Middelen van bestaan - Immigratie richtlijnen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Middelen van bestaan - Immigratie richtlijnen"

Transcriptie

1 Middelen van bestaan - Immigratie richtlijnen Een student die in Nederland wil verblijven om te studeren moet beschikken over voldoende financiële middelen van bestaan om de kosten te kunnen betalen van studie en levensonderhoud. Het bedrag waarover een student moet beschikken is gebaseerd op de norm voor uitwonende studenten volgens de Wet op de studiefinanciering Dit normbedrag wijzigt in januari. Deze normbedragen kunt u terugvinden: op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs op de website van de IND in de IND-nieuwsbrief. Het normbedrag is exclusief collegegeld en leges, en alleen bedoeld voor levensonderhoud en leermiddelen. Het bedrag waarover de student moet beschikken, moet niet alleen voldoende zijn, maar uiteraard ook in ieder geval toereikend zijn voor de periode waarin de student in Nederland zal verblijven. Of een student over voldoende middelen beschikt, kan op verschillende manieren worden aangetoond. Deze middelen mogen ook uit verschillende bronnen afkomstig zijn. De verschillende manieren om te beoordelen of een student over voldoende middelen van bestaan beschikt, worden hieronder uiteengezet. Alleen stukken die zijn opgesteld in de Nederlands, Engelse, Duitse of Franse taal mogen worden geaccepteerd. Als in een bankverklaring of in een rekeningafschrift buitenlandse valuta worden genoemd, moet ook de omrekening naar euro's in de administratie worden bewaard. Een handige site om valuta om te rekenen is Alle stukken die betrekking hebben op de middelen van bestaan van de student moeten in de administratie van de onderwijsinstelling worden bewaard. Dien een (TEV-)aanvraag of aanmelding pas in als u over alle stukken beschikt!

2 Student beschikt over eigen middelen Een student beschikt over eigen middelen indien hij beschikt over een eigen bankrekening (in het buitenland of in Nederland). De bankrekening moet op naam staan van de student. Mocht er een mederekeninghouder zijn, dan dient deze mederekeninghouder een verklaring te overleggen waaruit blijkt dat de student volledig over het genoemde bedrag mag en kan beschikken. De student kan de volgende bewijsmiddelen overleggen: Een originele bankverklaring; of Een kopie van een rekeningafschrift; of Een afdruk van het internet van de bankrekening Een originele bankverklaring mag op het moment dat de (TEV-)aanvraag of aanmelding wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de persoonsgegevens van de student (minimaal voorletters en achternaam) het rekeningnummer de contactgegevens van de bank (website/ ; bankfiliaal met adres en telefoongegevens) Uit de bankverklaring moet duidelijk blijken dat de student vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet de bankverklaring uitdrukkelijk vermelden dat vrij opneembaar is. Een kopie van een rekeningafschrift van de bankrekening van de student mag op het moment dat de (TEV-)aanvraag of aanmelding wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de persoonsgegevens van de student (minimaal voorletters en achternaam) het rekeningnummer de contactgegevens van de bank (website/ ; bankfiliaal) Het moet gaan om een bankrekening waarbij de student vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet een bankverklaring uitdrukkelijk vermelden dat vrijelijk opneembaar is. Een afdruk van het internet van de bankrekening van de student mag op het moment dat de (TEV- )aanvraag of aanmelding wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de persoonsgegevens van de student (minimaal voorletters en achternaam) de adresgegevens van de student Het moet gaan om een bankrekening waarbij de student vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet een bankverklaring uitdrukkelijk vermelden dat vrijelijk opneembaar is. Certificates of deposit mogen niet worden geaccepteerd, tenzij uitdrukkelijk is vermeld dat de student over kan beschikken.

3 Student heeft een beurs De student mag de kosten van studie en levensonderhoud ook betalen met een beurs. Het mag zowel een Nederlandse als een buitenlandse beurs zijn. Uit de beursverklaring blijkt in ieder geval het volgende: wie de beursverstrekker is de persoonsgegevens van de student (voorletters, achternaam, bij voorkeur ook de geboortedatum) aan wie de beurs uitdrukkelijk is toegekend van wanneer tot wanneer de beurs verstrekt wordt welk bedrag de student maandelijks ontvangt indien van toepassing: de naam van het beursprogramma Indien de onderwijsinstelling namens een andere instelling (organisatie, bedrijf) de beurs verstrekt, zal ook moeten blijken op grond van welke overeenkomst de onderwijsinstelling dat mag doen. Student heeft geld gestort op rekening van de onderwijsinstelling De student kan ook een bedrag storten op de bankrekening van de onderwijsinstelling. Duidelijk moet zijn dat het gestorte bedrag bij de student hoort (bijvoorbeeld studentnummer en de naam van de student). Handgeschreven toevoegingen mogen niet! Een kopie van een rekeningafschrift van de onderwijsinstelling met daarop: - - het rekeningnummer en de naam van de onderwijsinstelling - het gestorte bedrag, herleidbaar tot de student Het bedrag moet al gestort zijn op het moment dat de (TEV-)aanvraag of aanmelding wordt ingediend.

4 Student ontvangt geld van een financier in het buitenland De kosten van studie en levensonderhoud kunnen worden gefinancierd door een derde in het buitenland. Om te beoordelen of deze derde ook daadwerkelijk in staat is (en zal blijven) om de student te financieren, is een aantal stukken noodzakelijk. Van belang is dat de financier op het moment van de aanvraag over het volledige bedrag voor de duur van de financiering (in ieder geval het eerste jaar) beschikt. De volgende stukken zijn noodzakelijk: Een originele verklaring financiële steun mag op het moment van de (TEV-)aanvraag of aanmelding niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de voornaam, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit en het paspoortnummer van de student de voornaam, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit en het paspoortnummer van de financier de volledige adresgegevens en het telefoonnummer van de financier het maandelijks over te maken bedrag van wanneer tot wanneer de financier de student ondersteunt (begindatum en einddatum) de plaats en datum van ondertekening de handtekening van de financier Als een particulier verklaart een student financieel te ondersteunen kunt u gebruik maken van de bijlage 'Financial statement of support (private person)' (alleen beschikbaar in het Engels) Een kopie van het paspoort of de identiteitskaart van de financier de persoonsgegevens van de financier en het paspoortnummer Naast bovenstaande stukken moet ook overlegd worden: Een originele bankverklaring; of Een kopie van een rekeningafschrift; of Een afdruk van het internet van de bankrekening Een originele bankverklaring op naam van de financier mag op het moment dat de (TEV-)aanvraag wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de persoonsgegevens van de financier (minimaal voorletters en achternaam) het rekeningnummer de contactgegevens van de bank (website/ ; bankfiliaal met adres en telefoongegevens) Uit de bankverklaring moet duidelijk blijken dat de financier vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet de bankverklaring uitdrukkelijk vermelden dat vrij opneembaar is. Indien de bankrekening, naast de financier, ook op naam van iemand anders staat, dient deze persoon te verklaren in te stemmen met financiering.

5 Een kopie rekeningafschrift van een bankrekening van de financier mag op het moment dat de (TEV- )aanvraag of aanmelding wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de persoonsgegevens van de financier (voorletters en achternaam) het rekeningnummer de contactgegevens van de bank (website/ ; bankfiliaal met adres en telefoongegevens) Het moet gaan om een bankrekening waarbij de financier vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet een bankverklaring uitdrukkelijk vermelden dat vrijelijk opneembaar is. Indien de bankrekening, naast de financier, ook op naam van iemand anders staat, dient deze persoon te verklaren in te stemmen met financiering. Een afdruk van het internet van de bankrekening van de financier mag op het moment dat de (TEV- )aanvraag of aanmelding wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de persoonsgegevens van de financier (voorletters en achternaam) het rekeningnummer de contactgegevens van de bank (website/ ; bankfiliaal met adres en telefoongegevens) Het moet gaan om een bankrekening waarbij de financier vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet een bankverklaring uitdrukkelijk vermelden dat vrijelijk opneembaar is. Indien de bankrekening, naast de financier, ook op naam van iemand anders staat, dient deze persoon te verklaren in te stemmen met financiering. Let op: Een buitenlandse afdruk van het internet van de bankrekening wordt slechts als afdoende beschouwd als deze vergezeld wordt door een originele bankverklaring.

6 Student ontvangt geld van een financier in Nederland De kosten van studie en levensonderhoud kunnen worden gefinancierd door een derde in Nederland. Hierbij moet onderscheid worden gemaakt tussen een financier die werkzaam is in loondienst, of een financier die werkzaam is als zelfstandige. Als de studie wordt gefinancierd door een derde in Nederland, dient deze financier te beschikken over het normbedrag voor de student plus het op de financier van toepassing zijnde algemene normbedrag (als alleenstaande, alleenstaande ouder of gehuwde). Ook deze normbedragen zijn terug te vinden op De volgende stukken zijn noodzakelijk en dienen in de administratie van de onderwijsinstelling aanwezig te zijn voordat de (TEV-)aanvraag of aanmelding wordt ingediend. Een originele verklaring financiële steun mag op het moment van de (TEV-)aanvraag en aanmelding niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de voornaam, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit en het paspoortnummer van de student de voornaam, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit en het paspoortnummer van de financier de volledige adresgegevens en het telefoonnummer van de financier het maandelijks over te maken bedrag van wanneer tot wanneer de financier de student ondersteunt (begindatum en einddatum) de plaats en datum van ondertekening de handtekening van de financier Wanneer een particulier verklaart een student financieel te ondersteunen kunt u gebruik maken van de bijlage 'Appendix Financial statement of support (private person)' (alleen beschikbaar in het Engels) Origineel uittreksel Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP, voorheen GBA) Uit het uittreksel blijkt hoe de gezinssamenstelling van de financier is, omdat de hoogte van het normbedrag waaraan moet worden voldaan hiervan afhankelijk is. Het uittreksel is op het moment van de (TEV-)aanvraag of aanmelding niet ouder dan drie maanden. Een kopie van de arbeidsovereenkomst (alleen als financier in loondienst werkt) met daarin: de naam en het adres van de werkgever de persoonsgegevens van de financier (voorletters, achternaam, geboortedatum) de aard van het dienstverband (tijdelijk of onbepaalde tijd) Een originele werkgeversverklaring (alleen als de financier in loondienst werkt) mag op het moment van het indienen van de (TEV-)aanvraag of aanmelding niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de naam en het adres van de werkgever de persoonsgegevens van de financier (voorletters, achternaam, geboortedatum) de aard van het dienstverband (tijdelijk of onbepaalde tijd)

7 Kopieën van de salarisspecificaties van de financier van de drie maanden voorafgaand aan het indienen van de (TEV-)aanvraag of aanmelding (alleen als de financier in loondienst werkt) met daarop: de naam en adresgegevens van de werkgever de persoonsgegevens van de financier (voorletters, achternaam, geboortedatum) de periode waarop de salarisbetaling betrekking heeft het netto salarisbedrag Een (kopie van een) uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel (alleen als de financier werkt als zelfstandige) dat op het moment van de (TEV-)aanvraag of aanmelding niet ouder is dan drie maanden. Een originele verklaring inkomen zelfstandig ondernemer De verklaring is op het moment van het indienen van de (TEV-)aanvraag of aanmelding niet ouder dan drie maanden. Een kopie (voorlopige aanslag) IB/IB60 van het voorgaande kalenderjaar (alleen als de financier werkt als zelfstandige). De student ontvangt geld van een bedrijf Als de kosten van de studie en het levensonderhoud van een student door een Nederlands of buitenlands bedrijf worden betaald, moeten de volgende stukken in de administratie aanwezig zijn. De originele verklaring financiële steun mag op het moment van de (TEV-)aanvraag of aanmelding niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de voornaam, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit en het paspoortnummer van de ondertekenaar de naam en contactgegevens van het bedrijf de voornaam, achternaam, geboortedatum, nationaliteit en het paspoortnummer van de student het maandelijks over te maken bedrag van wanneer tot wanneer het bedrijf de student ondersteunt (begindatum en einddatum) de plaats en datum van ondertekening de handtekening van de persoon die namens het bedrijf handelt. Wanneer een bedrijf verklaart een student financieel te ondersteunen kunt u gebruik maken van de bijlage 'Financial statement of support (company)' (alleen beschikbaar in het Engels). Een originele bankverklaring van het bedrijf mag op het moment dat de (TEV-)aanvraag of aanmelding wordt ingediend niet ouder zijn dan drie maanden en vermeldt: de naam van het bedrijf het rekeningnummer de contactgegevens van de bank (website/ ; bankfiliaal) Het moet gaan om een bankrekening waarbij de financier vrij kan beschikken over. Lopende rekeningen (current accounts) of gewone spaarrekeningen (savings accounts) voldoen. In alle andere gevallen moet uitdrukkelijk vermeld zijn dat vrij opneembaar is.

8 Appendix Financial statement of support (private person) 1 Details 1.1 Name 1.2 Date of birth I, the undersigned, Surname as stated in the border-crossing document First names 1.3 Place of birth 1.4 Nationality 1.5 Passport number or number of identity card 1.6 Telephone number 1.7 Home address 1.8 Name 1.9 Date of birth > Please send a copy of passport or identity card with this statement Street Number Postcode Town Country hereby declare that I will financially support student Surname as stated in the border-crossing document First names 1.10 Place of birth 1.11 Nationality 1.12 Passport number during his/her study in the Netherlands.

9 2 of 2 I hereby guarantee that I will transfer a minimum monthly allowance Minimum monthly allowance 1.14 Start date 1.15 End date 1.16 I hereby enclose A recent bank statement (not older than three months) proving that I have enough funds to transfer the amount in the period mentioned. 2 Signing 2.1 Place and date I have completed this form truthfully. Place 2.2 Signature

10 Appendix Financial statement of support (company) 1 Details 1.1 Name 1.2 Date of birth I, the undersigned, Surname as stated in the border-crossing document First names 1.3 Place of birth 1.4 Nationality 1.5 Passport number or number of identity card > Please send a copy of passport or identity card with this statement hereby declare that the company I represent, 1.6 Name company 1.7 Telephone number 1.8 Visiting address 1.9 Name 1.10 Date of birth Street Number Postcode Town Country will financially support student, Surname as stated in the border-crossing document First names 1.11 Place of birth 1.12 Nationality 1.13 Passport number during his/her study in the Netherlands.

11 2 of 2 I hereby guarantee that I will transfer a minimum monthly allowance Minimum monthly allowance 1.15 Start date 1.16 End date 1.17 I hereby enclose 1. A recent bank statement (not older than three months) proving that the company have enough funds to transfer the amount in the period mentioned. 2. Proof that I am authorised to grant the amount mentioned. 2 Signing 2.1 Place and date I have completed this form truthfully. Place 2.2 Signature

12 DECLARATION To: Hogeschool Utrecht International Office Oudenoord 330, 3513 EX, Utrecht The Netherlands SCHOLARSHIP AWARD I herewith confirm that student: Surname: Given Names: Date of birth: Nationality: Shall receive : Name of Scholarship:.. Start date of scholarship: End date of scholarship: For a period of: Study programme HU: (dd/mm/yy) (dd/mm/yy) (number of months) Please place the total amount awarded converted into EURO: Total scholarship amount awarded (EURO): Please place details of the institution distributing the scholarship signed by an authorised person: Date:../../... (dd/mm/yyyy) Address of organisation/university distributing the scholarship:.. Signature of authorised person.... Official stamp (university)

Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet

Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet For students from EU/EEA countries Voor studenten uit EU/EER-landen This form/dit formulier Are you from an EU/EEA country and is this the first

Nadere informatie

Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet

Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet For students from EU/EEA countries Voor studenten uit EU/EER-landen This form/dit formulier Are you from an EU/EEA country and is this the first

Nadere informatie

VISUM PROCEDURES Machtiging voorlopig verblijf (MVV) en/of Verblijfsvergunning Verblijf Regulier(VVR)

VISUM PROCEDURES Machtiging voorlopig verblijf (MVV) en/of Verblijfsvergunning Verblijf Regulier(VVR) VISUM PROCEDURES Machtiging voorlopig verblijf (MVV) en/of Verblijfsvergunning Verblijf Regulier(VVR) Auteur Carolyn Kleyn/Inge Sanders Meer informatie io@hu.nl Datum 02-01-2019 Versie 01/19 Hogeschool

Nadere informatie

In te vullen door Gemeente/ To be filled out by Municipality

In te vullen door Gemeente/ To be filled out by Municipality In te vullen door Gemeente/ To be filled out by Municipality Datum: Bijzonderheden: Gegevens opgevraagd (laatste) gemeente BQ11 bericht BV BSN Particulier Expat Student Volgnummer: Persoonsgegevens / Personal

Nadere informatie

In te vullen door Gemeente/ To be filled out by Municipality

In te vullen door Gemeente/ To be filled out by Municipality In te vullen door Gemeente/ To be filled out by Municipality Datum: Bijzonderheden: Gegevens opgevraagd (laatste) gemeente BQ11 bericht BV BSN Particulier Expat Student Volgnummer: Persoonsgegevens / Personal

Nadere informatie

Kennisgeving inkomende mobiliteit studie (gemachtigde)

Kennisgeving inkomende mobiliteit studie (gemachtigde) Kennisgeving inkomende mobiliteit studie (gemachtigde) (531) Lees eerst de toelichting op deze pagina voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bedoeld voor de onderwijsinstelling

Nadere informatie

Persoonsgegevens personal details

Persoonsgegevens personal details AANGIFTE EERSTE INSCHRIJVING IN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN VANUIT HET BUITENLAND First registration in the Municipal Personal Records Database (BRP) in the Netherlands from abroad In te vullen door Gemeente

Nadere informatie

Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stuur de benodigde documenten toe. Voor details zie.1 van de Info sheet

Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stuur de benodigde documenten toe. Voor details zie.1 van de Info sheet Stap 1 Stuur de benodigde documenten toe Voor details zie.1 van de Info sheet Stap 2 Deadline: 1 november Geld storten op de INHolland bankrekening en een bankverklaring overleggen. Voor details zie.2

Nadere informatie

Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stuur de benodigde documenten toe

Stap 1. Stap 2. Stap 3. Stap 4. Stap 5. Stap 6. Stuur de benodigde documenten toe Stap 1 Stuur de benodigde documenten toe Voor details zie.1 van de Info sheet Deadline: 30 juni 2011 Stap 2 Geld storten op de Inholland bankrekening en/of een bankverklaring overleggen. Voor details zie.2

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens aanvrager / Applicant data. 1. Uw volledige personalia / Your complete biographical data. Achternaam / Surname

Persoonlijke gegevens aanvrager / Applicant data. 1. Uw volledige personalia / Your complete biographical data. Achternaam / Surname Aanvraagformulier voor teruggave tegoed(en) op de Gemeentegiro Application form for repayment of unclaimed credit balances with the Gemeentegiro Amsterdam [Amsterdam Municipal Giro System] Persoonlijke

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24554 11 mei 2016 Convenant tussen Immigratie & Naturalisatie dienst (IND), onderdeel van het Ministerie van Veiligheid

Nadere informatie

Onderhands bod. Ondergetekende. Object. Bod * [bedrag] [In Tekst]

Onderhands bod. Ondergetekende. Object. Bod * [bedrag] [In Tekst] t.a.v. Mw. E. (Evelien) Ravesteijn E-mailadres: kantoren@ooms.com Onderhands bod Ondergetekende Dhr./Mevr. [voornamen] [naam] geboren [datum] te [plaats] Telefoonnummer: E-mailadres: namens rechtspersoon

Nadere informatie

biedt, onvoorwaardelijk, zonder voorbehoud, conform de terzake van toepassing verklaarde algemene voorwaarden en bijzondere veilingvoorwaarden, voor

biedt, onvoorwaardelijk, zonder voorbehoud, conform de terzake van toepassing verklaarde algemene voorwaarden en bijzondere veilingvoorwaarden, voor t.a.v. mr. M.R.H. Krans Faxnummer: 088-188 00 01 E-mailadres: veiling@vdstap.com Onderhands bod Ondergetekende Dhr./Mevr. [voornamen] [naam] geboren [datum] te [plaats] Telefoonnummer: E-mailadres: namens

Nadere informatie

Inschrijfformulier uitwisselingsprogramma Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. Geboortedatum. Studentnummer

Inschrijfformulier uitwisselingsprogramma Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. Geboortedatum. Studentnummer Inschrijfformulier uitwisselingsprogramma Geschiedenis en Cultuurwetenschappen A. Persoonlijke gegevens Naam Voornamen Roepnaam Geslacht : V M Geboortedatum Studentnummer Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Kennisgeving inkomende kortetermijnmobiliteit onderzoeker (gemachtigde)

Kennisgeving inkomende kortetermijnmobiliteit onderzoeker (gemachtigde) Kennisgeving inkomende kortetermijnmobiliteit onderzoeker (gemachtigde) (532) Lees eerst de toelichting op deze pagina voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bedoeld

Nadere informatie

Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet

Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet Application tuition fees loan/ Aanvraag collegegeldkrediet For students from EU/EEA countries Voor studenten uit EU/EER-landen This form/dit formulier Are you from an EU/EEA country and is this the first

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens aanvrager / Applicant data. 1. Uw volledige personalia / Your complete biographical data. Achternaam / Surname

Persoonlijke gegevens aanvrager / Applicant data. 1. Uw volledige personalia / Your complete biographical data. Achternaam / Surname Aanvraagformulier voor teruggave erfpachtboete vanwege betalingsachterstand erfpachtcanon opgelopen in WO II Application form for repayment of the ground rent penalty Persoonlijke gegevens aanvrager /

Nadere informatie

Afhandeling Filipijnse verzoeken verlenging vertrektermijn vanwege Haiyan. Migratierecht extra: geldige werkinstructies

Afhandeling Filipijnse verzoeken verlenging vertrektermijn vanwege Haiyan. Migratierecht extra: geldige werkinstructies IND-werkinstructie nr. 2014/1 (AUA) Extern Aan Directeuren klantdirecties Van Hoofddirecteur IND Datum 2 januari 2014 Publicatie datum Onderwerp Afhandeling Filipijnse verzoeken verlenging vertrektermijn

Nadere informatie

Aanvragen en wijzigen Levenlanglerenkrediet

Aanvragen en wijzigen Levenlanglerenkrediet 1 Uw gegevens Lees de toelichting Aanvragen en wijzigen Levenlanglerenkrediet Dit formulier Gebruik dit formulier als u levenlanglerenkrediet aan wilt vragen en u niet (meer) in aanmerking komt voor reguliere

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

persoonsgegevens / personal details adres in de gemeente Groningen address in the municipality of Groningen Groningen Page 1 of 5

persoonsgegevens / personal details adres in de gemeente Groningen address in the municipality of Groningen Groningen Page 1 of 5 Gemeente Groningen / City of Groningen Kreupelstraat 1 afdeling publiekszaken / department of civil affairs postbus 30026 9700 RM Groningen E-mail : burgerzaken.bs@groningen.nl www.gemeente.groningen.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Pagina 1 van 5 Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon,

Nadere informatie

Inschrijving voor burgers van de Unie (bewijs verblijfrecht)

Inschrijving voor burgers van de Unie (bewijs verblijfrecht) Inschrijving voor burgers van de Unie (bewijs verblijfrecht) Lees eerst de toelichting op deze pagina voordat u begint met invullen. Hoe maakt u een afspraak U levert de aanvraag in door een afspraak te

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS STUDIEVISUM 2012/2013

INFORMATIEGIDS STUDIEVISUM 2012/2013 INFORMATIEGIDS STUDIEVISUM 2012/2013 Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) Verblijfsvergunning regulier (VVR) Wijziging verblijfsdoel/ Change of Purpose (COP) Studenten Service Center versie 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inschrijving voor burgers van de Unie (bewijs verblijfrecht)

Inschrijving voor burgers van de Unie (bewijs verblijfrecht) Inschrijving voor burgers van de Unie (bewijs verblijfrecht) Lees eerst de toelichting op deze pagina voordat u begint met invullen. Hoe maakt u een afspraak U levert de aanvraag in door een afspraak te

Nadere informatie

Belgisch Historisch Instituut te Rome

Belgisch Historisch Instituut te Rome Belgisch Historisch Instituut te Rome BEURSAANVRAAG VOOR EEN STUDIEVERBLIJF IN ITALIE RICHTLIJNEN : Verzoek dit formulier in te vullen, te ondertekenen en door te sturen aan Prof.dr. Georges Declercq Penningmeester

Nadere informatie

Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel

Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel (647) Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen

Nadere informatie

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Extra geld voor mensen met een laag inkomen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente. We

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER SUBSCRIPTION FORM

AANMELDINGSFORMULIER SUBSCRIPTION FORM AANMELDINGSFORMULIER SUBSCRIPTION FORM Achternaam (last name): Voornaam (first name): m/v Adres (address): Postcode (postal code): Plaats (city): Telefoonnummer (telephone number): Mobielnr/ tel nr werk

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016 Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel

Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel Aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf - nareizigers asiel (647) Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Met dit formulier kunt u in het kader van

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Gezondheidsformulier Health form

Gezondheidsformulier Health form Persoonlijke gegevens / Personal information Achternaam Surname Voornamen Christian names Adres Address Postcode Postal code Telefoonnummer thuis Telephone number home Geboortedatum Date of Birth Geslacht

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING DIMAS/25-02-2008 AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING Lees eerst de toelichting bij dit formulier voordat u begint met invullen. Stempel DIMAS Plus datum indiening 3 Kleuren Pasfoto s A. VERGUNNINGEN: Tijdelijk

Nadere informatie

Kennisgeving inkomende mobiliteit student (vreemdeling)

Kennisgeving inkomende mobiliteit student (vreemdeling) Kennisgeving inkomende mobiliteit student (vreemdeling) (531) Lees eerst de toelichting op deze pagina voordat u begint met invullen. Met dit formulier kunt u de IND laten weten dat u in het bezit bent

Nadere informatie

Wijzigingen Student hoger onderwijs buitenland, nieuw stelsel

Wijzigingen Student hoger onderwijs buitenland, nieuw stelsel Wijzigingen Student hoger onderwijs buitenland, nieuw stelsel Dit formulier Dit formulier is voor studenten hoger onderwijs in het buitenland die per 1 september 2015 of later voor het eerst studiefinanciering

Nadere informatie

ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER

ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER BETREFT ADRES: POSTCODE:.. TE AMSTERDAM Gegevens huurder Voorletters en achternaam Huidig adres Postcode Woonplaats Huidige woning: Koopwoning Sociale huurwoning Stadgenoot

Nadere informatie

t stuur een bewijsstuk mee

t stuur een bewijsstuk mee Dit formulier Met dit formulier kun je studiefinanciering aanvragen als je in het buitenland een volledige opleiding in het hoger onderwijs gaat volgen. 8417A-SF-003 Retouradres: Postbus 50061-9702 DA

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING Stagiaire-DIMAS/-08-201 Stempel DIMAS Plus datum indiening 3 Kleuren Pasfoto s AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING A. VERGUNNINGEN: Tijdelijk Verblijf Tijdelijk Verblijf met Arbeid Verblijf B. SOORT AANVRAAG:

Nadere informatie

inlichtingenformulier Gemeentelijke Basisadministratie

inlichtingenformulier Gemeentelijke Basisadministratie gemeente datum nummer Eerste inschrijving vanuit het buitenland settling in the Netherlands for the first time Het formulier geheimhouding is / wordt: aan betrokkene / betrokkenen uitgereikt aan betrokkene

Nadere informatie

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Extra geld voor mensen met een laag inkomen U dient dit formulier in te leveren vóór 15 december 2014 Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van

Nadere informatie

Aanvraag ABN AMRO Credit Card Wij raden u aan om bij dit product het BetaalGemak Extra pakket af te nemen om financieel voordelig uit te zijn.

Aanvraag ABN AMRO Credit Card Wij raden u aan om bij dit product het BetaalGemak Extra pakket af te nemen om financieel voordelig uit te zijn. Aanvraag ABN AMRO Credit Card Wij raden u aan om bij dit product het BetaalGemak Extra pakket af te nemen om financieel voordelig uit te zijn. Deze download bestaat uit 2 formulieren die beide ingevuld

Nadere informatie

Aanvraag bijzondere bijstand

Aanvraag bijzondere bijstand In te vullen door gemeente/dmo: datum verzending: datum ontvangst: werkprocesnummer: afdeling: cliëntnr.: Aanvraag bijzondere bijstand invullen op de computer of met zwarte pen en in blokletters Om uw

Nadere informatie

Dit formulier is GRATIS!

Dit formulier is GRATIS! MINISTERIE VAN JUSTITIE EN POLITIE januari 2014 HOOFDAFDELING VREEMDELINGENZAKEN LOKETDIENST PARAMARIBO A:MR. JAGERNATH LACHMONSTRAAT no. 165-166 T: 427197 TST 3405; E:INFO.VREEMDELINGENZAKEN@JUSPOL.GOV.SR

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN 900 MAHLER

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN 900 MAHLER INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN 900 MAHLER 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Voorna(a)m(en) voluit Adres Postcode / woonplaats Geboortedatum Geboorteplaats Geslacht man

Nadere informatie

Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Invulinstructie Dit is het bijlagenformulier dat onderdeel uit maakt van het algemene Bibob-vragenformulier op grond

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Inlichtingenformulier

Inlichtingenformulier Inlichtingenformulier Waarom moet u dit inlichtingenformulier invullen? U heeft bij ons een aanvraag ingediend voor ondersteuning bij zorg, werk en/of inkomen. Om te kunnen beoordelen of u hiervoor in

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een woning. MooiHuys Makelaars Taxateurs Registermakelaars & taxateurs

INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een woning. MooiHuys Makelaars Taxateurs Registermakelaars & taxateurs INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een woning MooiHuys Makelaars Taxateurs Registermakelaars & taxateurs T 0229-299 935 (6 dagen per week) info@mooihuys.nl.nl www.mooihuys.nl 1.a. 1.b. Persoonlijke

Nadere informatie

Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor studie aan het voortgezet of beroepsonderwijs (vreemdeling)

Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor studie aan het voortgezet of beroepsonderwijs (vreemdeling) Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor studie aan het voortgezet of beroepsonderwijs (vreemdeling) (393) Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Dit formulier

Nadere informatie

Inschrijfformulier voor het huren van een woning

Inschrijfformulier voor het huren van een woning Inschrijfformulier voor het huren van een woning 1. Persoonlijke gegevens Achternaam Voorna(a)m(en) voluit Geboortedatum Postcode/woonplaats Geslacht Geboorteplaats Banknummer Nationaliteit Tel privé Beroep

Nadere informatie

WONINGAANVRAAGFORMULIER. 1800 GH ALKMAAR Huurprijs... Voornamen (voluit) Postcode en plaats. E-mail adres Geboortedatum Geboorteplaats

WONINGAANVRAAGFORMULIER. 1800 GH ALKMAAR Huurprijs... Voornamen (voluit) Postcode en plaats. E-mail adres Geboortedatum Geboorteplaats WONINGAANVRAAGFORMULIER Segesta Vastgoedbeheer B.V. Niet invullen s.v.p. Postbus 9345 Pand... 1800 GH ALKMAAR Huurprijs... Telefoon 072 5125544 Servicekosten (voorschot)... Telefax 072 5125444 Stookkosten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING Onbepaalde tijd 7A-DIMAS/ -08-201 Stempel DIMAS Plus datum indiening 3 Kleuren Pasfoto s AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING A. VERGUNNINGEN: Tijdelijk Verblijf Tijdelijk Verblijf met Arbeid Verblijf B. SOORT

Nadere informatie

Naam : m/v m/v. Voornamen : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Emailadres privé : Emailadres zakelijk : Bankrekeningnummer : IBAN :

Naam : m/v m/v. Voornamen : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Emailadres privé : Emailadres zakelijk : Bankrekeningnummer : IBAN : 1. GEGEVENS AANVRAGER(S) Gegevens hoofdaanvrager Gegevens partner Naam : m/v m/v Voornamen : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Emailadres privé : Emailadres zakelijk : Bankrekeningnummer

Nadere informatie

INTERNATIONAL OFFICE. Gebruik hoofdletters: HU student ID :... Begin datum opleiding :.../../... (dd/mm/yy) Aanmelding MVV Visum voor Studie

INTERNATIONAL OFFICE. Gebruik hoofdletters: HU student ID :... Begin datum opleiding :.../../... (dd/mm/yy) Aanmelding MVV Visum voor Studie INTERNATIONAL OFFICE Aanmelding MVV visum voor studie Gebruik hoofdletters: HU student ID :..... Begin datum opleiding :.../../... (dd/mm/yy) Aanmelding MVV Visum voor Studie Familienaam :.......... Voornaam

Nadere informatie

het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk:

het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk: 1 Invullen door Aanvrager 1.2 Doel van de aanvraag > Aankruisen wat van toepassing is Aanvraagformulier Invullen in blokletters; Ten behoeve van: aanbestedingsprocedure extra aantal VOG exemplaren (alleen

Nadere informatie

Dit formulier is GRATIS!

Dit formulier is GRATIS! MINISTERIE VAN JUSTITIE EN POLITIE januari 2014 HOOFDAFDELING VREEMDELINGENZAKEN LOKETDIENST PARAMARIBO A:MR. JAGERNATH LACHMONSTRAAT no. 165-166 T: 427197 TST 3405; E: INFO.VREEMDELINGENZAKEN@JUSPOL.GOV.SR

Nadere informatie

man vrouw 2 Gegevens partner Geslacht partner: Voorletters en achternaam partner: Geboortedatum partner:

man vrouw 2 Gegevens partner Geslacht partner: Voorletters en achternaam partner: Geboortedatum partner: Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl Postbus 513, 3700 AM Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Gemeente Zeist AANVRAAG HUISVESTINGSVERGUNNING Aanvraag om vergunning

Nadere informatie

Keuzeformulier 25 huurappartementen De Marktwand te Epe

Keuzeformulier 25 huurappartementen De Marktwand te Epe Keuzeformulier 25 huurappartementen De Marktwand te Epe Naam en voorletters: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer en e-mail:.... Hieronder kunt u op de stippellijn een huisnummer invullen op volgorde

Nadere informatie

Voor de inkomensvoorwaarden verwijzen wij u graag naar de bijgesloten huurvoorwaarden.

Voor de inkomensvoorwaarden verwijzen wij u graag naar de bijgesloten huurvoorwaarden. Het inschrijfformulier Indien u interesse heeft in één van de 199 huurappartementen in het nieuwbouwproject Terwijde Centrum dan vragen wij u vriendelijk bijgaand inschrijfformulier in te vullen en samen

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit De beschikking is geldig vanaf 1 januari of de dag van afgifte als het jaar van aanvraag is begonnen, tot en met 31 december van hetzelfde jaar.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Met dit formulier vraagt u bijzondere bijstand aan. Ook geeft u hierbij de gegevens op waarmee de gemeente kan vaststellen of u recht heeft op bijzondere bijstand.

Nadere informatie

Inschrijfformulier huurwoning

Inschrijfformulier huurwoning Inschrijfformulier huurwoning GEGEVENS AANVRAGER/AANVRAAGSTER Geslacht: Man / Vrouw * Voorletters: Tussenvoegsel: Achternaam: Voornaam: Geboortedatum: Geboorteplaats: Adres: Huisnummer: Postcode: Telefoonnummer

Nadere informatie

WONINGAANVRAAGFORMULIER. Voornamen (voluit) Postcode en plaats. E-mailadres Geboortedatum Geboorteplaats. Burgerlijke staat Giro- / bankrekeningnr.

WONINGAANVRAAGFORMULIER. Voornamen (voluit) Postcode en plaats. E-mailadres Geboortedatum Geboorteplaats. Burgerlijke staat Giro- / bankrekeningnr. WONINGAANVRAAGFORMULIER 1. Persoonlijke gegevens (kopie legitimatie meezenden) Naam Voornamen (voluit) Straat Postcode en plaats Telefoonnummer Privé E-mailadres Geboortedatum Geboorteplaats Geslacht Burgerlijke

Nadere informatie

Inschrijfformulier woonruimte

Inschrijfformulier woonruimte Inschrijfformulier woonruimte Kijk eerst bij de vestigingscriteria en doe de aanmeldingstest. Hieruit blijkt of u zich kunt aanmelden als woningzoekende in de gemeente Eemnes. Naast de vragen die nodig

Nadere informatie

Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor studie aan het voortgezet of beroepsonderwijs (vreemdeling)

Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor studie aan het voortgezet of beroepsonderwijs (vreemdeling) Aanvraag verlenging verblijfsvergunning voor studie aan het voortgezet of beroepsonderwijs (vreemdeling) (393) Lees eerst de toelichting voordat u begint met invullen. Voor wie is dit formulier? Dit formulier

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER EN BIJLAGEN VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN HET PROJECT: Kleinrijk fase 4

INSCHRIJFFORMULIER EN BIJLAGEN VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN HET PROJECT: Kleinrijk fase 4 INSCHRIJFFORMULIER EN BIJLAGEN VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN HET PROJECT: Kleinrijk fase 4 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Geboortedatum Voorna(a)m(en) voluit Postcode / woonplaats Geboorteplaats

Nadere informatie

Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Invulinstructie Dit is het bijlagenformulier dat onderdeel uit maakt van het algemene BIBOB-vragenformulier op grond

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens:

Persoonlijke gegevens: AANVRAAGFORMULIER Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Let op : Niet door aanvrager in te vullen! Datum ontvangst aanvraag: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: In behandeling bij: Persoonlijke gegevens:

Nadere informatie

Wijzigingen nieuw stelsel Student hoger onderwijs buitenland

Wijzigingen nieuw stelsel Student hoger onderwijs buitenland Wijzigingen nieuw stelsel Student hoger onderwijs buitenland Dit formulier Dit formulier is voor studenten hoger onderwijs in het buitenland die per 1 september 2015 of later voor het eerst studiefinanciering

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Tel (077) Fax (077) ` Bank nr. NL48RABO Website

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Tel (077) Fax (077) ` Bank nr. NL48RABO Website Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER EN BIJLAGEN VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN HET PROJECT: NOORDBEST

INSCHRIJFFORMULIER EN BIJLAGEN VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN HET PROJECT: NOORDBEST INSCHRIJFFORMULIER EN BIJLAGEN VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN HET PROJECT: NOORDBEST 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Geboortedatum Voorna(a)m(en) voluit Postcode / woonplaats Geboorteplaats

Nadere informatie

Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob

Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Bijlagenvel bij het algemeen vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet Bibob Invulinstructie Dit is het bijlagenformulier dat onderdeel uit maakt van het algemene BIBOB-vragenformulier op grond

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit versie 5-4-2012

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit versie 5-4-2012 Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit versie 5-4-2012 Indien u nog niet eerder studeerde aan de Open Universiteit en dus nog geen studentnummer heeft, dient u een kopie van uw geldige

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele studietoeslag

Aanvraagformulier individuele studietoeslag Aanvraagformulier individuele studietoeslag Op de laatste bladzijde staat algemene informatie over de individuele studietoeslag. 1. Persoonsgegevens aanvrager Voorletters en achternaam Adres Postcode en

Nadere informatie

Kwijtschelding. van gemeentelijke belastingen

Kwijtschelding. van gemeentelijke belastingen Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2015 Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel. (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 Banknr. NL48RABO0123601150 Website:

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Niet in te vullen door aanvrager Ingekomen: cliëntnr.: werkprocesnr.: Par: Ondergetekende(n) verzoekt/ verzoeken aan hemzelf/ haarzelf/ henzelf financiële bijstand

Nadere informatie

Aanvraag voor een studiebeurs in Application for a scholarship in

Aanvraag voor een studiebeurs in Application for a scholarship in Aanvraag voor een studiebeurs in 2016-2017 Application for a scholarship in 2016-2017 Departement Onderwijs en Vorming Afdeling Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs Koning Albert II-laan 15, 1210 BRUSSEL,

Nadere informatie

Postbus 311 7000 AH DOETINCHEM Tel.: 0314-365616

Postbus 311 7000 AH DOETINCHEM Tel.: 0314-365616 Postbus 311 7000 AH DOETINCHEM Tel.: 0314-365616 Geldigheidsduur inschrijving: 1 jaar ZOEKOPDRACHT t.b.v. het huren van woonruimte 1. AANVRAGER Naam en voornamen : Postcode + woonplaats : Telefoonnummer

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen Referentienummer: In te vullen door de Referendumcommissie [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]

Nadere informatie

ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER

ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER ACCEPTATIE- / INSCHRIJFFORMULIER BETREFT ADRES: POSTCODE:.. TE AMSTERDAM Gegevens huurder Voorletters en achternaam Huidig adres Postcode Woonplaats Huidige woning: Koopwoning Sociale huurwoning Stadgenoot

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Geboortedatum Voorna(a)m(en) voluit Postcode / woonplaats Geboorteplaats Geslacht man vrouw Nationaliteit

Nadere informatie

Individuele Inkomenstoeslag

Individuele Inkomenstoeslag Informatie Individuele Inkomenstoeslag Voor Haarlemmers die 36 maanden of langer moeten rondkomen op bijstandsniveau is er de Individuele Inkomenstoeslag. Deze uitkering wordt 1 keer per 12 maanden uitbetaald.

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Geboortedatum Voorna(a)m(en) voluit Postcode / woonplaats Geboorteplaats Geslacht man vrouw Nationaliteit

Nadere informatie

Aanvraagformulier Multi Valuta Rekening (EUR USD RMB)

Aanvraagformulier Multi Valuta Rekening (EUR USD RMB) Aanvraagformulier Multi Valuta Rekening (EUR USD RMB) Met dit formulier kunt u de Multi Valuta Rekening aanvragen Let op: Op de Multi Valuta Rekening zijn geen Automatische Incasso s mogelijk en kunnen

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een appartement in Van Zuid te Delft

INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een appartement in Van Zuid te Delft INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een appartement in Van Zuid te Delft 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Voorna(a)m(en) voluit Adres Postcode / woonplaats Geboortedatum Geboorteplaats

Nadere informatie

Inschrijven huurwoning

Inschrijven huurwoning Inschrijven huurwoning Om in aanmerking te komen voor een huurwoning dient u bij ons ingeschreven te staan. Met het inschrijfformulier dient u de navolgende stukken mee te zenden: - Recente salarisstrook

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Deze informatie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING Arbeid NA-DIMAS/-08-201 Stempel DIMAS Plus datum indiening 3 Kleuren Pasfoto s AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING A. VERGUNNINGEN: Tijdelijk Verblijf Tijdelijk Verblijf met Arbeid Verblijf B. SOORT AANVRAAG:

Nadere informatie

Groei Groter Rekening aanvragen voor uw kleinkind

Groei Groter Rekening aanvragen voor uw kleinkind Groei Groter Rekening aanvragen voor uw kleinkind De Groei Groter Rekening wordt gekoppeld aan de ING Betaalrekening van de ouder(s) van uw kleinkind. Alleen deze ouder kan beschikken over het saldo op

Nadere informatie

De Autoriteit Financiële Markten, Gelet op artikel 1:28, derde lid, Wet op het financieel toezicht;

De Autoriteit Financiële Markten, Gelet op artikel 1:28, derde lid, Wet op het financieel toezicht; Tijdelijke Regeling Inzake Melding van Short Posities Gelet op artikel 1:28, derde lid, Wet op het financieel toezicht; Besluit: Definities Artikel 1 1. In deze regeling wordt, in afwijking van artikel

Nadere informatie

Oude d e D e D l e ft 4 4,, Del e ft

Oude d e D e D l e ft 4 4,, Del e ft Oude Delft 44, Delft Oude Delft 44, Delft Aan de mooiste gracht in het centrum van Delft gelegen parterre met patio en zonnige achtertuin. Deze woning wordt gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd.

Nadere informatie

Vul deze vraag altijd in. Gebruik een blauwe of zwarte pen. Adreswijziging doorgeven. Ja, ik woon (weer) bij mijn ouders

Vul deze vraag altijd in. Gebruik een blauwe of zwarte pen. Adreswijziging doorgeven. Ja, ik woon (weer) bij mijn ouders Wijzigingen Student Dit formulier Dit formulier is voor studenten die studiefinanciering ontvangen of weer willen ontvangen en een wijziging willen doorgeven. Je hoeft alleen de vragen op het formulier

Nadere informatie

Aanvraag- en inlichtingenformulier Langdurigheidstoeslag (LDT) 2014

Aanvraag- en inlichtingenformulier Langdurigheidstoeslag (LDT) 2014 Maatschappelijke Zaken Aanvraag- en inlichtingenformulier Langdurigheidstoeslag (LDT) 2014 Leest u eerst de voorwaarden. Als u denkt dat u in aanmerking komt voor deze toeslag vul dan dit formulier in

Nadere informatie

U kunt zich uitsluitend online aanmelden (www.flux-alliance.eu). Stap 1: Paspoort gegevens

U kunt zich uitsluitend online aanmelden (www.flux-alliance.eu). Stap 1: Paspoort gegevens Dit is een overzicht van de FLUX online aanmelding. Veldnamen met een * zijn verplichte velden die moeten worden ingevuld. In dit overzicht is tevens vermeld voor wie specifieke informatie nodig is (USA)

Nadere informatie

Voorbeeld garantiebrief Afgedrukt op briefpapier

Voorbeeld garantiebrief Afgedrukt op briefpapier Voorbeeld garantiebrief Afgedrukt op briefpapier Visa Section [Naam van de Ambassade] [Adres van de ambassade] [Datum] Dear Visa Officer, This letter is to confirm that the our employee is required to

Nadere informatie

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit

Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Aanvraag Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit Stuur uw kortingsaanvraag tijdig in. Uw aanvraag moet afgehandeld zijn vóórdat u zich inschrijft bij de Open Universiteit. De korting kan niet achteraf

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

AANVRAAG ACTIVITEITENBIJDRAGE 2017

AANVRAAG ACTIVITEITENBIJDRAGE 2017 AANVRAAG ACTIVITEITENBIJDRAGE 2017 Naam : Adres : Telefoonnummer : Geboortedatum : BS-nummer : Ontvangt u langer dan 3 maanden een bijstandsuitkering? Ja : u kunt de activiteitenbijdrage aanvragen door

Nadere informatie