Studentenvereniging UMTC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studentenvereniging UMTC"

Transcriptie

1 Studentenvereniging UMTC

2 WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je wordt student! Starten met studeren, je maakt nieuwe vrienden en wellicht ga je op kamers. De Utrechtse Introductietijd is de perfecte manier om je studenten leven in Utrecht te beginnen! Deze week leer je naast de stad Utrecht, haar uitgaansleven en vele mede-eerstejaars, ook alle studentenverenigingen beter kennen. Lid worden bij een studentenvereniging is het perfecte startschot van jouw studententijd. Je leert direct veel mensen kennen, je voelt je thuis in Utrecht en hebt een vaste plek om te ontspannen. en je kunt je volop ontwikkelen in allerlei commissies en besturen. Bij UMTC kan dit alles in een ontspannen studentikoze sfeer. UMTC is een gezellige vereniging waar je kan borrelen en feesten, maar ook ruimte bestaat voor goede gesprekken. Wij nodigen je van harte uit om tijdens de UIT langs te komen in onze sociëteit aan de Voorstraat 64. Deze week worden bij UMTC allerlei leuke activiteiten georganiseerd waarmee je een goede indruk krijgt hoe jouw studentenleven eruit gaat zien! Bekijk het complete programma op de achterkant van dit boekje. Nog vragen? Kijk op of spreek één van onze promo s aan! UIT Commissie Bestuur 2013 Wist je dat je bij UMTC in je eerste jaar al in een bestuur kunt?

3 UIT PROGRAMMA 2013 De gehele UIT is er tussen 10:00 en 21:00 de mogelijkheid je in te schrijven in de sociëteit aan de Voorstraat 64 en woensdag tussen 12:00 en 18:00 ook nog bij onze stand op de Uithof. Voor een rondleiding bij UMTC bel je naar Volg ons online: en Maandag 12 augustus 16:30 17:30 Verenigingsparade: UMTC op de Maliebaan! 17:30 19:30 UIT-eten met je mentorgroep bij UMTC, onder het genot van live muziek. 19:30 Einde Borrel bij UMTC. Onvervalst zangtalent dankzij de stemvervormer. Dinsdag 13 augustus 10:00 11:30 UIT-ontbijt: voor 1,- smakelijk wakker worden bij UMTC en LiveBuild sponsoren. 10:30 12:30 Workshop insectenproeverij: wurm die worm naar binnen! 12:30 17:30 Rondleidingen en onvervalst zangtalent met autotune. 15:15 16:00 Praesidesdebat: leer alle verenigingen kennen op het Janskerkhof! 18:00 20:00 UIT-eten met je mentorgroep bij UMTC, onder het genot van live muziek. 21:00 Einde Eindexamenfeest 2.0: herbeleef wat je al vergeten bent. Kom binnen en ontdek onze leuke extra s op dit feest. Woensdag 14 augustus 10:00 12:00 UIT-ontbijt: voor 1,- smakelijk wakker worden bij UMTC en LiveBuild sponsoren. 12:00 18:00 Informatiemarkt. UMTC staat op de Uithof. Kom langs in onze wervelwindcabine of ontwerp je eigen sticker met QR-code. 17:00 19:30 UIT-eten met je mentorgroep bij UMTC, onder het genot van live muziek. 23:00 Einde Stem je Stijl! Zet de avond naar jouw hand, door met je smartphone te stemmen op de muziekstijl die jij wilt horen. Donderdag 15 augustus 10:00 12:00 UIT-ontbijt: voor 1,- smakelijk wakker worden bij UMTC en LiveBuild sponsoren. 12:00 19:00 Chill-UIT dag: kom uitrusten bij de UMTC stand onder het genot van een verse smoothie of vermaak jezelf met chille activiteiten. 21:30 Einde UMTC houdt van Anton! Slotfeest met een spetterend optreden van zanger Anton die de beste Hollandse hits uit de speaker knalt. Daarna nog één keertje UIT je dak gaan op de beste beats. Vrijdag 16 augustus 10:00 15:00 Het loopt een beetje UIT! De laatste mogelijkheid tot inschrijven. Wist je dat je de hele week je eigen QR-code kunt ontwerpen op de sociëteit?

4 LID WORDEN Om lid te worden bij UMTC is het doorlopen van één van de twee introductieperiodes verplicht. De hoofdintroductie vindt plaats van 19 t/m 22 augustus en een na-introductie van 27 t/m 30 augustus. Er is geen verschil tussen de introducties. De introductie is als het ware een stoomcursus UMTC, je doet hier alle kennis op om volwaardig lid te worden. Het is een intensieve week die veel van je zal vragen. De focus ligt op de groepsvorming met je mede-eerstejaars om zo een sterke band tussen aspirantleden en de vereniging te creëren. Ben je ervan bewust dat de introductie een aantal verplichte onderdelen bevat, maar ook garant staat voor studentikoos plezier en daarmee een onvergetelijke week. Je kunt je tijdens de UIT inschrijven in de sociëteit en woensdag ook bij onze stand op de Uithof. Vergeet niet om een bewijs van inschrijving van de Hogeschool of Universiteit mee te nemen en een pasfoto! Houd er ook rekening mee dat UMTC per jaar maximaal 100 nieuwe leden aanneemt. Dit om de kleinschaligheid en daarmee de betrokkenheid van de leden te waarborgen. Wist je dat je voor inschrijving een pasfoto en bewijs van inschrijving nodig hebt?

5 UMTC UMTC is een relatief jonge, snel groeiende studentengezelligheidsvereniging met meer dan 300 zeer actieve leden. Haar sociëteit bevindt zich aan de Voorstraat, midden in het centrum van Utrecht. De vereniging is gemengd en zowel studenten van de Universiteit als van de Hogeschool kunnen lid worden. De leden zijn zeer divers en dus ook absoluut niet in één hokje te plaatsen. Maar waarom zou je juist kiezen voor UMTC? UMTC is een vereniging met een open karakter. Onze leden kennen elkaar allemaal, waardoor je jezelf meteen thuis voelt op onze sociëteit en zo binnen kunt komen lopen. Wekelijks zijn er drie borrelavonden, een diner en door het jaar heen worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals feesten, gala s, een liftwedstrijd door Europa, een zeilweekend, toneelvoorstellingen en een hockeytoernooi. Ook houden we tradities graag in stand: op de sociëteit worden mores gehandhaafd, ieder jaar wordt een Almanak (jaarboek) uitgegeven en is er de mogelijkheid om een jaarclub te vormen of bij een dispuut te gaan. Je kunt je inzetten voor de vereniging door je aan te sluiten bij een commissie of genootschap. Bij UMTC heb je alle ruimte voor je studie. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd je in de vereniging steekt! UMTC kent wel een verplichte introductie waarbij je je mede-eerstejaars en alle aspecten van de vereniging goed leert kennen. Een actief lidmaatschap wordt erg gewaardeerd, maar is vanzelfsprekend ook de beste manier om alles uit de vereniging te halen. Daarom is het bij UMTC als tweedejaars al mogelijk om een bestuur te gaan doen. Lid worden van UMTC betekent dat er een wereld van mogelijkheden voor je opengaat. De vereniging biedt jou de ideale mix tussen studeren, zelfontplooiing en ontspanning! Kijk voor meer informatie eens op Wist je dat komend jaar het Lustrumjaar begint? ook

6 VERBANDEN Jaarclubs en disputen In de eerste maanden van je lidmaatschap kun je een jaarclub vormen. Een jaarclub bestaat uit een groep mensen uit hetzelfde jaar die het goed met elkaar kunnen vinden. Doordat je als jaarclubs samen eet, borrelt, weekendjes weg gaat, 21-diners houdt, meedoet met de biermeterwedstrijd en je eigen kleding draagt, bouw je al snel een onverwoestbare band op. Ondanks dat het niet verplicht is, zit bijna iedereen bij UMTC in een jaarclub. Naast jaarclubs kent UMTC ook disputen. Disputen zijn vriendengroepen met leden uit verschillende jaren die, net als jaarclubs, uiteen lopende activiteiten met elkaar ondernemen. Ieder jaar sluiten enkele nieuwe leden zich aan bij een dispuut, waardoor binnen een dispuut leden uit vele verschillende jaren en van verschillende leeftijden zitten. Op deze manier bouw je ook een band op met leden uit andere jaren. Op dit moment zijn er geen gemengde disputen bij UMTC en de jaarclubs zijn meestal ook ongemengd. Dit betekent echter niet dat gemengde disputen en jaarclubs niet welkom zijn! Genootschappen Binnen de vereniging kun je jezelf ook ontplooien in een van de genootschappen. Dit zijn laagdrempelige verbanden waar leden met dezelfde hobby of interesse in zitten. Op dit moment zijn er onder andere een toneelgenootschap, zanggenootschap, klaverjasgenootschap, wijngenootschap, voetbalgenootschap en een band actief. Dus als je van toneelspelen, wijnproeven, klaverjassen, een balletje trappen of muziek maken houdt, kan je ervoor kiezen om lid te worden bij een van de genootschappen. Als je een hobby hebt die nog niet vertegenwoordigd is, kun je met een aantal anderen zelf een genootschap oprichten. Er is bij UMTC altijd ruimte voor goede initiatieven! Wist je dat wij elke donderdag een sociëteitsdiner hebben?

7 COMMISSIES & ACTIVITEITEN Commissies Een groot gedeelte van de leden van UMTC is actief (geweest) in een commissie. De meeste eerstejaars worden al meteen actief binnen een commissie en dat is ook een van de beste manieren om andere leden te leren kennen. Als je in een commissie zit, kun je bijvoorbeeld feesten en weekenden weg organiseren, tappen in de sociëteit, foto s maken bij activiteiten en op borrelavonden, de website up-to-date houden of helpen met de redactie van het verenigingsblad. Commissies zijn toegankelijk voor ieder lid en er is altijd wel een commissie die bij jou past! En ben jij een echt organisatietalent, dan staan je binnen UMTC nog vele mogelijkheden te wachten. Activiteiten door het jaar heen: Augustus: UIT en introductie September: Wekelijkse eerstejaarsactiviteiten en het Zeilweekend Oktober: Wekelijkse eerstejaarsactiviteiten met onder andere een kroegentocht, mannen- en vrouwenavond en de 1-okter November: De Diesmaand (verjaardag van de vereniging) met het Gala, de Feutis Natalis en almanakuitreiking December: Sinterklaasfeest, BC-dagen en Oud & Nieuw Januari: Nieuwjaarsborrel, Federatiefeest en jaarclubpresentaties Februari: Valentijnsfeest, playbackshow en jaarclubpresentaties Maart: St. Patricks Day, ski-reis en de RAGweek met onder andere een bandjesavond en pubquiz April: Barre Dagen (verjaardag van de sociëteit), Koninginnenacht/-dag, jaarborrels en de ouderdag Mei: Liftweekend, broertjes- en zusjesdag en Gotcha?! Juni: Toneelvoorstelling en het Zomergala Juli: Leegzuipavond Wist je dat onze sociëteit vernoemd is naar de oprichter van UMTC?

8