Welkom allemaal bij de eerste Schoolkrant van groep 2 in het schooljaar De kinderen en de juf wensen u veel lees- en kijkplezier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom allemaal bij de eerste Schoolkrant van groep 2 in het schooljaar 2015-2016. De kinderen en de juf wensen u veel lees- en kijkplezier"

Transcriptie

1 Welkom allemaal bij de eerste Schoolkrant van groep 2 in het schooljaar De kinderen en de juf wensen u veel lees- en kijkplezier De eerste activiteit van het schooljaar is voor alle groepen meteen de eerste woensdag van de het nieuwe schooljaar; De Kennismakingswandeling. Voor groep 2 betekent dit een korte wandeling (met een omweg) naar de speeltuin gelegen tussen de bibliotheek en De Poolster. Een groter plezier kun je de kids niet doen. Zeker als het de nacht ervoor heeft geregend en nog plasjes water zijn die we dan weer kunnen en mogen gebruiken bij de zandbak. Yes. Onderstaan enkele foto s.

2 Baby Tuur op bezoek Op dinsdag 15 september kwam juf Caroline op bezoek met baby Tuur. Baby Tuur was in de grote vakantie geboren. En daar hoorde natuurlijk beschuit met muisjes bij.

3 Baby Janell Op dinsdag 22 september kwam baby Janell, het zusje van Jay, zich voorstellen samen met papa en mama en grote broer. Tsjonge, tsjonge en weer beschuit met muisjes of een vingerkoekje met muisjes hmmmm Maar we hadden ook een verrassing voor Janelll. We hadden samen beschuit met muisjes geknutseld. Dat gaven we aan Janell en haar papa en mama als cadeau.

4 Thema: Naar de Dierentuin In de groep zijn we nu bezig met het thema Naar de Dierentuin. In de klas is de bouwtafel verandert in een dierentuin. Eerst samen in de kring de plattegrond gemaakt m.b.v. picto s en daarna in de plantijd lekker gaan bouwen. De hokken van de dieren enz. Een ander onderdeel is dat een verhaal waarin we spelen dat we samen met papa en mama naar de dierentuin gaan. Maar wat moeten ze lang wachten in de rij. Ze worden er ongeduldig van. Dan eindelijk een kaartje kopen en mogen ze naar binnen. Dan gaan ze rondlopen en alles bekijken en als laatste lekker picknicken. Kinderen kunnen/mogen dit verhaal naspelen of een eigen verhaal tijdens de plantijd. De zandtafel werd ingericht als reptielenbak. Met een slang, kleine krokodil en een schildpad. Ook mochten/konden kinderen dierentuindieren maken op de kralenplank.

5 Tijdens een woordbeeldactiviteit (verspreidt over 3 dagen) hebben we gepraat over wat zijn ZOOGDIEREN / VOGELS en REPTIELEN. En wat is hun onderling verschil. Warmbloedig (warm van binnen ook al is het buiten koud), koudbloedig (van binnen koud als het buiten ook koud is), baby uit buik of uit een ei, veren, vleugels of schubben hebben. Al deze dieren kwamen bij ons op bezoek. Want dat had de mevrouw van de dierentuin zo geregeld. Deze dieren moesten dan wel allemaal een hok/kooi hebben om in te wonen en voor onze veiligheid. Schoenendozen werden omgetoverd tot hokken. De hokken met dieren werden in de huishoek geplaatst en deze werd meteen omgedoopt tot het dierenhuis. En zie hierboven het resultaat. De namen van de dieren werden op briefjes geschreven en er boven gehangen. Maar zei een leerling we kunnen nog niet echt lezen hang de tekeningen van de dieren er ook bij juf. En zo geschiedde. Dit helpt ook heel fijn bij het sluiten van het dierenhuis. Alle dieren worden netjes weer terug gebracht in hun hokken.

6 En de baby diertje in het dieren huis moesten natuurlijk ook eten. De leeuw, die uit de buik komt, wordt gevoed met de fles (net als bij een echte baby). De babypinguïn krijgt gemalen visjes uit een spuit in zijn bekje gespoten en een slang eet muizen. En dat gaf heel veel mogelijkheden tot spel in het dierenhuis. Samen met de dokterspullen (stethoscoop, thermometer, bloeddrukmeter, spuit en tandenborstel) gingen de kinderen spelen.

7 Naar de bibliotheek Op woensdag 30 september gingen we voor de eerste keer dit schooljaar naar de bibliotheek. In de bibliotheek mag ieder één boek uit zoeken om mee te nemen naar school. Tip; kijk eerst goed naar de kaft van het boek, maak het boek open en kijk erin en maak dan je keuze of je het boek mee wilt nemen naar school of toch liever een ander boek. Had iedereen een boek uitgekozen dan mochten we in de rij staan bij de mevr. van de bibliotheek die dan de boeken deed scannen.

8 Mini-Spetter-Show Op dezelfde woensdag 30 september hadden we ook onze eerste mini-spetter-show van het schooljaar. We traden als groep op met het Complimentenlied. En gezamenlijk deden alle kinderen samen verschillende dierenliedjes zoals Schnappi, de kleine krokodil, papegaaitje leef je nog, in de dierentuin. Het werd een heel gezellig uurtje. Einde... Tot de volgende schoolkrant