Cultuursalon van 2 december 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cultuursalon van 2 december 2010"

Transcriptie

1 Inleiding Cultuursalon van 2 december 2010 Het cultuursalon rond Cobra.be leverde vele goede ideeën. Cobra.be is zijn eigen weg en plaats aan het zoeken en wil daarvoor onder meer samenwerken met de culturele partners. Het doet dat vooral op twee niveaus: 1. Uitwisseling van content. Dat betreft vooral de uitwisseling van audiovisueel materiaal over evenementen. 2. Samen ontwikkelen van concepten en crossmediale projecten. De samenwerking binnen een productie is moeilijk, zelfs frustrerend. Elk medium heeft zijn eigen wetmatigheden het creatieve proces van vaklui vraagt een grote autonomie om het beste resultaat te halen. Het cultuursalon zocht in de eerste plaats naar crossmediale samenwerkingsvormen, maar alle werkgroepen formuleerden ook voorstellen die zich op het redactionele of het productionele veld situeren. Deze opmerkingen zijn gebundeld in een eerste hoofdstuk, aangevuld door een standpunt van Cobra.be zelf. Het tweede hoofdstuk focust op de voorstellen tot samenwerking. Ik heb alvast een selectie gemaakt van die ideeën die naar mijn gevoel levensvatbaar zijn. Cobra.be wil nu samen met de steunpunten deze voorstellen toetsen op haalbaarheid. Ik plan in het voorjaar een nieuwe brainstorm in samenspraak met de themacoördinatoren om concreet op één idee per werkgroep verder te werken. Ik hou eraan om iedereen die aan deze dag meewerkte te bedanken voor zijn openheid, creatieve inbreng en bereidheid tot samenwerken. Walter Couvreur Netmanager Cobra.be

2 Algemene opmerkingen 1. Uitwisseling van audiovisueel materiaal Er blijft een communicatieprobleem tussen sector en Cobra.be. De sector kent de mogelijkheden van Cobra.be mbt de uitwisseling van content niet of onvoldoende. Cobra.be integreert audiovisueel materiaal die door de culturele partners gemaakt zijn in zijn site en stel vice versa via een widget zijn materiaal ter beschikking van de cuturele partners. To Do: Cobra.be organiseert een road show voor de steunpunten om aan zo veel mogelijk partners uit te leggen wat de mogelijkheid tot delen van content zijn. 2. Dossiers Bijna elke werkgroep had een suggestie over de contextualisering van culturele evenementen of de uitwerking van dossiers. Het aantal mensen dat geïnteresseerd is in inleidingen en nagesprekken groeit. Programmafolders blijven bestaan, net als inleidingen op voorstellingen. In een tijdperk waarin mobiele toestellen meer en meer verspreid geraken kan informatie (achtergrond, opinie, context) over een voorstelling gemakkelijk via deze alternatieve weg ter beschikking gesteld worden van de cultuurconsument. Cobra.be kan een belangrijke rol spelen in dit aanbod. Het vergt evenwel een duidelijke verwijzing en communicatie van de organisator naar de plaats op Cobra.be (url) waar deze informatie ter beschikking staat. Cobra heeft een zeer rijk audiovisueel archief. Zo kan Cobra.be voor concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, boeken of monumenten een soort van identity-kit of dossier ter beschikking stellen waar je standaardinformatie over het topic terugvindt. Het dossier kan trouwens meer dan alleen maar VRT materiaal bevatten. Kunstenaars en organisaties kunnen hun eigen materiaal online plaatsen (cfr. 1), musea kunnen hun archiefmateriaal uploaden. Dit vergt rechtstreekse lijnen en directe aanspreekpunten tussen Cobra.be en de kunstensector. In die zin zijn die kunstencentra voor Cobra.be wat persagentschappen zijn voor journalisten en de nieuwsdienst. To Do: Cobra.be moet zijn architectuur zo bouwen dat het actualiteit linkt met achtergrond en context bij het item. Bij de vernieuwing tijdens het voorjaar zal gewerkt worden aan de manier waarop dossiers opgebouwd en ter beschikking gesteld worden. 3. Nieuws of geen nieuws De meeste media focussen nu al op de culturele actualiteit wat in première gaat, wat hot is. Daarachter schuilt evenwel een veel breder aanbod (hernemingen, permanent aanbod, etc) en interessante zaken die niet meteen gelinkt zijn aan een bepaald gebeuren/evenement. Deze events hebben geen nieuwswaarde en komen bijgevolg zelden aan bod in de culturele berichtgeving. Cobra.be wil extra inzetten op nieuws en wil even snel en belangrijk zijn op dat vlak als Deredactie.be. De culturele partners adviseren om Cobra.be toch ook een onderscheidend vermogen te geven in de aandacht voor minder bekende kunstenaars en minder mediagenieke of kleinere initiatieven. Diepgang en aandacht voor wat niet meteen hot news is en blijft een USP van Cobra.be.

3 To Do: bij zijn vernieuwing moet Cobra.be een evenwicht vinden tussen groot en klein cultuurnieuws. We zijn ons hiervan bewust. Maar de long tail theorie is van toepassing. Cobra.be moet zijn plaats verwerven en een breed publiek aanspreken. Het is een massamedium. Push en aanknopen bij mediagenieke evenementen en grote thema s is onontbeerlijk. Maar het aanvullend aanbod is er zeker ook. Misschien niet zo prominent, maar via linken bereikbaar en door betrouwbare gidsen aangeprezen. 4. Gids Cobra.be heeft meerdere gidsen (wegens persoonlijke voorkeur) met autoriteit nodig. Het betreft bekende koppen of professionele recensenten die hun kijk en visie geven op het recente of minder recente aanbod. De gidsfunctie kan ook ingevuld worden door tips en tops, zodat de volledige lijst van culturele evenementen (Uit in Vlaanderen) omgezet wordt tot aanbevelingen. To Do: Cobra.be wil investeren in culturele heroes en in tips & tops, ook in rating en opinie. Belangrijk is bij de keuze van de ambassadeurs ook rekening te houden met diversiteit, zodat ook specifieke doelgroepen hun weg vinden naar de cultuursite. 5. Jongeren Mogelijkheid om studenten (kunst/film/mediaopleidingen) te betrekken in de berichtgeving rond cultuur en de aanmaak van audiovisueel materiaal.

4 Ideeën voor Projecten Vlaams Theater Instituut 1. Het huis van vertrouwen Cobra.be licht een productiehuis, creatiehuis of gezelschap door en toont waar het voor staat, hoe het zijn maatschappelijke opdracht invult, hoe het zijn doelpubliek bedient, hoe het ingepland is in zijn sociale en fysieke omgeving en hoe het als werkomgeving functioneert. Een organisatie als motor, als sociale omgeving, als geïntegreerde creatieve omgeving. De culturele speler wordt bekeken door zijn beleid, zijn medewerkers, zijn publiek en de buurtbewoners. Bezoekers reflecteren op wat gebracht wordt. Een 360 graden beeld dus. Dit kan aangroeien en blijven leven in een reflectie en dialoog met en grotere omgeving (het internet). We hebben nood aan een sterk format en een financieel model. Hierbij moet ook rekening gehouden worden met minder grote spelers, zodat op langere termijn een representatief en gediversifieerd beeld wordt geschetst van speelplekken en spelers in Vlaanderen en hun bijdrage aan de maatschappij. 2. Jongeren in huis. Jongeren zijn vertrouwd met (hun) beeldtaal en maken met alle gemak beeld- en fotoverslagen. Dit project kan jongeren uit een media- of theateropleiding, culturele postgraduaten of DKO (beeld, foto) of amateurkunst (CVB), zelfs middelbaar onderwijs op een eigen manier betrekken bij de creatie en tot stand komen van een productie. Ze maken hun verslag van, hun reflectie op hun contact met artiesten en een gezelschap of productiehuis. Samenwerking met onderwijs is hier een vertrekpunt. 3. Virtueel podium Theaterprojecten spelen zich steeds vaker crossmediaal af, ttz. niet enkel op scène maar ook online, via mainstream media, live, etc. Cobra.be kan een deel worden van zo n artistiek project en dus een rol spelen in het productieproces.

5 Stichting Lezen 1. Poëzie in beeld Studenten maken een animatiefilm van een gedicht (cfr. Leesmij.nu). Dit kan een project worden in samenwerking met kunstonderwijs of jongerenprojecten (o.a. CJP) of zelfs Middelbaar Onderwijs (cfr. VTI idee 2). Er zijn meerdere impressies bij één gedicht. Rond het gedicht kan een eigen universum gemaakt worden (context, informatie over de schrijver, mening en interpretatie van andere schrijvers, kunstenaars, interpretatie van musici). 1. De Minuut. Een reeks waarin boeken uitgelegd worden in 1 minuut. Dit kan in verschillende reeksen (Klassiekers, een verjaardag van een auteur, etc) of naar aanleiding van een project (cfr. Literaire Lente). 2. De Leesclub Een vaste groep lezers bespreekt boeken op Cobra.be. Dit wordt een club van ambassadeurs, eventueel een geheel van bestaande leesclubs, die voor een periode zijn tent opslaat op de stek van Cobra.be. Het kan evengoed een meta-luisterclub zijn, waar bestaande leesclubs hun ideeën uitwisselen en dialogeren met cobrabezoekers. In dit model is Cobra.be de host in een symbiose tussen Openbare Omroep en leesclubs overal ten velde. De Cobra Leesclub. 3. Literair Thema Een webevent. Het verschijnen van een boek geeft aanleiding tot en 360 benadering, waarin een hele context tot leven komt. Naast preview van tekstfragmenten kan het gaan om verfilming van het boek, exclusief interview met de auteur, de vertaler, een quiz rond de auteur, linken naar gelijkaardige thematiek, een portret van de schrijver, overzicht van zijn werk, reflectie van webbezoekers, link met sites van ander openbare omroepen en de uitgever, bv s die ambassadeur zijn van de schrijver, archiefmateriaal, contextualisering, plaatsen of muziek of gegevens uit het boek uitgelegd, evenementjes (cfr. een leesnacht in een bibliotheek waar verschillende BV s voorlezen uit het oeuvre van de auteur). Kortom, een hype maken rond het verschijnen van een boek.

6 Muziekcentrum 1. Muziekfestivals Vlaanderen wordt van midden juni tot midden september overspoeld door allerhande festivals voor allerhande doelpublieken. Cobra.be kan de katalysator worden voor die festivals, trouwens meer dan alleen maar muziekfestivals. Een focus op zomerfestivals, met naast de grote ook de kleinere festivals. Een nauwe samenwerking met vooral de radionetten van de VRT dringt zich hier op, maar Cobra.be kan een meerwaarde bieden in de volledigheid en de extra content en interactiviteit. Dating, foto s, video, commentaren, muziekfragmenten, etc. 2. De Muziekdokter De formule van de boekendokter is een aanstekelijk model voor andere dokters. Zo is een gelijkaardige formule best denkbaar voor muziek en andere terreinen. De muziekdokter kan een rol spelen in de muziekfestivals special van project Thematische ontsluiting van het archief Een samenwerking met partners rond één bepaald thema. Vb. oude muziek in Vlaanderen, 100 jaar Vooruit of het provinciaal rockconcours, filmmuziek (Filmfestival Gent). Ook hier kan gewerkt worden met het archief + kan je wedstrijdelement aan verbinden, vb. sample : oude dingen samenvoegen/remixen.

7 VAF 1. Customer related content Film is een belangrijk onderdeel van het Cobra.be aanbod. Het filmaanbod is evenwel zeer gevarieerd en er is een grote diversiteit aan filmliefhebbers. Hanteren van gebruikersprofielen is voor het filmaanbod dus geen overbodige luxe. Webbezoekers hebben een gids op maat nodig, die hen leidt naar cinemazalen, maar ook naar DVD aanbod en tv zenders. 1. Aanspreekpunt Er is nood aan een single point of contact binnen VRT en binnen de filmsector om het aanbod op VRT en in de zalen samen te brengen en de communicatie tussen producenten, verdelers en cinemazalen te stroomlijnen.

8 Vlaams Architectuurinstituut 1. Cobra Nostalgie Aandacht voor architectuur kan een nostalgische insteek hebben. Oude beelden (bv over oude infrastructuurwerken) spreken mensen soms meer aan dan het hedendaagse. De ontsluiting van het archief kan Vlaanderen tonen zoals het vroeger was en daarnaast tonen wat er stedebouwkundig van geworden is. Geen pure melancholie, want hedendaagse architectuur heeft ook zaken verbeterd. 2. Dag van de Architectuur Cobra.be kan de partner zijn voor dit project. Het project zelf werkt met wandelingen en stelt gebouwen open (uitsluitend nieuwbouw). De Braem kaart gaf aan hoe Cobra.be hier een rol kan in spelen. Het kan de te bezoeken plaatsen in kaart brengen, audiovisuele context voorzien en dit aanbod ook op mobiele toestellen beschikbaar maken, zodat de kaart als een audiovisuele gids kan gebruikt worden. Het audiovisuele materiaal kan archiefmateriaal zijn of nieuw gemaakte content. Er kunnen speciale projecten ontwikkeld worden op exclusieve plaatsen, die normaliter niet publiek toegankelijk zijn. Een actie die mensen selecteert voor een event in die locatie.

9 Faro 1. De geschiedenis van de kleine man Vlaanderen is één groot archief van familiegeschiedenissen. Ze schrijven elke een kleine paragraaf in de geschiedenis van Vlaanderen zelf. Dagboeken, foto s, voorwerpen, filmpjes, wenskaarten, menu s, officiële documenten je kan een geschiedenis schrijven in voorwerpen, of liever, de cobra.be bezoeker die geschiedenis laten schrijven. Mensen kunnen hun materiaal (foto, filmpje, tekst, etc) opladen en zelf documenteren en Cobra.be kan deze encyclopedie van Vlaanderen vormgeven. 2. Vlaanderen Feest Een gedocumenteerde lijst van volksfeesten en hun herkomst en legende. Geïllustreerd met UGC, zodat de feesten een tijdsdimensie krijgen. 3. Verhaal van de week De verhalendatabank, eventueel aangevuld met eigen archief. Volksverhalen, volksliedjes, volkse wijsheden tot en met de urban legends en hedendaagse verhalen. Ook de verhalen van kinderen. 4. Bedreigde voorwerpen Rubriek rond zaken die langzaamaan uit onze cultuur verdwijnen of reeds verdwenen zijn (vb. telefooncellen/ spreeuwenvangst/ Driekoningen/ ).

10 BAM 1. Week van de Actuele Kunst De boekensector staat al heel ver in de professionalisering van de publiekscommunicatie geculmineerd in verschillende momenten van het jaar (cf. Boekenbeurs, Gouden Uil, etc.). Binnen de actuele beeldende kunsten zou een dergelijke strategie ook kunnen worden uitgebouwd, ondersteund door Cobra.be, CultuurNet, kranten, tijdschriften en andere kanalen van VRT. Een multimediaal verhaal zou kunnen leiden tot een jaarlijks momentum waarin de moderne beeldende kunsten Vlaanderenwijd alle registers opentrekken en zo in het brandpunt van de publieke belangstelling komen te staan, vergelijkbaar met het momentum dat de boekenbeurs met zich meebrengt voor de letteren. Dit kan worden opgehangen aan Art Brussels (misschien een week/dag, nog nader te benoemen, misschien met jaarlijks veranderend thema). Er zou ook een prijsuitreikingsluik kunnen aangezet worden, eventueel prijs van de Vlaamse Gemeenschap (?).

CultuurSalon 2 december - FARO

CultuurSalon 2 december - FARO CultuurSalon 2 december - FARO 1/5 Aanwezig Roel Daenen (roel.daenen@faronet.be) (moderator) Annemie Van Hove (annemie@cultuurnet.be) (verslaggever) Katrijn D hamers (katrijn.dhamers@faronet.be) Marika

Nadere informatie

Ook jouw activiteiten in de kalender op Retie.be! Handleiding bij het invoeren

Ook jouw activiteiten in de kalender op Retie.be! Handleiding bij het invoeren Ook jouw activiteiten in de kalender op Retie.be! Handleiding bij het invoeren Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Wat is de evenementenkalender van Retie?... 3 1.2. Hoe krijg je jouw informatie in de agenda

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014.

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Inhoud 1. Profiel deelnemend publiek 2. De enquête a. Donateurs: hun voorkeur om een project

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld

Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld vertoners, distributeurs, reflectie en omkadering, educatie en archivering culturele vertoners stellen vast VOD, thuisconsumptie,

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Aan de Erfgoedtafel Verslag van de vijf sessies met lokale partners in Brabant

Aan de Erfgoedtafel Verslag van de vijf sessies met lokale partners in Brabant Aan de Erfgoedtafel Verslag van de vijf sessies met lokale partners in Brabant Erfgoedcontent is alom aanwezig. In boeken, foto s, films, documenten en verhalen is een divers palet aan erfgoed vastgelegd.

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet SUBSIDIERING IN HET KADER VAN HET KUNSTENDECREET I. Kunstenorganisaties geheel van de projecten II. Organisaties voor kunsteducatie en organisaties voor sociaal-artistieke geheel van de projecten III.

Nadere informatie

OPRICHTING 21/12/2012 2013-2014 OPSTART 2015: OVERGANGSJAAR. Financiering Minister Gatz & Minister Crevits

OPRICHTING 21/12/2012 2013-2014 OPSTART 2015: OVERGANGSJAAR. Financiering Minister Gatz & Minister Crevits OPRICHTING 21/12/2012 2013-2014 OPSTART 2015: OVERGANGSJAAR Financiering Minister Gatz & Minister Crevits VIAA: FOCUS EN MODEL DIGITALISEREN INTERACTIE ARCHIVEREN Nog 500.000 uur te digitaliseren in de

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Meerjarige werkingsubsidies Projectsubsidies (organisaties) Subsidies voor kunstenaars: Ontwikkelingsgerichte beurzen Projectsubsidies voor kunstenaars Creatieopdrachten

Nadere informatie

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS VTO-cultuurvragen Onderstaand zijn de vraagformuleringen zoals gehanteerd in VTO2012 afgedrukt. De respondenten kregen een brief toegestuurd waarin ze uitgenodigd werden om de VTOenquête via het internet

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Kunstendecreet. decreet ondersteuning professionele. kunsten Vlaamse Gemeenschap

Kunstendecreet. decreet ondersteuning professionele. kunsten Vlaamse Gemeenschap Kunstendecreet decreet ondersteuning professionele kunsten Vlaamse Gemeenschap Vernieuwing regelgeving Kunsten 1. Historiek 2. Structuur nieuwe Kunstendecreet 2.1. Organisatie Kunstenbeleid 2.2. Subsidie

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

INFO - Alternatieve stage - Over de grenzen. 3 BaKO 2015-2016

INFO - Alternatieve stage - Over de grenzen. 3 BaKO 2015-2016 INFO - Alternatieve stage - Over de grenzen 3 BaKO 2015-2016 Overzicht 1. Alternatieve stage/ Over de grenzen Wat is dit? Het competentieprofiel Mogelijkheden alternatieve stage Mogelijkheden over de grenzen

Nadere informatie

Nummer 2 - Februari 2012. De marketing van internetshoppen. Wat de tablet voor een tijdschrift kan doen. Nieuwe vs. oude media. De perfecte vormgeving

Nummer 2 - Februari 2012. De marketing van internetshoppen. Wat de tablet voor een tijdschrift kan doen. Nieuwe vs. oude media. De perfecte vormgeving Nummer 2 - Februari 2012 Wat de tablet voor een tijdschrift kan doen De marketing van internetshoppen Nieuwe vs. oude media De perfecte vormgeving RUBRIEKEN 8 Column: Sak van den Boom 45 Agenda p. 46 18

Nadere informatie

Projectsubsidies organisaties: doel

Projectsubsidies organisaties: doel Projectsubsidies organisaties: doel De projectsubsidiëring is erop gericht organisaties die niet structureel ondersteund worden, de kans te bieden om één project, afgerond in tijd en doelstelling, te realiseren.

Nadere informatie

de huidige generatie jongeren leest minder dan vroeger (Heesters e.a. 2007)

de huidige generatie jongeren leest minder dan vroeger (Heesters e.a. 2007) Uitdagingen voor de literatuurdidactiek in de lerarenopleiding de huidige generatie jongeren leest minder dan vroeger (Heesters e.a. 2007) 1 Vlaanderen (2011) OIVO: 60% van de jongeren (10-17 jaar) leest

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Sociale Media Sociale Media Sociale Media Sociale Media Micro blogs Social Bookmarking Social Networking (community sites) Social Networking voor zakelijk gebruik Social News sites Weblogs Dating sites

Nadere informatie

A R C H I E F. desingel. Juni 2004. x i - 1 -

A R C H I E F. desingel. Juni 2004. x i - 1 - A R C H I E F desingel Juni 2004 x i - 1 - Archief desingel 1. Identificatie 1.2. Titel, naam, omschrijving Archief van het Internationaal Kunstcentrum desingel. 1.3. Datum of periode van ontstaan Vanaf

Nadere informatie

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE 100% vernieuwd, 100% duurzaam Gezond nu, gezond blijven 2015 gezondnu volgt niet MAAR LEIDT EN DUIDT, IS EERLIJK EN CONCREET UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN Feiten + CIJFERS MAGAZINE Online

Nadere informatie

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 30 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Viering Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Tielrode Dames en heren Vandaag start de paasvakantie. Voor

Nadere informatie

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht Stadsschouwburg Utrecht Bijeenkomst culturele instellingen 6 juli 2007 Verschil Maken Uitwerking: twee loketten 1. Artistieke beslissingen: fondsen persoongerichte subsidies (inter)nationale projecten

Nadere informatie

De Nieuwe Ooster Handboek Beleidsvisie Kunst (april 2016) 1 Inleiding

De Nieuwe Ooster Handboek Beleidsvisie Kunst (april 2016) 1 Inleiding De Nieuwe Ooster Handboek Beleidsvisie Kunst (april 2016) 1 Inleiding De Nieuwe Ooster heeft een kwaliteitsslag achter de rug, zowel qua park(inrichting) als architectonisch. (Gouden Piramide voor opdrachtgeverschap)

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

BIJLAGEN. De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Het culturele draagvlak, deel 11. Nathalie Sonck.

BIJLAGEN. De virtuele kunstkar. Cultuurdeelname via oude en nieuwe media. Het culturele draagvlak, deel 11. Nathalie Sonck. BIJLAGEN De virtuele kunstkar Cultuurdeelname via oude en nieuwe media Het culturele draagvlak, deel 11 Nathalie Sonck Jos de Haan Bijlage A Tabellen bij hoofdstuk 2... 2 A.1 Bij culturele informatie raadplegen

Nadere informatie

Doelstelling 20 jaar GO!

Doelstelling 20 jaar GO! Doelstelling 20 jaar GO! Dit feestjaar wordt aangegrepen om ons net op een zichtbare en feestelijke manier onder de aandacht te brengen en tezelfdertijd te werken aan een zinvol pedagogisch/strategisch

Nadere informatie

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden Inhoudsopgave Pagina Bron 1 Design Marcel Wanders. 2 Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bron 3 Recensie over Boijmans van Beunigen 3 Bron 4 Flip in de klas. 4 Bron

Nadere informatie

voor bibliotheken Communitybuilding rondom bibliotheken

voor bibliotheken Communitybuilding rondom bibliotheken voor bibliotheken Communitybuilding rondom bibliotheken Verslag Pilot 2017 ProBiblio Inleiding Communities zijn hot, iedereen lijkt er wel mee bezig te zijn. Ook de Bibliotheek. Want is het bibliotheekpubliek

Nadere informatie

narrowcasting zonder gedoe!

narrowcasting zonder gedoe! narrowcasting zonder gedoe! Jouw programmaboekje Beeldbank Entertainment Live Feeds Video s delen Content op maat Adverteren Een rijk programma De videotemplates en widgets van easyscreen zijn handige

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Bijlage B Sport en cultuur. Annet Tiessen-Raaphorst Andries van den Broek

Bijlage B Sport en cultuur. Annet Tiessen-Raaphorst Andries van den Broek Bijlage B Sport en cultuur Annet Tiessen-Raaphorst Andries van den Broek Ter toelichting Deze bijlage bevat beschrijvende tabellen van de deelname aan diverse specifieke vormen van cultuurbezoek en cultuurbeoefening

Nadere informatie

Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond.

Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-01-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht Introductie AV media afgerond. Je hebt de opdracht De invloed en kracht van AV media afgerond. Intro: Voordat je een AV productie gaat maken, moet

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Down The Rabbit Hole Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Inhoudsopgave 02. Inhoudsopgave & Inleiding 03. Sitemap 04. Home

Nadere informatie

Het Mobiel Erfgoed Plein

Het Mobiel Erfgoed Plein Het Mobiel Erfgoed Plein 30 april 2017 Mobiele Collectie Nederland Eén van de belangrijkste doelstellingen van de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) is het verhogen van de zichtbaarheid van mobiel

Nadere informatie

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Hans Peijnenburg Performis Eigenlijk weet u het wel: uw papieren magazine

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

LeesRadar Vragenlijst

LeesRadar Vragenlijst Jump to page: Page 1 Voer Uit 0% Uw mening over de LeesRadar Beste deelnemer, Afgelopen twee weken heeft u gebruik kunnen maken van de LeesRadar. Wij zijn erg benieuwd wat u ervan vond. Hieronder volgen

Nadere informatie

Enquête MEDIA Desk Vlaanderen

Enquête MEDIA Desk Vlaanderen Enquête MEDIA Desk Vlaanderen 1. Ken je het MEDIA Programma van de Europese Commissie? Ja 79,8% 103 Nee 20,2% 26 answered question 129 skipped question 15 1 of 12 2. Hoe goed ken je deze steunmaatregelen

Nadere informatie

Opera. Verzamelaar Ontdekken Theater. Kunstenaar. Reizen. Ruimdenkend Welgesteld. Dit is Anna. Goed geïnformeerd. Honger naar meer.

Opera. Verzamelaar Ontdekken Theater. Kunstenaar. Reizen. Ruimdenkend Welgesteld. Dit is Anna. Goed geïnformeerd. Honger naar meer. Dit is Anna. Zij leest Kunstbeeld als kunstfreak. Goed geïnformeerd Verzamelaar Ontdekken Theater Opera Tentoonstellingen Ruimdenkend Welgesteld Reizen Extravert Kunstenaar Creatieve hobby s Honger naar

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Graduation Project: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam

Graduation Project: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam Graduation Project: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam. Main tutors: Christoph Grafe, Heike Löhmann. Technical tutor: Maarten Meijs. Student Rob Wesselink, b1212362. P5 . Geschiedenis. Het

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

De digitale kiosk: Collectieve digitale distributie van content van Vlaamse & Nederlandse cultuurtijdschriften

De digitale kiosk: Collectieve digitale distributie van content van Vlaamse & Nederlandse cultuurtijdschriften De digitale kiosk: Collectieve digitale distributie van content van Vlaamse & Nederlandse cultuurtijdschriften Workshop De Brakke Grond, Amsterdam, 21 mei 2015 Workshop - Inhoud 1. Presentatie (20 minuten)

Nadere informatie

voor audiovisueel erfgoed

voor audiovisueel erfgoed Onderzoeksrapport Beeld en Geluid: Mobiel platform voor audiovisueel erfgoed Uitgave: 14-10-2012, versie 1.1 Door JBLT ; Jonathan Marchal, Bas van Agten, Laurens Carbo, Thijs Blaas Voorwoord Om een goed

Nadere informatie

Bioscoopbezoek. Algemeen cultuurparticipatiecijfer (samenstelling van meer dan 40 activiteiten concerten, festivals, podium, musea, film)

Bioscoopbezoek. Algemeen cultuurparticipatiecijfer (samenstelling van meer dan 40 activiteiten concerten, festivals, podium, musea, film) Algemeen cultuurparticipatiecijfer (samenstelling van meer dan 40 activiteiten concerten, festivals, podium, musea, film) 10 1. Musea/tentoonstellingen 2. Bioscoopbezoek 3. Podiumkunsten 4. Erfgoedactiviteiten

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO.

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO. CKV kerndoelen en eindtermen Er zijn duidelijke doorlopende leerlijnen van het basisonderwijs naar de onderbouw en het onderbouw naar de bovenbouw. De betreffende, ook wettelijk verplichte kerndoelen en

Nadere informatie

voor audiovisueel erfgoed

voor audiovisueel erfgoed Projectplan Beeld en Geluid: Mobiel platform voor audiovisueel erfgoed Uitgave: 2-10-2012, versie 1.1 Door JBLT ; Jonathan Marchal, Bas van Agten, Laurens Carbo, Thijs Blaas Inhoudsopgave Gegevens... 3

Nadere informatie

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo < A r tfac tor y > N a a s t e e n s t e r k b a s i s p a k ke t, t i j d vo o r t a l e n t! Enter de wereld van de digitale kunst en media Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo Fa s t L

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoudsopgave. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Onderwerpen Google Analytics training... 2 3. Werkwijze training... 5 1 1. Inleiding Google Analytics is net als Excel gratis te gebruiken.

Nadere informatie

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video 9 van de 10 Nederlanders tussen 14 en 65 jaar die online video kijken doet dit tijdens primetime, zowel doordeweeks als in het weekend. Ouderen

Nadere informatie

Toespraak Sven Gatz Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel CultuurContentement Brussel, dinsdag 13 maart 2018.

Toespraak Sven Gatz Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel CultuurContentement Brussel, dinsdag 13 maart 2018. Toespraak Sven Gatz Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel CultuurContentement Brussel, dinsdag 13 maart 2018 Dames en heren, - Het wordt een interessant jaar! Het proces van de overdracht van de

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families

Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Natuurlijk doe ik graag iets cultureels, maar De verwachtingen van occasionele cultuurproevers & families Toerisme Vlaanderen - Bootcamp 24 oktober 2017 Meise Oktober 2017 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be

Nadere informatie

magazine Only for artists Interne nieuwsbrief #3 22 I 23 I 29 I 30 AUG 5 I 6 I 12 I 13 SEP 2009 Locatie wordt expowaardig

magazine Only for artists Interne nieuwsbrief #3 22 I 23 I 29 I 30 AUG 5 I 6 I 12 I 13 SEP 2009 Locatie wordt expowaardig Interne nieuwsbrief #3 4 Locatie wordt expowaardig Eerste aanpassingswerken worden uitgevoerd Mandelart.be is ONLINE! Spano steunt onze Zwitserse kunstenaars Media- en sponsornieuws mandelart.be is ONLINE!

Nadere informatie

Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit

Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit Evaluatie Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit De Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit bestaat 1 jaar. In dat jaar verschenen 20 edities van onze nieuwsbrief. Tijd om eens te zien wat we kunnen verbeteren aan het

Nadere informatie

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media Opgeleid als grafisch vormgever en illustrator ontwikkelde ik me tot een veelzijdig en eigenzinnig creatief op het snijvlak van professionele communicatie en multimediaal ontwerp. SpOp is een samenwerking

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

ADDENDUM BEHEERSOVEREENKOMST INZAKE HET OPENBARE OMROEPDOMEIN CULTUUR

ADDENDUM BEHEERSOVEREENKOMST INZAKE HET OPENBARE OMROEPDOMEIN CULTUUR ADDENDUM BEHEERSOVEREENKOMST INZAKE HET OPENBARE OMROEPDOMEIN CULTUUR Tussen De Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door de Vlaamse regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, Vlaams minister

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Stageplan. Máxima Medisch Centrum. Marijke Bax / 2142490

Stageplan. Máxima Medisch Centrum. Marijke Bax / 2142490 Stageplan Máxima Medisch Centrum Marijke Bax / 2142490 2 Adresgegevens Naam: Marijke Bax Adres: Kouwbergen huisnummer: 4 Postcode: 6027 NS plaats: Soerendonk Huistelefoon: 0495-495065 Mobiel:06 57 31 12

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Promoting)events)via)sociale)media)/)Ruben)Shobiye)3EPM2! 1!

Promoting)events)via)sociale)media)/)Ruben)Shobiye)3EPM2! 1! Promoting)events)via)sociale)media)/)Ruben)Shobiye)3EPM2 1 =)INLEIDING)=) ) Museumnacht is een jaarlijks initiatief van de stad Gent en ging door op donderdag 28 november.hetwordtgecoördineerdvanuithetstam(stadsmuseumgent).tijdensdezeavond

Nadere informatie

Online videostrategie

Online videostrategie Online videostrategie In 2019 zal 80% van het wereldwijde internet verkeer bestaan uit video Cisco Video is overal Consumenten en meer specifiek jongeren produceren constant ook zelf video. Video natives

Nadere informatie

gesubsidieerde audiovisuele producties/ projecten en andere projecten binnen de audiovisuele sector nihil

gesubsidieerde audiovisuele producties/ projecten en andere projecten binnen de audiovisuele sector nihil Pascal Smet Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel Bevoegdheid : ar (2009-heden) onderwijs en vorming audiovisuele nihil nihil Bevoegdheid : ar (2009-heden) jeugd audiovisuele

Nadere informatie

HIDDEN TREASURES. Patronen zichtbaar maken. Naam: Klas:

HIDDEN TREASURES. Patronen zichtbaar maken. Naam: Klas: Patronen zichtbaar maken Naam: Klas: Kunst en media: Zoek een verborgen patroon op het internet en maak hier een artistiek product van Consulate of Google Jeroen van Loon Kill Your Darlings In deze lessenserie

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Media en diversiteit. Doelstellingen. Focus van het onderzoek. Methodologie

Media en diversiteit. Doelstellingen. Focus van het onderzoek. Methodologie Doelstellingen Meer diversiteit in de media door concrete beleidsaanbevelingen en mogelijke acties door de mediasector in drie domeinen: Media en diversiteit Aanbevelingen ten behoeve van de Vlaamse minister

Nadere informatie

E-MAIL MARKETING GRIP OP DE BEZETTING

E-MAIL MARKETING GRIP OP DE BEZETTING E-MAIL MARKETING GRIP OP DE BEZETTING WIE HEEFT EEN NIEUWSBRIEF? WAAROM E-MAIL MARKETING? VEEL MEER GRIP 1. Meer grip op bereik, minder afhankelijk 2. Meer grip op websitebezoekers 3. Potentiële gasten

Nadere informatie

MAAK EEN SLAG ONLINE. Sla nu een virtuele slag met de Werkende Website!

MAAK EEN SLAG ONLINE. Sla nu een virtuele slag met de Werkende Website! MAAK EEN SLAG ONLINE Als ondernemer of onderneming wilt u een goede website. Die vormt een steeds belangrijker wordend visitekaartje! Hebt u ook het gevoel dat uw website beter, mooier en gemakkelijker

Nadere informatie

In het hoofd van de gebruiker. Resultaten Lezersonderzoek Digitaal lezen Ereadingevent Lessius Mechelen 9 juni 2011

In het hoofd van de gebruiker. Resultaten Lezersonderzoek Digitaal lezen Ereadingevent Lessius Mechelen 9 juni 2011 In het hoofd van de gebruiker Resultaten Lezersonderzoek Digitaal lezen Ereadingevent Lessius Mechelen 9 juni 2011 1 Situering o IWT onderzoeksproject Van e-reader tot e- reading o 35 bedrijven/organisaties

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

Onderzoek naar archieven en collecties in de beeldende kunsten

Onderzoek naar archieven en collecties in de beeldende kunsten Onderzoek naar archieven en collecties in de beeldende kunsten Omkadering I. AANLEIDING VAN HET VOORONDERZOEK 1 II. BEOOGDE RESULTATEN VAN HET VOORONDERZOEK 2 III. WERKWIJZE 3 I. Aanleiding van het vooronderzoek

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

WAALSE KROOK. Chronologisch aanlooptraject

WAALSE KROOK. Chronologisch aanlooptraject Chronologisch aanlooptraject Visie Steden zijn de toekomst. En de stad van de toekomst is een 'open stad'. Visie Waar ideeën, contacten, data, infrastructuur, gebruiksvoorwerpen, verhalen... worden gedeeld.

Nadere informatie

Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013

Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013 Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013 Vanaf 9.15 werd het druk bij Cubiss in Tilburg. Zo n 45 co-creanten verzamelden zich in de vergaderruimte om mee te denken over de Online Academy,

Nadere informatie

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten,

Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, presenteert Organisatoren gezocht Op donderdagavond 30 april 2015, tijdens de Week van de Amateurkunsten, wil Poppunt samen met steden en gemeenten, jeugdhuizen en -verenigingen, scholen, clubs, concertzalen,

Nadere informatie

De student neemt een open en motiverende houding aan De doelen van sem1 zijn op voldoende wijze verworven SEM6 SEM 5 SEM 4 SEM 3 SEM 2 SEM 1

De student neemt een open en motiverende houding aan De doelen van sem1 zijn op voldoende wijze verworven SEM6 SEM 5 SEM 4 SEM 3 SEM 2 SEM 1 TAKENBLAD 2018-2019 MUZISCHE OPVOEDING 3 Examen- en leertaak DOELEN inzicht verwerven in muzisch werken inzicht verwerven in het eigen muzisch proces en mogelijke volgende stappen eigen muzische ervaringen

Nadere informatie

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine Omroep MAX Factsheet MAX Magazine ANWB Media en MAX Magazine Senioren worden steeds vitaler. Blijven langer zelfstandig. Staan midden in het leven. Omroep Max, de omroep voor 50-plussers, begrijpt dat

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

VANDAAG IN VLAANDEREN INDUSTRIEËN CREATIEVE MAPPING EN BEDRIJFSECONOMISCHE ANALYSE

VANDAAG IN VLAANDEREN INDUSTRIEËN CREATIEVE MAPPING EN BEDRIJFSECONOMISCHE ANALYSE CREATIEVE INDUSTRIEËN IN VLAANDEREN VANDAAG MAPPING EN BEDRIJFSECONOMISCHE ANALYSE WAT? WAA 2 WAT ZIJN CREATIEVE INDUSTRIEËN? Het geheel van sectoren en activiteiten die een beroep doen op de input van

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

60 jaar tv geüpload; u mag er niet in

60 jaar tv geüpload; u mag er niet in 60 jaar tv geüpload; u mag er niet in - NRC Handelsblad van... http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2015/maart/23/60-jaar-tv-... (//www.nrc.nl (http://www.nrc.nl/) Profiel Zoeken Menu 60 jaar tv geüpload;

Nadere informatie

Gastvrije Zorg. Redactionele formule

Gastvrije Zorg. Redactionele formule Gastvrije Zorg Gastvrije Zorg is meer dan 45 jaar de belangrijkste informatiebron voor hospitality managers en hoofden voeding met als focus het welbevinden van cliënten. Redactionele formule Gastvrije

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet Vernieuwingen sinds aanpassing Kunstendecreet medio 2008 : - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties -Voor kunstenaars

Nadere informatie

Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO

Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO Bijeenkomst Co-Creatieteams en kennissessie NPO 21 januari 2014 Co-creatieteams bezoeken NPO Op 21 januari 2014 bezochten leden van de co-creatieteams de NPO (nederlandse Publieke Omroep) met een programma

Nadere informatie

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN KALENDER 23.06.14 : Deadline project 15.07.14 : Preselectie en interview met

Nadere informatie