MEER DAN DE HELFT VAN ESTLAND IS BEDEKT MET BOSSEN. op en top natuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEER DAN DE HELFT VAN ESTLAND IS BEDEKT MET BOSSEN. op en top natuur"

Transcriptie

1 ZOMER 2015 MEER DAN DE HELFT VAN ESTLAND IS BEDEKT MET BOSSEN op en top natuur

2 Estland

3 Estland Estland is één van de laatste onontdekte pareltjes van Europa en ligt in Noordoost Europa begrensd door Zweden, Finland, Letland en Rusland. Prachtige kustgebieden, uitgestrekte bossen, meer dan 1500 eilanden en uiteraard de prachtige Oude Stad van Tallinn zijn maar enkele van de bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. De euro is de munteenheid wat geld wisselen overbodig maakt. In deze brochure vindt u ons aanbod voor de zomer van We hebben vier reizen voor u uitgestippeld die we doorheen de zomer lopen en die elk de nadruk leggen op een bepaald aspect van Estland. Elke reis bevat heel veel natuur waar we door wandelen en bij twee van de reizen ook door fietsen. Meer informatie over wie wij zijn en waarom u met een gerust hart met ons op reis kunt vindt u op de achterkant van deze brochure en op onze website ( De prijzen die u bij de reizen terugvindt zijn op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt 200 euro (250 euro voor de reis Ongerepte Estse natuurparken ). Vluchten kunt u bij ons boeken voor een meerprijs van 250 euro heen en terug, of u kunt die uiteraard ook zelf boeken. Onze reizen zijn 7 tot 10 dagen lang en we helpen u graag uw verblijf te verlengen, bv met een korte oversteek naar Helsinki of een bezoek aan Sint-Petersburg of Letland. Wat het weer betreft kunnen we natuurlijk niets garanderen, maar gemiddeld gezien zijn de Estse zomers even warm, maar zonniger en droger dan de Belgische. REPUBLIC OF ESTONIA Eesti Vabariik (Estonian) AREA: Total 45,227 km 2 Water (%) 4.45% POPULATION 2014 aprox. 1,315,81 OFFICIAL LAN Recognis Võro

4 Tallinn Ristna Haapsalu Muhu Soomaa NP Visandi NP Avontuurlijke wandelreis Tallinn & Estse Eilanden (7d/6n) Een avontuurlijke wandelreis doorheen Estland, boordevol unieke activiteiten. Het reisbegin focust zich op de prachtige natuur van het Soomaa nationaal park en de Estse eilanden, in het laatste deel ontdekken we de hoofdstad Tallinn. Geschikt voor iedere avontuurlijke wandelaar, die veenschoenwandelen en een sauna op de Baltische Zee niet uit de weg gaat. Gedurende gans de reis is er Nederlandstalige begeleiding!

5 VERTREK & PRIJS: Datum Prijs Deelnemers 15/06-21/ /06-5/ /07-12/ Toeslag eenpersoonskamer: Voorschot: 20% van de reissom 6 overnachtingen 3 x lunch & 5 x diner min 4 max 6 Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus Booking: booking@hansaguides.ee Hansaguides REISSCHEMA: Dag I: Soomaa nationaal park Onze wandelreis start met een veenschoenwandeling in het Soomaa Nationaal park. Een professionele gids leert ons alles over de lokale fauna & flora. Na deze leuke inleidende activiteit wacht er ons een lekker avondmaal en een deugddoende sauna. Overnachten doen we in Soomaa. Dag II: Een avontuurlijke paardentocht en sauna op zee Met de ferry varen we naar het eiland Muhu, waar we een 2 uur durende tocht met paarden(kar) langs de kustlijn maken. Via een landtong bereiken we Kuressaare, de hoofdstad van Saaremaa. Na de middag bezoeken we het Vilsandi nationaal park waar we een wandeling maken en we later voor een unieke ervaring verwacht worden: een drijvende sauna op de Baltische Zee! Overnachten doen we op een landgoed in het Vilsandi Nationaal park. Dag III: Vilsandi archipel, windmolens & een meteoorkrater Na het ontbijt wandelen we door het water naar het eiland Vilsandi. We worden opgehaald door een vrachtwagen en meegenomen naar een 200 jaar oude vuurtoren. We krijgen de tijd om te genieten van het uitzicht, om te zwemmen en om te luisteren naar de verhalen van de lokale gids. Eenmaal terug op het vasteland begeven we ons via de Kaali Metoorkrater en de windmolens van Angla naar de ferry, die ons overzet naar het eiland Hiiumaa. Avondmaal en overnachting op het schiereiland Kassari.

6 Dag IV: Ongerept Hiiumaa Het grootste deel van het eiland is bezaaid met venen, moerassen, verwilderde weiden, jeneverbessen en dennen. In de voormiddag brengen we per fiets een bezoek aan de Sääre landtong, Suuremõisa, een wolfabriek en de kapel van Kassari. Via de hoofdstad Kärdla komen we voorbij een kruisenheuvel en de vuurtoren van Kõpu, om uiteindelijk in het meest westelijke punt van het eiland te overnachten in een gezellig vakantiehuis nabij de vuurtoren van Ristna en een oude Sovjet legerbasis. Dag V: Terug naar Tallinn via Noord-Estse kliffen s Middags nemen we de ferry naar het vasteland om vervolgens via de Noord-Estse kliffen Tallinn te bereiken. Alvorens we daar aankomen, verkennen we Haapsalu, waar we via de kustpromenade een bezoek brengen aan een Afrikaans strand, het bisschoppelijk kasteel en de Tsjaikovskibank. Onderweg houden we ook nog even halt bij de watervallen van Keila-Joa. Eenmaal in Tallinn, volgt er een inleidende tocht doorheen de Oude Stad. s Avonds gaan we uit eten in een zeer degelijk Ests restaurant ) Vilsandi vuurtoren op het eiland Saaremaa. 2) Tijdens midzomernacht wordt er traditioneel een groot vuur aangestoken! 3) De middeleeuwse Oude Stad van Tallinn. 4) Een wandelpad doorheen het moeraslandschap van het nationaal park Soomaa.

7 Dag VI: De Hanzestad Tallinn Vandaag verkennen we een aantal districten van Tallinn. Het Sovjetnalatenschap in Põhja-Tallinn ( Noord-Tallinn ), het houtenhuizendistrict Kalamaja, het hippe Telliskivi, de uitgestrekte parken van Kadriorg ( Vallei van St. Catherine ), de Olympische haven Pirita en het bruisende zakendistrict in Kesklinn ( Middenstad ). Dag VII: Nägemist, Estland Na een welverdiende nacht en een heerlijk ontbijt, is er vrije tijd voorzien om rond te wandelen in de stad. Je kan ervoor kiezen om het Ests kunstmuseum KUMU, het Maritiem museum, de televisietoren te bezoeken of naar één van de vele winkels te gaan om een cadeautje te kopen voor familie, vrienden,... Estse Eilanden: Naissaar Prangli Ruhnu Saaremaa Vormsi Kihnu Hiiumaa _U _ n v U _ R A H

8 Tallinn Lahemaa NP Rakvere Nõva Padise Haapsalu Viljandi Kihnu De kusten van de Finse Golf (8d,7n) De kusten van Estland zijn erg divers met kliffen nabij Tallinn, uitgestrekte zandstranden in het Noordwesten, een eindeloze aaneenschakeling van baaien in het Nationaal Park Lahemaa en kustweides in het Nationaal Park Matsalu. We ontdekken elk type en zoeken ook naar de lokale touch en ongewone tradities.

