POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar"

Transcriptie

1 POP Persoonlijk Ontwikkeling Plan Rob Vlaar

2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Curriculum Vitae... 4 Zelfportret... 5 SWOT-analyse... 6 Kernkwaliteiten... 8 Voorgeschreven Competenties Planmatig werken Samenwerken Uitgekozen competenties Communiceren: Bijleren Keuzeonderdelen Informatica voor het Voortgezet Onderwijs Vergadertechnieken Studieplan... 13

3 Inleiding Dit is het Persoonlijk Ontwikkelingsplan van Rob Vlaar, en hieruit moet blijken: - Wie ik ben - Wat mijn sterke en zwakte punten zijn - Wat mijn planning is voor het volgende jaar - Wat ik van het afgelopen jaar vond en wat ik daarvan heb geleerd - Welke competenties ik dit jaar heb verbeterd - Welke keuzeonderdelen ik kies voor PROF in jaar 2

4 Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens Naam Vlaar Voornamen Rob Adres Oosterstraat JM Benningbroek Telefoon Geboortedatum en plaats 22 juli 1993, te Benningbroek Burgerlijke staat ongehuwd Opleiding en diploma s Havo op Werenfridus te Hoorn (behaald) Profiel: Natuur en techniek. Keuzevakken: Informatica en Beeldende vorming 2011-heden HBO op de Hogeschool van Amsterdam Richting: Technische Informatica. Werkervaring Vanaf 2008 Vanaf 2007 Vanaf 2008 Vanaf 2008 Vaardigheden Zaterdags baantje bij klusbedrijf P. Boon in Benningbroek Taken: o.m. allerlei dingen schuren en opruimen en allemaal simpele klusjes Zomervakantie baan, aardappels rooien bij agrarisch ondernemer K. Vijn in Medemblik en Opperdoes Taken: o.m. Aardappels rooien en de trekker besturen Zaden van winterakonieten plukken bij P. Laan in Nibbixwoud Taken: zaad plukken van de winterakonieten snacks bakken en verkopen bij J. Martin in heel Noord-Holland Taken: snacks en patat bakken en verkopen Computervaardigheden: kennis van Microsoft Windows, Mac OSX, Adobe Photoshop, Java, gamemaker. Redelijke spreek- en leesvaardigheid Engels en Duits, Frans is wat matig. Vrije tijd 2010-heden Fitness bij Basic-Fit Hoorn Schutter bij schietvereniging S.V. de vrijheid in Abbekerk voetballer bij V.V. SEW Referenties - de heer P. Boon Benningbroek, klusser Tel: de heer K. Vijn Medemblik, agrarisch ondernemer Tel: de heer P. Laan Nibbixwoud, bollen verbouwer Tel: de heer J. Martin Nibbixwoud, evenementen verzorging. Tel:

5 Zelfportret Hierin geef ik in het kort aan wie ik ben, wat me geschiedenis is en wat ik in me vrije tijd doe. Mijn naam is Rob Vlaar ik ben achttien jaar en ik ben geboren in Benningbroek en daar woon ik ook nog steeds. Ik woon samen met me ouders twee broers en kat, ik heb ook een zus maar die is al uit huis. Ik heb eerst op basisschool de Sint-Nicolaas gezeten in Nibbixwoud. Daarna heb ik havo gedaan op het Werenfridus, waar ik me HBO diploma heb gehaald in zes jaar, ik ben blijven zitten in het derde. En nu zit ik op de Hogeschool Van Amsterdam waar ik technische informatica volg. Ik heb ongeveer 8 jaar op voetbal gezeten en de laatste jaren heb ik gekeept, maar daar ben ik mee gestopt nadat er 2 teams moesten fuseren en er zo dus 2 keepers waren, daardoor ben ik maar gestopt met voetballen. Ik heb ook nog een tijdje aan schietsport gedaan in Abbekerk, dit heb ik ongeveer een half jaar gedaan en ben er daarna mee gestopt omdat het best vaak regende en ik dan een half uur heen en terug moest fietsen in de regen om een half uurtje te kunnen schieten. dat vond ik het niet waard en daarom ben ik er maar mee gestopt, hier heb ik nog wel vrij veel geleerd over de schietsport. En tegenwoordig doe ik aan fitness. Dit doe ik nu al een jaar en ik ga er iedere keer weer met plezier heen, dit komt ook mede doordat ik nu iedere keer met de auto kan gaan, dus ook wanneer het slecht weer is. Wanneer het mooi weer is ga ik ook nog wel eens voetballen of vissen met wat vrienden. Verder game ik ook nog wel eens in me vrije tijd.

6 SWOT-analyse Hierin vertel ik wat over mijn Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. Kortom mijn sterke punten, de daar tegenovergestelde punten ervan, dus me zwakte punten. Dan mijn mogelijkheden voor de toekomst en als laatst de dreigingen die ervoor kunnen zorgen dat mijn mogelijkheden niet waar gemaakt kunnen worden. Ik zal ook nog even onder de afbeelding uitleggen waarom dit zo is.

7 Strengths: Ik ben erg fantasierijk, in de zin dat ik met goede ideeën kom en niet inside the box denk. Ik ben ook vrij leergierig, alleen wel wanneer ik het echt interessant vind. Voor mijn motivatie geld een beetje hetzelfde als mijn leergierigheid, alleen wanneer het me echt interesseert. Maar wanneer iets echt moet, dan duurt het wel even voordat de stress begint te drukken en dan pas ga ik er echt voor. Weaknesses: Een van mijn weaknesses is dromerig, dit is omdat ik wel fantasierijk ben, maar het soms ook kan overdrijven en te ver kan gaan denken. Dit is soms goed omdat er dan weer iets anders uit voort komt, maar meestal werk het in zijn nadeel. Soms dan wil ik ook wel eens te snel gaan, dit komt deels voort uit mijn leergierigheid. Dan ben ik zo gemotiveerd en wil ik meer van iets afweten dat ik dingen overzie en slordig begin te worden. Ook wacht ik meestal te lang, dit komt meestal omdat ik dan iets niet boeiend genoeg vind en het maar laat liggen. Dit heeft ook deels met mijn motivatie te maken. Wanneer ik iets niet interessant genoeg vind of wanneer ik vind dat ik er niks aan heb, begin ik er meestal pas aan te werken wanneer de druk een beetje hoog ligt. Opportunities Mijn opportunities, oftewel mogelijkheden, zijn vooral dat er veel werkgelegenheid is binnen de ICT en dat dit een snel groeiende markt is die ook steeds uitgebreider word met steeds meer nieuwe technologieën. Daarbij is het ook mogelijk om voor mezelf te beginnen en een eigen bedrijf te starten binnen de ICT. Threats De enige threats voor mij zijn dat mijn studiefinanciering word stopgezet, zodat ik dus niet meer kan studeren. En dat de ontwikkelingen binnen de ICT te snel gaan voor mij zodat ik het niet meer kan bijhouden en dus op achter raak met eventuele concurrenten. Verder zijn er niet echt hele erge threats voor mij, want mocht ik mijn opleiding niet halen heb ik tegen die tijd al veel kennis en ervaring opgedaan dat ik altijd nog voor mezelf kan beginnen, zonder dat ik een diploma nodig heb.

8 Kernkwaliteiten Ik ga het nu hebben over mijn 2 kernkwaliteiten die ik dit jaar heb ontwikkeld. In mijn SWOT-analyse staan ook een paar kwaliteiten, maar hier worden er 2 van uitgebreid uitgelegd. Ze spreken eigenlijk voor zich, maar heb er toch even een kleine beschrijving bijgezet. Mijn eerste kernkwaliteit is innovatief, dit komt omdat ik fantasierijk ben zoals ook in mijn SWOT stond. Maar wanneer je teveel aan het fantaseren ben kan je weer wat zweverig worden en niet efficiënt werken. Daarom is de uitdaging ook om juist efficiënt te werk te gaan. Maar te efficiënt gaan werken zorgt ervoor dat alles statisch en star word. Dit is dan volgens de regel dan een van mijn allergieën. Hier ben ik het ook mee eens, want ik kan er zeer slecht tegen wanneer ik van alles moet, en alleen maar patronen moet volgen. Ik ga liever op mijn eigen manier te werk. Al is dit niet altijd succesvol maar dan weet ik tenminste wel uit eigen ervaring dat die manier niet de juiste is. Op die manier onthoud ik beter hoe dingen wel of niet moeten. Dit kan een van mijn slechte kwaliteiten zijn, maar ik zie het juist als een goede kwaliteit.

9 Mijn andere kernkwaliteit is spontaniteit. Dit heeft wat met innovatief gemeen, maar het zijn toch 2 andere dingen. De valkuil van spontaniteit is dat ik wispelturig kan worden wanneer ik wat te spontaan ben. Dat houdt in dat ik te afwachtend ben en niet besluitvaardig ben, dat is dan ook direct de uitdaging voor mij om consequent te zijn. De allergie van spontaniteit is rechtlijnigheid, hierin kan ik mij ook in vinden omdat ik er slecht tegen kan wanneer alles voor je gedaan is en je moet maar volgen. Net zoals mijn allergie bij innovatief.

10 Voorgeschreven Competenties Hierin behandel ik mijn competenties welke ik beheers en welke nog niet helemaal. Ik behandel eerst de twee voorgeschreven competenties en daarna de zelf gekozen competenties. De twee voorgeschreven competenties zijn: T1: Planmatig werken De medewerker is in staat om op adequate manier zijn eigen werkzaamheden planmatig te verrichten. R2: Samenwerken De medewerker is in staat om op adequate wijze met anderen samen te werken. Planmatig werken Aan het begin van dit jaar hebben we met prof een les gehad waarin we onze gemiddelde week in een tabel moesten invullen. Daarna moesten we gaan bekijken welke tijd we beter konden besteden. Hieruit heb ik wel duidelijk gekregen dat mijn tijd vooral opgaat aan beetje gamen en dat ik te weinig tijd besteed aan mijn school. Dit heb ik een beetje veranderd door iedere dag minimaal een half uur aan me huiswerk te gaan besteden, daarnaast houd ik mijn deadlines in de gaten op mijn mobiel en geef ik minimaal een week van te voren een herinnering. Daardoor zit ik niet de dag van te voren in de stres. Ik doe dit niet twee weken van te voren want dan voelt het nutteloos voor me, ik houd ervan om een beetje onder druk te presteren. Naast dit moesten we ook voor ons eerste project een planning maken en moesten we met ons groepje voldoen aan een bepaald aantal uur. Na een tijd overleggen kwamen we eindelijk met een goede planning uit voor ons eerste project. Hier hebben wij ons aan proberen te houden, maar dat is niet helemaal gelukt. Echter hebben we de deadline van het project wel op tijd gehaald. Met het tweede project hadden we eigenlijk ook een planning nodig, maar die is nooit gemaakt. Ieder teamlid kreeg een beetje zijn eigen onderdeel binnen het project en moest dat inleveren voor de door ons gestelde deadline, daarna voegde we alles een week van te voren in elkaar en was het project goed afgerond. Ik ben niet zo zeer van de planning maken, maar wanneer ik een deadline meekrijg voor iets, dan probeer ik me daar zo strikt mogelijk aan te houden. Tot nu toe heb ik iedere deadline van de projecten gehaald. Samenwerken De competentie samenwerken heb ik dit jaar niet echt veel hoeven bijwerken. Ik ben vrij sociaal wanneer ik me groepje eenmaal ken, dit maakt het samenwerken een stuk gemakkelijker. Met de eerdere projecten dit jaar hebben we veel moeten samenwerken. De eerste week in een nieuw groepje is voor mij altijd even wennen, maar daarna weerhoud mij niets meer om goed te kunnen samenwerken. Ik heb dit jaar wel enige dingen geleerd over het samenwerken. Nu kan ik bijvoorbeeld goede feedback terug geven over hoe iemand had gepresenteerd, i.p.v. dat ik zeg wat ze niet goed en wel goed hadden gedaan. Nu vertel ik meer over wat ze gedaan hebben en hoe ik dit vond gaan, en wat ze eventueel kunnen veranderen om de samenwerking nog beter te laten verlopen. Dit vind ik een wat betere vorm van feedback geven heb ik zelf ervaren. Met PROF hebben we ook andere manieren geleerd om beter samen te kunnen werken. Zo hebben we geleerd met de roos van Leary om te gaan. Hiermee geef je met behulp van een aantal vragen aan wat je sterkere kanten zijn en wat je zwakkere kanten zijn. Hieruit kan je dan een leider uit aanwijzen of diegene aanwijzen die wat opstandig zijn. Hiermee kan je dan rekening houden zodat er niet onnodige spanningen in de groep komen. Daarnaast hebben we met prof een Belbin test gemaakt, hieruit kwam voort wat voor soort rol je hebt binnen een team. Ik ben voornamelijk een PLANT, dat wil zeggen dat ik vrij creatief ben, dat is ook weer op te maken uit mijn SWOT-analyse.

11 Uitgekozen competenties R1 Z2 Communiceren: De medewerker is in staat om op adequate wijze schriftelijk en mondeling te communiceren. Bijleren: De medewerken is in staat om op adequate wijze nieuwe ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Communiceren: Met het eerste project ging de nodige communicatie via de mail of werd er op school in de lessen gesproken. Dit verliep een beetje rommelig omdat wanneer je een paar dagen je mail niet had gelezen, je 10 mails achter liep en je sprak niet altijd iedereen van je team. Dit was ook vrij onhandig want de mails waren meer een chatbox dan echt s met verschillende onderwerpen die echt noodzakelijk waren. Hier heb ik veel van geleerd want dat was echt onhandig. In het project wat daarop volgde is de communicatie ook met mail gegaan, maar hierin werden echter alleen noodzakelijke dingen in besproken en werd er meer onderling met elkaar dingen besproken. Dit verliep al een stuk aangenamer maar verliep nog steeds een beetje stroef. We hadden ook een klein projectje van een week lang tussendoor, Students in motion, hiermee moesten we met studenten van verschillende opleidingen een project doen. Hiermee was de communicatie vrij chaotisch, dit was ook deels omdat het een beetje kortaf was om het project in een week te doen. We hadden wel een Facebook groep aangemaakt zodat we hierin dingen konden vragen, dit was vrij handig, maar er werden alsnog veel dingen via de mail gevraagd. Ook waren er veel dubbele mails met een ontbrekende vraag die later alsnog werd gesteld. Hier heb ik veel van geleerd namelijk om eerst de terug te lezen en goed na te denken of ik niks ben vergeten. Daarnaast is het ook makkelijker om een groep aan te maken op Facebook of whatsapp of dergelijke, want daarop word meestal snel gereageerd en heb je niet direct je mailbox helemaal vol. Met het project wat daarna kwam heb ik dan ook direct voorgesteld om een whatsapp groep aan te maken zodat we snel bereikbaar zijn. Dit verloopt tot nu toe prima, we vragen de kleine dingen even op whatsapp en sturen niet direct een . En wanneer er een mail is verstuurd met belangrijke informatie word dit ook even gemeld op de whatsapp groep zodat we direct de mail lezen en niet een week later. Bijleren Dit jaar heb ik veel moeten leren over nieuwe dingen. Zo kan ik nu een beetje programmeren in de programmeertaal Java. Maar heb ik ook nieuwe dingen geleerd met het samenwerken dankzij de PROF lessen, die ik ook weer deels heb toegepast binnen de projectgroep. Met de projecten waren er veel nieuwe dingen die voorbij kwamen, ik heb niet alles kunnen leren omdat dit gewoon te veel was. Er waren ook een aantal workshops om heen te gaan maar ik kon niet naar allemaal gaan aangezien er bij de meeste workshop maar 1 teamlid heen mocht gaan. Over het algemeen leer ik dingen vrij snel maar dan moet het me wel genoeg interesseren.

12 Keuzeonderdelen Voor het vak Prof (Professional skills) moet ik twee keuzeonderdelen kiezen, ik heb gekozen uit Informatica voor het voortgezet onderwijs en vergadertechnieken. Ik zal hieronder uitleggen waarom ik deze onderdelen heb gekozen, ik had de keuze uit de volgende onderdelen: Informatica voor het Voortgezet Onderwijs Vergadertechniek Interviewtechniek Conflicthantering & onderhandelen Onderzoeksopzet ICT & ethiek Beter in schrijven Timemanagement Projectmanagement Assistentschap eerstejaars vak/project Assistentschap instroom Informatica voor het Voortgezet Onderwijs Hierbij moet ik een les informatica gaan voorbereiden met minimaal twee anderen, en deze moeten we dan uiteindelijk voor een klas van het voortgezet onderwijs geven. Dit lijkt mij niet alleen leuk om te doen, maar vooral boeiend en ik hoop hiermee ook wat te kunnen veranderen met de informatica lessen. Aangezien ik ook informatica heb gekozen op het voortgezet onderwijs, kan ik me nog een beetje herinneren wat er goed in de lessen ging en wat niet. Over het algemeen vond ik het vak leuk en interessant, maar zat naar mijn mening 60% van mijn klas er alleen maar omdat ze een extra keuzevak nodig hadden en totaal niet geïnteresseerd waren. Dit hoop ik met mijn les te kunnen veranderen voor tenminste die groep zodat ze ook echt wat leren en het vak ook een beetje leren te waarderen. Uiteindelijk hoop ik hier mee te leren hoe ik mijn kennis kan uitdragen aan andere mensen en dat ik leer mensen helpen die ergens niet uit komen. Vergadertechnieken Bij dit onderdeel hoop ik te leren om beter te kunnen vergaderen. Dit jaar hebben we al een beetje leren vergaderen met PROF, met behulp van de feedback-regels. We hebben ook het project Outfit afgesloten met een vergadering, maar dat was alleen een vergadering om feedback te geven op elkaar. Ik hoop met dit onderdeel te leren om goed te kunnen vergaderen over het algemeen, en niet alleen feedback kunnen geven. Wanneer ik later bij een ander bedrijf ga werken of voor mezelf begin, wil ik wel enigszins goed kunnen vergaderen en niet dat ik allemaal kleine vergaderfoutjes maak. Daarom heb ik voor dit onderdeel gekozen.

13 Studieplan Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4 EXPO Multidisciplinair project 12 stp project OUTFIT 6 stp project Get Connected 12 stp Object Oriented programming Industrial Automation 1 UML Architecture Programming Principles Professional Skills 6 stp Basic skills Dis is het leerschema van dit jaar. Tot nu toe heb ik alles gehaald behalve Object Oriented Programming, dit moet ik nog herkansen. Verder moet ik het tentamen van Operating Systems Architecture nog halen. Ik hoop dat ik alles kan halen zodat ik niet in het volgende jaar vakken hoef te herkansen zodat ik in onnodige tijdnood kom te zitten met projecten. Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4 Project RAIL 1 Embedded Systems 2 6 stp Algoritmen en Datastructuren 6 stp Professional Skills 2 8 stp Bedrijfspunt 1 stp Project Prove IT 14 stp Industrial Automation 1 Keuzethema Industrial Automation 2 C++ Dit is het leerschema voor het volgende jaar. Ik hoop dat ik me hieraan kan houden, en dat ik geen vakken hoef te herkansen. Wat betreft het keuzethema in blok 3 van jaar 2, ga ik waarschijnlijk Network Technology Wireless Networks kiezen. Ik kies hiervoor omdat vrijwel iedereen hun apparaten draadloos wil laten communiceren. Ik hoop daarom met dit thema niet alleen veel te weten te komen over het draadloze internet, maar ook over ander draadloze toepassingen zoals bluetooth. In het volgende jaar is er ook nog een keuzemarkt waar alle thema s gepresenteerd worden. Daar hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over dit thema, mocht het tegen al mijn verwachtingen ingaan dan kies ik waarschijnlijk voor Operating Systems Memory Management. Dit is omdat ik meer te weten wil komen over de verschillende besturingssystemen, en welke je het beste kan gebruiken voor verschillende toepassingen. Er is ook nog een deel dat over hardware gaat en daar ben ik als TCer zeer in geïnteresseerd.

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Onno van Gijssel Mei 2013 IT Management Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. Reflectie op competenties... 6 4.1

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Auteur(s): Dion Bosschieter Versie: 1 Datum: 20 mei 2012 ITopia is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam H o g e s c h o o l v a n A m s t e r d a m Inhoudsopgave H1:

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan

Persoonlijk Ontwikkelplan Persoonlijk Ontwikkelplan Naam : Joshua William Klas : II101 Inleverdatum : 14-6-2013 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. SWOT Analyse... 6 4.1 Strengths... 6 4.2 Weaknesses...

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 1 Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 Inhoudsopgave Zelfportret...3 SWOT...4 Curriculum Vitae...5 Competenties...6 Kernkwaliteiten...8 Curriculum Imaginaire...9 Keuze voor PROF jaar 2...10

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Gemaakt door Joey Fiege

Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Gemaakt door Joey Fiege Persoonlijk Ontwikkelingsplan Gemaakt door Joey Fiege Auteurs(s): Joey Fiege Versie: 1.0 Status: Final Datum: 13 juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Curriculum Vitae... 3 3. Zelfportret... 4 4.

Nadere informatie

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Auteur: Marco Kleine Deters Opleiding: Bedrijfskundige Informatica Klas: BIEV2B Studentcode: 1550275 Datum: 8-6-2009 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Persoonlijk OntwikkelingsPlan Persoonlijk OntwikkelingsPlan Naam: Docent: Frans Dugour Vak: Professional Skills Datum: 31-05-2012 Klas: IS106 Inhoudsopgave 1. Curriculum Vitae... 3 2. Zelfportret... 5 Over mij... 5 Hobby s... 5 Studie...

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelplan

Persoonlijk ontwikkelplan Hogeschool van Amsterdam Persoonlijk ontwikkelplan Siu-Joe Fung Siu-Joe Fung 31-5-2013 Persoonlijk ontwikkelplan Siu-Joe Fung Eerstejaarsstudent cohort 2012-2013 Persoonlijk ontwikkelplan 2013, Siu-Joe

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM Persoonlijk Ontwikkelingsplan Rick Weijland IT-Management Juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

Portfolio Miguel Agterberg

Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Student: Miguel Agterberg Studenten nummer: 12109886 Datum: 3-6-2013 Klas en practicumgroep: 2P2R.a Voorwoord In dit portfolio zal ik bijhouden wat

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN STUDIELOOPBAANBEGELEIDING DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN BUSINESS BENCHMARK COMMUNICATIEMIDDELEN INLEIDING COMMUNICATIE PROJECTMATIG WERKEN PRESENTEREN

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Laurens Roos

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Laurens Roos POP Persoonlijk Ontwikkelingsplan Laurens Roos In het genoemde POP zal ik Laurens Roos, de uitvoerende student beschrijven; welke competenties ik heb, welke ik niet beheers, welke achtergrond mijn competenties

Nadere informatie

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM 1/19/2015 Samenwerken Project 2 Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM Inhoudsopgave Individueel procesverslag... 3 Reflectieverslag Thema Leiderschap en leiderschapsstijlen... 6 Observatieformulier... 7 Test

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan van. Joury Beeren

Persoonlijk Ontwikkelingsplan van. Joury Beeren Persoonlijk Ontwikkelingsplan van Joury Beeren Versie 0.3, datum 05-06-11 Studentgegevens Naam: Joury Beeren Datum: 05-06-2011 Studienummer: 500619287 Loopbaanadviseur: Wilma van Hoogenhuyze Periode: 4

Nadere informatie

1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur

1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur Inhoudopgave: 1. Voordelen werktuigbouwkundig ingenieur... 2 2. Drie persoonlijkheids testen:... 3 1. De ster van Persoonlijke test:... 3 2. Belbin test:... 5 3. Oxfort Capacity Analysis... 5 3. Swot:...

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Hoge school van Amsterdam. Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld. Publieke versie

Hoge school van Amsterdam. Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld. Publieke versie 2013 Hoge school van Amsterdam Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld Publieke versie Contents Inleiding... 3 Zelfportret... 4 Persoonlijke doelstellingen... 5 Korte termijn....

Nadere informatie

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Soumaya Slilem

Nadere informatie

Competentie-ontwikkelplan. Dyon Jacobs september februari 2017 Tinka overzier

Competentie-ontwikkelplan. Dyon Jacobs september februari 2017 Tinka overzier Competentie-ontwikkelplan Dyon Jacobs 500725783 september 2016 - februari 2017 Tinka overzier Inhoudsopgave Visie op studie en beroep..2 Studievoortgang...4 Sterkte zwakte analyse......5 Ontwikkeldoelen

Nadere informatie

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven 1/5 Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444 Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven Dit portfolioplan is gemaakt in het kader van het vak 7PF03 (Masterportfolio) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Nadere informatie

PORTFOLIO. Pieter Dumoulin

PORTFOLIO. Pieter Dumoulin PORTFOLIO Personalia Schreverland 7 3550 Heusden-Zolder Tel.: 011 427279 GSM.: 0478 381040 pieterdumoulin@hotmail.com http://www.pieterdumoulin.be Geboren te Hasselt op 4 december 1979 Nationaliteit: Belg

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

Scriptie over Personal Branding en Netwerking

Scriptie over Personal Branding en Netwerking Scriptie over Personal Branding en Netwerking 1e versie - 16 november 2012 Jana Vandromme Promotor: Hannelore Van Den Abeele 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2. Onderzoeksvragen 2.1 Onderzoeksvraag 1 2.2

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

Portfolio Harald Pouwels

Portfolio Harald Pouwels Portfolio Harald Pouwels www.haraldpouwels.nl Curriculum Vitae Opleidingen 2010-2015 HAVO, Economie & Maatschappij Oostwende College, Bunschoten 2015 - Heden HBO, Digitale Media & Communicatie Hogoschool

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidingsplan

Persoonlijk Opleidingsplan Persoonlijk Opleidingsplan Florian de Groot 25 juni 2008 0777825 Versie 0.1 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdstuk 1: Beschrijving eindniveau en beroepsbeeld... 4 1.1 Terugblik op het eerste schooljaar...

Nadere informatie

Verslaglegging Nulmeting en SWOT-analyse

Verslaglegging Nulmeting en SWOT-analyse Verslaglegging Nulmeting en SWOT-analyse P. Kater Pagina 2 van 12 Bedrijf DERC Jetting Systems Jan van der Heijdenstraat 44 3261 LE Oud-Beijerland Tel: +31 (0)186 621 484 Fax: +31 (0)186 621 113 Website:

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 26-01-2017 Coach: Dhr. A. Verkuilen, Email: A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

PERSOONLIJK EINDVERSLAG

PERSOONLIJK EINDVERSLAG PERSOONLIJK EINDVERSLAG Document: Vak: Auteur: Persoonlijk Eindverslag Project Bussiness Skills Rhea Hau Studentnummer: 0850154 email: Groepnaam: 0850154 @ hro.nl illuminated Group Bank Datum: 16 juni

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Roos van Leary. Mijn commentaar betreffende de score Mijn score was 4 punten van de 8.

Roos van Leary. Mijn commentaar betreffende de score Mijn score was 4 punten van de 8. Roos van Leary Beschrijving Boven-Samen (BS) dominant gedrag: leidend zelfdefinitie: ik ben sterker en beter dan jij; Ik overzie "het" definitie van de ander: jij bent zwak en hulpbehoevend relatiedefinitie:

Nadere informatie

Observatiestage 3/26/2013. Dennis Vanakker Beroepsgerichte communicatie 2TX3/5 537867

Observatiestage 3/26/2013. Dennis Vanakker Beroepsgerichte communicatie 2TX3/5 537867 3/26/2013 Observatiestage Dennis Vanakker Beroepsgerichte communicatie 2TX3/5 537867 INHOUDSTAFEL 1. Inleiding... 2 1.1 Waarom voor deze observatiestage gekozen?... 2 1.2 Wie en waar?... 2 2. Verloop en

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Assertiviteit. BOL 1 e jaars AG studenten

Assertiviteit. BOL 1 e jaars AG studenten BOL 1 e jaars AG studenten In de beroepspraktijk verwacht men van je dat je kunt opkomen voor jezelf en voor je opvattingen over je stage, de hulpverlening etc. Men verwacht tegelijkertijd dat je dit op

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

Uit het resultaat van mijn test kwamen voornamelijk de doener en beslisser naar voren.

Uit het resultaat van mijn test kwamen voornamelijk de doener en beslisser naar voren. Metawerk Fedor. Semester 1a Opdracht 1. Ik heb voor opdracht 1 de leerstijlentest van Kolb gemaakt. Deze test heeft als doel om te kijken op wat voor manier je het beste informatie kunt opnemen en verwerken.

Nadere informatie

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken MIJN PROFIEL Voornaam Piet Achternaam Voorbeeld Dienst Stadswerken Schaal Tot schaal 8 1 DIT BEN IK Wanneer heb je een goede werkdag gehad? Waarom? Als ik alles gedaan heb dat ik wilde doen en er ook onverwachte

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Voorbereiding assessment

Voorbereiding assessment Voorbereiding assessment 1. Zelfportret gemaakt door malou... 1 2. Samenvatting... 3 3. Zelfportret door een docent... 5 4. Zelfportret door Slc er... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 5. Aanvullende

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11 SLC Opdracht 3 & 4 Soulia Moor 0853637 CMD- 1B 29/11/ 11 1 Inhoud Individuele leerstijlen... 3 Leerstijl... 3 SWOT- analyse... 3 SMART- doelstellingen... 3 Reflectie... 4 Timemanagement... 5 Stappenplan

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

21ST CENTURY SKILLS. Bewijsstukken. Kristel Pire www.kristel-dd.com

21ST CENTURY SKILLS. Bewijsstukken. Kristel Pire www.kristel-dd.com 21ST CENTURY SKILLS Bewijsstukken Kristel Pire www.kristel-dd.com Table of Contents Samen Werken... 3 Bewijs... 3 Toelichting... 3 Probleemoplossend vermogen... 4 Bewijs... 4 Toelichting... 4 Ict-geletterdheid...

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Jij als leider!

Hoofdstuk 3: Jij als leider! Kijk eens in de spiegel Hoofdstuk 3: Jij als leider Elke dag als je opstaat, sta je waarschijnlijk een moment voor de spiegel. Misschien let je er niet meer bewust op, maar als je voor de spiegel staat

Nadere informatie

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen Procesverslag project Blok 1 Luc Kersbergen Minor Data Beleving 2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Voorafgaand 4 Het concept/idee 4 Werkwijze 5 Voice-over 7 Inspiratie 8 2 Inleiding In dit procesverslag

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Zelfmanagement en Communicatie practicum

Zelfmanagement en Communicatie practicum Zelfmanagement en Communicatie practicum Heleen Bulthuis 10-1-16 Jenna Hardin GI1B ZMC practicum opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Na mijn afgeronde MBO 4 opleiding voor Styling en Design

Nadere informatie

ik kies voor mijn talent

ik kies voor mijn talent 2deel 1 Naar de 2 de graad: ik kies voor mijn talent Naam:.. Klas:.. De sterke punten van jouw leven Mijn wensdromen = Mijn energie Jij vandaag Vragen 1. Denk na over volgende vragen. 2. Overleg hierover

Nadere informatie

Reflection Paper. Hogeschool InHolland Haarlem. Minor ICT; Educatief gebruik van ICT en nieuwe media

Reflection Paper. Hogeschool InHolland Haarlem. Minor ICT; Educatief gebruik van ICT en nieuwe media Hogeschool InHolland Haarlem Reflection Paper Minor ICT; Educatief gebruik van ICT en nieuwe media Avelyn Vink, 501052 Klas HAVT3A Minor ICT 1 Sacha van de Griendt Inhoudsopgave Wat heb ik geleerd?...

Nadere informatie

Waarom volgen mensen avondschool?

Waarom volgen mensen avondschool? Waarom volgen mensen avondschool? Dagonderwijs is niets voor jou, want je werkt, je wil werken, je gezondheid laat het niet toe? Er kunnen veel redenen zijn waarom je wil studeren volgens een ritme dat

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten,

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten, Beste oud-studenten, Hogeschool de Kempel doet onderzoek naar de loopbaan van afgestudeerden. De gegevens zijn van belang om verbeteringen aan te brengen in de huidige opleiding en om de huidige studenten

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Portfolio Miguel Agterberg

Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Student: Miguel Agterberg Studenten nummer: 12109886 Datum: 3-6-2013 Klas en practicumgroep: 2P2R.a Voorwoord In dit portfolio zal ik bijhouden wat

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

WORKSHOP JONGEREN MOTIVEREN

WORKSHOP JONGEREN MOTIVEREN WORKSHOP JONGEREN MOTIVEREN Onderwijssymposium ANAI Alkmaar Michiel Stadhouders 13 januari 2014 Programmavoorstel 60 minuten In tweetallen: wat is motivatie voor jou? 1. Jongeren & motivatie 2. Kijken

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Mediawijsheid A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Ik heb samen met de kinderen een gesprek gevoerd over de sociale media en het internet gebruik. Ik heb voor mezelf thuis een

Nadere informatie

Pijn Coping en Cognitie Lijst

Pijn Coping en Cognitie Lijst Pijn Coping en Cognitie Lijst S.G.M. Stomp-van den Berg, J.W.S.Vlaeyen, M.M. ter Kuile, Ph. Spinhoven, G. van Breukelen, A.M.J. Kole-Snijders november 1999 Instructie: Bij een persoon die pijn heeft zullen

Nadere informatie

SAMENVATTING ERVARING. Programmeur, All-In-Media Delden, Overijssel 2012-heden. Winkelmedewerker, Dirk van den Broek Delden, Overijssel 2009-2012

SAMENVATTING ERVARING. Programmeur, All-In-Media Delden, Overijssel 2012-heden. Winkelmedewerker, Dirk van den Broek Delden, Overijssel 2009-2012 Roy Spoolder Vossenbrinkweg 54 7491 DE, Delden 074 376 4143 063 630 2979 roy-spoolder@live.nl royspoolder.nl kieknwatwordt.nl SAMENVATTING Als kleine jongen al geobsedeerd door computers en andere techniek.

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Procesverslag. Save Energy Leiden. Dennis Wagenaar 18-04-10 v 1.0

Procesverslag. Save Energy Leiden. Dennis Wagenaar 18-04-10 v 1.0 Procesverslag Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 18-04-10 v 1.0 1 Inleiding In dit procesverslag leg ik uit hoe het project is verlopen en wat ik er van geleerd heb. Ik geef een reflectie op hoe ik dingen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Onderzoek Stress. 5 Juni 2014. Over het 1V Jongerenpanel

Onderzoek Stress. 5 Juni 2014. Over het 1V Jongerenpanel Onderzoek Stress 5 Juni 2014 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 20 mei tot en met 5 juni 2014 in samenwerking met 7Days, deden 2.415 jongeren mee. Hiervan zijn er 949 scholier en

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT Prof. Rumen Stamatov PhD Assoc. Prof. Svetlana Sariyska Maria Goranova Petya Grudeva SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT Handboek met illustraties Uitgeverij Blakom Plovdiv, 2015 1 Prof. Rumen Stamatov,

Nadere informatie