Onze kijk op kwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze kijk op kwaliteit"

Transcriptie

1 Onze kijk op kwaliteit

2 Onze kijk op kwaliteit ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Maar deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Ieder jaar schrijft ASVZ op wat beter of anders kan in de kwaliteit van zorg. Dit noemen we het kwaliteitsrapport van ASVZ. In het kwaliteitsrapport staan veel punten. In dit stuk hebben we de belangrijkste punten voor je opgeschreven: Wat is er gebeurd met de verbeterpunten van 2017? Wat zijn de verbeterpunten aan de hand van de zorgvisie? Zorg, veiligheid en hygiëne We willen graag met jou praten over de onderwerpen in dit rapport. Want: we maken elkaar sterker en we leren van elkaar.

3 Verbeterpunten kwaliteitsrapport 2017 In het kwaliteitsrapport van 2017 zijn veel verbeterpunten opgeschreven. In 2018 zijn we met deze punten aan de slag gegaan. Veel punten zijn verbeterd. Daar zijn we blij mee! Maar we zijn nog niet klaar. Hieronder lees je wat er met deze punten is gedaan: Meer kansen op werk voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen ASVZ heeft een projectleider aangesteld om meer arbeidsmatige dagbesteding te zoeken. In 2018 zijn er 8 nieuwe plekken gekomen bij bedrijven en ook 2 nieuwe werkplekken bij het facilitair bedrijf. Over 37 plekken zijn we nog aan het praten.

4 Er komen dus misschien nog veel meer werkplekken bij. Ook de dagbestedingsgroepen binnen ASVZ doen meer arbeidsmatige werk, zoals bijvoorbeeld horeca, kringloop activiteiten, winkels etc. In 2018 hebben tien cliënten een MBO-opleiding op niveau 1 afgerond. Zes van deze cliënten zijn een vervolgopleiding gestart en vier cliënten zijn gaan werken. In 2018 zijn 30 nieuwe cliënten gestart met hun MBO-opleiding. Informatie aan cliënten verbeteren We willen ervoor zorgen dat je dingen beter kunt begrijpen. Daarom schrijven we dingen op in begrijpelijke taal. Ook zijn er in nieuwe fi lmpjes gemaakt voor jullie. over de onderwerpen als nachtzorg en zeggenschap. Er zijn ook fi lmpjes over brandpreventie, klachten, huisregels en vertrouwenspersoon. Naast de fi lmpjes heeft ASVZ ook 30 documenten in eenvoudige taal. Ook krijgen jullie sinds 2018 een nieuw bewoners tijdschrift. Het blad draagt jouw naam. Vanaf 2019 gaan bewoners ook meehelpen in de redactie. November 2018 hebben we met een en aantal bewoners gesproken over folders, fi lmpjes enz. Zij hebben verteld hoe ASVZ beter dingen kan uitleggen.

5 Niet invullen voor cliënten maar met elkaar praten. Op veel locaties gaat dit goed, maar ook op veel locaties kan dit nog beter. Begeleiders kunnen hier een training voor volgen. Ook een werken aan wensen trajecten (WAW) kan hierbij helpen. Ervaringsdeskundigen zijn ingezet bij 20 scholingen. Begeleiders en cliënten gaan daarbij met elkaar praten over onderwerpen als bijvoorbeeld medezeggenschap of zorgvisie. Ervaringsdeskundigen zijn ook aan de slag in de wist je dat teams. Bijvoorbeeld over: ik begrijp wat er in mijn individueel plan (IP) staat. Ze praten met begeleiders en cliënten om duidelijk te maken wat jullie rechten en plichten zijn. Afspraken nakomen ASVZ heeft gepraat met cliënten die niet tevreden waren over het nakomen van afspraken. Er waren 29 locaties die geen goede score hadden over het nakomen van afspraken. Aan die locaties heeft ASVZ gevraagd wat ze hieraan gedaan hebben. Veel teams zijn aan de slag met afspraken nakomen.

6 Privacy in de woning Je kunnen terugtrekken in de woning en het hebben van bijvoorbeeld een eigen wc is belangrijk. Bij nieuwe woningen kan dit vaak al geregeld worden. Voor de komende jaren blijven we zorgen voor studio s en kamers met eigen wc en douche. Een aantal sectorale cliëntenraden hebben gepraat over privacy binnen de woning. Zij geven bijvoorbeeld aan dat ze het belangrijk vinden dat begeleiders en cliënten kloppen als ze bij de kamer van een ander naar binnen willen. De sectormanagers zijn met deze aandachtspunten aan de slag gegaan. Privacy ten aanzien van het delen van informatie Over dit onderwerp is in 2018 veel gesproken. Bijvoorbeeld: welke informatie mogen begeleiders delen, of hoe gaan we om met cliëntinformatie in notulen. In de Centrale Cliëntenraad cliënten (CCRc) is het onderwerp privacy ook besproken. Cliënten gaven aan het belangrijk te vinden dat cliënten zelf hun post mogen open maken, De CCRc vindt dat cliënten en begeleiders hier afspraken over moeten maken en afspraken moeten vastleggen in het IP. In het tijdschrift voor cliënten stond in 2018 ook een artikel over de nieuwe privacy wetgeving.

7 Verbeterpunten zorgvisie In de zorgvisie heeft ASVZ opgeschreven wat ASVZ belangrijk vindt. Maar hoe we dat willen doen, dat bepalen we met elkaar. Bijvoorbeeld door veel met elkaar te praten over wat goede zorg is. Van beperking naar mogelijkheden. Ieder mens is bijzonder. Bij ASVZ geloven we dat jij veel kan. We kijken graag naar wat jij wilt, wat jij kunt en wat je nog zou willen leren. We willen daarbij vooral ook kijken naar wat jij allemaal wel kan in plaats van wat jij allemaal niet kan. Begeleiders vinden dit soms moeilijk omdat ze ook allerlei regels en afspraken moeten volgen. In 2019 willen we er voor zorgen dat begeleiders meer tijd aan de zorg kunnen besteden en minder aan regels en formulieren. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat begeleiders meer taken op hun telefoon kunnen doen. Van mens tot mens We willen jou goed leren kennen. We willen graag weten wat jouw vragen en wensen zijn. ASVZ vindt dat het belangrijk is om je ergens thuis te voelen. En op een fijne manier met elkaar om te gaan.

8 Van mens tot mens. Maar voor begeleiders is het soms moeilijk om te voelen hoe het is om een ouder/verwant te zijn. Of wat het betekent om cliënt te zijn. Daarom hebben we in 2018 en 2019 de toneelvoorstelling lastige ouders laten spelen. Werken aan wensen (WAW) is ook een goede manier om hieraan te werken. In 2018 zijn drie werken aan wensen trajecten afgerond. Het zou fijn zijn als meer locaties kunnen deelnemen aan een werken aan wensen traject. Voor 2019 zijn 2 nieuwe trajecten gestart. Zelf kiezen Medezeggenschap In 2018 is de Centrale Cliëntenraad deelraad cliënten (CCRc) gekomen. De CCRc heeft inmiddels vier vergaderingen gehad, Ze hebben bijvoorbeeld gesproken over het voedingsbudget, vrije dagen op dagbesteding, privacy en het jaarplan Ook hebben ze adviezen over brandveiligheid en schoonmaak gegeven. Naast de CCRc hebben we op dit moment ook 21 sectorale cliëntenraden.

9 Meedenken over je nieuwe werkplek of woning In 2018 hebben jullie op een aantal nieuwe locaties nagedacht over hoe deze locaties eruit zouden moeten zien. We hebben cliënten gevraagd om hier met de begeleiding over te praten. De wensen van cliënten kunnen we meenemen als we een besluit moeten nemen. Inzet ervaringsdeskundigen Het trainen, inzetten en coachen van ervaringsdeskundigen gaat verder. In 2015 is ASVZ gestart met een enkele ervaringsdeskundige. Inmiddels zijn er 25 ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen doen mee bij trainingen voor medewerkers, quickscans bij zorglocaties, klankbordgroepen en wist je dat teams.

10 Ook geven ervaringsdeskundigen presentaties bij scholen. Vijf ervaringsdeskundigen zijn bezig met een leertraject. In 2019 wil ASVZ dit verder uitbreiden. Verbeterpunten teams rondom zelf kiezen Veel teams hebben zelf verbeterpunten genoemd bijvoorbeeld: Cliënten beter betrekken bij de individueel plan bespreking en de evaluatie Huiskamer overleggen, bewonersvergaderingen vaker houden. Cliënten mee laten doen in de sollicitatiecommissie bij vacatures. De huisregels gezamenlijk bespreken en dit terug laten komen in bewonersoverleg en teamoverleg. Midden in de maatschappij Voor elkaar en voor anderen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project superhelpers wat in 2017 is gestart in Sliedrecht In 2018 is dit uitgebreid naar Leerdam en Udenhout. Het stimuleren van contacten in de samenleving doen we ook door mee te doen aan de jaarlijkse Prokkelweek.

11 Digitale wereld Er komen steeds meer technische middelen in de zorg. Deze zorgtechnologie kan cliënten helpen het leven prettiger te maken. Om dit zelf te kunnen ervaren is in 2018 een uitleensite opgezet. Je kan er van alles lenen en uitproberen zoals bijvoorbeeld robotpoppen en VR brillen. Maar ook tovertafels, computerspellen etc. Hoe ga je veilig om met internet, social media, Facebook en YouTube? Hiervoor is een fi lmpje ontwikkeld voor cliënten. Ook heeft ASVZ het spel mediajungle gemaakt. Met het spel kan je praten over alles rondom media zoals YouTube, online pesten enz.

12 Duurzaamheid Cliënten en medewerkers werken samen aan een duurzame toekomst. Binnen ASVZ zijn er bijvoorbeeld diverse dagactiviteiten groepen die afval ophalen. Bij de bouw en renovatie van locaties zoeken we naar mogelijkheden om het zo duurzaam mogelijk te doen. Zorgproces, veiligheid, hygiëne en gezondheid Het individueel plan Rondom het individuele plan is er nog veel te verbeteren. In 2018 zijn we gestart met Op sterk trainingen onder leiding van het LFB (Landelijke Federatie Belangenverenigingen) om het individueel plan cliëntvriendelijker te maken. Om het individueel plan begrijpelijker te maken is het nodig dat we het plan meer in eenvoudige taal schrijven. Dit is een verbeterpunt dat we in 2019 gaan oppakken. Soms zeggen beelden meer dan woorden. Met beelden kan je ook een beter individueel plan maken. In 2019 gaan we daarom starten met het IP in beeld. Ook volgens de CCRc moet de betrokkenheid van cliënten bij het IP beter. Cliënten en en/of wettelijk vertegenwoordigers krijgen in 2019 ook digitale inzage in het individueel plan, de evaluaties en de rapportages.

13 We zien dat het steeds beter gaat met de brandveiligheid. We willen ontruimingsoefeningen vaker met cliënten en begeleiders samen doen. Steeds meer cliënten krijgen eigen sanitair. Dit is goed vanwege de privacy. De hygiëne kan nu wel minder worden, omdat de begeleiding er minder zicht op heeft. Er gaat steeds gezonder gekookt worden. De variatie in menu s is goed en cliënten zijn bijna altijd betrokken bij het samenstellen van de menu s. De afvaardiging van de Centrale Cliëntenraad benoemt voeding ook als een punt wat goed gaat.

14 Wil je meer weten? Algemene vragen? Of stuur een

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2019 We maken elkaar sterker

Jaarplan ASVZ 2019 We maken elkaar sterker Jaarplan ASVZ 2019 We maken elkaar sterker Ieder jaar schrijft ASVZ op wat beter of anders kan in de zorg en begeleiding. Dit noemen we het jaarplan van ASVZ. ASVZ wil dit vooral samen met jou en je ouders/verwanten

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2018 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg. ASVZ wil in 2018 de zorg nog verder verbeteren.

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven?

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? Kwaliteitsrapport - Cliëntversie Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? 21 maart 2019 Waarom dit verslag? Hoe is dit verslag gemaakt? In Nederland werken alle zorgaanbieders met

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Inleiding Sherpa schrijft ieder jaar een kwaliteitsrapport. In 2018 is er veel gebeurd binnen Sherpa. Daarom heet dit rapport Een jaar

Nadere informatie

Samen werken aan Kwaliteit

Samen werken aan Kwaliteit Samen werken aan Kwaliteit Kwaliteitsrapport 2018 Kort en Krachtig 1 Kwaliteitsrapport 2018 Careander maakt ieder jaar een kwaliteitsrapport. Hierin kan je lezen wat Careander heeft gedaan, zodat jij goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Regio Waardenlanden April 2018 Van de redactie Hallo allemaal. Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Deze nieuwsbrief gaat over de Prokkelweek in juni. Over Internet, Televisie en Telefoon

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

Hoe los ik een klacht op

Hoe los ik een klacht op Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Hoe los ik mijn klacht op

Hoe los ik mijn klacht op Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Zorg- en dienstverlening van A tot Z. 5 stappenplan. Van Zeggenschap tot Medezeggenschap

Zorg- en dienstverlening van A tot Z. 5 stappenplan. Van Zeggenschap tot Medezeggenschap Zorg- en dienstverlening van A tot Z 5 stappenplan Van Zeggenschap tot Medezeggenschap Zeggenschap Cliënten hebben zeggenschap over hun leven door wensen kenbaar te maken. Zij maken zelf keuzes en bepalen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat zijn rechten? 2. Wat zijn de belangrijkste rechten van cliënten? 3. Wat

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Hoe was de ondersteuning in 2018? Ga naar sheerenloo.nl Wat staat er in dit kwaliteitsrapport? Dit kwaliteitsrapport gaat over de ondersteuning van s Heeren

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

Landschap van. Mijn Leven. Mijn Leven in zorgprocessen. Deskundig en verantwoordelijk. Leven in vrijheid. Leven in een veilige omgeving

Landschap van. Mijn Leven. Mijn Leven in zorgprocessen. Deskundig en verantwoordelijk. Leven in vrijheid. Leven in een veilige omgeving Landschap van Mijn Leven Mijn Leven Mijn Leven in zorgprocessen Deskundig en verantwoordelijk Leven in vrijheid Leven in een veilige omgeving kwaliteitsrapport de twentse zorgcentra 2017 Inleiding Dit

Nadere informatie

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hoe werkt het? Medezeggenschap van cliënten is belangrijk. Wanneer is er sterke medezeggenschap? Dat is niet zo makkelijk te bepalen. Dit hulpmiddel helpt om afspraken

Nadere informatie

Samenvatting voor Talenten

Samenvatting voor Talenten Kwaliteitsrapport 2017: Samenvatting voor Talenten Kwaliteitsrapport 2017 TALENT maakt elk jaar een kwaliteitsrapport. Dit is een rapport waarmee we laten zien wat we op het gebied van kwaliteit allemaal

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01 Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 2 Inhoud... Inhoudsopgave... 3 Inleiding... 4 Wat is kwaliteit van zorg... 5 De kwaliteitsrapportage 1. Zorgvuldig proces rond cliënten...

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief over kwaliteit

Nieuwsbrief over kwaliteit Nieuwsbrief over kwaliteit april 2013 Abrona heeft in 2012 extra geld gekregen van de regering. Geld om de zorg te verbeteren. Geld om de begeleiding van cliënten te verbeteren. Dit heet kwaliteit. Abrona

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen. 1. Wat is het recht op informatie? 2. Wat is begrijpelijke informatie? 3. Op welke

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1 Inleiding en visie... 2 2. Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt... 3 2.1 Zorgplan... 3 2.2 Mijn Plan... 3 3. Bouwsteen 2: Jouw mening over de zorg die jij krijgt...

Nadere informatie

Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter?

Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliëntervaringsonderzoek 2019 Ambulante ondersteuning Cliëntenraadpleging Er is een cliëntenraadpleging gehouden onder de cliënten die ambulante

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Wat vind je van je werk in het dagactiviteitencentrum?

Wat vind je van je werk in het dagactiviteitencentrum? Wat vind je van je werk in het dagactiviteitencentrum? Uitslag van het onderzoek 2011 Dit boekje gaat over werken bij een dagactiviteitencentrum van SOVAK of zorgboerderij. In september en oktober 2011

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? Iedereen die bij Syndion ondersteuning krijgt is cliënt van Syndion. Cliëntenraden komen op voor de belangen

Nadere informatie

Afspraken over goede zorg Nabij

Afspraken over goede zorg Nabij Afspraken over goede zorg Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Jouw mening over de zorg die je krijgt De begeleiders praten over hun werk voor alle cliënten van 2 Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

Pagina:

Pagina: Pagina: http://www.asvz.nl/medezeggenschap/ Zeggenschap en medezeggenschap ASVZ vindt het belangrijk om samen met cliënten inhoud te geven aan de zorg- en dienstverlening. Door zeggenschap hebben cliënten

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze Onze kijk op zorg ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze zorgvisie. Onze zorgvisie is een weerslag

Nadere informatie

Kwaliteit bij de Amarant Groep. Jaarrapport Goede samenwerking

Kwaliteit bij de Amarant Groep. Jaarrapport Goede samenwerking Jaarrapport 2017 Welzijn en geluk voor alle cliënten, daar gaan we voor. Goede samenwerking Kwaliteit bij de Amarant Groep Verslag van het jaarrapport van 2017 voor zorg die valt onder de Wet langdurige

Nadere informatie

Nabij. Afspraken over goede zorg. Samenvatting Kwaliteitsrapport De zorg die jij nodig hebt. Jouw mening over de zorg die je krijgt

Nabij. Afspraken over goede zorg. Samenvatting Kwaliteitsrapport De zorg die jij nodig hebt. Jouw mening over de zorg die je krijgt Afspraken over goede zorg Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 Jouw mening over de zorg die je krijgt De begeleiders praten over hun werk voor alle cliënten van 2 Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten Meerjarenbeleidsplan 2015 2018 voor onze cliënten Wybe O. Sierksma Raad van Bestuur Stichting Sprank 2 april 2015 Als de Heer niet helpt bij het bouwen van het (sprank) huis Het is voorjaar 2018 2018 Droom,

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. THEMANUMMER: Resultaten 2018

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. THEMANUMMER: Resultaten 2018 Contact Een uitgave van Careander - 2 2019 Kort & Krachtig THEMANUMMER: Resultaten 2018 VAN DE BESTUURDER: Over 2018 Het kwaliteitsrapport en het jaarverslag gaan over de resultaten van 2018. In dit blad

Nadere informatie

Goed met elkaar omgaan en Huisregels

Goed met elkaar omgaan en Huisregels Goed met elkaar omgaan en Huisregels Gedragscode en Huisregels cliënten eenvoudige versie Cliënten en begeleiders moeten goed met elkaar omgaan. ASVZ wil graag: Bij ASVZ willen we jouw leven zo prettig

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Regio Waardenlanden December 2016 Van de redactie Prettige feestdagen allemaal!!!! Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. De laatste alweer van dit jaar. In deze nieuwsbrief natuurlijk

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie Nota BOPZ eenvoudige versie Zonder toestemming Ben je soms boos? 1 Ben je soms boos en ben je dan wel eens gevaarlijk voor jezelf of anderen? Of doe je wel eens dingen die niet mogen? Soms moeten begeleiders

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 2 Regio Waardenlanden Februari 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Ook vertellen we iets over het nieuwe jaarplan

Nadere informatie

Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) De Wmcz gaat veranderen. Er is een voorstel gemaakt voor een nieuwe wettekst. Daarmee veranderen de regels voor medezeggenschap. En de rechten

Nadere informatie

WONEN IN EEN BEHANDELGROEP

WONEN IN EEN BEHANDELGROEP WONEN IN EEN BEHANDELGROEP Open behandelgroep Informatie voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen Voor wie? In een open behandelgroep wonen kinderen en jongeren in de leeftijd

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis?

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2018 Inleiding Alle organisaties in de gehandicapten-zorg schrijven elk jaar een verslag. Hierin staat

Nadere informatie

Op zoek naar de kracht van partnerschap

Op zoek naar de kracht van partnerschap Op zoek naar de kracht van partnerschap Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Humanitas DMH Wij zijn een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Bij ons werken ongeveer 1250 medewerkers

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

SAMEN OP DE GOEDE WEG. KWALITEITSRAPPORT STICHTING JUUTSOM versie voor cliënten. Maart 2018 door Nelleke Oosterling.

SAMEN OP DE GOEDE WEG. KWALITEITSRAPPORT STICHTING JUUTSOM versie voor cliënten. Maart 2018 door Nelleke Oosterling. SAMEN OP DE GOEDE WEG KWALITEITSRAPPORT STICHTING JUUTSOM versie voor cliënten. Maart 2018 door Nelleke Oosterling. 1 1. Inhoudsopgave. 2. Inleiding, Juutsom is. blz.3 3. Top 6 bij kwaliteit van leven.

Nadere informatie

Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017

Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017 Samen werken aan kwaliteit bij Pluryn Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017 Inhoud Wat vinden cliënten van de ondersteuning door Pluryn? Cliënttevredenheid 7 Introductie Ondersteuning

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten Kwaliteitsverslag 2017 Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor Kwaliteitsverslag Amsta Karaad 2017 Datum 9 april 2018 Amsta geeft hulp aan mensen in Amsterdam die niet zelfstandig kunnen

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders Schakenbosch in het kort Informatie voor jongeren en ouders Het lukt mij niet om vrienden te maken en te houden. Ik word zo snel boos, dat ik het zelf niet begrijp. Ik doe dingen die ik niet wil, omdat

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage 2017

Kwaliteitsrapportage 2017 Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis VOOR BEWONERS Samen sterk in communicatie Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis versie voor bewoners Koninklijke Kentalis Theerestraat 42?????? Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Klachtenregeling cliënten boos Datum: juli 2017 Wat is een klachtenregeling? Er is een klachtenregeling voor cliënten. Cliënten kunnen een klacht indienen. Jouw

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 5 Bouwsteen 3: functioneren van de teams... 8 Leren van klachten en incidenten...

Nadere informatie

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017 Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017 Het is belangrijk dat cliënten goede zorg krijgen! Maar wat is goede zorg? Hoe kun je dat meten?

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport de vier jaargetijden Samenvatting Kort en bondig; puntsgewijs. Meer lezen; zie dan de volledige versie op onze website!

Kwaliteitsrapport de vier jaargetijden Samenvatting Kort en bondig; puntsgewijs. Meer lezen; zie dan de volledige versie op onze website! Kwaliteitsrapport de vier jaargetijden 2017 Samenvatting Kort en bondig; puntsgewijs. Meer lezen; zie dan de volledige versie op onze website! Inleiding De visie veiligheid respect warmte creativiteit

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Over het LSR Advies Informatie Coach of ondersteuner voor de raad Kijken hoe de raad werkt Kwaliteitsonderzoek...

Over het LSR Advies Informatie Coach of ondersteuner voor de raad Kijken hoe de raad werkt Kwaliteitsonderzoek... Inhoud Over het LSR... 5 Advies... 6 Informatie... 8 Coach of ondersteuner voor de raad... 10 Kijken hoe de raad werkt... 10 Kwaliteitsonderzoek... 10 Cursussen en bijeenkomsten... 11 Cliëntvertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

SAMEN OP DE GOEDE WEG. KWALITEITSRAPPORT STICHTING JUUTSOM versie voor cliënten. Mei 2019 door Nelleke Oosterling.

SAMEN OP DE GOEDE WEG. KWALITEITSRAPPORT STICHTING JUUTSOM versie voor cliënten. Mei 2019 door Nelleke Oosterling. SAMEN OP DE GOEDE WEG KWALITEITSRAPPORT STICHTING JUUTSOM versie voor cliënten. Mei 2019 door Nelleke Oosterling. 1 1. Inhoudsopgave. 2. Inleiding, Juutsom is. blz.3 3. Top 6 bij kwaliteit van leven. blz.3

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk (21) woonde drie jaar op een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze maakte in haar

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

Jaarverslag Zeggenschap

Jaarverslag Zeggenschap Jaarverslag Zeggenschap 2014 1 Odion, januari 2015 hallo Hallo, 2014 is voorbij gevolgen. Er is weer veel gebeurd op het gebied van zeggenschap. In dit verslag breng ik jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen,

Nadere informatie

Privacy. Daar hebben we afspraken over gemaakt. Die staan in het privacystatement. s Heeren Loo weet veel van jou.

Privacy. Daar hebben we afspraken over gemaakt. Die staan in het privacystatement. s Heeren Loo weet veel van jou. Privacy Privacy betekent: dat jij zegt wie iets over jou mag weten. dat anderen niet zomaar op jouw mobiel of computer mogen kijken. dat jij zegt wie in jouw huis of kamer mag komen. dat anderen jou niet

Nadere informatie

Meedenken, meepraten en meebeslissen over kwaliteit van zorg Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Meedenken, meepraten en meebeslissen over kwaliteit van zorg Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Meedenken, meepraten en meebeslissen over kwaliteit van zorg Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Meedenken, meepraten en meebeslissen

Nadere informatie

Wonen in een behandelgroep

Wonen in een behandelgroep Wonen in een behandelgroep OPEN BEHANDELGROEP MET VERBLIJF Informatie voor jongeren Kom verder! www.ln5.nl We vragen ook hoe de groepsleiders je het beste kunnen helpen in de tijd dat je bij ons bent.

Nadere informatie

Werkplan 2016 STERKE MEIDEN!

Werkplan 2016 STERKE MEIDEN! Werkplan 2016 STERKE MEIDEN! Inhoud Inleiding pag. 3 Visie & Missie pag. 4 Hoe ziet de LFB eruit pag. 5 Activiteiten 2016 pag. 6 - Belangenbehartiging landelijk pag. 7 - Informatievoorziening landelijk

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn!

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn! Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Dagbesteding & werken Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D I O N Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D

Nadere informatie

Voor jou als deelnemer. Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past

Voor jou als deelnemer. Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past Voor jou als deelnemer Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past Vind je het lastig om een baan te vinden of te houden? Weet je nog niet waar je talenten liggen, heb je nog geen keuze kunnen

Nadere informatie

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren?

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Leven in een groep bij DHG Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Jij bent belangrijk! Als je thuis woont, is je opvoeding een taak van je ouders. Woon je bij De Hoenderloo Groep, dan zorgen de groepsleiders

Nadere informatie

Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf

Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf Jouw mening vinden wij belangrijk Jij bent cliënt van Philadelphia. Wij willen je zo goed mogelijk

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017

Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017 Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017 Wat gaat goed bij Reinaerde? Wat kan beter? Hoe zorgen we ervoor dat het beter gaat? De antwoorden op die vragen lees je in het Kwaliteitsrapport 2017. Het Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 Regio Waardenlanden Oktober 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws met daarin een oproep voor Superhelpers.

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2017

Kwaliteitsrapport 2017 Samenvatting voor bewoners en cliënten 25 mei 2018 www.tragel.nl Afgelopen jaar besteedde Tragel veel tijd in het verbeteren van kwaliteit. Kwaliteit van de ondersteuning, zorg- en dienstverlening. De

Nadere informatie

Kennismaken. Je eigen leven leven. Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Professioneel in ondersteuning

Kennismaken. Je eigen leven leven. Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Professioneel in ondersteuning Professioneel in ondersteuning Je eigen leven leven. Samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Voltastraat 19 T 038 467 10 00 8013 PM Zwolle F 038 467 10 88 Postbus

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 9 November 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Februari 2017 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Jaarplan 2017 Kort nieuws In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Het nieuwe jaarplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Voor je ligt de nieuwsbrief van Gemiva-SVG Groep voor cliënten en/of cliëntvertegenwoordigers. 4 tot 6 keer per jaar verschijnt deze brief. We beginnen met een leuk cliëntenverhaal:

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? De cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. Alle mensen die bij Syndion ondersteuning krijgen zijn

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen Contact Een uitgave van Careander - 1 2019 Kort & Krachtig Talent ontwikkelen VAN DE BESTUURDER: Ontdek je talent Talent. Dat betekent dat je iets goed kunt. Zoals eten koken. Of genieten van muziek. Je

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

De Cliëntenraad Mijn mening telt!

De Cliëntenraad Mijn mening telt! Mijn mening telt De Cliëntenraad! Ik ben Tineke Kamphuis. Je hebt mij vast al eens gezien. Ik vind het heel belangrijk dat jij je mening geeft. En dat jij zelf beslissingen neemt. Daarom ben ik coach van

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning nafhankelijke cliëntondersteuning Heeft u een vraag over: opvoeding en ontwikkeling? leren en werken? samenleven, wonen en vrije tijd? of bijvoorbeeld regelgeving en geldzaken? Wilt u graag dat iemand:

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP Samen werken aan jouw toekomst Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Lijn5 biedt in de provincie Utrecht lichte tot intensieve vormen van hulpverlening

Nadere informatie