding Binnen MOOI wordt veel belang gehecht aan het bieden van stageplaatsen. Door het beschikbaar stellen van stageplaatsen krijgt MOOI te maken met vernieuwing: stagiairs hebben immers op school

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

Opbouw sollicitatiegesprek

Opbouw sollicitatiegesprek Opbouw sollicitatiegesprek Voorbereiding Bespreek vooraf met collega( s) waarmee u de selectie doet welke punten beslist aan de orde moeten komen. Maak vooraf afspraken met de collega( s) waarmee u de

Nadere informatie

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018 Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming) 4 De gastouder 4 De

Nadere informatie

Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden Regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden inhoud Vóór je stage 4 NAW-gegevens 5 Wie doet wat? 6 Het kennismakingsgesprek 7 Welke vaardigheden heb je nodig voor deze stage? 8 Tijdens je stage 10 Logboek: wat

Nadere informatie

Inleiding maatschappelijke stage

Inleiding maatschappelijke stage Inleiding maatschappelijke stage Algemeen Met maatschappelijke stage doe je iets voor iemand anders zonder daar geld voor te krijgen. Nederland kan niet zonder vrijwilligers, zoals trainers bij sportclubs.

Nadere informatie

10 tips voor het werven van de ideale stagiair

10 tips voor het werven van de ideale stagiair 1. Zorg dat ze je kennen Als jongeren je bedrijf niet kennen, dan solliciteren ze niet. Logisch. Om de beste leerlingen te krijgen, is contact met de onderwijsinstelling heel belangrijk. En dit contact

Nadere informatie

Wet investeren in jongeren (WIJ)

Wet investeren in jongeren (WIJ) Wet investeren in jongeren (WIJ) WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Dit is een nieuwe wet die ervoor moet zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen of werken. Wat is de WIJ?

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Zoektocht naar een stage: de stagedatabank 2 Stagevacatures 3 Zoektocht naar

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG BPV WERKBOEK, LEERJAAR 1 BOL SCHOOLJAAR 2015-2016 Summacollege Cluster Welzijn, Cultuur & Onderwijs

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Den Helder. Nr. 97978 19 juli 2016 Regeling stages gemeente Den Helder Regeling stages gemeente Den Helder Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest

Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Hartekamp Collectief, schilderij nr. 223: Feest Informatie over beroepsopleidingen bij de Hartekamp Groep 2018-2019 Inhoud 1. Leren en werken bij de Hartekamp Groep... 3 Beroeps-Begeleidende Leerweg (BBL)...

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3 Stage map Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander Leerjaar: 3 INLEIDING Beroeps Praktijk Vorming, ofwel stage, is een belangrijk onderdeel van de opleiding Sport en Bewegen (SB). Tijdens

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN WAAROM DIT BOEKJE? 1. Denk jij, na het lezen van deze bladzijde dat dit boekje nuttig voor jou kan zijn? a. Ja,.. b. Nee, want c. Dat weet ik nog niet, omdat 2. Wat hoop jij na

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com Maak het verschil Stage in Ghana www.one-love-foundation.com Inhoud Wie zijn wij? Wie zijn wij? Hoe wij werken Behoefte Gezondheidszorg Algemeen Kliniek Educatie Algemeen Lesgeven stages Stages gezondheidszorg

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Beroepspraktijkvorming (BPV) Beroepspraktijkvorming (BPV) Christelijke Peuterspeelzaal Prinses Amalia Margrietweg 6 3258 BM Ouddorp Contactpersoon: Carla Braber BPV Peuterspeelzaal Prinses Amalia Pagina 1 De Christelijk Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de taalstage. Wat kun je?

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de taalstage. Wat kun je? !!,1232!3 2!971-5+!5-/5034 985#!! 7!532#50#! 82%*98 :3-2*98! 7!583385/7#! 585 5#5835385, ;55

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Stagelopen bij Entrea

Stagelopen bij Entrea Stagelopen bij Entrea Waar ga jij stage lopen? Al jaren biedt Entrea een groot aantal stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Entrea besteedt veel aandacht aan haar stagiaires. Wij investeren

Nadere informatie

Stichting Autstede Onvergetelijk. Informatiepakket voor vrijwilligers

Stichting Autstede Onvergetelijk. Informatiepakket voor vrijwilligers Stichting Autstede Onvergetelijk Informatiepakket voor vrijwilligers Stichting Autstede Stichting Autstede houdt zich bezig met het organiseren van vakantieweekenden voor gezinnen met kinderen met stoornissen

Nadere informatie

Stageplan kinderdagverblijf madelief

Stageplan kinderdagverblijf madelief Stageplan kinderdagverblijf madelief Inleiding Kinderdagverblijf madelief is een middelgrote particuliere instelling die haar deuren opende in augustus 1997. Madelief biedt plaats aan 35 kinderen per dag

Nadere informatie

Werken bij de. Wil je werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie? Lees dan deze folder!

Werken bij de. Wil je werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie? Lees dan deze folder! Werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie Wil je werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie? Lees dan deze folder! 2 Werken bij de Rijksschoonmaakorganisatie Inhoud 1. De Rijksoverheid gaat zelf schoonmaken.

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Deze folder gaat over De Crisisopvang van Lijn5. Je leest in deze folder alles over De Opvanggroep

Nadere informatie

2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken?

2. Hoe moet je dit experimentele stagewerkboek gebruiken? Inleiding: 1. Voorwoord Voor je ligt het experimentele stagewerkboek voor je stage. Het is een werkboek waarin een aantal aanwijzingen en regels staan waaraan je je tijdens de stage moet houden. Lees ze

Nadere informatie

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties Reader TOP-dagen 2014-2015 In het onderwijs is het steeds vanzelfsprekender dat je ieder jaar meer kunt en weet. Je bent druk bezig met het leren van de vakken. Maar je ontwikkelt ook competenties. In

Nadere informatie

Stage/studie buitenland. Verleg je grenzen, ga naar het buitenland!

Stage/studie buitenland. Verleg je grenzen, ga naar het buitenland! Stage/studie buitenland Verleg je grenzen, ga naar het buitenland! Inhoudsopgave 1. Waarom naar het buitenland? 3 2. Wat zijn de mogelijkheden in het buitenland? 5 3. Hoe krijg je toestemming om te gaan?

Nadere informatie

Zuid Amerika. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat.

Zuid Amerika. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat. Zuid Amerika Argentinië Geldig paspoort: ja Visum: ja, als je langer dan 3 maanden wilt blijven. Je krijgt bij aankomst een toeristen kaart welke 3 maanden geldt. Deze kan verlengd worden voor nog 3 maanden.

Nadere informatie

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau Stagebeleid Elite Gastouderbureau versie: mei 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding. 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming). 4 Overzicht van rollen,

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Uitgebreide versie Mijn geld in vertrouwde handen Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Mijn geld in vertrouwde handen Iedereen heeft geld nodig om te leven. Om zelf kleren en eten te kopen, maar ook

Nadere informatie

Stage op Praktijkschool Breda

Stage op Praktijkschool Breda Stage op Praktijkschool Breda VOORBEREIDING OP DE ARBEIDSMARKT Jongelui Welkom in de Grote mensenwereld En blijf groeien, stapje.. voor stapje. Stagebekwaam eind leerjaar 4? Ja Externe stage Nee Individueel

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

Bestuur Stichting De Zevensprong

Bestuur Stichting De Zevensprong Stichting De Zevensprong Stagebeleid Auteur: Document nummer: 7SD-VER-0005 Versie: 1.0 Status: definitief Document datum: 30 september 2008 Aantal pagina s: 5 Document eigenaar: Bestuur Stichting De Zevensprong

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:...

Naam:. Woonplaats: Telefoon: Naam organisatie: Plaats: E-mail:. Functie:. Telefoonnummer:... ALGEMEEN DIT STAGEBOEK IS VAN Naam: Adres: Woonplaats: Telefoon: Klas:.. MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie: Adres: Plaats: Telefoon: E-mail:......... MIJN STAGEBEGELEIDER IS Naam:. Functie:. Telefoonnummer:...

Nadere informatie

BPV Stagebeleid Kinderopvang t Olefantje Nieuwegracht

BPV Stagebeleid Kinderopvang t Olefantje Nieuwegracht BPV Stagebeleid Kinderopvang t Olefantje Nieuwegracht Kinderopvang t Olefantje heeft 3 vestigingen die door Calibris als leerbedrijf erkend zijn; Kinderdagverblijf t Olefantje Weerdsingel, Kinderdagverblijf

Nadere informatie

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 KAMEROEN BUEA Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 Kameroen Buea Periode: 3-23 juli 2016 Leeftijd: 18+ Naast deze vaste periode, verwelkomt het project in Buea ook vrijwilligers in de volgende periode:

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas:

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: Waarom een stageperiode Het vmbo-onderwijs bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in het MBO. In dat kader wordt er voor de leerlingen van 3 mavo in maart 2016

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

t Hooghe Landt LOB-Stage

t Hooghe Landt LOB-Stage t Hooghe Landt LOB-Stage Mavo 3 schooljaar 2016-2017 Beste stageverlener(ster), Hartelijk dank voor het voor het verlenen van een stage aan een leerling. Wij vinden dat het leren in een praktijkgerichte

Nadere informatie

Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1

Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1 Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Informatie stage 3. Begeleiding a. Mail b. 2 contactpersonen op school Benodigdheden: (bijlagen) - Beoordelingsformulier

Nadere informatie

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT Jij en het hbo. een succesvolle combinatie? 1 UNIEKE KANS Jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Unieke kans..test jezelf voor het hbo! Krijg zicht op jezelf Ontdek je

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar

LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar LIO-vacatures Pabo HvA en UPvA schooljaar 2017-2018 Studenten van de Pabo HvA en UPvA lopen in hun vierde studiejaar de LIO-stage op een basisschool in Amsterdam. Deze stage vindt plaats op een opleidingsschool

Nadere informatie

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang Handboek TMO Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten SKSG Kinderopvang Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 1. Wat is TMO? 4 2. Verloop van een TMO uur 4 3. Je taken 4 4. Regels voor kinderen 5 5. Regels

Nadere informatie