ICM Trainingsdag: Vergroot jouw impact!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ICM Trainingsdag: Vergroot jouw impact!"

Transcriptie

1 ICM Trainingsdag: Vergroot jouw impact! dinsdag 20 mei 2014 Dagprogramma en overige informatie De inhoud van de 6 trainingen Training 1: Haal meer uit je brein Training 2: StrengthsFinder Training 3: Gezonde verhoudingen op de werkvloer Training 4: Koers houden in tijden van verandering Training 5: Zet jezelf en HR op de kaart Training 6: Binden, boeien en doorgroeien met DISC

2 Dagprogramma en overige informatie De ICM Trainingsdag is op dinsdag 20 mei 2014 van uur tot uur. Je volgt op deze dag 2 trainingen naar keuze. We geven je de keuze uit 6 trainingen die we in samenwerking met onze professionele trainers op maat hebben gemaakt. Deze dag staat in het teken van jouw effectiviteit die we op verschillende vlakken bekijken en optimaliseren. Bekijk snel de 6 trainingen en haal meer uit jezelf, zowel in je rol als in je persoonlijke leven. Dagprogramma Ontvangst: 09:00 09:30 Opening: 09:30 10:30 Training 1: 10:30 13:00 Pauze: 13:00 14:00 Training 2: 14:00 16:30 Borrel: 16:30 17:30 Nieuwe kennis en nieuwe contacten Jij bent dagelijks bezig met de ontwikkeling van jouw werknemers, maar wij vinden het ook belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen en groeit in wat je doet. Daarom nodigen we je van harte uit voor deze speciale trainingsdag. We bieden je verdieping in je vak, maar we gaan ook aan de slag met jouw persoonlijke effectiviteit. In elke training sta jij namelijk centraal! Daarnaast brengen we je in contact met vakgenoten, omdat we ervan overtuigd zijn dat mensen het meest leren van elkaars ervaringen. Hiermee bieden we je een perfecte combinatie van nieuwe kennis en nieuwe contacten voor veel inspiratie en nieuwe inzichten. Ben je erbij? Belangrijk: inschrijven Via de inschrijvingsbutton in de uitnodiging kan je jezelf inschrijven voor de twee trainingen die jij deze dag wilt volgen. Meld je tijdig aan, want aan elke training kunnen maximaal 14 mensen deelnemen en deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. Uiterlijk begin mei ontvang je van ons alle overige informatie. Investering De ICM Trainingsdag voor HR wordt je aangeboden voor 175,- excl. 21% BTW. Voor meer informatie neem contact op met een van onze studieadviseurs op telefoonnummer Locatie ICM wil deze dag extra speciaal maken en daarom vindt de bijeenkomst plaats op een unieke en inspirerende locatie in Groenekan. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken.

3 Training 1: Haal meer uit je brein Wist je dat je slimmer kunt werken wanneer je meer weet van je eigen brein? Weet je bijvoorbeeld hoe je brein omgaat met veel leeswerk of het structureren van complexe informatie? En weet je dat je omgeving van invloed is op de werking van jouw brein? In deze training leer je verborgen mogelijkheden uit je brein te halen. Door te leren en te ervaren hoe het menselijk brein werkt, zal je begrijpen hoe je jouw eigen brein effectiever kan inzetten. Je gaat actief aan de slag met testjes en oefeningen, waardoor je zult ontdekken waar je zelf allemaal invloed op hebt. Je zult verbaasd zijn over wat je brein allemaal kan. Ga naar huis met praktische tips en technieken. Zo werk je morgen al slimmer! Optimaliseer de werking van je brein Doelgerichter werken met je brein Leer over je kortetermijngeheugen Leer hoe het langetermijngeheugen werkt De linker- en rechterhersenhelft en de verhouding tot elkaar Effectieve breinversnellers om informatie beter te onthouden Bereik sneller een doel Onthoud gemakkelijker informatie Heb invloed op de werkwijze van je eigen brein Vind eenvoudiger informatie terug in je geheugen Marja Talens verzorgt deze training. Zij studeerde Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed een opleiding Neurocoaching in Amerika. Marja werkt ruim 15 jaar als trainer en houdt zich dagelijks bezig met de manier waarop mensen met gedrag, communicatie en slimmer werken hun doelen willen bereiken. Ze geeft ook trainingen over mondelinge en schriftelijke communicatie. In haar trainingen verwerkt zij de leerprincipes van ons brein om zo tot een optimaal resultaat te komen. Voor ICM Opleidingen & trainingen ontwikkelde zij de 2-daagse Breintraining, snellezen en mindmappen.

4 Training 2: StrengthsFinder Kun jij iedere dag doen waar je echt goed in bent? Als je om je heen kijkt zie je dat dit niet altijd het geval is, bij jezelf en bij de medewerkers in je organisatie. Als mensen doen waar ze echt goed in zijn, zitten ze beter in hun vel en presteren ze beter. De organisatie merkt dit doordat mensen vitaler zijn, beter tot hun recht komen en zich van echt toegevoegde waarde voelen voor de organisatie en klanten. Een methode die mensen laat werken vanuit hun kracht is Appreciative Inquiry. Deze methode leert je kijken naar de sterktes van mensen en niet zozeer naar wat ontbreekt. Via de erkende StrengthsFinder test ontdek je jouw vijf meest aanwezige talenten. Je ervaart via een praktische werkvorm hoe je Appreciative Inquiry morgen in jouw organisatie kunt toepassen en hoe je het strategisch voor jouw organisatie kunt inzetten. NB: Voorafgaand aan de bijeenkomst zul je de StrengthsFinder test online invullen, zodat er in de training op kan worden ingespeeld. Wat is Appreciative Inquiry? Hoe kun je Appreciative Inquiry strategisch inzetten in jouw organisatie? Uitslag StrengthsFinder test: wat zijn jouw top 5 talenten? Hoe zie je jouw talenten terug in je werk? Talenten van anderen vinden en activeren Werkvorm om de organisatie te ondersteunen en talenten te benutten Een rapport met daarin jouw vijf meest aanwezige talenten Inzicht hoe jouw talenten terugkomen in je werk en leven Kennis van Appreciative Inquiry Handvatten om Appreciative Inquiry strategisch in te zetten Weten hoe je talent bij de ander kunt ontdekken Een concrete werkvorm om jouw organisatie te ondersteunen bij het ontwikkelen en benutten van ieders talent Laura van den Ouden is sinds haar studietijd gefascineerd door leren en ontwikkelen van mensen. Na haar postdoctorale Lerarenopleiding, is ze actief als trainer. Ze is docente in de Trainersopleiding en Opleidingskunde van ICM. Daarnaast schrijft ze lesmateriaal en ontwikkelt ze examens. Tijdens de leergang Corporate Learning van Kessels en Smit heeft zij langdurig gewerkt met Appreciative Inquiry. Ze past deze methode veelvuldig toe bij organisaties waar ze trainingen verzorgt. Laura kijkt ernaar uit jou en jouw talenten te ontmoeten in deze StrengthsFinder training.

5 Training 3: Gezonde verhoudingen op de werkvloer Soms loopt een gesprek niet soepel of ontstaat er zelfs een conflict tussen mensen. Of zit je in een overleg waar je voelt dat er tussen mensen van alles speelt, maar komt dat niet ter sprake in het overleg Herkenbaar? Wat maakt dat er soms geen goede samenwerking ontstaat tussen mensen? Wat heeft dat te maken met de formele of informele positie waarin mensen zitten? Een organisatie of bedrijf weer soepel communicerend krijgen is vergelijkbaar met de gezondheid van een individu: als alles weer goed stroomt, draait alles beter! Tijdens deze training maak je kennis met een vernieuwende manier van werken die op een frisse en creatieve manier de organisatie weer kan laten stromen. Op deze dag gaan we praktisch aan de slag met de technieken van Systemisch Werken. Ervaar hoe dit jezelf en je organisatie kan helpen om inzicht te krijgen in wat er op (on)bewust vlak speelt en hoe je vanuit dat punt op zoek kan gaan naar oplossingen. De basisprincipes van systemisch werken Een eigen systeemonderzoek Binding, Ordening en Balans: de 3 peilers van organisatie opstellingen Je eigen organisatie of team opgesteld Inzichten in de dynamieken in jouw organisatie of jouw team Hoe krijg je mensen in beweging? Persoonlijk actieplan Inzicht in onbewuste processen die spelen binnen families, teams of organisaties Kennis van de basisprincipes van systemisch werken Een systeem opstelling van jouw organisatie of jouw team Inzicht in de dynamieken in jouw organisatie of jouw team Weten hoe een organisatieopstelling in te zetten in de praktijk Pim Schouten is sinds 2002 trainer, coach, procesbegeleider en resultaatmotor. Zijn aanpak kenmerkt zich door prettige confrontatie, een combinatie tussen snelheid en diepgang maar vooral veel actie! Want door te doen, situatie te oefenen, te vallen, maar vooral ook weer enthousiast op te staan, leer en bereik je het meest. Pim heeft een achtergrond in de commerciële arbeidsbemiddeling. Gestart in de uitzendbranche, is hij via een eigen werving en selectiebureau uiteindelijk terechtgekomen waar zijn hart ligt, namelijk training en coaching.

6 Training 4: Koers houden in tijden van verandering Veel organisaties en bedrijven zijn vandaag de dag in beweging. Deze transitietijd vraagt om medewerkers die kunnen navigeren, inspireren en stabiel zijn, maar daarnaast ook als vangnet kunnen blijven fungeren. Leer hoe je de wijsheid van de Belbinrollen kunt toepassen om in te spelen op de veranderende tijd. Word je bewust van jouw eigen houding in deze tijd en leer hoe je deze kan versterken. Vragen zoals: Hoe kan je stevig in je schoenen blijven staan? Wat is jouw persoonlijke bijdrage binnen jouw organisatie in deze bijzondere tijd? Hoe krijg je mensen op heldere wijze mee in de veranderingen die nodig zijn? zullen in deze training aan bod komen. Weet wat je nodig hebt om geïnspireerd te blijven, zodat je dit kunt doorgeven. Een training boordevol tips en wijsheden voor een succesvol 2014! Zicht op mechanismen ten tijde van verandering Zicht op eigen houding, kwaliteiten en energiebalans in een snel veranderende tijd Inzicht in uw specifieke professionele rol Motivatie en inspiratie hooghouden Bepalen gepaste werkwijze onder druk Praktijksituaties en -voorbeelden Je brengt je inzicht in jezelf naar een hoger niveau Je vergroot je zelfvertrouwen en invloed Je ontwikkelt een duidelijke visie op jouw bijdrage in deze transitietijd Je hebt inzicht in je specifieke rol en je specifieke bijdrage binnen jouw organisatie Je weet wat je kunt doen om geïnspireerd te blijven Leonora Zijlstra (1958) is coach, procesbegeleider, cultuurveranderaar en Belbin specialist, maar ook (mede)initiatiefnemer van diverse innovatieve bedrijven. Zo is zij de vrouw achter het eerste telefonische coachingsbedrijf in Nederland. Vanuit haar interesse voor zingeving en nieuw leiderschap is zij medeoprichter van het blad De kunst van leven en de kunst van sterven op het gebied van palliatieve zorg en medeoprichtster van het tijdschrift Nieuwe Leiders. Vanuit haar bedrijf `Bijzondere Zaken` werkte zij de afgelopen dertig jaar in tal van organisaties. Met veel plezier en passie verzorgt zij al jaren trainingen en opleidingen bij ICM.

7 Training 5: Zet jezelf en HR op de kaart HR-afdelingen reageren nog vaak reactief, maar in deze tijd is juist pro-actief handelen belangrijk! Belangrijke maatschappelijke vraagstukken binnen organisaties, zoals duurzaamheid of work-life balance, blijken in de huidige economische tijd veel minder aandacht te krijgen. Vreemd eigenlijk, want juist nu kunnen de medewerkers het verschil maken voor een organisatie. Hoe zorg jij ervoor dat ook het management de noodzaak inziet van investeren in menselijk kapitaal? Hoe krijg je deze onderwerpen op de agenda zodat er meer aandacht besteed wordt aan HR? De kunst is aandacht krijgen en draagvlak creëren bij jouw management voor deze maatschappelijke thema s. Meer invloed op visie en beleid vraagt jezelf te profileren, je visie helder over te brengen en je impact verder te vergroten binnen jouw organisatie. Hoe zet je jezelf op de kaart? Ervaar het zelf door te oefenen en te DOEN! Werken met de Golden Circles Overtuigingskracht en positionering van jezelf vergroten Invloed op visie en beleid Draagvlak creëren binnen je organisatie Concrete tips en persoonlijke feedback Praktijk Cases Je hebt handvatten om HR nog beter op de kaart te zetten Je hebt inzicht en vaardigheden om je invloed te vergroten Je kan jezelf beter positioneren in je organisatie Persoonlijk actieplan Marc speelt in op jouw eigen praktijkervaringen en geeft op praktische wijze inzicht in gedachten, gedrag en de effecten hiervan. Hoe doorbreek je onbewuste patronen met minimale veranderingen? Hoe creëer je nieuwe resultaten?! Dat is wat hij mensen en organisaties gunt en zelf het allerleukst vindt om te doen; mensen verbinden en inspireren tot persoonlijke groei! Marc van Katwijk werkt als trainer, coach en spreker. Hij komt uit het bedrijfsleven en traint sinds 2005 Communicatie, Management, Teamontwikkeling en Sales. Ook traint Marc junior en senior trainers.

8 Training 6: Binden, boeien en doorgroeien met DISC Wil jij leren hoe je effectiever kunt begeleiden bij werven, selecteren, integreren, boeien en doorgroeien van je medewerkers? Het instrument DISC biedt jou de uitkomst! In deze training ervaar je het zelf! De training geeft je inzicht in: - Hoe je medewerkers handelen, inclusief jezelf - Sterke en ontwikkelpunten van jouw medewerkers, inclusief jezelf - Wat er nodig is voor de juiste match tussen persoon en werk of functie - Het gedrag van je medewerkers en hoe dit te helpen ontwikkelen - De beste manier om de effectiviteit van je medewerkers te vergroten In deze training gaan we aan de slag met DISC aan de hand van jouw eigen persoonlijke profielen. Door het praktische gebruik van de Persolog Profielen ben je in staat de strategische personeelsontwikkelingen in jouw organisatie te verbeteren. Leer hoe je met DISC nog meer inmpact kan hebben in jouw rol. Je bent welkom! Waarom strategische personeelsontwikkeling? Praktisch inzetten van Persolog DISC Gedragsprofiel en Functieprofiel voor binden, boeien en doorgroeien Uitslag Persolog DISC test; hoe ziet de match tussen jou en je functie eruit? Praktische inzichten en handvatten voor werven, selecteren, integreren, boeien en doorgroeien van medewerkers Inzicht in de match tussen jouw gedragsvoorkeuren en het gedrag dat je functie vereist Inzicht en concrete handvatten voor verdere ontwikkeling en vergroten effectiviteit in jouw eigen functie Kennis van gebruik Persolog DISC Gedragsprofiel en Functieprofiel Inzicht en vaardigheden om snel en grondig de match tussen persoon en functie te onderzoeken, vast te stellen en te ontwikkelen Wouter Duinker werkt nu 13 jaar als trainer, coach en adviseur vanuit zijn achtergrond in Bedrijfskunde en Psychologie. Zijn hart ligt bij vraagstukken waarin aspecten van organisatie en mens elkaar raken. Hij helpt organisaties, teams en individuen hun (strategische) richting vorm te geven in nieuw gedrag en dienende structuren en instrumenten. In de profit en non-profit sector is hij in brede zin betrokken bij het ontwikkelen en borgen van prestaties en gedrag. Tevens is hij 10 jaar gecertificeerd DISC trainer en heeft veel ervaringen met het inzetten van het DISC gedragsmodel en de Persolog DISC profielen bij personeels- en organisatieontwikkeling. Graag verbindt hij zijn kennis en ervaring met jouw vragen en praktijksituatie(s) tijdens deze training.

9 Training x x Durf te dromen x

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Bonustrack. KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt

Bonustrack. KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt Bonustrack voor 25,- Kies uit ruim 40 verschillende workshops Meer collega s = KORTING VERANDEREN

Nadere informatie

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS SPIL voor LEIDINGGEVENDEN MOVE voor MEDEWERKERS S P I L IN BEWEGING BRENGEN Een leertraject voor leidinggevenden die medewerkers en organisatie in beweging brengen en sturing geven aan veranderingen M

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Onderhandelen Lef & focus Door Titia Mulder

Onderhandelen Lef & focus Door Titia Mulder 4YoungPeople Career School Training 1 Onderhandelen Lef & focus Door Titia Mulder Onderhandelen doen we allemaal. Op het werk, in privésituaties en met wildvreemden. En toch blijft het spannend. Deze training

Nadere informatie

Mijn aanbod Vanuit mijn expertise heb ik volgende trainingen ontwikkeld. De opleidingen worden gepersonaliseerd naargelang de doelgroep:

Mijn aanbod Vanuit mijn expertise heb ik volgende trainingen ontwikkeld. De opleidingen worden gepersonaliseerd naargelang de doelgroep: Mijn doelgroep Beginnende managers: elijk sterke experts. Vanuit deze expertise ben je doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Wat deze functie van jou vereist, is dat je mensen kan aansturen. Met

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014 Workshopdagen 2014 22, 23 en 24 april 2014 Kies uit 38 verschillende workshops 14 nieuwe onderwerpen meer collega s = korting www.managementsupport.nl/workshops Jouw vak verandert, verander jij mee? Ze

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Onze UITDAGING: Managementproblemen oplossen: doortastend en doeltreffend Onze stijl: De Rotterdamse School: gericht de

Nadere informatie

inhoud: de uitdaging, doelgroep, prikkelende voorbeelden, reacties van klanten, visie, werkwijze & stijl en contactgegevens

inhoud: de uitdaging, doelgroep, prikkelende voorbeelden, reacties van klanten, visie, werkwijze & stijl en contactgegevens transformatio (latijn) [Gr. metamorph ōsis] Metamorfo se: 1. gedaanteverandering, - verwisseling. 2. herschepping; het geheel van gedaante doen veranderen. inhoud: de uitdaging, doelgroep, prikkelende

Nadere informatie

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014 PRESENCE De kern van Verbindend-leiderschap Aandacht geeft verbinding geeft kracht September 2014 Taalstraat 86, 5261 BH Vught Tel. +31 (0)6 27 55 25 52 info@qipeople.nl, www.qipeople.nl K.v.K. nr.28086944

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Neem je leven in eigen hand

Neem je leven in eigen hand NLP & Communicatie NLP Practitioner & meer... - 22 november 2013 Neem je leven in eigen hand Herken je jezelf? Je vraagt je af of je je talenten wel genoeg kent en inzet. Je wilt meer uit jezelf halen

Nadere informatie

Trainingsaanbod overheid

Trainingsaanbod overheid Trainingsaanbod overheid Trainen bij de overheid... 2 Persoonlijke effectiviteit en communicatie... 3 Communicatieve vaardigheden: leuk een mondige burger aan de balie. 4 Omgaan met agressie... 6 Overwin

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers

VPTZ Academie. Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers Inhoudsopgave VPTZ Academie Voor professionele organisaties en deskundige vrijwilligers VPTZ Academie 3 Even voorstellen 4 Accommodaties

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Een onderzoeksinitiatief van House of Performance in samenwerking met de Universiteit Twente Voorwoord Beste lezer, Vele organisaties

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult 2014-2015 Catalogus opleidingen en trainingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Onze visie op ontwikkeling van mensen 5 Hoofdstuk 2 Veranderen -opleiding en trainingsaanbod 2.1.Training gamechangers 7 2.2. Leidinggeven

Nadere informatie

Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14

Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14 Inhoud Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14 DEEL 1 LEIDINGGEVEN DE PRAKTIJK 1 Aan de slag als leidinggevende 19 1.1 Leidinggeven: wat vraagt dat van mij? 19 1.2 Hoe maak

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Empowerment traject. Purpose, Passion & Power. Algemene informatie

Empowerment traject. Purpose, Passion & Power. Algemene informatie Empowerment traject Purpose, Passion & Power Algemene informatie Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat iemand langskwam die dat niet wist. T RAINER/ K LIM S HERPA Liane Duit Sherpas Proyects Postbus

Nadere informatie