9 VERTREK & PRIJS: Datum Prijs Deelnemers 13/07-20/ /07-28/ min 4 max 6 Booking: booking@hansaguides.ee + Toeslag eenpersoonskamer: Voorschot: 20% van de reissom 7 overnachtingen 6 x lunch & 1 x diner Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus Hansaguides REISSCHEMA: Dag I-II: Tallinn, kliffen en zingend zandstrand De dag van aankomst nodigen de kasseien van de Oude Stad u uit om een stapje in de Middeleeuwen te zetten. Na uit die droom ontwaakt te zijn vertrekken we de volgende dag richting het Westen waar de kliffen van Tabasalu en Türisalu al snel de nodige vergezichten verschaffen. We stoppen even bij de romantische waterval van Keila-Joa en de ruïnes van Padise om uiteindelijk in Nõva een langere wandeling te maken langs het ongerepte strand. Als je goed luistert, kan je hier het zand horen zingen. Dag III-IV: Een stukje Zweden in Estland en UNESCO werelderfgoed op Kihnu We worden wakker in Noarootsi, een afgelegen stukje land dat voor lange tijd bewoond werd door Zweden voor ze door de Sovjets verjaagd werden. Het nalatenschap is nog steeds duidelijk aanwezig en we fietsen door het mooie landschap dat de Zweden wellicht naar Estland bracht. We rijden met de minibus verder naar Haapsalu en het Nationaal Park Matsalu waar we kennismaken met geïmporteerde Schotse koeien die hier de kustweide onderhouden. s Avonds maken we een typisch Ests kampvuur bij de boerderij waar we overnachten. De volgende dag gaat het met een bootje naar het kleine eiland Kihnu, waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben. Oude vrouwtjes sjezen er op 40 jaar oude motoren rond. UNESCO vond het ook de moeite en plaatste het op de lijst van cultureel werelderfgoed.

10 Dag 5: Een ommetje door het binnenland: Moeras, rooksauna en zelf zeep maken De komende twee dagen snijden we Estland doormidden en rijden we van de Zuidwestkust naar de Noordoostkust. Dat brengt ons naar het Nationaal Park Soomaa, waar we een wandeling door veengebied maken en opwarmen in een rooksauna. Goed uitgezweet maken we in het stadje Viljandi onze eigen zeep en gaan we in dit cultureel stadje op zoek naar muziek. Dag 6: Sprongetje naar de middeleeuwen en baaien van Lahemaa Om van Viljandi naar de Noordoostkust te rijden, moeten we door Rakvere. We bezoeken het kasteel dat ons doet teruggaan naar een tijd van ridders en jonkvrouwen en nuttigen een stevige middeleeuwse lunch zodat we goed voorbereid zijn op een wandeling in het Nationaal Park Lahemaa. Daarna gaan we even aan het strand van Võsu lui wezen, alvorens in te checken in onze kamer in het landgoed van Sagadi ) Idyllische kust van Noord-Estland, nabij Lahemaa.2) Strand in Noord-West Estland.3) Veengebied in centraal Estland.4) Zonsondergang boven de Finse Golf.

11 Dag 7-8: De terugtocht naar Tallinn via een museum, een moeras en een waterval We verkennen het Nationaal Park Lahemaa verder met een bezoek aan het kapiteinsdorpje Käsmu en een wandeling langsheen de kustlijn. Op terugweg naar Tallinn wandelen we door het Viru moeras en stoppen we ook bij de waterval van Jagala. Aangekomen in Tallinn is er s avonds en de volgende dag tot het vertrek van de terugvlucht tijd om afscheid te nemen van de Finse Golf en zijn prachtige kustlijn. Met mooie herinneringen in het achterhoofd kijk je terug op een prachtige vakantie en vlieg je terug naar het heimat.

12 Tallinn Lahemaa NP Narva Kõrvemaa Kauksi Parel op de grens van Europa (7d,6n) Een reis met focus op natuur die de verschillende facetten van Estland accentueert. We verblijven in een verzorgde b&b temidden de natuur, maar ook in een luxueus kuuroord aan zee. We wandelen doorheen de mooiste natuurlijke landschappen, maar dalen ook af in een oude mijn. We zien veel Europa, maar ook de verschillen tussen culturen op de grens van Europa. Een zeer gevarieerde reis met voor elk wat wils!

13 VERTREK & PRIJS: Datum Prijs Deelnemers 15/06-21/ /07-03/ /08-09/ Toeslag eenpersoonskamer: Voorschot: 20% van de reissom min 4 max 6 Booking: Hansaguides booking@hansaguides.ee 6 overnachtingen 4 x lunch & 2 x diner Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus REISSCHEMA: Dag 1-2: Tallinn en glooiende landschappen in Kõrvemaa Na de eerste dag kennisgemaakt te hebben met de middeleeuwse stad Tallinn trekken we de tweede dag onze wandelschoenen al aan voor een wandeling doorheen het glooiende landschap van Kõrvemaa met zijn meren en vergezichten. Langs één van die meertjes blazen we uit en kijken we wat voor lekkers er in de picknickmand van de gids te vinden is. s Avonds slaan we een babbeltje met de uitbaters van de gezellige B&B waar we verblijven en ontdekken we hoe de Esten leven en hoe de letters ä, ö, ü en õ precies uitgesproken worden. Dag 3: Doe-het-zelf mand, orthodox nonnenklooster en de grens van Europa We beginnen de dag met een stevige rit doorheen de dichtbeboste regio in Oost-Estland die ons naar een traditionele houtbewerker brengen. We maken er onze eigen houten mand en zetten onze tocht verder via het Peipsi meer en het nonnenklooster in Puhkitsa naar Narva, de grensstad tussen Estland en Rusland. We overnachten in een kuuroord even verderop aan de kust van de Finse golf. Dag 4: De hoogste terril, verlaten mijn en land van baaien Na de batterijen in het kuuroord opgeladen te hebben dalen we af van de hoogste kliffen in Estland. In fel contrast met die natuurpracht staat het industriële karakter van Oost-Estland. We beklimmen de hoogste mijnterril in de regio en dalen af in één van de oude mijnen. We eten een kompellunch om de dag uiteindelijk af te sluiten in het Nationaal Park Lahemaa of land van baaien.

14 Dag 5-6: Het Nationaal Park en de terugkeer naar de bewoonde wereld In Lahemaa verblijven we twee nachten in het landgoed van Sagadi wat ons voldoende tijd geeft om het Nationaal Park te verkennen. Zowel moerassen, wouden als kustgebieden komen aan bod. De zesde dag bereiken we de bewoonde wereld terug. Via het stadje Rakvere, waar we het kasteel bezoeken, rijden we Tallinnwaarts waar we wellicht weer even moeten wennen aan al die mensen rondom ons. Dag 7: Het onvermijdelijke afscheid Na een hopelijk onvergetelijke vakantie is het tijd om afscheid te nemen van Eesti en met longen vol gezonde lucht terug naar het thuisland te keren. Tot het vertrek van de vlucht is er nog tijd om de vakantie te vereeuwigen met een souvenirtje uit de Oude Stad van Tallinn ) Het kasteel op de grens van Europa in Narva. 2) Typisch landschap in Kõrvemaa. 3) Een vos op een traditioneel dak. 4) Handgemaakt houten keukengerei.

15 Verbind de puntjes en je vind een sauna! Een Haabjas is een typisch Estse kano die uit één boomstam is gemaakt. Ze werden gebruikt om zich tijdens de overstromingen tijdens het smeltseizoen te kunnen verplaatsen. Interessant: De juiste vorm wordt verkregen door de uitgeholde boomstammen in vuur te leggen!

16 Tallinn Lahemaa NP Rakvere Pärnu Soomaa NP Viljandi Tartu Rõuge Wandelreis - De ongerepte Estse natuurparken (10d/9n) Estland is een wandelparadijs! Een dunbevolkt gebied met prachtige, ongerepte natuur. We wandelen doorheen diverse Estse natuurlandschappen, zoals het baaienlandschap van Lahemaa, het rivierenland van Alam Pedja, de heuvels rondom Haanja en de veenlandschappen in het Soomaa nationaal park. Als laatste ontdekken we de Hanzestad Tallinn. Geschikt voor iedereen die graag -al wandelend- een onbekend, exotisch & ongerept land wil ontdekken.

17 VERTREK & PRIJS: Datum Prijs Deelnemers 14/08-23/ min 4 - max 6 21/08-30/ min 8 - max 12 04/09-13/ min 4 - max 6 + Toeslag eenpersoonskamer: Voorschot: 20% van de reissom. 9 overnachtingen 5 x lunch & 6 x diner Begeleiding: Nederlandstalig Vervoer: moderne minibus Booking: booking@hansaguides.ee Hansaguides REISSCHEMA: Dag 1-2: Lahemaa: oerbossen, baaien & landhuizen De eerste twee dagen ontdekken we het Nationaal Park Lahemaa (baaienland). We verkennen er een uniek veenlandschap en de pittoreske vissersdorpjes Altja en Käsmu. In Ouandu gaan we op zoek naar sporen van wilde dieren en daarna brengen we een bezoek aan een authentieke herberg. Behalve prachtige natuur staan ook de kroonjuwelen van het park op het programma: de landhuizen van Sagadi, Vihula en Palmse, waar we een rondleiding krijgen! We overnachten in één van de landhuizen, te midden van alle natuurpracht. Dag 3-4: Een rivierenlandschap & de universiteitsstad Tartu Op onze weg naar Zuid-Estland bezoeken we de burcht van Rakvere en spenderen we een namiddag in het rivierenlandschap Alam Pedja, waar we op vele plaatsen sporen zien van everzwijnen en bevers. Die avond en de volgende dag richten we al onze pijlen op Tartu, de tweede grootste stad van Estland. De Hanzestad wordt vooral gekenmerkt door de Emajõgi rivier en de grootste, oudste universiteit van het land. We overnachten 2 keer in Tartu. Dag 5-6: Het magisch glooiende Zuid-Estland Deze dagen vertoeven we in het zuiden van Estland, dat wordt gekenmerkt door zijn mooie, heuvelachtige landschap. De eerste dag verkennen we er de charmante dorpjes Rõuge & Haanja en wandelen we langs meren, meanderende rivieren en doorheen een bijzondere mini-canyon. s Avonds staat er een traditionele sauna en een muzikale verrassing op het programma. De volgende dag maken we een 13km lange tocht rondom het Pühajarve meer en bezoeken we het aangenaam, rustig en provinciaal aandoend stadje Viljandi. We overnachten in Rõuge & Soomaa.

18 Dag 7-8: Venen, beren en bessen in het Soomaa nationaal park Met het ontbijt achter de kiezen worden we verwacht voor een dagtrip doorheen het ongerepte veenlandschap van Soomaa. De dag staat in het teken van kanovaren, wandelen en onze eigen planten en bessen verzamelen voor de avondmaaltijd die we samen met locals klaarmaken. Met wat geluk zien we bevers, eekhoorns, elanden, lynxen of bruine beren. Na onze dagtrip wacht er ons een deugddoende sauna. De ochtend erna bezoeken we kort Pärnu de zomerhoofdstad van Estland waarna we ons verplaatsen naar de hoofdstad Tallinn waar we de Oude Stad ontdekken en jullie zoveel mogelijk de atmosfeer van het middeleeuwse en hedendaagse Tallinn trachten mee te geven. We overnachten in Soomaa & Tallinn ) Het Vihula landhuis in het nationaal park Lahemaa. 2) Het stadhuisplein van de Hanzestad Tallinn! 3) Veenschoenwandelen in het nationaal park Soomaa. 4) Het hoofdgebouw van de universiteit van Tartu.

19 Dag 9-10: Tallinn, Oud & Nieuw De voorlaatste dag gaan we samen op ontdekkingstocht doorheen een aantal districten van Tallinn. We bezoeken het Sovjet-nalatenschap in Põhja-Tallinn, het houtenhuizendistrict Kalamaja, de Olympische haven Pirita en de uitgestrekte parken van Kadriorg. Daarnaast rijden we langs de Teletorn en de Zangfestivalgronden. s Avonds dineren we in een verborgen parel onder de restaurants in de Oude Stad. Na een welverdiende nacht en een heerlijk ontbijt, is er vrije tijd voorzien om in de stad rond te wandelen en een cadeautje te kopen voor familie en vrienden vooraleer naar huis te vertrekken.

20 Hansaguides is een geregistreerd reisbureau opgericht door Koen en Wout, twee Vlamingen die in Estland wonen. Ons doel is om via kwalitatief hoogstaande reizen het land Estland voor te stellen aan bezoekers uit de Lage Landen. De schoonheid van het land blijft ons verrassen en we willen de unieke Estlandervaring graag met u delen. Omdat al onze reizen begeleid worden door een Vlaamse gids, kan hij net die zaken laten zien die voor ons Belgen of Nederlanders het grootste waw-gevoel oproepen. Ook als er gepraat wordt over cultuur en het dagelijkse leven, kan de gids dat brengen vanuit een Vlaams perspectief. Dat maakt de reis nog waardevoller. De reizen zijn tot in de puntjes verzorgd en samengesteld op basis van een jarenlange zoektocht naar de meest unieke en interessante locaties in Estland. Het is onze grootste wens dat u met vele mooie herinneringen huiswaarts keert en middelmatige reizen zijn daarom niet genoeg voor ons. We kijken er heel erg naar uit om u als onze gast in Estland te mogen verwelkomen! Met vriendelijke groet, Wout Verlinden & Koen Dossche Hansaguides is een merknaam van reisagentschap Aestii Travel OÜ. Hieronder vindt u al onze relevante bedrijfsgegevens: AESTII TRAVEL OÜ H.R.nummer: Geregistreerd reisagentschap: TRE Nõmme tee Tallinn Estland info@hansaguides.ee Tel:

BALTISCHE LANDEN. 19-daagse rondreis per boot en bus

BALTISCHE LANDEN. 19-daagse rondreis per boot en bus BALTISCHE LANDEN 19-daagse rondreis per boot en bus VOORLOPIG REISSCHEMA + PROGRAMMA zie voor details www.goudenengel.nl Baltische Landen rondreis Uitgebreide kennismaking met Estland, Letland en Litouwen,

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Natuurreis naar Estland

Natuurreis naar Estland Natuurreis naar Estland Estland is een heel interessant land door haar ongerepte natuur. Deze reis zal vooral de focus leggen op flora en broedvogels! Daarnaast zoeken we tijdens een boottocht naar Bevers

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

MULTI-AVONTURENWEEK IN FINS LAPLAND

MULTI-AVONTURENWEEK IN FINS LAPLAND MULTI-AVONTURENWEEK IN FINS LAPLAND Zuig je longen vol verse lucht tijdens deze multi-avonturenweek in Fins Lapland met verblijf in de charmante Saija Lodge. Talrijke activiteiten staan op het programma

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLER S EIDER, SPECHTEN EN UILEN

VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLER S EIDER, SPECHTEN EN UILEN VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLER S EIDER, SPECHTEN EN UILEN 8 dagen 03 mrt 2019-10 mrt 2019 Groepsreizen Natuur IJzige reizen Vogelreizen Trek er een weekje tussenuit in de krokusvakantie of de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

EXCLUSIEVE VOGELREIS OP MAAT NAAR ESTLAND

EXCLUSIEVE VOGELREIS OP MAAT NAAR ESTLAND EXCLUSIEVE VOGELREIS OP MAAT NAAR ESTLAND 8 dagen 20 mrt 2020-27 mrt 2020 Natuur IJzige reizen Belevingsreizen Vogelreizen Trek er een weekje tussenuit in het voorjaar en ga op zoek naar winterse vogelpracht

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Drie jonge republieken aan de Oostzee 10 Natuur en milieu 13 Economie 18 Geschiedenis

Drie jonge republieken aan de Oostzee 10 Natuur en milieu 13 Economie 18 Geschiedenis Land, volk en cultuur Drie jonge republieken aan de Oostzee 10 Natuur en milieu 13 Economie 18 Geschiedenis 2k Jaartallen 36 Maatschappij en dagelijks leven 38 Architectuur en kunst 48 Eten en drinken

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLERS EIDER, SPECHTEN EN UILEN

VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLERS EIDER, SPECHTEN EN UILEN VOGELREIS NAAR ESTLAND: STELLERS EIDER, SPECHTEN EN UILEN 8 dagen 20 mrt 2020-27 mrt 2020 Groepsreizen Natuur IJzige reizen Belevingsreizen Vogelreizen Trek er een weekje tussenuit in het voorjaar en ga

Nadere informatie

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI De Sjoavallei is het raftingparadijs van Noorwegen en wordt omgeven door enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen: Rondane en Jotunheimen. Tijdens deze avonturenweek

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW!

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! De westkust van IJsland herbergt een ongewone en ongerepte natuur. Wandel langs rode zandstranden en vaar over de fjorden langs kleine vissersdorpjes. Spot de schattige

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

THE HAPPY YOGI RETREAT IBIZA 21 SEPTEMBER TEM 28 SEPTEMBER 2019

THE HAPPY YOGI RETREAT IBIZA 21 SEPTEMBER TEM 28 SEPTEMBER 2019 THE HAPPY YOGI RETREAT IBIZA 21 SEPTEMBER TEM 28 SEPTEMBER 2019 Kom gedurende dit geheel verzorgde Yoga Retreat helemaal tot jezelf op het magische eiland Ibiza met haar bijzondere energie en mooie stranden

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

Gastenverblijf Eenink

Gastenverblijf Eenink Gastenverblijf Eenink Bed & Breakfast Verhuur ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops Welkom Genieten in het groene hart van de Achterhoek, ook wel de parel van Gelderland genoemd, een veelzijdig

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016

Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016 Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016 EEN VERRASSENDE RIT DOOR CROATIA, MONTENEGRO EN BOSNIA HERZEGOVINA. Croatia Adventure Een verrassende rit door Croatia, Montenegro en Bosnia Herzegovina.

Nadere informatie

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Op de kaart Zaterdag 28 oktober 2017 Vertrek uit Dusseldorf richting Cancun Aankomst en vrije tijd met aansluitend privé avondmaal.

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach

1e dag: St-Joris-Winge Baden-Baden Gengenbach - Oberharmersbach Okra Bekkevoort op reis naar het Zwarte Woud: zondag 21 augustus 2016 tot donderdag 25 augustus 2016!!!!! Het Zwarte Woud is het land van de natuur, vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirschtorte.

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 KNALPRIJS 2700 EURO BEGELEIDE NEDERLANDSTALIGE GROEPSREIS EIGEN ORGANISATIE INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 3 OCTOBER : TORONTO ******************* Aankomst in Toronto waar u op

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie D rakenbergen aan Het Beste van KwaZulu-Natal De onderstaande extensie betreft een additionele 6 dagen welke aan de Het beste van KZN reis

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

10-daagse reis naar de Baltische Staten

10-daagse reis naar de Baltische Staten 10-daagse reis naar de Baltische Staten Vertrek: 10 juni 2014 PROGRAMMA Dag 1 (10 juni 2014): Amsterdam - Riga Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Lettland: Riga. Vanaf de luchthaven

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Inhoud. 11 Baltische Benelux. 83 Noordelijk Estland. 99 Zuidelijk Estland. 27 Geschiedenis en politiek. 119 West-Estland en de eilanden.

Inhoud. 11 Baltische Benelux. 83 Noordelijk Estland. 99 Zuidelijk Estland. 27 Geschiedenis en politiek. 119 West-Estland en de eilanden. Inhoud 1 2 3 4 7 Kaarten en plattegronden 9 Woord vooraf 11 Baltische Benelux 12 Enkele vooroordelen om maar mee te beginnen 13 Baltisch landschap 18 Bevolking 20 Taal 21 Van heiden tot christen 22 Staatsinrichting

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 Reisaanbot Fietsvakantie Bretagne: de Bretoense cultuur op fietsafstand Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 8 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

Wandeltochten. Verborgen Cappadocië (Wandelen)

Wandeltochten. Verborgen Cappadocië (Wandelen) Activiteiten Hieronder een aantal activiteiten die samengesteld zijn, in samenwerking met Alan Turizm, reisagentschap voor op maat gemaakte tochten, aarzel niet neem contact met ons op! Wandeltochten Verborgen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek CONGO (DRC), RWANDA Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek 9 dagen en 7 nachten REF: 196 REISBESCHRIJVING INTRODUCTIE REISBESCHRIJVING DAG 1 - Brussel - Aankomst op de luchthaven

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Noordoost Polen 10 dagen singlereis

Noordoost Polen 10 dagen singlereis Noordoost Polen 10 dagen singlereis singlereis wandelvakantie vanaf 1.165 Door het ongerepte oerbos van het Nationale Park Biebrza Het noordoosten van Polen is een magnifieke regio voor een wandelvakantie:

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

PUUR ONTSPANNEN YOGA REIZEN olv Hilde De Baerdemaeker

PUUR ONTSPANNEN YOGA REIZEN olv Hilde De Baerdemaeker VU : Axis Travel PUUR ONTSPANNEN YOGA REIZEN olv Hilde De Baerdemaeker Yoga Trips Verwen je hoofd en je lijf met een yoga-vakantie op een ideale droomlocatie. Toen ik 8 jaar geleden zwanger was en last

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Natuur- en fotografiereis: beren, wolven & veelvraten

Natuur- en fotografiereis: beren, wolven & veelvraten Fins Lapland: Natuur- en fotografiereis: beren, wolven & veelvraten Nederlandstalig begeleide groepsreis (7 dagen/6 nachten) 07 juni 13 juni 2016 Oost-Finland is een groot, ruig gebied dat zich uitstrekt

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie