Onze voorstellen voor Antwerpen A tot Z

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze voorstellen voor Antwerpen A tot Z"

Transcriptie

1 Onze voorstellen voor Antwerpen A tot Z van politiek incorrect gegarandeerd 200%

2 Beste Antwerpenaar, Op 14 oktober trekt u naar de stembus. U hebt dan de keuze: meer van het zelfde of ander en beter. Enkel wanneer u op het Vlaams Belang stemt, kunt u met een gerust hart gaan slapen. Enkel wanneer u voor ons stemt, kunt u er zeker van zijn dat u na de verkiezingen niet bedrogen wordt. Wij zijn twee jonge Antwerpenaren en stellen ons kandidaat voor het Vlaams Belang. Wij geloven immers dat Antwerpen een prachtige toekomst kan hebben. Met een politiek incorrect alfabet presenteren wij u van A tot Z onze visie op de Koekenstad. Wij zijn er ons van bewust dat onze standpunten niet bij iedereen in goede aarde zullen vallen. Wij nemen echter geen blad voor de mond, omdat we vinden dat de kiezer recht heeft op de waarheid.

3 Wij komen op voor een Vlaams Antwerpen. Een Antwerpen met veel minder immigratie, zonder multikul en zonder islamisering. Een Antwerpen waar de Vlaamse Antwerpenaar zich opnieuw thuis en veilig voelt, waar Vlaamse gezinnen alle kansen krijgen en waar de reeds aanwezige allochtonen zich fundamenteel aanpassen aan onze Vlaamse cultuur. Wim Van Osselaer Sam Van Rooy 3 de plaats 7 de plaats Gemeenteraadslijst Gemeenteraadslijst wim.vanosselaer@vlaamsbelang.org sam.vanrooy@vlaamsbelang.org

4 antwerpen Prachtige Vlaamse stad met veel toffe inwoners. Wordt dankzij een slecht t Stad is van iedereen - en multikulbeleid geconfronteerd met vervreemding, verpaupering en islamisering. De massa-immigratie maakt van de autochtone Antwerpenaren tweederangsburgers die op allerhande wachtlijsten terechtkomen, of het nu gaat over kinderopvang, scholen, woningen of serviceflats voor ouderen. Wij willen een waterdichte immigratiestop op nationaal niveau, een immigratie- en inschrijvingsstop voor Antwerpen en een vestigingsstop voor immigranten in bepaalde Antwerpse wijken. Beloften Politici van de traditionele partijen maken er veel, maar eenmaal de verkiezingen voorbij zijn is daar nog weinig van te merken. De verkozenen lijden dan massaal aan geheugenverlies. De lijst met nietnagekomen beloften van de traditionele partijen past zelfs niet in een telefoonboek. Wij zijn anders. Wij zijn principieel, rechtvaardig, eerlijk, radicaal, realistisch, rechtlijnig en standvastig. Wij nemen de kiezer serieus: bij ons geen politieke nonsens of loze beloften.

5 criminaliteit Stijgt in Antwerpen elke dag. Terwijl we in het jaar 2000 geconfronteerd werden met 178 misdrijven per dag, werden er in 2010 al 214 criminele feiten per dag gepleegd! De voorbije zes jaar steeg de criminaliteit met maar liefst 17%. De coalitiepartijen CD&V, N-VA, Open VLD en SP.a hebben gefaald met hun halfzachte aanpak. Wij willen een kordatere aanpak van de criminaliteit, zonder taboes. Met ons Antwerps veiligheidsplan in 44 concrete voorstellen garanderen wij een halvering van de criminaliteit op zes jaar tijd! de wever De populairste politicus van het moment als we de peilingen moeten geloven. Hij pleit voor de kracht van verandering, hoewel hij de voorbije zes jaar, toen hij deel uitmaakte van de meerderheid, elk gemeenteraadsbesluit kritiekloos goedkeurde! Deze Patrick De Wever stemde dan ook niet minder dan 6357 (!) keer mee met Bart Janssens. Nu wil hij die zogenaamde verandering realiseren samen met... de socialisten die al 80 jaar aan de macht zijn op t schoon verdiep.

6 Europese unie Antidemocratische instelling die Vlaanderen en Antwerpen opzadelt met massa-immigratie, multicultuur en islamisering. Vertoont een ziekelijke bemoeizucht en wil ons op dictatoriale wijze in een Europese multiculturele eenheidsworst dwingen. Plukt bovendien de Vlamingen financieel kaal om Zuiderse EU-landen te redden. Wij eisen een Vlaanderen zonder EU-bemoeienissen, zodat Antwerpen en de Antwerpenaren daar de vruchten van kunnen plukken! F anatici Bij dit woord kunnen wij alleen maar denken aan de islam. Geen enkel andere religie of ideologie brengt immers zo veel fanatici voort als de islam. Moslims die de islam serieus nemen, zijn per definitie fanatici die een gevaar betekenen voor Vlaanderen en Antwerpen. Wij willen dat het Antwerps stadsbestuur en de politie actief moslimradicalisering opspoort en de verspreiding van de intolerante en gewelddadige islamitische leer bekampt.

7 Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober zullen de laatste lokale verkiezingen zijn, waarbij de meerderheid van de bevolking Vlaming is. Momenteel telt Antwerpen 42% allochtonen. In 2018 zal meer dan 50% van de Antwerpse bevolking allochtoon zijn. De autochtone Vlaamse Antwerpenaar zal dus binnen afzienbare tijd een minderheid worden in zijn eigen stad. Wij gruwelen van deze gedachte en willen Antwerpen teruggeven aan de échte Antwerpenaren. Dit is enkel mogelijk met een waterdichte immigratiestop! hoofddoek De brandstof van de islamisering. Verschilt enkel van de boerka en de nikab in aantal centimeters textiel. Staat symbool voor de politieke, intolerante, oorlogszuchtige en vrouwonvriendelijke islam. Hoe meer islamitische lichaamsbedekking, hoe meer islam, hoe minder vrijheid en hoe slechter het lot van vrouwen. Wij willen zo veel als mogelijk een verbod invoeren op het dragen van de islamitische hoofddoek, evenals effectieve boetes voor boerka s en islamitische gezichtssluiers.

8 islamisering Een gevolg van die andere I : Immigratie. Het proces waarbij een samenleving steeds meer rekening houdt met de eisen en gevoeligheden van moslims, en evolueert naar een islamitische samenleving met (onderdelen van) de islamitische wetgeving, de sharia. Wereldwijd geldt: hoe meer moslims, hoe meer hoofddoeken en moskeeën, hoe sneller de islamisering plaatsvindt. Wij willen een Vlaams Antwerpen en zeggen dus neen tegen de erkenning van de islam. Neen aan de islamisering van onze cultuur! janssens patrick Reclamejongen. Voerde de voorbije jaren voor miljoenen euro s reclamecampagnes om zijn A te promoten, en dit met goedkeuring van de N-VA en op kosten van de Antwerpse belastingbetaler. Op die manier probeerde hij te laten uitschijnen dat alles goed ging in de stad. Nam dus zijn verantwoordelijkheid als bestuurder niet en deed iedere vorm van kritiek op het beleid af als negatieve sfeerschepperij, frustratie en verzuring. Trotse bedenker van de walgelijke en destructieve slogan: t Stad is van iedereen.

9 Kinderopvang Antwerpen heeft hier een zeer groot tekort aan: te weinig Antwerpse gezinnen vinden kinderopvang. Per 100 nul- tot driejarigen zijn er slechts 24 plaatsen beschikbaar. Er is ook een probleem van betaalbaarheid: niet-gesubsidieerde kinderopvang is voor werkende mensen met een lager inkomen nauwelijks betaalbaar. Wij willen een uitbreiding van het aantal kinderopvangplaatsen door stimulering van private kinderopvanginitatieven en initiatieven van de stad zelf. Leidcultuur Samenlevingsmodel dat wij voor ogen hebben. Een waterdichte immigratiestop is onontbeerlijk, maar vreemdelingen en allochtonen die in Antwerpen wonen, hebben de plicht zich aan te passen. Zij moeten onze wetten respecteren en zich aanpassen aan onze cultuur, normen en waarden. Antwerpenaar worden moet je immers verdienen! Zo willen wij een verplichte en intensieve taal- en inburgeringscursus op eigen kosten, niet op kosten van de gemeenschap.

10 moskeeën Schieten als paddenstoelen uit de grond als gevolg van die andere M, Multiculturalisme: de motor van de islamisering. Huisvest Korans en andere tot geweld oproepende boeken, waarin onder andere staat dat ongelovigen moeten worden afgemaakt. Het zijn dus antiwesterse haatpaleizen die hier geen plaats verdienen. Antwerpen telt er inmiddels 39. Wij willen een einde maken aan het gedoogbeleid ten opzicht van moskeeën in daarvoor ongeschikte panden, alsook een algemene bouwstop op moskeeën. Nederlands De voertaal in Vlaanderen en in Antwerpen. Altijd en overal. Daar kan niet aan worden toegegeven. nl Wie een uitkering of een sociale woning wil, moet ervoor zorgen dat hij of zij onze taal voldoende machtig is. Geen Nederlands = geen centen! Bovendien willen wij een halt toeroepen aan de wildgroei van anderstalige - doorgaans Arabische - winkelopschriften in het straatbeeld.

11 Onderwijs 60 procent van de kinderen in het Antwerpse onderwijs heeft een andere thuistaal dan het Nederlands. Onze scholen zitten overvol. Ouders worden verplicht hun kinderen in te schrijven in de dichtstbijzijnde school. Wij willen Vlaams kwaliteitsonderwijs en de absolute keuzevrijheid voor ouders! P olitie Inwoners van onze stad krijgen te vaak de indruk dat de politie niet aanspreekbaar is of zelfs niet geïnteresseerd is in hun problemen. Bovendien is er in Antwerpen nog steeds een groot tekort aan politieagenten. Wij willen meer politie op straat - geen anonieme politiemensen, maar aanspreekbare vaste wijkteams die een vertrouwd gezicht in de wijk zijn.

12 r acisme Wie zich kant tegen de massa-immigratie, de multiculturele samenleving en de islamisering van onze stad, wordt vaak verweten een racist te zijn. Het Vlaams Belang is geen racistische partij en zet zelfs goed geïntegreerde personen van buitenlandse afkomst op de lijst. Wij hechten immers geen belang aan ras of huidskleur, wél aan cultuur. Ons land is vol, maar wie hier reeds is, onze wetten respecteert en zich in het publieke leven aanpast aan onze cultuur, is wat ons betreft welkom als Vlaming onder de Vlamingen. vl vol = vol stadsvlucht Alle propagandapraatjes van het stadsbestuur ten spijt, is de stadsvlucht van Vlaamse Antwerpenaren nog steeds niet gestopt. Ook in 2010 verlieten veel meer Vlamingen de stad dan er zich in de stad vestigden. Dit resulteerde in een negatief verhuissaldo van Vlamingen. Wij willen een beleid dat autochtone Vlaamse gezinnen opnieuw naar de stad trekt.

13 turtelboom, annemie Verhuisde van Puurs naar Antwerpen om de Antwerpse Open VLD te behoeden voor een electorale ramp, wat leidde tot fikse ruzies in de partij. En deze nieuwkomer zou onze stad (mee) moeten gaan besturen? Antwerpen moet bestuurd worden door mensen die Antwerpen en de Antwerpenaren van binnen en buiten kennen. uitkeringen Deze worden gekaapt door immigranten en worden daardoor onbetaalbaar voor het eigen volk. 77 procent van de steuntrekkers bij het Antwerpse OCMW is vreemdeling (niet-belg). Antwerpen is momenteel de stad van melk en honing voor heel de wereld. Het Vlaams Belang wil Antwerpen minder aantrekkelijk maken voor gelukszoekers. Genoeg is genoeg! Voor ons geen financiële steun meer voor nieuwkomers, maar slechts materiële steun!

14 veiligheid Hét hoofdthema van het Vlaams Belang. Het veiligheidsgevoel van de Antwerpenaren daalt: terwijl in % van de bevolking zich nooit veilig voelde was dat in 2010 al gestegen tot 25%. Veiligheid is een heel erg ruim begrip: naast het fysieke aspect omvat veiligheid voor ons evengoed een sociaal en identitair aspect. Wij willen een sociaal beleid voor eigen volk eerst met vooral aandacht voor onze ouderen, alsook een warm en Vlaams Antwerpen zonder massa-immigratie en zonder multikul. woningen Worden stilaan onbetaalbaar voor een modaal jong Vlaamse gezin. De massa-immigratie jaagt de vastgoed- en huurprijzen de hoogte in. Ondertussen wordt ook de helft van onze sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen (niet-belgen). Wij willen een voorrangsbeleid voor Vlamingen en een actiever woonbeleid!

15 xenofoob Zo worden wij wel eens genoemd. Betekent irrationele angst voor wat vreemd is. Wij zijn echter bang noch irrationeel. Wij hebben goede argumenten om tegen de import van bepaalde vreemde invloeden en culturen te zijn, zoals de islamitische. Eerder stellen wij een vorm van oikofobie vast bij de andere partijen: de neiging om zich denigrerend uit te laten over onze eigen gewoonten, tradities, cultuur en instituties, en een doorgeslagen en disproportionele zelfkritiek. y uppies Engelse term die staat voor young urban professional : jong persoon met een goed verdienende kantoorbaan, die zich kenmerkt door materialisme en een streven naar statusverhogende bezittingen. Doorgaans zijn het multikullers die vol zijn van zichzelf en trots zijn op hun zogenaamde open blik op de wereld, wat in de praktijk neerkomt op cultuurrelativisme. Het loopt er vol van binnen de Belgische en Antwerpse politiek, en daar gruwelen wij van. zweeppartij Zal het Vlaams Belang de volgende legislatuur mee besturen? We weten het niet, maar we hopen het natuurlijk wel. Indien we in de oppositie terecht komen, zullen we wederom op het beleid wegen. Als zweeppartij zullen we opnieuw opkomen voor de belangen van de gewone, Vlaamse Antwerpenaren!

16 Sam van Rooy (27) is bouwkundig ingenieur, voormalig wielrenner en auteur van meerdere boeken, o.a. over de islam en de Europese Unie. Hij is gespecialiseerd in immigratie, islam en de EU. Wim Van Osselaer (39) is vader van 4 kinderen, jurist en sinds 2006 een van de actiefste leden van de gemeenteraad. Hij is gespecialiseerd in immigratie, sociaal beleid en wonen. 7 Sam Van Rooy 3 Wim Van Osselaer V.u.: Filip Dewinter - Amerikalei Antwerpen - Verkiezingsdrukwerk Opmaak: Bert Deckers

Twijfel niet: het moet nu

Twijfel niet: het moet nu Ver. uitgever: Johan Deckmyn - Charles de Kerchovelaan 9-9000 Gent Uw mening telt! ook in Gent Twijfel niet: het moet nu enquête Nog slechts enkele maanden scheiden ons van nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Een verkenning van de relatie tussen taal en identiteit in Brussel en de Vlaamse Rand. Rudi Janssens

Een verkenning van de relatie tussen taal en identiteit in Brussel en de Vlaamse Rand. Rudi Janssens Een verkenning van de relatie tussen taal en identiteit in Brussel en de Vlaamse Rand Rudi Janssens Inhoud Identiteit: een actueel debat Taal en identiteit: een referentiekader De groei van een meertalige

Nadere informatie

https://reports1.enalyzer.com/root/surveymanagement/getblob.aspx?blobid=31bfe83be43e4bf b98809f0f

https://reports1.enalyzer.com/root/surveymanagement/getblob.aspx?blobid=31bfe83be43e4bf b98809f0f In welke leeftijdscategorie valt u? Number / Percentage Jonger dan 25 jaar; 6% 66 Tussen de 25 en 34 jaar; 120 Tussen de 35 en 44 jaar; 13% 145 Tussen de 45 en 54 jaar; 205 Tussen de 55 en 64 jaar; 28%

Nadere informatie

22 januari 2015. Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid

22 januari 2015. Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid 22 januari 2015 Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Uitslag onderzoek: rechtszaak Geert Wilders EenVandaag Opiniepanel 14-01-2010 30.000 deelnemers

Uitslag onderzoek: rechtszaak Geert Wilders EenVandaag Opiniepanel 14-01-2010 30.000 deelnemers Uitslag onderzoek: rechtszaak Geert Wilders EenVandaag Opiniepanel 14-01-2010 30.000 deelnemers Bent u op de hoogte van dit proces tegen Geert Wilders of bent u dat niet? Ja, daarvan ben ik heel goed op

Nadere informatie

Origine: personen van Noord-Afrikaanse of Turkse origine die zich als gelovig omschrijven en zich het meest verwant voelen met de Islam

Origine: personen van Noord-Afrikaanse of Turkse origine die zich als gelovig omschrijven en zich het meest verwant voelen met de Islam Toelichting Dit rapport geeft een overzicht van de onderzoeksresultaten van de Islamenquête editie 2016, in opdracht van HUMO en VTM Nieuws uitgevoerd door ivox Voor dit onderzoek werden 500 respondenten

Nadere informatie

Analysenota politieke situatie Centrumgemeenten +30.000 inwoners in Vlaanderen

Analysenota politieke situatie Centrumgemeenten +30.000 inwoners in Vlaanderen Analysenota politieke situatie Centrumgemeenten +30.000 inwoners in Vlaanderen BASISGEGEVENS - de Vlaamse Centrumsteden die minstens 30.000 inwoners tellen (32 in totaal), bepaald volgens het Ruimtelijk

Nadere informatie

Toespraak Filip Dewinter Nationale Vlaams Belang-meeting 23 maart 2014

Toespraak Filip Dewinter Nationale Vlaams Belang-meeting 23 maart 2014 Toespraak Filip Dewinter Nationale Vlaams Belang-meeting 23 maart 2014 Kameraden-nationalisten, Ik ben niet naar hier gekomen om u de hemel op aarde te beloven. Ik ben niet naar hier gekomen om u te beliegen

Nadere informatie

1. De gemeente Venlo is vrij in de keuze om deelnemers uit het eigen gemeentepanel kiezersvragen over de PVV te stellen

1. De gemeente Venlo is vrij in de keuze om deelnemers uit het eigen gemeentepanel kiezersvragen over de PVV te stellen PVV De gemeente Venlo heeft aan het eigen gemeentepanel over hoe zij denken over de PVV en wat ze er van vinden dat deze partij mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In hoeverre bent u het (on)eens

Nadere informatie

Achter islamisering zit een plan. Achter islamisering zit een plan.

Achter islamisering zit een plan. Achter islamisering zit een plan. Achter islamisering zit een plan Machteld Zee schreef een onderzoek over de shariaraden in Engeland en zegt nu : Achter islamisering zit een plan. Hoeveel vrijheid kunnen we geven aan het islamitisch fundamentalisme

Nadere informatie

Opdracht Maatschappijleer Integratie en immigratie

Opdracht Maatschappijleer Integratie en immigratie Opdracht Maatschappijleer Integ en immig Opdracht door een scholier 1899 woorden 21 januari 2004 6,6 90 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Integ en immig 1. Wat is het probleem? -Historische schets Tussen

Nadere informatie

Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid

Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid Onderzoek: Jouw vrijheid, mijn vrijheid Publicatiedatum: 22-01-2015 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit ruim 3000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online

Nadere informatie

Van-A-3 Verkiezingen

Van-A-3 Verkiezingen Van-A-3 Verkiezingen Didactische suggesties Doelen Dit Actua-magazine verschijnt naar aanleiding van de Europese en Vlaamse verkiezingen op 07 juni 2009. De leerlingen kunnen individueel de Van-A-3 krant

Nadere informatie

Antwerpse Migratiebarometer

Antwerpse Migratiebarometer Antwerpse Migratiebarometer Inleiding Migratiebarometer Op 23 juli 2012 hield de N-VA bij monde van Bart De Wever, Theo Francken en Liesbeth Homans een persconferentie waarop ze een Migratiebarometer voorstelde.

Nadere informatie

Verkiezingen - Methodologie

Verkiezingen - Methodologie Verkiezingen - Methodologie Verkiezingen - Methodologie... 1 1. Gemeenteraadsverkiezingen... 2 2. Verkiezingen voor het parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest... 3 3. Verkiezingen van de Brusselse

Nadere informatie

Vlaanderen gepeild in 10 vragen Exclusieve opiniepeiling bij de Vlaamse kiezers

Vlaanderen gepeild in 10 vragen Exclusieve opiniepeiling bij de Vlaamse kiezers Vlaanderen gepeild in 10 vragen Exclusieve opiniepeiling bij de Vlaamse kiezers Waarom deze opiniepeiling?... 2 Strikte onafhankelijkheid, validiteit en betrouwbaarheid... 3 De vragen en stellingen op

Nadere informatie

Een democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking direct of indirect invloed uitoefent op de politieke besluitvorming.

Een democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking direct of indirect invloed uitoefent op de politieke besluitvorming. Samenvatting door L. 1165 woorden 13 januari 2013 4,8 12 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Maatschappijleer Hoofdstuk 3: Parlementaire democratie Paragraaf 1 t/m 4 1; Wat is politiek? Deelvraag: Wat

Nadere informatie

INLEIDING. De Europese Alliantie voor de Vrijheid verdedigt de volgende belangrijke veranderingen:

INLEIDING. De Europese Alliantie voor de Vrijheid verdedigt de volgende belangrijke veranderingen: INLEIDING De volgende Europese verkiezingen zullen gehouden worden van tot 5 mei 014 in alle 8 lidstaten. Dit handvest bevat de politieke standpunten die de leden van de Europese Alliantie voor de Vrijheid

Nadere informatie

Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid. Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei.

Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid. Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei. 1 Een nieuwe sociale garantie voor de nieuwe kwetsbaarheid Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Welkom op de vooravond van de eerste mei. Feest van de Arbeid. De dag waarop wij, socialisten, tonen,

Nadere informatie

Antwoorden Maatschappijleer Pluriforme samenleving

Antwoorden Maatschappijleer Pluriforme samenleving Antwoorden Maatschappijleer Pluriforme same Antwoorden door een scholier 2176 woorden 23 juni 2012 3,7 14 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Delphi 5a. foto 1 = rooms katholiek 5b. rooms katholiek

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Niemand kan er om heen in deze dagen: het is verkiezingstijd. Woensdag stemmen we voor een nieuwe Tweede Kamer. En we worden overspoeld door debatten,

Nadere informatie

Waar kan ik terecht met vragen?

Waar kan ik terecht met vragen? Waar kan ik terecht met vragen? Je kan gratis en anoniem terecht voor een gesprek bij volgende organisaties. De Opvoedingslijn 078 15 00 10 of opvoedingslijn@groeimee.be De Opvoedingswinkel 03 236 29 39

Nadere informatie

Vuile blanken. Vuile blanken Anti-Vlaams racisme: het laatste taboe

Vuile blanken. Vuile blanken Anti-Vlaams racisme: het laatste taboe Vuile blanken. Vuile blanken Anti-Vlaams racisme: het laatste taboe van Filip Dewinter beschrijft vrij nauwkeurig op bijna wetenschappelijke manier hoe de massa-immigratie en de multicultuur hebben geleid

Nadere informatie

Onze vraag: Waarom onze vraag?

Onze vraag: Waarom onze vraag? Onze vraag: Gaat u ermee akkoord dat toekomstige overheden ervoor moeten zorgen dat er bij openbare besturen en in het onderwijs geen verbod bestaat op het dragen van levensbeschouwelijke tekenen op de

Nadere informatie

Goeiemiddag in Gent, stad in volle groene verandering!

Goeiemiddag in Gent, stad in volle groene verandering! Beste vrienden, Goeiemiddag in Gent, stad in volle groene verandering! Vooreerst, en vanuit de grond van mijn hart: Bedankt! Bedankt om al weken keihard campagne te voeren. Bedankt voor jullie tijd, energie,

Nadere informatie

De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk!

De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk! De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk! Je vindt in dit document authentiek materiaal van het parlement waarmee je zelf aan de slag kan.

Nadere informatie

Lancering Vlaamse Migratie- en Integratiemonitor 2018 en survey Samenleven in Diversiteit 2017

Lancering Vlaamse Migratie- en Integratiemonitor 2018 en survey Samenleven in Diversiteit 2017 PERSBERICHT - 8 mei 2018 Lancering Vlaamse Migratie- en Integratiemonitor 2018 en survey Samenleven in Diversiteit 2017 Het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen publiceren vandaag de

Nadere informatie

17 mei 2019 Auteur: Petra Klapwijk. Onderzoek: Nederlandse identiteit

17 mei 2019 Auteur: Petra Klapwijk. Onderzoek: Nederlandse identiteit 17 mei 2019 Auteur: Petra Klapwijk Onderzoek: Nederlandse identiteit Samenvatting Tweederde vindt dat Nederlandse identiteit onder druk staat De Nederlandse identiteit staat onder druk. Dat zegt tweederde

Nadere informatie

Verkiezingen. 1. Politieke voorkeur

Verkiezingen. 1. Politieke voorkeur Verkiezingen Voor vijftigplussers staat er de komende jaren veel op het spel. De betaalbaarheid van de zorg staat ter discussie en het niveau van pensioenen en AOW dreigt te worden aangetast. Daarnaast

Nadere informatie

4 op 5 Vlaamse politici passen NIET bij hun partij.

4 op 5 Vlaamse politici passen NIET bij hun partij. PERSBERICHT 2 oktober 2006 4 op 5 Vlaamse politici passen NIET bij hun partij. Dat is het verrassende resultaat van het onderzoek dat Brandhome 4 weken geleden lanceerde op de website www.pastdepoliticus.be.

Nadere informatie

De islam begrijpen. (5)

De islam begrijpen. (5) De islam begrijpen. (5) Er zal een voordien zijn en een nadien bij de misdaden in januari en november 2015 gepleegd in Parijs door de islamitische moordenaars die, ironisch genoeg, islamisten worden genoemd.

Nadere informatie

50 jaar immigratie: Vlaams Belang feest niet mee!

50 jaar immigratie: Vlaams Belang feest niet mee! Persconferentie Vlaams Belang Antwerpen 9 januari 2014 1 2 50 jaar immigratie: Vlaams Belang feest niet mee! In 2014 viert het Antwerpse stadsbestuur 50 jaar Turkse en Marokkaanse immigratie naar Antwerpen.

Nadere informatie

Programmapunten Partij voor de Vrijheid

Programmapunten Partij voor de Vrijheid Programmapunten Partij voor de Vrijheid Een aantal stellingen zijn voorgelegd over onderwerpen die de Partij voor de Vrijheid in haar programma heeft gezet. Wat vindt men van de programmapunten van Geert

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 PROGRAMMA SP.A JABBEKE De sp.a fractie staat klaar voor Jabbeke. Op een positieve manier en met concrete voorstellen willen we de leefbaarheid voor elke inwoner verhogen.

Nadere informatie

MODULE V. Ben jij nou Europees?

MODULE V. Ben jij nou Europees? MODULE V Ben jij nou Europees? V.I Wat is Europees? Wat vind jij typisch Europees? En wie vind jij typisch Europees? Dat zijn moeilijke vragen, waarop de meeste mensen niet gelijk een antwoord hebben.

Nadere informatie

OPINIEONDERZOEK VLAANDEREN: ACTUELE MAATSCHAPPELIJKE THEMA S OKTOBER 2013 TECHNISCH-STATISTISCH RAPPORT

OPINIEONDERZOEK VLAANDEREN: ACTUELE MAATSCHAPPELIJKE THEMA S OKTOBER 2013 TECHNISCH-STATISTISCH RAPPORT OPINIEONDERZOEK VLAANDEREN: ACTUELE MAATSCHAPPELIJKE THEMA S OKTOBER 2013 TECHNISCH-STATISTISCH RAPPORT Dit technisch-statistisch rapport omvat de technische specificaties, conform de aanbevelingen van

Nadere informatie

BRUSSEL - De kritiek dat het VRT-journaal linkser' zou zijn dan het VTM-nieuws wordt door onderzoek van het Elektronisch Nieuwsarchief tegengesproken.

BRUSSEL - De kritiek dat het VRT-journaal linkser' zou zijn dan het VTM-nieuws wordt door onderzoek van het Elektronisch Nieuwsarchief tegengesproken. Nieuwsmonitor 2 in de pers Oktober 2010 VRT-journaal niet linkser dan VTM-nieuws Nieuwsmonitor onderzoekt de media-aandacht voor politici en partijen Birgit Van Mol in het VTM-nieuws. BRUSSEL - De kritiek

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

Eindexamen filosofie vwo I

Eindexamen filosofie vwo I Opgave 3 Ramadan in de post-seculiere samenleving 12 maximumscore 4 verlichtingsfundamentalisme: laïciteit: verbannen van religie uit openbaar onderwijs en politiek 1 verlichtingsvijandig multiculturalisme:

Nadere informatie

5.9. Boekverslag door E woorden 23 oktober keer beoordeeld. Maatschappijleer Thema's maatschappijleer

5.9. Boekverslag door E woorden 23 oktober keer beoordeeld. Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Boekverslag door E. 2025 woorden 23 oktober 2014 5.9 8 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Paragraaf 1: wat leer je bij maatschappijleer? Iets is een maatschappelijk probleem

Nadere informatie

Straks wordt het confederalisme een verre utopie

Straks wordt het confederalisme een verre utopie pagina 1 van 14 O P I N I E Bart Maddens Straks wordt het confederalisme een verre utopie Bart Maddens is politicoloog (KU Leuven). 15 september 2016 LEES LATER Lees later 55 shares Deel Deel N-VA-voorzitter

Nadere informatie

Voorzitter, Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt.

Voorzitter, Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt. Een aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo en vervolgens op een Joodse supermarkt. Afschuwelijke misdrijven. Aanslagen waar alleen, maar alleen, de terroristen zelf verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk 1

Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk 1 Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk 1 Samenvatting door E. 1169 woorden 16 maart 2017 6,5 2 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer 1.1 Opvoeding= kinderen leren hoe ze zich moeten gedragen. - Veilige

Nadere informatie

Van verzorgingsstaat naar

Van verzorgingsstaat naar 1. Van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving Het is onmiskenbaar dat mensen in onze huidige netwerk- en informatie-samenleving mondiger en zelfstandiger zijn dan vroeger. Gecombineerd met de noodzaak

Nadere informatie

Toespraak Filip Dewinter Vlaams Belang slotmeeting gemeenteraadsverkiezingen. Antwerpen - zondag 7 oktober 2018

Toespraak Filip Dewinter Vlaams Belang slotmeeting gemeenteraadsverkiezingen. Antwerpen - zondag 7 oktober 2018 Toespraak Filip Dewinter Vlaams Belang slotmeeting gemeenteraadsverkiezingen Antwerpen - zondag 7 oktober 2018 Welkom in de hoofdstad van het Vlaams Blok/Vlaams Belang, welkom op het eilandje in Antwerpen.

Nadere informatie

Instructie: Landenspel light

Instructie: Landenspel light Instructie: Landenspel light Korte omschrijving werkvorm In dit onderdeel vormen groepjes leerlingen de regeringen van verschillende landen. Ieder groepje moet uiteindelijk twee werkbladen (dus twee landen)

Nadere informatie

6,4. Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari keer beoordeeld. Maatschappijleer

6,4. Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari keer beoordeeld. Maatschappijleer Antwoorden door een scholier 1268 woorden 14 januari 2004 6,4 39 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Delphi Maatschappijleer hoofdstuk 4 een multiculturele samenleving Opdracht 1 a) Aardappelen

Nadere informatie

Programmacongres 17 juni 2018 Toespraak Tom Van Grieken

Programmacongres 17 juni 2018 Toespraak Tom Van Grieken Programmacongres 17 juni 2018 Toespraak Tom Van Grieken Beste kameraden, Beste Vlaams Belangers, Sta me toe, als laatste spreker, ook op mijn beurt u van harte bedanken voor uw massale opkomst naar ons

Nadere informatie

verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ!

verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ! verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ! www.stemnietopmij.be Neem het van mij aan, want ik kan het weten : u stemt maar beter niet op mij. Ik lees elke dag in de krant dat mijn partij toch geen enkele kans

Nadere informatie

Beginselen van de politieke partijen die in 2006 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd waren

Beginselen van de politieke partijen die in 2006 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd waren Beginselen van de politieke partijen die in 2006 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd waren Partij van de Arbeid (PvdA) Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) Christen-democratisch Appèl (CDA) Democraten

Nadere informatie

Democratie in tijden van populisme en technocratie. Prof. Stefan Rummens ID dagen beweging.net 12 okt 2017

Democratie in tijden van populisme en technocratie. Prof. Stefan Rummens ID dagen beweging.net 12 okt 2017 Democratie in tijden van populisme en technocratie Prof. Stefan Rummens ID dagen beweging.net 12 okt 2017 1. Wat is democratie? 2. Populisme als stijl 3. Populisme als ideologie 4. Populisme als symptoom

Nadere informatie

na ons de zonvloed vs1 13-08-2004 16:02 Pagina 3 Na ons de zondvloed Aspecten van overbevolking Paul Gerbrands

na ons de zonvloed vs1 13-08-2004 16:02 Pagina 3 Na ons de zondvloed Aspecten van overbevolking Paul Gerbrands na ons de zonvloed vs1 13-08-2004 16:02 Pagina 3 Na ons de zondvloed Aspecten van overbevolking Paul Gerbrands na ons de zonvloed vs1 13-08-2004 16:02 Pagina 5 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 7 1. Hoe vol is Nederland?

Nadere informatie

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Publicatiedatum: 7-3- 2014 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 7000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek,

Nadere informatie

Opvoeden in andere culturen

Opvoeden in andere culturen Opvoeden in andere culturen Bevorderen en versterken: competenties vergroten Een betere leven DVD 1 Bevolkingsgroepen aantal Allochtoon3.287.706 Autochtoon13.198.081 Europese Unie (exclusief autochtoon)877.552

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

Schooljaar Zomer Editie 04/18. Gazet van t School RAMADAN

Schooljaar Zomer Editie 04/18. Gazet van t School RAMADAN Schooljaar 2018-2019 Zomer Editie 04/18 Gazet van t School D-DAY RAMADAN Op donderdag 6 juni was het zover. De 75ste verjaardag van D-day! Op onze school zijn er 10 moslims die aan de Ramadan doen. Maar

Nadere informatie

Naam: INDIA EN ARMOEDE

Naam: INDIA EN ARMOEDE Naam: INDIA EN ARMOEDE In India is het verschil tussen arme en rijke mensen erg groot. Een klein deel van de Indiërs is heel rijk. Maar de meeste mensen zijn er erg arm. Ze werken hard voor weinig geld

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Nieuwjaarstoespraak Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Beste mensen, Het is voor mij een grote eer en een waar genoegen om vanavond hier mijn tweede publieke toespraak te houden in mijn fonkelnieuwe functie

Nadere informatie

Families onder druk. Huiselijk geweld binnen Marokkaanse en Turkse gezinnen. Drs. Ibrahim Yerden. Probleemstelling

Families onder druk. Huiselijk geweld binnen Marokkaanse en Turkse gezinnen. Drs. Ibrahim Yerden. Probleemstelling Families onder druk Huiselijk geweld binnen Marokkaanse en Turkse gezinnen Drs. Ibrahim Yerden Probleemstelling Hoe gaan Marokkaanse en Turkse gezinsleden, zowel slachtoffers als plegers om met huiselijk

Nadere informatie

Eindexamen filosofie vwo 2011 - I

Eindexamen filosofie vwo 2011 - I Opgave 2 Religieus recht 7 maximumscore 2 een beargumenteerd standpunt over de vraag of religieuze wetgeving en rechtspraak voor bepaalde bevolkingsgroepen tot cultuurrelativisme leidt 1 een uitleg van

Nadere informatie

Stem van de jeugd: bulletrapport

Stem van de jeugd: bulletrapport Stem van de jeugd: bulletrapport 20190044 Mei 2019 Simon Desmet Lore Verhoogen Over het onderzoek Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau ivox in opdracht van Wat Wat en Medialaan tussen 25 april

Nadere informatie

PEILING GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN ANTWERPEN SONDAGES ÉLECTIONS COMMUNALES À ANVERS

PEILING GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN ANTWERPEN SONDAGES ÉLECTIONS COMMUNALES À ANVERS SONDAGES ÉLECTIONS COMMUNALES À ANVERS PEILING GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN ANTWERPEN 09 2012 Pour toute publication autorisée, prière d'insérer : Ce sondage, forme un échantillon représentatif des électeurs

Nadere informatie

Christen Unie: - Defensie: Het beschikbaar stellen van een veelzijdige krijgsmacht aan de internationale rechtsorde.

Christen Unie: - Defensie: Het beschikbaar stellen van een veelzijdige krijgsmacht aan de internationale rechtsorde. Opdracht door Dylan 1380 woorden 30 december 2016 6,3 3 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Maatschappijleer PvdA: - Defensie: De PvdA zet zich internationaal in voor vrede en veiligheid; we komen op

Nadere informatie

25 maart Onderzoek: Aanslagen in Brussel

25 maart Onderzoek: Aanslagen in Brussel 25 maart 2016 Onderzoek: Aanslagen in Brussel Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Uw Antwerpse mening telt!

Uw Antwerpse mening telt! Grote Antwerpse opiniepeiling 2012 engageer u voor een betere stad Het Vlaams Belang zette zich vanuit de oppositie de voorbije zes jaar hard in om van Antwerpen opnieuw een veilige, leefbare, Vlaamse

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

De evolutie van het ledenaantal van de politieke partijen in Vlaanderen,

De evolutie van het ledenaantal van de politieke partijen in Vlaanderen, Marc Hooghe Joris Boonen De evolutie van het ledenaantal van de politieke partijen in Vlaanderen, 1970-2014 Centrum voor Politicologie KU Leuven 30.10.2014 Open VLD telt volgens de meest recente cijfers

Nadere informatie

Lees deze tekst in maximaal 8 minuten. Geef daarna antwoord op de vragen.

Lees deze tekst in maximaal 8 minuten. Geef daarna antwoord op de vragen. Oefening 1: globaal lezen Lees deze tekst in maximaal 8 minuten. Geef daarna antwoord op de vragen. In het najaar van 1996 ontdekt de buitenlandse pers het poldermodel. Er verschijnen lovende artikelen

Nadere informatie

Ik spreek jullie nu toe en niet straks wanneer we deze dag afsluiten. Dat is niet de gewoonte. Maar wij zijn dan ook geen gewone partij.

Ik spreek jullie nu toe en niet straks wanneer we deze dag afsluiten. Dat is niet de gewoonte. Maar wij zijn dan ook geen gewone partij. 1 Beste vrienden, Kameraden, Socialisten, Ik spreek jullie nu toe en niet straks wanneer we deze dag afsluiten. Dat is niet de gewoonte. Maar wij zijn dan ook geen gewone partij. Want wat we zopas samen

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting door D. 971 woorden 31 mei 2013 5,7 2 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Memo 1848 Censuskiesrecht Grondrechten Ministeriele verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19 Enkele reis Europa Ali (27 jaar): In Irak zou niet meer Naam: Ali Leeftijd: 27 jaar Komt uit: Irak Woont in België: 3,5 jaar Ik ben kunstenaar. Ik maak kalligrafieën. Dat zijn teksten met mooi versierde

Nadere informatie

BESCHERMING TEGEN DISCRIMINATIE VOOR Ú

BESCHERMING TEGEN DISCRIMINATIE VOOR Ú BESCHERMING TEGEN DISCRIMINATIE VOOR Ú De Socialistische Fractie in het Europees Parlement streeft naar de garantie dat iedereen zich volledig aanvaard voelt zoals hij of zij is, zodat we in onze gemeenschappen

Nadere informatie

Meedoen en erbij horen

Meedoen en erbij horen Meedoen en erbij horen Resultaten van een mixed method onderzoek naar sociale uitsluiting Addi van Bergen, Annelies van Loon, Carina Ballering, Erik van Ameijden en Bert van Hemert NCVGZ Rotterdam, 11

Nadere informatie

Bijlage bij hoofdstuk 11 Wederzijdse beeldvorming

Bijlage bij hoofdstuk 11 Wederzijdse beeldvorming Jaarrapport integratie 27 Jaco Dagevos en Mérove Gijsberts Sociaal en Cultureel Planbureau, november 27 Bijlage bij hoofdstuk 11 Wederzijdse beeldvorming Mérove Gijsberts en Miranda Vervoort B11.1 Aandeel

Nadere informatie

Religieuze toewijzing, autochtone Nederlanders, 2015 (in procenten)

Religieuze toewijzing, autochtone Nederlanders, 2015 (in procenten) Tabel B2.1 Religieuze toewijzing, autochtone Nederlanders, 2015 (in procenten) autochtoon moslim 0,2 niet-gelovig 64,0 rooms-katholiek 16,9 protestants 18,0 ander geloof 0,9 Tabel B2.2 Aandeel dat zichzelf

Nadere informatie

Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE

Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE NATIONAAL SECRETARIAAT Huidevettersstraat 165 1000 Brussel T 02 502 55 75 F

Nadere informatie

Debat: regionaal en nationaal

Debat: regionaal en nationaal Debat: regionaal en nationaal Korte omschrijving werkvorm In deze werkvorm debatteren leerlingen over het verschil tussen een regionale of lokale partij en een landelijke partij. Leerdoelen Leerlingen

Nadere informatie

40 jaar Vlaams parlement

40 jaar Vlaams parlement Hugo Vanderstraeten 40 kaarsjes eenheidsstaat of een unitaire staat: één land met één parlement en één regering. De wetten van dat parlement golden voor alle Belgen. In de loop van de 20ste eeuw hadden

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk 1

Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk 1 Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk 1 Samenvatting door M. 1184 woorden 8 juni 2013 4 3 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Delphi Hoofdstuk 1 De staat kan wetten maken, regels die voor alle

Nadere informatie

Voor een Europa dat de vrijheid van mensen respecteert

Voor een Europa dat de vrijheid van mensen respecteert Voor een Europa dat de vrijheid van mensen respecteert Het Europese Parlement kan een belangrijke rol spelen in het bepalen van een EU-beleid dat gebruik maakt van alternatieven voor detentie. Jij hebt

Nadere informatie

Persnota 13 maart 2013 Stad van melk en honing. Massa-immigratie en het Antwerpse OCMW

Persnota 13 maart 2013 Stad van melk en honing. Massa-immigratie en het Antwerpse OCMW Persnota 13 maart 2013 Stad van melk en honing Massa-immigratie en het Antwerpse OCMW Inhoudsopgave OCMW van de wereld geld van de Antwerpenaar... 3 Van vrije immigratie naar OCMW van de wereld... 4 Vreemdelingen

Nadere informatie

Module 7 Staatsinrichting en rechtsstaat

Module 7 Staatsinrichting en rechtsstaat Module 7 Staatsinrichting en rechtsstaat 7.1 Onze democratie Tekst 1: Wie is de baas in Nederland? Nederland is een democratie. Dat betekent: de bevolking is de baas. Maar je kunt niet 16,7 miljoen bazen

Nadere informatie

Persconferentie criminaliteitscijfers

Persconferentie criminaliteitscijfers Persconferentie criminaliteitscijfers Vlaams Belang Antwerpen 4 februari 2014 1 Tweemaandelijks rapport: enkel korpsprioriteiten Op tweemaandelijkse basis worden aan de gemeenteraad criminaliteitscijfers

Nadere informatie

De geografische spreiding van de kandidaten voor de Kamerverkiezingen van 1987 tot en met Gert-Jan Put, Jef Smulders en Bart Maddens

De geografische spreiding van de kandidaten voor de Kamerverkiezingen van 1987 tot en met Gert-Jan Put, Jef Smulders en Bart Maddens De geografische spreiding van de kandidaten voor de Kamerverkiezingen van 1987 tot en met 2014 Gert-Jan Put, Jef Smulders en Bart Maddens KU Leuven Instituut voor de Overheid 1 mei 2014 Belangrijkste resultaten

Nadere informatie

De ongelovige of niet-moslim

De ongelovige of niet-moslim De ongelovige of niet-moslim DE KAFIR (Ongelovige of niet-moslim) Tot nu toe hebben we gekeken naar het grote plaatje van de sharia en vervolgens naar de positie van de vrouw onder de sharia. We komen

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Huis Sofia 22 november 2011

Huis Sofia 22 november 2011 Huis Sofia 22 november 2011 Overzicht presentatie Antwerpen in cijfers OCMW Antwerpen in cijfers Studenten in Antwerpen Strategische visie en doelstelling Visie en uitgangspunten Wie woont er? Wat betekent

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Inhoud Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Onderwerp 1 Gelijkheid...13 De rechten van Tim... 14 Onderwerp 2 Toegankelijkheid...17 De rechten

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage C Selectiecriteria bij de werving van de gespreksdeelnemers... 2 Bijlage E Draaiboek focusgroepen senioren... 4

Bijlagen. Bijlage C Selectiecriteria bij de werving van de gespreksdeelnemers... 2 Bijlage E Draaiboek focusgroepen senioren... 4 Carola Simon, Lotte Vermeij en Anja Steenbekkers, Het beste van twee werelden. Plattelanders over hun leven op het platteland. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau, oktober 2007. Bijlagen Bijlage

Nadere informatie

Stem dan ChristenUnie. André Rouvoet ChristenUnie

Stem dan ChristenUnie. André Rouvoet ChristenUnie Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 22 november. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Nieuwsmonitor 6 in de media

Nieuwsmonitor 6 in de media Nieuwsmonitor 6 in de media Juni 2011 Nieuws - Europa kent geen watchdog ANTWERPEN/BRUSSEL - Het Europese beleidsniveau krijgt in de Vlaamse TV-journaals gemiddeld een half uur aandacht per maand. Dat

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE JONGERENPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE JONGERENPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE JONGERENPARLEMENT Zitting 2007-2008 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van woensdag 20 februari 2008 OCHTENDVERGADERING VGC 2 - De vergadering wordt geopend om 10u15

Nadere informatie

INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE KIEZERS OP DE KIEZERSLIJSTEN

INSCHRIJVING VAN NIET-BELGISCHE KIEZERS OP DE KIEZERSLIJSTEN BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be STADSBESTUUR BEVOLKING MEVROUW DE BOECK OUDSTRIJDERSPLEIN 18 1500 HALLE September

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

waardigheid participatie gelijke rechten solidariteit individuele vrijheid

waardigheid participatie gelijke rechten solidariteit individuele vrijheid individuele vrijheid participatie gelijke rechten solidariteit waardigheid Basisrechten Santé België is een rechtsstaat en een democratie die ieders mensenrechten e De Staat garandeert de naleving van

Nadere informatie

1 maart Onderzoek: De Stelling van Nederland

1 maart Onderzoek: De Stelling van Nederland 1 maart 2017 Onderzoek: De Stelling van Nederland Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Stefaan Walgrave. Lerarendag Verkiezingen 2019 Vlaams Parlement 22 februari 2019

Stefaan Walgrave. Lerarendag Verkiezingen 2019 Vlaams Parlement 22 februari 2019 Stefaan Walgrave Lerarendag Verkiezingen 2019 Vlaams Parlement 22 februari 2019 Twee componenten van publieke opinie Standpunt Belang (salience) Veranderlijk vs. stabiel Collectief vs. individueel Beide

Nadere informatie

monitor Marokkaanse Nederlanders in Maassluis bijlage(n)

monitor Marokkaanse Nederlanders in Maassluis bijlage(n) Raadsinformatiebrief (openbaar) gemeente Maassluis Aan de leden van de gemeenteraad in Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 010-593 1931 E gemeente@maassluis.nl I www.maassluis.nl ons kenmerk 2010-4748

Nadere informatie

Brussel en Antwerpen: expatsteden bij uitstek. Internationale scholen in Brussel en Antwerpen: het succes

Brussel en Antwerpen: expatsteden bij uitstek. Internationale scholen in Brussel en Antwerpen: het succes IN V EST ER I N G S V AS T G O E D V ERH U R E N AAN E X P AT S Brussel en Antwerpen: expatsteden bij uitstek Als geografisch en politiek centrum van Europa is Brussel de ideale vestigingsplaats voor de

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden, Integratie en Vreemdelingenzaken

Directoraat-Generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden, Integratie en Vreemdelingenzaken α inisterie van Justitie Directoraat-Generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden, Integratie en Vreemdelingenzaken Directie Integratie en Inburgering Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Aan

Nadere informatie