Kooksessie 26/03/2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kooksessie 26/03/2013"

Transcriptie

1 Kooksessie 26/03/2013 Hapje van witloof met ham en kaas Tomatensoep met balletjes Tomaat garnaal Steak Tartaar met frietjes Brusselse wafels

2 Hapje van witloof met kaas Ingredienten: de hamrolletjes 8 stronkjes grondwitloof 8 sneetjes gekookte ham (3 à 4 mm dik) boter muskaatnoot 1 snuifje suiker peper,zout de kaassaus 7 dl haloolle melk 250 g gemalen kaas 30 g boter 40 g bloem 1 dooier (optioneel) bereiding hamrolletjes Met het puntje van een aardappelmesje verwijder je het harde gedeelte onderaan de witloofstronkjes. Snij een inkeping uit, zodat er geen blaadjes loskomen. Smelt een stukje van de klont boter samen meteen beetje water in een brede kookpot. Schik de stronkjes witloof erin en zet het deksel op de pot. Gaar het witloof op een zacht vuurtje. Laat daarna het witloof wat afkoelen en knijp het vocht eruit. (Stevig knijpen!) Smelt vervolgens nog een klont boter in een pan op een zacht vuur. Bak hierin de witloofstronkjes tot ze goudbruin zien. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en een snuifje suiker. Schep de witloofstronkjes uit de pan en rol ze in de dikke sneetjes gekookte ham. Snij daarna in schijven van 2cm dik en leg op een ovenschaal kaassaus De basis van de saus is een roux. Smelt daarvoor 30 g boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend "opdrogen", maar let erop dat de roux niet aanbakt. Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Navoldoende lang roeren, bekom je een gladde bechamelsaus. (Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen,voeg je wat extra melk toe.) Haal de pot van het vuur en meng de gemalen kaas door de saus. (Hou een deel kaas opzij voor de afwerking.) Voeg er een scheutje citroensap aan toe. Kruid de saus naar smaak met peper, zout en muskaatnoot. (Tip: Roer er een dooier door voor extra glanzende saus.)

3 afwerking Giet de kaassaus over de witloofstronkjes tot ze helemaal bedekt zijn. Strooi de rest van de gemalen kaas over de witloofplakjes. Plaats het gerecht ongeveer 5 minuten onder de hete grill tot er een goudgeel korstje verschijnt.

4 Tomatensoep met balletjes Ingrediënten: Soep 5 tomaten 1l kippenbouillon of water laurier 1 teentje look olijfolie 1 selderstengel tijm 1el tomatenpuree 1 ui 1 wortel Room Balletjes 250 gr gemengd gehakt 1ei 1el paneermeel peper en zout Bereiding: Soep Stoof in olijfolie de uien en look aan. Snij wortel en selder fijn en stoof mee aan. Snij de tomaat in stukken en voeg ze toe, laat sudderen op een zacht vuurtje. Voeg tijm en laurier toe. Laat alles zachtjes stoven. Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met water of kippenbouillon. Laat de soep nu 20 minuten op een zacht vuur trekken. Haal het laurierblad en de takjes tijm eruit. Mix de soep en kruid hem met peper en zout Balletjes Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep. Werk af met room en een draai van de pepermolen.

5 Tomaat Garnaal Ingrediënten: 8 grote rijpe tomaten (bv. variëteit 'Baron') 1kg ongepelde grijze garnalen 1/2 citroen 3 eieren 3 eetlepels azijn 1 eetlepel mosterd 350 ml druivenpitolie of arachideolie peper, zout Bereiding: Breng een pot met water aan de kook. Gebruik het kokende water om de tomaten te ontvellen. (emonderen) Verwijder de steeltjes, en snij in een draaiende beweging ook het taaie stukje onder het steeltje eruit. Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tellen onder in het kokende water. (Niet te lang, want het tomatenvlees mag niet 'melig' worden.) Spoel de tomaten onmiddellijk onder koud water en trek de schil eraf met een mesje. Snij het 'hoedje' van elke tomaat, en hou dit opzij. (Snij zorgvuldig horizontaal!) Gebruik een koffielepel om de zaadlijsten uit de tomaat te scheppen. Snij ook het vlezige middenstuk weg, zodat de tomaat volledig uitgehold is. Doe voorzichtig, zodat de tomaat niet scheurt. Controleer de binnenzijde en snij indien nodig wat bij zodat elke tomaat een egaal rond bekertje geworden is. Pel de grijze garnalen. Maak verse mayonaise in een mengschaal of mengbeker. Doe het naar keuze met de hand of met de staafmixer. Doe de handgepelde garnalen in een ruime mengschaal. Voeg er een bescheiden schep mayonaise aan toe. Roer alles voorzichtig om. Voeg indien nodig wat extra mayonaise toe. Let wel: de garnalen mogen niet 'zwemmen' in de mayonaise. Het is voldoende zodra er een dun laagje van de saus rond de garnalen zit. Druppel wat vers citroensap bij het mengsel. Proef en voeg naar smaak meer van het sap toe. Kruid de garnalensalade met wat peper van de molen. Doe een scheutje olijfolie in een schaaltje en strijk de buitenkant van de tomaten ermee in. Vergeet de 'hoedjes' niet. Gebruik hiervoor een keukenpenseel. Het dun laagje olie geeft de tomaten een mooie glans. Vul de tomaten met een royale portie garnalensalade. Plaats de hoedjes op de tomaten. Serveer de gevulde tomaten zo vers mogelijk. Zet ze hoogstens enkele uren koel, onder een vel huishoudfolie.

6 Steak Tartaar met frietjes Ingrediënten: mayonaise 1 ei 1 eetlepel (zachte)mosterd 1 eetlepel natuurazijn 2 dl arachideolie (of druivenpitolie) peper zout steak tartaar 600 g kwalitatief rundvlees 1 sjalot 4 zure augurken 1 bussel peterselie verse frieten 1 kg frietaardappel zout afwerking 1/2 citroen 1 scheutje Worcestershiresaus tabasco 1 botersla peper en zout Bereiding: mayonaise Neem een ruime mengschaal. Breek het ei en doe de dooier in de schaal. Het eiwit gebruik je niet. Voeg de mosterd toe en een scheutje natuurazijn. Meng alles met de garde en schenk er beetje bij beetje de olie bij. Blijf voortdurend roeren tot je een gebonden mayonaise krijgt. Voeg tussendoor een snuifje zout en peper van de molen toe. Proef de mayonaise en zorg ervoor dat alle smaken goed uitgebalanceerd zijn. Zet de mayonaise koel. steak tartaar Vooraf: Het is zeer belangrijk dat je het verse vlees snijdt, en niet maalt Zorg ervoor dat je een vlijmscherp mes gebruikt: alleen zo krijg je het beste resultaat. Kies ook voor een kwalitatief stuk gepelde biefstuk. bij voorkeur wat gerijpt door je slager. Snij het vlees eerst in dunne lapjes. Snij die lapjes vervolgens in zeer fijne reepjes, die je dan in uiterst fijne stukjes snijdt. Blijf nog een tijdje snijden en hakken totdat het vlees echt fijn gehakt is. Dat kost een beetje tijd en moeite, maar het resultaat is het waard. Doe het gemalen vlees in een mengschaal en kuis het werkvlak waarop je het hebt versneden grondig schoon. Hou de gehakte biefstuk koel. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes. Hak de augurkjes in piepkleine stukken. Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurken bij het vlees. Spoel de krulpeterselie en snipper de blaadjes zo fijn mogelijk. Gebruik geen peterseliesteeltjes. Voeg een deel van de peterseliestukjes bij het vlees en meng alles. Proef en voeg indien nodig extra peterselie toe. Zet de vleesbereiding in de koelkast terwijl je de frietjes klaarmaakt

7 verse frieten Spoel en schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. Het is net dat zetmeel dat je frietjes krokant zal maken. Verhit het frietvet (bij voorkeur Ossewit) op 140 C. Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. (Tijdens de eerste bakbeurt pocheer je ze eigenlijk alleen.) Laat de frieten uitlekken en afkoelen in een schaaltje met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 C. Bak de koude frieten tijdens de tweede bakbeurt goudbruin en knapperig. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. afwerking Schep enkele lepels mayonaise bij de vleesbereiding. Meng en doe indien nodig nog wat mayonaise bij de tartaar tot ze smeuïg is. Proef regelmatig. Tip: Het is belangrijk dat je voor de steak tartaar een evenwichtige verhouding van ingrediënten gebruikt. Het vlees mag niet zwemmen in de saus! Voeg een scheutje Worcestershiresaus toe en enkele druppels Tabasco. Proef opnieuw en voeg indien nodig wat extra toe. Druppel vlak voor het serveren het citroensap over de vleesbereiding en meng. (Wacht zeker tot het einde, want de zuren zorgen ervoor dat het vlees koud gaart) Voeg naar smaak nog een snuifje zout en wat peper toe en meng de steak tartaar een laatste keer. Spoel de blaadjes sla en laat ze uitlekken. Schep wat steak tartaar op elk bord en druk die aan tot de vorm van een dikke hamburger. Serveer er de vers gebakken frieten bij en wat sla. Werk het bord af met een schepje mayonaise.

8 Brusselse wafel Ingrediënten: 110 gr bloem 65 gr boter 1 ei 5 gr gist 110 ml melk 1/2 vanillestok 83 ml water een snuifje zout Bereiding: Meng de gist met de melk en het water. Klop de eierdooier en voeg ze bij dit mengsel. Doe de bloem erbij en klop het beslag luchtig. Klop het eiwit tot een wit schuim en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg de boter en een snuifje zout toe. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg dit ook toe. Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer tot het goed heet is. Giet het beslag in een maatbeker omdat je dan minder snel morst. Giet het beslag op één zijde van het wafelijzer. Sluit dit en draai het wafelijzer meteen om. Zo kan het beslag ook in de andere zijde lopen. Laat een drietal minuten bakken. Haal de wafel uit de vorm en serveer warm met bloemsuiker en een bolletje roomijs.

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper zout Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Aperitief : Picon. Hapje : Taartje met appel en geitenkaas

Aperitief : Picon. Hapje : Taartje met appel en geitenkaas Aperitief : Picon Meng 1/3 picon met 1/3 droge witte wijn en 1/3 Liebfraumilch (zoete Duitse witte wijn) - Serveer met een ijsblokje en een (half) schijfje sinaasappel. - Tip: als je de aperitief vooraf

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Witloof in de oven. slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! lekker van bij ons voor. een klein prijsje! Ì recept zie verso 2,60*

Witloof in de oven. slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! lekker van bij ons voor. een klein prijsje! Ì recept zie verso 2,60* slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! 2,60* Witloof in de oven lekker van bij ons voor een klein prijsje! *Prijzen voor 1 persoon met huismerkproducten Ì recept zie verso Witloof in de oven Boodschappenlijstje

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 7 13-04-2016 Menu Tomates crevettes Preisoep Steak met pommes Pont-Neuf, groene pepersaus en gemengde sla Crème brûlée Mini-wafeltjes Tomates

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Menu 160. Vitello tonnato. Nidi di rondine (vogelnestjes) Saltimbocca Patate fisarmonica

Menu 160. Vitello tonnato. Nidi di rondine (vogelnestjes) Saltimbocca Patate fisarmonica Menu 160. Vitello tonnato Nidi di rondine (vogelnestjes) Saltimbocca Patate fisarmonica Millefoglie ai frutti di bosco Vitello tonnato Ingrediënten (4 pers) 800 gr kalfsvlees 3 liter kippenbouillon ½ liter

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 2 17-02-2016 Menu Tomatensoep met balletjes Quiche met ham en prei Gebakken kipfilet met roze-pepersaus, peterselieaardappelen en worteltjes Mokkatasjes

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

11 personen. Het menu:

11 personen. Het menu: 11 personen Het menu: Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Een malse biefstuk met ratatouille en een bearnaisesaus (bijgerecht: huisgemaakte

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 8 20-04-2016 Menu Hammousse Vissoep met mosselen en rouille Flensjes Mikado Hammousse 2 Hammousse Benodigdheden: 250 g gekookte ham 250 g gerookte

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood Menu 59. - Marokkaans Paprika-tomatensalade Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen Marokkaans brood Amandelkoekjes met muntthee Paprika-tomatensalade Ingrediënten (4 pers) 750 gr

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

!!!!! verrassende patapasrecepten

!!!!! verrassende patapasrecepten 10 verrassende patapasrecepten Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden ())#*+*,"#-)&"& 5 kleine, bloemige aardappelen 250 g filet van gerookte forel 1/2 ui 50 g kruidenkaas 40 g boter 2 el groene

Nadere informatie

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen)

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Aperitief voor 16 personen Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Voor 16 personen maken we 8 balletjes, die we voor de presentatie doormidden snijden. Om het menu niet te zwaar te maken werken

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Qlivino 5 november 2008

Qlivino 5 november 2008 Qlivino 5 november 2008 Menu Dublinse Garnalen (gefrituurde garnalen in een krokant korstje) Sheppards Pie (ovenshotel van pittig lamsgehakt en Ierse aardappelpuree) Ulster Peppered Pork (stoofpot van

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 1 03-02-2016 Menu Aardappelsoep Rolletje met Gandaham en boskoop Gehaktbroodje met puree en gegratineerde bloemkool Vanilleroom met gebakken appeltjes

Nadere informatie

DE FRITEUSE. Onze recepten!

DE FRITEUSE. Onze recepten! DE FRITEUSE Onze recepten! Diepgevroren frietjes Ingrédiënten 600 gr Diepvries frietjes Fijn zout op 180 C doe de diepvriesfrietjes in de korf en dompel deze onder in de olie Verminder de temperatuur van

Nadere informatie

Aardappelsoepje met gerookte paling

Aardappelsoepje met gerookte paling Aardappelsoepje met gerookte paling de aardappelsoep 4 1 2 l kippen- of groentebouillon 12 aardappelen 3 stammen preien 6 uien 1 1 2 teentjes look (naar smaak) 1 1 2 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestengels)

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Menu 144. Groenteloempia met currysaus. Stracciatella. Kalfsgebraad met limoen en aardappels. Crème brûlée

Menu 144. Groenteloempia met currysaus. Stracciatella. Kalfsgebraad met limoen en aardappels. Crème brûlée Menu 144. Groenteloempia met currysaus Stracciatella Kalfsgebraad met limoen en aardappels Crème brûlée Groenteloempia met currysaus Ingrediënten (4 pers) 4 filodeegvellen 1 wortel 1 stengel prei 100 gr

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Wafeltje met roquefort begeleidt door een geuze van drie fonteinen. Scampi s met Leffe bruin. Duvelse tomatensoep

Wafeltje met roquefort begeleidt door een geuze van drie fonteinen. Scampi s met Leffe bruin. Duvelse tomatensoep Wafeltje met roquefort begeleidt door een geuze van drie fonteinen Scampi s met Leffe bruin Duvelse tomatensoep Eendenborst met koolputtersbier en een frise salade en gesauteerde aardappelen Chocolademousse

Nadere informatie

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui Spiesje van tijgergarnalen met asperges Asperges met mosterd-tuinkruidensaus Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Aspergesoep met kip en bosui Ingrediënten (4

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta Thaise kokossoep met shiitake en garnalen Lamsfilet met zuiders korstje Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom Cappuccino

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Menu 85. Ladies night. Flensjes met paddestoelen. Gazpacho met vlinderscampi en paprika mix. Schuimomelet met sinaasappel

Menu 85. Ladies night. Flensjes met paddestoelen. Gazpacho met vlinderscampi en paprika mix. Schuimomelet met sinaasappel Menu 85. Ladies night Flensjes met paddestoelen Gazpacho met vlinderscampi en paprika mix Venetiaans vleesbrood met gevulde aardappelen Schuimomelet met sinaasappel Flensjes met paddestoelen 110 gr bloem

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten.

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten. 2 sonen VOORGERECHTEN 10min 14min rusten 30min Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden 6 300 g artisjokharten (diepgevroren) Het sap van ½ citroen 4 kleine roodbaarsfilets (diepgevroren) (120

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Lamsspiesjes met aardappel en munt

Lamsspiesjes met aardappel en munt Ingrediënten voor 24 stuks: Lamsspiesjes met aardappel en munt 500 g lamsgehakt 1 etl verse bladpeterselie, gehakt 1 etl verse munt, gehakt 3 teentjes knoflook, stukjes gesneden 2 etl paneermeel zeezout

Nadere informatie

Gele paprikasoep met mascarpone

Gele paprikasoep met mascarpone 1 Inhoudsopgave Gele paprikasoep... 3 Gele paprikasoep met mascarpone... 3 Rode paprikasoep... 4 Rode paprikasoep met boursin... 4 Paprikasalade... 5 Mousse van rode paprika en tomaat met mozzarella...

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Chinees vool beginnels

Chinees vool beginnels Mini-loempia s Chinese tomatensoep Nasi Goreng speciaal Buñuelos Smakelijk Aperitief Mini-loempia s Ingrediënten: (8p.) 500 gr varkensgehakt 500 gr prei 500 gr sojascheuten 500 gr geraspte wortelen 44

Nadere informatie

Menu 11. Stracciatella (bouillon met eieren) Wijtingfilets met kerriesaus en rijst

Menu 11. Stracciatella (bouillon met eieren) Wijtingfilets met kerriesaus en rijst Menu 11. Stracciatella (bouillon met eieren) Wijtingfilets met kerriesaus en rijst Gebakken kalfszwezerik met balsamico en een laagje gezoete pasta met krullen van ganzenlever Crêpes Suzette Stracciatella

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn ***

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Voor 8 personen Menu Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Asperges met ham, eieren, getourneerde aardappelen, hollandaise saus en peterselie

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Steak tartaar Tramezzini met pesto, tomaat en mozzarella 4+ personen - 15 minuten Wentelteefjes van croques monsieur 4 personen - 20 minuten Maandag energiedag

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 9 27-04-2016 Menu Rauwe gemarineerde zalm Bisque van garnalen Côte à l os met béarnaise saus Wentelteefjes (Verloren brood) Rauwe gemarineerde

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Tapas. Croquetas met Serannoham Albondigas con salsa de tomate(gehaktballetjes met tomatensaus)

Tapas. Croquetas met Serannoham Albondigas con salsa de tomate(gehaktballetjes met tomatensaus) Tapas Croquetas met Serannoham Albondigas con salsa de tomate(gehaktballetjes met tomatensaus) Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem Tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

verzorging CSPE BB 2016

verzorging CSPE BB 2016 verzorging CSPE BB 2016 bijlage recepten gebonden soep en boerenomelet varianten a varianten b PB-0711-b-16-1-b 1 / 5 lees verder variant a Gebonden kerriesoep ingrediënten voor twee personen 1 ei 30 gram

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

Gerookte zalm met zure room tartaar en bladerdeeggebak.

Gerookte zalm met zure room tartaar en bladerdeeggebak. Gerookte zalm met zure room tartaar en bladerdeeggebak. Ingrediënten 4 pers. 12 sneetjes gerookte zalm 1 vel bladerdeeg 3 eieren 2 eetlepels kappertjes 4 kleine zure augurken enkele takjes kervel enkele

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S

Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S Afdeling Zuid-Limburg MENU ARTISJOKBODEM MET WARME BASILICUMDRESSING SALADE VAN RUCOLA EN SCAMPI`S TONGROLLETJE MET ZALM IN EEN SAUS VAN ROZE GRAPEFRUITS LAMSZADEL MET TIAN BAVAROIS VAN GEITENKAAS EN WITTE

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Crabcakes met kruidensaus.

Crabcakes met kruidensaus. Crabcakes met kruidensaus. ½ le champain stokbrood (AH Excellent) 2 blikjes krab (à 170 g, Princes), uitgelekt 1 ei 1 bakje platte peterselie 4 el mayonaise 1 sjalot, gesnipperd 1 tl pittige fijne mosterd

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY 1½ kilo 50 ml 50 gr kalfssukade, gevacumeerd zonnebloemolie zout en peper 1. Leg de kalfssukade vacuüm in een pan met warm water 2 uur in een voorverwarmde

Nadere informatie

Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon maken.

Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon maken. Puntpaprika s gevuld met quinoasalade. Ingrediënten 4 pers. 2 zoete puntpaprika's (ramiro paprika) 4 dl groentenbouillon 200 g Griekse feta 150 g quinoa 1 teentje look 1 2 citroen 1 bussel fijne kervel

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Menu 107. Slaatje met Lauwwarme kreeft. Soepje van eekhoorntjesbrood met oesters en zalmeitjes. Kreeft à l armoricaine. Geestrijke koffieshake

Menu 107. Slaatje met Lauwwarme kreeft. Soepje van eekhoorntjesbrood met oesters en zalmeitjes. Kreeft à l armoricaine. Geestrijke koffieshake Menu 107. Slaatje met Lauwwarme kreeft Soepje van eekhoorntjesbrood met oesters en zalmeitjes Kreeft à l armoricaine Geestrijke koffieshake Slaatje met lauwwarme kreeft Bereiding : Ingrediënten (4 pers)

Nadere informatie

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus FEESTMENU Pompoensoep met scampi en tomaat Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus Hindefilet met gestoofde groenten, appel en poivradesaus Pompoensoep met tomaat en scampi DUUR: 45

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie