Gliclazide 30 mg PCH, tabletten met gereguleerde afgifte 30 mg Gliclazide

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gliclazide 30 mg PCH, tabletten met gereguleerde afgifte 30 mg Gliclazide"

Transcriptie

1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Gliclazide 30 mg PCH, 30 mg Gliclazide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter. Het kan nodig zijn om deze nog eens door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven. Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen. Dit geneesmiddel kan schadelijk voor hen zijn, zelfs als de verschijnselen dezelfde zijn als waarvoor u het geneesmiddel heeft gekregen. Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. In deze bijsluiter: 1. Wat is Gliclazide 30 mg PCH en waarvoor wordt het gebruikt 2. Wat u moet weten voordat u Gliclazide 30 mg PCH inneemt 3. Hoe wordt Gliclazide 30 mg PCH ingenomen 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u Gliclazide 30 mg PCH 6. Aanvullende informatie 1. WAT IS GLICLAZIDE 30 MG PCH EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT Gliclazide 30 mg PCH is een bloedsuikerverlagend geneesmiddel (geneesmiddel bij diabetes, dat via de mond wordt ingenomen). Gliclazide 30 mg PCH wordt gebruikt bij de behandeling van volwassenen met een bepaald type diabetes (type 2 diabetes mellitus) wanneer een dieet, lichaamsbeweging en gewichtsvermindering alléén onvoldoende resultaat geven. 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U GLICLAZIDE 30 MG PCH INNEEMT Neem Gliclazide 30 mg PCH niet in als u allergisch (overgevoelig) bent voor gliclazide, voor andere sulfonylureumderivaten, sulfonamiden of voor één van de andere bestanddelen van Gliclazide 30 mg PCH als u insulineafhankelijke (type 1) diabetes hebt als u ketonlichamen en suiker in de urine hebt (dit kan betekenen dat u ketacidose hebt), of diabetisch precoma of coma vertoont als u een ernstige nier- of leveraandoening hebt als u geneesmiddelen inneemt tegen schimmelinfecties (miconazol)

2 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 2 als u borstvoeding geeft Raadpleeg uw arts, verpleegkundige of apotheker als u denkt dat één van de bovenstaande waarschuwingen op u van toepassing is. Wees extra voorzichtig met Gliclazide 30 mg PCH Dit geneesmiddel mag alleen worden gebruikt als u regelmatig eet (inclusief ontbijt). Het is belangrijk om regelmatig koolhydraten te eten vanwege de kans op een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) als u een maaltijd uitstelt of overslaat, als u onvoldoende eet of als er te weinig koolhydraten in het voedsel zitten. Tijdens de behandeling met gliclazide moet de bloedsuikerspiegel (en mogelijk ook de urine) regelmatig gecontroleerd worden. Uw arts kan ook bloedonderzoek doen om de hoeveelheid geglyceerd hemoglobine (HbA 1c ) te controleren. Om de juiste bloedsuikerspiegel te verkrijgen moet u zich houden aan het behandelplan dat uw arts u heeft voorgeschreven. Dit betekent dat u de tabletten regelmatig moet innemen, dat u zich moet houden aan uw dieet en voldoende lichaamsbeweging moet nemen. Gedurende de eerste weken van de behandeling is het risico op een verlaagde bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) mogelijk groter. Daarom is het van groot belang dat u zorgvuldig door uw arts gecontroleerd wordt. Er kan hypoglykemie optreden: - als u onregelmatig eet of maaltijden helemaal overslaat - als u aan het vasten bent - als u ondervoed bent - als u uw dieet verandert - als u meer lichaamsbeweging neemt zonder dat u voldoende extra koolhydraten gebruikt als u alcohol gebruikt, vooral in combinatie met overgeslagen maaltijden - als u tegelijk andere geneesmiddelen of natuurgeneesmiddelen gebruikt - als u hoge doseringen gliclazide gebruik - als u lijdt aan bepaalde, door hormonen veroorzaakte, stoornissen (functiestoornissen van de schildklier, hypofyse of bijnierschors) - als u een ernstig verminderde nier- of leverfunctie hebt Als u lijdt aan een lage bloedsuikerspiegel kunt u de volgende symptomen krijgen: hoofdpijn, honger, bleekheid, zwakte, uitputting, misselijkheid, braken, vermoeidheid, slaperigheid, slaapstoornissen, rusteloosheid, agressiviteit, verminderde concentratie, verminderde oplettendheid en reactiesnelheid, depressie, verwardheid, spraak- en gezichtsstoornissen, trillen, zintuiglijke stoornissen, duizeligheid en hulpeloosheid. Ook kunnen de volgende bijwerkingen optreden: zweten, klamme huid, angst, snelle of onregelmatige hartslag, hoge bloeddruk en plotselinge hevige pijn op de borst die kan uitstralen naar omliggende gebieden (angina pectoris).

3 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 3 Als de bloedsuikerspiegel blijft dalen kunt u lijden aan aanzienlijke verwardheid (delirium), stuiptrekkingen, verlies van zelfbeheersing, oppervlakkige ademhaling en een vertraagde hartslag, en u kunt bewusteloos raken, soms zelfs in coma. Het klinische beeld van een ernstig verlaagde bloedsuikerspiegel kan lijken op dat van een beroerte. In de meeste gevallen verdwijnen de symptomen van een verlaagde bloedsuikerspiegel zeer snel als u een of andere vorm van suiker inneemt, bv. suikerklontjes, zoet sap of gezoete thee. Daarom moet u altijd iets van suiker bij u hebben (druivensuiker, suikerklontjes). Denk eraan dat zoetstoffen niet helpen. Neem contact op met uw arts of het dichtstbijzijnde ziekenhuis als inname van suiker niet helpt of als de symptomen terugkeren. Het is mogelijk dat de symptomen van een verlaagde bloedsuikerspiegel afwezig zijn of zeer langzaam ontstaan, of dat u niet op tijd beseft dat uw bloedsuikerspiegel gedaald is. Dit kan het geval zijn bij oudere patiënten die bepaalde geneesmiddelen gebruiken (bv. geneesmiddelen die inwerken op het centrale zenuwstelsel en bètablokkers). Het kan ook gebeuren als u lijdt aan bepaalde stoornissen van het hormoonstelsel (bv. bepaalde schildklierfunctiestoornissen of onvoldoende werking van de hypofysevoorkwab of bijnierschors). Bij stress (bv. ongelukken, acute operaties, infecties met koorts, enz.) kan uw arts u tijdelijk laten overschakelen op een behandeling met insuline. Symptomen van een verhoogde bloedsuikerspiegel (hyperglykemie) zijn o.a. dorst, vaak urineren, droge mond, droge jeukende huid, huidinfecties en minder goed functioneren. Dit kan veroorzaakt worden doordat de bloedsuikerspiegel onvoldoende onder controle is doordat u zich niet voldoende gehouden hebt aan de behandeling, of door bepaalde vormen van stress zoals infecties. In zo'n geval moet u contact opnemen met uw arts. Gliclazide 30 mg PCH mag niet worden gebruikt voor de behandeling van suikerziekte bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Inname met andere geneesmiddelen Vertel uw arts of apotheker dat u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen. Een wisselwerking wil zeggen dat (genees)middelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking beïnvloeden. Het bloedsuikerverlagende effect van gliclazide kan worden versterkt en symptomen van een laag bloedsuikergehalte kunnen optreden als een van de volgende geneesmiddelen wordt gebruikt: andere bloedsuikerverlagende geneesmiddelen (orale antidiabetica) of insuline antibiotica (bv. sulfonamiden) geneesmiddelen voor de behandeling van hoge bloeddruk of hartfalen (bètablokkers, ACEremmers zoals captopril of enalapril) geneesmiddelen om schimmelinfecties te behandelen (miconazol, fluconazol)

4 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 4 geneesmiddelen voor de behandeling van spijsverteringsstoornissen en zweren in de maag of twaalfvingerige darm (H 2 -receptorantagonisten zoals ranitidine) geneesmiddelen voor de behandeling van depressie (monoamine-oxidase-remmers) pijnstillers of middelen tegen reuma (ibuprofen, fenylbutazon) geneesmiddelen die alcohol bevatten Het bloedsuikerverlagende effect van gliclazide kan worden verminderd en het bloedsuikergehalte kan worden verhoogd als een van de volgende geneesmiddelen wordt gebruikt: een geneesmiddel voor de behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel (chloorpromazine) ontstekingsremmende middelen (corticosteroïden) een geneesmiddel voor de behandeling van astma (salbutamol via een injectie) weeënremmende middelen (ritodrine en terbutaline via een injectie) een geneesmiddel voor de behandeling van borstaandoeningen, zware menstruele bloedingen en woekering van het slijmvlies van de baarmoeder (danazol) Gliclazide kan de antistolling versterken bij gelijktijdig gebruik van warfarine (een geneesmiddel dat de bloedstolling remt). Raadpleeg uw arts voordat u een ander geneesmiddel gaat gebruiken. Als u naar het ziekenhuis gaat, vertel het medisch personeel dan dat u Gliclazide 30 mg PCH gebruikt. Inname van Gliclazide 30 mg PCH met voedsel en drank Gliclazide 30 mg PCH kan met voedsel en met alcoholvrije dranken worden ingenomen. Vermijd alcohol, omdat het een onvoorspelbare invloed kan hebben op het onder controle houden van uw suikerziekte en zelfs kan leiden tot coma. Zwangerschap en borstvoeding Zwangerschap Het gebruik van Gliclazide 30 mg PCH wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Zodra u een zwangerschap vermoedt of een kinderwens heeft, dient u uw arts te raadplegen. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Tijdens de borstvoeding dit geneesmiddel niet gebruiken. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Als uw bloedsuiker te laag (hypoglykemie) of te hoog (hyperglykemie) is, kan uw concentratie- of reactievermogen verminderd zijn, of kunt u gezichtsproblemen krijgen. Bedenk dat u uzelf of anderen in gevaar zou kunnen brengen (bv. als u een voertuig bestuurt of machines bedient). Vraag uw arts of u een voertuig kunt besturen, als u:

5 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 5 regelmatig periodes van hypoglykemie doormaakt bij hypoglykemie weinig of geen waarschuwingssymptomen ervaart Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Gliclazide 30 mg PCH Dit geneesmiddel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. 3. HOE WORDT GLICLAZIDE 30 MG PCH INGENOMEN Volg bij het innemen van Gliclazide 30 mg PCH nauwgezet het advies van uw arts. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. Dosering De dosering van Gliclazide 30 mg PCH wordt bepaald door uw arts, afhankelijk van uw bloed- en wellicht urinesuikerspiegels. Door verandering van externe factoren (bv. gewichtsvermindering, verandering van leefwijze, stress) of verbetering in het onder controle houden van uw bloedsuiker kan het nodig zijn de gliclazidedosering aan te passen. De aanbevolen startdosering is 1 tablet per dag. De gebruikelijke dosering kan variëren van eenmaal daags 1 tot maximaal 4 tabletten. Dit hangt af van het effect van de behandeling. Als uw bloedsuiker hiermee niet voldoende onder controle is, dan kan uw arts de dosis verhogen met opeenvolgende stappen, in het algemeen met minimaal 1 maand ertussen. Gliclazide 30 mg PCH kan gebruikt worden om andere orale bloedsuikerverlagende middelen te vervangen. U dient het advies van uw arts nauwkeurig op te volgen. Als een combinatietherapie van Gliclazide 30 mg PCH met metformine, een α-glucosidaseremmer of insuline wordt gestart, dan zal uw arts de juiste dosis van elk geneesmiddel individueel voor u bepalen. Als u de indruk heeft dat Gliclazide 30 mg PCH te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Wijze van gebruik De tabletten moeten, bij voorkeur elke dag op dezelfde tijd, in hun geheel worden ingeslikt met een glas water tijdens uw ontbijt. Als u Gliclazide 30 mg PCH gebruikt, is het belangrijk dat u geen maaltijden overslaat. Wat u moet doen als u meer van Gliclazide 30 mg PCH heeft ingenomen dan u zou mogen Als u per ongeluk te veel gliclazide hebt ingenomen, of een extra dosis, bestaat het gevaar van lage suikerspiegels (zie rubriek 2 voor de symptomen van hypoglykemie), en daarom moet u dan meteen voldoende suiker innemen (bv. een kleine reep druivensuiker, suikerklontjes, zoet sap of zoete thee) en onmiddellijk een arts raadplegen. Hetzelfde geldt als iemand anders, bv. een kind, het geneesmiddel per ongeluk heeft ingenomen. Als iemand bewusteloos is, mag hij geen voedsel of drank krijgen. Aangezien de hypoglykemie enige tijd kan aanhouden, is het heel belangrijk dat de patiënt zorgvuldig gecontroleerd wordt totdat het gevaar geweken is. Opname in een ziekenhuis kan nodig zijn, ook als

6 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 6 voorzorgsmaatregel. Ernstige gevallen van hypoglykemie met bewustzijnsverlies en ernstig neurologisch falen vormen een medische noodsituatie, die onmiddellijk medisch ingrijpen en opname in een ziekenhuis vereist. U moet ervoor zorgen dat er altijd iemand aanwezig is die goed op de hoogte is en in geval van nood een arts kan bellen. Wat u moet doen wanneer u bent vergeten Gliclazide 30 mg PCH in te nemen Wanneer u een dosis gemist heeft, ga dan de volgende dag verder met uw normale doseringsschema. U moet de volgende dosis die u inneemt niet verhogen. Neem geen dubbele dosis om zo een vergeten dosis in te halen. Als u stopt met het innemen van Gliclazide 30 mg PCH Wanneer u de behandeling onderbreekt of stopt, moet u beseffen dat het onder controle houden van uw bloedsuiker zal verslechteren. Als er een verandering nodig is, is het uitermate belangrijk dat u eerst uw arts raadpleegt. Als u nog vragen heeft over het innemen van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals alle geneesmiddelen kan Gliclazide 30 mg PCH bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De bijwerkingen zijn ingedeeld op basis van de frequentie waarin ze voorkomen. Vaak (bij minder dan 1 op de 10, maar bij meer dan 1 op de 100 patiënten) Hypoglykemie (lage bloedsuiker). De symptomen zijn o.a. zweten, bleekheid, honger, onregelmatige of snelle hartslag en bewustzijnsverlies (zie rubriek 2 Wat u moet weten voordat u Gliclazide 30 mg PCH inneemt ). De symptomen kunnen verminderen door glucose of een suikerhoudende drank in te nemen, gevolgd door een stevige snack of maaltijd. Als de patiënt niet op de suiker reageert of niet alert is, neem dan onmiddellijk contact op met de dichtstbijzijnde eerste-hulpafdeling van een ziekenhuis. Stop nooit iets in de mond van een bewusteloze persoon! Soms (bij minder dan 1 op de 100, maar bij meer dan 1 op de 1000 patiënten) buikpijn misselijkheid braken indigestie diarree verstopping Deze verschijnselen komen minder vaak voor als Gliclazide 30 mg PCH met voedsel wordt ingenomen, zoals aanbevolen.

7 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 7 Zelden ( bij meer minder dan 1 op de 1000, maar bij meer dan 1 op de patiënten) afname van het aantal bloedcellen, inclusief bloedarmoede veranderingen in de bloedwaarden (kunnen bleekheid, langdurig bloeden, blauwe plekken, zere keel en koorts veroorzaken), verdwijnen gewoonlijk als de behandeling wordt gestaakt huidreacties zoals roodheid, jeuk en galbulten (rash). Ook ernstige huidreacties kunnen voorkomen abnormale uitkomsten van de leverfunctietesten, veranderingen in de lever (kunnen een gele huid en gele ogen veroorzaken) gedurende korte tijd kan uw gezichtsvermogen verminderd zijn, vooral aan het begin van de behandeling. Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door veranderingen in de bloedsuikerspiegel Deze verdwijnen meestal als gebruik van het geneesmiddel wordt gestopt. Er zijn bij andere sulfonylureumpreparaten in zeer zeldzame gevallen ernstige veranderingen in het aantal bloedcellen en een allergische ontsteking van de bloedvatwanden beschreven. In zeldzame gevallen zijn bij andere sulfonylureumpreparaten symptomen van leverbeschadiging (bv. geelzucht) waargenomen, die meestal verdwenen nadat het gebruik van deze middelen werd gestopt, maar in geïsoleerde gevallen kunnen ze leiden tot levensbedreigend leverfalen. Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 5. HOE BEWAART U GLICLAZIDE 30 MG PCH Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Voor dit geneesmiddel zijn er geen speciale bewaarcondities Gebruik Gliclazide 30 mg PCH niet meer na de vervaldatum die staat vermeld op de verpakking. De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van die maand. Geneesmiddelen dienen niet weggegooid te worden via het afvalwater of met huishoudelijk afval. Vraag uw apotheker wat u met medicijnen moet doen die niet meer nodig zijn. Deze maatregelen zullen helpen bij de bescherming van het milieu. 6. AANVULLENDE INFORMATIE Wat bevat Gliclazide 30 mg PCH Het werkzame bestanddeel is gliclazide. Elke tablet met gereguleerde afgifte bevat 30 mg gliclazide.

8 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 8 De andere bestanddelen zijn lactosemonohydraat, hydroxypropylmethylcellulose (E464), calciumcarbonaat (E170), colloïdaal siliciumdioxide (E551), magnesiumstearaat (E470B). Hoe ziet Gliclazide 30 mg PCH er uit en wat is de inhoud van de verpakking De zijn wit, ovaal en biconvex. De tabletten zijn verpakt in een blisterverpakking à 10, 14, 20, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 100, 120 of 180 stuks en in flacons à 90, 120 of 180 stuks. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in de handel gebracht. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen Pharmachemie BV Swensweg 5 Postbus RN Haarlem Fabrikant Krka, d.d, Novo Meste Smarkeska cesta Novo mesto Slovenië In het register ingeschreven onder RVG Deze bijsluiter is voor de laatste keer goedgekeurd in mei v.AV.

Gliclazide 30 mg PCH, tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide

Gliclazide 30 mg PCH, tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gliclazide 30 mg PCH, Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Gliclada 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte RVG 34589 Maart 2008 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Gliclada 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte RVG 34589 Maart 2008 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Gliclada 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte RVG 34589 Maart 2008 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GLICLADA 30 MG, TABLETTEN MET GEREGULEERDE AFGIFTE Gliclazide Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

Gliclalane 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte

Gliclalane 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke info in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Levocetirizine dihcl 5 PCH, filmomhulde tabletten 5mg Levocetirizine dihydrochloride

Levocetirizine dihcl 5 PCH, filmomhulde tabletten 5mg Levocetirizine dihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl 5 PCH, 5mg Levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLYDIUM 30 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLYDIUM 30 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GLYDIUM 30 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. -

Nadere informatie

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Isosorbidedinitraat 5 PCH, 5 mg Isosorbidedinitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850, omhulde tabletten 850 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500, omhulde tabletten 500 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

Cortisonacetaat Teva 5 mg, tabletten Cortisonacetaat Teva 25 mg, tabletten cortisonacetaat

Cortisonacetaat Teva 5 mg, tabletten Cortisonacetaat Teva 25 mg, tabletten cortisonacetaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Cortisonacetaat Teva 5 mg, Cortisonacetaat Teva 25 mg, cortisonacetaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start

Nadere informatie

Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne

Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, 500/50 mg Paracetamol / coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt Version 2008_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL COMP. APOTEX, TABLETTEN paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

GLIBENCLAMIDE 5 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 27 september 2013 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1

GLIBENCLAMIDE 5 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 27 september 2013 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glibenclamide 5 PCH, 5 mg Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten Levocetirizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2012_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg, tabletten paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NOSCAPINE HCL, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Ibuprofen Sandoz 200 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Sandoz 400 mg filmomhulde tabletten Ibuprofen Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. DIAMICRON MR 30 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. DIAMICRON MR 30 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker DIAMICRON MR 30 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gliclazide Sandoz retard 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. DIAMICRON MR 60 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. DIAMICRON MR 60 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine Teva 5 mg filmomhulde tabletten Levocetirizine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine Teva 5 mg filmomhulde tabletten Levocetirizine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine Teva 5 mg filmomhulde tabletten Levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit

Nadere informatie

PARACOF, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne

PARACOF, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACOF, 500/50 mg Paracetamol / coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl Mylan 5 mg tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl Mylan 5 mg tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihcl Mylan 5 mg tabletten Levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. Registratiehouder, verantwoordelijk voor het in de handel brengen in Nederland: Les Laboratoires Servier Industrie 45520 Gidy FRANKRIJK

BIJSLUITER. Registratiehouder, verantwoordelijk voor het in de handel brengen in Nederland: Les Laboratoires Servier Industrie 45520 Gidy FRANKRIJK BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. - Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

METFORMINE HCl RATIOPHARM MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum 22 maart : Bijsluiter Bladzijde : 1

METFORMINE HCl RATIOPHARM MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum 22 maart : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Metformine HCl ratiopharm 500 mg, Metformine HCl ratiopharm 850 mg, Metformine HCl ratiopharm 1000 mg, metforminehydrochloride

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne

Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

1. Wat is Gliclazide Retard Mylan 30 mg en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Gliclazide Retard Mylan 30 mg en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Versie: september 2014 Pagina 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Gliclazide Retard Mylan 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. GLICLAZIDE SERVIER 60 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. GLICLAZIDE SERVIER 60 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Bijsluiter: informatie voor de patiënt GLICLAZIDE SERVIER 60 mg tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, kauwtabletten

Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, kauwtabletten 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, calciumgluconaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, stroop noscapine

ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol 120 PCH, 120 mg Paracetamol 240 PCH, 240 mg Paracetamol 500 PCH, 500 mg Paracetamol 1000 PCH, 1000 mg Paracetamol

Nadere informatie

Thiamine HCl Teva 25 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 50 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 100 mg, tabletten thiaminehydrochloride

Thiamine HCl Teva 25 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 50 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 100 mg, tabletten thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Thiamine HCl Teva 25 mg, Thiamine HCl Teva 50 mg, Thiamine HCl Teva 100 mg, thiaminehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Metformine HCl Teva 500 mg, filmomhulde tabletten Metformine HCl Teva 850 mg, filmomhulde tabletten Metformine HCl Teva 1000 mg, filmomhulde tabletten

Metformine HCl Teva 500 mg, filmomhulde tabletten Metformine HCl Teva 850 mg, filmomhulde tabletten Metformine HCl Teva 1000 mg, filmomhulde tabletten 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Metformine HCl Teva 500 mg, Metformine HCl Teva 850 mg, Metformine HCl Teva 1000 mg, Metforminehydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

B. BIJSLUITER OSTEOMONO. 400 mg filmomhulde tablet

B. BIJSLUITER OSTEOMONO. 400 mg filmomhulde tablet B. BIJSLUITER OSTEOMONO 400 mg filmomhulde tablet Version:W.Somer.-15-5-2012 Page: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. OSTEOMONO 400 mg filmomhulde tabletten glucosamine Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Claritine, tabletten 10 mg Claritine, stroop 1 mg/ml Loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Claritine, tabletten 10 mg Claritine, stroop 1 mg/ml Loratadine - PIL 1/6 - BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Claritine, tabletten 10 mg Claritine, stroop 1 mg/ml Loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

METFORMINE HCl RATIOPHARM MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum 16 oktober : Bijsluiter Bladzijde : 1

METFORMINE HCl RATIOPHARM MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum 16 oktober : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Metformine HCl ratiopharm 500 mg, Metformine HCl ratiopharm 850 mg, Metformine HCl ratiopharm 1000 mg, metforminehydrochloride

Nadere informatie

Loratadine EG 10 mg tabletten Werkzaam bestanddeel: loratadine

Loratadine EG 10 mg tabletten Werkzaam bestanddeel: loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Loratadine EG 10 mg tabletten Werkzaam bestanddeel: loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Version 2015_11 Page 1 of 6 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Gliclazide Apotex 80 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Gliclazide Bristol 30 mg, tabletten met verlengde afgifte Gliclazide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Gliclazide Bristol 30 mg, tabletten met verlengde afgifte Gliclazide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Gliclazide Bristol 30 mg, tabletten met verlengde afgifte Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fexofenadine HCl ratiopharm 120 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadine HCl ratiopharm 180 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadinehydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u DA Paracetamol met Coffeïne 500 mg/50 mg gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u DA Paracetamol met Coffeïne 500 mg/50 mg gebruikt Module 1 ADMINISTRATIVE INFORMATION... Page: 1.3.1.1-1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DA PARACETAMOL MET COFFEÏNE 500 MG/50 MG, TABLETTEN paracetamol

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

MAPROTILINE HCl 25-50 - 75 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 29 februari 2008 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1

MAPROTILINE HCl 25-50 - 75 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 29 februari 2008 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Pharmachemie B.V. Swensweg 5 Postbus 552 2003 RN Haarlem INFORMATIE VOOR DE PATIËNT SAMENSTELLING Per tablet: respectievelijk 25 mg, 50 mg en 75 mg maprotilinehydrochloride.

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Vicks Hoest noscapinehydrochloride 1 mg/ml, Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Cinnarizine 25 PCH, tabletten 25 mg Cinnarizine

Cinnarizine 25 PCH, tabletten 25 mg Cinnarizine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Cinnarizine 25 PCH, 25 mg Cinnarizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

Gliclazide retard Teva 80 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide

Gliclazide retard Teva 80 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Gliclazide retard Teva 80 mg, gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet BIJSLUITER HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Paludrine, tabletten 100 mg Proguanilhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Paludrine, tabletten 100 mg Proguanilhydrochloride Paludrine Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paludrine, tabletten 100 mg Proguanilhydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Magnesiumhydroxide Teva 724 mg, kauwtabletten Magnesiumhydroxide

Magnesiumhydroxide Teva 724 mg, kauwtabletten Magnesiumhydroxide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Magnesiumhydroxide Teva 724 mg, Magnesiumhydroxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont.

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER SIBELIUM 10 mg tabletten flunarizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Loratadine Mylan 10 mg filmomhulde tabletten Loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Loratadine Mylan 10 mg filmomhulde tabletten Loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Loratadine Mylan 10 mg filmomhulde tabletten Loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Pyridoxine HCl 50 PCH, tabletten 50 mg Pyridoxine HCl 100 PCH, tabletten 100 mg pyridoxinehydrochloride

Pyridoxine HCl 50 PCH, tabletten 50 mg Pyridoxine HCl 100 PCH, tabletten 100 mg pyridoxinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Pyridoxine HCl 50 PCH, 50 mg Pyridoxine HCl 100 PCH, 100 mg pyridoxinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sandoz B.V. Page 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Gliclazide Sandoz retard 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. GLIBENCLAMIDE APOTEX 5 mg tabletten. Glibenclamide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. GLIBENCLAMIDE APOTEX 5 mg tabletten. Glibenclamide Version 2015-10 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT GLIBENCLAMIDE APOTEX 5 mg tabletten Glibenclamide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Boots Pharmaceuticals Maagzuur suspensie Antagel drank aluminiumoxide, magnesiumhydroxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Boots Pharmaceuticals Maagzuur suspensie Antagel drank aluminiumoxide, magnesiumhydroxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals Maagzuur suspensie Antagel drank aluminiumoxide, magnesiumhydroxide Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie.

Nadere informatie

BIJSLUITER. THALIDOMIDE 50 mg en 100 mg tablet

BIJSLUITER. THALIDOMIDE 50 mg en 100 mg tablet BIJSLUITER THALIDOMIDE 50 mg en 100 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Tolbutamide 500 mg, tablets RVG BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Tolbutamide Apotex 500 mg, tabletten

Tolbutamide 500 mg, tablets RVG BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Tolbutamide Apotex 500 mg, tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tolbutamide Apotex 500 mg, tabletten Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04)

Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04) Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04) Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

PROPRANOLOL HCl 10-40 - 80 PCH tabletten. MODULE I: ALGEMENE GEGEVENS Datum: 8 juli 2011 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1

PROPRANOLOL HCl 10-40 - 80 PCH tabletten. MODULE I: ALGEMENE GEGEVENS Datum: 8 juli 2011 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Propranolol HCl 10 PCH, 10 mg tablet Propranolol HCl 40 PCH, 40 mg tablet Propranolol HCl 80 PCH, 80 mg tablet propanololhydrochloride

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 0,5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Gliclazide Sandoz 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte. Gliclazide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Gliclazide Sandoz 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte. Gliclazide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Gliclazide Sandoz 30 mg, tabletten met gereguleerde afgifte Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

METFORMINE HCl TEVA MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 22 maart : Bijsluiter Bladzijde : 1

METFORMINE HCl TEVA MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 22 maart : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Metformine HCl Teva 500 mg, Metformine HCl Teva 850 mg, Metformine HCl Teva 1000 mg, Metforminehydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009)

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Effortil 7,5 mg/1 ml druppels voor oraal gebruik, oplossing (etilefrine hydrochloride) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door,

Nadere informatie

UNI DIAMICRON 60 mg tablet met gereguleerde afgifte Gliclazide

UNI DIAMICRON 60 mg tablet met gereguleerde afgifte Gliclazide Bijsluiter : Informatie voor de patënt UNI DIAMICRON 60 mg tablet met gereguleerde afgifte Gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Claritine 10 mg tabletten Claritine 10 mg bruistabletten Claritine Reditabs 10 mg lyophilisaten voor oraal gebruik Loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref. 23.04.2009)

BIJSLUITER (Ref. 23.04.2009) BIJSLUITER (Ref. 23.04.2009) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Effortil 5 mg tabletten (etilefrine hydrochloride) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Diastabol 50, tabletten 50 mg Diastabol 100, tabletten 100 mg miglitol

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Diastabol 50, tabletten 50 mg Diastabol 100, tabletten 100 mg miglitol Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Diastabol 50, tabletten 50 mg Diastabol 100, tabletten 100 mg miglitol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg DANCOR 10/20 bijsluiter 31-01-2008 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

B. BIJSLUITER ROTER GLUCOSAMINE. 400 mg filmomhulde tablet.

B. BIJSLUITER ROTER GLUCOSAMINE. 400 mg filmomhulde tablet. B. BIJSLUITER ROTER GLUCOSAMINE 400 mg filmomhulde tablet. Version:W.S.-12-11-2013 Page: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ROTER GLUCOSAMINE 400 mg filmomhulde tablet glucosamine Lees de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLUCOPHAGE 500 filmomhulde tablet. metforminehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLUCOPHAGE 500 filmomhulde tablet. metforminehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GLUCOPHAGE 500 filmomhulde tablet metforminehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. - Bewaar

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 Xylometazoline HCl Sandoz neusdruppels 0,5/1,0. 1313-V6 mg/ml 1.3.1.3 Package Leaflet januari 2009

Sandoz B.V. Page 1/5 Xylometazoline HCl Sandoz neusdruppels 0,5/1,0. 1313-V6 mg/ml 1.3.1.3 Package Leaflet januari 2009 Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XYLOMETAZOLINE HCl SANDOZ NEUSDRUPPELS 0,5/1,0 MG/ML, OPLOSSING Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Waarvoor wordt

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

1. Wat is Gliclazide Retard Mylan en waarvoor wordt het gebruikt?

1. Wat is Gliclazide Retard Mylan en waarvoor wordt het gebruikt? Versie: mei 2016 Pagina 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gliclazide Retard Mylan 80 mg, tabletten met gereguleerde afgifte gliclazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucomed 625 mg tabletten. Glucosamine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucomed 625 mg tabletten. Glucosamine BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glucomed 625 mg tabletten Glucosamine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 1 MG/ML NEUSDRUPPELS SAMENWERKENDE APOTHEKERS, OPLOSSING

XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 1 MG/ML NEUSDRUPPELS SAMENWERKENDE APOTHEKERS, OPLOSSING Samenwerkende Apothekers Nederland bv Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 1 MG/ML NEUSDRUPPELS SAMENWERKENDE APOTHEKERS, OPLOSSING Lees deze bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ZILIUM 10 mg tabletten Domperidon Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v2. 1.3.1.3 Package leaflet november 2009

Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v2. 1.3.1.3 Package leaflet november 2009 Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine dihydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel Bewaar deze

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIL Isordil 5 20012016 0

BIJSLUITER. PIL Isordil 5 20012016 0 BIJSLUITER PIL Isordil 5 20012016 0 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg isosorbidedinitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

FIBORAN, capsules 50 mg

FIBORAN, capsules 50 mg Blz. : 1/5 BIJSLUITERTEKST Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER. LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten

BIJSLUITER. LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten BIJSLUITER LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie