Nieuwsbrief maart 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief maart 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief maart 2012 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Deze week luizencontrole op school 1 Speelgoedmiddag groep 1/2 2 5 Ouderavond uur u 6 Stakingsdag leerkrachten Alle kinderen vrij Kijkochtend u Opa/Oma/Vip ochtend groep 1/ Groepspresentatie groep 5 19 Projectweek Thema lentekriebels Groep 1/ 2 vrij Groepspresentatie groep 1/2 C+4 Personeel Na de voorjaarsvakantie is juf Diantha, na haar zwangerschapsverlof, weer begonnen in groep 1/2D. Zij werkt op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Tineke staat op donderdag en vrijdagochtend voor groep 1/2D. Juf Diantha is naast groepsleerkracht ook onderbouwcoördinator. 1x in de 3 weken zal zij daarom de woensdag vrij geroosterd zijn om bouwtaken te verrichten. Er staat dan iemand anders voor de groep. Logo We zijn bezig geweest met het ontwerpen van een nieuw logo. Het is een logo geworden die kleurrijk is en past bij deze tijd. We zijn er erg blij mee. Binnenkort zal dit logo doorgevoerd gaan worden in de school, op de site en op brieven. Ook de nieuwe rapportmap zal van dit logo worden voorzien.

2 Gebruik mailadressen leerkrachten In dit digitale tijdperk kan je bijna niet meer om de mail heen. Afspraken, meningen, agenda s, problemen; alles wordt regelt via de mail. Erg fijn en handig maar soms ook helemaal niet. Als school hebben wij een mailadres voor de leerkrachten in het leven geroepen om het makkelijker te maken voor de ouders om; - mededingen te doen zoals volgende week een afspraak bij de tandarts of - een vraag te stellen of - een afspraak te maken voor een gesprek of - Voor de leerkrachten om ; - mededelingen te doen zoals ouders gezocht voor de sportdag of - ouders te informeren over bv uitjes en huiswerk of - een afspraak te maken voor een gesprek of - We willen u vragen om belangrijke dingen niet via de mail te laten verlopen. Misschien vraagt u zich af: waarom niet?. Om de volgende redenen: - de primaire taak van leerkrachten is om les te geven. s Ochtends als de leerkrachten op school komen ligt het accent op het opstarten van de dag. Les voorbereiden, materialen klaarleggen, bord in orde maken e.d. Verwacht u dus niet dat als u s avonds om uur een mailtje stuurt, de leerkracht deze de volgende ochtend, voor half 9, al gelezen heeft. Ook niet om uur want de leerkrachten zijn met de kinderen bezig geweest en niet met het checken van de mail. - daarnaast kunnen dingen anders opgevat worden als het op papier staat dan dat er face to face contact is. Daarom willen we u vragen dat als u ergens mee zit of het ergens niet mee eens bent u of de telefoon pakt of een afspraak maakt voor een gesprek. We hopen dat u zich hier ook in kunt vinden en samen proberen de misverstanden uit de wereld te helpen. Vriendelijke groeten namens het gehele team. Ouderavond 2012 Aanstaand maandag 5 maart is de jaarlijkse ouderavond. Deze gaat over mijn kind online. U heeft inmiddels de brief met informatie ontvangen. Denkt u eraan om het strookje in te leveren?

3 Politiebericht Wangedrag bij brengen en halen. Beste ouder, Dit stukje hoeft u verder niet te lezen, want u doet zo iets niet. Dit doen alleen andere ouders en daar heeft u dus niets mee te maken. Waarom dan deze ingezonden brief van de politie? De school en de politie krijgen regelmatig klachten dat ouders hun kinderen, voornamelijk met de auto, op een zodanige manier wegbrengen, dat de andere scholieren en hun ouders worden gehinderd of zelfs in gevaar worden gebracht. Wat doet u dan niet?: Dubbel parkeren bij het halen en brengen. Portieren zo openen dat kinderen/ouders die wel met de fiets komen er niet meer langs kunnen. Zeggen, dat het maar voor even is en dan gewoon minutenlang wegblijven. Als u aangesproken wordt op uw gedrag, luid weerwoord hebben en zelfs schelden naar de persoon die u aanspreekt. kinderen aan- en omverrijden. Wat de politie niet doet: Verder waarschuwen. Dit is de 1è en de laatste keer. Mensen lastigvallen of een bon voor u uitschrijven als men zich normaal gedraagt. (We hebben wel wat anders te doen.) Wat de politie wel doet: (al dan niet in het bijzijn van het kind) Bij misdragingen gewoon stevig en rechtvaardig optreden. (Als men daarbij de weg blijft blokkeren voor andere ouders, dan is dat niet de schuld van de politie, maar van degene die zich misdraagt.) Als men ons uitscheldtof beledigt de schelder aanhouden. Als men schoolpersoneel, andere ouders, of de politie bedreigt of mishandelt, deze persoon aanhouden en een zorgmelding maken. En, nee, dit stuk leest misschien als een grap, maar dat is het echt niet. De school, en het merendeel van de ouders is het egocentrische gedrag van sommige ouders meer dan zat. Hopend op een veranderd gedrag:

4 LoS Beste ouder(s)/verzorger(s), Binnenspelen bij koud en slecht weer Het is een erg koude maand geweest. Voor veel kinderen maakt de kou niet uit, die willen altijd buiten spelen, maar het overgrote deel van de kinderen vond het heerlijk om binnen te blijven. Gezellig een spelletje doen, Donald Duckjes lezen, strijkkralen, kleuren, knutselen. Daarnaast is het 2 donderdagen erg regenachtig geweest, dan is het een hele uitdaging om het iedereen naar het zin te maken. Daarom hebben we als extraatje een film in de grote zaal gedraaid, de ene keer Minoes en de andere keer korte filmpjes van Mr Bean, dat zorgde voor een groot aantal lachsalvo s. Wat ook erg leuk was, is dat op een dag Maike, de dochter van juf Alma, een aantal kinderen heeft leren scoobidoën. Dat is met gekleurde touwtjes knopen. Ook een paar Overblijf Medewerkers hebben die vaardigheid een beetje onder de knie gekregen, zodat zij het later ook aan de kinderen kunnen leren. Verder hebben we op vrijdag met een groepje kinderen met houten kralen sleutelhangers gemaakt. Dit was erg gezellig en dat gaan we binnenkort nog een keer doen. Nieuw speelgoed De nieuw aangeschafte knikkerbanen blijken een zeer groot succes te zijn. Kinderen uit alle groepen maken de mooiste bouwwerken. Soms mogen ze ook een dag blijven staan om er de volgende dag weer mee verder te gaan. Nieuwe Overblijf Medewerkers Sinds 1 februari hebben we weer 3 nieuwe Overblijf Medewerkers, Ingrid Reesink, Melody Heesberge en juf Sora al Gabery (stagiaire groep 1/2b). Juf Sora heeft ons voor de zomervakantie ook al geholpen bij het overblijven, dus zij is een oude bekende. We zijn er blij met hun hulp! Workshop streetdance Tot slot mogen we de kinderen namens LoS een workshop Streetdance aanbieden. Deze workshop gaat plaatsvinden in week 10 en 11. Op maandag 5 maart voor de groepen 1/2a en 1/2b Op donderdag 8 maart voor de groepen 3a en 3b Op maandag 12 maart voor de groepen 4a en 4b/5a Op dinsdag 13 maart voor de groepen 5b en 6 t/m 8 Voor de groepen 6 t/m 8 komt er bij de grote zaal weer een inschrijflijst te hangen en bij iedere klas hangen we nog een briefje met de tijden wanneer welke groep de workshop krijgt. Van de dansschool komt het advies om de kinderen die dag, als het mogelijk is, makkelijk zittende kleding te laten dragen en gymschoentjes mee te geven. Wij wensen de kinderen alvast veel plezier! Met vriendelijke groet, Bianca Schoeman Femke Sierksma Coördinator LoS Regiomanager LoS Femke@stlos.nl

5 Stakingsdag 6 maart Dinsdag 6 maart gaan de leerkrachten van de Kees Valkenstein op de bres voor de kwaliteit van het onderwijs. U heeft hierover reeds een brief ontvangen. De kinderen kunnen deze dag niet naar school omdat alle leerkrachten afreizen naar Amsterdam om gehoor te geven aan de oproep van de onderwijsbonden. Voor eventuele opvang kunt u zich melden bij KOKO kinderopvang. Oma-, opa- en v.i.p-dag Opa s en oma s zijn voor kinderen heel belangrijk. Omgekeerd ook. Daarom organiseren we 14 maart 2012 op de Kees Valkensteinschool een OPA / OMA / V.I.P. ochtend. Dit houdt in dat uw kind zijn/ haar oma of opa mag uitnodigen. Kan oma of opa om een reden niet aanwezig zijn, dan is het leuk als uw kind een voor hem/ haar dierbaar persoon uitnodigt, de zogenaamde V.I.P. Een V.I.P. kan zijn: de buurvrouw, een grote broer, nicht, etc. In verband met ruimtegebrek kunnen we per kind slechts één (1) opa of oma uitnodigen. Deze dag is alleen bedoeld voor opa s, oma s en v.i.p s. Ouders zijn dus niet uitgenodigd. Hiervoor organiseren wij de kijkochtenden en de groepspresentaties. Projectweek lentekriebels 19 maart t/m 23 maart De projectweek lentekriebels gaat over; vlinders in je buik, het verschil tussen vriendschap en verliefdheid en het ontstaan van baby s. Dit project laat kinderen op een speelse manier hun grenzen en wensen verkennen. Voor de jongere groepen gaat het over vriendschap, verschillen tussen jongens en meisjes en hoe een baby in de buik groeit. De hogere groepen besteden aandacht aan veranderingen tijdens de puberteit, verliefdheid en grenzen. Zie ook de website: