Chiro MIK MAK Sterrebeek. Kampboekje Beringen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Chiro MIK MAK Sterrebeek. Kampboekje 2015. Beringen"

Transcriptie

1 Chiro MIK MAK Sterrebeek Kampboekje 2015 Beringen

2 Beste leden, beste ouders, Het is weer zover, het kampboekje voor dit jaar! Van dinsdag 21 juli (of vrijdag 24 juli voor de speelclubjes) tot en met vrijdag 31 juli trekken we naar Koersel (Beringen). In dit boekje kunnen jullie alle info vinden, maar als er toch nog dingen niet duidelijk zijn, aarzel dan zeker niet om de leiding aan te contacteren. Indien je wenst dat de leiding thuis eens langskomt voor wat extra uitleg, kan dit ook. Je vindt de telefoonnummers achteraan in dit boekje. Als je ook al staat te springen om mee te gaan, dan kan je je inschrijven via onze website onder kampinschrijving. We zouden jullie willen vragen om sowieso de naam van je kind te vermelden bij de overschrijving, dit om misverstanden te vermijden. Omwille van praktische redenen (verzekering, kamp-t-shirt bestellen, ) sluiten we de inschrijvingen af op 10 juli. Wij kijken er alvast heel erg naar uit!

3 Belangrijke data voor de leden Maandag 20 juli: Om 18u00 is er een misviering voor alle leden en familie. Iedereen wordt op het kerkplein verwacht om 17u30 in UNIFORM. NA de misviering worden de koffers in de vrachtwagen geladen. Je krijgt dan ook de eerste aflevering van ons Pokémon-kamptoneeltje te zien, niet te missen dus! Geen enkele sportzak of valies is uniek, dus gelieve alles duidelijk te kenmerken. De misviering is gemaakt op maat van onze Chiro en verplicht voor alle leden die mee gaan op kamp. Dinsdag 21 juli: Om 8u00 starten de tito s, keti s en aspi s vanop het kerkplein met hun gezellige tocht richting Koersel. Aangezien onze kampplaats dit jaar wat verder ligt, nemen we onderweg een stukje de trein. Zorg ervoor dat je fiets volledig in orde is! Neem ook een energierijk lunchpakket en drankje mee voor s middags. Maar vergeet niet dat je zonder een stevig ontbijt niet eens de Voskapel kan trotseren. Remember: het Belgische weer kan soms toch wel verraderlijk uit de hoek komen! (zonnecrème, petje of regenjas kunnen van pas komen). De Rakwi s vertrekken dezelfde dag om 14u00 vanop het kerkplein. We rekenen hier op enkele bereidwillige ouders die met ons naar de kampplaats willen rijden. Zouden jullie ons een seintje willen geven? Vrijdag 24 juli: Vandaag mogen de speelclubjes ook eindelijk op kamp vertrekken om zich bij de andere Pokémons te voegen! Zij vertrekken om 14u00 vanop het kerkplein. Ook hier hopen we dat enkele ouders mee de speelclubjes naar Koersel willen voeren. Vrijdag 31 juli: Vandaag keren we (waarschijnlijk heel moe maar ZEER voldaan) terug van Koersel naar Sterrebeek. Hiervoor hebben wij een bus voorzien. We vertrekken in Koersel met de bus rond 14u00 en de rit duurt ongeveer 1 uur. De vrachtwagen met al de bagage zal op ongeveer hetzelfde tijdstip als de bus aankomen in Sterrebeek. We vragen dan nog enkele helpende handen om de vrachtwagen mee te lossen. Zowel bij de misviering als bij het vertrek en bij de fietstocht worden jullie in uniform verwacht. Verder in dit boekje vind je meer uitleg over het uniform

4 Met de fiets naar Koersel... Belangrijke opmerking: Iedere fiets moet bij het vertrek in orde zijn. Het is echt erg vervelend als je fiets het na 2 km begeeft. We kunnen enkel de kleine herstellingen uitvoeren en al de kosten aan je fiets neem je mee naar huis. Kijk volgende punten zeker na en ga eventueel naar de fietswinkel voor herstellingen of een algemeen nazicht: Banden opgepompt, GOED opgepompt, meestal 3 of 4 bar. Reserveband en (eventueel) sleuteltjes Lichten werken en voldoende reflectoren aanwezig? Slot mee voor je fiets, met sleutel? Remmen werken goed? Trappers staan vast? Versnellingen werken nog allemaal? Zadel staat hoog genoeg? Drinkbus gereed?.

5 Het leven zoals het is. op kamp! In het Pokémon-trainingskamp is er geen tijd te verliezen! We staan dan ook elke dag vroeg op, zo missen we geen enkele seconde plezier. Hoe ziet jullie dag als Pokémontrainer er uit? 7u31: We zijn nog moe, het is vroeg, maar het is opstaan geblazen! Direct uit de veren voor gymnastiek en verfrissing. 8u00: Kelen al zingend smeren: opening Maagje vullen 9u00: Voormiddagprogramma 12u00: e goe pak eten, mjam Zuiders uurtje: siësta 14u00: Namiddagprogramma 16u00: 4-uurtje Vervolg namiddagprogramma 18u00: Weer eten, buikje ronder 19u00: Kampstukje 20u00: Lavertje 20u30: Jezelf terug proper maken en Zzzz.speelclub 21u00: Jezelf terug proper maken en Zzzz.rakwi s 21u30: Jezelf terug proper maken en Zzzz.tito s 22u00: Jezelf terug proper maken en Zzzz.keti s 23u00: Jezelf terug proper maken en Zzzz.aspi s

6 Koffers pakken zoef, klap en wegwezen! Een koffer, het lijkt ZO gemaakt, maar toch vergeten sommige warhoofden ieder jaar opnieuw vanalles, daarom hebben we voor jullie dit lijstje samengesteld: 3 keukenhanddoeken Bestek (grote en kleine lepel, vork, mes, en voor iedereen buiten speelclub en rakwi een aardappelmesje) Wie dit vergeet zal met zijn handen moeten eten... =) Drinkbus voor één-/tweedaagse en fietstocht Een stevige rugzak, dus geen plastieken zak! Je moet er 1 of 2 dagen mee kunnen stappen Pyjama en knuffelbeer Muggenmelk Petje en zonnecrème Proper ondergoed voor elke dag Wasgerief Sport- en spelkledij Gummilaarzen (caoutchouc botten) Regenkledij Zwempak/slip, en badhanddoek Briefpapier, enveloppen, schrijfgerief, adressen (de leiding zorgt voor postzegels en kaartjes) Eventueel strips of een boek (duidelijk van naam voorzien) Reserveschoenen Slippers Zaklamp Slaapzak Verkleedkledij en attributen in het kampthema! Het is zeker niet nodig dat je dit gaat kopen, trek de zolder eens op en je ontdekt misschien verborgen schatten! Snelbinder voor op de fiets (tito, keti en aspi) Fietsslot (tito, keti en aspi) Luchtmatras (tito, keti en aspi) Er zijn bedden aanwezig in het gebouw dus een matrasovertrek, kussen en kussensloop volstaan voor de 2 jongste groepen 1000 GOESTING! Elk jaar blijven we met een hoop voorwerpen en kleren zitten die naamloos zijn. Dus gelieve alles, ja ALLES (ook bestek) te labelen. Kijk ook bij de aankomst op 31 juli nog even bij de verloren/ gevonden voorwerpen.

7 Wat mag NIET meegenomen worden Snoep, chips, ander eten: er is zeker genoeg eten en snoep voorzien door onze lieve kookouders/kookies. Wat de leiding toch vindt, wordt over de groep verdeeld. GEEN GSM s (ook de oudere groepen niet!). Je neemt enkel het risico dat je GSM kapot gaat! Als het echt nodig is, heeft de leiding hun gsm ter beschikking voor noodgevallen. Mp3, radio, fototoestel en andere elektronische toestellen neem je niet mee, je hebt ze niet nodig en ze kunnen enkel stukgaan. Laat je mooie kleren thuis, we gaan op kamp en daar kan je behoorlijk vuil worden. Kwaad zijn, boos zijn, droevig zijn, vermoeid zijn, t zijn allemaal dingen die je thuis moet laten.

8 Thema Het thema dit jaar is POKÉMON. Haal die Pokémonkrachten in jullie naar boven en bereid jullie voor op een episch kamp vol dolle avonturen! Samen met Pikachu, Bulbasaur en Charmander, gaan we de strijd aan tegen Team Rocket! Misschien lukt het ons samen wel om ze allemaal te vangen! Gotta catch 'em all! Mjammieeeeeee, FOOD. t Kampeten! Haphap De kookouders verzorgen het lekkere eten gedurende de eerste vijf dagen. Dan is het de beurt aan de jongeren (kookies) om hun kookkunsten te bewijzen. Alvast nen dikke merci van ons allemaal!

9 De financiële kant van de zaak Het kampgeld bedraagt dit jaar voor de: Speelclub (6 en 7 jaar): 130 Andere leden die jonger dan 12 jaar zijn OP KAMP: 170 Leden van 12 jaar en ouder OP KAMP: 120 Belangrijk! Er is een verschil in prijs tussen -12 jarigen en de oudere groepen omdat ouders voor hun kinderen jonger dan 12 jaar ongeveer 11 per dag kunnen terugtrekken van de belastingen. Wanneer wij (volgend voorjaar) het formulier voor de belastingaangifte van de gemeente ontvangen, bezorgen wij u een kopie. Die voegt u bij uw belastingaangifte. Bij inschrijving krijgt u een inschrijvingsbewijs (voor het geval er iets moest fout lopen met onze administratie). Indien het moeilijk is om deze kost te dragen kan u mevrouw Ria Letist (02/ ) van de sociale dienst Zaventem contacteren. De gemeente kan dan een deel bijleggen. Moesten jullie nog vragen hebben, kom ze dan maar gerust aan de hoofdleiding stellen (zij hebben een groene pull aan waarop JANNES, LISA of BIRGIT staat). Als er in jullie gezin meerdere broers of zussen meegaan op kamp, krijgen jullie korting: het tweede kind betaalt 10 minder, derde kind 20 minder, vierde kind 30 minder enzoverder. Vergeet dit niet aan de leiding te melden bij de inschrijving. Als je per overschrijving betaalt, gelieve dan duidelijk de naam en de groep van het kind te vermelden. Het rekeningnummer: BE ZAKGELD Dit kan gebruikt worden om postzegels en kaartjes te kopen of om tijdens de trektocht een snoepje te kopen, een bus te nemen (als de benen te moe zijn) of een zwembad te bezoeken. Speelclub: 15 Rakwi: 20 Tito: 25 Keti: vrij Aspi: vrij Opmerking: Tito, Keti en Aspi nemen 5 extra mee om de trein te nemen tijdens de fietstocht De 2 jongste groepen geven bij vertrek hun zakgeld aan de leiding in een gesloten enveloppe. De drie oudste groepen zijn zelf verantwoordelijk voor hun zakgeld.

10 Medische fiche Bij dit boekje vind je een medische fiche, deze dient volledig ingevuld te worden. De medische fiche kan je ook terugvinden op onze website (www.chirosterrebeek.be, onder downloads). Ook vragen we om aan uw kinderen twee kleefbriefjes van de mutualiteit (en zijn/haar SIS-kaart) mee te geven. Dit alles kan je samen met het zakgeld in een gesloten enveloppe afgeven op 20 juli bij het laden van de vrachtwagen of bij het vertrek. Vergeet niet duidelijk de naam van uw kind te vermelden. Als er tijdens het kamp bepaalde medicijnen moeten worden ingenomen, gelieve de nodige medicatie aan de leiding van uw zoon/dochter mee te geven. Vergeet niet om op alle briefjes, doosjes, zakjes, flesjes en verpakkingen de naam van uw kind te noteren, zo worden misverstanden voorkomen.

11 De Kampplaats Als je veel brieven wil krijgen moet je dit adres zeker en vast aan iedereen doorgeven: Naam van de geliefde, Chiro Mik Mak Den Tris, Steenstortstraat Koersel (Beringen) BELGIË Via de volgende nummers komt u bij de hoofdleiding terecht. Zij zijn echter enkel bereikbaar voor noodgevallen. Wanneer ze aan de telefoon hangen met de ouders, is er minder tijd voor de geplande activiteiten. Geen paniek, de leiding zal zeker en vast in de loop van het kamp foto's en updates op Facebook plaatsen. Lisa: 0497/ Birgit: 0498/ Jannes: 0498/ Uniform- Uniform- Uniform- Uniform- Uniform- Uniform Het uniform dat jullie iedere zondag aan trekken, gaat natuurlijk ook mee op kamp. We vertrekken allemaal in deze outfit en komen er ook in terug. We dragen het ook op éénof tweedaagse, op overlevingstocht en tijdens de misviering. Zo zijn we herkenbaar. De speelclubjes moeten nog geen uniform hebben, maar het is wel handig. Een uniform bestaat uit een t-shirt, short of rok, hemd of trui. Op onderstaande adressen kan je een nieuw uniform kopen: - Leuven, JP Minckelerstraat / Brussel, Kolenmarkt 85 02/ Mechelen, Onze Lieve vrouwestraat 6 015/41/02.34 De exclusieve KWAK t-shirt is voor de prijs van 5 euro te verkrijgen. Er zijn ook nog tweedehands uniformen verkrijgbaar voor een voordelig prijsje van 10 euro per stuk. Dus als je een groter maatje wil, weet je ons te vinden! Informeer je bij de leiding. Eveneens verwachten we iedereen in uniform tijdens de misviering op 20 juli. De ouders mogen aandoen wat ze willen.

12 Nog vragen? Aangezien er toch heel wat bij zo n kamp komt kijken en misschien niet alles even duidelijk is, kunnen jullie ons (de leiding) altijd bellen! De contactgegevens zijn ook terug te vinden op onze site onder groepen > leiding Sara Oers Rakwi 0498/ Sara Bulens Rakwi 0499/ Jannes* Van Noyen Aspi 0498/ Lisa Mbeka Aspi 0497/ Birgit* Leonard Keti 0498/ Vincent Das Speelclub 0497/ Tilde Keyaerts Tito 0471/ Bart Oers Keti 0497/ Wouter Oers Tito 0497/ Margot Van Hove Speelclub 0497/

13 De eerste zondag van september t Is nog lang maar noteer alvast in je agenda zondag 6 september terug chiro. Dan krijg je nog info over het programma voor september. Check de site voor verdere info tegen begin september. Voor nieuws, de agenda, het boekske, de medische fiche, het gastenboek, de foto s, spelletjes,...

Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander

Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander 0 Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander wild dier. Op de vochtige muren van de grot stonden

Nadere informatie

kamp - 2015 OGI Vikings

kamp - 2015 OGI Vikings kamp - 2015 Vikings te couvin 1-11 juli 2015 kamp - 2015 Dag Jonggidsen Zijn jullie klaar voor een ongelooflijk, megatof kamp? Hebben jullie zin in een groot avontuur? In de uitgestrekte bossen van Couvin

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling

Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling Voor de leesbaarheid van dit boekje gebruiken we alleen het woord "ouders" daar waar we ouders en/of verzorgers bedoelen. Hetzelfde geldt voor het gebruik

Nadere informatie

GOED GEREGELD = GELD GESPAARD. Alles over water, rechten en plichten op een rijtje. Een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij.

GOED GEREGELD = GELD GESPAARD. Alles over water, rechten en plichten op een rijtje. Een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij. GOED GEREGELD = GELD GESPAARD Alles over water, rechten en plichten op een rijtje. Een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij. Colofon Deze brochure is een uitgave van de Vlaamse Milieumaatschappij

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

VOOR HET EERST NAAR SCHOOL

VOOR HET EERST NAAR SCHOOL VOOR HET EERST NAAR SCHOOL Kind Geborgen en gekoesterd thuis Groeiend Elke dag een beetje groter Elke dag een beetje sterker Je wil horen Je wil zien Jouw wereld Ontdekkend Stap voor stap Samen met anderen

Nadere informatie

Gids voor internationale projecten

Gids voor internationale projecten Gids voor internationale projecten Visum reispas en andere poespas Voorwoord Je zou graag een buitenlandse jongere ontvangen in je organisatie. Of je wil een groepje jongeren laten deelnemen aan een boeiend

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid een handreiking voor risicodragers en hun partners Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 1 Wat kan aanleiding zijn om

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft?

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? Handleiding door ouders voor ouders 2 / Handleiding eetstoornissen voor ouders / Buro PUUR Sponsoren Deze handleiding is gesponsord door : TDS Schiedam www.tds.nu

Nadere informatie

Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd een mailtje naar je mentor sturen.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd een mailtje naar je mentor sturen. Beste nieuwe brugklasser, Leuk dat je nu echt bij ons op het Willem zit! Je hebt vast al veel gehoord over de veranderingen die je te wachten staan bij de overstap van de basisschool naar de middelbare

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 11 Helpen verwerken 17 Thuis en in het ziekenhuis

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Stoppen met drank, drugs, pillen of gokken

Stoppen met drank, drugs, pillen of gokken Stoppen met drank, drugs, pillen of gokken V.U.: Frieda Matthys, Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw, VAD, Vanderlindenstraat 15, 1030 Brussel - april 2012 (herziene herdruk) - D/2012/6030/7

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen Een werkboek dat helpt bij beslissingen Dit werkboek is gemaakt door het Landelijk KennisNetwerk Gehandicaptenzorg (LKNG) in samenwerking met Stichting De Toekomst. Het LKNG bundelt bestaande (wetenschappelijke)

Nadere informatie

DE INKOMENSVERVANGENDE TEGEMOETKOMING EN DE INTEGRATIETEGEMOETKOMING

DE INKOMENSVERVANGENDE TEGEMOETKOMING EN DE INTEGRATIETEGEMOETKOMING DE INKOMENSVERVANGENDE TEGEMOETKOMING EN DE INTEGRATIETEGEMOETKOMING JULI 2014 Inhoud WAAROM DEZE BROCHURE?... 4 DE TEGEMOETKOMINGEN... 5 De inkomensvervangende tegemoetkoming 5 Wat? 5 Kan ik een inkomensvervangende

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

3-DAY TRY-OUT Handleiding

3-DAY TRY-OUT Handleiding 3-DAY TRY-OUT Handleiding Wat te doen (flow)? Zaaien Afspraak maken met prospect Eerste afspraak (duurt in totaal tussen de 30 en 45 minuten) Feliciteren via Facebook Begeleiding (elke dag) Vervolgafspraak

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie