De 17 beste online marketingtips van experts

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 17 beste online marketingtips van experts"

Transcriptie

1 11 October 2011 Posts Comments Papaver Communicatie online communicatie voor creatieve en duurzame ondernemers Home Begin hier! Werk met mij Meer verkopen met webteksten Verbeter je online vindbaarheid E-course bloggen Tools Over Janneke Contact PostsComments De 17 beste online marketingtips van experts 11 oktober 2011 By Janneke Leave a Comment Wat is jouw toptip over online marketing? Die vraag stelde ik aan 17 succesvolle vrouwelijke ondernemers. Het resultaat is een fantastische lijst met geweldige tips van toponderneemsters. 17 maar? Er zijn er toch veel meer? En of er meer zijn. Heel veel meer. Maar ik moest voor dit artikel ergens de grens trekken. De meeste ondernemers hieronder zijn veel bezig met (online) marketing en communicatie. Sommigen ken ik persoonlijk, anderen online, of ik kwam ze op het spoor tijdens het maken van dit artikel. Andere vrouwen die ik mailde wilden of konden niet meewerken, of mijn mail is in hun spambox beland. Beschouw dit dus niet als een exclusieve lijst. Sterker nog, ken of ben jij een succesvolle online onderneemster, laat het me dan zeker weten of laat een reactie achter bij dit bericht. Dan kan ik je een volgende keer benaderen! Tot slot, vind je deze tips waardevol, deel ze dan via social media! Anne Raaymakers is social media marketing coach en eigenaar van Innertalent Deel kennis op je blog. Wekt enorm veel vertrouwen, verhoogt je ranking in Google en het is dé plek waar jij jezelf kunt profileren als expert in jouw vakgebied.

2 Corrie Oppeneer is ondernemerscoach bij Carrieresteps4Professionals en oprichter en organisator van de Social Media Power Events Maak altijd een doelgerichte strategie volgens het SMART principe, waarin je specifiek op duidelijk meetbare wijze je online marketingacties uitzet die binnen een bepaalde tijdsperiode realistisch haalbaar zijn. Dit zet je in een concreet marketing-actieplan neer waar je je aan verbind en die je wekelijks op die manier op gaat opvolgen. Het voordeel hiervan is dat je niet lukraak met losse flodders schiet op een verkeerde doelgroep die je boodschap niet meekrijgt, maar dat je resultaatgericht wekelijks diverse kanalen inzet waarin je je boodschap in de juiste taal van je doelgroep op gezette tijden plaatst. Ga dus eerst een onderzoek doen op welke tijden en op welke (online) accounts jouw doelgroep aanwezig is. Dan schiet je met gerichte pijlen en die voelen ze wel Eline Walda is strategisch marketingadviseur, Eline Walda Strategisch Marketing Advies Het geheim van succesvol ondernemerschap is: een goed verhaal hebben. Waarom bestaat jouw bedrijf? Wat is jouw unieke visie op de wereld van vandaag en morgen? Ondernemerschap draait niet alleen om je producten of diensten. Het draait niet alleen om wat de klant wil. Het draait om jouw verhaal. Pas als dat verhaal klopt is het tijd om online actief te worden. Social media zijn geen doel, ze zijn een middel. Een middel om jouw verhaal met de wereld te delen, en de dialoog aan te gaan met de wereld buiten je bedrijf. Eline Daae is marketing en business development adviseur en oprichter van Blogpraat Denk niet te klein! Mijn fout als webwinkelier was dat ik alleen kleine dingen verkocht, met een kleine marge. Al verkocht ik 100 stuks van 5 euro, ik verdiende niets. Als zelfstandig adviseur ligt die fout ook op de loer: voor je het weet adviseer je iedere klant maar een paar uur, terwijl je uren bezig bent om een klant binnen te halen en je voor te bereiden. Je hebt dan 1) heel veel klanten nodig en 2) te weinig tijd om veel klanten te bedienen. Niet handig. Denk groter: zorg (ook) voor duurdere producten in je winkel, zoek samenwerkingen met anderen om je markt te vergroten, verkoop je diensten als pakket, automatiseer waar mogelijk, sluit langetermijncontracten, bedenk diensten waarmee je veel klanten tegelijk kunt bedienen Think Big!

3 Josje Feller is oprichter van Vrouw & Passie Laat zien wie je bent! Mensen bezoeken je site niet alleen omdat de content hen aanstaat, maar vooral omdat ze jou leuk vinden. Ze willen jouw passie voor je vak of product zien, je bevlogenheid! Wees jezelf, vertel wat jij wil vertellen en wees eerlijk. Judith Webber richtte PureHuman op en is de organisator van PUURervaren Wees je er als ondernemer bewust van dat er meer is dan kennis en kunde. Je klant koopt jouw visie, jouw ervaring, jouw verhaal. Kortom: JOU. Daarmee heb je betekenis voor de ander. Dus mijn tip: laat jezelf zien! Karen Romme werkt aan het ondernemender maken van Nederland, is auteur van Calimeromarketing en directeur van Young in Business Wat gij niet wilt dat u geschiedt Ook zo n hekel aan al die nieuwsbrieven die je eigenlijk niet interesseren, de reclameboodschappen in serieuze discussies op LinkedIn en al die commerciële verwijzingen op Twitter? Zie dan zelf de nieuwe media ook niet als gratis reclame- cq advertentiekanaal om je producten of diensten zo vaak mogelijk ongevraagd te pluggen. Mensen doen zaken met mensen. En bij voorkeur met mensen waar ze in vertrouwen en waar ze een goed gevoel bij hebben. De nieuwe (vooral de sociale) media zijn niet meer dan reuze handige communicatiemiddelen om sneller en makkelijker met meer mensen te communiceren dan ooit. Gebruik ze om je deskundigheid te delen en zo veel mogelijk mensen aandacht te geven. Het gevolg: je krijgt aandacht en echte relaties terug. Laura Babeliowsky helpt coaches/trainers/adviseurs om financieel succesvolle bedrijven te creëren, GetClientsNow

4 Mijn belangrijkste tip om online succes te realiseren: zorg dat je de juiste woorden gebruikt. Online verkoop draait allemaal om woorden, om taal, om zinnen die triggeren tot actie. Natuurlijk is ook nodig dat je iets aanbiedt waar mensen urgente behoefte aan hebben. Maar zonder de juiste woorden begrijpen mensen de waarde ervan vaak niet. En vervolgens is het de kunst om je aanbod aan grote groepen kenbaar te maken. Dit is hét recept om veel te verkopen en financieel succesvol te zijn met je online business. Marianne Sijberden is communicatie-specialist en oprichter van PR-bureau De Perswinkel Bepaal uitvoerig hoe jouw doelgroep eruit ziet en hou bij alles wat je doet die doelgroep voor ogen. Schrijf elke tweet, facebookbericht of blog met die doelgroep in je hoofd. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor productkeuze van webwinkels, uitstraling van je website en schrijfstijl. Maar ook waar adverteer je en waar niet? Hou het niet heel breed en algemeen, maar focus alles op die doelgroep, dan zal die zich zeker aangesproken gaan voelen. Marieke Hensel is Online Merk Strateeg en CEO van Branding Personality Don t underestimate the power of Facebook. Dat Facebook meer dan 750 millioen gebruikers heeft, betekent dat jou potentiële klanten er zeker gebruik van maken. Maak je eigen bedrijfspagina aan, en deel je kennis op je Facebook bedrijfspagina. Een ander element wat voor direct resultaat zorgt, is als je een welkomspagina maakt op je Facebook pagina, waar de bezoeker op binnen komt, deze kun je geheel stylen in je huisstijl, daar heb je wellicht een web designer of Facebook pagina designer voor nodig, maar die pagina zorgt er voor dat mensen die geïnteresseerd zijn in je diensten of producten, direct je product kunnen kopen, een lead worden door een formulier in te vullen of je te bellen. En wil je dit resultaat versnellen, zet dan Facebook advertenties in die mensen naar je pagina brengen die aan je doelgroep voldoen, maar nog niet van jou of je product hebben gehoord. Natuurlijk zorg je ervoor dat je 2 tot 3 leuke berichtjes post op je Facebook pagina elke dag, die reacties uitlokken of zorgen dat bezoekers op Like (Vind ik Leuk) klikken. Video s en foto s lokken de meeste reakties uit en dat zorgen ervoor dat je berichtjes bij meer van je fans gezien worden.

5 Martine Chambone is brandbooster en eigenaar van marketing- en communicatiebureau Finch & Sparrow Zorg dat je middelen inzet om klanten te behouden of terug te laten keren. Een klant bereiken is belangrijk, maar deze behouden en laten terugkeren is van doorslaggevende waarde. Retentie is het goud van jouw onderneming. Bouw een goede database op van je klanten zodat je met hen in contact kunt blijven. Met de juiste marketing strategie en/of met een loyaltyprogramma blijven zij op de hoogte van jouw aanbod. Sabriye Dubrie is Branding Design specialist en richtte FMK op, de resourcesite over Online Marketing & Business Succes Voeg social media buttons toe aan alle artikelen en pagina s op je website. Het liefst waar alle belangrijke social media netwerken gelijk zichtbaar zijn (niet verstopt achter een plus knop bijvoorbeeld). Zoals je kunt zien in de Social Media Marketing Infographic kan hierdoor je verhaal tot boven de 50% buiten je eigen netwerk verspreid worden. Dit effect mis je totaal als er geen koppeling is tussen je website en social media netwerken, dan wordt het voor bezoekers veel moeilijker om je boodschap door te zetten. Met kant en klare knoppen, is het een kleine moeite er even op te drukken en een percentage van je bezoekers zal dit dan ook zeker voor je doen. Mijn credo is maak het web bezoekers altijd zo makkelijk mogelijk om jouw verhaal verder door te vertellen! Stephanie Ward is marketingcoach voor ondernemers Always remember to include your main Call to Action in all of your marketing communication. Your main Call to Action is the one action you want people to take if they are interested in learning more about what your business offers. Being able to stay in touch with prospective clients is critical to growing your business. The best way to do that is to build your list by choosing the Call to Action to invite people to give you their address in exchange for something valuable like a special free report (which can also include a subscription to your ezine). You want to promote your main Call to Action online (the top of your website sidebar, signature, at the end of every blog post, and on social media media) and offline (when speaking, at networking events, on your voic , on the back of your business cards). Trix Vertogen is PR-coach voor ondernemers en bedrijven MKB

6 Maak gebruik van PR! PR is allang niet meer 1x per jaar een persbericht naar de krant sturen, maar heeft sinds de opkomst van het internet veel meer mogelijkheden gekregen. Probeer elk nieuwtje in je bedrijf te verpakken in een bericht dat vertelt waarom dit zo belangrijk is voor je doelgroep. Dan publiceer je het op diverse persberichtensites, promoot je het via social media en stuur je het per aan de media die passen bij je doelgroep en je bericht. Het resultaat? Een grotere naamsbekendheid en geloofwaardigheid. Succes verzekerd! Welmoet Babeliowski is informatiemarketing-specialist en eigenaar van Autorespond Zorg dat je je online steeds uitspreekt over ongeveer hetzelfde onderwerp. Wanneer je je in de sociale media en artikelen op je weblog etc. beperkt tot bepaalde thema s, zal dat je herkenbaarheid vergroten en je expertstatus verhogen. En daarmee trek je de klanten aan die je wilt. Xaviera Ringeling is social media en webspecialist, oprichter van Contentgirls en eigenaar van Never Ending Web Weet wie je bent en houd dat vast. Het is zo gemakkelijk om je te laten leven door je omgeving, om je te laten leiden door omstandigheden, om je te buigen naar wat op je pad komt. Dat hoeft ook niet altijd erg te zijn, maar toen je begon had je als het goed is een idee over waar je naartoe wilde en wat je wilde bereiken. Een beeld bij wat voor soort ondernemer je wilde zijn en wat voor soort klanten je in je portfolio wilde hebben. En als het even wat minder gaat, is het nóg makkelijker om daar vanaf te stappen. Volgens mij is het belangrijk dat je je ambities up-to-date houdt, maar er dan ook duidelijk voor blijft staan en niet bij de eerste de beste tegenslag (of misschien wel de derde tegenslag) van richting verandert en klussen doet die je eigenlijk geen energie geven. The Hitchhiker s guide to the Galaxy vertelt het je al op de eerste pagina: Don t panic. Oh en het ultieme antwoord op de ultieme vraag, het universum en alles is 42. Ook handig om te weten! En ten slotte, wil je mijn toptip weten? Schrijf je dan in voor mijn e-zine en je ontvangt mijn beste tip voor online succes. Benieuwd naar mijn beste online marketingtip? Schrijf je dan nu in voor mijn gratis e-zine en je ontvangt de link naar mijn tip. Related Posts : Q&A: Twitter: hoeveel prive informatie delen?

7 Meer fans en interactie op Facebook: negen tips 10 redenen om Facebook te gebruiken voor je kleine bedrijf Hoe niet te beginnen met online marketing By Blogsdna Like Maak jij deze 4 social media fouten? Filed Under: Online communicatie, online marketing Tagged With: marketing, ondernemen, online succes, vrouwelijke ondernemers Like liked this. Voeg nieuwe reactie toe Login 0 reacties Sorteren op nu populair M Reacties per ontvangen S RSS Gratis online marketing updates Exclusieve artikelen en acties! adres* Voornaam* * = verplicht veld Ja, stuur mij het maandelijks e-zine! Over Janneke Romijn

8 Ik ben een online marketing- en communicatiespecialist die kleine ondernemers helpt door de jungle van online marketing. Lees meer. Ontvang blogberichten in je inbox Ok Vraag maar raak Zet me aan het werk! Wat wil jij weten over bloggen, vindbaarheid op internet, social media of je website? Vul het formulier hieronder in en ik behandel je vraag in een blogpost. (Mag ook anoniem). Je naam (verplicht) Je adres(verplicht) Je website Je vraag Verzenden

9 Gastbloggen Vind je het leuk een keer een gastblog te schrijven? Over hoe jij je bedrijf runt, een blog bijhoudt, online succes boekt? Stuur me even een mailtje Connect met Papaver Communicatie op Facebook Like Papaver Communicatie - Online Marketing voor Kleine Bedrijven on Facebook 74 people like Papaver Communicatie - Online Marketing voor Kleine Bedrijven. Edward Mariska PianoTweetsPianoTweets Adrie Facebook social plugin Gezien bij: Onderwerpen Online communicatie Duurzaam SEO Social media Bloggen NetworkedBlogs Blog: Papaver Communicatie Topics:

10 online marketing, bloggen, creatief Follow my blog Terug omhoog Copyright 2011 Papaver Communicatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

2011 www.nederlandinternet.nl. Copyright

2011 www.nederlandinternet.nl. Copyright Copyright Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Nederland Internet. Incidentele onvolkomenheden kunnen zich desalniettemin

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Laat de klant naar jou komen

Laat de klant naar jou komen Laat de klant naar jou komen in 0 minuten! Klanten krijgen via internet voor zzp ers Erno Hannink Koop het boek! e 7,95 Inhoud Laat de klant naar jou komen Geen zzp er kan zonder 5 Inleiding Wie is de

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING. LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES

DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING. LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES 2015 / 2016 Merken moeten een plek veroveren in het netwerk en de conversaties van hun publiek. GOT CONTENT?

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs 5 geheimen om minimaal 100.000 per jaar te verdienen voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs Laura Babeliowsky - Businesscoach Oprichter Bouw een Bloeiend Bedrijf Inhoudsopgave Over Laura...3 Waarom 100.000

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1

Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1 Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1 Waarom moet een advocaat of jurist online in contact zijn met zijn doelgroep? De belangrijkste reden is heel simpel: het merendeel van

Nadere informatie

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 2. Waarom zou je zakelijk bloggen? 18 2.1 Ga mee in de nieuwe marketing 19 2.2 Je blog

Nadere informatie

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Online scoren in 2014 Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Inleiding Door Rutger Steenbergen Ik weet dat ik lui ben,

Nadere informatie

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS 2 RER LinkedIn heeft sinds januari 2013 200 miljoen leden en maar liefst 2.8 miljoen bedrijven hebben een bedrijfspagina aangemaakt. LinkedIn is uniek in haar soort omdat dit het enige sociale netwerk

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Social Media Strategie in 17 stappen: Stap 1-5

Social Media Strategie in 17 stappen: Stap 1-5 Social Media Strategie in 17 stappen: Stap 1-5 Mischa Coster, Grey Matters 17 februari 2010 @mcoster Wat heb ik nou aan Twitter? Geen idee wat ik op een weblog moet schrijven Kost veel te veel tijd! Wat

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie