Analyse website nmbs Pieter De Wachter, Jorick Vissers 1cmd. Usability test website NMBS Door Pieter De Wachter & Jorick Vissers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Analyse website nmbs Pieter De Wachter, Jorick Vissers 1cmd. Usability test website NMBS Door Pieter De Wachter & Jorick Vissers"

Transcriptie

1 Usability test website NMBS Door Pieter De Wachter & Jorick Vissers

2 Hoe is de schrijftaal? positief geen gebruik van moeilijke woorden. Geen te lange teksten. Links zijn in de tekst verwerkt. Goede structurering door middel van tussentitels en allinea's. Bij opsommingen, gebruik maken van bulleted lists. Goede stijlkeuze van lettertype (schreefloos). negatief Gebruik van lange volzinnen. Te stijf bij woordkeuze en zinsbouw. Highlighted words ontbreken. Te klein lettertype voor sommige gebruikers. Hangt de inhoud voldoende samen? Alle pagina's zijn volgens hun inhoud ingedeeld naargelang de 4 hoofdnavigatieknoppen. Zo ontstaat er een goede samenhang tussen de verschillende onderdelen op de website. Bijvoorbeeld: Als je op een van de knoppen bovenaan de website klikt, verschijnt er een korte maar algemene beschrijving van dit onderdeel. Aan de linkerkant kan je kiezen tussen de verschillende links naar de pagina's die tot dit onderwerp behoren.

3 Aanwezigheid van duidelijke uitgangen. Broodkruimels zijn wel aanwezig. Dit kan heel handig zijn voor de bezoeker die mogelijk terug wil keren naar de voorgaande pagina's, of niet meer weet waar zij zich bevinden op de website. Het logo dient als link om terug te keren naar de homepagina. Dit is algemeen bekend bij de internetgebruiker en wordt dus ook vaak gebruikt op webpagina's. Op enkele pagina's wordt er ook gebruik gemaakt van een terug of top button onderaan de pagina. Wij vragen ons wel af waarom dit niet op elke pagina beschikbaar is. Is er een mogelijkheid feedback te sturen? Men moet te veel moeite doen om de link naar de contactpagina te vinden. Eenmaal dat men deze gevonden heeft, zijn er meerdere mogelijkheden, via telefoon, skype, het station in uw buurt of via een invulformulier. Duidelijke foutmeldingen met mogelijke oplossingen? Bij het online aankopen van een vervoersbewijs kan men soms een foutmelding krijgen. (zoals wij hebben meegemaakt). Wij kregen wel een duidelijke omschrijving van het probleem in verschillende talen, maar de mogelijke oplossing ontbrak. Er werd wel vermeld later nog eens opnieuw te proberen.

4 Het visueel ontwerp navigatie: Wij troffen een onregelmatig kleurgebruik in de navigatiebalk aan. Er wordt niet gebruik gemaakt van een vast kleurenschema (vb: blauw en oranje). Dit vonden wij wel vreemd omdat dit een heel belangrijk De homepagina en subpagina's beschikken over een andere manier van navigatie. Homepagina: 4 basisknoppen zonder drop down menu. Subpagina's: tekst op de knop is verkleint, en er verschijnt een drop down menu. Afbeeldingen: Deze zijn met een slechte resolutie op de website geplaatst. Maar passen wel heel goed in het thema van de website. De afbeeldingen zijn ook allemaal van een zelfde grootte, dit creëert een zekere eenheid. Lettertypes: Ze maken gebruik van verschillende lettertypegrootten door elkaar. Doordat ze een te kleine lettertype gebruiken, houden ze geen rekening met de iets oudere bezoekers. De mogelijkheid om dit te vergroten os zelfs niet aanwezig, dit is wel het geval bij de website van de nederlandse spoorwegen. Link nederlandse spoorwegen: Kleurschema: Er is gebruik gemaakt van twee hoofdkleuren: oranje en blauw. Hier wordt wel zwaar van afgeweken in de navigatiebalk op de homepagina. Interactiviteit: De bewegende banner schenkt de website een dynamische meerwaarde. Deze zorgt ervoor dat de website er niet TE 'old-fashion' en gewoontjes uitziet. De bezoeker kan hierdoor meer een gevoel krijgen dat hij zich op een modernere website bevindt. Informatie architectuur: Er wordt gebruik gemaakt van drie kolommen op de homepagina: dienstregeling, online ticketverkoop en de rubriek in de kijker. Deze drie kolommen zijn al een hele goede bron van informatie voor de bezoeker. De schikking van de informatie verandert geregeld naarmate je rondsurft op de website, dit kan voor enige verwarring zorgen.

5 De andere departementen van de nmbs zoals, B-cargo, reizen in België, reizen in Europa en de nmbs groep bezitten elk een aparte website met telkens een andere huisstijl. Door verandering van kleuren en navigatie is het niet duidelijk dat deze tot eenzelfde onderneming behoren. Er zijn geen aanwezigheid van titels op de hoofdpagina's. Zo is het moeilijk voor de gebruiker zich te oriënteren op de website. Op sommige pagina's wordt er wel gebruik gemaakt van 'broodkruimels', maar niet overal. 5 verbeteringspunten voor de NMBS: 1. kleurgebruik: navigatie De verschillende kleuren in de navigatiebalk zorgen voor verwarring bij de gebruiker. NMBS: Verbetering: hiervoor opteren wij naar één dezelfde kleur voor de verschillende knoppen, om duidelijk te laten zien in welk deel van de website hij zich bevind. De knoppen lichten op als je erover gaat.

6 2. kleurgebruik: binnen en buitenlandse ritten Als de gebruiker een internationale rit kiest, komt hij in een heel andere lay-out tegenover de gewone binnenlandse dienstregeling. Als men in de binnenlandse dienstregeling een buitenlandse bestemming ingeeft, kan de database geen bestemming vinden. NMBS: Verbetering: Ons idee is was voor één dezelfde kleur te gebruiken voor de binnenlandse en buitenlandse treinritten. En de database laten werken op een goede manier. Binnenland: Buitenland:

7 3. lettergrootte en contrast Er is geen mogelijkheid voor de lettergroottes aantepassen. NMBS; Verbetering: wij zouden kiezen voor een functie waar de gebruiker zijn lettertypegrootte en contrast zelf kan kiezen. Bij contrast word bedoeld dat de teksten worden vertoond op een donkere achtergrond. Dit word gebruikt bij de nederlandese treinmaatschappij NS: Bron SN: Zoekveld: Op de website is er geen zoekveld aanwezig. NMBS: / Verbetering: Een zoekveld kan handig zijn voor de gebruiker voor als hij niet direct de informatie vindt op de website. Dit konden we wel terugvinden op de website van de nederlandse treinmaatschappij: Bron SN:

8 5. fouten : De fouten die opkomen worden niet verholpen door de NMBS zelf, ze melden niet wat er eventueel mis kan zijn. Dit kwam vooral voor bij het online kopen van internationale ritten: NMBS: Verbetering: Volgens ons is het belangrijker om aan de bezoeker uit te leggen welke fouten er zijn gemaakt en hoe hij die evnetueel kan oplossen. Direct een oplossing geven voor het probleem. Hierbij nemen we terug een voorbeeld van de nerdelandse website: Bron SN: Als bijlage hebben wij een usability test afgelegd bij twee proefpersonen. Wij hebben nagedacht welke informatie vaak opgezocht werd op de website van de NMBS. Onze opdrachten hebben we hierop gebaseerd. We wouden wel eens zien hoe snel alledaags gebruikte informatie te vinden was op de website.

9 Usability NMBS: Proefpersoon1 De eerste proefpersoon was onze nederlandse kotgenoot Martijn. Vraag1) Zoek een trein van Genk naar Antwerpen die vertrekt om Hij vond de velden waar je de steden van vertrek en aankomst moest invullen meteen. Maar dan verscheen er een tweede scherm waar je een bevestiging moest goedkeuren. Na lang zoeken had hij de knop bevestig gevonden, die leidde tot het overzicht van gezochte treinen. Voor hij de juiste knop gevonden had, had hij hier al meermaals over gekeken. Door de site grondiger te scannen bekwam hij de juiste pagina. Het duurde ongeveer 2 minuten. Vraag2) Hoeveel kost een ticket van Genk naar Antwerpen? De trein was snel gevonden (we hadden dezelfde tijd en datum genomen), de knop naar de pagina over tarieven was moeilijk vindbaar. Hij moest naar zijn zeggen ook veel te veel invullen voor hij de gezochte prijs te zien kreeg. Dit duurde ongeveer even lang als de eerste opzoeking, maar de ergernis bij de proefpersoon was duidelijk op te merken. Vraag3) Hoeveel kost de trein van Antwerpen naar Groningen (Nederland)? Hier ging hij meteen naar de button internationaal, waar hij alle informatie moest invullen. weekend: vertrek vrijdag om 18:00 en de zaterdag terug om 20:00. Na lang wachten (1min.) kreeg hij te zien welke treinen er beschikbaar waren. Hier moest hij kiezen tussen verschillende treinuren en prijzen. Als je alles geselecteerd had, werd er onderaan de pagina de totaalprijs aangeduid. Welke prijs nu de juiste was was heel onduidelijk door de overvloed van getallen op deze pagina. Deze actie werd bevestigd, maar er verscheen een foutmelding. Na vijfmaal je gegevens te hebben gecontroleerd, werden er vijf pop up schermen geopend. Op enkele van deze pop-ups werd de prijs weergegeven, en op de anderen werden foutmeldingen weergegeven. Als je op terug klikte, verscheen deze melding: aanvraag niet geslaagd.. Wanneer men dit enkele malen opnieuw probeerde, verscheen de pagina met de treinuren nogmaals. Maar de prijzen van de ritten waren wel veranderd tov de eerste keer. Na een paar keer proberen hebben we toch besloten dat als je met de trein naar Nederland wil gaan, je naar de helpdesk moet bellen, of gewoon je ticket aankoopt in het station zelf.

10 Vraag4) Je wil een job vinden bij de NMBS. Hoe doe je dat? Waar staat dat? Kan je misschien een mail sturen met je cv in? Het eerste waar hij zocht was de navigatiebalk bovenaan, waar hij de knop jobaanbiedingen vond. Hier moest hij nog een onnuttige klik uitvoeren om tot bij de juiste pagina te komen. Deze zoektoch duurde ongeveer 1.5min. Vraag5) Wat zou je aanpassen aan de website? Algemeen: Sommige pagina's bezitten veel te felle kleuren. Gebruik maken van een ander lettertype voor de bevestig knop, en geen gebruik maken van kapitalen. Ander en groter lettertype gebruiken over heel de website. De banner met de draaiende mensen bij de jobaanbiedingen stoordde en leed te hard af. Het navigatie menu: De kleuren en afbeeldingen veranderen te hard als je over de verschillende knoppen beweegt. Bij sommige knoppen verschijnt een dropdown menu waar er weer met een ander lettertype gewerkt wordt, namelijk het font windows 1.10, dat ook nog is veel te klein wordt weergegeven. Hij vond bruidkruimels wel noodzakelijk in deze onoverzichtelijke website.

11 Usability NMBS: Proefpersoon 2 De tweede proefpersoon was gertjan, een andere kotgenoot van ons. Vraag1) Zoek een trein van Leuven naar Genk die vertrekt om Hij had al meer gebruik gemaakt van deze website, hierdoor wist hij al waar de zoekfunctie voor deze opdracht te vinden was. Op de homepagina vulde hij dus de opgegeven zoektermen in in het kadertje van de dienstregelingen. Op de volgende pagina koos hij een trein waarbij je niet hoefde over te stappen, en kliktte hij op bevestigen onderaan de pagina. Deze opdracht volbracht hij in ongeveer 40 seconden. Vraag2) Hoeveel kost een ticket van Leuven naar Kortrijk? Hier merkte ik weer dat hij vertrouwd was met de website. Hij klikte op reizen in België op de homepagine, en koos dan onder tarieven hoeveel kost je reis?. Er verscheen een nieuwe pagina met een invulformulier op. Hier beging hij wel enkele foutjes waardoor hij meermaals opnieuw moest invullen. Maar volgens mij is dat te wijten aan het feit dat hij denkt dat hij een test aan het doen is, en hij alles zo vlug mogelijk probeert te doen. De foutjes die hij maaktte waren bijvoorbeeld: leeftijd vergeten in te vullen de bestemming fout schrijven Een foutje van de website zelf was dat de bestemming soms zonder rede verdween. Hier weer een vlot verloop en oplossing van de opdracht. Ongeveer 1 min 20 sec. Met een oplossing van een rit heen en terug voor 28 euro. Vraag3) Hoeveel kost de trein van Brussel naar Berlijn (Duitsland)? Hij begon op een foutieve manier, hij begon namelijk in het binnenlands verkeer te zoeken. Dit merktte hij zelf op en hij ging weer terug naar de homepagina. Zijn tweede poging was de trein op te zoeken via de dienstregeling op internationaal vlak. Zijn frustratie werd nog maar eens vergroot toen hij een foutmelding kreeg nadat hij het hele formulier ingevuld had. Hij was namelijk een veld vergeten, waar hij het station moest definieren. Hij kreeg dan eindelijk de juiste treinen te zien, maar de prijzen stonden hier nergens bij vermeld.

12 Hij keerde NOG EENS terug naar de homepagina, hier heeft hij toch wel wat tijd nodig gehad om te zoeken. Hij ontdektte dat de link naar reizen in europa een heel kleine link was die bovenaan rechts stond. Na het vinden, was er geen probleem meer. Vraag4) Je wil een job vinden bij de NMBS. Hoe doe je dat? Waar staat dat? Kan je misschien een mail sturen met je cv in? Met deze functie van de nmbs website had hij geen ervaring. Hij begon met alle knoppen in de hoofdnavigatie op de homepagina af te zoeken. Zo kon ik zien dat hij echt geen idee had waaronder dit zou kunnen staan. Dit wilt ook wat zeggen over de informatiearchitectuur van de website. Toen spotte hij de kleine links in de rechter bovenhoek. Deze ging hij ook bijna allemaal af. Onder de link De NMBS groep zag hij de afbeelding van de vrouw met de trein vrij snel. Deze afbeelding verwees naar de zoekpagina voor jobs. Het eerste waar hij dan naar keek, was meteen het juiste. In het kadertje links koos hij voor de optie zoeken op diploma. Geschatte tijd: 3 min of meer, dit zou dus sneller kunnen. Vraag5) Wat zou je aanpassen aan de website? De functie om internationale tarieven te bekijken ook onder de link tarieven plaatsen. Dit is namelijk veel te moeilijk om te vinden. Ook hij had klachten over de navigatie, deze zou veel overzichtelijker en minder verwarrend zijn als deze statisch was. Een derde opmerking vond ik wel een heel goede. Hij stelde voor om een zoekveld in de website te verwerken. Zo kan je veel sneller de informatie vinden waar ja naar op zoek bent.

Usabilitytest. Gecontroleerde observatie

Usabilitytest. Gecontroleerde observatie Usabilitytest Gecontroleerde observatie De onderzochte proefpersoon was Laura Van Ryckeghem. Ze is 17 jaar oud en gebruikt al jaren het internet. De andere proefpersoon is Maria, een vrouw van 47 jaar.

Nadere informatie

Webbel. Naam: Leni Goossens. Docent: Hans Kemp. Minor: UXD

Webbel.  Naam: Leni Goossens. Docent: Hans Kemp. Minor: UXD Webbel www.nmbs.be Naam: Leni Goossens Docent: Hans Kemp Minor: UXD 2008-2009 Website: NMBS url: http://www.nmbs.be De nmbs staat voor Nationale Maatschappij van de Belgische spoorwegen. Het is de grootste

Nadere informatie

2. Ontwerp (alleen gebruiken als uw website nog geen huisstijl heeft)

2. Ontwerp (alleen gebruiken als uw website nog geen huisstijl heeft) 2. Ontwerp (alleen gebruiken als uw website nog geen huisstijl heeft) 2.1. Lay-out U kunt de indeling van uw site zelf kiezen en wijzigen. Er zijn momenteel negen verschillende framesets mogelijk. Voorbeeld:

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Designdocument. Through the Mud. Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin. Ruben Ririmasse Tamara van Wijk

Designdocument. Through the Mud. Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin. Ruben Ririmasse Tamara van Wijk Designdocument Through the Mud Nikai de Gans Erwin Heemsbergen Hai Feng Lin Ruben Ririmasse Tamara van Wijk Datum: 15 Januari 2015 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Opdracht 4 4.

Nadere informatie

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners Handleiding Inleiding 3.. Widget maken 7... Widget publiceren 8...Widget aanpassen 9...Mini widget 13...Banners 2 2 Widget maken Als u ingelogd bent in uw account dan komt u terecht in een keuzemenu. Als

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop MEATING YOUR DEMANDS Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop Leegaardsdijk 2, 8400 Oostende - Tel: 059 70 91 95 - Fax: 059 70 97 20 - orders@meconv.be Inhoud 1. Website / Inloggen... 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.flamingo.be

Gebruikershandleiding www.flamingo.be Gebruikershandleiding www.flamingo.be Auteur : Web~IT Support and Consulting Datum : 19 december 2005 Opdrachtgever : Flamingo nv Pag. 2/27 Inhoudstafel Inhoudstafel 2 1. Starten 3 2. Pagina structuur

Nadere informatie

Inleiding, Doel programma

Inleiding, Doel programma 1 Door: Inleiding, Doel programma Met dit programma wordt het treinreizen veel gemakkelijker. Op elk moment kan gekeken worden waar de trein zich op schematische weergave op de kaart bevindt. Ook kan er

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Surf naar www.arbeidszorg.be en klik op registratiesysteem en volg de link klik hier voor het registratiesysteem.

Surf naar www.arbeidszorg.be en klik op registratiesysteem en volg de link klik hier voor het registratiesysteem. Inhoudstafel Inloggen... 2 Webadres... 2 Menu... 3 Invoer gegevens... 4 Clienten opzoeken of invoeren... 4 Client invoeren... 4 Client opzoeken... 5 Invoer... 6 Aanpassingen invoeren... 7 Opvolgen en stopzetten...

Nadere informatie

Handleiding: Gebruikersomgeving

Handleiding: Gebruikersomgeving Handleiding: Gebruikersomgeving Editie April 2012 Copyright Renson 2011 N.V. RENSON Ventilation S.A N.V. RENSON Sunprotection-Screens S.A N.V. RENSON Sunprotection-Projects S.A N.V. ARGENT ALU S.A www.renson-ereps.com

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke Wat gaan we leren? Tekstverwerking In deze cursus gaan we meer leren over de opmaak van een Word-document. We hebben al met verschillende soorten opmaak leren werken: Tekenopmaak Alineaopmaak Paginaopmaak

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Handleiding Project OCMW Beerse.

Handleiding Project OCMW Beerse. Handleiding Project OCMW Beerse. Wim De Proost Jan Jochems Lorenz Lenaerts Departement Handelswetenschappen 1en Bedrijfskunde Bachelor Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Inleiding De toepassing

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak datum 24-9-2012 Versie 1.6 Pagina 2 van 15 Inhoud 1. Vereiste instellingen (eenmalig instellen)... 3 1.1 De site van de Mo-zaak toevoegen aan de vertrouwde websites... 3 1.2 Pop-Up blokkering... 4 1.3

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding. Support & Helpdesk

Handleiding. Support & Helpdesk Handleiding Support & Helpdesk Inhoudsopgave Handleiding... 1 Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Wat is de Techtwo helpdesk?... 3 Waarom gebruikt Techtwo deze helpdesk?... 3 Waarom deze handleiding?...

Nadere informatie

Hoe heb ik de opdracht uitgevoerd?

Hoe heb ik de opdracht uitgevoerd? Hoe heb ik de opdracht uitgevoerd? Aller eerst ben ik begonnen met het bedenken van een collectie. Nadat ik voor voetballogo s had gekozen, heb ik nagedacht over de interactie met de gebruiker. Het eerste

Nadere informatie

AAN DE SLAG. Datum: Versie: 0.2

AAN DE SLAG. Datum: Versie: 0.2 AAN DE SLAG BASIS Auteur: Roy Boers Datum: 29-9-2009 Pagina s: 9 pagina s Versie: 0.2 Status: Definitief i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Inloggen... 5 Schermuitleg... 6 Persoonlijke instellingen...

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Instructie. Apogee Portal 7

Instructie. Apogee Portal 7 Instructie Apogee Portal 7 versie 2.0-28 februari 2012 Inhoudsopgave 1 Systeem controle + Inloggen Systeem controle... 3 Uitleg icoontjes... 3 Acrobat voorkeuren aanpassen... 4 2 3 Inloggen... 4 Jobs openen...

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis)

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (basis) Intelly B.V. Handleiding Aan de slag (basis) References Project : 17V12216 v1.0 Intelly B.V. Datum : 27 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V. Tel: +31(0)88

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker STARTEN MET WIX A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker 1. Start je browser en ga naar www.wix.com 2. Klik op START NOW Het Sign in venstertje verschijnt (Email) Typ het emailadres dat je wil

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NMBRS document viewer

Gebruikershandleiding NMBRS document viewer Wat vindt u in deze gebruiksaanwijzing? 1. Voor de eerste keer inloggen 2. Salarisdocumenten en de aangifte Loonheffingen bekijken 3. Wachtwoord wijzigen 4. Een inlog voor meerdere werkgevers (u heeft

Nadere informatie

Toelichting release notes. 22 mei 2014

Toelichting release notes. 22 mei 2014 Toelichting release notes 22 mei 2014 1 2 Toelichting release notes Error! Unknown document property name. 22 mei 2014 Inleiding release notes Dit document beschrijft de belangrijkste en meest zichtbare

Nadere informatie

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl Handleiding Webshop http://webshop.natudis.nl De Webshopbeheerder Versie 1.2 13-03-2008 Inhoudsopgave De Indeling Blz. 03 Authenticatie Blz. 05 Categorie Module Blz. 06 Merken Module Blz. 07 De Productweergave

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com.

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com. Handleiding VB24 In deze handleiding staat de uitleg van alle functies van VBH24. Om deze handleiding voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een inhoudsopgave. Inloggen... 2 Navigatiemenu....

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD DESIGN DOCUMENT CRIA VSD Travellu Design Document Dennis de Kruijf 506404 CRIA LA FEB Datum: 02-04 - 2015 inhoudsopgave INLEIDING inhoudsopgave 2 INLEIDING 3 home page 4 destinations 5 experiences 6 plan

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Florisoft Updaten. Waarom doe ik een update? Hoe doe ik een update? Hoe moet ik purgen? Is de update gelukt? Waarom doe ik een update?

Florisoft Updaten. Waarom doe ik een update? Hoe doe ik een update? Hoe moet ik purgen? Is de update gelukt? Waarom doe ik een update? Florisoft Updaten Waarom doe ik een update? Hoe doe ik een update? Hoe moet ik purgen? Is de update gelukt? Waarom doe ik een update? Een update van Florisoft is nodig wanneer u een aanpassing binnen Florisoft

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Tips & trucs banners maken voor je webshop

Tips & trucs banners maken voor je webshop 9-9-2014 15:53:00 Tips & trucs banners maken voor je webshop v1.01 Alicia van Moorsel Inhoudsopgave Pagina 1: - Wat is een header? - Sfeer - Aanbieding/nieuw product - Maar maak ik goede converterende

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

Fiona: Internet explorer versie

Fiona: Internet explorer versie Fiona: Internet explorer versie Versie tussenpersoon Versie 20141112 Inhoudsopgave 1. Internet Explorer versie... 3 1.1. Stap 1: Navigeer naar de Internet Opties... 4 1.2.Stap 2: Security Level (veiligheidsniveau)

Nadere informatie

De Basis. Eduscope. Versie 1.0. Vrijdag 18 april 2014. Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830

De Basis. Eduscope. Versie 1.0. Vrijdag 18 april 2014. Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 De Basis Versie 1.0 Eduscope Vrijdag 18 april 2014 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 Inhoud... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1 Inleiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 De programma

Nadere informatie

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Gemaakt door: Bert Verbeek Last updated: 13/08/2004 Handleiding voor de admin van vvstroe.nl 2 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Inloggen 5 3. Spelers beheren/toevoegen

Nadere informatie

Mitchel Anneveldt V Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V

Mitchel Anneveldt V Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V Mitchel Anneveldt V1-0 5007170 Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V1-0 5007170!1 Mitchel Anneveldt V1-0 5007170 Inhoudsopgaven Multi device wireflow 3 Patterns onderzoek 5 Voor het

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen

FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen FAQ MooiMaakService en NBD Biblion titels en covers inlezen Wat is de MooiMaakService? Sinds maart 2015 kunnen gebruikers van Aura Online gratis titelbeschrijvingen en covers downloaden uit het NBD Biblion

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Interactie Ontwerp. Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367

Interactie Ontwerp. Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367 Interactie Ontwerp Interactie Ontwerp Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367 Versie 1.0 5 februari 2007 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN

HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN 1. INLOGGEN 2. HOMEPAGINA 3. OTA INVULLEN 4. OTA VERSTUREN 5. OTA AANVULLEN/WIJZIGEN (voor de contactpersoon) 6. OTA GOEDKEUREN (voor de budgethouder en gemandateerde

Nadere informatie