Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan Zelzate Tel. : 09/ kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT"

Transcriptie

1 Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan Zelzate Tel. : 09/ kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT

2 Algemeen Kinderdagverblijf Pinnemuts is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin Hallepoort 27 te 1060 Brussel. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur Kinderdagverblijf Pinnemuts is een dienstverlenende inrichting van het OCMW van Zelzate. Contactpersonen van het OCMW Zelzate zijn : de heer Frank Bruggeman OCMW-voorzitter Kleine Landeigendomlaan 2/A 9060 Zelzate Tel. : 09/ de heer Gerdy Haes OCMW-secretaris Kleine Landeigendomlaan 2/A 9060 Zelzate Tel. : 09/ Contactpersoon voor het kinderdagverblijf De dagelijkse leiding is in handen van de heer Filip Van Wiele gegradueerd sociaal verpleegkundige. Hij coördineert de activiteiten, heeft de leiding over het personeel en onderhoudt het contact met het publiek en de externe instanties. Filip Van Wiele is dagelijks te bereiken in het kinderdagverblijf van 8.00 u. tot u. en/of s namiddags van u. tot u. (evenwel na telefonische afspraak ). adres van het kinderdagverblijf : Burg. Jos. Chalmetlaan Zelzate telefoonnummer : 09/ adres : kdv.pinnemuts@skynet.be Doelgroepomschrijving Kinderdagverblijf Pinnemuts richt zich op kinderen tot de leeftijd van maximum 3 jaar ( die nog niet naar de kleuterschool gaan ).

3 Het kinderdagverblijf is professioneel uitgerust en beschikt over medewerkers die optimale ontplooiingskansen willen bieden aan de kinderen. Verzekering Kinderdagverblijf Pinnemuts heeft een verzekering voor de burgerlijke aansprakelijkheid voor het personeel en de kinderen, alsook een verzekering tegen lichamelijke ongevallen voor de opgevangen kinderen afgesloten. Aangifte van schadegevallen of ongevallen gebeurt aan de leidinggevende of de betreffende kinderverzorgster, binnen de 24 u. na het gebeuren, zodat deze de verzekeringsmaatschappij tijdig op de hoogte kan brengen. Bereikbaarheid in noodgevallen Hopelijk zal het niet nodig zijn dat u hiervan gebruik zal moeten maken, maar mocht dit toch ooit het geval zijn, dan kan u de leidinggevende buiten de openingsuren van het kinderdagverblijf bereiken via het centraal telefoonnummer van het OCMW van Zelzate, zijnde 09/ Klachtenbehandeling Graag nodigen we u in eerste instantie uit om eventuele aspecten waaromtrent je vragen hebt of waarmee je niet akkoord gaat, in een zo vroeg mogelijk stadium aan te kaarten bij de begeleidster of de leidinggevende. Samen zullen we in een opbouwende sfeer trachten tot een oplossing te komen. U kan uw klacht ook schriftelijk formuleren en bezorgen aan de leidinggevende of aan de voorzitter van het OCMW van Zelzate. We garanderen u dat elke klacht op een efficiënte en doeltreffende manier geregistreerd, behandeld en beantwoord wordt. Discussiepunten in verband met klachten, waarvan u de indruk hebt dat ze ontoereikend beantwoord werden, kunnen ook voorgelegd worden aan de klachtendienst van Kind en Gezin, Hallepoortlaan 27 te 1060 Brussel ( tel. : 02/ of -adres : klachtendienst@kindengezin.be ) Opnamebeleid Indien uw kind niet onmiddellijk kan worden ingeschreven, wordt uw vraag naar opvang ingeschreven op een wachtlijst. Op deze wachtlijst worden de ouders in volgorde van aanmelding genoteerd met volgende gegevens : naam, adres, telefoonnummer, vermoedelijke opvangdatum, geboortedatum van het kind of vermoedelijke bevallingsdatum. De volgorde van de wachtlijst wordt gerespecteerd op het moment dat een plaats vrijkomt. Van deze volgorde kan evenwel worden afgeweken, rekening houdend met specifieke situaties, eventuele dagdelen die vrijkomen en die tegemoet komen aan een

4 bepaalde vraag, of de reglementaire voorrangsregels zoals werkomstandigheden van de ouders, sociale en/of pedagogische motieven, inkomen of alleenstaande ouders. Wanneer we u - op het moment dat U op de wachtlijst staat - geen zekerheid kunnen geven over het al dan niet plaatsvinden van de opvang op de gewenste opvangdatum, zullen we u in elk geval één maand voor de gewenste opvangdatum melden of de opvang al of niet plaats kan vinden. Openingsdagen en openingsuren Het kinderdagverblijf is open van maandag tot vrijdag van u. tot u. Het kinderdagverblijf is het ganse jaar doorlopend open. Eventuele sluitingsdagen kunnen worden vastgelegd. Deze sluitingsdagen worden steeds en minstens één maand vooraf mondeling en schriftelijk meegedeeld aan de ouders, zodat deze tijdig de nodige stappen kunnen ondernemen wat betreft opvang voor hun kind. De lijst met de sluitingsdagen is steeds beschikbaar op het bureau van de leidinggevende.

5 Intern werkingskader Principes met betrekking tot het gevoerde pedagogische beleid De dienstverlening omvat de verzorging en de opvoedkundige begeleiding van de kinderen. Ons kinderdagverblijf wil een veilig, kindvriendelijk klimaat scheppen dat de ontwikkeling van de kinderen bevordert en hun beste kansen biedt om hun talenten en vaardigheden te ontplooien. Om dit te verwezenlijken werkt ons kinderdagverblijf volgens de criteria die in de kwaliteitsschaal voor het evalueren van het pedagogisch functioneren van Kind en Gezin worden vooropgesteld. Bijzondere aandacht gaat naar individualisering, zelfredzaamheid, flexibiliteit, structureren, bewegingsvrijheid en veiligheid. De kinderen verblijven in vaste leefgroepen : maximum 10 baby s maximum 10 kruipers maximum 18 peuters Er is dus een groep voor baby s ( tot de leeftijd van maximum 12 maanden ), kruipers ( tot de leeftijd van maximum 18 maanden ) en peuters ( van 18 maanden tot maximum 36 maanden ). De leidinggevende stelt - in samenspraak met de kinderverzorg(s)(t)ers de respectievelijke groepen samen. Hij houdt hierbij rekening met de geaardheid en ontwikkelingsfase van het kind, de pedagogische visie, het reserveringsschema en de beschikbare plaats. Elke leefgroep staat onder begeleiding van 1 tot 2 kinderverzorg(s)(t)ers ( afhankelijk van de bezettingsgraad ). Alle leefgroepen hebben hun specifieke en eigen leefgewoonten. Voor meer informatie omtrent de dagindeling, de slaap- en eetgewoonten en de spelactiviteiten kan je steeds terecht bij de kinderverzorg(s)(t)ers of de leidinggevende. De kinderen gaan pas over naar een andere leefgroep na overleg met de ouders. Om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen, maken de kindjes geleidelijk aan kennis met de volgende leefgroep. Eerst brengen zij een kwartiertje door bij de grotere kindjes, samen met de vertrouwde kinderverzorg(s)(t)er. Stilaan wordt de tijd die de kindjes doorbrengen in de volgende speelgroep langer. Om praktische redenen worden de kinderen vóór u. en na u. samen opgevangen in de afdeling van de kruipertjes. Meer informatie hieromtrent kan steeds verkregen worden bij de leidinggevende.

6 Principes met betrekking tot de samenwerking met ouders en kinderen De leidinggevende en alle andere medewerkers willen nauw met de ouders samenwerken. Zij verstrekken zoveel mogelijk informatie over de dienstverlening en het opvoedkundig model en houden de ouders op de hoogte van de vorderingen van hun kind. Er zijn op regelmatige tijdstippen overlegmomenten. Het kinderdagverblijf organiseert jaarlijks een ouderbijeenkomst of opendeurdag. Ook vragen we u de leidinggevende alle inlichtingen te geven die nodig zijn om de opvang af te stemmen op de individuele noden van uw kind. Om zo goed mogelijk ons pedagogisch aanbod af te stemmen op de ontwikkelingsnoden van uw kind, zullen wij op regelmatige tijdstippen zowel de motorische, sociale, emotionele en de verstandelijke ontwikkeling observeren, alsook de taalontwikkeling van uw kind opvolgen. Als ouder kan u met al uw vragen over de gezondheid, de ontwikkeling en de activiteiten van uw kind steeds terecht bij het personeel van het kinderdagverblijf. Ons kinderdagverblijf beschikt over een team van deskundige medewerkers ( kinderverzorg(s)(t)ers ), die beantwoorden aan de diplomavereisten van Kind en Gezin en de verwachtingen van het organiserend bestuur. Alle medewerkers volgen regelmatig bijscholing, minimum 1 dag per werkjaar. Meer informatie hieromtrent kan u bekomen bij de leidinggevende. Principes met betrekking tot de samenwerking met externen Ons kinderdagverblijf is geen entiteit die op zichzelf bestaat. Geleidelijk aan zullen wij daarom de nodige contacten leggen met andere partners die betrokken zijn bij het kinderopvanglandschap. We denken hierbij onder meer aan buitenschoolse kinderopvang, andere kinderdagverblijven, diensten voor opvanggezinnen, scholen, gemeentelijke en OCMW-diensten en regioverpleegkundigen van Kind en Gezin.

7 Wederzijdse afspraken tussen de ouders en het kinderdagverblijf Opvangplan De opnamedatum en de individuele dag- en uurregeling ( reserveringsschema ) worden in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd, die bindend is voor de ouders en het kinderdagverblijf. Elke wijziging in deze dag- en uurregeling wordt schriftelijk vastgelegd met ouders en de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf. Haal- en brengmomenten Als ouder heeft u steeds toegang tot de lokalen waar uw kind zich bevindt. Binnen de afgesproken dag- en uurregeling mag u uw kind op elk moment brengen of afhalen. Tijdens deze momenten kan u van de gelegenheid gebruik maken om ( schriftelijke en/of mondelinge ) informatie uit te wisselen. Om de rust van de peuters niet te verstoren, vragen we uitdrukkelijk om uw kindje niet af te halen tijdens het middagdutje ( van u. tot u. ). Gelieve ons vooraf op de hoogte te brengen wanneer uw kindje op de middag zal afgehaald worden. Derhalve hoeft uw kindje niet te worden onderworpen aan het middagslaapje. Er wordt overeengekomen dat u uw kind ten laatste 5 minuten vóór sluitingstijd afhaalt. Bij laattijdig afhalen krijgt u een verwittiging. Bij herhaaldelijk laattijdig afhalen zal er gevraagd worden om een andere oplossing te zoeken. Indien u niet meewerkt, kan dit leiden tot een beëindiging van de opvang. Ons kinderdagverblijf vertrouwt de kinderen alleen toe aan de personen die uitdrukkelijk worden vermeld in de overeenkomst. U verwittigt liefst vooraf en schriftelijk de leidinggevende of de betrokken kinderverzorg(s)(t)er wanneer derden uw kind afhalen. Treedt in de loop van de opvang een wijziging op in het ouderlijk gezag of het verblijfsof bezoekrecht, dan is het nodig hieromtrent zo snel mogelijk een aanpassing te laten verrichten in de gesloten overeenkomst. Invulformulier met kindgegevens Aan de ouders wordt gevraagd een formulier in te vullen waarop informatieve gegevens omtrent gewoontes en eigenheden van uw kind, bereikbaarheid van de ouders, wensen van de ouders en eventuele aspecten van medische aard worden vermeld.

8 Voeding Afhankelijk van het tijdstip en de duur van de aanwezigheid van uw kind in de opvang, verstrekt het kinderdagverblijf een gepaste maaltijd. Een ontbijt is echter niet in de dagprijs inbegrepen. Kinderen dienen zoveel als mogelijk thuis te ontbijten. Er is evenwel steeds de mogelijkheid tot het nemen van een ontbijt in ons kinderdagverblijf ( de ouders moeten dan wel de boterhammetjes meegeven ). De maaltijden zijn dagelijks vers bereid in de centrale keuken van het OCMW van Zelzate. De samenstelling van het menu en van de bereidingen gebeurt in onderling overleg tussen de verantwoordelijke van de keuken en de leidinggevende van het kinderdagverblijf. Het weekmenu hangt steeds ter inzage op het prikbord in de gang van de kruiper- en peuterlokalen. Op doktersvoorschrift kan het kinderdagverblijf instaan voor dieetbereidingen. Voor afspraken hieromtrent dient u zich te richten tot de leidinggevende. Flesvoeding voor baby s en/of bijzondere dieetproducten worden meegebracht door de ouders. U bezorgt het kinderdagverblijf de nodige informatie over het product, de bereidingswijze en voor dieetproducten de nodige medische achtergrondinformatie. Kleding en verzorging Het ochtendtoilet gebeurt steeds thuis. Uw kind wordt gewassen en gekleed naar het kinderdagverblijf gebracht. Ook wordt gevraagd om voldoende reservekledij te voorzien. Regeling voor luiers : als ouder zorgt u ervoor dat er steeds een voldoende aantal luiers ( minimum 6 voor een volle dag / minimum 3 voor een halve dag ) in voorraad zijn. In de loop van de dag krijgen de kinderen alle nodige verzorging. Handdoeken, washandjes en verzorgingsproducten zijn ter beschikking in het kinderdagverblijf. Indien echter bijzondere verzorgingsproducten nodig zijn, brengt u die zelf mee. Vaccinaties In België is alleen het vaccineren van jonge kinderen tegen poliomyelitis verplicht. Het is echter sterk aanbevolen om uw kind te vaccineren volgens het vaccinatieschema van de Hoge Gezondheidsraad. Een onvoldoende immuniteit voor difterie, kinkhoest, klem, hersenvliesontsteking door Haemophilus influenza B, hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging door meningococcen C, mazelen, bof, rode hond en hepatitis B kan immers ernstige verwikkelingen voor uw kind tot gevolg hebben.

9 In ons kinderdagverblijf wordt vrijwel iedere week een preventief-medisch toezicht georganiseerd. Er worden echter geen vaccinaties toegediend. Hiervoor kan u terecht bij uw behandelend geneesheer of het consultatiebureau van Kind en Gezin. Opvang van een ziek kind Licht zieke kinderen kunnen in het kinderdagverblijf terecht. De leidinggevende houdt toezicht op het verdere verloop van het ziekteproces en de voorgeschreven medicatie wordt toegediend. Té zieke kinderen kunnen niet in het kinderdagverblijf terecht. Daarom verzoeken wij u reeds op voorhand een oplossing te zoeken voor het geval uw kindje s ochtends ziek zou zijn en er dringend alternatieve opvang nodig is. Hierbij willen wij onderstrepen dat enerzijds het belang van het kind vooropstaat en dat anderzijds ook rekening wordt gehouden met het belang van de andere opgevangen kinderen en de extra werkbelasting die de zorg van het ziek geworden kind met zich meebrengt. Kinderen die volgende symptomen ( ziekteverschijnselen ) vertonen, worden niet toegelaten in het kinderdagverblijf : * diarree bloederige ontlasting of verandering van stoelgangpatroon met 3 waterige ontlastingen tijdens de laatste 24 uur ( verwijdering tot het kind klachtenvrij is ) * braken/bloedbraken 2 of meer keer tijdens de laatste 24 uur, als gevolg van een besmettelijke ziekte en als er gevaar voor uitdroging ( dehydratie ) bestaat * ademhalingsmoeilijkheden of ademnood * koorts ( >38,2 C ) gepaard gaande met keelpijn, braken, diarree, oorpijn, prikkelbaarheid, verwardheid of rode uitslag * huiduitslag in combinatie met koorts als gevolg van een besmettelijke ziekte * mondzweren in combinatie met kwijlen als gevolg van een besmettelijke ziekte * Elk kind dat wegens ziekte zoveel aandacht vraagt dat de gezondheid en/of veiligheid van de andere kinderen niet meer kan gegarandeerd worden ( bijv. door overprikkelbaarheid, onophoudelijk huilen ) * Elk kind dat niet kan deelnemen aan de normale activiteiten van de kinderopvang wegens ziektetoestand

10 Ook de infectieklapper voor kinderdagverblijven van Kind en Gezin wordt gehanteerd om te bepalen of een kind dat aan een bepaalde besmettelijke ziekte lijdt, al of niet in het kinderdagverblijf wordt toegelaten ( de lijst met ziektes uit deze infectieklapper kan u steeds verkrijgen bij de leidinggevende ). Na herstel wordt gevraagd om een doktersattest, ter attentie van de leidinggevende, mee te brengen, waarin bevestigd wordt dat uw kind genezen is. Zonder dit attest wordt de toegang tot het kinderdagverblijf geweigerd. Ingeval van discussie met de behandelend geneesheer ligt de beslissing bij de geneesheer-pediater die verbonden is aan het kinderdagverblijf. De geneesheer-pediater die verbonden is aan kinderdagverblijf Pinnemuts" is : Dr. Veronique Van Loocke tel. : 09/ Tenslotte verzoeken wij u ons eventuele, niet onmiddellijk zichtbare medische problemen van uw kind, die mogelijk een gevaar kunnen betekenen voor de kinderverzorg(s)(t)ers ( bijvoorbeeld ingeval van zwangerschap ) of die een bijzondere waakzaamheid van de kinderverzorg(s)(t)ers vergen, te signaleren. Deze belangrijke informatie over uw kind is absoluut noodzakelijk met het oog op het preventief beschermen van de medewerkers en andere kinderen in het kinderdagverblijf en om onnodige risico s zoveel als mogelijk uit te sluiten. Regeling ingeval een kind ziek wordt of het slachtoffer wordt van een ongeval tijdens het verblijf in het kinderdagverblijf Als uw kind in de loop van de dag ziek wordt, neemt de leidinggevende telefonisch contact met u op. Samen wordt dan naar een passende oplossing gezocht. In de meeste gevallen zal het voor uw kind best zijn dat het zo snel mogelijk wordt afgehaald. Eventuele medische kosten vallen ten laste van de ouders. Indien u niet bereikbaar bent of in medische noodsituaties doet het kinderdagverblijf een beroep op uw persoonlijke huisarts of een lokale huisarts, ofwel in ernstige gevallen wordt de hulpdienst verwittigd of wordt uw kind naar het ziekenhuis gebracht. Alle kosten ( medische en vervoer per ambulance naar het ziekenhuis ) vallen ten laste van de ouders. Indien u voor een specifieke geneesheer en een welbepaald ziekenhuis opteert, wordt dit vastgelegd in de overeenkomst. De standaard-handelswijze van het kinderdagverblijf bij urgenties na een ongeval : de verpleegkundige of de betrokken kinderverzorg(s)(t)er neemt de eerste zorgen op zich, de ouders worden verwittigd en indien nodig wordt een geneesheer gecontacteerd. In ernstige gevallen wordt uw kind naar het ziekenhuis gebracht en worden de ouders nadien verwittigd. De kosten verbonden aan medische tussenkomsten naar aanleiding

11 van een ongeval in het dagverblijf zijn ten laste van de verzekering van het kinderdagverblijf. Medicatie In principe wordt geen medicatie toegediend. We verzoeken u aan de behandelend geneesheer te vragen bij voorkeur medicatie voor te schrijven die s morgens en s avonds door uzelf kan worden toegediend. Soms zal uw kind toch tijdens het opvangmoment medicatie moeten nemen. Uitzonderlijk kan u dan toch medicatie meebrengen. Dit kan evenwel enkel en uitsluitend op medisch voorschrift. Ook vragen wij, wanneer medicatie toegediend moet worden, op de fles/flacon/tube of andere verpakking door de apotheker duidelijk het volgende te laten vermelden : naam van de inhoud naam van de behandelend geneesheer/apotheker naam van het kind datum van aflevering en vervaldatum dosering, wijze van toediening en duur van de behandeling wijze van bewaren Op een individueel document van uw kind zullen wij telkens datum, tijdstip, medicijn en hoeveelheid van toediening vermelden, zodat u hierop een duidelijk zicht hebt. Koorts Ingeval uw kind koorts maakt ( > 38,2 C ) tijdens zijn verblijf in de kinderopvang, zal u onmiddellijk telefonisch verwittigd worden en neemt u best contact op met de behandelend geneesheer. Ingeval van koorts tijdens het verblijf in de opvangvoorziening, zal enerzijds voor het comfort van uw kind en anderzijds ter preventie van mogelijke koortsstuipen, een koortswerend middel ( Perdolan 100 voor baby s en Perdolan 200 voor peuters ) worden toegediend door de kinderverzorgster. Indien u evenwel opmerkingen of bezwaren heeft tegen het gebruik van een koortswerend middel, dient u dit vooraf kenbaar te maken en zal de verantwoordelijke of de kinderverzorgsters hiervan nota nemen. Wiegendoodpreventie Wiegendood is het plotseling overlijden van een jong kind tijdens de slaap waarbij geen duidelijke doodsoorzaak kan aangetoond worden. In de kinderopvang brengen baby s en peuters vaak een groot deel van hun tijd al slapend door. Baby s tot de leeftijd van 1 jaar vormen de meest kwetsbare groep. Wiegendood kan veelal voorkomen of geminimaliseerd worden door mogelijke risicofactoren uit te schakelen.

12 Er zijn 5 risicofactoren : slaaphouding rookgedrag omgevingstemperatuur toezicht medicatie Daarnaast zijn er maatregelen waar Kind en Gezin aandacht voor vraagt : aanpassingsperiode bedmateriaal opleiding reanimatie Correcte slaaphouding Baby s moeten altijd in rugligging slapen. Niet roken In het kinderdagverblijf geldt een streng rookverbod. Roken in plaatsen waar kinderen worden opgevangen, is verboden bij Koninklijk Besluit van 13 december In de lokalen waar kinderen worden opgevangen, mag er ook geen rookhinder zijn of rookgeur hangen vanuit aanpalende ruimtes. Juiste temperatuur van de slaapomgeving De aanbevolen slaapomgevingstemperatuur : tussen 18 en 20 C voor kinderen vanaf de geboorte tot 8 weken max. 18 C vanaf 8 weken Voor een goede lichaamstemperatuur moet het hoofd en vooral het gezicht vrij blijven. Ook in rugligging mag er geen deken of laken over het hoofd van de baby liggen. De slaapruimtes worden op regelmatige tijdstippen verlucht. Regelmatig toezicht op het kind De baby s staan overdag vrijwel voortdurend onder rechtstreeks toezicht, aangezien zij zoveel mogelijk slapen in dezelfde ruimte waar de kinderverzorgster verblijft. De kinderverzorgsters zijn extra waakzaam tijdens de eerste opvangdagen of na een lange periode van afwezigheid van het kind.

13 Geleidelijke overgang van thuis naar de kinderopvang Er komen steeds meer aanwijzingen uit studies dat het kind vooral het begin van de opvang als stresserend ervaart en het slaappatroon beïnvloed wordt. Daarom wordt er aangeraden de baby aan de opvang te laten wennen met enkele bezoeken en korte verblijven. Deze geleidelijke overstap kan de stress voor het kind verlagen. Veilig bed en veilig bedmateriaal Er wordt gebruik gemaakt van spijlenbedjes ( zonder bedrandbeschermers ) met een rasterbodem, waar de lucht vrij kan circuleren. Geen gebruik van hoofdkussens tot de leeftijd van 2 jaar. Er werd gekozen voor een harde, stevige matras ( 8 cm dik ) met de juiste grootte zodat er geen spleten zijn tussen matras en bed. We gebruiken katoenen matrasbeschermers die ademend zijn, zodat het zweet dat een kind tijdens zijn slaap produceert, kan geabsorbeerd worden. Er wordt steeds gebruik gemaakt van katoenen lakens. Dekenklemmen, netten of fopspeenkettingen zijn uit den boze. Er worden ook geen knuffels in het bed van jonge baby s gelegd. Wanneer het kind zijn knuffel of doek nodig heeft om in slaap te geraken, wordt deze weggenomen zodra het kind slaapt. Het kind wordt bij voorkeur te slapen gelegd in een goed passende, gecentreerde slaapzak met armsgaten, aangepast aan de leeftijd van het kind. Als we gebruik van een lakentje en/of deken, wordt het kind met zijn voeten zo dicht mogelijk tegen het uiteinde van het bed gelegd. Het laken en/of deken wordt dan stevig onder de matras gefixeerd, zodat het kind er niet onder kan geraken. Geen geneesmiddelen of homeopatische middelen zonder doktersvoorschrift Geneesmiddelen worden zoveel als mogelijk thuis toegediend. Als de behandeling het verreist, kunnen de verzorgsters medicatie toedienen, evenwel uitsluitend op medisch voorschrift. Enkel ingeval van koorts wordt in samenspraak met de ouders al of niet een koortswerend middel toegediend. Geneesmiddelen zoals hoestsiropen kunnen een diepere slaap veroorzaken en vergroten derhalve het risico op wiegendood. Opleiding in reanimatie De kinderverzorgsters volgen op geregelde tijdstippen een cursus eerste hulp en reanimatie bij jonge kinderen. In noodgevallen wordt steeds een arts en/of de hulpdiensten ( 100/112 ) gecontacteerd.

14 Naleving van de wet op bescherming van de persoonlijke levenssfeer Overeenkomstig het Besluit van de Vlaamse Regering van 23 februari 2001 betreffende de erkennings- en subsidiëringsvoorwaarden kan het kinderdagverblijf bij de inschrijving en tijdens het gehele verblijf van uw kind in het kinderdagverblijf persoonsgegevens opvragen. Het betreft administratieve gegevens van het kind, de ouders en het gezin, financiële gegevens over de ouders en medische gegevens over het kind. Voor zover relevant voor de opvang kan het kinderdagverblijf ook sociale gegevens of medische inlichtingen van andere gezinsleden registreren. Medische gegevens kunnen enkel opgevraagd worden onder de verantwoordelijkheid van een geneesheer. Administratieve gegevens en sociale gegevens worden steeds opgevraagd en verwerkt onder de verantwoordelijkheid van de heer Filip Van Wiele, leidinggevende. Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer heeft u als ouder recht op toegang tot de administratieve gegevens die uw kind, uzelf of uw gezin betreffen en kan u correcties of verbeteringen ( waar nodig ) aanvragen. Onze medewerkers delen geen informatie over uw kind, of zijn/haar verblijf in ons kinderdagverblijf, mee aan derden. Zij nemen hieromtrent steeds de nodige discretie in acht. In het kinderdagverblijf worden op geregelde tijdstippen foto s genomen van de aanwezige kinderen tijdens leuke, ludieke en pedagogische momenten. Deze foto s kunnen worden gepubliceerd, tenzij de ouders vooraf en schriftelijk hun weigering kenbaar maken aan het organiserend bestuur en/of verantwoordelijke van het kinderdagverblijf.

15 Geldelijke bepalingen Financiële bijdrage van het gezin voor de opvang De dagprijs wordt vastgesteld op basis van het inkomen van het gezin. Bij de start van de opvang wordt het inkomen van het gezin vastgesteld op basis van het meeste recente Belgisch aanslagbiljet inzake personenbelasting. De basis voor de berekening van de bijdrage van het gezin is het gezamenlijk belastbare beroepsinkomen. Ingeval er geen Belgisch aanslagbiljet inzake personenbelasting is, wordt de bijdrage berekend op basis van het inkomen van de maand waarin de opvang start. Het inkomen wordt dan vastgesteld op basis van loonfiches en/of bewijzen van officiële instanties. Voor beginnend zelfstandigen die nog niet beschikken over een Belgisch aanslagbiljet, wordt rekening gehouden met het fictieve inkomen, zoals vastgesteld door de Nationale Hulpkas voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen. Het betreffende ministerieel besluit van 17 maart 2008 kan steeds worden opgevraagd bij de leidinggevende. Het concrete bedrag dat de ouders dienen te betalen, wordt steeds vermeld in de overeenkomst. De leidinggevende zal u indien gewenst alle informatie verstrekken omtrent het berekeningssysteem en de toegekende vermindering voor gezinnen met meerdere kinderen ten laste. U kan zelf ook de bijdrage van het gezin berekenen op de webstek van Kind en Gezin. U kan hiervoor eveneens terecht bij de kinderopvanglijn ( tel. : 078/ ) van Kind en Gezin. Ook vragen wij u tijdig de nodige documenten - om de dagprijs te bepalen te bezorgen aan de leidinggevende. Het betreft hier meer bepaald volgende documenten : * recentste aanslagbiljet van de personenbelasting * indien geen aanslagbiljet beschikbaar, documenten die recente en relevante inkomensgegevens verschaffen * bewijs van kinderlast * desgevallend een document dat aantoont dat gezinsinkomen minstens 20% gedaald is ten opzichte van het inkomen dat als basis is genomen * voor de in het M.B. geciteerde bijzondere categorieën, documenten die recente en relevante gegevens omtrent vergoeding verschaft Bij ontstentenis ervan is steeds de maximumbijdrage verschuldigd. De bijdrage van het gezin dekt het geheel der verblijfskosten met uitzondering van fles- en dieetvoeding. Ook voldoende luiers en reservekleding dient door de ouders te worden meegebracht.

16 Herberekening van de financiële bijdrage van het gezin Elk jaar wordt de financiële bijdrage van het gezin, per 1 juli, op basis van het recentste Belgisch aanslagbiljet herberekend. U bent ertoe gehouden ons tijdig dit aanslagbiljet ( of een kopie ) te bezorgen. Wanneer je niet beschikt over een Belgisch aanslagbiljet inzake personenbelasting, zal worden rekening gehouden met het inkomen van de maand juni. Wanneer in de maand juni vakantiegeld werd uitbetaald, zal worden rekening gehouden met het inkomen van de maand mei. Indien het Belgisch aanslagbiljet niet tijdig wordt bezorgd, zal de maximumbijdrage worden aangerekend. U kan ook een herberekening aanvragen wanneer u kan aantonen dat het gezamenlijk gezinsinkomen 20% of meer lager ligt dan het gezinsinkomen dat gebruikt werd voor de berekening van de bijdrage van het gezin. Sociaal tarief of gratis opvang Een vermindering in de vorm van een sociaal tarief voor gezinnen die daar behoefte aan hebben ten gevolge van een uitzonderlijke financiële situatie, is mogelijk. In zeer uitzonderlijke gevallen, wanneer het gezin daartoe aanleiding geeft, kan een gratis opvang toegestaan worden. Een aangepast tarief kan je aanvragen bij de leidinggevende van het kinderdagverblijf. Facturatie De ouders ontvangen maandelijks een gedetailleerde verblijfsfactuur van hun kind. De betaling gebeurt binnen de 30 kalenderdagen door overschrijving van het verschuldigd bedrag op rekeningnummer van het OCMW Zelzate ( met vermelding van refertenummer en periode ), of door middel van een domiciliëring. Bij laattijdige betaling zal er een schriftelijke herhaling aan de ouders worden bezorgd. Bij herhaalde laattijdige betaling of niet-betaling zonder voldoende reden kan het kinderdagverblijf de opvang beëindigen en kan een toeslag voor incassokosten worden gevorderd. Het beëindigen van de opvang en het aanrekenen van een toeslag zal plaatsvinden wanneer de verschuldigde ouderbijdrage van meer dan 2 maanden niet werd betaald. Het bedrag van de toeslag zal overeenstemmen met de werkelijk gemaakte kosten om de verschuldigde ouderbijdrage te innen. Fiscaal attest Het kinderdagverblijf verbindt zich ertoe u jaarlijks een correct ingevuld fiscaal attest te bezorgen.

17 Opzegmodaliteiten voor de ouders U kan de opvang voortijdig beëindigen door dit tenminste 1 maand op voorhand te melden aan de leidinggevende. Tenzij van deze termijn wordt afgeweken omwille van gerechtvaardigde redenen, bijvoorbeeld plotse werkloosheid van één van de ouders, zal de verschuldigde ouderbijdrage die volgens het opvangplan normaal voor één maand verschuldigd is, worden aangerekend. Opzegmodaliteiten voor de voorziening Het kinderdagverblijf kan de opvang eenzijdig schorsen of beëindigen wanneer u de bepalingen van het huishoudelijk reglement of de overeenkomst niet naleeft en geen gevolg geeft aan de mondelinge en schriftelijke verwittigingen van het kinderdagverblijf. De opzegging of schorsing wordt per aangetekende brief meegedeeld met vermelding van de reden en de ingangsdatum. Bij de inschrijving van uw kind ontvangt u 2 exemplaren van het huishoudelijke reglement. Eén exemplaar dient voor gelezen en goedgekeurd te worden terugbezorgd aan de leidinggevende. Dit huishoudelijk reglement werd voorgelegd aan de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW van Zelzate en aan de diensten van Kind en Gezin. Namens het OCMW Gerdy Haes secretaris Frank Bruggeman voorzitter

Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemeen Kinderdagverblijf Pinnemuts is erkend en gesubsidieerd

Nadere informatie

Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren. Huishoudreglement

Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren. Huishoudreglement Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren Huishoudreglement Tolifantje is een zelfstandige opvangvoorziening waar kindjes van 0 tot 3 jaar worden opgevangen. Wij bieden plaats aan 20 kindjes

Nadere informatie

Het kinderdagverblijf is erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt.

Het kinderdagverblijf is erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt. HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF DE APPELTJES ALGEMEEN Kinderdagverblijf De Appeltjes is gelegen te Rijksweg 7 3221 Nieuwrode en wordt uitgebaat door BVBA De Appeltjes met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf De Peuterhaven

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf De Peuterhaven Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf De Peuterhaven 1. Algemeen Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf De Peuterhaven is een organisatie van VZW Duinhuisjes De contactpersoon van het organiserend

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer 0848.866.695 Algemeen Contactgegevens Rebecca Sienaert StGillisplein 30/1 3300 Kumtich 0479 296 295 rebecca@debontebietjes.be Doelgroep Kindjes

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes 1.Algemeen Kinderdagverblijf De Bosvlindertjes is in behandeling voor de vergunning van Kind en Gezin. Het kinderdagverblijf voldoet aan de eisen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Briel-jantje

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Briel-jantje Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Briel-jantje 1. Algemeen Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf t Briel-jantje is een organisatie van VZW Duinhuisjes De contactpersoon van het organiserend

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Adres en contactgegevens Meierstraat 20 3640 Kinrooi-Kessenich België Telefoonnummer: 0473 49 15 74 Website: www.druppeltje.be Email: info@druppeltje.be Verantwoordelijke: Saskia

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang ALGEMEEN De buitenschoolse opvang De Marientjes staat onder toezicht van Kind en Gezin. De organisatie en de werking voldoen aan de gestelde eisen.

Nadere informatie

Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie

Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie 1 Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie Algemeen: Kinderopvang Minnie is een zelfstandig kinderdagverblijf voor kindjes van 0 tot 3 jaar en staat onder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUMMELTJESHOF

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUMMELTJESHOF HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUMMELTJESHOF HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Het kinderopvangcentrum Hummeltjeshof is erkend door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Om de twee jaar vindt er

Nadere informatie

VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/ Fax. 050/

VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/ Fax. 050/ HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/51.19.74 Fax. 050/51.64.82 BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T STRANDHUISJE - T ZEEHUISJE Bremlaan 37 8300 KNOKKE-HEIST TEL.050/633.700 Fax: 050/633.709 e-mail: nathaniele.gheleyns@bremhuisje.be

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Inlichtingen en afspraken Berkensingel 10 2490 Balen Tel:014/73 42 67 Gsm: 0468/15 61 04 Email: atotz1@telenet.be September 2013 1 Algemeen Kinderdagverblijf AtotZ werkt onder toezicht

Nadere informatie

Pagaderke Huishoudelijk reglement Rijkevorsel oktober Algemeen

Pagaderke Huishoudelijk reglement Rijkevorsel oktober Algemeen Algemeen Kinderdagverblijf t Pagaderke heeft een vergunning voor baby s en peuters groepsopvang. Dit voor 29 kinderopvangplaatsen te Middelstede 56, 2310 Rijkevorsel met aansluitingsnummer Kind en Gezin

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kribbekrabbel

Huishoudelijk reglement Kribbekrabbel Algemeen Kribbekrabbel heeft een attest van toezicht van Kind en Gezin. Kind en Gezin bevindt zich aan de Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel. Meer informatie: Bel naar de Kind en Gezin-Lijn op het nummer

Nadere informatie

t Pagaderke Huishoudelijk reglement januari 2015 Algemeen

t Pagaderke Huishoudelijk reglement januari 2015 Algemeen Algemeen Kinderdagverblijf t Pagaderke heeft een vergunning voor baby s en peuters groepsopvang. Dit voor 24 kinderopvangplaatsen te Sint-Lenaarts met aansluitingsnummer Kind en Gezin 910020649. De contactgegevens

Nadere informatie

Stationstraat 116 A Retieseweg 62 2440 Geel. Telefoon Stationsstraat: 0485/93.71.73 Telefoon Retieseweg: 0485/93.71.00. Mail: info@troetelland.

Stationstraat 116 A Retieseweg 62 2440 Geel. Telefoon Stationsstraat: 0485/93.71.73 Telefoon Retieseweg: 0485/93.71.00. Mail: info@troetelland. Stationstraat 116 A Retieseweg 62 2440 Geel Telefoon Stationsstraat: 0485/93.71.73 Telefoon Retieseweg: 0485/93.71.00 Mail: info@troetelland.be TROETELLAND Stationstraat 116 A 2440 Geel Tel: 0485/93.71.73

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG I. VOORSTELLING VAN DE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG I. VOORSTELLING VAN DE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG VZW. De Duinhuisjes BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG MOESJE Zustersstraat 11 8380 brugge Tel. 050/55.25.39. Gsm : 0478/56.85.81. Email : peuterhaven@skynet.be

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. KINDERDAGVERBLIJF t Zonnetje vzw. Hofstraat 14 // Kapelsestraat 37 2910 Essen // 2950 Kapellen 03/689 34 35 // 03/664 87 23 Erkenningsnummer : 011102301 1. Algemene bepalingen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /8 3-05-205 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vzw t Ittertuintje Opitterkiezel 240 3960 Bree Opitter Secretariaat : Tel : 089864353 Opvang : Tel : 089864093 Algemeen Het Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Ittertuintje

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF Lange Lozanastraat 108 2018 Antwerpen GSM: 0484 954 112 GSM: 0484 954 113 GSM: 0484 736 927 E-mail: tlozanatje@hotmail.com Versie: 2013 INHOUD Voorwoord... 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Algemeen. Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw.

Algemeen. Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw. Algemeen Kinderdagverblijf De Musketiers is een private vakantieopvang dat onder toezicht staat van Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Molenveld 85. 1982 Elewijt

Molenveld 85. 1982 Elewijt ORGANISATOR EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Feitelijke vereniging Kinderdagverblijf De Honingboom De.honingboom@gmail.com Telefoonnummer: 015/62.04.28 Ondernemingsnummer: 0843.231.787 OPENINGSDAGEN EN UREN Maandag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie van 1 juli 2009) Dienst voor Onthaalouders Klaverveld 5 9255 Buggenhout ALGEMEEN De dienst voor onthaalouders OCMW Buggenhout is erkend en gesubsidieerd door Kind & Gezin.

Nadere informatie

Intern reglement + overeenkomst

Intern reglement + overeenkomst Algemene informatie + overeenkomst Intern reglement + overeenkomst Partijen: - Kinderdagverblijf B.V.B.A De Hummeltjes, gelegen in Nieuwstraat 28, 9340 Lede. Telefoon: 0476 86 20 58 En hierna genoemd als

Nadere informatie

Algemeen. Organiserend bestuur Vakantieopvang De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw.

Algemeen. Organiserend bestuur Vakantieopvang De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw. Algemeen Kinderdagverblijf De Musketiers is een private vakantieopvang dat onder toezicht staat van Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur Vakantieopvang De

Nadere informatie

WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF

WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie van 1 februari 2009) Kinderdagverblijf t Pagadderke Klaverveld 5 9255 Buggenhout tel : 052-33 96 01 Provincie Oost-Vlaanderen Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Contactgegevens verantwoordelijke Voet Joy Jeanne hellemansstraat 7, 2800 Mechelen 0497/99 88 34 Ondernemingsnummer : Contactgegevens Kinderdagverblijf Crème Crèche

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016 DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham Vander Elststraat 49, 3970 Leopoldsburg Tel. en antwoordapp.: 011/34 83 91 Fax.: 011/40 38 10

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf emielendoortje

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf emielendoortje Algemeen Emielendoortje is een warm en sfeervol huis waar kinderen en ouders welkom zijn. Kinderdagverblijf emielendoortje is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLOPVANG VAN DE GEMEENTE GEETBETS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLOPVANG VAN DE GEMEENTE GEETBETS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLOPVANG VAN DE GEMEENTE GEETBETS Algemeen De schoolopvang is een initiatief van de gemeente Geetbets en is gemeld bij Kind en Gezin. Organiserend bestuur: SCHOOLOPVANG

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje 'T SPRINGVEERTJE Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje ALGEMEEN t Springveertje staat onder toezicht van Kind en Gezin. Het initiatief stelt zich in regel met de eisen

Nadere informatie

Dikkedil & dollefijn is een opvanginitiatief onder toezicht van Kind & Gezin. Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u.

Dikkedil & dollefijn is een opvanginitiatief onder toezicht van Kind & Gezin. Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u. Dikkedil & dollefijn is een opvanginitiatief onder toezicht van Kind & Gezin. Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u. 1. Schriftelijke overeenkomst van opvang tussen Jossart Brigitte voor Dikkedil &

Nadere informatie

Algemeen. De inschrijvingsdagen worden vermeld op de website: en deze informatie vind je ook terug op de flyer die verspreid wordt.

Algemeen. De inschrijvingsdagen worden vermeld op de website:   en deze informatie vind je ook terug op de flyer die verspreid wordt. Algemeen Speelplein Groene Zone VZW Groenveldstraat 42 3001 Heverlee De speelpleinwerking is een erkende speelpleinwerking door de Stad Leuven. Contactgegevens Voorzitter VZW Speelplein Groene Zone: Hilde

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maart 2015 1 Kinderdagverblijf De Honingboom Molenveld 85 1982 Elewijt de.honingboom@gmail.com Telefoonnummer: 015/62.04.28 OPENINGSDAGEN EN - UREN Maandag Dinsdag 7.00u - 18.00u

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE: H u i z e w u i z e w o u t e r t j e. E s d o o r n

ALGEMENE INFORMATIE: H u i z e w u i z e w o u t e r t j e. E s d o o r n H u i s h o u d e l i j k r e g l e m e n t ALGEMENE INFORMATIE: Contactgegevens organisator: Huizewuizewoutertje VIF ondernemingsnummer 0547737719 Bankstraat 27 (tevens opvanglocatie) 2811 Hombeek 015

Nadere informatie

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in, en dit alle dagen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE INHOUD 1 ALGEMEEN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Kribbekrabbel

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Kribbekrabbel Algemeen Kribbekrabbel heeft een attest van toezicht van Kind en Gezin. Kind en Gezin bevindt zich aan de Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel. Meer informatie: Bel naar de Kind en Gezin-Lijn op het nummer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf DE KINDERPLANEET

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf DE KINDERPLANEET Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf DE KINDERPLANEET Molenstraat 186 1851 Grimbergen ( Humbeek) Tel.: GSM: 0479/43.45.15 E-mail: dekinderplaneet@outlook.com INHOUD Voorwoord...3 Voorstelling van

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Dit reglement wordt aangewend als vertrekbasis bij discussies over de dienstverlening.

Dit reglement wordt aangewend als vertrekbasis bij discussies over de dienstverlening. INLEIDING De basis voor vaste afspraken tussen ouders en het Kinderdagverblijf t Patotterke bestaat uit, enerzijds het huishoudelijk reglement en anderzijds het contract. Het huishoudelijk reglement. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen werkingsreglement 2 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen... 5 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens... 5 1.1 Vestigingen... 5 1.2 Contactpersonen... 5 1.3 Openingsuren... 6 1.4 Bereikbaarheid in noodgevallen...

Nadere informatie

Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Bondgenootje Gemeente Zonnebeke. Huishoudelijk Reglement

Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Bondgenootje Gemeente Zonnebeke. Huishoudelijk Reglement 1 Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Bondgenootje Gemeente Zonnebeke Huishoudelijk Reglement De buitenschoolse kinderopvang t Bondgenootje is een erkend gemeentelijk initiatief en staat onder toezicht

Nadere informatie

DIENST VOOR ONTHAALOUDERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT

DIENST VOOR ONTHAALOUDERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT DIENST VOOR ONTHAALOUDERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT 13-06-2012 1 ALGEMEEN De dienst voor onthaalouders OCMW Kortrijk is erkend en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De dienst voldoet aan de eisen die de overheid

Nadere informatie

Kinderopvang Opvanggezinnen

Kinderopvang Opvanggezinnen Kinderopvang Opvanggezinnen opvanggezinnen@leuven.be 016/27 28 46/47 HUISHOUDELIJK REGLEMENT: DIENST OPVANGGEZINNEN 1.BEREIKBAARHEID Tel. (016) 27 28 46/47 e-mail: opvanggezinnen@leuven.be openingsuren:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dienst voor onthaalgezinnen Gemeente Bredene Algemeen De dienst voor Onthaalgezinnen Bredene is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. De dienst voor onthaalgezinnen voldoet

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Ukkepuk Kortrijksestraat 117 3010 Kessel-Lo Tel: 016/43 77 07 www.ukkepukje.be email: info@ukkepukje.be Bvba De Opvang ON: 0809 744 320 Algemeen verantwoordelijke: Hilde Vranckx

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse kinderopvang De Chalet

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse kinderopvang De Chalet Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse kinderopvang De Chalet ALGEMEEN Kinderdagverblijf Engelbewaarder is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt

Nadere informatie

t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement

t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement Inleiding bij het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement: is een algemeen document dat wordt opgemaakt door de organisator van kinderopvang; geeft verduidelijking

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Buitenschoolse opvang Het Mini- Palet Tel: 0475/27.16.49 (Directie) Huishoudelijk reglement Verantwoordelijke(n): Directeur SFX : Dhr. Knockaert Carlos Pedagogisch directeur basisschool Het Palet en basisschool

Nadere informatie

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. De Rakkertjes

Kinderdagverblijf. De Rakkertjes Kinderdagverblijf De Rakkertjes KinderdagverblijfbrochureA5_Verdana.indd 1 08-06-2007 09:31:26 Voorwoord van de voorzitter Beste ouders U mag er zeker van zijn dat uw kindjes in goede handen zijn in het

Nadere informatie

Beste ouders, De verantwoordelijken voor het kinderdagverblijf is: - Viceroy Natascha Gsm: 0495/ Van Eetveldt Evelien Gsm: 0495/26.74.

Beste ouders, De verantwoordelijken voor het kinderdagverblijf is: - Viceroy Natascha Gsm: 0495/ Van Eetveldt Evelien Gsm: 0495/26.74. Beste ouders, Hartelijk welkom bij De DOL-FIJNtjes. Het toevertrouwen van uw kind aan ons kinderdagverblijf De DOL-FIJNtjes, beschouwen wij als een grote blijk van vertrouwen. Van harte dank hiervoor.

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T ORGANISATOR GEZINSOPVANG DIENST VOOR ONTHAALOUDERS (versie van 1 januari 2015) Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel.

Nadere informatie

Huisreglement Kinderdagverblijf Huis van Mini

Huisreglement Kinderdagverblijf Huis van Mini Departement Kinderopvang Kinderdagverblijf Huisreglement Kinderdagverblijf Huis van Mini Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Intern werkingskader... 5 3. Wederzijdse afspraken tussen ouders en kinderdagverblijf...

Nadere informatie

VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014. Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving

VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014. Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving INKOMENSTARIEF VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014 Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving INHOUD 1. Bestellen is betalen 2. Inkomenstarief: principes en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTKAMP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTKAMP HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTKAMP ALGEMEEN Wat is het sportkamp? De sportdienst biedt onder leiding van ervaren monitoren en monitoren in opleiding sportieve vakantieopvang, aangepast aan de leeftijd van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Huishoudelijk reglement 1 april 2015 Algemene informatie Inleiding HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT: - IS EEN ALGEMEEN DOCUMENT DAT

Nadere informatie

Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/

Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/ Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel 012/23.70.26 kinderdagverblijf@mereltjes.be Schriftelijke overeenkomst/opvangplan Contracterende partijen De organisator:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF MOLENWIEKJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF MOLENWIEKJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF MOLENWIEKJE HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN 1 1. Organiserend bestuur 1 2. Contactpersoon van het kinderdagverblijf 1 3. Doelgroepomschrijving 1 4. Team 1 5. Verzekering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de mini-crèche

Huishoudelijk reglement van de mini-crèche Huishoudelijk reglement van de mini-crèche ALGEMEEN De mini-crèche De Marientjes is een organisatie van vzw Engelbewaarder. De specifieke taak van vzw Engelbewaarder en de belangrijkste werkingsprincipes

Nadere informatie

Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst

Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst Little Angels Jan Dekinderstraat, 37 1731 Zellik - Belgium T 0486 445794 E info@littleangelshome.be www.littleangelshome.be Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst Naam: Geboortedatum: Adres: Voornaam:

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van. Tussen enerzijds: Kinderdagverblijf Windekind vzw, Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder, vertegenwoordigd door Giselle Smeyers, directeur, hierna het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen.

Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen. Beste (toekomstige) ouders, Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen. Daarom geven wij jullie graag een woordje uitleg: Onze missie is een kinderopvang zijn waar elk kind,

Nadere informatie

Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/

Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/ Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel 012/23.70.26 onthaalouders@mereltjes.be Schriftelijke overeenkomst/opvangplan Contracterende partijen De organisator: VZW De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Maart 2015

Huishoudelijk Reglement Maart 2015 Huishoudelijk Reglement Maart 2015 Kinderdagverblijf Karbonkeltje Maesensveld 3 3900 Overpelt Tel : 011-82 74 50 karbonkeltje@mznl.be www.kdvkarbonkeltje.be 1 Inhoud Huishoudelijk reglement 1. Algemene

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

INHOUD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INHOUD HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Algemeen 2 Organiserend bestuur en dagelijkse leiding... 2 Doelgroepomschrijving... 2 Verzekering... 3 Bereikbaarheid in noodgevallen... 3 Klachtenbehandeling... 3 Opnamebeleid...

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Lijsternestje Rusthuislaan 9 8210 Zedelgem HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Kinderdagverblijf t Lijsternestje Rusthuislaan 9 8210 Zedelgem HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf t Lijsternestje Rusthuislaan 9 8210 Zedelgem HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Goedgekeurd in de OCMW Raad van 16 december 2014 en 12 februari 2015. Bekendgemaakt op 28 januari 2015. In werking

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van. Tussen enerzijds: Kinderdagverblijf Windekind vzw, Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder, vertegenwoordigd door Giselle Smeyers, directeur, hierna het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Initiatief voor Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar

Huishoudelijk reglement Initiatief voor Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar Huishoudelijk reglement Initiatief voor Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar Algemeen Het initiatief voor buitenschoolse opvang (IBO)Dol-Fijn is erkend en gesubsidieerd door Kind en

Nadere informatie

Website: www.jipenjanneke.be 1 E-mail: christel.meulenijzer@telenet.be

Website: www.jipenjanneke.be 1 E-mail: christel.meulenijzer@telenet.be Website: www.jipenjanneke.be 1 E-mail: christel.meulenijzer@telenet.be INHOUD HALLO, WIJ ZIJN KRISTINE EN CHRISTEL... 3 INLICHTINGEN... 4 ALGEMEEN... 5 DOELGROEPOMSCHRIJVING... 5 OPNAMEBELEID... 5 OPENINGSUREN

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement INLEIDING De basis voor vaste afspraken tussen ouders en het Kinderdagverblijf t Patotterke bestaat uit, enerzijds het huishoudelijk reglement en anderzijds de schriftelijke overeenkomst.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF DE UKKIES

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF DE UKKIES HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF DE UKKIES (versie 2014-01) 1. ALGEMENE GEGEVENS. Organiserend bestuur V.Z.W. De Ukkies Erasmuslaan 14, 3500 Hasselt Tel. 011/21 21 15 011/23 13 51 Fax: 011/23

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Algemeen Ons Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) is erkend door Kind&Gezin. Wij voldoen aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Gemeentelijke Speelpleinwerking Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Huishoudelijk Reglement Sporthal - Egemstraat 47-8740 Pittem V.U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze 1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze samenwerking met ouders en kinderen 3.3 Naleving van de wet op

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst Schriftelijke overeenkomst Tussen De contracthouder De organisator Voor het Kinderdagverblijf Voor de dienstonthaalgezinnen Opvanglocatie Kinderdagverblijf Moeie 18 A 9900 EEKLO 09 377 37 27 Dienst onthaalgezinnen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Stok(t)paardje Anny en Kim Stokt 23 20 Geel 085 08 25 68 www.tstoktpaardje.be 1 Inhoudstabel 1. Opvang 2. Openingsuren 3. Tarieven. Vakantie van t Stok(t)paardje

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port Pagina 1 van 6 Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port 1. Gegevens over de organisator en de kinderopvanglocatie 1.1. De organisator: BVBA Kinderdagverblijf Barbara Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Schriftelijke overeenkomst 1 april 2015 Contracterende partijen De organisator NAAM: KINDERDAGVERBLIJF T VIENCENTJE ADRES: LEOPOLDSTRAAT

Nadere informatie

Baby en Kinderdagverblijf

Baby en Kinderdagverblijf Baby en Kinderdagverblijf Stationsstraat 45 8020 Oostkamp 050/84.16.04 Huisreglement Dit huisreglement, voor het laatst gewijzigd op 12/11/2013, vervangt alle voorafgaande. De Paddestoel wordt uitgebaat

Nadere informatie

Dienst voor onthaalouders Huishoudelijk reglement

Dienst voor onthaalouders Huishoudelijk reglement Dienst voor onthaalouders Huishoudelijk reglement De dienst voor onthaalouders is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt. ALGEMEEN 1. De dienst voor onthaalouders

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST Tussen enerzijds: KINDERDAGVERBLIJF DE HONINGBOOM is een feitelijke vereniging met ondernemingsnummer 0843.231.787 vertegenwoordigd door Van Calster Ilse en Van Calster Ann met

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

Overeenkomst Kinderdagverblijf Oogappeltjes

Overeenkomst Kinderdagverblijf Oogappeltjes Overeenkomst Kinderdagverblijf Oogappeltjes 1. Schriftelijke overeenkomst tussen, Enerzijds: VZW Kinderopvang Vrij Onderwijs Regio Oostende Steenbakkerstraat 80 8400 Oostende Anderzijds: Naam en voornaam

Nadere informatie

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze 1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze samenwerking met ouders en kinderen 3.3 Naleving van de wet op

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van. Tussen enerzijds: Kinderdagverblijf Windekind vzw, Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder, vertegenwoordigd door Giselle Smeyers, directeur, hierna het kinderdagverblijf

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf Versie 01/2015.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf Versie 01/2015. Kinderopvang Zonnestraal v.z.w. Gladiolenstraat 10 9100 Sint-Niklaas 03/776 96 76 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf Versie 01/2015. e-mail: info@kinderopvangzonnestraal.be website: www.kinderopvangzonnestraal.be

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie