XO- Baltasar. Inclusief 8 complete maaltijdrecepten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "XO- Baltasar. Inclusief 8 complete maaltijdrecepten"

Transcriptie

1 Wat we eten, onze voeding en waar onze voorkeuren naar uitgaan heeft ook te maken in hoeverre we zelf in de pannen staan te roeren. Immers mensen die vaak zelf in de keuken staan om te koken zullen er over het algemeen een gezondere levensstijl op na houden. Vaak wordt het (vers) koken op de achtergrond geschoven doordat het gewoon simpelweg ontbreekt aan tijd. Het uitgebreide koken vind meestal plaats in het weekend waarbij er tevens vaak gekozen wordt voor de calorierijkere producten. Je vindt een gezonde levensstijl belangrijk, je probeert te leven volgens je waarden, maar iedereen kent wel het gevoel om na een zware dag nog te bedenken wat je moet gaan eten. Laat staan om nog boodschappen te doen en daarna jezelf nog er toe moet zetten om (uitgebreid) te gaan koken. Met dit E-Book wil ik je daarbij helpen, ik geef je mijn 90 basisvoorraad tips zodat je altijd alles in huis zal hebben om snel en eenvoudig een gezonde maaltijd te koken. Bovendien geef ik je al een zetje in de goede richting middels 8 gezonde recepten verderop in dit E-Book. Veel kookplezier! XO- Baltasar Ik heb jarenlang als chef-kok gewerkt, waarbij mijn grootste prestatie het behalen van een Michelinster is geweest. Helaas vergat ik zelf gezond te eten en verloor de balans tussen carrière en mijn gezondheid. Ik heb de stap gezet om mijn leven finaal over een andere boeg te gooien en mijn nieuwe missie te gaan realiseren: Voor heel Nederland gezond en culinair koken toegankelijk maken. Ik geef deze missie vorm door het geven van gezonde kookworkshops waar verse en onbewerkte voeding centraal staat. Inclusief 8 complete maaltijdrecepten

2 Het effect van gezonde voeding is tegenwoordig onomstreden. Waar vroeger de doe maar normaal eetcultuur aan de orde was, worden tegenwoordig de Superfoods je om de oren gesmeten. Veelal wordt er in termen als goed of slecht gesproken als het over voeding gaat. Mijn visie is dat het te kort door de bocht is om producten in deze termen de onderscheiden. Het is veel meer dan dat, er zijn zoveel variabelen die meetellen, en daarbij is elk lichaam ook anders. Het is eerder in welke hoeveelheden bepaalde producten in ons voedingspatroon voorkomen, nog niet te spreken over welke gedragsrelatie we ermee hebben. Gezond is natuurlijk een term die (ook bij mij ) vaak langskomt. Iedereen heeft wel een idee bij gezonde en ook bij ongezonde voeding. Maar ook van gezonde voeding (afhankelijk van je doel) kan je bijvoorbeeld aankomen. Gezond betekent voor mij een volwaardig voedingspatroon met veel essentiële nutriënten, die een hoge biodiversiteit heeft en daarnaast een verzadigend gevoel gedurende de dag geeft Om het zo simpel mogelijk te houden heb ik hiernaast mijn 5 basisstappen om gezond te koken uiteengezet. Bedenk wel dat het beste voedingspatroon hetgeen is wat bij jou past en je op de lange termijn kan volhouden.

3 Uiteraard is elke voorraadkast anders en kan je deze zo uitgebreid mogelijk maken zoals je zelf wilt. Het idee is dat je tijd bespaart door in één keer al je boodschappen te doen en je basisvoorraad in stand probeert te houden. Hierdoor kun je wanneer je moe thuis komt, hebt moeten overwerken en/of in de file hebt gestaan, altijd terugvallen op je voorraad en binnen no-time een gezonde maaltijd op tafel toveren! Ik heb de producten voor een gezonde maaltijd opgedeeld in 3 basisgroepen bestaande uit basiskoolhydraten, -eiwitten en -groenten. Kies voor een goede start minimaal 1 product uit elk van deze basisgroepen en vul zoveel je wilt aan met de producten uit je basis droogwaren en kruiden. Koop vis bij een groothandel per zijde en verdeel zelf in porties voor in de diepvries. Schrijf je in op de nieuwsbrief voor aanbiedingen zodat je de voorraad kunt blijven aanvullen. Vermijd de maandag, deze dag word er geen verse vis aangevoerd. Beter kraakvers invriezen dan ouder kopen. Tegenwoordig zijn er veel initiatieven dat de boer zelf de consument opzoekt om zijn product aan de man te brengen. Ik ben een groot voorstander om te weten waar je vlees vandaan komt en het verhaal erachter. Probeer een boer te vinden die (verse) vleespakketten verkoopt, ga op bezoek, vraag informatie en kijk eens rond. Koop groot in en vries het weg zodat je altijd kwalitatief goed vlees op voorraad hebt. Boekweit of rijstnoodles Gierst Groene linzen Kidneybonen (pot) Parelgort Quinoa Couscous (Parel) Volkoren Bulgur Volkorenpasta Zilvervlies Basmati rijst Garnalen Kabeljauw Tonijn (in blik) Zalmfilet Kipfilet / kippendijen Vleespakket (bio) Griekse yoghurt Crème fraiche / slagroom Fetakaas Boter ongezouten Eieren Grana Padano Aardappels vastkokend Asperges (groot / mini) Aubergine Avocado Bleekselderij Bloemkool Bospeen Broccoli / Bimi s Courgette Doperwten (vers / diepvries) Gember Knoflook Komkommer Mais (vers / pot) Paksoi Prei Paddenstoelen mix Paksoi / Bokchoy Pompoen Rode / groene paprika Rucola Spinazie (vers / diepvries) Spitskool Tomaten Tros / Tasty Toms Tomaten Cherry Uien / sjalotten Veldsla Venkel Zoete aardappel Basilicum Koriander Munt Platte peterselie Rozemarijn (vers / gedroogd Thijm (vers / gedroogd Citroen Limoen Rode peper Abrikozen gedroogd Aceto Balsamico azijn Amandelmeel Boekweitmeel Bouillonpoeder (bio) Garam Masala Honing Kokosolie Komijnpoeder Korianderpoeder Kerriepoeder Mosterd (fijn) Noten gemengd (zonder zout) Olijfolie extra virgin Olijven groen Oregano gedroogd Paprikapoeder Picadillo kruiden (Jonnie Boer) Piri-Piri kruiden Pompoenpitten Ras-el-Hanout Sesamzaad (zwart) Sesamolie Speltmeel Tamari Tomatenpuree Tomaten in blokjes / gepeld in blik Vissaus Zeezout Zonnebloempitten

4 Voor de balletjes: 300 g Rundergehakt (Bio) 1 st Eidooier 1 tl Fijne mosterd 1 st Sjalotje 1/2 el Paprikapoeder Zout + zwarte peper Voor de linzen: 1,5 st Ui 2 tn Knoflook 250 g Groene linzen (geweld in water) 1 el Ras el Hanout 2 el Tomatenpuree 1 pakje Tomaat in blokjes 2 el Verse munt 2 el Platte Peterselie 1/2 st Citroensap Groentebouillon Snipper de sjalot fijn en doe deze samen met de eidooier, paprikapoeder en mosterd bij het gehakt. Verdeel het gehakt met vochtige handen in meerdere kleine balletjes. Bak na het rollen meteen in een verhitte bakpan met wat olijfolie. Schud ze regelmatig in de pan door elkaar tot ze rondom goudbruin zijn. Haal de balletjes uit de pan en leg apart op een bord/ schaal voor later. Snipper de ui en knoflook fijn en giet het water van de linzen af. Verhit een flinke scheut olijfolie in een brede pan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Zet het vuur laag en voeg de Ras el Hanout toe. Bak deze even mee en voeg dan de tomatenpuree toe, bak deze ook even mee. Voeg nu de linzen toe en meng het geheel goed door. Voeg groentebouillon toe tot de linzen onder staan. Laat rustig doorgaren (pruttelen) en voeg eventueel tussendoor nog bouillon toe. Wanneer de linzen bijna gaar zijn, voeg dan de tomaatblokjes toe. Laat verder doortrekken totdat de linzen helemaal gaar zijn. Nu kunnen de balletjes erbij en laat weer rustig doortrekken op laag vuur. Houd de balletjes goed in de gaten zodat ze niet te gaar worden! Was en hak de peterselie en ook de munt en doe deze samen met het citroensap erbij.

5 Voor de specerijen: 1 st Ui 2 st Knoflook 1 el Gember (vers) 1/2 el Paprikapoeder 1/2 el Komijn poeder 1/2 el Paprika poeder 1,5 el Garam Masala 1,5 el Tomaatpuree 1 handje Amandelmeel Overige: 1/4 st Bloemkool 1/4 st Broccoli (of 6 Bimi s) 1/2 st Zoete aardappel 2 handjes Doperwten 1 handje Koriander 100 ml Room 300 ml Groentebouillon Zout + zwarte peper Snipper de ui, knoflook en gember fijn en fruit aan in een flinke scheut olijfolie. Zet het vuur laag en voeg alle specerijen toe en bak rustig even mee zodat de smaken goed los komen. Voeg tomatenpuree toe en de amandelmeel en bak nog even door. Dan wat groentebouillon erbij zodat het geheel onderstaat. Laat rustig doortrekken op laag vuur. Breng een pan water aan de kook met wat zeezout. Schil en snijd de zoete aardappel in plakken. Maak kleine roosjes van de broccoli en bloemkool. Kook alles tegelijk totdat de groenten beetgaar zijn. Als laatste de doperwten er bij en giet dan het water af. Laat even droogstomen op laag vuur. Voeg de room bij het specerijenmengsel en daarna de gekookte groenten, proef het geheel af met zout en zwarte peper. Serveer met zilvervliesrijst en maak af met wat grof gesneden koriander.

6 2 x 350 g Zalm 250 g Bruine rijstnoodles 1 el Gember (vers) 1 teentje Knoflook 1 st Paksoi 2 handjes Shiitakes 2 el (zwart) sesamzaad 3/4 st Komkommer 1/2 st Rode peper 2 handjes Korianderblaadjes Voor de dressing: 4 el Tamari 1 el Honing 1 el Sesamolie 3 el Olijfolie 1 el Limoensap 1 el Vissaus Breng een pan water aan de kook met wat zeezout. Was het zand van de paksoi en verwijder de stelen van de shiitakes, snijd beide in grove repen. Kook de noodles beetgaar en spoel af met koud water, doe de noodles alvast in een passende schaal. Zet opnieuw de pan op met een laagje water en deksel. Zet er een stoomrekje in voor de zalm. Snijd de knoflook en gember zeer fijn en verhit een wokpan met olijfolie. Bak hierin eerst de shiitakes en voeg vervolgens de paksoi toe, bak het geheel op hoog vuur! Voeg als laatste de knoflook en gember toe en bak nog even mee. Voeg dan alles bij de noodles. Stoom ondertussen de zalm in 4-5 minuten net gaar. Schil de komkommer, snijd door de helft en verwijder de zaadlijst met een lepel. Snijd in halve ringetjes en doe deze bij de salade. Meng alle componenten van de dressing door elkaar en meng dit voor 3/4e door de noodlesalade. Snijd nog wat rode peper ringetjes naar eigen inzicht en maak af met wat geplukte korianderblaadjes en (zwart) sesamzaad. Leg de gestoomde zalmmoten ertussen en doe de rest van dressing eroverheen.

7 200 g Volkoren Penne 14 st Garnalen (gepeld) 1 pakje (mini) asperges 1 handje Cherrytomaatjes 250 g Spinazie (diepvries) 1 teentje Knoflook Zout + zwarte peper Voor de pesto: 2 handjes Basilicum 1 el Zonnebloempitten 1 el Pompoenpitten 2 el Grana Padano 4 el Olijfolie Breng een pan water aan de kook met wat zeezout. Ontdooi ondertussen de spinazie in een andere pan op laag vuur. Doe alle ingrediënten van de pesto in een hoge beker en mix dit met een staafmixer tot een pesto. Kook de Penne pasta in 8-10 minuten beetgaar. Voeg in de laatste minuut de mini asperges toe aan het water en giet vervolgens af in een vergiet. Verhit wat olijfolie in een bakpan, halveer de cherrytomaatjes en bak deze samen met de garnalen in de pan. Zet het vuur laag en voeg nu de ontdooide spinazie er aan toe samen met de pasta en asperges. Meng de pesto er doorheen en breng nog op smaak met peper en zout. Strooi als laatste nog wat basilicum blaadjes en nog wat Grana Padano schilfers eroverheen.

8 2 x 150 g Kipfilet 1 el Piri-Piri kruiden (toko) 1 el Thijm (gedroogd) 1 el Rozemarijn (gedroogd) 150 g Quinoa 350 g Groentebouillon Voor de salade: 1/3 st Courgette 1/3 st Aubergine 1/2 st Rode paprika 1 teentje Knoflook 2 st Tomaten 3/4 st Avocado 1/3 st Komkommer 4 el Olijven groen 75 g Feta 2 el Aceto Balsamico Leg een bakpapier plat en strooi aan de linkerkant de helft van de kruiden. Leg de kipfilets erop en strooi hier bovenop de rest van de kruiden. Vouw het bakpapier om en sla met een deegroller de kipfilets goed plat. Laat even marineren in het papier. Verhit een solide grillpan en snijd de courgette en aubergine in plakken. Snijd de paprika in grove stukken. Besprenkel royaal olijfolie en knijp de knoflook er over uit. Voeg wat zout en peper toe en hussel alles goed door. Grill nu om en om totdat alles gaar is. Zet ondertussen de quinoa op in een pan (+ deksel) met de groentebouillon en kook op laag vuur gaar. Zodra de quinoa open staat is deze gaar. Spreid de quinoa uit in een schaal en leg hierbij de gegrilde groenten. Grill nu de kipfilets om en om totdat deze gaar zijn. Snijd ondertussen de tomaat, komkommer, avocado en olijven in grove stukken en leg deze er los tussen. Laat de kipfilets even rusten op de snijplank en snijd dan in grove repen. Leg deze tussen de salade. Meng de Balsamico azijn en olijfolie en giet deze over de salade. Brokkel als laatste nog wat fetakaas er overheen.

9 2x 140 g Kabeljauw (rugstuk) 130 g Parelcouscous 1/2 liter Groentebouillon 1 st Sjalot 1 el Kerriepoeder 1/3 st Spitskool 2 handjes Gemengde noten 4 st Tasty Tom tomaten 1 teentje Knoflook Verhit de oven op 180 C. Snipper de sjalot en fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Zet het vuur laag en bak de kerrie even mee. Spoel de parelcouscous af met koud water en voeg deze toe samen met de groentebouillon. Kook het geheel op laag vuur totdat de bouillon weg gekookt is en de couscous gaar. Leg de kabeljauwstukken in een passend ovenschaaltje. Snijd de tomaten in kwarten, plet het knoflookteentje en doe deze bij de kabeljauw. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat zwarte peper en zout. Doe deze in de oven voor circa 8-10 minuten tot de kabeljauw gaar is. Hak de gemengde noten grof en bewaar voor later. Zet ondertussen een pan op met water en zeezout. Snijd eerst de kern uit de spitskool en haal de bladeren voorzichtig los. Snijd de middelste kern eruit en leg de bladeren op elkaar. Snijd vervolgens in brede repen. Kook hooguit 1-2 minuten in het kokende water en giet daarna de spitskool af. Serveer het gerecht en begin met de couscous, leg daarop de spitskool en de kabeljauw. Voeg daarna de tomaten toe en giet het overgebleven olijfolie-sap over het gerecht. Maak af met de gehakte noten.

10 2 x 130 g Biefstuk 2 el Picadillo kruiden (Jonnie Boer) 1/2 st Avocado 3 el Griekse yoghurt Voor de wraps: 150 g Boekweitmeel 300 g Water 1 el Oregano Mespuntje Zeezout Voor de salsa: 2 handjes Gekleurde mini tomaatjes 1/2 st Avocado 1/2 st Mango 1/2 st Groene paprika 125 g Kidneybonen (pot) 4 el Mais (pot) 5 el Olijfolie 2 el Balsamico of rode wijnazijn Zeezout + zwarte peper Snijd de biefstuk in stukjes en voeg de Picadillo kruiden eraan toe. Besprenkel met wat olijfolie en hussel goed door en laat marineren. Maak de salsa door de tomaatjes te halveren en de paprika, mango en avocado in grove stukken te snijden. Doe alles in een schaal en spoel de kidneybonen en maïs even kort af onder koud water. Voeg deze samen met de olijfolie en azijn toe aan het geheel en meng door. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een bakpan met een klein beetje olijfolie en veeg dit met een keukenpapier door de pan. Meng de ingrediënten voor het beslag door elkaar. Bak ongeveer 4 middelgrote wraps en leg ze op elkaar op een bord. Maak ondertussen de avocado-yoghurt. Maak de ander helft van de avocado schoon en prak deze met een vork op een bord, doe hierbij de yoghurt. Wanneer de wraps allemaal gebakken zijn, bak in dezelfde hete pan de biefstuk voor 3-4 minuten. Doe de wraps in kommetjes en doe hierin een handje veldsla. Doe de biefstuk en de salsa erin en maak af met de avocado-yoghurt.

11 100 g Parelgort (in water geweld) 750 g Groentebouillon 1 st Ui 1/2 st Pompoen (kleine) 1 el Paprikapoeder 200 g Paddenstoelenmix 3 el Grana Padano (geraspt) Wel de Parelgort van tevoren in koud water. (Hoe langer, hoe beter de vertering) Verhit de oven op 190 C en snijd pompoen in grove stukken. Verdeel deze over een passende ovenschaal, voeg de paprikapoeder toe en besprenkel met olijfolie en wat zout en peper. Meng goed door en laat ongeveer 25 minuten roosteren in de oven. Snipper de ui fijn en verhit een pan met een flinke scheut olijfolie en fruit hierin aan. Giet het water van de Parelgort, voeg deze toe en laat even meebakken. Voeg dan de groentebouillon beetje bij beetje totdat al het vocht bijna op is en de Parelgort goed gaar is. Zet het vuur uit en voeg de Grana Padano toe en doe een deksel op de pan en laat de Gort even rusten. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en zet een pannetje op met water voor de eieren. Kook de eieren voor 5 minuten, spoel even kort af en pel de schil. Verhit ondertussen een bakpan met een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de paddenstoelen en breng op smaak met wat zwarte peper en zout. Serveer de gort en leg hierop de pompoen en paddenstoelen. Maak af met wat rucola en eventueel nog wat schaafsel Grana Padano. Druppel nog wat olijfolie over het gerecht.

12 1 st Ui 2 teentjes Knoflook 2 st Bleekselderij stengels 1 st Rode paprika 1 kg Rijpe tomaten 2 takjes Basilicum 3 takjes Thijm 1 takjes Rozemarijn 1 st Komkommer geschild BONUS RECEPT Pel de ui en knoflook en snijd in halve ringen. Was de bleekselderij, paprika, tomaten en snijd deze in grove stukken, houd de tomaten apart. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit eerst de ui en knoflook. Doe Pel de ui en knoflook en snijd in halve ringen. Was de bleekselderij, paprika, tomaten en snijd deze in grove stukken, houd de tomaten apart. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit eerst de ui en knoflook. Doe daarna de bleekselderij en paprika erbij en laat deze meebakken totdat ze gekleurd raken. Voeg nu de tomaten toe en daarna de kruiden, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Wanneer goed gaar, pluk zoveel mogelijk de takjes van de kruiden eruit en doe het geheel in de keukenmachine of blender. Wrijf alles met een lepel door een fijne zeef in een kom. Zet deze kom alvast in de vriezer of koelkast. Schil de komkommer en doe deze ook in de keukenmachine of blender, wrijf ook door een fijne zeef en voeg deze toe aan de tomaatbasis. Breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper.

13 Inclusief masterclass snijtechnieken!

14

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Diner. Gevulde champignons met groenten

Diner. Gevulde champignons met groenten Diner Gevulde champignons met groenten M 1 KLAAR I 4 MIUE 3 grote champignons (of 6 kleine) 1 tomaat 1 courgette 5 blaadjes salie 2 1 g magere kwark/plattekaas paprikapoeder 15 g gezeefde tomaten 2 1 koffielepel

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Aardappelen/ pasta/rijst

Aardappelen/ pasta/rijst Boodschappenlijstje vrouw Intensive - week 3 FASE B = afvallen en overstappen op een evenwichtig eetpatroon met ca. 700 900 kcal Intensive producten 14 porties Intensive Shakes, Pudding of Muesli Groenten

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

INSPIRATIE RECEPTEN HONIG SOEP CREATIE GROENTE

INSPIRATIE RECEPTEN HONIG SOEP CREATIE GROENTE INSPIRATIE RECEPTEN HONIG SOEP CREATIE GROENTE HOLLANDSE ERWTENSOEP - 300 gram spliterwten - 25 gram boter - 100 gram prei in dunne ringetjes - 100 gram wortel - 100 gram knolselderij - 1 st kleine rookworst

Nadere informatie

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen Zaalouk zaalouk 0,5 stuks aubergine 0,5 blik tomaten 1 tenen knoflook 0,25 bosje koriander 1 tl komijnpoeder 1 scheut olie paprikapoeder Zaalouk 1. Schil de aubergine en snijd in stukken. 2. Hak knoflook

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

MLT-Linzencurry Citroenchutney

MLT-Linzencurry Citroenchutney MLT-Linzencurry Citroenchutney Water, kokosroom, zwarte linzen, scharrelei, basmati rijst, rode ui, tomaat, citroensap, olijfolie, peterselie, currypoeder, appel, koriander, zout, citroenzest, tomaat,

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Het menu. Maandag: Chili con carne. Dinsdag: Groenten-macaroni met hamblokjes. Woensdag: Snelle kipfilet met Hollandse groenten en krieltjes

Het menu. Maandag: Chili con carne. Dinsdag: Groenten-macaroni met hamblokjes. Woensdag: Snelle kipfilet met Hollandse groenten en krieltjes Het menu Maandag: Chili con carne Dinsdag: Groenten-macaroni met hamblokjes Woensdag: Snelle kipfilet met Hollandse groenten en krieltjes Donderdag: Tabouleh Vrijdag: Franse wokgroenten met zalm Zaterdag:

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Enjoy! RECEPTEN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE

Enjoy! RECEPTEN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE Enjoy! EN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE Hmmm Smart Pasta is de ideale oplossing voor alle carblovers die op de slanke lijn letten! Smart Pasta is calorie- en koolhydraat arm en geeft urenlang een

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Een salade van het soort: gooi alles

Een salade van het soort: gooi alles MAKKELIJKE LUNCHSALADE MET EI VOOR 2 PERSONEN Een salade van het soort: gooi alles bij elkaar dat je lekker vind en nog in huis hebt. Wie zegt dat daar iets mis mee is? Als het maar gezond en lekker is,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel PITTIGE PESTO pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper vijzel Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Stamp een gedroogde peper fijn in de vijzel.

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

Om mee te nemen en voor op het werk Lekkere gerechten voor onderweg of op je werk.

Om mee te nemen en voor op het werk Lekkere gerechten voor onderweg of op je werk. Nooit meer honger TM Inhoudsopgave 6 Om mee te nemen en voor op het werk Lekkere gerechten voor onderweg of op je werk. 40 Vrije avond Eenvoudige recepten die 's avonds in een handomdraai op tafel staan.

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 27 Kratje Slank Gevulde courgette met gehakt en een bloemkoolcouscous - S - 445 kcal Hoofdgerecht 45 min In de Krat 2p 3p 4p Courgette (stuk(s)) 2 3 4 Ui (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Puntpaprika

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Start Switch. Recepten Week 4. 1

Start Switch. Recepten Week 4.  1 Start Switch Recepten Week 4 www.foodswitch.nl 1 Inhoudsopgave Dag 1: Lunch: Rodekoolsalade met bieten en walnoten Diner: Roerbak hutspot van wintergroenten Dag 2: Lunch: Omelet met paddenstoelen en bimi

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE'S VERJAARDAG 2015 Haverfeest 1/3 cup havervlokken handje (bevroren) blauwe bessen 2 el rozijnen 2 el gojibessen 2 el kokos 1/2 el

Nadere informatie

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3)

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3) Dessrt Desserts: Chocolademousse met kokos Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Houd 4 el slagroom apart voor de garnering. Meng het cacaopoeder, kokosschaafsel en de kaneel met de mascarpone. Roer

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON HORTON PERSONAL TRAINING PRESENTEERT: JON S CHOICE LUNCH SUGGESTIES We weten allemaal best wat we NIET moeten eten. Als client van Jon Horton Personal Training ontvangt

Nadere informatie

PowerSlim. Fusilli met kip en groente

PowerSlim. Fusilli met kip en groente Fusilli met kip en groente Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 15 minuten - 1 zakje rijst - 200 g verse champignons, in kwarten - 1 el ui, gesnipperd - 1 el roomkaas bieslook light (bijv. Philadelphia)

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Receptuur voor 0 personen Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje

Nadere informatie

7 personen. Menu: Snoekbaars met parelcouscous, komkommer-muntraita en gebakken bospaddenstoelen ***

7 personen. Menu: Snoekbaars met parelcouscous, komkommer-muntraita en gebakken bospaddenstoelen *** 7 personen Menu: Snoekbaars met parelcouscous, komkommer-muntraita en gebakken bospaddenstoelen *** Vrolijke kip in zoutdeeg met maïskoekjes en citroensaus *** Bramensoep met witte chocoladecrème en roomijs

Nadere informatie

Kookavond 27 November 2017

Kookavond 27 November 2017 1 Kookavond 27 November 2017 Aperitief Voorgerecht Spanakopita 40 MIN + 35 OVENTIJD Ingrediënten 10 filodeegvellen 50 gr pijnboompitten 3 teentjes knoflook 700 gr (blad)spinazie uit vriezer of vers 50

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

Het menu. Maandag: Mexicaanse wraps. Dinsdag: Snelle spaghetti. Woensdag: Hollandse groenten en krieltjes en gehakt. Donderdag: Beef teriyaki

Het menu. Maandag: Mexicaanse wraps. Dinsdag: Snelle spaghetti. Woensdag: Hollandse groenten en krieltjes en gehakt. Donderdag: Beef teriyaki Het menu Maandag: Mexicaanse wraps Dinsdag: Snelle spaghetti Woensdag: Hollandse groenten en krieltjes en gehakt Donderdag: Beef teriyaki Vrijdag: Makreel met Franse wokgroenten en pesto Zaterdag: Comfort

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

verrassende aardappelgerechten

verrassende aardappelgerechten 10 verrassende aardappelgerechten Aardappel-ansjovischips met een dipsaus Voorbereiding 15 minuten 20 minuten 4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g) 8 gezouten ansjovisfilets 1 handjevol rucola 50 g

Nadere informatie