POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar"

Transcriptie

1 POP Persoonlijk Ontwikkeling Plan Rob Vlaar

2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Curriculum Vitae... 4 Zelfportret... 5 SWOT-analyse... 6 Kernkwaliteiten... 8 Voorgeschreven Competenties Planmatig werken Samenwerken Uitgekozen competenties Communiceren: Bijleren Keuzeonderdelen Informatica voor het Voortgezet Onderwijs Vergadertechnieken Studieplan... 13

3 Inleiding Dit is het Persoonlijk Ontwikkelingsplan van Rob Vlaar, en hieruit moet blijken: - Wie ik ben - Wat mijn sterke en zwakte punten zijn - Wat mijn planning is voor het volgende jaar - Wat ik van het afgelopen jaar vond en wat ik daarvan heb geleerd - Welke competenties ik dit jaar heb verbeterd - Welke keuzeonderdelen ik kies voor PROF in jaar 2

4 Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens Naam Vlaar Voornamen Rob Adres Oosterstraat JM Benningbroek Telefoon Geboortedatum en plaats 22 juli 1993, te Benningbroek Burgerlijke staat ongehuwd Opleiding en diploma s Havo op Werenfridus te Hoorn (behaald) Profiel: Natuur en techniek. Keuzevakken: Informatica en Beeldende vorming 2011-heden HBO op de Hogeschool van Amsterdam Richting: Technische Informatica. Werkervaring Vanaf 2008 Vanaf 2007 Vanaf 2008 Vanaf 2008 Vaardigheden Zaterdags baantje bij klusbedrijf P. Boon in Benningbroek Taken: o.m. allerlei dingen schuren en opruimen en allemaal simpele klusjes Zomervakantie baan, aardappels rooien bij agrarisch ondernemer K. Vijn in Medemblik en Opperdoes Taken: o.m. Aardappels rooien en de trekker besturen Zaden van winterakonieten plukken bij P. Laan in Nibbixwoud Taken: zaad plukken van de winterakonieten snacks bakken en verkopen bij J. Martin in heel Noord-Holland Taken: snacks en patat bakken en verkopen Computervaardigheden: kennis van Microsoft Windows, Mac OSX, Adobe Photoshop, Java, gamemaker. Redelijke spreek- en leesvaardigheid Engels en Duits, Frans is wat matig. Vrije tijd 2010-heden Fitness bij Basic-Fit Hoorn Schutter bij schietvereniging S.V. de vrijheid in Abbekerk voetballer bij V.V. SEW Referenties - de heer P. Boon Benningbroek, klusser Tel: de heer K. Vijn Medemblik, agrarisch ondernemer Tel: de heer P. Laan Nibbixwoud, bollen verbouwer Tel: de heer J. Martin Nibbixwoud, evenementen verzorging. Tel:

5 Zelfportret Hierin geef ik in het kort aan wie ik ben, wat me geschiedenis is en wat ik in me vrije tijd doe. Mijn naam is Rob Vlaar ik ben achttien jaar en ik ben geboren in Benningbroek en daar woon ik ook nog steeds. Ik woon samen met me ouders twee broers en kat, ik heb ook een zus maar die is al uit huis. Ik heb eerst op basisschool de Sint-Nicolaas gezeten in Nibbixwoud. Daarna heb ik havo gedaan op het Werenfridus, waar ik me HBO diploma heb gehaald in zes jaar, ik ben blijven zitten in het derde. En nu zit ik op de Hogeschool Van Amsterdam waar ik technische informatica volg. Ik heb ongeveer 8 jaar op voetbal gezeten en de laatste jaren heb ik gekeept, maar daar ben ik mee gestopt nadat er 2 teams moesten fuseren en er zo dus 2 keepers waren, daardoor ben ik maar gestopt met voetballen. Ik heb ook nog een tijdje aan schietsport gedaan in Abbekerk, dit heb ik ongeveer een half jaar gedaan en ben er daarna mee gestopt omdat het best vaak regende en ik dan een half uur heen en terug moest fietsen in de regen om een half uurtje te kunnen schieten. dat vond ik het niet waard en daarom ben ik er maar mee gestopt, hier heb ik nog wel vrij veel geleerd over de schietsport. En tegenwoordig doe ik aan fitness. Dit doe ik nu al een jaar en ik ga er iedere keer weer met plezier heen, dit komt ook mede doordat ik nu iedere keer met de auto kan gaan, dus ook wanneer het slecht weer is. Wanneer het mooi weer is ga ik ook nog wel eens voetballen of vissen met wat vrienden. Verder game ik ook nog wel eens in me vrije tijd.

6 SWOT-analyse Hierin vertel ik wat over mijn Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. Kortom mijn sterke punten, de daar tegenovergestelde punten ervan, dus me zwakte punten. Dan mijn mogelijkheden voor de toekomst en als laatst de dreigingen die ervoor kunnen zorgen dat mijn mogelijkheden niet waar gemaakt kunnen worden. Ik zal ook nog even onder de afbeelding uitleggen waarom dit zo is.

7 Strengths: Ik ben erg fantasierijk, in de zin dat ik met goede ideeën kom en niet inside the box denk. Ik ben ook vrij leergierig, alleen wel wanneer ik het echt interessant vind. Voor mijn motivatie geld een beetje hetzelfde als mijn leergierigheid, alleen wanneer het me echt interesseert. Maar wanneer iets echt moet, dan duurt het wel even voordat de stress begint te drukken en dan pas ga ik er echt voor. Weaknesses: Een van mijn weaknesses is dromerig, dit is omdat ik wel fantasierijk ben, maar het soms ook kan overdrijven en te ver kan gaan denken. Dit is soms goed omdat er dan weer iets anders uit voort komt, maar meestal werk het in zijn nadeel. Soms dan wil ik ook wel eens te snel gaan, dit komt deels voort uit mijn leergierigheid. Dan ben ik zo gemotiveerd en wil ik meer van iets afweten dat ik dingen overzie en slordig begin te worden. Ook wacht ik meestal te lang, dit komt meestal omdat ik dan iets niet boeiend genoeg vind en het maar laat liggen. Dit heeft ook deels met mijn motivatie te maken. Wanneer ik iets niet interessant genoeg vind of wanneer ik vind dat ik er niks aan heb, begin ik er meestal pas aan te werken wanneer de druk een beetje hoog ligt. Opportunities Mijn opportunities, oftewel mogelijkheden, zijn vooral dat er veel werkgelegenheid is binnen de ICT en dat dit een snel groeiende markt is die ook steeds uitgebreider word met steeds meer nieuwe technologieën. Daarbij is het ook mogelijk om voor mezelf te beginnen en een eigen bedrijf te starten binnen de ICT. Threats De enige threats voor mij zijn dat mijn studiefinanciering word stopgezet, zodat ik dus niet meer kan studeren. En dat de ontwikkelingen binnen de ICT te snel gaan voor mij zodat ik het niet meer kan bijhouden en dus op achter raak met eventuele concurrenten. Verder zijn er niet echt hele erge threats voor mij, want mocht ik mijn opleiding niet halen heb ik tegen die tijd al veel kennis en ervaring opgedaan dat ik altijd nog voor mezelf kan beginnen, zonder dat ik een diploma nodig heb.

8 Kernkwaliteiten Ik ga het nu hebben over mijn 2 kernkwaliteiten die ik dit jaar heb ontwikkeld. In mijn SWOT-analyse staan ook een paar kwaliteiten, maar hier worden er 2 van uitgebreid uitgelegd. Ze spreken eigenlijk voor zich, maar heb er toch even een kleine beschrijving bijgezet. Mijn eerste kernkwaliteit is innovatief, dit komt omdat ik fantasierijk ben zoals ook in mijn SWOT stond. Maar wanneer je teveel aan het fantaseren ben kan je weer wat zweverig worden en niet efficiënt werken. Daarom is de uitdaging ook om juist efficiënt te werk te gaan. Maar te efficiënt gaan werken zorgt ervoor dat alles statisch en star word. Dit is dan volgens de regel dan een van mijn allergieën. Hier ben ik het ook mee eens, want ik kan er zeer slecht tegen wanneer ik van alles moet, en alleen maar patronen moet volgen. Ik ga liever op mijn eigen manier te werk. Al is dit niet altijd succesvol maar dan weet ik tenminste wel uit eigen ervaring dat die manier niet de juiste is. Op die manier onthoud ik beter hoe dingen wel of niet moeten. Dit kan een van mijn slechte kwaliteiten zijn, maar ik zie het juist als een goede kwaliteit.

9 Mijn andere kernkwaliteit is spontaniteit. Dit heeft wat met innovatief gemeen, maar het zijn toch 2 andere dingen. De valkuil van spontaniteit is dat ik wispelturig kan worden wanneer ik wat te spontaan ben. Dat houdt in dat ik te afwachtend ben en niet besluitvaardig ben, dat is dan ook direct de uitdaging voor mij om consequent te zijn. De allergie van spontaniteit is rechtlijnigheid, hierin kan ik mij ook in vinden omdat ik er slecht tegen kan wanneer alles voor je gedaan is en je moet maar volgen. Net zoals mijn allergie bij innovatief.

10 Voorgeschreven Competenties Hierin behandel ik mijn competenties welke ik beheers en welke nog niet helemaal. Ik behandel eerst de twee voorgeschreven competenties en daarna de zelf gekozen competenties. De twee voorgeschreven competenties zijn: T1: Planmatig werken De medewerker is in staat om op adequate manier zijn eigen werkzaamheden planmatig te verrichten. R2: Samenwerken De medewerker is in staat om op adequate wijze met anderen samen te werken. Planmatig werken Aan het begin van dit jaar hebben we met prof een les gehad waarin we onze gemiddelde week in een tabel moesten invullen. Daarna moesten we gaan bekijken welke tijd we beter konden besteden. Hieruit heb ik wel duidelijk gekregen dat mijn tijd vooral opgaat aan beetje gamen en dat ik te weinig tijd besteed aan mijn school. Dit heb ik een beetje veranderd door iedere dag minimaal een half uur aan me huiswerk te gaan besteden, daarnaast houd ik mijn deadlines in de gaten op mijn mobiel en geef ik minimaal een week van te voren een herinnering. Daardoor zit ik niet de dag van te voren in de stres. Ik doe dit niet twee weken van te voren want dan voelt het nutteloos voor me, ik houd ervan om een beetje onder druk te presteren. Naast dit moesten we ook voor ons eerste project een planning maken en moesten we met ons groepje voldoen aan een bepaald aantal uur. Na een tijd overleggen kwamen we eindelijk met een goede planning uit voor ons eerste project. Hier hebben wij ons aan proberen te houden, maar dat is niet helemaal gelukt. Echter hebben we de deadline van het project wel op tijd gehaald. Met het tweede project hadden we eigenlijk ook een planning nodig, maar die is nooit gemaakt. Ieder teamlid kreeg een beetje zijn eigen onderdeel binnen het project en moest dat inleveren voor de door ons gestelde deadline, daarna voegde we alles een week van te voren in elkaar en was het project goed afgerond. Ik ben niet zo zeer van de planning maken, maar wanneer ik een deadline meekrijg voor iets, dan probeer ik me daar zo strikt mogelijk aan te houden. Tot nu toe heb ik iedere deadline van de projecten gehaald. Samenwerken De competentie samenwerken heb ik dit jaar niet echt veel hoeven bijwerken. Ik ben vrij sociaal wanneer ik me groepje eenmaal ken, dit maakt het samenwerken een stuk gemakkelijker. Met de eerdere projecten dit jaar hebben we veel moeten samenwerken. De eerste week in een nieuw groepje is voor mij altijd even wennen, maar daarna weerhoud mij niets meer om goed te kunnen samenwerken. Ik heb dit jaar wel enige dingen geleerd over het samenwerken. Nu kan ik bijvoorbeeld goede feedback terug geven over hoe iemand had gepresenteerd, i.p.v. dat ik zeg wat ze niet goed en wel goed hadden gedaan. Nu vertel ik meer over wat ze gedaan hebben en hoe ik dit vond gaan, en wat ze eventueel kunnen veranderen om de samenwerking nog beter te laten verlopen. Dit vind ik een wat betere vorm van feedback geven heb ik zelf ervaren. Met PROF hebben we ook andere manieren geleerd om beter samen te kunnen werken. Zo hebben we geleerd met de roos van Leary om te gaan. Hiermee geef je met behulp van een aantal vragen aan wat je sterkere kanten zijn en wat je zwakkere kanten zijn. Hieruit kan je dan een leider uit aanwijzen of diegene aanwijzen die wat opstandig zijn. Hiermee kan je dan rekening houden zodat er niet onnodige spanningen in de groep komen. Daarnaast hebben we met prof een Belbin test gemaakt, hieruit kwam voort wat voor soort rol je hebt binnen een team. Ik ben voornamelijk een PLANT, dat wil zeggen dat ik vrij creatief ben, dat is ook weer op te maken uit mijn SWOT-analyse.

11 Uitgekozen competenties R1 Z2 Communiceren: De medewerker is in staat om op adequate wijze schriftelijk en mondeling te communiceren. Bijleren: De medewerken is in staat om op adequate wijze nieuwe ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Communiceren: Met het eerste project ging de nodige communicatie via de mail of werd er op school in de lessen gesproken. Dit verliep een beetje rommelig omdat wanneer je een paar dagen je mail niet had gelezen, je 10 mails achter liep en je sprak niet altijd iedereen van je team. Dit was ook vrij onhandig want de mails waren meer een chatbox dan echt s met verschillende onderwerpen die echt noodzakelijk waren. Hier heb ik veel van geleerd want dat was echt onhandig. In het project wat daarop volgde is de communicatie ook met mail gegaan, maar hierin werden echter alleen noodzakelijke dingen in besproken en werd er meer onderling met elkaar dingen besproken. Dit verliep al een stuk aangenamer maar verliep nog steeds een beetje stroef. We hadden ook een klein projectje van een week lang tussendoor, Students in motion, hiermee moesten we met studenten van verschillende opleidingen een project doen. Hiermee was de communicatie vrij chaotisch, dit was ook deels omdat het een beetje kortaf was om het project in een week te doen. We hadden wel een Facebook groep aangemaakt zodat we hierin dingen konden vragen, dit was vrij handig, maar er werden alsnog veel dingen via de mail gevraagd. Ook waren er veel dubbele mails met een ontbrekende vraag die later alsnog werd gesteld. Hier heb ik veel van geleerd namelijk om eerst de terug te lezen en goed na te denken of ik niks ben vergeten. Daarnaast is het ook makkelijker om een groep aan te maken op Facebook of whatsapp of dergelijke, want daarop word meestal snel gereageerd en heb je niet direct je mailbox helemaal vol. Met het project wat daarna kwam heb ik dan ook direct voorgesteld om een whatsapp groep aan te maken zodat we snel bereikbaar zijn. Dit verloopt tot nu toe prima, we vragen de kleine dingen even op whatsapp en sturen niet direct een . En wanneer er een mail is verstuurd met belangrijke informatie word dit ook even gemeld op de whatsapp groep zodat we direct de mail lezen en niet een week later. Bijleren Dit jaar heb ik veel moeten leren over nieuwe dingen. Zo kan ik nu een beetje programmeren in de programmeertaal Java. Maar heb ik ook nieuwe dingen geleerd met het samenwerken dankzij de PROF lessen, die ik ook weer deels heb toegepast binnen de projectgroep. Met de projecten waren er veel nieuwe dingen die voorbij kwamen, ik heb niet alles kunnen leren omdat dit gewoon te veel was. Er waren ook een aantal workshops om heen te gaan maar ik kon niet naar allemaal gaan aangezien er bij de meeste workshop maar 1 teamlid heen mocht gaan. Over het algemeen leer ik dingen vrij snel maar dan moet het me wel genoeg interesseren.

12 Keuzeonderdelen Voor het vak Prof (Professional skills) moet ik twee keuzeonderdelen kiezen, ik heb gekozen uit Informatica voor het voortgezet onderwijs en vergadertechnieken. Ik zal hieronder uitleggen waarom ik deze onderdelen heb gekozen, ik had de keuze uit de volgende onderdelen: Informatica voor het Voortgezet Onderwijs Vergadertechniek Interviewtechniek Conflicthantering & onderhandelen Onderzoeksopzet ICT & ethiek Beter in schrijven Timemanagement Projectmanagement Assistentschap eerstejaars vak/project Assistentschap instroom Informatica voor het Voortgezet Onderwijs Hierbij moet ik een les informatica gaan voorbereiden met minimaal twee anderen, en deze moeten we dan uiteindelijk voor een klas van het voortgezet onderwijs geven. Dit lijkt mij niet alleen leuk om te doen, maar vooral boeiend en ik hoop hiermee ook wat te kunnen veranderen met de informatica lessen. Aangezien ik ook informatica heb gekozen op het voortgezet onderwijs, kan ik me nog een beetje herinneren wat er goed in de lessen ging en wat niet. Over het algemeen vond ik het vak leuk en interessant, maar zat naar mijn mening 60% van mijn klas er alleen maar omdat ze een extra keuzevak nodig hadden en totaal niet geïnteresseerd waren. Dit hoop ik met mijn les te kunnen veranderen voor tenminste die groep zodat ze ook echt wat leren en het vak ook een beetje leren te waarderen. Uiteindelijk hoop ik hier mee te leren hoe ik mijn kennis kan uitdragen aan andere mensen en dat ik leer mensen helpen die ergens niet uit komen. Vergadertechnieken Bij dit onderdeel hoop ik te leren om beter te kunnen vergaderen. Dit jaar hebben we al een beetje leren vergaderen met PROF, met behulp van de feedback-regels. We hebben ook het project Outfit afgesloten met een vergadering, maar dat was alleen een vergadering om feedback te geven op elkaar. Ik hoop met dit onderdeel te leren om goed te kunnen vergaderen over het algemeen, en niet alleen feedback kunnen geven. Wanneer ik later bij een ander bedrijf ga werken of voor mezelf begin, wil ik wel enigszins goed kunnen vergaderen en niet dat ik allemaal kleine vergaderfoutjes maak. Daarom heb ik voor dit onderdeel gekozen.

13 Studieplan Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4 EXPO Multidisciplinair project 12 stp project OUTFIT 6 stp project Get Connected 12 stp Object Oriented programming Industrial Automation 1 UML Architecture Programming Principles Professional Skills 6 stp Basic skills Dis is het leerschema van dit jaar. Tot nu toe heb ik alles gehaald behalve Object Oriented Programming, dit moet ik nog herkansen. Verder moet ik het tentamen van Operating Systems Architecture nog halen. Ik hoop dat ik alles kan halen zodat ik niet in het volgende jaar vakken hoef te herkansen zodat ik in onnodige tijdnood kom te zitten met projecten. Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4 Project RAIL 1 Embedded Systems 2 6 stp Algoritmen en Datastructuren 6 stp Professional Skills 2 8 stp Bedrijfspunt 1 stp Project Prove IT 14 stp Industrial Automation 1 Keuzethema Industrial Automation 2 C++ Dit is het leerschema voor het volgende jaar. Ik hoop dat ik me hieraan kan houden, en dat ik geen vakken hoef te herkansen. Wat betreft het keuzethema in blok 3 van jaar 2, ga ik waarschijnlijk Network Technology Wireless Networks kiezen. Ik kies hiervoor omdat vrijwel iedereen hun apparaten draadloos wil laten communiceren. Ik hoop daarom met dit thema niet alleen veel te weten te komen over het draadloze internet, maar ook over ander draadloze toepassingen zoals bluetooth. In het volgende jaar is er ook nog een keuzemarkt waar alle thema s gepresenteerd worden. Daar hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over dit thema, mocht het tegen al mijn verwachtingen ingaan dan kies ik waarschijnlijk voor Operating Systems Memory Management. Dit is omdat ik meer te weten wil komen over de verschillende besturingssystemen, en welke je het beste kan gebruiken voor verschillende toepassingen. Er is ook nog een deel dat over hardware gaat en daar ben ik als TCer zeer in geïnteresseerd.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Wouter Bohlken Hogeschool van Amsterdam Informatica Inhoudsopgave Persoonlijk Ontwikkelingsplan Inleiding... 2 Zelfportret... 3 Curriculum Vitae... 5 Ontwikkeldoelen en ambities...

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM Persoonlijk Ontwikkelingsplan Rick Weijland IT-Management Juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Persoonlijk OntwikkelingsPlan Persoonlijk OntwikkelingsPlan Naam: Docent: Frans Dugour Vak: Professional Skills Datum: 31-05-2012 Klas: IS106 Inhoudsopgave 1. Curriculum Vitae... 3 2. Zelfportret... 5 Over mij... 5 Hobby s... 5 Studie...

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 1 Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 Inhoudsopgave Zelfportret...3 SWOT...4 Curriculum Vitae...5 Competenties...6 Kernkwaliteiten...8 Curriculum Imaginaire...9 Keuze voor PROF jaar 2...10

Nadere informatie

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf: OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG 1-5-2013 ADVANCED BUSINESS CREATION ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG Jos Kleinloog Inhoud Leerdoelen uitgewerkt... 2 Business school:... 2 Management School... 3 Project Raisin Hope:... 3 Science School, leengedrag

Nadere informatie

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Luc Burggraaff 500654160 15-juni-2015 1 Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te tonen dat ik klaar ben om te mogen afstuderen. Binnen dit

Nadere informatie

Steve Etzkorn. Read Hoffman, medeoprichter van LinkedIn

Steve Etzkorn. Read Hoffman, medeoprichter van LinkedIn 1 This social networking stuff is getting out of hand.. Everybody s got MySpace this, or Facebook that. Now I hear there s a special site created exclusively for astronauts SpaceBook. Steve Etzkorn The

Nadere informatie

Afstudeerportfolio 4 e jaar

Afstudeerportfolio 4 e jaar Afstudeerportfolio 4 e jaar Naam: Studie: Studentnummer: Email: Jaar: Periode: Consultant: Assessor: Niels Schouten Johan Cruyff University 193255 niels.schouten@hva.nl nielschouten@gmail.com 4 Semester

Nadere informatie

Beschrijving van het leerproces

Beschrijving van het leerproces Naam: Nathalie Kombolitis Land: Griekenland Studentennummer: 10070478 Supervisor NL: Dorien Voskuil Supervisor GR: Georgios A. Fragkiadakis Datum: 24-1-2013 Stageverslag Inleiding Voor u ligt het stageverslag

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past.

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Projectmedewerker GO!: Hilde Pauwels, SBSO De Mast Kasterlee/Merksplas Ontwerp en lay-out: www.sigmund.be Druk: Meeus,

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

Verslag Groep14. Sander De Vos Christian Rosenhøj Ben Vandendriessche. & Dries Vandooren. 21 mei 2014

Verslag Groep14. Sander De Vos Christian Rosenhøj Ben Vandendriessche. & Dries Vandooren. 21 mei 2014 Verslag Groep14 Sander De Vos Christian Rosenhøj Ben Vandendriessche Dries Vandooren 21 mei 2014 Samenvatting Dit document geeft een algemeen verslag weer van het projectwerk voor het keuzevak systeembeheer

Nadere informatie

Gebruik de ict-leer-kracht van leerlingen. Leerlingparticipatie versnelt het gebruik van ict op school

Gebruik de ict-leer-kracht van leerlingen. Leerlingparticipatie versnelt het gebruik van ict op school Gebruik de ict-leer-kracht van leerlingen Leerlingparticipatie versnelt het gebruik van ict op school Inhoud Voorwoord 3 Zeven ideeën voor leerlingparticipatie 4 Praktijkvoorbeelden 7 RSG Stad & Esch 7

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 27. De vakopleiding. Wat leert u in deze les? Praten over het verleden, het heden en de toekomst. Een gesprek voeren met de studieadviseur.

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Eindverslag. Stage SearchUser. Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B

Eindverslag. Stage SearchUser. Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B Eindverslag Stage SearchUser Naam: Barry van Niekerk Datum: 22 maart 2012 Klas: M42B Stageperiode: 13 februari 2012 tot 22 juni 2012 Stagebegeleiders: Mevr. Sier, Dhr. Tuip, Dhr. Lopes Cardozo Stagedocent:

Nadere informatie

Ik Geloofde Ook Niet Dat Het Mogelijk Zou Zijn Om Een Stabiel Inkomen Te Verdienen Via Het Internet... Dit is mijn verhaal. Crisis...

Ik Geloofde Ook Niet Dat Het Mogelijk Zou Zijn Om Een Stabiel Inkomen Te Verdienen Via Het Internet... Dit is mijn verhaal. Crisis... Ik Geloofde Ook Niet Dat Het Mogelijk Zou Zijn Om Een Stabiel Inkomen Te Verdienen Via Het Internet... Dit is mijn verhaal Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Bastiaan, geboren in 1986 (op moment

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Inhoudsopgave!! 1. De Ondernemer! 2!

Inhoudsopgave!! 1. De Ondernemer! 2! Inhoudsopgave 1. De Ondernemer 2 1.1 Persoonlijke informatie 2 1.2 Educatie 2 1.3 Werkervaring 2 1.4 Motivatie & ambitie 2 1.5 Kwaliteiten 2 1.6 Leerpunten 3 2. Marketingplan 4 2.1 Het idee 4 2.2 Producten

Nadere informatie